Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 11:45   #4681
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Klion, AgatkaL, Wy chyba żartujecie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kliwia, to już wiem co dziwnego w tych peselach
mój Pat to ma poczatek peselu 102804 ... na początku myślimy jakie 28 przecież nie ma 28 miesiąca no ale się wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha zgadzam się z zupełnością. A matki polki to mam w głebokim poważaniu, bo uwielbiam to, ja jestem doskonałą matką, a ty jesteś złą, bo nie masz cierpliwości/nie gotujesz obiadków/nie karmisz piersią, jesteś zmęczona, rozżalona. A czasami po prostu po ludzku ma się dość. No ale widocznie ideały chodzą po świecie. Ja tam nie jestem i nawet nie zamierzam aspirować.
A co do Kliwi znając jej sytuacje życiową, doskonale rozumiem, ze czasami ma dość jes zmęczona itd. ale wiem, ze kocha swje dziecko jak nikogo na świecie.
Podobała mi się reakcja jednej z "wtrącającej się w wątek mam", zamiast nagonki Ty taka i siaka, po prostu udzieliła jej szeregu rad, nie zlinczowała, tylko pomyślała, ze może jej pomóc.
No ale cóż zawsze można podbudować swoje ego...
ehssss szkoda słów ręce opadają..

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jakie płakać jakie płakać.. już bym pomyślała że świat się zmienia a jednak wiem że forum nie podmienili..
buuu mam nadziję że do kina jeszcze pójdziesz....

a miło być tak pięknie... a skończyło się wraz z noworocznymi życzeniami...
Stary 2011-01-24, 11:45   #4682
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dodają 20

ale zrobiłam ORTAAAA dopiero teraz zauważyłam jak zacytowałaś... już poprawiam WSTYD :

ojjj bardzo

ja też
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:45   #4683
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie zartują !!!!

szczyt szczytów!!!

Guciu powiem ci tak opuchlizna zeszła i w koncu widze swoje kostki na dłoniach piecze troche dalej i mrowi ale juz nie mam opuchlizny
lekarka kazała brac wapno odczuleniowo ( ja juz wczoraj wieczorem wziełam podwójną dawkę wapna w tabletach musujących i w nocy miałam spokój ) dzis bede to dalej stosowac po jednej tabletce

od ssopanu nie powinnam dostac uczulenia bo to tez wapno jest wiec nei kumam

wczoraj mi sie wspomniało ze jak wsobote sprzatałam łazienki to umyłam cifem jedna umywalkę i potem mnie troche piekły rece zanim ząłozyłam rekawiczki a reszte sprzatania to juz w rekawiczkach lateksowych
i to wieczorem w sobote juz mi sie zaczeło
wiec nei wiem czasem czy to nie od tego cifu jakas reakcja uczuleniowa

tylko kurcze nigdy nic takiego sie nei działo
no to mam nadzieje, że już będzie lepiej. Pij wapno, pij. Aniu, ja mam np uczulenie na Ludwika i każdy inny płyn do mycia garnków inny niż Pur i też zaczęło się od tak. Więc może faktycznie od cifa.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:46   #4684
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ana a kiedy masz ten test?

Coś tam pamiętam, ale muszę się upewnić w książce, zeby Cie nie wprowadzac w blad, bo to było 100 lat temu (na I roku)

Martucha zgadzam się z zupełnością. A matki polki to mam w głebokim poważaniu, bo uwielbiam to, ja jestem doskonałą matką, a ty jesteś złą, bo nie masz cierpliwości/nie gotujesz obiadków/nie karmisz piersią, jesteś zmęczona, rozżalona. A czasami po prostu po ludzku ma się dość. No ale widocznie ideały chodzą po świecie. Ja tam nie jestem i nawet nie zamierzam aspirować.
A co do Kliwi znając jej sytuacje życiową, doskonale rozumiem, ze czasami ma dość jes zmęczona itd. ale wiem, ze kocha swje dziecko jak nikogo na świecie.
Podobała mi się reakcja jednej z "wtrącającej się w wątek mam", zamiast nagonki Ty taka i siaka, po prostu udzieliła jej szeregu rad, nie zlinczowała, tylko pomyślała, ze może jej pomóc.
No ale cóż zawsze można podbudować swoje ego...
Nie można generalizować, bo na pewno są kobiety, które po prostu spełniają się jako matki i naprawde szczerze uważają, że to uwielbiają itp. Każdy ma inne aspiracje życiowe i jeśli ich jest akurat taka, to maja do tego święte prawo. I takie samo święte prawo mają inne kobiety, aby czasem pomyśleć sobie, że mają dość swojego dziecka, że nie dają sobie rady.
Stary 2011-01-24, 11:47   #4685
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
mój Pat to ma poczatek peselu 102804 ... na początku myślimy jakie 28 przecież nie ma 28 miesiąca no ale się wyjaśniło
haha... no szok!

Stary 2011-01-24, 11:51   #4686
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
To już całkiem bez sensu z tym peselem, bo to wygląda jakby to 20 zostało dodane do miesiąca To jeśli dziecko się urodziło w grudniu to jak by miało? 103204 np?
Stary 2011-01-24, 11:54   #4687
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
To już całkiem bez sensu z tym peselem, bo to wygląda jakby to 20 zostało dodane do miesiąca To jeśli dziecko się urodziło w grudniu to jak by miało? 103204 np?
tak styczeń to we wszystkich latach 2*** roku to 21, 22 to luty itd.. 30 to październik (10 mce plus 20) listopad to 31 a grudzień 32

teraz wiadomo jak ktoś ma pesel 100804 to jest z 1910 roku a jak ktoś ma 102804 to z 2010 roku bo inaczej oboje by mięli 100804

rozumiesz?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-24 o 11:55
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:01   #4688
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
to było nie fer...

Test mam w piątek jakieś podstawy jakby można było
Mam takie przykłady i jak poprawnie się wymawia?
zajęli, drzewo, pamięć, sędzia, mądrzejszy, kumpel, Andrzej
Dla mnie to czarna magia
ok. zanotowałam w domu pomysle, bo w pracy to nie bardzo umiem myśleć

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Nie można generalizować, bo na pewno są kobiety, które po prostu spełniają się jako matki i naprawde szczerze uważają, że to uwielbiają itp. Każdy ma inne aspiracje życiowe i jeśli ich jest akurat taka, to maja do tego święte prawo. I takie samo święte prawo mają inne kobiety, aby czasem pomyśleć sobie, że mają dość swojego dziecka, że nie dają sobie rady.
Co innego spełniać się jako matka, a co innego udowadniać komuś, ze jest się super matką, a ktoś inny jest zły. I nie wierze w ideały

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:01   #4689
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ktosiu kochanie i juz sie wyjasniło

w pazdzierniu listopadzie grudniu tez dodają 20 tylko ze 20 po z sumowaniu z 10/11/12 daje kombinacje

np 113108... jak w przypadku kuzyna mojej natusi

stad mi sie wzieło ze dodają 30

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:01   #4690
kliwia
Zakorzenienie

guciu pislam, zakupy w tesco mala przespala a zbutami porazka, nic nie ma a jak jest to na mega szpilce albo zamszowe - na zime
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:05   #4691
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ok. zanotowałam w domu pomysle, bo w pracy to nie bardzo umiem myśleć
Będę wdzięczna
Stary 2011-01-24, 12:08   #4692
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
guciu pislam, zakupy w tesco mala przespala a zbutami porazka, nic nie ma a jak jest to na mega szpilce albo zamszowe - na zime
srx, uciekło mi Mam nadzieje, że jeszcze gdzieś znajdziesz te butki!

Stary 2011-01-24, 12:11   #4693
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
A jaki ten pesel jest, że dziwny? Zaintrygowałaś mnie
Przykro mi, że ze żłobkiem się nie udało!

A jak tam zakupy w weekend? Musiałaś karmić, czy się udało? No i jak buty, kupiłaś?

Anika, a jak się czujesz? Byłaś u tej lekarki?

Mam nadzieje, że dojdziecie z mężem do porozumienia jeśli chodzi o żłobek. Powiem Ci szczerze, że pamiętam jak mówiłaś, że teść zajmie się małą, a nie pisałaś o tym, że coś mu się odwidziało. Co on tak zmienia zdanie?

aaaaa bo jak wiesz punkt myslenia zalezy od punktu siedzenia

jak sie pobralismy i były rozmowy o dzieciach to tez sie za każdym razem deklarował "wy sie neic nie martwcie ja sie dzieckiem zajmę wy do pracy szybko wróccie bo co będziecie siedzieć w domu zawsze to łatwiej" i to było kierowane i do nas i do meza brata starszego

teraz jak im sie urodziła córa to jakos tak pod koniec roku była rozmowa, przy stole w swieta chyba ( bo u kuzyna to sie tesciowej mojej siostra zajmie małym jest na emeryturze i sie od razu zdeklarowała) ciocia sie smiała ze ona bedzie teraz miała nowy etat opiekunki i do mojego tescia ze jego to samo czeka za niedługo tylko podwójnie ... a tesc na to ja to sie do opieki nad dziećmi nie nadaje ja się dziećmi nie będę zajmował...

wiec nic sie nei odezwałam ale zgłupiałam kompletnie

dlatego juz mysle o żłobku

Stary 2011-01-24, 12:21   #4694
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa bo jak wiesz punkt myslenia zalezy od punktu siedzenia

jak sie pobralismy i były rozmowy o dzieciach to tez sie za każdym razem deklarował "wy sie neic nie martwcie ja sie dzieckiem zajmę wy do pracy szybko wróccie bo co będziecie siedzieć w domu zawsze to łatwiej" i to było kierowane i do nas i do meza brata starszego

teraz jak im sie urodziła córa to jakos tak pod koniec roku była rozmowa, przy stole w swieta chyba ( bo u kuzyna to sie tesciowej mojej siostra zajmie małym jest na emeryturze i sie od razu zdeklarowała) ciocia sie smiała ze ona bedzie teraz miała nowy etat opiekunki i do mojego tescia ze jego to samo czeka za niedługo tylko podwójnie ... a tesc na to ja to sie do opieki nad dziećmi nie nadaje ja się dziećmi nie będę zajmował...

wiec nic sie nei odezwałam ale zgłupiałam kompletnie

dlatego juz mysle o żłobku
No to teraz rozumiem. Hmm, może jak zobaczy Natalkę to się tak zakocha, że zmieni zdanie

Stary 2011-01-24, 12:24   #4695
Ana***
Zakorzenienie

Uciekam wbijać sobie do główki wiedzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 12:28   #4696
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
No to teraz rozumiem. Hmm, może jak zobaczy Natalkę to się tak zakocha, że zmieni zdanie

wiesz tesc na wszczepiony rozrusznik i moze sie boi
jemu sie trzesą rece
ja wiedze jak on bierze wnuczke połroczną z dystansem na rece i to na momencik tylko i zaraz oddaje z powrotem i jak ja trzyma to tak sztywno jak lalke jakaś

nei wiem moze jak bedziemy razem na codzien to inaczej bedzie jak bedzie mi pomagał codziennie to sie przemoże i przyzwyczai

tylko kto to wie czy to sie zmieni a żłobek trzeba by załatwiać już teraz...

nie wiem mąz powiedział ze z nim pogada

Stary 2011-01-24, 12:33   #4697
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc

ja dzis znow nie wyspana...moj dzidziol chyba jakis przelom 4tego miesiaca przechodzi-jesli cos takiego istnieje

przede mna sterty prasowania i gory prania... gryyyy

Dziewczyny co sadzicie o tym zeby na impreze urodzinowa zrobic makarony roznych smakow ? juz tyle dan jest oklepanych ze chcialbym cos innego na impreze i mama mi podpowiedziala cos w stylu roznych zapiekanek z makaronem, z miesem, z pieczrakami (moj brat nie je miesa wiec jedna bez miesa by musiala byc)...impreza w stulu włoskim

a mam fajna danie-przekaske - w gaziecie znalazlam feta w kokosowych omlecikach wyglada smakowicie, musze zrobic na próbe

anika - a jak wyglada u Ciebie w miescie sprawa ze zlobkami, jest ich kilka ?
U nas wlasnie ktos chce zlobek otworzyc ! hmm ciekawe czy to dojdzie do skutku...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:36   #4698
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Mona - jak tak urodziny męża?
Urodziny udane, a jedzonka było aż nadmiar, zostało na 2 kolejne obiady.
Trzymam kciuki za znalezienie mieszkania

Kasiaher przykro mi z powodu śmierci dziadka

Madzialenka ja też używam tabletek do zmywarki z lidla, nie polecam ci tych które reklamują jako wszystko w 1, są zbyt mocne dla małych zmywarek i czasem się nie rozpuszczają, takie 3w1 zupełnie wystarczą.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
może mąż powinien jeszcze teścik kupić w aptece
Mówiłam mu ale pewnie nie kupi bo się wstydzi, pozatym @ spóźnia sie dopiero 2 dni więc jeszcze może przyjść.

Katunia bardzo fajny pomysł, ja w zeszłym roku zamiast sałatek i mięska zrobiłam wielki gar gulaszu myśliwskiego i do tego bagietki czosnkowe, ważne że coś innego a zapiekanki na pewno goście zjedzą ze smakiem, nie znam osoby która nie lubiłaby makaronu.

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:41
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:36   #4699
AgatkaL
Wtajemniczenie

Katunia...ja na sobotę robiłam sałatkę z makaronem, mozzarellą i suszonymi pomidorkami. Makaron kokardki, mozzarelka w kawałeczki, suszone pomidorki pokroić w drobną kostkę, to wszystko wymieszać, polać oliwą z tym pomidorów, dodać bazylii, soli i ew. jak ktoś lubi czosnku. Nie mogliśmy się odjeść tej sałatki i wszyscy zachwalali

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:37   #4700
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz tesc na wszczepiony rozrusznik i moze sie boi
jemu sie trzesą rece
ja wiedze jak on bierze wnuczke połroczną z dystansem na rece i to na momencik tylko i zaraz oddaje z powrotem i jak ja trzyma to tak sztywno jak lalke jakaś

nei wiem moze jak bedziemy razem na codzien to inaczej bedzie jak bedzie mi pomagał codziennie to sie przemoże i przyzwyczai

tylko kto to wie czy to sie zmieni a żłobek trzeba by załatwiać już teraz...

nie wiem mąz powiedział ze z nim pogada
Wiesz co, może faktycznie coś się zmieni jak będzie miał małe dziecko na co dzień. Zawsze można załatwiać żłobek, a później zrezygnować, jak teść stwierdzi, że jednak czuje się na siłach zająć malutką. Powodzenia!

Stary 2011-01-24, 12:41   #4701
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
czesc

ja dzis znow nie wyspana...moj dzidziol chyba jakis przelom 4tego miesiaca przechodzi-jesli cos takiego istnieje

przede mna sterty prasowania i gory prania... gryyyy

Dziewczyny co sadzicie o tym zeby na impreze urodzinowa zrobic makarony roznych smakow ? juz tyle dan jest oklepanych ze chcialbym cos innego na impreze i mama mi podpowiedziala cos w stylu roznych zapiekanek z makaronem, z miesem, z pieczrakami (moj brat nie je miesa wiec jedna bez miesa by musiala byc)...impreza w stulu włoskim

a mam fajna danie-przekaske - w gaziecie znalazlam feta w kokosowych omlecikach wyglada smakowicie, musze zrobic na próbe

anika - a jak wyglada u Ciebie w miescie sprawa ze zlobkami, jest ich kilka ?
U nas wlasnie ktos chce zlobek otworzyc ! hmm ciekawe czy to dojdzie do skutku...

miejskich żłobków jest 4 na pewno co z prywatnymi to nie wiem
tylko ja do centrum gliwic mam kawałek w knurowie jest chyba jedno jak znam zycie to miejsc nie bedzie

Stary 2011-01-24, 12:45   #4702
kliwia
Zakorzenienie

anika u nas do zlobka jest nabor w marcu droga elektroniczna, bo tez myslalam zesie wpisze na liste i juz
zlobek w miscie jeden. na ponad 70tys mieszkancow.

gucia, moze jutro oblece w centrum ale do jhednego sklepu z wozkiem nie da sie wejsc:/

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:46
Stary 2011-01-24, 12:51   #4703
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość

Katunia bardzo fajny pomysł, ja w zeszłym roku zamiast sałatek i mięska zrobiłam wielki gar gulaszu myśliwskiego i do tego bagietki czosnkowe, ważne że coś innego a zapiekanki na pewno goście zjedzą ze smakiem, nie znam osoby która nie lubiłaby makaronu.
ooo to fajnie ze juz sie moj pomysl spodobal
w wlasnie myslalam zeby do tego jeszcze bagietki z maslem czosnkowym zrobic-w zeszlym roku robilam wlasnie gulasz i bagietki czosnkowe i znikalo szybko!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Katunia...ja na sobotę robiłam sałatkę z makaronem, mozzarellą i suszonymi pomidorkami. Makaron kokardki, mozzarelka w kawałeczki, suszone pomidorki pokroić w drobną kostkę, to wszystko wymieszać, polać oliwą z tym pomidorów, dodać bazylii, soli i ew. jak ktoś lubi czosnku. Nie mogliśmy się odjeść tej sałatki i wszyscy zachwalali
dzieki Agatko - bardzo ciekawy przepis, zapisze sobie

Cytat:
miejskich żłobków jest 4 na pewno co z prywatnymi to nie wiem
tylko ja do centrum gliwic mam kawałek w knurowie jest chyba jedno jak znam zycie to miejsc nie bedzie
hmmm ot juz musisz miejsce rezerwowac.....

To jak sie dalej moj pomysl na wloska impreze spodoba to poprosze ladnie o Wasze przepisy na dania makaronwe-wiem ze jest tu duzo wielbicielek makaronow! i na cieplo i na zimno
Wszystkie spisze i potem hmmmm moze wrzuce w jednym poscie bedzie makaronowy post dla wszystkich wielbicielek

jak ktos bedzie mial ochote moge wam przepis na fete w kokosowych omlecikach zamiescic
Stary 2011-01-24, 12:55   #4704
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
anika u nas do zlobka jest nabor w marcu droga elektroniczna, bo tez myslalam zesie wpisze na liste i juz

gucia, moze jutro oblece w centrum ale do jhednego sklepu z wozkiem nie da sie wejsc:/

Kochana, ja kupowałam w Quazi i jestem z nich zadowolona. Nie jakieś bardzo drogie były, więc jak masz gdzieś w pobliżu to polecam, bo teraz na pewno będą tańsze!

A co do wózka, to to jest porażka. Ty masz problem z wózkiem, a co dopiero mama bliźniaków...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
ooo to fajnie ze juz sie moj pomysl spodobal
w wlasnie myslalam zeby do tego jeszcze bagietki z maslem czosnkowym zrobic-w zeszlym roku robilam wlasnie gulasz i bagietki czosnkowe i znikalo szybko!

dzieki Agatko - bardzo ciekawy przepis, zapisze sobie

hmmm ot juz musisz miejsce rezerwowac.....

To jak sie dalej moj pomysl na wloska impreze spodoba to poprosze ladnie o Wasze przepisy na dania makaronwe-wiem ze jest tu duzo wielbicielek makaronow! i na cieplo i na zimno
Wszystkie spisze i potem hmmmm moze wrzuce w jednym poscie bedzie makaronowy post dla wszystkich wielbicielek

jak ktos bedzie mial ochote moge wam przepis na fete w kokosowych omlecikach zamiescic
Zamieść koniecznie!

A co stołu włoskiego, to mnie osobiscie pomysł sie bardzo podoba, ale weź tylko jedną rzecz pod uwagę, nie zawsze makaron da się ładnie podać. Canelloni, źle się nakłada, tak samo jak lazania, zawsze się rozwali. Jak wymieszasz makaron z sosem, to też nie zawsze apetycznie wygląda, wiec musi być sam makaron a na to ciapnięty sos No i musisz mieć dużą ilość parmezanu!

AgatkaL, spisałam sobie przepis... brzmi pysznie! Myślę, że nawet na ciepło bym cos takiego spróbowała zrobić

Stary 2011-01-24, 12:56   #4705
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

u nas jest mieszkańcow ze 200 tyś, i to na 4 złobki w 4 róznych dzielnicach gliwc

kurde laski wybuchło mi z pieca jak dokładałam węgla ale sie wystraszyłam
pierwsze co złapałam to za grzywke czy ją jeszcze mam

Stary 2011-01-24, 12:58   #4706
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:01   #4707
Zakorzenienie

Cytat:
Zamieść koniecznie!

A co stołu włoskiego, to mnie osobiscie pomysł sie bardzo podoba, ale weź tylko jedną rzecz pod uwagę, nie zawsze makaron da się ładnie podać. Canelloni, źle się nakłada, tak samo jak lazania, zawsze się rozwali. Jak wymieszasz makaron z sosem, to też nie zawsze apetycznie wygląda, wiec musi być sam makaron a na to ciapnięty sos No i musisz mieć dużą ilość parmezanu!

AgatkaL, spisałam sobie przepis... brzmi pysznie! Myślę, że nawet na ciepło bym cos takiego spróbowała zrobić
Guciu zaraz zamieszcze, tylko bataerie z aparatu naladuje tyo cykne fotke gazecie

a moze zrobic tak ze ugotowac np. 3 sosy i 2-3rodzaje makaronu-np penne, kokardki... i dac to osobno i niech kazdy miesza jak chce...?

Cytat:
u nas jest mieszkańcow ze 200 tyś, i to na 4 złobki w 4 róznych dzielnicach gliwc

kurde laski wybuchło mi z pieca jak dokładałam węgla ale sie wystraszyłam
pierwsze co złapałam to za grzywke czy ją jeszcze mam
uwazaj! ale grzywke jeszcze masz
ja zawsze sie boje ja mi iskry z pieca leca jak dokladam

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-01-24 o 13:03
Stary 2011-01-24, 13:05   #4708
kliwia
Zakorzenienie

gucia na tej wsi nie ma ttakiego sklepu

rosi no jakis ponadczasowych czarnych lub brazowych, ale nie oficerek, nawet moga byc krotsze niz klasyczne kozaki, na plaskim lub nieweielkim obscasie.
moja mama fajne w CCC kupila i nie dala znac, ale bez przeceny jeszcze. a teraz juz ich nie bylo.
Stary 2011-01-24, 13:08   #4709
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta[/Quazi i cena była przyzwoita a teraz jak się te niby wyprzedaże pojawiły to chciałam jeszcze normalne kozaki kupić i jak zobaczyłam ceny to myślałam, że padnę, o wiele wyższe niż wczesniej

Kliwia a jakich Ty kozaków szukasz? Jak coś gdzieś wypatrzysz to koniecznie daj znać
To mnie teraz zaskoczyłaś. Ja kupowałam w sezonie kozaki i dałam 160zł, to myślałam, ze teraz za 100zł się kupi....

Cytat:
Guciu zaraz zamieszcze, tylko bataerie z aparatu naladuje tyo cykne fotke gazecie

a moze zrobic tak ze ugotowac np. 3 sosy i 2-3rodzaje makaronu-np penne, kokardki... i dac to osobno i niech kazdy miesza jak chce...?
To jest dobry pomysł! Tak to sobie wyobrażam!
Tylko też musisz zwrócić uwagę na sosy, żeby jakoś szybko się nie ścinały (np szpinak tak lubi i żeby znowu był dobry, to trzeba odgrzać z odrobiną mleka bądź śmietany) i żeby dobrze wyglądały na stole.
Ale w takiej wersji mi się strasznie podoba i jest to świetny pomysł!

Jak coś to ja czekam na przepisy!

Anika, dobrze, że grzywka, brwi i rzęsy całe!

Stary 2011-01-24, 13:16   #4710
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości