Ale szok, zaczął się nasz ślubny rok! - PM 2011, cz. 29 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 11:43   #4411
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Ale szok, zaczął się nasz ślubny rok! - PM 2011, cz. 29

skończyłam swoje zagadnienie na egzamin robić

ubieram się i zmykam do optyka, bo mnie wkurza ta soczewka, nie chce się oswoić

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:45   #4412
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Siemka

Weź z moich, nawet i sto

jak fajnie wszystko się zbliża i to wielkimi krokami!!

Dziady... znowu mi nie wszystko pocytowało

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Aha, ostatnio pisałam na gg do mojego kuzyna (bo dużo pracuje i nie możemy się spotkać jak na razie) czy się nie rozmyslil i czy będzie moim świadkiem, i że wódke chcemy kupować w hurtowni i czy on chce z nami kupić swoją (bo nie wiem czy wszędzie jest taki zwyczaj że świadkowie mają swoją wódkę i też ją rozdają na stoły) i pisze mu że ogólnie to z 250 butelek potrzebujemy, ale że świadkowa D. kupi 50, rodzice też coś koło tego itp. i pytałam ile on jest w stanie kupić, bo wiem że to kupa kasy... Liczyłam że napisze że też coś kolo 30-50 butelek, a on że 100!!
i w ogóle mi tak posłodził że w życiu by się nie rozmyślił, że chce być moim świadkiem, ojcem chrzestnym moich dzieci itd i że mam go na bieżąco informować o przygotowaniach, bo chce w nich uczestniczyć
pierwszy raz slysze, ze swiadkowie kupują wódke...fajny zwyczaj tylko nie wiem czy ja bym sie ucieszyła, zeby być swiadkową w takim przypadku bo z kasa kruchuteńko....

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Siemka

Weź z moich, nawet i sto

jak fajnie wszystko się zbliża i to wielkimi krokami!!

Dziady... znowu mi nie wszystko pocytowało

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Aha, ostatnio pisałam na gg do mojego kuzyna (bo dużo pracuje i nie możemy się spotkać jak na razie) czy się nie rozmyslil i czy będzie moim świadkiem, i że wódke chcemy kupować w hurtowni i czy on chce z nami kupić swoją (bo nie wiem czy wszędzie jest taki zwyczaj że świadkowie mają swoją wódkę i też ją rozdają na stoły) i pisze mu że ogólnie to z 250 butelek potrzebujemy, ale że świadkowa D. kupi 50, rodzice też coś koło tego itp. i pytałam ile on jest w stanie kupić, bo wiem że to kupa kasy... Liczyłam że napisze że też coś kolo 30-50 butelek, a on że 100!!
i w ogóle mi tak posłodził że w życiu by się nie rozmyślił, że chce być moim świadkiem, ojcem chrzestnym moich dzieci itd i że mam go na bieżąco informować o przygotowaniach, bo chce w nich uczestniczyć
nie no az 100 nie chce
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:48   #4413
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
cześć piękne
podczytuje Was i podczytuje.. ale poprostu nigdy nie mam czasu siąść na chwilę ale... już koniec sesji i wtedy nadrobię

narazie musze coś strasznego Wam powiedzieć....
znajoma pokazała TŻ moją suknie ślubną i ... jestem wściekła

mam zapłaconą przymiarka w lutym więc nie zmienie... a miała być niespodzianka, poprostu ach... zła jestem...
Co za ........ Bardzo madre to bylo z jej strony.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
strona tytułowa zaproszenia w rzeczywistosci jeszcze lepiej wyglada
Ciekawe. Bardzo ladne

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
On właśnie robi nieszablonowo i zawsze jak przechodzę obok jego studia to nie mogę się napatrzeć na zdjęcia.
Witajcie Czy u was jest dużo śniegu???
Witaj. U mnie nie ma wcale I jest +8 temp.

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Plan jest taki, że... go nie ma Dzisiaj jadę do przyszłej Teściowej usadzić gości z ich strony przy stole, wczesniej do ZAIKSu zapłacić haracz za muzykę, jakwrócę to muszę wysmażyć długiego maila do DJa z listą piosenek i zabaw. Jutro rano mam wizytę u lekarza, wieczorem kosmetyczkę a w międzyczasie trzeba zajść po resztę pierdółek dekoracyjnych do sklepu. Pojutrze jest dzień pod tytułem "samaniewiemcobędęrob ić", w czwartek mam paznokcie umówione i ostateczną przymiarkę sukni (plus odbiór) w piątek będzie Sodomia i Gomoria, bo będziemy odbierać kwiaty na stoły i wazony, później trzeba będzie w domu porobić bukiety i wszystko razem dostarczyć do restauracji
To tyle. Sympatyczny tydzień się szykuje...
O super sie zapowiada twoj tydzien A jaki piekny masz suwaczek

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
za wszystkich za załatwione sprawy
ancys_krakow zrób koniecznie zdjęcie zaproszeń i pokaż Nam
A w ogóle to mam do Was pytanie związane z zaproszeniami. Jak się wypisuje imiona i nazwiska zapraszanych osób? Jeżeli zapraszam np mojego brata z osobą towarzyszącą to piszę: Sz. P. Piotra Krakowiaka i/z Klaudią Pietrasik? Chodzi mi o dwie rzeczy. Pisze się i czy z? No i czy pierwsze imię i nazwisko osoby z rodziny (w tym przypadku chłopaka) czy dane dziewczyny (osoby towarzyszącej)?
Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
Tez mialam ten problem. Ostatecznie wypisalam najpierw osobe z rodziny. I uzylam 'i', lub 'z osoba towarzyszaca'.

Skonczylismy wczoraj nauki
Stary 2011-01-24, 11:53   #4414
stubbornme
Zadomowienie

no... koleżankę też mam ochotę udusić... ale co zrobić?
ja rozumiem jakby to przypadkiem było.. wiecie... rozmawiamy i akurat ciach! wchodzi TŻ i widział... ale nie!
wzięła kompa dała TŻ na kolana i mówi "Ej, to ta sukienka którą zamówiła??" opadła mi szczęka....

TŻ podoba się suknia... ale ja teraz mam problem...
wiecie nie o zabobony chodzi, ale chciałam żeby to była niespodzianka... całościowo... suknia ja i wszystko... a nie... widział już w katalogu suknie na modelce.. no super ach

co do zaproszeń też bym zaczynała od osoby, która jest ze mną powiązana...
ja miałam problem przy dużej rodzinie gdzie jest rozróżnienie wiekowe dzieci (4 dzieci) więc mimo wszystko napisałam "Paulinie i Marcinowi Kowalskim z dziećmi"

a co zrobić z takim problemem? dwójka ludzi mieszka razem bez ślubu i mają większe dziecko...? ja napisałam Katarzynie Zielce i Mateuszowi Kowalskiemu wraz z Julką? może być czy inaczej? bo nie wiem

karolinusienka miałam ten sam problem z zaproszeniami; wkońcu się wkurzyłam i zajęłam swoimi niech się reszta martwi potem sama.

raingirl a ile płacisz za ZAIKS? ja musze na miesiąc przed imprezą pokazać na sali że zapłaciłam, a moja orkiestra nie jest w stanie podać mi pełnej listy piosenek... jak to wszystko załatwiałaś?

wogólę chcę TŻ nakłonić na smoking wiecie może jaka firma posiada fajne smokingi??

T'ai to ja się tak męczyłam z wypisywaniem a Ty tak pesymistycznie o tych zaproszeniach?? Nikt nie doceni setek godzin jakie spędziłam przed komputerem?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

ok

wpadnę potem .
lece do sklepu jak przykładna kura domowa zrobić zakupy do domu

a pochwalę się Wam... dziś wybrałam kafelki do naszej łazienki love it!

wracam do Was na dłużej po sesji... czyli już w piątek

buziaki lov

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:55   #4415
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam problem przy dużej rodzinie gdzie jest rozróżnienie wiekowe dzieci (4 dzieci) więc mimo wszystko napisałam "Paulinie i Marcinowi Kowalskim z dziećmi"

a co zrobić z takim problemem? dwójka ludzi mieszka razem bez ślubu i mają większe dziecko...? ja napisałam Katarzynie Zielce i Mateuszowi Kowalskiemu wraz z Julką? może być czy inaczej? bo nie wiem

T'ai to ja się tak męczyłam z wypisywaniem a Ty tak pesymistycznie o tych zaproszeniach?? Nikt nie doceni setek godzin jakie spędziłam przed komputerem?
my zapraszamy ogółem 5 dzieci
do wszystkich obojętnie ile mają lat wpisuję np Anna i Jan Kowalscy z Magdą i Marią (dla przykładu)
czyli wymieniam z imion

ja myślę realistycznie po prostu
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:56   #4416
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Hm... z podpisu wnioskuję, że coś ze ślubem
Przykro mi i trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
zeby wszystko się ułożylo
Dzieki kochane
Uciekam, pa.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 11:58   #4417
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
my zapraszamy ogółem 5 dzieci
do wszystkich obojętnie ile mają lat wpisuję np Anna i Jan Kowalscy z Magdą i Marią (dla przykładu)
czyli wymieniam z imion

ja myślę realistycznie po prostu
i mam czwórkę dzieci wypisać aj... nie zmieści mi się

Stary 2011-01-24, 11:59   #4418
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
ja rozumiem jakby to przypadkiem było.. wiecie... rozmawiamy i akurat ciach! wchodzi TŻ i widział... ale nie!
wzięła kompa dała TŻ na kolana i mówi "Ej, to ta sukienka którą zamówiła??" opadła mi szczęka....

wiecie nie o zabobony chodzi, ale chciałam żeby to była niespodzianka... całościowo... suknia ja i wszystko... a nie... widział już w katalogu suknie na modelce.. no super ach

raingirl a ile płacisz za ZAIKS? ja musze na miesiąc przed imprezą pokazać na sali że zapłaciłam, a moja orkiestra nie jest w stanie podać mi pełnej listy piosenek... jak to wszystko załatwiałaś?
Daj spokój z zabobonami - ja powinnam dawno nie żyć ze względu na różne rzeczy, które robię
Fakt - koleżankę powinno się stłuc za takie zachowanie ale pamiętaj, że faceci nie przykładają takiej wagi do stroju jako-takiego i dla nich liczy się bardziej konkretnie jak ich kobieta w danej sukni wygląda - dlategowydaje mi się, że jak Twój TŻ zobaczy Ciebie w dniu ślubu to szok przeżyje niemały - oczywiście w pozytywnym sensie

Dzwoniłam do ZAIKSu niedawno dowiedzieć się ile mnie wyniesie ta nasza impreza i mi pan powiedział przez telefon, że 150 zł
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:02   #4419
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Skonczylismy wczoraj nauki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:11   #4420
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
i mam czwórkę dzieci wypisać aj... nie zmieści mi się
wiesz przymusu nie ma
ja po prostu stwierdziłam że ładnie to wygląda

aczkolwiek nie sądzę by ktoś się obraził
gorzej jeśli dzieci mają po 17 czy 18 lat to już powinny być z osobą towarzyszącą zaproszone moim zdaniem
Stary 2011-01-24, 12:16   #4421
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz przymusu nie ma

gorzej jeśli dzieci mają po 17 czy 18 lat to już powinny być z osobą towarzyszącą zaproszone moim zdaniem
my tak będziemy prosić często takie osoby mają już kogoś, albo tak jak moja kuzynka - ma 18 lat - i ma już narzeczonego!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 12:21   #4422
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
my tak będziemy prosić często takie osoby mają już kogoś, albo tak jak moja kuzynka - ma 18 lat - i ma już narzeczonego!
U mnie to samo - wszyscy powyżej 18 lat mieli osobne zaproszenie z osobą towarzyszącą. W przypadku kuzynki lat 17 dowiedziałam się wcześniej dyskretnie czy się z kimś spotyka - nie spotyka, więc została zaproszona z rodzicami

Pamiętam jak było ciekawie kiedy siostra mojego ex brała ślub. On mi cały czas gadał, że będziemy się bawić na weselu (ja miałam lat 18, on 19 bodajże, "byliśmy razem" od roku) a jakoś 3 dni przed ślubem się okazało, że owszem mam zaproszenie - na poprawiny nawet do kościoła na ślub nikt mnie nie zaprosił... nie powiem - troszkę mi było przykro
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:29   #4423
karolinusienka
Zakorzenienie

stubborne na pewno bedzie dla niego niespodzianka ta suknia bo sama wiesz, ze inaczej wyglada na salonowych zdjęciach a inaczej w rzeczywistości zreszta faceci i tak nie maja takiej pamięci zobaczysz zaskoczysz i zauroczysz go swoim wygladem

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
wiesz przymusu nie ma

u mnie dostana takie osoby zaproszenia z osobą towarzyszącą

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
U mnie to samo - wszyscy powyżej 18 lat mieli osobne zaproszenie z osobą towarzyszącą. W przypadku kuzynki lat 17 dowiedziałam się wcześniej dyskretnie czy się z kimś spotyka - nie spotyka, więc została zaproszona z rodzicami

Pamiętam jak było ciekawie kiedy siostra mojego ex brała ślub. On mi cały czas gadał, że będziemy się bawić na weselu (ja miałam lat 18, on 19 bodajże, "byliśmy razem" od roku) a jakoś 3 dni przed ślubem się okazało, że owszem mam zaproszenie - na poprawiny nawet do kościoła na ślub nikt mnie nie zaprosił... nie powiem - troszkę mi było przykro
tez by mi było przykro....
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:30   #4424
niunia32
Zakorzenienie

czesc

mam dużo do nadrobienia, ale nie mam czasu ostatnio.

przyszłam powiedzieć że żyję i zbieram się do pracy. - dopiero co z jednej wróciłam :/

papapa

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:31   #4425
T'ai
Zakorzenienie

Rain moi rodzice dostali w maju zaproszenie "z dziećmi"
bez komentarza

a wybacz moje takie może mało dyskretne pytanie - dużo osób odmówiło wam?
Stary 2011-01-24, 12:35   #4426
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
stubborne na pewno bedzie dla niego niespodzianka ta suknia bo sama wiesz, ze inaczej wyglada na salonowych zdjęciach a inaczej w rzeczywistości zreszta faceci i tak nie maja takiej pamięci zobaczysz zaskoczysz i zauroczysz go swoim wygladem ..
i raingirl i wogóle dziewczyny - dziękuję

ale wiecie jak to jest.. człowiek planuje planuje... czai się z laptopem itd itp... a tu nagle ktoś taką gafę strzela... może nawet nie gafę ale odebrałam to jak lekką złośliwość??

hm raingirl a na jakiej podstawie wam to wyliczał? mi mówił że koło 300zł - 500zł

hm ja też zapraszałam od 18 na osobnych zaproszweniach
plus zmuszono mnie do zaproszenia kuzynki 16 letniej z chłopakiem

Stary 2011-01-24, 12:35   #4427
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

co do zaproszeń też bym zaczynała od osoby, która jest ze mną powiązana...

karolinusienka miałam ten sam problem z zaproszeniami; wkońcu się wkurzyłam i zajęłam swoimi niech się reszta martwi potem sama.

wogólę chcę TŻ nakłonić na smoking wiecie może jaka firma posiada fajne smokingi??

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

ok

wpadnę potem .
lece do sklepu jak przykładna kura domowa zrobić zakupy do domu

a pochwalę się Wam... dziś wybrałam kafelki do naszej łazienki love it!

wracam do Was na dłużej po sesji... czyli już w piątek

buziaki lov
Ja pierwsze slysze o jakiejs oplacie za muzyke???? To kazdy musi zaplacic?

Jesli chodzi o zapraszanie dzieci, to my generalnie nie zapraszamy Wiekszosc gosci ma przynajmniej jedno dziecko, wiec jakbysmy mieli zapraszac, to doszloby nam jeszcze jakies 50 dzieci
Ale kiedys dostalismy takie zaproszenie, i bylo moje imie, imie Tzta i imie mojej corki
Stary 2011-01-24, 12:39   #4428
stubbornme
Zadomowienie

gwiazdeczka26 to zależy - czasem bierze to na siebie lokal... u mnei ani lokal ani orkiestra - więc sama musze to opłacić...

u mnie każdy 2-3 dzieci.. przez co lista gości rozrosła

Stary 2011-01-24, 12:43   #4429
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
ze sie nie spotyka to nie znaczy ze nie ma kolegow
ja tez mam taka sytuacje i zapraszam z osoba towarzyszaca, wiem jak moja kuzynka sie na jednym weselu wynudzila bo zostala zaproszona sama

miedz 17 a 18 cieniutka nitka wiec mi na jej miejscu by bylo przykro

Edytowane przez hania207
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:45
hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 12:52   #4430
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
i raingirl i wogóle dziewczyny - dziękuję

ale wiecie jak to jest.. człowiek planuje planuje... czai się z laptopem itd itp... a tu nagle ktoś taką gafę strzela... może nawet nie gafę ale odebrałam to jak lekką złośliwość??
albo jest ta koleżanka głupia albo wyjątkowo wredna... z obu względów ograniczyłabym z nią znajomość

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

dziewczyny jak myślicie jak się wymawia z angielskiego: chesbrough?
to jest nazwisko faceta mam jeszcze hamel i prahalad

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:54   #4431
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość

dziewczyny jak myślicie jak się wymawia z angielskiego: chesbrough?
to jest nazwisko faceta mam jeszcze hamel i prahalad
ja bym wymówiła czesbroł
a te dwa to co to
Stary 2011-01-24, 12:56   #4432
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
MuniaMusia Witam Przyłączyć zawsze można się, chętnie poznamy zawsze nowe historie znajomości
Hey
Co do naszej "historii znajomości" to (nie)stety nic nadzwyczajnego - M. ściągnął mnie z internetu . Jesteśmy drugi rok razem i 10 września tego roku się ślubimy .

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:01   #4433
Roougee
Zadomowienie

Która z Was chciała te buty??? http://moda.allegro.pl/buty-menbur-t...422592592.html

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:01   #4434
cobra115
Zakorzenienie

stubb ja myślę tak jak dziewczyny... na modelce a na Tobie to zupełnie co innego więc na 100% będzie zachwycony
Stary 2011-01-24, 13:07   #4435
potterka
Zakorzenienie

cześć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:08   #4436
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
cześć
hej pott!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-01-24, 13:10   #4437
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
cześć
Stary 2011-01-24, 13:18   #4438
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym wymówiła czesbroł
a te dwa to co to
muszę zapamiętać
a te dwa to też nazwiska

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:19   #4439
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Cytat:
stubb ja myślę tak jak dziewczyny... na modelce a na Tobie to zupełnie co innego więc na 100% będzie zachwycony
dokładnie

będzie dobrze

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-01-24, 13:19   #4440
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
Siemasz

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości