|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden "dzienny" a drugi apteczny/treściwszy. Ale tak sobie myślę, że z 1 żelem pod prysznic byłabym bardzo szczęśliwa, gdyż w perspektywie miałabym zakup nowego jak tylko obecny się skończy W sumie teraz mam 1 w użyciu i 1 w zapasach, używamy razem z siostrą, więc nie jest źle
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam aktualnie 1 żel i nie narzekam
Także da się żyć I tak jak pisze Madziarra miło jest pomyśleć, że jak ten się skończy to kupię nowy a nie sięgnę do szuflady po kupiony kilka m-cy wcześniej jeden z wielu jak to kiedyś było u mnie :/Jeszcze tylko muszę wyjść z balsamów i maseł na to samo, ale to już nie będzie taka łatwa sprawa. A propos balsamów to miałabym milion lat temu napisać jak mi się sprawuje nowy balsam Flos Leku, ale oczywiście zanim go wreszcie otworzyłam to już o tym zapomniałam:/ Ale już nadrabiam. Mam wersję mango i marakuja i chcę kolejną Zapach jest świetny, taki owocowy,radosny, faktycznie czuć tam mango! I utrzymuje się całkiem długo na ciele.Poza tym na pewno będzie niewydajny, bo jest bardzo wodnisty, raczej jak mleczko a nie balsam,ale mi akurat nie zależy na razie na wydajności w obliczu tylu zapasów ![]() Błyskawicznie się wchłania, nie klei się, nie jest silikonowy (czego nienawidzę) ,ale skóra jest odczuwalnie bardziej nawilżona, miękka i bardzo przyjemna w dotyku. Do łydek nadal pozostaję przy masłach, bo tam wolę coś treściwszego, ale tak poza tym to jestem zachwycona i na pewno kupię drugi, zwłaszcza, że TŻ spróbował i chce swoją sztukę ![]() Madziarra świetny zbiór, prawie minimalizm A zapasów nie masz?Co do przeglądarek ja mam Chrome i może nie jestem absolutnie zachwycona, ale nie narzekam. W koszu wylądowały dziś rano żel do h.int., lakier do włosów i odżywka Pantene brązowa, dwufazowa w sprayu. Tym samym nie mam żadnej odżywki w sprayu i bardzo przydałaby mi się promocja na Aqua Light, bo jednak ta brązowa była gorsza.
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym tak nie dała rady
Muszę mieć choć 2 a najlepiej 3.Akurat kończą mi się teraz 2 żele i mam jeszcze pół butli masła kakaowego Ziaji, więc muszę kupić nowy jeden, bo zamówiłam też jeden z Avonu. Ale się nażarłam. Na obiad miałam brokuły a na deser opchnęłam całe mango Fajnie, że do mnie na wieś w końcu dotarły tego typu owoce.
|
#695 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inna sprawa, ze mój kompouter ma jakieś dziwne ustawienia i wszystko tu chodzi wolniej niż w pozostałych 4 komputerach w domu ![]() A pazurków w końcu nie zrobiłam i nie mam siły, zaraz musze się zabrać do nauki. To, co miało się udać dziś- się udało zaliczyć, jutro kolejne 2 odpowiedzi mnie czekają, ale tym razem musze na 5 oba zaliczyć ![]() Cytat:
![]() żelik Cleanance i Pore Refiner Biodermy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z jednym żelem na pewno nie dam rady- muszę miec 2 różne zapachy do wyboru ![]() Cytat:
![]() Kupiłam sobie lakierek khaki z HM- jest chyba taki jak chciałam ![]() Przeszukałam pół miasta za peelingiem Farmony tutti frutti mango i brzoskwinia ale ni ma ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- I wymacałam żyrafkowy puder BeYu- cięzko było- tester na płasko na samym środku a z boku i przodu obstawiony całą kolekcją, no ale dałam radę niczego nei zepsuć i zasmakować- no i ble, konsystencja jakiej najbardziej nie lubię- ciut grubo zmielony a do tego kolor sobie a shimmer sobie- diwadlo, odwidział mi się w mgnieniu oka chociaż wzorek śliczny
|
|
#696 |
|
po prostu Em :)
|
rzyrafko, błagam o zdjęcia khaki na paznokciach.
A nowy lakier na Ciebie czeka i ma się dobrze.
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na szybko paćnięte 2 warstwy, cięzko go oddać, wg mnie ma nutkę błotka więcej
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam IE i nie widzę potrzeby zmiany. Czasem mi się zawiesza, ale to sprawa komputera, który trzeba przeinstalować.
Miałam maseczkę oczyszczającą z Ziaji o którejpiszecie, ale słaba mi sie wydaję. Za to regenerujaca jest świetna. Ma super zapach - kakaowy z nutka kokosa, ale nie jest dla mnie duszący czy za mocny. Rzyrafko: kupiłam ostatnio żel Cleanance i nie wiem czy coś w nim nie kombinowali. Jest rzadszy niż ten który miałam jakies 1 czy 1,5 roku temu a i wysusza trochę czego wtedy nie robił
|
#699 |
|
|
BOSKI!!!!!!!
Kupowałaś go w Krakowskiej? Było ich jeszcze trochę?
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też go miałam jakieś 1,5 roku temu. Na razie nie chce mi się dumać nad innym. ciekawe jaki mi się wyda- wtedy na pewno nie wysuszał i wystarczało pół kropelki.
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- W Krakowskiej, było ich chyba ze 30 Dla pewności co do koloru podeszłam z nim do szyby ze światłem dziennym za wieszak z gaciami ![]() na żywo jest cieplejszy niż mi wyszedł
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko: no własnie. teraz nawet niezbyt da się wylać poł kropelki
Moze mi się trafił jakiś felerny?
|
#702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziękuję Zapasy oczywiście są, głównie włosowe, ale większość jest u rodziców - więc musicie cierpliwie poczekać ![]() Cytat:
Cytat:
A i kupilam dzis buty Z bezowego nubuku, do polowy lydki
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Aqua Light jest bardzo lekka i w sumie miała służyć chyba do rozczesywania włosów
chyba ją miałam w lecie i nie wiem czy jako odżywka nie była za słaba- hmm, skleroza ![]() Ja tam wolę sera olejkowe avonu. Wczoraj użyłam Dove 2w1 i po pierwszym użyciu bardzo mi się podoba, włosy są faktyczni jak po odżywce, gładkie a mimo to mają objętość. Oby tak dalej ![]() Pokaż butkiii
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Takie, tylko trochę któtsze
Enough optimism to sustain hope and enough pessimism to motivate concern. Edytowane przez madziarra Czas edycji: 2011-01-24 o 23:31 |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś na pazurkach Lilly Eveline. Daaaawno nim nie malowałam. Na szczęście jeszcze jest dobry, ale chyba muszę w ten weekend zrobić przegląd lakierów i kilka wywalić, bo zgluciały.
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Więc czekamy na zapasy
A będzie kolorówka? Bo ostatnio znów mi się odnowiła ta mania i chętnie pooglądam co tam masz ![]() Flos Lek jakiś czas temu wypuścił serię maseł i balsamów w fajnych owocowych wersjach m.in. mango i marakuja, poziomka i truskawka http://www.floslek.com.pl/sklep.php?...d_kategoria=80 Ja kupowałam w promocji w SP, regularna cecha trochę wysoka, zwłaszcza maseł, więc z kolejnym zakupem poczekam na następną promocję ![]() Wiem, że Nosek miała/ma masła. Co do Aqua Light to tak jak pisała Rzyrafka jest to bardziej spray do rozczesywania niż odżywka, ale w sumie producent sam więcej nie obiecuje oprócz łatwego rozczesywania, nie obciążania i lekkości. Zdecydowanie nie odżywi włosów, ja używam rano kiedy mam 20-30 minut na umycie i wysuszenie włosów i jestem zadowolona. Waxy w sprayu wysuszały mi włosy a znowu ta brązowa odżwyka Pantene obciążała, więc wrócę do AL. Już za tydzień o tej porze będę w górach! Już się nie mogę doczekać kąpieli w termach Polecacie jakiś krem na narty?Widziałam w Naturze jakieś zimowe kremy Sorayi i nie wiem czy nie kupić, bo trochę się boje o swoje naczynka a na co dzień używam jednak czegoś dużo bardziej lekkiego.
|
#707 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Masła Flos Lek są fajne, mam teraz truskawkowe i czekoladowe. Są dość zbite, tłuste, raczej mocno odżywcze. Czekoladowego użyłam dopiero dwa razy, także niewiele mogę powiedzieć
oprócz tego że zapach jest bardzo delikatny.. za to truskawka nigdzie za to nie widziałam masła mango&marakuja..
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
świetne
![]() no i muszę pochwalić Twój zbiorek pięlęgnacyjny, myślałam, że masz tego więcej, a Iza, że mniej ale nadal mi się bardzo podobają Karolina, zazdroszczę ja jeszcze ponad tydzień będę tonąć w notatkach ![]() może wybierz krem, który polecała Madziarra w wątku z pielęgnacją? zacytuję: Cold Cream Biodermy jest mniej tłusty od Avene, Avene przy nim to taka maść, ten jest bardziej jak gęstszy krem. Uzywam go na nartach i przy bardzo niskich temperaturach - chroni i zabezpiecza skórę bardzo dobrze, ale jak każdy tego typu krem zostawia na twarzy powłoczkę. nie znam się co jest dobre na długi czas na mrozie, ale na pewno wybierz coś z filtrem (chyba, że używasz normalnego filtru na co dzień, to jeszcze lepiej ), bo śnieg dobrze odbija promienie i można sobie zrobić krzywdę bez ochrony
|
#709 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Niestety w tym roku ani na termy ani na narty się nie zanosi u mnie.![]() A na narty tylko Avene Cold Creme i na to filtr, nic lepiej nie natłuszcza i nie chroni.
|
|
|
#710 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty gdzie?Co do kremu to ubiegła mnie już Organzza, polecam zarówno Biodermę jak i Avene ![]() Nina, kupiłam w Centrum w małym sklepiku z butami na Hożej, firma obuwnicza Maciejka. Cytat:
![]() Dziewczyny , założyłam wątek wymiankowy na Targowisku, może któraś byłaby zainteresowana ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501974
|
|
#711 |
|
|
Ja polecam krem Babydream chroniący przed zimnem i wiatrem. Kosztuje kilka złotych a jako jedyny poradził sobie z moją wrażliwą skórą, która przy mrozach dosłownie mnie boli jak jestem na zewnątrz.
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wybieram się na narty (drugi raz po odwilży) na Słotwiny w Krynicy.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-01-25 o 11:16 |
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za typy kremowe- przyjrzę się temu BD i pozostałym. Szczerze wolałabym coś tańszego, bo na wyjeździe tego nie zużyję a na co dzień nie używam takich kremów w ogóle, bo są dla mnie za ciężkie nawet na noc.
No i może grzeszę, ale nie filtruję się ![]() Nosku a do jakiego innego masła porównałabyś konsystencję maseł FL? Kusi mnie właśnie ta poziomka i jeszcze arbuz. Szkoda, że balsamy są tylko w dwóch wersjach ![]() Mieszkać będziemy w Zakopanem, bo mamy tam akurat znajomego z pensjonatem , ale jeździć będziemy w Białce, Bukowinie i na Słowacji.
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2011-01-26 o 20:47 |
|
|
|
#714 |
|
|
Jeśli jesteście zainteresowane limitowanką Black&White to klikajcie w podpis.
![]() rzyrafko, ten czarny lakier to był bardzo dobry wybór.
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kremów na zimę mnie w tym roku dość dobrze służył krem Flos Leku, o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wy.html&next=1 Co prawda jest tłustawy i zostawia powłoczkę na skórze, ale też dobrze nawilża i chroni a dodatkowo koi także cerę po przebywaniu na mrozie
|
|
#716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ooo, fajne!
Jak niektóre zielone glinki ![]() Cytat:
FlosLek mu zupełnie nie podpasował Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak zobaczyłam u Parokeets że to odpowiednik Scorn Illamasqua no to musiałam go mieć ![]() Poprawiłam kolejne 2 oceny z toksykologii, umówiłam się na następne 2 poprawy- neverending story ![]() Dalej nie ma scrubu Farmony ![]() Jutro wykończę podkład mineralny Revlon i Brevoxyl pójdzie lada dzień Oglądałamw rossie kosmetyki Alterra- peeling żurawina-figa (będzie dobry jako zwykły żel, bo drobinkek prawie nie ma śladu) 7zł z groszami, żele 2 zapachowe i 1 bez- też coś koło tego kosztowały. Zapachy bardzo ładne i nie sztuczne, na pewno kupię, mam już tylko 7 szt. w zapasach
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś może będę w końcu w Ross. Miałam iść wczoraj, ale jakaś słaba byłam, cały wieczór przeleżałam na łóżku. Rodzice jeszcze na dodatek chorzy i choróbsko się po domu panoszy.
|
|
#718 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wysłałam Ci PW- jakaś wizazanka się zwróciła do mnie o pomoc w sprawie KWC, ale ja się nie znam ![]() Brrr, nie wiem czemu ale z dnia na dzień mi coraz zimniej ![]() Ten tydzień to ostatnie dni ćwiczeń i zajęć na uczelni, już mi się chce płakać z tęsknoty Zapuszczam CSI i chyba utnę małą drzemkę- zjadłam 3 pieczarkowe naleśniki i pękam. Miałam piwko wypić, ale zapomniałam, że je kupiłam i zrobiłam herbatę
|
|
#720 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Remoncik mnie wykańcza - nerwowo, fizycznie i finansowo - wizja tego, że nie będzie mnie stać za kilka dni nie tylko na żel pod prysznic ale nawet na mydło jest coraz bardziej realna.
![]() Ale dzięki temu kupiłam w tym miesiącu tylko 3 kosmetyki.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Jeden "dzienny" a drugi apteczny/treściwszy. Ale tak sobie myślę, że z 1 żelem pod prysznic byłabym bardzo szczęśliwa, gdyż w perspektywie miałabym zakup nowego jak tylko obecny się skończy
Także da się żyć
Fajnie, że do mnie na wieś w końcu dotarły tego typu owoce.

ale miałam pierwsze zajęcia z kursu tańca z TŻ, on nigdy nie chodził, więc nie mogliśmy ominąć, a odrobić się nie dało inaczej... Ale nadal czuję się ok, więc chyba krzywdy sobie nie zrobiłam

Moze mi się trafił jakiś felerny?