Śluby kwietniowe - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 07:24   #2431
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Śluby kwietniowe

Cytat:
Napisane przez p_m Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki: czy macie tren w sukni? Ja mam już sukienkę z trenem, ale słyszałam dużo negatywnych opinii i zastanawiam się czy się go nie pozbyć...
Ja mam tren taki tyci, jakoś ok. 20 cm

Cytat:
Napisane przez Aneth:) Pokaż wiadomość
Przed chwilką odebraliśmy obrączki . Już przyszły Pan Młody je skonfiskował, ale zdążyłam cyknąć . A poza tym dzisiaj powiadomiliśmy świadka, więc jest już komplet. Wszystko idzie pełną parą do przodu, oby tak dalej!
Fajne mamy takie same srebrne

Moje obrączki pokażę dopiero na koniec lutego Z racji, że jeszcze dużo czasu, taką nam złotnik rzucił datę odbioru
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:46   #2432
Aneth:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nina Zyzio Pokaż wiadomość
Widzę,że nie tylko ja mam problem z dużymi piersiami... i małym obwodem Ja nosze 60 lub 65 G w Poznaniu jest fantatsyczny sklep Yoshi z bielizną la biusciastych kobiet jeszcze tam nie byłam by poszukać swojej bioelizny śłunej( a chce mieć gorsecik by się wyszczuplić jeszcze troszkę), ponieważ pierwszą przymiarkę mam w kwietniu... i do tego czasu również potrzebuję butów Szukam w kolorze fioletowym I na razie nicccc... a nic nie ma
Nam ksiądz powiedział,że mamy przyjść w połowie lutego z wszystkimi dokumentami na początku lutego pójdziemy do parafii TŻ by odebrać dokumenty
Co do oprawy muzycznej w kościele będziemy mieć organistę + osobę grajacą na skrzypcach i flecie
U florystki jeszcze nie byłam, ale już mam upatrzoną
Fryzjer+kosmetyczka- wszytsko jest
Tylko brak mi biżu... i to jest największa u mnie zmora Szukam pereł. Mam delikatną sukienkę( gdzieś tam w poprzednich wątkach była pokazana) szukam kolczyków perełek + bransoletki 3 rzędowej ..Jak będziecie gdzieś widziały, lub natraficie- to proszę o pomoc
Dziś również zostaną nam dostarczone zaproszenia Juz sie doczekać nie mogę
A macie ujęte w zaproszeniu bądź na bileciku- wierszyk odnośnie by nie przynosić kwiatów? ja się zastanawiam, czy nie włożyć do koperty oddzielnego bilecika
dziękuję
Widziałam w YES teraz chyba nową kolekcję z perełkami. Śliczne są te perły, jednak ja nie mogę ich mieć, bo nie pasują do sukni. Też biżu jeszcze nie mam, ale to zostawiam na sam sam koniec. Z resztą po cichu wiem, że to będzie dla mnie prezent od narzeczonego, więc jeszcze się nie rozglądam .
Tak, mam w planie wstawić wierszyk o kwiatach, których nie chcemy. Ale nie wiem czy na dodatkowej karteczce, jak się zmieści to normalnie na kartce.

A co do biustu.. mi wpadł taki pomysł- może szyją gdzieś "na miarę" bieliznę? kiedyś coś takiego było.. Wiem, że to na pewno drogi interes, ale w końcu na ten najważniejszy dzień w życiu można poszaleć .
Słyszałyście może gdzie to można wykonać?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie suknia będzie bez trenu. Mam prościutką suknię i od początku miałam założenie, że nie chcę, żeby coś się za mną ciągnęło ;>

Obrączki śliczne
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja mam tren taki tyci, jakoś ok. 20 cm

Fajne mamy takie same srebrne

Moje obrączki pokażę dopiero na koniec lutego Z racji, że jeszcze dużo czasu, taką nam złotnik rzucił datę odbioru
dzięki
Stary 2011-01-20, 17:33   #2433
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Śliczne te wasze obrączki dziewczyny

Co do trenu to zamawiałam suknię bez ale teraz się zastanawiam czy nie uszyć sobie odpinanego, bo na samo wesele bym nie chciała jedynie na ślub.

W niedzielę idziemy do księdza dokończyć załatwianie ślubu. A w sobotę jadę z K poszukać butów, bielizny, zamówić kosmetyczkę i fryzjerkę.
Ostatnio kupiłam zaproszenia dla rodziców chrzestnych i dziadków specjalne ze zdjęciem, poduszkę do niesienia obrączek, kieliszki do szampana, figurkę na tort, pudełka na ciasto i zawieszki na wódkę

A jak to u was jest, dajecie jakieś drobne prezenty dla gości? Ja mam zamiar zrobić małe aniołki z masy solnej, jednego na parę.

I tak wogóle to mamy równo 100 dni do ślubu

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2011-01-20 o 17:59
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:17   #2434
Wtajemniczenie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24506846]Śliczne te wasze obrączki dziewczyny

Co do trenu to zamawiałam suknię bez ale teraz się zastanawiam czy nie uszyć sobie odpinanego, bo na samo wesele bym nie chciała jedynie na ślub.

W niedzielę idziemy do księdza dokończyć załatwianie ślubu. A w sobotę jadę z K poszukać butów, bielizny, zamówić kosmetyczkę i fryzjerkę.
Ostatnio kupiłam zaproszenia dla rodziców chrzestnych i dziadków specjalne ze zdjęciem, poduszkę do niesienia obrączek, kieliszki do szampana, figurkę na tort, pudełka na ciasto i zawieszki na wódkę

A jak to u was jest, dajecie jakieś drobne prezenty dla gości? Ja mam zamiar zrobić małe aniołki z masy solnej, jednego na parę.

I tak w ogóle to mamy równo 100 dni do ślubu [/QUOTE]
gdzie kupiłaś te wszystkie drobiazgi? przez internet? . Pytam bo byłam wczoraj w sklepie niby "ślubnym" a wyszłam z nieciekawą miną, bo nic nie było, a to co było nie było w moim guście.. jedynie na all widzę fajne takie drobiazgi.

Mi na szczęście te koszta odpadają, bo wszystko będzie w lokalu, a figurki, poduszek ani zawieszek nie chcę, jedynie muszę kupić pudełka bo niestety lokal nie oferuje ciast na wynos. Będę zamawiała ciasta u znajomych, albo komuś zlecę pieczenie (mam taką panią i nie drogo robi).
Czekam na odpowiedź w sprawie księgi gości, zaproszeń, winietek i podziękowań - liczę na to, że jak zlecę jednej osobie tyle do zrobienia w jednym wzorze to może trochę spuszczą cenę. A już w ogóle marzeniem by było gdyby te pudełka na ciasta były też w tym deseniu. Pytałam o to i ciekawe czy takie coś uda się zrobić.

Jakie macie pomysły na specjalne zaproszenia dla chrzestnych i dziadków? wiem, że muszą być specjalne, ale nie za bardzo wiem co innego może być w takim zaproszeniu.. Tylko zdjęcie?
Liczyłam zaproszenia i tylko dla mojej rodziny muszę aż 40, porażka..
Stary 2011-01-20, 18:44   #2435
Konto usunięte

Tak przez allegro zamawiałam.
My mamy też sporo zaproszeń bo po 50 z każdej strony.

Miałam wymyślać jakieś wyjątkowe ale nie wystarczyło nam czasu bo chcemy dziadków i chrzestnych zaprosić jako pierwszych gości i zamówiłam tylko ze zdjęciem.
Jeszcze też musimy zamówić księgę gości i trochę innych drobiazgów.
Poduszkę zamówiłam, bo mojej mamie zawsze się to podobało, a figurkę bo to tyło takie moje małe kiczowate marzenie odkąd byłam dzieckiem
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:44   #2436
Roougee
Zadomowienie

Mam suknię z trenem, ale jest podpinany gdzieś z tyłu albo nawet odczepiany, szczerze mówiąc nie pamiętam Specjalnych zaproszeń dla dziadków i chrzestnych nie mamy, dostaną takie same jak reszta gości. Podziękowania dla gości- bym coś zrobiła, ale TŻ uważa, że to zbędny wydatek, więc chyba sobie odpuścimy. Mam tylko problem z prezentem na podziękowanie dla rodziców- jedno wiem na pewno, nie będzie koszów z kwiatami, tylko 1 pojedyncza długa bordowa róża, ale co do tego dać to nie wiem, kosz ze słodyczami to trochę oklepane. Nie chcę im też dawać albumu ze zdjęciami, ani robić żadnych projekcji, najchętniej to bym z tego zrezygnowała

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 07:31   #2437
p_m
Przyczajenie

My też nie mamy specjalnych zaproszeń, szczerze mówiąc nawet o tym nie pomyśleliśmy. A co do podziękowań dla rodziców to też jest dla nas problem. Na pewno nie chcemy dawać kwiatów bo i tak będzie ich w nadmiarze myślałam raczej o koszu z dobrymi rzeczami typu: dobre wino, czekolada ze złotem, porządna kawa itp, żeby ładnie zapakować. Dla gości na pewno będzie ciasto i też dobrze by było położyć jakiś drobiazg przy nakryciu, ale sami nie zrobimy, a kupić wbrew pozorom nie jest tak łatwo (ładne i tanie)
Stary 2011-01-21, 08:31   #2438
Nina Zyzio
Zadomowienie

A ja mam tren, ale szczerze też nawet nie pamiętam jak jest długi Mam uzgodne,że będzie podpinany pod spód i żadnego kuperka nie będzie tworzył
Nawet o specjalnych zaproszeniach nie pomyśleliśmy, jak dla mnie po co tak wyróżniać.. Wszystkich gości traktujemy tak samo
Bardzo chcę zrobić małe prezenciki dla gości i się zastanaiwam co to mogłoby być
Jeśli chodzi o aniołki, to jak dla mnie to kiepski pomysł, byliśmy na ślubie, gdzie wlaśnie takie aniołki były rozdawane gościom i na koniec wesela połowa aniołów zostala na stolach Gdybym to ja była PM- czułabym się urażona.
Stary 2011-01-21, 08:41   #2439
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Ja miałam tren i jako była PM nie odradzam, wszystko kwestia podpięcia. W kościele wyglądał pieknie, a na sali zapomniałam, że go mam, ale były podpiete oddzielnie obydwie warstwy i zewnetrzna koronkowa na 3 guziczki, nic się nie oderwało i wyglądało ładnie podpiete więc ja polecam!
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 08:56   #2440
Nina Zyzio
Zadomowienie

Guska1979 ja właśnie też tak myślę i w ogóle,ze welon- też ma się raz w życiu i można zaszaleć
Ja myślałam, nad podziękowaniem dla rodziców- album dla każdego taki sam, w środku nasze zdjęcia od małego bobasa do teraz + miejsce na zdjęcia ślubne i na wnuki hihi
Stary 2011-01-21, 09:31   #2441
Roougee
Zadomowienie

Też chcę mieć welon, mimo że na początku byłam zdecydowana na woalkę ewentualnie jakiś kapelusz. Po dłuższym namyśle jednak stwierdziłam, że welon mam okazję włożyć tylko raz w życiu i ostatecznie stanęło na welonie. Odnośnie rodziców- 1 róża i coś do tego ale co to myślę cały czas. Tż podobają się te statuetki 3D ze zdjęciem w środku, ale nie wiem...!! Może to głupi pomysł, ale myślałam, żeby sprawić im kosz z przyprawami z ulubionej kuchni świata, np. moim kosz z przyprawami chińskimi, a teściom z włoskimi. Ale zostałam skrytykowana przez kilka osób

Stary 2011-01-21, 10:52   #2442
Wtajemniczenie

wiecie co, ja już zaczęłam się stresować..
nie spałam całą noc bo myślałam o różnych pierdołach zaproszeniach, naukach, dokumentach.. już powoli robi się to obsesją .
Muszę sobie dać na wstrzymanie i chyba nic do końca tygodnia już nie będę załatwiać.. Za dużo o tym myślę, chce żeby wszystko superaśnie wyglądało i wszystko było zgrane ze sobą..

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Mam suknię z trenem, ale jest podpinany gdzieś z tyłu albo nawet odczepiany, szczerze mówiąc nie pamiętam Specjalnych zaproszeń dla dziadków i chrzestnych nie mamy, dostaną takie same jak reszta gości. Podziękowania dla gości- bym coś zrobiła, ale TŻ uważa, że to zbędny wydatek, więc chyba sobie odpuścimy. Mam tylko problem z prezentem na podziękowanie dla rodziców- jedno wiem na pewno, nie będzie koszów z kwiatami, tylko 1 pojedyncza długa bordowa róża, ale co do tego dać to nie wiem, kosz ze słodyczami to trochę oklepane. Nie chcę im też dawać albumu ze zdjęciami, ani robić żadnych projekcji, najchętniej to bym z tego zrezygnowała
ja chcę mieć podziękowania dla gości - ciasto i malutka karteczka do tego, że dziękujemy, że przybyli. Dla części osób napiszę coś od serca, że dziękujemy że byli z nami przez tyle lat, wspierali w trudnych sytuacjach i cieszyli się z nami w dobrych chwilach. Itd, chciałam żeby było coś tak prosto z serca, nie chodzi o coś kosztownego.

Też nie wiem co dla rodziców? na pewno nie kwiaty. Z resztą rodzice sami powiedzieli, ze chętnie by z tego zrezygnowali. Nie podobają mi się te wszystkie statuetki, albumy z all.. Nie, to musi być coś oryginalnego. Koleżanka zakupiła swoim jakieś dodatki do domu, ale nie wiem co tam było dokładnie w paczuszce. Wychodzę z założenia, że powinno się dać to co rodzice lubią i chyba to każdy wie najlepiej.

Prezentację (taka ze zdjęciami z dzieciństwa i ogólnie naszego związku) robi moja koleżanka, sama się zadeklarowała. Ostatnio skanowałam zdjęcia TŻ z dzieciństwa, zostały jeszcze moje . Może być śmiesznie, bo obydwoje byliśmy niezłymi urwisami i mamy śmieszne zdjęcia .

Cytat:
My też nie mamy specjalnych zaproszeń, szczerze mówiąc nawet o tym nie pomyśleliśmy. A co do podziękowań dla rodziców to też jest dla nas problem. Na pewno nie chcemy dawać kwiatów bo i tak będzie ich w nadmiarze myślałam raczej o koszu z dobrymi rzeczami typu: dobre wino, czekolada ze złotem, porządna kawa itp, żeby ładnie zapakować. Dla gości na pewno będzie ciasto i też dobrze by było położyć jakiś drobiazg przy nakryciu, ale sami nie zrobimy, a kupić wbrew pozorom nie jest tak łatwo (ładne i tanie)
Dobry pomysł, ważne żeby pasowało do Waszych rodziców.

My stwierdziliśmy, że jak dajemy ciasto (a same pudełka na ciasta nie są małym wydatkiem) to nie dajemy już nic specjalnego do stołu typu migdałki, czy aniołki.. To takie naciągane trochę.

Cytat:
A ja mam tren, ale szczerze też nawet nie pamiętam jak jest długi Mam uzgodne,że będzie podpinany pod spód i żadnego kuperka nie będzie tworzył
Nawet o specjalnych zaproszeniach nie pomyśleliśmy, jak dla mnie po co tak wyróżniać.. Wszystkich gości traktujemy tak samo
Bardzo chcę zrobić małe prezenciki dla gości i się zastanaiwam co to mogłoby być
Jeśli chodzi o aniołki, to jak dla mnie to kiepski pomysł, byliśmy na ślubie, gdzie wlaśnie takie aniołki były rozdawane gościom i na koniec wesela połowa aniołów zostala na stolach Gdybym to ja była PM- czułabym się urażona.
Nie chodzi o to, żeby część wyróżniać tylko, że przecież babci nie napiszę że proszę, żeby nie przynosili kwiatów bo zwiędną , o to mi chodziło.

Cytat:
Też chcę mieć welon, mimo że na początku byłam zdecydowana na woalkę ewentualnie jakiś kapelusz. Po dłuższym namyśle jednak stwierdziłam, że welon mam okazję włożyć tylko raz w życiu i ostatecznie stanęło na welonie. Odnośnie rodziców- 1 róża i coś do tego ale co to myślę cały czas. Tż podobają się te statuetki 3D ze zdjęciem w środku, ale nie wiem...!! Może to głupi pomysł, ale myślałam, żeby sprawić im kosz z przyprawami z ulubionej kuchni świata, np. moim kosz z przyprawami chińskimi, a teściom z włoskimi. Ale zostałam skrytykowana przez kilka osób
Ja też zastanawiałam się nad woalką, ale też pozostaje przy welonie. Jeden raz w życiu można zaszaleć .
Nie taki głupi pomysł z tymi przyprawami! jak lubią to czemu nie?

Edytowane przez Aneth:)
Czas edycji: 2011-01-21 o 10:53
Aneth:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:26   #2443
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co, ja już zaczęłam się stresować..
nie spałam całą noc bo myślałam o różnych pierdołach zaproszeniach, naukach, dokumentach.. już powoli robi się to obsesją .
Muszę sobie dać na wstrzymanie i chyba nic do końca tygodnia już nie będę załatwiać.. Za dużo o tym myślę, chce żeby wszystko superaśnie wyglądało i wszystko było zgrane ze sobą..

ja chcę mieć podziękowania dla gości - ciasto i malutka karteczka do tego, że dziękujemy, że przybyli. Dla części osób napiszę coś od serca, że dziękujemy że byli z nami przez tyle lat, wspierali w trudnych sytuacjach i cieszyli się z nami w dobrych chwilach. Itd, chciałam żeby było coś tak prosto z serca, nie chodzi o coś kosztownego.

Też nie wiem co dla rodziców? na pewno nie kwiaty. Z resztą rodzice sami powiedzieli, ze chętnie by z tego zrezygnowali. Nie podobają mi się te wszystkie statuetki, albumy z all.. Nie, to musi być coś oryginalnego. Koleżanka zakupiła swoim jakieś dodatki do domu, ale nie wiem co tam było dokładnie w paczuszce. Wychodzę z założenia, że powinno się dać to co rodzice lubią i chyba to każdy wie najlepiej.

Prezentację (taka ze zdjęciami z dzieciństwa i ogólnie naszego związku) robi moja koleżanka, sama się zadeklarowała. Ostatnio skanowałam zdjęcia TŻ z dzieciństwa, zostały jeszcze moje . Może być śmiesznie, bo obydwoje byliśmy niezłymi urwisami i mamy śmieszne zdjęcia .

Dobry pomysł, ważne żeby pasowało do Waszych rodziców.

My stwierdziliśmy, że jak dajemy ciasto (a same pudełka na ciasta nie są małym wydatkiem) to nie dajemy już nic specjalnego do stołu typu migdałki, czy aniołki.. To takie naciągane trochę.

Nie chodzi o to, żeby część wyróżniać tylko, że przecież babci nie napiszę że proszę, żeby nie przynosili kwiatów bo zwiędną , o to mi chodziło.

Ja też zastanawiałam się nad woalką, ale też pozostaje przy welonie. Jeden raz w życiu można zaszaleć .
Nie taki głupi pomysł z tymi przyprawami! jak lubią to czemu nie?
Ciasto też będziemy rozdawać gościom, ale miałam na myśli podziękowanie typu migdały czy czekoladki, które są układane na talerzu

Stary 2011-01-23, 12:37   #2444
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pisałyście o podziękowaniach dla rodziców, to i ja się wtrącę ;> Też zdecydowanie nie chcemy kwiatów. Myśleliśmy nad koszami delikatesowymi (robiłaby je nasza dekoratorka, my tylko powiedzielibyśmy mniej więcej co i za jaką kwotę). Ostatnio dekoratorka zasugerowała nam zupełnie odmienny pomysł na prezenty dla rodziców, z którym nigdy się nie spotkałam, mianowicie koszulki z napisami: super teść/teściowa, które młodzi dawaliby swoim teściom. Ponoć rodzice później cieszą się z takich koszulek i noszą je czasami. Mojemu TŻ ten pomysł bardzo się spodobał, ja jestem bardziej sceptycznie nastawiona.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:23   #2445
Roougee
Zadomowienie

Spotkałam się już z tymi koszulkami, mi zupełnie się ten pomysł nie podoba. To już wolę pozostać przy koszach ze słodyczami. Zastanawiam się czy w ogóle nie zrezygnować z podziękowań

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 19:33   #2446
Wtajemniczenie

Nawet widziałam takie koszulki, ale średnio mi się to podoba. Porozmawiam z rodzicami na temat podziękowań, kiedyś rozmawialiśmy i oni by chcieli z tego zrezygnować. Dla mnie to taki dziwny zwyczaj, bo codziennie przecież dziękuje się rodzicom, po co robić to publicznie? Jak coś to chyba chciałabym Mamce kupić biżuterię, oczywiście wtedy dla teściowej też. Dla taty coś co szczególnie lubi, na pewno coś mi przyjdzie do głowy. Natomiast mam takie marzenie, by szczególnie podziękować mojej chrzestnej i chciałabym podziękować dziadkowi mojego TŻ. Może by to jakoś połączyć?

U mnie dziadek wymyślił sobie takie przypinki blaszane/broszki dla każdego z gości. Uparł się potwornie i będą wykonane. Nie wiem po co. Na każdej będą gołąbki i nasze imiona. Niech już będzie, jak tak się upiera.. hehe, chociaż ja nie mam nic z gołębiami wspólnego
Stary 2011-01-23, 20:45   #2447
Roougee
Zadomowienie

He he tak to z tymi dziadkami bywa. Jeśli już u mnie będzie podziękowanie to chcę również podziękować mojej ciotce.

Stary 2011-01-23, 21:09   #2448
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Tak, mam w planie wstawić wierszyk o kwiatach, których nie chcemy. Ale nie wiem czy na dodatkowej karteczce, jak się zmieści to normalnie na kartce.
Też nie chcemy kwiatów... Ale co zamiast kwiatów?

Cytat:
A co do podziękowań dla rodziców to też jest dla nas problem. Na pewno nie chcemy dawać kwiatów bo i tak będzie ich w nadmiarze myślałam raczej o koszu z dobrymi rzeczami typu: dobre wino, czekolada ze złotem, porządna kawa itp, żeby ładnie zapakować. Dla gości na pewno będzie ciasto i też dobrze by było położyć jakiś drobiazg przy nakryciu, ale sami nie zrobimy, a kupić wbrew pozorom nie jest tak łatwo (ładne i tanie)
My zamierzamy skomponować takie kosze ze słodyczami, kawą, jakimś dobrym alkoholem... U nas nie jest to oklepane, bo byłam na kilku weselach i zawsze widziałam kosze z kwiatami...

Cytat:
Szukam pereł. Mam delikatną sukienkę( gdzieś tam w poprzednich wątkach była pokazana) szukam kolczyków perełek + bransoletki 3 rzędowej ..Jak będziecie gdzieś widziały, lub natraficie- to proszę o pomoc
Widzę że nie jesteś przesądna Nie mam konkretnych namiarów na perły, ale polecam - wszystkim zresztą - blog nt biżuterii ślubnej, są rady jaka biżuteria pasuje do jakiego dekoltu sukni. A ja pożyczam naszyjnik i wkrętki od mamy - będzie coś pożyczonego Są skromne - złote kulki z kryształkami Svarowskiego, ale planuję diadem, więc bogata wisząca biżuteria nie jest wskazana!

Dziś u nas w mieście targi ślube!!! Byłam, widziałam, aż mnie głowa rozbolała od atrakcji. Pomijałam suknie, fotousługi bo to już mam, i skoncentrowałam się na:

- zaproszeniach - chyba podziękuję za ręcznie robione (6zł za sztukę :O) i kupię na Allegro jednak...
- tortach - podobają mi się te w stylu angielskim, z lukrem, tasiemkami i żywymi kwiatami
- oprawie florystycznej kościoła - żałuję że nie dopytałam czy wystrój kościoła leży w mojej gestii, czy siostry się tym zajmują za opłatą...
- dekoracjach sal - wszystko takie piękne, świeczniki, bukiety, oparcia krzeseł, serwety, a ja nie mam typowej sali, tylko restaurację, muszę dopytać właścicielki, czy pozwoli mi trochę zaszaleć - zakochałam się w pływających świecach i artystycznie złożonych, oplecionych wstążkami serwetach

Do tego podpatrzyłam pomysł na zawijane w kolorową flizelinę cukierki z podziękowaniami za życzenia pod kościołem świadkowoa zobowiązała się je zrobić. I postanowiłam też że sama zrobię zawieszki na wino (wódki na będzie). Coraz bardziej skłaniam się ku kolorowi fioletowemu w wystroju

Podejrzałam też trochęfryzur ślubnych. Nie było za to stoisk z butkami, a szkoda

Ale się rozpisałam
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 23:26   #2449
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość

My zamierzamy skomponować takie kosze ze słodyczami, kawą, jakimś dobrym alkoholem... U nas nie jest to oklepane, bo byłam na kilku weselach i zawsze widziałam kosze z kwiatami...

Widzę że nie jesteś przesądna Nie mam konkretnych namiarów na perły, ale polecam - wszystkim zresztą - blog nt biżuterii ślubnej, są rady jaka biżuteria pasuje do jakiego dekoltu sukni. A ja pożyczam naszyjnik i wkrętki od mamy - będzie coś pożyczonego Są skromne - złote kulki z kryształkami Svarowskiego, ale planuję diadem, więc bogata wisząca biżuteria nie jest wskazana!

Dziś u nas w mieście targi ślube!!! Byłam, widziałam, aż mnie głowa rozbolała od atrakcji. Pomijałam suknie, fotousługi bo to już mam, i skoncentrowałam się na:

- zaproszeniach - chyba podziękuję za ręcznie robione (6zł za sztukę :O) i kupię na Allegro jednak...
- tortach - podobają mi się te w stylu angielskim, z lukrem, tasiemkami i żywymi kwiatami
- oprawie florystycznej kościoła - żałuję że nie dopytałam czy wystrój kościoła leży w mojej gestii, czy siostry się tym zajmują za opłatą...
- dekoracjach sal - wszystko takie piękne, świeczniki, bukiety, oparcia krzeseł, serwety, a ja nie mam typowej sali, tylko restaurację, muszę dopytać właścicielki, czy pozwoli mi trochę zaszaleć - zakochałam się w pływających świecach i artystycznie złożonych, oplecionych wstążkami serwetach

Do tego podpatrzyłam pomysł na zawijane w kolorową flizelinę cukierki z podziękowaniami za życzenia pod kościołem świadkowoa zobowiązała się je zrobić. I postanowiłam też że sama zrobię zawieszki na wino (wódki na będzie). Coraz bardziej skłaniam się ku kolorowi fioletowemu w wystroju

Podejrzałam też trochęfryzur ślubnych. Nie było za to stoisk z butkami, a szkoda

Ale się rozpisałam
Cieszę się, że wypad na targi okazał się taki owocny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 08:30   #2450
Konto usunięte

Cześć
Sobotnie zakupy udał się średnio. Nie znalazłam żadnych butów, dosłownie nigdzie nie było białych. Ale udało mi się kupić idealny biustonosz
Co do podziękowań dla rodziców to już wcześniej chyba pisałam mamy kroniki naszych rodzin i musimy dokupić coś do tego. Właśnie tu mam problem, bo moja mama lubi cięte kwiaty a teściowa nie lubi, myślicie że wypadało by dać mamie wielki bukiet a teściowej drzewko szczęścia? U nas nie będzie typowego kółeczka i tańca do piosenki cudownych rodziców mam, ale za to mam zamiar zapożyczyć takie ślubowanie dla rodziców ona opisuje to tak
,,Wodzirej poprosił rodziców na środek sali i zaczął:

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sypatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prosbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ ( tekst i całą zabawę wymyślałam i pisałam w dniu ślubu siedząc u fryzjerki pod suszarką )

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Po wszystkim Wodzirej włączył utwór
Anna Jantar & Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat''
Stary 2011-01-24, 08:57   #2451
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24575095]Cześć
Sobotnie zakupy udał się średnio. Nie znalazłam żadnych butów, dosłownie nigdzie nie było białych. Ale udało mi się kupić idealny biustonosz
Co do podziękowań dla rodziców to już wcześniej chyba pisałam mamy kroniki naszych rodzin i musimy dokupić coś do tego. Właśnie tu mam problem, bo moja mama lubi cięte kwiaty a teściowa nie lubi, myślicie że wypadało by dać mamie wielki bukiet a teściowej drzewko szczęścia? U nas nie będzie typowego kółeczka i tańca do piosenki cudownych rodziców mam, ale za to mam zamiar zapożyczyć takie ślubowanie dla rodziców ona opisuje to tak

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sypatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prosbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ ( tekst i całą zabawę wymyślałam i pisałam w dniu ślubu siedząc u fryzjerki pod suszarką )

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

[/QUOTE]

genialne to ślubowanie
Stary 2011-01-24, 09:09   #2452
Roougee
Zadomowienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24575095]Cześć

[/QUOTE]
Muszę to pokazać mojemu TŻ

Stary 2011-01-24, 09:25   #2453
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Muszę to pokazać mojemu TŻ
Mój TŻ już jest zachwycony pomysłem, ze ślubowaniem
Stary 2011-01-24, 10:15   #2454
Roougee
Zadomowienie

Mój mi powie, że to kolejna głupota wymyślona przeze mnie Tym bardziej że ostatnio mu trułam, żeby zrezygnować z podziękowań I sobie myślę, że może z pierwszego tańca zrezygnujemy???

Stary 2011-01-24, 10:25   #2455
Konto usunięte

Fajnie, ze wam się podoba Mojemu K też się to bardzo spodobało
Stary 2011-01-24, 13:46   #2456
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość

Może to egoistyczne, ale my zamiast kwiatów chcemy kupony toto lotka, oczywiście najmniejszy zakład. Może akurat

A jeśli chodzi o oprawę florystyczną kościoła - to wolałabyś ozdobiony kościół przez siostry zakonne? żałujesz, że zamówiłaś florystkę? bo ja jestem na razie na etapie wyboru florystki (jutro mam jechać) i też nie pytałam jeszcze w kościele.. Sama nie wiem gdzie lepiej?
Cytat:
Mój mi powie, że to kolejna głupota wymyślona przeze mnie Tym bardziej że ostatnio mu trułam, żeby zrezygnować z podziękowań I sobie myślę, że może z pierwszego tańca zrezygnujemy???
ojj gościom byłoby chyba przykro. To już jest taka tradycja i zapewne i tak by Was "zmusili" .My jeszcze o 1tańcu nie myślimy, aczkolwiek świadkowa mi dziś powiedziała, że znajdzie nam kogoś żeby nas przygotował.
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;24575095]

[/QUOTE]
fajne, pomyślę .Ogólnie mamy rodziców "jajcarzy" więc pewnie by się uśmiali .

A co u mnie.. Już mi się nic złego nie śniło ze ślubem, także dobrze. Idę dziś umówić się i porozmawiać z kosmetyczką - chcę serię zabiegów na plecy i dekolt, bo one w końcu będą najbardziej widoczne. I może coś jeszcze zasugeruje. I chyba odskanuję zdjęcia z dzieciństwa, by dać koleżance do robienia prezentacji. Jutro pojadę do kwiaciarni, bukiet już mam wybrany. W środę jedziemy do agencji reklamowej w sprawie zaproszeń, winietek, pudełek i podziękowań (chociaż podziękowania chyba sama zrobię). Czwartek wolny hehe. W piątek jadę na pierwszą przymiarkę. Poza tym za tydzień wybieramy dokumenty potrzebne do kościoła i idziemy do UC (już będą 3 miesiące przed , a zaraz po tym będę dzwoniła do księdza by umówić się na spisanie protokołu. .
Zostało 96 dni
Stary 2011-01-24, 13:54   #2457
Roougee
Zadomowienie

Aneth widzę, że przygotowania pełną parą My na razie musieliśmy przystopować:/ Mieliśmy dziś jechać do szczecina pozwiedzać sklepy z butami, ale niestety lipa TŻ jedzie wieczorem do Niemiec i teraz ładuje się:/Ech czasami ten jego nienormowany tryb pracy mnie denerwuje. Jeśli idzie o butki to ja oszaleję zanim je kupię!!!!! Na którymś wątku 1 wizażanka wkleiła link do amerykańskiej strony i po prostu cudeńka!!! W przeliczeniu nie wychodzi tak drogo, ale to bez przesyłki i nie wiem czy wysyłają poza granice Stanów, zwłaszcza do Europy??? Link do stronki http://www.6pm.com/rsvp-womens-shoes~1

Stary 2011-01-24, 14:20   #2458
Wtajemniczenie

Cytat:
Aneth widzę, że przygotowania pełną parą My na razie musieliśmy przystopować:/ Mieliśmy dziś jechać do szczecina pozwiedzać sklepy z butami, ale niestety lipa TŻ jedzie wieczorem do Niemiec i teraz ładuje się:/Ech czasami ten jego nienormowany tryb pracy mnie denerwuje. Jeśli idzie o butki to ja oszaleję zanim je kupię!!!!! Na którymś wątku 1 wizażanka wkleiła link do amerykańskiej strony i po prostu cudeńka!!! W przeliczeniu nie wychodzi tak drogo, ale to bez przesyłki i nie wiem czy wysyłają poza granice Stanów, zwłaszcza do Europy??? Link do stronki http://www.6pm.com/rsvp-womens-shoes~1
właśnie była u mnie świadkowa i trochę mnie zmotywowała, miałam dać sobie odpocząć w tym tygodniu, ale wole załatwić od razu, podzwoniłam w parę miejsc i się umówiłam. Buty, to problem, ale liczę na to, że pojawi się więcej jasnych/różowych w sklepach niedługo.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

szukasz nadal jasno-różowych?? buu nawet na tej stronce, gdzie jest duży wybór nie ma takich.. Wszystkie są w intensywnym różu.
Stary 2011-01-24, 16:54   #2459
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
A jeśli chodzi o oprawę florystyczną kościoła - to wolałabyś ozdobiony kościół przez siostry zakonne? żałujesz, że zamówiłaś florystkę? bo ja jestem na razie na etapie wyboru florystki (jutro mam jechać) i też nie pytałam jeszcze w kościele.. Sama nie wiem gdzie lepiej?
To zapytaj najpierw, zanim zamówisz U mnie w kościele nie ma możlwości sprowadzenia florystki, ani zamówienia w ogóle nikogo z zewnątrz. Przyozdabiają siostry "co łaska" - jest tylko opcja "mini" i "maxi" - tą drugą odradzała mi koleżanka, która brała ślub i zażyczyła sobie wystór bogatyszy, a że kościół ogromny to zapłaciła naprawdę sporo I tak jest w wielu kościołach - zapytaj koniecznie. A gdzie lepiej - wydaje mi się że florystka zrobi to bardziej profesjonalnie, ale i na pewno drożej

Cytat:
Idę dziś umówić się i porozmawiać z kosmetyczką - chcę serię zabiegów na plecy i dekolt, bo one w końcu będą najbardziej widoczne. I może coś jeszcze zasugeruje.
Też planuję zabiegi na twarz (i może i dekold - często mnie wysypuje, i mam już lęki że w dzień slubu coś mi na plecach, albo dekoldzie odsłoniętym wyskoczy :P) - myślałam o mikrodermabrazji albo kwasach owocowych - żeby wyglądać gładko i promiennie

A - i miałam robiony wczoraj makijaż próbny u tej kosmetyczki do kórej się wybieram i ... nie jestem zadowolona.I nie wiem czy zmienić kosmetyczkę, jeszcez sobie nie zarezerwowałam terminu. Postaram się wkleić zdjęcie to obcenicie.
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:04   #2460
metkaa
Zakorzenienie

czesc

moni_ka.g bardzo ladne obraczki,

Aneth twoje obraczki tez bardzo ładne

p_m co do trenu to mi sie to wogole nie podobalo i nie bralam nawet takiej sukni pod uwage,

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;24517371]Ja miałam tren i jako była PM nie odradzam, wszystko kwestia podpięcia. W kościele wyglądał pieknie, a na sali zapomniałam, że go mam, ale były podpiete oddzielnie obydwie warstwy i zewnetrzna koronkowa na 3 guziczki, nic się nie oderwało i wyglądało ładnie podpiete więc ja polecam![/QUOTE]

tak jak mowie wszystko rzecz gustu, ja bym sukni z trenem nie wybrala,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości