|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
hehe może i tak ![]() a co do bio oil to na moją kuzynkę zadziałało bardzo dobrze ale to zależy od skóry itd nie robię reklamy ale widziałam że na nią bardzo dobrze to zadziałało
|
|
#4323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
no tylko czesto sie zapomina, ze jak wychodza rozstepy to znak ze skora nie wytrzymala i poniekad jest jej wiecej, wiec jak schudniesz i zgubisz brzuch to jak nie bdziesz cwiczyc, peelingowac sie itd to bedziesz miec pomarszczonego flaka-jak mocno sie rozciagnie. a to wyglada najgorzej
|
|
|
|
#4325 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak niestety takie życie
ja mojemu w nerwach powiedziałam że byle czego sobie nie brał a sama sobie dziecka nie zrobiłam więc niech nie narzeka
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba myślał, że będzie łatwiej... i mój tż cieszy sie, że tam nie pracuję bo wie jak tam ludzi się traktuje... ale juz mi oświadczył, że maksymalnie po pól roku z dzieckiem to ja muszę do pracy wrócić bo on sam nie da rady....i będę robiła wszystko żeby tak się stało... ale kto nam dzidziusia popilnuje? na to już pomysłu mój tz nie ma...
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aguś nie strasz nas już teraz
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale chodzi mi o to, że nawet gdyby mi cos zostało to nie będę nad tym się rozczulać... ale mam ogromna chęć i ambicje po porodzie przywrócic swoje ciało do stanu używalności, więc wierze w to, że będzie dobrze
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda że ja nie mam takiego kolegi ![]() alepewnie będzie choć jeden dzień gdy on będzie musiał się zajmować dzieckiem i wtedy zrozumie że to nie jest pikuś
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
a czasami jak słyszę z czym inni sobie musza poradzić to mi aż głupio, że potrafię na swoje życie narzekać...
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po macierzynskim wracam do pracy ale na 4 godz dziennie maksymalnie bo tyle to zawsze ktos mi sie dzieckiem zajmie. |
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Przysnęłam na godzinkę, a tu 2,5 strony naprodukowałyście
No ładnie...Mój tż też chce na ojcowski, ale on wie, że z dzieckiem jest mnóstwo pracy ![]() Ale pewnie i tak nie wyjdzie, bo on pewnie złapie jakąś stałą pracę, a ja jak? Z dzidzią mam szukać?
|
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki!
Mam sporo do nadrobienia i powoli sobie czytam ale piszę już aby się Was poradzić. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Z glukozą chyba ok: 1. na czczo: 64 (norma 55-108) 2. 1h po 75g glukozy: 104 3. 2h po 75g glukozy: 68 Ale martwią mnie wyniki badania moczu. Niby wszystko ok ale mam Erytrocyty 25.0/ul (negatywny <10/ul) Czy któraś w Was miała taką sytuację? W internecie piszą o kamicy, zapaleniu miedniczek albo zapaleniu pęcherza ale ja nie odczuwam żadnych dolegliwości więc nie wiem Wizytę mam dopiero za 3 tyg. więc jeśli mi nic nie podpowiecie to przedzwonię jutro do ginka i podpytam Morfologia mi trochę poleciała: Hemoglobina 10,9 (norma: 12-16) Hematokryt 31,8% (norma: 37-47) Cytat:
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem jaka będzie odpowiedz...że nie tylko on musi na rodzinę pracować... ja też powinnam dołożyć wszelkich starań, żeby nas było stać... ale to temat rzeka... a dziadkowie niestety może i czas by mieli ale chęci brak w ogóle... moja mam twierdzi, ze jest za młoda na bawienie wnuków, jego mama twierdzi, ze się do tego nie nadaje a moja babcia niby nagle cierpliwości do dzieci nie ma...wszyscy się wypieli...więc odpada....jedynie mojego tz babcia bardzo by chciała ale jako jedyna z nich wszystkich nie może ze względu na zdrowie i wiek swój... ale kobieta serce na talerzu by nam oddała...
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]niestrasze was, tylko alarmuje zeby ja najszybciej dzialac, wierzylam ze moje wysilki przyniosa rezultat i mam porwonanie, bo rowno szlam z kolezanka wagowo, tak samo jak ja rodzila, i tak samo mniej wiecej chudlysmy, z mala roznica, ze ona nic ze soba nie robila i pomimo ze moj brzuch dobrze nie wyglada, to jak widze jej to jestem z siebie dumna-bo jej wyglada ja 70latki- jedna zmarszczka, a na moim tylko rozstepy- haha ale to brzmi, "tylko " rozstepy
|
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie gniewajcie się, ale normalnie mi oczy ze zdziwienia na wierzch wychodzą jak czytam o Waszych TŻ...Im JUŻ się nie chce pracować?! W tym wieku? Ja pierdzielę. Kiedyś facet to był facet, a nie jakaś karykatura faceta, którego ulubionym zajęciem jest granie na komputerze i oglądanie TV. I żeby kobiecie w ciąży wypominać że siedzi w domu, a on "biedny" musi do pracy chodzić! No ludzie świata, a Wy się jeszcze litujecie nas nimi. To jak niby sobie życie wyobrażają skoro najlepiej kobietę do pracy zagonić, a sam by w domu posiedział? Szok. Ja z czymś takim się nigdy nie spotkałam, ani ze strony mojego Taty, ani u mojego męża. Mój mąż lubi pracować, lubi to co robi, cieszy się jak ma nowy projekt i może się zrealizować i nie wyobrażam sobie żeby mi wypominał,że on musi do pracy wstawać. No to jest na prawdę wielka krzywda że za darmo nikt kas nie daje. Ech, można by jeszcze pisać i pisać. Ale jak dacie sobie takie głupoty wmawiać, to potem będzie tylko gorzej. A już najlepsze jest twierdzenie że Ty nie zarabiasz, bo kasa wpływa z ZUS ze zwolnienia? ?Heh, dobre.
Mam nadzieję że się nie obrazicie, ale facet to ma być facet, a nie jakaś miaucząca i wiecznie narzekająca istotka która się trzeba zajmować non stop. Mój maż docenia że jak jestem teraz w domu to zrobię mu obiad, jakieś ciacho upiekę ( ta moja dzisiejsza szarlotka hehe), i też siedzę praktycznie od początku na L4. W dodatku on zarabia więcej ode mnie i nigdy mi tego nie wypomniał. |
|
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o hemoglobinę, to może podejmie już decyzję o podawaniu żelaza? (ja dostałam przy hemoglobinie 11,1) co do moczu to niestety nie wiem, kiedyś myślałam że jak nie ma plamienia czy krwawienia a są erytrocyty to nie jest dobrze, ale miałam taką sytuację przy pozostałych parametrach moczu w normie i gin mi nic nie zalecił i kolejne badanie moczu wyszło idealne
|
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale masz boskiego psa! jaki slodziak!!!!!!! |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj...ale ja nie napisałam, że mój tz mi wypomina,że w domu siedzę.... on uważa,że jak najbardziej jest ok... nigdy mi niczego nie wypomniał.... jest opiekuńczy i zaangażowany... napisałam, że ja sama widzę, że jest po prostu przemęczony tym wszystkim....czuje się osamotniony w tych codziennych zawodowych obowiązkach.... niepokoi mnie to, ale to nie znaczy, że jest nieczułym potworem.... co to to nie... napisałam,ze mój ojciec mnie do pracy gania...ale z nim nie żyje więc mam to w nosie...
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Moria, erytrocyty to nic poważnego ponoć, moja gin mi kiedyś tłumaczyła jak pytałam o różne wskaźniki w moczu, że erytrocyty mogą być np. jak poprzedniego dnia się goliłaś "tam" i niewidoczne dla oka podrażnienie jest i już będą w moczu.
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Może już mi się mylą te niektóre wypowiedzi
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Co do morfologii to moim zdaniem żelazo by się przydało, bynajmniej mój lekarz juz kazał by łykac. Ciekawa jestem jak moje wyniki, pewnie hemoglobina nie wiele sie zmieniła, ale ciekawa jestem tej glukozy w pierwszej ciązy miałam cukrzycę i cukromocz, na razie w moczu cukru nie mam, ale ciekawe jak z tą glukozą, mam nadzieję, że będzie ok. A i ktoś kiedyś pisał o cenach glukozy to u mnie w labku jest bodajże po 8zł to badanie bo razem zaplaciłam 42 zł a robiłam CRP, morfologię i mocz a za te badania płacę 34-36zł, a dziś z glukozą zapłaciłam 42zł chyba że babka sobie coś źle policzyła
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czasami można tez inaczej zrozumieć czyjąś wypowiedz i nieporozumienia gotowe ale jestesmy po to by sobie wszystko wyjaśniać
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chodzi o prace, to moj tez zapieprza jak nienormalny cale 3 tyg tam zajmuje sie wszystkim i z pracy prawie ze nie wychodzi, teraz byl tutaj i od rana zajmowal sie remontem, ekipa, zalatwianiem, wywozeniem gruzu i wyjezdzal bardziej zmeczony niz przyjechal, ale bardzo chcial mnie masymalnie odciazyc, a o takiej postawie jak dziewczyny pisza to szczerze mowiac nawet nie wiedzialam ze istnieje
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja po wczorajszych opowieściach o TŻtach martynki i martulki chyba nadal jestem nakręcona na "bad guys"
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! własnie sobie wyobraziłam Ciebie owiniętą ciśnieniomierzem wokól brzucha oczywioscie chodzilo mi o te sluchawki ktorymi lekarz osłuchuje nam płuca ja znalazłąm kilka razy bicie serduszka
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, dziękuję za szybkie odpowiedzi
Właśnie sprawdziłam moje poprzednie wyniki badań moczu i wszędzie mam wysokie erytrocyty, wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi, bo nie było podanych norm a teraz były i zauważyłam, że jest za dużo. Przy poprzednich badaniach ilość erytrocytów wynosiła, raz 50, raz 25 i właśnie przy tej 50'tce ginek mówił, że trochę erytrocytów za dużo ale nic mi nie przepisał ani nic więc myślę, że nie mam się czym martwić. Ja podejrzewam, że to przez polip, który mam na szyjce, ginek mnie uprzedzał, że on może krwawić. Ja nie zauważyłam ani kropeczki no ale on może wypuszczać drobne płytki krwi stąd ten wynik No nic, nadrabiam Was gadułki dalej
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
:d
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-01-24 o 19:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

No ładnie...

jesli chodzi o prace, to moj tez zapieprza jak nienormalny cale 3 tyg tam zajmuje sie wszystkim i z pracy prawie ze nie wychodzi, teraz byl tutaj i od rana zajmowal sie remontem, ekipa, zalatwianiem, wywozeniem gruzu i wyjezdzal bardziej zmeczony niz przyjechal, ale bardzo chcial mnie masymalnie odciazyc, a o takiej postawie jak dziewczyny pisza to szczerze mowiac nawet nie wiedzialam ze istnieje