![]() |
#91 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Dot.: Krótka p³ytka paznokcia po obgryzaniu
<jupi>
Obieca³am sobie, ¿e przestanê raz na zawsze na wakacje. Ju¿ ze 3 tygodnie idzie super, skórki i pazurki nietkniête. Nie pozwolê ju¿ sobie na zrobienie spustoszenia na d³oniach. Jestem dziewczyn±. Wystarczy, ¿eby wygl±da³y na zadbane, a nie na ca³e pogryzione... Ajæ.. ¿eby tylko siê uda³o wytrzymaæ w tym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Cytat:
ja sobie zrobi³am kiedy¶ ¿ele i mia³am jeszcze s³absze paznokcie ni¿ przy obgryzaniu, a uros³y ze 2mm, czyli w miesi±c to nic praktycznie. teraz staram sie nie obgryzaæ, ale mam problem ze skórkami... tak jakby s± martwe, bia³e ca³e i przeszkadzaj± strasznie, a co dopiero jak mam mokre rêce.... wiêc nie umie przestac znow obgryzac tych skórek... ah.... macie jakies rozwi±zanie na to?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 56
|
ja kiedy¶ na wakacje zrobi³am sobie akryl to nie mog³am siê powstrzymaæ i trach obgryz³am do cna wszystkie paznokcie a teraz jest w I gimnazjum wiêc nie za bardzo mo¿na do szko³y
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 56
|
oj bêdzie ciê¿ko ja w podstawówce obgryza³am paznokcie i jak sz³am do gimnazjum to pomy¶la³am sobie koniec muszê mieæ ³adne d³onie i swoje paznokcie do stanu dla mnie idealnego doprowadzi³am dopiero po pó³ roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
@myonlyhope Twoje paznokcie sa bardzo ³adne, chcia³am tylko zapytac ile lat mia³as jak przesta³as obgryzac. To chyba ma znaczenie, poniewa¿ dzieciom szybciej odrastaja paznokcie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
ja niestety tez obgryzam :/:/ kilka razy przestawa³am ( raz przez tipsy a raz przez siln± wolê) ale niestety do tego wraca³am iza ka¿dym razem paznokcie by³y gorsze.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 445
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Te¿ d³ugi czas obgryza³am pazury, niestety. Walczy³am d³ugo z tym paskudnym przyzwyczajeniem i w³a¶ciwie pokona³am ju¿ jaki¶ czas temu, ale czeka moje paznokcie jeszcze d³uga rekonwalescencja. Przerabia³am chyba wszystkie problemy o których piszecie, Dziewczyny
![]() Przede wszystkim trzeba sobie powiedzieæ stanowcze STOP, bo bez tego ¿adne specyfiki nie zadzia³aj±. Tipsów i innych przed³u¿aczy szczególnie nie polecam, bo po d³ugotrwa³ym obgryzaniu paznokcie s± zniszczone i s³abe, wiêc dobijanie ich takimi zabiegami to gwó¼d¼ do trumny. Dobre efekty (moim zdaniem) daje zajmowanie czym¶ d³oni w stresie i... ¿ucie gumy do ¿ucia ![]() A co do problemu, o którym pisz± mel89 i Lollaaa - chyba wiem o co chodzi. My¶lê, ¿e pomo¿e porz±dne nawil¿enie. Wydaje mi siê, ¿e wysuszona p³ytka ma tendencjê do takiego odstawania. Bynajmniej u mnie tak by³o. Na "kantach" paznokcie odstawa³y jak by³y zbyt suche i zbyt cienkie. Wiêc Dziewczyny, Od¿ywiaæ, od¿ywiaæ! ![]() Edytowane przez Moll87 Czas edycji: 2010-05-18 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN sta³y
|
obgryza³am jakies 12lat temu
![]() wyleczy³am siê nosi³am dezodorant w torebce, plecaku jak mia³am juz chêc ³apki do ust -psik! odechcia³o mi siê po tym jak zjad³am ten talk ;P czy co tam jest ... teraz efekt jest pozytywny co mozecie zobaczyc w galeri o temacie naturalnych paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 542
|
Ja dam radê nie obgryzaæ (ju¿ kilka razy tak by³o) ale paznokcie mi siê rozdwajaj± to z±bkami je podcinam ¿eby siê nie zaczepia³y i obgryzam ponownie
![]() ![]()
![]() |
#101 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Ja nie obgryzam paznokci od mn.1,5 roku.Mia³am bardzo mal± p³ytkê ale teraz powiêkszy³y mi siê znacznie.OCzywi¶cie ¶lad po tym zosta³ ale jest w 70 % lepiej.A teraz zauwa¿y³am ¿e jak pomaluje paznokcie kolorowym lakierem-a robiê to codziennie-to tam gdzie mam bia³e w po³owie robi siê szare.Ja nie stosowa³am ¿adnych patentów.Poprostu przesta³am obgryzaæ.Przemog³am siê.Polecam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
ja nie obgryzam dopiero od miesi±ca, ale efekty ju¿ s± i jak dla mnie to s± powalaj±ce
![]() po zdjêciu akrylu paznokcie mia³y ju¿ bia³e koñcówki, ale by³y cienkie od obgryzania. kupi³am sobie od¿ywkê, raz ju¿ obcina³am bo by³y za d³ugie. polecam akryl na formie jako sposób na ogryzki-wygl±da ¶wietnie, nie da siê tego obgry¼æ, a poprawnie za³o¿ony nie zrobi paznokciom krzywdy ![]() powodzenia dziewczyny! pic.jpg pic2.jpg
![]() |
#103 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 461
|
Ja Wam zazdroszczê. Od dziecka obgryzam..Macie jakie¶ sposoby ¿eby przestaæ? Ja potrafiê tydzieñ nie obgryzaæ(czasem 2). Ale nagle zaczyna mnie co¶ stresowaæ i wszystko na nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
@wreednia : spróbuj za³o¿yæ sobie akryl. nie ¿el, bo ¿el da siê zgry¼æ
![]() ![]()
![]() |
#105 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 295
|
Ja obgryzam paznokcie odk±d pamiêtam, dobre 10 lat na pewno. W te wakacje siê przemog³am i nie obgryza³am gdzie¶ z... miesi±c. By³y nawet ³adne, malowa³am na ³adne kolory, ¿eby nie obgryzaæ i uda³o mi siê zapu¶ciæ je (niestety) tylko do opuszka (w sumie kawa³eczek przed opuszkiem nawet). Z nadej¶ciem roku szkolnego znów zaczê³am obgryzaæ i da³am sobie spokój z zapuszczaniem i dbaniem o nie - niew±tpliwie wielki b³±d, teraz ju¿ wiem... By³y niewygodne, poza tym masa stresu szkolnego nie pomaga³a mi. Obgryz³am.
Od kilku dni zapuszczam, obecnie mam na paznokciach od¿ywkê Miss Sporty. W opakowaniu wygl±da jak be¿owa, mo¿e trochê ciemniejsza, ale na paznokciu jest praktycznie bezbarwna. Jutro zaczynam kuracjê olejkiem rycynowym (w wakacje j± stosowa³am ![]() Mam bardzo krótk± p³ytkê, jest okropna, wstyd mi za moje paznokcie wrêcz. Jakie¶ rady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
symtuastic, je¶li chcesz, aby odros³a ci p³ytka, na pewno nie wolno ci d³ubaæ pod bia³± koñcówk±
![]() ![]() ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 083
|
Ja nie mam ju¿ si³y na moje p³ytki
![]() ![]() Obgryza³am ale póki co mi siê nie zmniejszy³a, mam nadzieje ¿e sie tak nie stanie, ale nie obgryzam ju¿ jeden dzieñ ![]()
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Nikki, jeste¶ na dobrej drodze, no to biegnij po lizaka!
![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
a macie mo¿e jakie¶ sposoby, aby p³ytka siê szybciej wyd³u¿y³a ?
![]() bo nie obgryzam ju¿ jaki¶ czas, p³ytka trochê siê wyd³u¿y³a, ale wyd³u¿a siê bardzo powoli. niestety ;/
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Kissme paznokieæ ro¶nie 3mm na miesi±c, nie wiem czy da siê to jako¶ przyspieszyæ, chyba ¿e jakimi¶ preparatami stymuluj±ce wzrost
Zapuszczam w³osy! cel: za pupê ![]() aktualnie: za ramiona ![]() Edytowane przez _Nikki_ Czas edycji: 2011-01-25 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze pytanie odno¶nie pilników, a mianowicie który bêdzie lepszy do podpi³owywania koñcówek moich - obecnie wci±¿ rosn±cych po d³ugoletnim obgryzaniu - paznokci? Lepszy bêdzie papierowy czy szklany? Nie pytam nawet o metalowy, który zawsze bardzo lubi³am, bo z tego co od paru dni czytam, to wszêdzie go odradzaj±. Olejek rycynowy bêdê wciera³a ka¿dego wieczora, aby ³adnie sobie wsi±ka³ podczas gdy ja bêdê sobie spaæ. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
a polecacie mo¿e jakie¶ preparaty, które stymuluj± wzrost?
![]() Edytowane przez kissme7070 Czas edycji: 2011-01-24 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziêki, na pewno w najbli¿szym czasie wybiorê siê na zakupy i kupiê sobie ten preparat ![]()
![]() Edytowane przez kissme7070 Czas edycji: 2011-01-24 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Te¿ mo¿e siê skuszê
![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Tylko je¶li nie zadzia³a na Was tak jak siê tego spodziewa³y¶cie, to ja za to odpowiedzialno¶ci nie biorê!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 187
|
Mam podobny problem do waszych. Niedawno przesta³am obgryzaæ paznokcie, ale p³ytka sta³a siê króciutka i nijak ma siê do paznokci osób które nie obgryza³y. Teraz nieco siê wyd³u¿y³a, ale - o zgrozo - tylko u jednej rêki.
![]() Teraz tylko czekam a¿ jeszcze trochê podrosn± i wykorzystam moj± siostr±, która uczy siê na kosmetyczkê, by mi j± ³adnie spi³owa³a i mo¿e jaki¶ masa¿ d³oni zrobi³a. ![]() Mam nadziejê, ¿e to wszystko siê wyrówna. Póki co mogê tylko patrzeæ na te paznokcie i ¿a³owaæ chwil, w których znajdowa³y siê w moich ustach. A tak btw. tylko 3mm? U mnie to wydaje siê wiêcej, ale mo¿e moje to jakie¶ mutanty, które nadrabiaj± te wszystkie lata. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo ja nie wiem, czy mi siê tak mocno wyd³u¿y .. :/ bo moja mama twierdzi, ¿e paznokcie mam takie jak ona, a ona ma dosyæ krótk± p³ytkê, chocia¿ nie obgryza³a ..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Cassonade no tak czyta³am, nie wiem, mo¿e wiêcej. W ka¿dym razie mam nadzieje ¿e wiêcej
![]()
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 187
|
Cytat:
![]() Ale mo¿e rzeczywi¶cie tylko tyle. W koñcu paznokcie s± tak malutkie, ¿e ka¿dy przyrost widaæ. Czego u¿ywacie by ros³y szybciej? Macie na to jakie¶ magiczne sposoby? No i prócz od¿ywek nak³adacie na nie co¶ jeszcze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.