|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
Widzę ,że na luzie wszystko także pozazdrościć. Może to fitteli jeszcze jakieś orzeszki ?
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych (wiem, wiem :P) na wodzie, jogurt naturalny 150g, średnie jabłko starte, łyżka słonecznika, cynamon) 2. Kanapka- 2 nieduże kromki chleba '7 ziaren' złożone, w środku plaster polędwicy drobiowej i plasterki ogórka małe jabłko, 2 mandarynki 3. Ok. 80g makaronu pełnoziarnistego świderki, szpinak, ok. 50g fety półtłustej 4. Pieczone jabłko z łyżeczką miodu, łyżką rodzynek i cynamonem; 2 czekoladki toffifee do kawki (słodzonej 1 pastylką słodzika) ![]() 5. 200g serka wiejskiego, z wkrojonymi 3 ogórkami kiszonymi Kanapka- nieduża kromka chleba '7 ziaren' z plastrem polędwicy drobiowej, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem Może być? Jak zwykle proszę o ocenkę.
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Plizz dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze co mam włączyć do diety, żeby odzyskać okres
jem orzechy, ryby, śmietanę, masło, mleko 3,2, smażę na oleju... BMI w normie, nie wiem jak długo mam czekać... To już drugi miesiąc, a od miesiąca już jem te tłuszcze :/
|
|
|
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz każdy organizm jest inny czasami trzeba dłużej poczekać ale jedz nadal NNKT a na pewno ci to posłuży ku lepszemu ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() A Ty dopiero zaczynasz U bo mam takie przeczucie , że wszystko jest poniekąd planowane i w ogóle (wiesz o co mi chodzi)
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
U / R
Wczoraj sniadanie godz 12 (bo wstalam przed 12 :P) : jajecznica- 2 jajka na masle , 2 kromki chleba "zytniak" posmarowane serkiem z przyprawami + herbata bez cukru obiad godz 15 : ziemniaki + kurczak w sosie "kociolek" (dodaje sie smietane , 12%) + buraki wieczorem godz 18 : kasza manna smakIja light , 5 precelkow 3 szklanki soku grejpfrutowego , woda ![]() Dziś: sniadanie : 2 kromki chleba (niestety bialy ) z maslem , jedna kromka z pomidorem , druga z papryką. + herbata bez cukru drugie sniadanie: kromka z plasterkiem szynki z indyka obiad: talerz zupy pomidorowej z makaronem przed 18 : garstka orzechów nerkowca w czasie dnia woda .
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało jedzenia w ogóle i to co jesz jest bardzo mało wartościowe. |
|
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
To marszem do lekarza!! To mogą być jakieś poważne problemy może gastryczne? Jak najszybciej udaj się do lekarza rodzinnego i niech on cię odeśle do odpowiedniego specjalisty, to na prawdę nie są żarty.
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Wiem w czwartek czeka mnie endokrynolog jak na razie.
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
I wkleję swoje Utrzymanie:
Śniadanie: porcja zupy (po ok. 20g amarantusa i 20g płatków owsianych) gotowane na wodzie z mleczkiem kokosowym (ok. 50ml), dużym bananem, suszonym ananasem, daktylami, wanilią dosłodzone miodkiem całkiem długi spacer z pieskiem Obiad: filet ze śledzia (ale nie taki mały!) z kawałkiem jabłka, ogórkiem kiszonym i łyżką j. naturalnego, sałatka z buraczków (gotowanych w mundurkach) z cebulką i olejem lnianym, ziemniaczki z koperkiem Podwieczorek: spodek od herbaty mieszanki studenckiej (o. nerkowca, brazylijskie, migdały, włoskie, żurawina, rodzynki i chyba coś jeszcze) - ok. 1/3 paczki (czyli ok. 60g) + duża twarda, słodka i pysza gruszka Kolacja: 2 kromki razowego chleba na zakwasie z masłem, pasztetem z fasoli, pomidorem & natką + talerzyk surówki (tarta marchew, kukurydza, czerwona papryka, natka, sok z cytryny, oliwa) + kubek herbaty malinowej z łychą konfitury malinowej i jak to wygląda? |
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
śniadanie jajecznica z 2 jajek, kromka chleba żytniego maźnięta masłem roślinnym, pomidor, inka z mlekiem bez cukru II śniadanie serek homogenizowany naturalny, jabłko, inka z mlekiem bez cukru obiad makaron żytni razowy, sos pomidorowy (1/2 pomidorów w puszce, czosnek, zioła, przyprawy), herbata bez cukru podwieczorek 3 wafle ryżowe maźnięte konfiturą czereśniową niskosłodzoną, herbata bez cukru kolacja sałatka (sałata, pomidor, papryka, ogórek, cebulka, pieczona pierś z kurczaka), herbata bez cukru
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak
chciałabym utrzymać wagę, ale nieobraziłabym się gdyby coś ubyło... Więc może podpisywać R?Niee ja się nie stosuje do tego mitu po prostu to bylo 3 godziny po obiedzie , a poźniej juz nie bylam glodna.Czyli na sniadanie i wieczorem powinno byc zawsze bialko? ![]() Zupa to małoo??? Zupa z makaronem zwykłym lubella rurki, niezabielana , z marchewką startą , na skrzydelkach no i z koncentratem pomidorowym.Czyli rozumiem ze jeszcze dzis mogę pozwolić sobie na serek wiejski ? Postaram się stosować do Twoich rad od jutra I może w końcu dojdę do perfekcji ![]() Ale powiem tak , zawsze myślałam, że by schudnąć trzeba jeść mało a tutaj widzę że ja chcę schudnąć i oceniane moje jadłospisy są tak , że jem za mało i powinnam więcej
|
|
#1242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masz podwieszone wątki o redukcji/utrzymaniu etc. przeczytaj, oblicz swoje zapotrzebowanie i dopiero wtedy skomponuj swój jadłospis i tu go wklej do oceny
|
|
|
#1243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie, chociaż brak drugiego śniadania, ale rozumiem - zdarza się. Cytat:
trochę mało. brak NNKT. Cytat:
![]() Kiedy jesz mało organizm gromadzi zapas tłuszczu na "gorsze czasy". A nawet jeżeli schudniesz to podejrzewam, że szynko nastąpi efekt jojo, już nie mówiąc o problemach zdrowotnych, których można nabawić się od głodowych porcji. Polecam przeczytać jeszcze raz 10PŻ, przykładowe jadłospisy i dobrze ocenione na NCJ jadłospisy redukcyjne
|
|||
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
hm, jak jadłam więcej to niestety nie chudłam ;/
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno nie pisałam ,to może dziś się zdecyduję i oto mój dzisiejszy jadłospis:
śniadanie:3kromki razowego z masłem,ok.160g półtłustego białego sera,dżem śliwkowy(2 łyżeczki),przyprawy,kawał ek papryki,1/2 pomidora,trochę sałaty /grejfrut,jabłko,9 kiwi,serek homogenizowany naturalny,10 dużych migdałów,potem trochę :5 dużych rodzynek,5 nerkowców,5 migdałów,5 laskowych, 2*kawa rozpuszczalna z mlekiem,2*zielona herbata/ Obiad:3 miski fasoli białej zalanej czystym czerwonym barszczem z kawałkami buraków(niby zupa niby drugie ale tą trzecią porcję to już jadłam ledwo ledwo...mega pyszne mega dużo /kiść czerwonych winogron, 2 kabanosy,potem marchewka/ kolacja:płatki owsiane górskie 4 łyż. i błyskawiczne 2 łyż. ugotowane w ok.400ml 2% mleka,kawa roz.z mlekiem no więc jeśli chodzi o mnie to powinnam być na P,ale chyba jeszcze nie jestem (tak mi się wydaje) bo to co dziś to raczej U,jak sądzicie ???hm... i proszę o ocenę i rady ...
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam, że się wtrącę, ale czy można na redukcji na kolację jeść tuńczyka z puszki w sosie własnym? ; o
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że się można.
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No błagam was dziewuchy oceńcie mnie i o rady,i o jakieś inne komentarze niż tylko ''podoba mi się'' bo jeszcze na tym forum nikt mi jadła nie ocenił ,szczególnie proszę te z was które się na tym dobrze znają.A i nie mam wagi więc nie wiem zbytnio czy tyję,jak ta się oglądam to może odrobinkę jest mnie więcej ..nie wiem może mi się tylko wydaje,ale zaczęłam jeść więcej już niecałe dwa tyg.temu no może 1,5tyg.
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie :bułka żytnia z masłem i pasztetem drobiowym , plastrem pomidora, 0,5 bułki sojowej z dżemem porzeczkowym II śniadanie :pomarańcza, 180 g serka homo. czekoladowego z orzechami i rodzynkami, saszetka ( 50g) musli truskawkowego z czekoladą zalana 100 g jogurtu naturalnego obiad: łyzka stolowa ziemniaków, 3 mega gołąbki mięsno-ryżowe w sosie pomidowrowym ( które specjalnie dla mnie beda też jutro )podwieczorek :gorąca czekolada ( La Festa dark <3 ), duży rogal drożdżowy polany lukrem kolacja : mega bułka łamana (105 g ) podzielona na cztery części - 2 złożone z masłem i pasztetem,pomidorem -1 z wędzonym tuńczykiem -1 z nutella ( jej, jak dawno nie jadłam pyszna ! )pomarańcza
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
Morphine - 2 czy 3 strony przedtem pisałaś o homo naturalnym z kiwi. Czy kiwi było jakoś długo w tym serku zanim go zjadłaś? Bo kiwi wydziela enzymy trawiące białko w wyniku czego serek gorzknieje To mógł być powód twojego niedobrego serka
![]() A Abigal odkąd pamiętam zawsze je 4 posiłki, tak jej po prostu pasuje
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze U: I śniadanko: owsianka z jabłkiem i cynamonem, zielona herbata o smaku malinowym, jabłko II śniadanko: jajecznica z dwóch jaj na masełku ze szczypiorem+ dwa tosty z ciemnego pieczywa herbata z miodem i cytryną został jeszcze jeden grzebień od wczoraj, także go pochłonęłam Obiad: potrawka z kurczaka, 3/4 torebki ryżu, reszta groszku z marchewką, nóżka z kuraka z rosołku Deser: kilka kostek ptasiego mleczka, kawałek domowego ciasta "shrek'" kawka zbozowa Kolacja (własnie skończyłam): sałatka z sera a'la feta, pomidora, ogórka, polane oliwą z oliwek i przyprawione bazylią i oregano, skibka razowca, herbata z sokiem malinowym
Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2011-01-24 o 20:17 |
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brak NNKT i drugiego śniadania, ale ogólnie fajnie.
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dała jeszcze masło pod dżem bo z tego co wiem to tak się je . Tak czy siak mi się bardzo podoba Śliczny jadłospis ![]() Oby tak dalej
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie lubie z maslem i dżemem, wole sam dżem, ale kłade go naprawdę bardzo dużo
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
Mogę zapytać, ile masz wzrostu?
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
mam 167-168 cm
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mam dwa małe pytanka co do owsianek:
1 .spotkałam w wielu jadłospisach owsianki budyniowe czyli co ? wsypujecie do gotowej już owsianki budyń czy jak ? jak ktoś taki robił to proszę opisać co i jak? 2. tak ogólnie jak gotuję płatki owsiane zwykłe np.górskie to jak je ugotuję to zawsze muszę je odstawić by postały trochę i ''urosły'' tj.pęcznieją dlatego jem je często na kolacje bo gdybym chciała je jeść na śniadanie musiałabym gotować je poprzedniego dnia.Potem je tylko odgrzewam ,a wy jak robicie?? bo samo zalanie ciepłym mlekiem to się nie nadaje do jedzenia !! zalać mlekiem to można musli a nie płatki owsiane... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Widzę ,że na luzie wszystko także pozazdrościć. Może to fitteli jeszcze jakieś orzeszki ?

jem orzechy, ryby, śmietanę, masło, mleko 3,2, smażę na oleju... BMI w normie, nie wiem jak długo mam czekać... To już drugi miesiąc, a od miesiąca już jem te tłuszcze :/
jemy 3 godziny przed snem węgle, a godzinę przed snem białkowe kolacje. poza tym kasza manna i precelki to nie jest kolacja, a tym bardziej kolacja na zdrowe wychodzenie z diety.
orzechy + serek to powinien być podwieczorek, a kolacja też ma być.

oceńcie mnie i o rady,i o jakieś inne komentarze niż tylko ''podoba mi się''