|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
mika i Ty jestes w 9 msc
piekny okragly brzuszek[/QUOTE]karinaaa myślała, że to początki![]() miłe reakcje! ale taa pupa, ehhh po porodzie walczymy z kg oto przepis ![]() http://toaleta-publiczna.blog.onet.p...,ID419953435,n Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2011-01-24 o 20:09 |
|
|
|
#4742 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla Was i Waszych pociech
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Natalii i Gabrysi!
![]() Wszystkiego Dobrego Wam życzę Dziewczynki! ...tak coś czułam, że jak teraz zajrzę to zobaczę informację, że Gabrysia już na Świecie! A mnie w podbrzuszu kuje, ale czytałam, że to normalne i mam nadzieję, że faktycznie nie mam się czym martwić ![]()
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka aż taki hardcore?
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
no ba, jak pić to porządnie
zawsze możemy zrobić wiśnióweczkę lub cytrynóweczkę ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- agape zapomniałam się spytać na spotkanku, czy dowiedziałaś się czegoś o tych lekarzach z Mickiewicza?? |
|
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
a ja jakiegos likieru jajecznego
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
a ja wisniowki z cola! ale lilijko smaka narobilas! najgorsze ze nie do zaspokojenia
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
dostałam sms-a od make_up_istki:
"Dziewczynki. Słyszałam od Supernovaji że trzymałyście kciuki - bardzo Wam dziękuję! było to ciężkie 13h, najpierw brak postępu, a potem 2h parcia ale opłacało się (cudem uniknęłam oxy - znikoma dawka na koniec). Mała jest boska! Ani czerwona, ani płaczliwa-sama słodycz. Ale bez TŻ-a nie dałabym rady" ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja się chyba zastrzelę, normalnie pochlastam
Mojemu TŻtowi wyskoczyły jakieś wypryski, okazało się, że to... Półpasiec!!! w tej sytuacji jest zupełnie wyłączony z porodu i z pierwszych dni małej ![]() ![]() chyba że Kasia urodzi się najwcześniej za jakieś półtora tygodnia, bo najwcześniej za tyle zacznie mu to wszystko znikać. Już potwierdzone, byliśmy u dermatologa, dostał jakąś końską dawkę leków, zwolnienie... ale co z tego, ja sobie nie wyobrażam rodzić bez niego, no normalnie nie wyobrażam sobie tego ![]() No dziewczyny, przecież to jest już szczyt, tak strasznie czekaliśmy, a tutaj taki numer, jak mała urodzi się przed tym, jak on sie wyleczy, to będziemy musiały jechać mieszkać do moich rodziców ja sobie tego wszystkiego nie wyobrażam normalnie ![]() mało mi było, najpierw 2 nieudane ciąże, potem ta trzecia zagrożona, szpital, choroba i śmierć Babci a teraz to ile ja jeszcze moge znieść??Musiałam się wypłakać ![]() Makeupistka, gratulacje!
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Rozeznanie
|
olbka wspolczuje! Ale bedzie dobrze!!!
![]() ![]()
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
olbka trzymaj się
najwaniejsze żebyście z maleństwem były zdrowe miło, że mnie poprawiłyście (coś mi się nie zgadzało) a odmóżdżona po tym szpitalu jestem kompletnie idę spać
|
|
#4756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
olbka odpoczywaj duzo, to na pewno tez jakos moze opoznic porod. Poza tym masz jeszcze troszke czasu do terminu, a jak sama widzisz u nas jest tendencja do przeterminowania
A skoro juz wiecie co dolega TŻowi, to teraz juz tylko z gorki. A moze szybciej wyzdrowieje? Lekarze tez naciagaja troche te daty, przez ktore niby mozna zarazac, bo jakby powiedzieli, ze za 3 dni mu przejdzie, a przeszloby za 4 to wola powiedziec zeby tydzien unikal kontaktu z innymi... Wiec sie nie martw, zdazy wyzdrowiec Jezeli Cie to pocieszy, to ja tez nie wyobrazam sobie bez TŻa rodzic...ale z racji, ze mam tak kopniety termin, to nie wezmie sobie wolnego na caly miesiac, wiec bardzo mozliwe, ze jak bede rodzic, to on w tym czasie bedzie na drugim koncu Polski... Niestety taka praca... No chyba, ze mi powiedza na 100%, ze przychodze tego dnia i bede rodzic...to wtedy moge miec duza pewnosc ze bedzie ze mna... Zobaczysz, ze wszystko sie u Ciebie ulozy i niepotrzebnie sie tylko teraz stresujesz
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawiłam budzik na jedzenie, a ta spi, nie budzę, potem na następne wstanie póżniej, butla w torbie termicznej, czekam 15 min i pobudka;-) ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Ja to miałam masakrę po cc....
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje kolejnym mamusiom
![]() Natalko wkoncu sie doczekałas Olbka przykro mi z powodu choroby Tż, aby dzidzius nie chcial wyjsc i czekał cierpliwie na tatusiaja tez dzis bylam na anazlizach, i po raz pierwszy przepuszczono mnie w kolejce a jutro odbieram wyniki posiewu... mam nadzieje ze nic mi tam nie znajda apropo tesciow walnelam sobie na gg opis : fajnie mieć fajnych dziadków... i tesciowa chyba widziala, bo dzwonila i mi sie tlumaczyla ze slisko, pogoda brzydka ii ze ona przyjedzie jak bedzie mogla... tylko niech sie wali... bo ja juz nic palcem nie kiwne, zadnego torta placka- nawet gotowego nie kupie... na obiad co najwyzej spagetti z proszku jej podam o taka złosliwa bedeMuron ja wode na MM trzymalam w termosie, a w rzie jak za goraca, to byla tez i zimna przegotowana, mi sie to sprawdzilo
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-01-25 o 00:14 |
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że tylko chyba u mnie dzisiaj noc bezsenna :-(
Olbko trzymaj się i staraj się nie panikować. Jest duża szansa że jednak będziecie rodzić razem. Staraj się tylko być spokojna żeby mała się nie spieszyła i wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki żeby się udało. |
|
|
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
Witam przed wizyta u poloznej, na ktora srednia mam ochote.
Wstalam z bolem glowy i jakas nie w humorze, nawet do szkoly nie chce mi sie dzieci zaprowadzic, ale wyjscia nie mam... Olbka tu na polpasiec rzeczywiscie 4 dni lecza, nie martw sie, maz wezmie antybiotyk zadziala to, i paskudztwo sobie wyjdzie, a malutka jak to dziewczynka poczeka, one lubia sie przeterminowywac |
|
|
|
#4764 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny witam z rana!
Mi w nocy tak spuchł palec, na którym mam obrączkę, że nie mogę jej zdjąć . Próbowaliśmy teraz z mężem lodu i oliwki, ale d***. Nie wiem, chyba po jego pracy będę musiała jechać do Jubilera na przecięcie.Jestem taka zła na siebie, że nie macie pojęcia! Nie noszę obrączki już ze 2 tygodnie, a wczoraj sobie ją założyłam do ginekologa na wizytę... Trzeba będzie ją przeciąć Teraz tylko liczę na to, że już bardziej mi nie spuchnie, po tych domowych sposobach. Później może spróbuję jeszcze sama zdjąć jakoś, ale nie wierzę, ze dam radę - do pewnego momentu schodzi, ale blokuje się na kości i jest lipa. Sorka, że z rana takie głupoty piszę, idę się dalej położyć, może trochę zejdzie ta opuchlizna. Cytat:
.Cytat:
. Nie życzę Tobie oczywiście, żebyś przenosiła Kasię te półtora tygodnia, no chyba, że Ty sama tak chcesz. Ja nie wiem, co już bym wolała...Smutno mi, bofaktycznie tyle przeszliście, a na koniec taki niefart losu. Kurczę, no faktycznie - jak pech, to pech na całego.
|
||
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Aaaa!! Ja za moment wychodze na egzamin.... Nie wiem czy zdam...zalezy jakie pytanie mi sie trafi... Znowu sie nipotrzebnie stresje
no ale trudno...bedzie co ma byc... Ale bedzie mi przykro, ze wszystko zaliczylam, a tego jednego nie... Poza tym jestem pod mala presja, bo co roku z tego egzaminu ludzie dostaja zawsze 5...i nawet jak dostane ta 3 to bede sie dziwnie czuc...ze zapisze sie w historii jako ta ktora dostala najnizsza ocene...;/ no ale co ja marudze....3 tez bedzie dobre...byle do przodu, zeby skonczyc te #@$!#@ studia i moc sie skupic na wazniejszych sprawach Cytat:
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
WIELKIE GRATULACJE NATALIO !!!!!!!
TO TERAZ CZEKAMY NA ZDJĘCIA GABI!! oczywiście równie wielkie GRATULACJE DLA ANN84 !!!!!!!!!!!!! -------------------------------------------------- olbka -------------------------------------------------- wczoraj bylam u gina i tak jestem pocieszona pol na pol.. no niby z malym wszystko spoko niepokoi mnie łozysko dojzale na III ale to wiadomo ze raczej norma na koniec ciazy tylko nie wiem ile maly zechce tam siedziec.. i czy tydzien to łożysko wytrzyma.. podobno tak ale jakos sie tym stresuje.. maly nie jest za duzy bo z pomiarow brzucha i usg wychodzi na 38-39 tydz niecałe 3200 wiec nie jest zle bo sie balam ze przez ten przeciągający sie termin bedzie na koniec z 5kg wiadomo ze ten wynik moze zawierac bład i jest tylko przyblizony ale nie zapowiada sie ze ewentualnie za tydzien bedzie wiecej niz 4kg wiec spoko..no a dzisiaj zabieram sie za szukanie kalendarza z tamtego roku i sprzed ciazy czyli takze z 2009 i bede obliczac dokladnie termin porodu zawzięłam sie bo męczy mnie ten temat.. i będe przynajmniej wiedzial i le srednio moje cykle wynosily bo to moze byc powod przedłużania się terminu i tych rozbieżności w wyliczeniach mojego terminu porodu.. w sumie znam termin nawet poczecia to niby prosto powinno byc i wypadac na 21 stycznia jak bylo na poczatku .. ale podobno duzo cykle miesieczne moga namieszać ale trzeba miec srednia z co najmniej pol roku ..wiec bede szukac i liczyc bo faktycznie ostatnia miesiaczka przed ciaza mogla mi wszystko zafałszować..bo byla w dziwnym dla mnie terminie..zobaczymy co wyjdzie i kiedy sie naprawdę urodzi nie chodzi mi by wiedziec kiedy mam siedzieć na walizkach do szpitala ale wole to wiedzieć by miec pewnosc ze malego za dlugo nie przenoszę..to mnie stresuje..-------------------------------------- weraa11 będę trzymać kciuki za 5 ale 3 przecież też bedzie ok? są wazniejsze rzeczy niż piątki w indeksie a ważne że bedzie do przodu..ale i tak kciuki będą zacisinięte za ocenę bdb ![]() -------------------------------------- co do puchniecia to tez często puchnę a stopy a wręcz nogi do polowy łydek mam spuchniete od grudnia.. jak nie mogę zciągnąc pierscionka to mocze rękę w zimnej wodzie ale nie lodowatej tylko trzeba cala dlon az z nadgarstkiem (a nawet wyzej) i nie ciagnac od razu za pierscionek/obraczke tylko poczekac az zacznie schodzic opuchlizna i dopiero dzialać.. a takze mozna trochę pospacerować w cienkich rekawiczkach lub bez bo pogoda sprzyja by opuchlizna zeszla ![]() Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2011-01-25 o 08:07 |
|
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Makupistka no nareszcie
Ann84 również gratuluje ![]() ![]() Justine śniło mi się dzisiaj że wieczorem napisałaś że odeszły Ci wody a po 2 godzinach dostałyśmy smsa że Nadia jest już na świecie oby te nasze porody były takie szybkieKarina kącik świetny a brzusio już bardzo nisko Mika_am jaki maleńki masz brzuszek, rzeczywiście nie wygląda na 9 mc ![]() lilijko niestety nie gdybyście widziały tą walkę- sami emeryci a tak jakby im się gdzie śpieszyło nawet od głupich się zaczeli wyzywać a lekarka i tak woła wg kolejności kartotekolbka zaciskaj nóżki, może się uda
|
|
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
Natalia, wielkie gratulacje dla Ciebie, Gabrysi i Tż-a , że Was wspierał
![]() super, że Gabi jest już z Wami!!! klas ki:
|
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana, kolejna dobrze przespana noc, az dziwne....
cytrynko przykro mi, ale spokojnie moze sie uda, tak jak pisaly dziewczynki do zimnej wody! Przejdz sie jeszcze na spacer, mnie na mrozie wszystko spada, teraz juz wiem czemu gin na kazdej wizycie sie dziwi czemu obraczke jeszcze nosze, ja mu mowie ze nie mam problemu z puchnieciem, ale moze jak ten jeden raz zaloze to juz nie sciagne .... dla pocieszenia powiem ze moj maz zgubil swoja obraczke tydzien po slubie, matko ale bylam wkurzona! wera Powodzenia! Ale nie martw sie 3, potem w indeks nikt nie zaglada ![]() Loubouitanka ja tez znam date poczecia i nie bede chciala sobie dac wmowic ze mam inna date! A mnie nigdy gin nie mowil jakie mam lozysko nie wiem czy to dobrzeMilego dzionka, ciekawe czy przyniesie nam nowe mamy
|
|
|
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj jak wstałam o 1.40 na siusiu to już nie mogłam usnąć. Właściwie to chciało mi się spać tak koło 7 ale musiałam małą do szkoły wyszykować więc nic z tego.
Posprzątałam troszkę, pierze się 3 pralka i zaraz biorę się za drugie śniadanko. Postanowiłam się troszkę przed porodem upiększyć i dzisiaj jestem umówiona na zabieg przedłużania rzęsek . Mam nadzieję że dzięki temu ten dzień nie będzie jednak taki zły.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

piekny okragly brzuszek[/QUOTE]
myślała, że to początki

aby dzidzius nie chcial wyjsc i czekał cierpliwie na tatusia
gdybyście widziały tą walkę- sami emeryci a tak jakby im się gdzie śpieszyło nawet od głupich się zaczeli wyzywać a lekarka i tak woła wg kolejności kartotek
klas ki: