Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 19:42   #4381
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kochana ja tez sama i z bolącym pęcherzem....nie wiem czy się dzidzia tak ułozyła czy co... taka mala i by sie juz na pęcherz pchała??
Jasne, mi siedzi na pęcherzu chyba od 12 tygodnia bardzo często :P Tzn. od wtedy miewam problemy z tym...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:44   #4382
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu maglujemy temat fotelików samochodowych i bazy isofix.
Dziś byliśmy z tż-tem w sklepie i popytaliśmy trochę,sprzedawca opowiedział co i jak i przedstawił nam nowy fotelik bebe confort od 0-18kg i posiada już taką bazę wbudowaną.Przekonał nas i zdecydowaliśmy ze w marcu kupujemy ten fotelik.
Przeliczyliśmy koszty fotelika bazy a później następnego fotelika od9-18 kg
i ten z bebe się opłaca przy czym jest bezpieczny.
Cena w sklepie 999zł,znalazłam na allegro za 699zł i tam kupimy.
wklejam linke
powiedzcie co o nim sądzicie,nas przekonał
http://www.bebeconfort.pl/product.php?id=1310
kasiu uswiadom mnie prosze, jesli ten fotelik ma baze to chyba nie jest isofix, skoro jest przypieta pasami.

wg mnie plusem jest to ze do 4 r.z. masz spokoj z fotelikami, i mozesz ustawic fotelik bokiem i wkladac dziecko,

minus taki ze nie bedziesz dygac tego fotelika jak ci usnie maly ani nie wepniesz we wozek. mi by nie zdal egzaminu,
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:47   #4383
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

a ja wcinam lodzika koktajlowego
musiałam sobie czymś dzisiaj wieczór osłodzić

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jasne, mi siedzi na pęcherzu chyba od 12 tygodnia bardzo często :P Tzn. od wtedy miewam problemy z tym...
może słodkie lody ja troszke rozruszaja i się minimalnie przesunie
bo normalnie kibelek wydaje mi się, że jest na końcu świata
Stary 2011-01-24, 19:47   #4384
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Problemy z jakimiś zapaleniami czy tylko z tym, że często chodzisz siusiu??
Bo jak chodzi o częste chodzenie do toalety to radzę się przyzwyczaić
Później to dopiero będą problemy, co pięć minut będzie się chciało.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:49   #4385
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie chorobowego w ciąży, konkretnie sytuacji, kiedy prowadzę działalność gospodarczą. Mam już odpowiedni okres karencji, składki opłacam regularnie. Przychód z działalności mam prawie zerowy i tak myślałam nad chorobowym (tym bardziej, że od początku moja ciąża była prowadzona jako zagrożona, raz wylądowałam w szpitalu) Czy któraś z was jest/była w takiej sytuacji?? Obawiam się całkowitego uwięzienia w domu, bo gdyby przyszła kontrola... Nie wiem, co mam robić...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:49   #4386
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wcinam lodzika koktajlowego
musiałam sobie czymś dzisiaj wieczór osłodzić
Ja wciągnęłam paczkę mentosów... Ale się zasłodziłam.

Siasiek na zmianę albo wszystko razem... :/
Nawet już dostałam na to antybiotyk...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:50
Stary 2011-01-24, 19:50   #4387
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

na zdrowie niech ci wyjdzie

podziel się chociaż wirtualnie bo ja niestety od dziś na diecie i pomarzyć tylko mogę

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 19:52   #4388
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Laseczki,
niniejszym informuje, ze me zbudynienie mozgu postepuje i pogłębia sie !
Byłam dzis na pierwszych gabrysiowych zakupach !! Pierwszy raz wziełam do ręki te wszystkie dzieciece ciuszki i sie rozpływałam ! Juz wiem, dlaczego z taką radościa biegacie na zakupy dla swych Maleństw !! Ciuchy babskie tzn dla mnie w ogole mnie nie interesowały, natomiast smyk, 5-10-15 i mothercare było moje

(na marginesie, nie wiedziałam, ze ten sklep jest w Pl a co dopiero w krk - przypadkowo wlazłam na niego!!.
Btw, jesli chcecie fajne jeansy ciązowe, to sa tam w promocji, ze 119 na 39 zł przecenione !!! Sama mam identyczne kupione w listopadzie w londku i ciagle rosna razem ze mna, gdyz sa lekko elastyczne)

A wracając do tematu nabyłam 9 sztuk patałaszków dla Gabi, ale niestety nie powiem Wam co, bo jeszcze nie wiem co jak sie nazywa
Nie miałam odwagi wziąć rozmiaru 52 czy 50? (juz nie wiem jak to było) bo wydawało mi sie to takie maluuuuusie, ze jejku !! Kupowałam rozmiarowke 56 i 62 a i tak mam wrazenie ze tez to bedzie za małe Wszystko przez to, ze w zyciu nie widziałam dzidziusia i nie wiem jak wyglada Przysiegam.... Ogladając te ciuszki, miałam wrazenie, ze moje lalki byly wieksze
Czuje sie cudownie po tych zakupach - takie nic a tak cieszy Juz Was rozumiem, gdy pisałyscie, że ciagle te ubranka rozkładacie i ogladacie

Moj TŻ tez zachwycony Wrócił niedawno z pracki i gra na xbox`owej gitarze piosenki Metallica krzycząc że to dla Gabrysi i ma słuchac
Teraz zaczynam załowac, że juz tylko 19 tc przede mna hihi

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Idę sobie mleko zagrzać, będzie z czosnkiem.
Wiecie, że ja mleko piję jak dziecko - zamykam nos. Inaczej nie dam rady przełknąć
listopadowa80, a próbowałaś dodać miodu do tego? Bedzie słodsze

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dzidzia wkopuje mi się w jakieś wnętrzności i mnie kuje po lewej stronie a tż się ze mnie śmieje że zaczęłam się już stresować wizytą swoja drogą zmierzyłam ciśnienie i jest takie jak normalnie w tygodniu, a pewnie u lekarza mi skoczy
bzyczko, Efekt białego fartucha - tzn wyzsze cisnienie

Cytat:
już jestem
zimno u mnie i pochmurno...
i mam doła....
robia mi sie rozstępy na biodrach...
czuje się jak słonica...
i mam wrażenie,że ogólnie kiepsko ze mną...
ale nie zanudzam bo nie ja pierwsza i ostatnia mam taki nastrój...
trzymam kciuki za wszystkie które maja chandrę jak ja....żaby jutrzejszy dzień był tym lepszym...
antropia, Słonko, nie smutaj sie !! Kazda z nas ma raz gorsze raz lepsze dni Cóż, musimy sie przygotowac ze jest zle a bedzie jeszcze gorzej hihi w sensie naszej tuszy i mamucich wymiarów !!!!

moria44 ale fajnie, ze te wyniki to nic takiego !! Dobrze, ze sprawdziłas, iz wczesniej było podobnie A piesek..............mmmmm mmmmmmm miodzio !!!!!!!!!
Ja strasznie za moją tesknie, jest u rodziców

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tęsknicie za mną?! hehe

Od jutra wracam do Was i będę częściej (tak mi się wydaję ).
Tż dzisiaj po dwóch tygodniach wraca do pracy więc będę miała full luzu. Dzisiaj posprzątałam trochę w domku bo mega bałagan był.
No baaaaaaaaa, jasne ze TESKNIMY !! Wszystkie razem i każda z nas z osobna Jak bedziesz miala full luzu, to juz sie cieszymy

Grazin, dowaliłam z tym statoskopem i cisnieniomierzem jak łysy grzywa o parapet hihi
Wybacz

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:53
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:54   #4389
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedz mi czy te ubranka z H&M to takie standardowe w rozmiarach? Bo widziałam fajny zestaw ale na "50" i teraz nie wiem czy faktycznie takie małe czy rozmiarówka inna...widziałam też na 48 i to mnie zastanawia.
A czy w XA można obracać siedzisko przodem lub tyłem do kierunku jazdy?
Podobno ciuszki z H&M są większe niż innych marek i chyba tak rzeczywiście jest ale 50'tka to musi być i tak b.mała, też widziałam w H&M takie mniejsze rozmiary więc gdyby się Iga za wcześnie urodziła, to wiem gdzie TŻ'ta po bodziaki wysłać

W XA nie można obracać siedziska, można w b. podobnym modelu XQ ale ten ma mniejsze przednie kółka.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:55   #4390
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny ja zmykam spać jakoś mnie brzuch zaczął pobolewać

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:56   #4391
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
stosowalam ten bio oil i nic. najlepsze efekty po peelingach i mirkodermabrazji bo sie splycily i skora jedrna.
nie wierzcie ze mozna sie pozbyc rozstepow, nikt jeszcze nic takiego nie wymyslil-chyba ze wycinka uszkodzonej skory.
dokładnie, Agnieszka ma racje. Jak się tylko zauważy rozstępy to trzeba szybko reagować,bo wtedy jest największa szansa na ich spłycenie i sprawienie aby stały się mało widoczne. Z tego co wiem to zlikwidować ich nie można-tak jak Agnieszka napisała. Ja się bardzo "boję" rozstępów... łudze się,że mnie ominą, bo cellulit na pewno mnie nie ominie ale z nim można walczyć

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 19:57   #4392
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny jutro chyba pojde do lekarza z tym moim brzuchem, bo wyczytalam na necie, ze objawy ktore mam to objawy bezbolesnych skurczy. Po 20 tyg podobno takie skurcze maja prawo sie zdarzac jako skurcze przepowiadajace ale jesli wystepuja wczesniej, to podobno trzeba brac leki rozkurczowe. Wybiore sie do lekarza dla swietego spokoju bo nie warto sie denerwowac, moze cos mi na to zapisze bo naprawde to sie staje coraz bardziej nieprzyjemne i panikuje jak mnie taki skurcz dopada.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:58   #4393
agus87
Zakorzenienie

hej kochane
wrocilimy
podroz okej
jesstem padnieta
ide nadrabiac
Stary 2011-01-24, 19:58   #4394
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Caffelate tak to jest model opal.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:00   #4395
matallewar
Zakorzenienie

ddaaiissyy ale w którym sklepie? Mothercare? Może na 39 i ja się skuszę...? Niby nie mam teraz tej kasy, ale są oszczędności...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-24, 20:03   #4396
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Juz wiem, dlaczego z taką radościa biegacie na zakupy dla swych Maleństw !! Ciuchy babskie tzn dla mnie w ogole mnie nie interesowały, natomiast smyk, 5-10-15 i mothercare było moje
No kochana, jak raz już w to "wdepłaś" to teraz już się nie wyplączesz Mnie też dział z ciuchami dla dorosłych w ogóle nie interesuje, od razu kieruję się na dzieciowe i nawet gdy wiem, że nic nie kupię to lubię sobie popatrzeć, pooglądać i jestem wtedy taka dumna i szczęśliwa, że mogę sobie chodzić z brzuchem po tym dziale
Cytat:
A wracając do tematu nabyłam 9 sztuk patałaszków dla Gabi, ale niestety nie powiem Wam co, bo jeszcze nie wiem co jak sie nazywa

No widać po całym poście, że jesteś bardzo szczęśliwa ja też zawsze po zakupach dla małej mam wspaniały humor
Co do rozmiarówki, to dobrze zrobiłaś, lepiej brać najmniejsze ciuszki 56 bo jak się dzidzia urodzi 51-53 cm to pewnie i tak dobre, najwyżej się rękawek podwinie a te mniejsze ciuszki to raczej dla Eweski i Taverney, bo przy bliźniakach często jest tak, że mają właśnie 48-50cm gdy wyskakują z brzuszka.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:05   #4397
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Caffelate tak to jest model opal.
hmm, czyli albo nie umiem znaleźć albo fotelik nie był testowany
sprawdźcie to, bo to ważne
bez testów bezpieczeństwa to nie warto nawet za darmo brać bo nie wiadomo jak się fotelik zachowa w razie wypadku

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:06   #4398
kasia1361
Zadomowienie

Cytat:
kasiu uswiadom mnie prosze, jesli ten fotelik ma baze to chyba nie jest isofix, skoro jest przypieta pasami.

wg mnie plusem jest to ze do 4 r.z. masz spokoj z fotelikami, i mozesz ustawic fotelik bokiem i wkladac dziecko,

minus taki ze nie bedziesz dygac tego fotelika jak ci usnie maly ani nie wepniesz we wozek. mi by nie zdal egzaminu,
Dokładnie nie jest to baza isofix,
My kupujemy wózek3w1 więc fotelik do zamontowania na stelażu wózka bedzie.Dla mnie liczy się wygoda i bezpieczeństwo,a i koszty są ważne .Nie kupie bazy za 400zł tylko do fotelika kołyski (do 13kg) i fotelika za drugie tyle,bo się nie opłaca.
Ten z bebe ma coś takiego jak napinacze więc nie ma opcji nawet minimalnego przesunięcia fotelika ,tak jak w przypadku bazy isofix.
A żeby kupić baze i korzystać z niej przy foteliku do 18 kg nie ma sensu,bo tego drugiego już z auta się nie wyciąga.Po za tym chyba są 2 modele które montuje się od 9 kg ,mówił pan ale chyba nie zapamiętałam dokładnie,poczytam

Nie miał chyba testu ,to jest jakiś nowy model.Poszukać muszę

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-24 o 20:08
Stary 2011-01-24, 20:10   #4399
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie nie jest to baza isofix,
My kupujemy wózek3w1 więc fotelik do zamontowania na stelażu wózka bedzie.Dla mnie liczy się wygoda i bezpieczeństwo,a i koszty są ważne .Nie kupie bazy za 400zł tylko do fotelika kołyski (do 13kg) i fotelika za drugie tyle,bo się nie opłaca.
Ten z bebe ma coś takiego jak napinacze więc nie ma opcji nawet minimalnego przesunięcia fotelika ,tak jak w przypadku bazy isofix.
A żeby kupić baze i korzystać z niej przy foteliku do 18 kg nie ma sensu,bo tego drugiego już z auta się nie wyciąga.Po za tym chyba są 2 modele które montuje się od 9 kg ,mówił pan ale chyba nie zapamiętałam dokładnie,poczytam

Nie miał chyba testu ,to jest jakiś nowy model.Poszukać muszę

czekaj, ogranelo mnie zbudynienie kompletne, kupujecie wozek 3w1 i dodatkowo ten fotelik? czy ten sie montuje na stelazu

czy moze ten chcesz miec jako dodatkowy?
Stary 2011-01-24, 20:11   #4400
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cześć kobietki,
Super wszystkie trzy tytuły na nową część ale drugi rządzi. Zaglądam tu tak rzadko i nie mam czasu nadrobić że czasem wydaje mi się że mocno odstaje i ciężko się wbić. Basienka miała rację, A ja chyba jakiegoś dołka mam.
Stary 2011-01-24, 20:15   #4401
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
odpoczywaj sobie Daj nam jutro znac, czy sen pomógł

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
dokładnie, Agnieszka ma racje. Jak się tylko zauważy rozstępy to trzeba szybko reagować,bo wtedy jest największa szansa na ich spłycenie i sprawienie aby stały się mało widoczne. Z tego co wiem to zlikwidować ich nie można-tak jak Agnieszka napisała. Ja się bardzo "boję" rozstępów... łudze się,że mnie ominą, bo cellulit na pewno mnie nie ominie ale z nim można walczyć
Czy Wy tez zauwazylyscie, ze w trakcie ciązy cellulit się Wam powiekszył ?? U mnie jest to bardzo zauwazalna zmiana, na minus oczywiscie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro chyba pojde do lekarza z tym moim brzuchem, bo wyczytalam na necie, ze objawy ktore mam to objawy bezbolesnych skurczy. Po 20 tyg podobno takie skurcze maja prawo sie zdarzac jako skurcze przepowiadajace ale jesli wystepuja wczesniej, to podobno trzeba brac leki rozkurczowe. Wybiore sie do lekarza dla swietego spokoju bo nie warto sie denerwowac, moze cos mi na to zapisze bo naprawde to sie staje coraz bardziej nieprzyjemne i panikuje jak mnie taki skurcz dopada.
Martynka, idz do lekarza! Zartów nie ma. Na pewno nic takiego, ale Ty sie uspokoisz. Anulę tez przebadali na wylot i miejmy nadzieje, ze lepiej się czuje.

matallewar, tak w mothercare. Nie wiem jak Was, ale mnie z HM wkurzają gacie przez tą szerokaśną gumę na brzuch. Te z mothercare maja węższa gumke, taką pod brzuszek. Na dodatek mimo , ze w biodrach duuuzo utyłam to one ciagle na mnie pasuja, natomiast te z HM nie rosna w biodrach ze mną
Aha i spodniczki jeansowe tez po 39 byly.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No kochana, jak raz już w to "wdepłaś" to teraz już się nie wyplączesz Mnie też dział z ciuchami dla dorosłych w ogóle nie interesuje, od razu kieruję się na dzieciowe i nawet gdy wiem, że nic nie kupię to lubię sobie popatrzeć, pooglądać i jestem wtedy taka dumna i szczęśliwa, że mogę sobie chodzić z brzuchem po tym dziale

No widać po całym poście, że jesteś bardzo szczęśliwa ja też zawsze po zakupach dla małej mam wspaniały humor
Co do rozmiarówki, to dobrze zrobiłaś, lepiej brać najmniejsze ciuszki 56 bo jak się dzidzia urodzi 51-53 cm to pewnie i tak dobre, najwyżej się rękawek podwinie a te mniejsze ciuszki to raczej dla Eweski i Taverney, bo przy bliźniakach często jest tak, że mają właśnie 48-50cm gdy wyskakują z brzuszka.
Moria, straszna to frajda, zgadzam sie
A powiedz mi czy lepiej wiecej miec 56 czy 62?

I jeszcze mam do Was jedno pytanie.. bo w Zarze były takie pieeeeeeeeeeeeeekne sukieneczki, dla dzidzi od 3-6 msc ale czy taka małą dzidzia moze chodzic w sukienkach? Tzn w sensie czy jej wygodnie czy lepiej spiochy? (ja sama tez wole chodzic po domu w dresach, niz w sukienkach :P bo to wygodniejsze

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:17   #4402
kasia1361
Zadomowienie

Agnieszka tak kupujemy wózek 3w1 ,jednak nie kupujemy nowego .Odkupujemy od znajomycha fotelik który jest w zestawie nie nadaje się do montowania na zadnej bazie.
A fotelik bebe kupujemy aby na stałe był zamontowany w aucie.
A tak swoją drogą do chłopców miałam zwykłe foteliki kołyski montowane pasem,żadnemu krzywda się nie stała .Zdecydowaliśmy ,że nie bedziemy kupować nowego wózka to możemy kupić dobry fotelik.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-01-24, 20:19   #4403
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Cześć kobietki,
Super wszystkie trzy tytuły na nową część ale drugi rządzi. Zaglądam tu tak rzadko i nie mam czasu nadrobić że czasem wydaje mi się że mocno odstaje i ciężko się wbić. Basienka miała rację, A ja chyba jakiegoś dołka mam.
oj nie ty jedna tu dzisija z dołem jesteś...ale dziewczyny zawsze tu chetnie pomagają i nic tak nie polepsza nastroju jak wizaz
Stary 2011-01-24, 20:22   #4404
eweska
Moderatoreska

Dziewczyny głowa do góry i uśmiechy poproszę o takie
Zakopać proszę wszystkie dołki

A ja czekam na synalka nie było go w domku od piatku był u dziadków, ale już jedzie, no i na mężula czekam bo jeszcze pracy nie skończył :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:23   #4405
mamaoptymistka
Zadomowienie

Antropia nawet nie wiem dlaczego posmutniałam bo w sumie powodów wielkich nie mam.
Zauważyłam że w tym samym dniu mamy połówkowe czyli 27.01 w czwartek, ciekawe czy potwierdzi się że jest synuś.
Stary 2011-01-24, 20:23   #4406
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka tak kupujemy wózek 3w1 ,jednak nie kupujemy nowego .Odkupujemy od znajomycha fotelik który jest w zestawie nie nadaje się do montowania na zadnej bazie.
A fotelik bebe kupujemy aby na stałe był zamontowany w aucie.
A tak swoją drogą do chłopców miałam zwykłe foteliki kołyski montowane pasem,żadnemu krzywda się nie stała .Zdecydowaliśmy ,że nie bedziemy kupować nowego wózka to możemy kupić dobry fotelik.

rozumiem ze uzywany wozek, z tym ze wiesz, dla mnie nie baza jest istotna tylko fakt czy bedzie sie fotelik wpinac w wozek. bo jak kupisz taki fotelik to nie bedzie wchodzic w wozek, ale nie wiem czy to akurat dla ciebie istotne. ja tez zapinalam i bede -niestety fotelik pasami. bo tak jak napisalam, fotelik fajny, z tym ze jak bedziesz wyskakiwac do lekarza czy do sklepu to bedziesz musiala malucha wyciagac z fotelika za kazdym razem, a tak bierzesz z fotelikiem i tyle, no bo ja ciagle patrzac na sibie nie wyobrazam sobie isc z dzieckiem na rekach takim malych do przedszkola, tam je trzymac na kolanie zeby rozebrac synka i pusisc na sale, takze ja patrze pod tym kontem, a ta wypne fotelik, wepne w wozek czy nawet w reke
Stary 2011-01-24, 20:24   #4407
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

daaiissyy ja nie zauwazyłam bo przed ciąża miała przeogromnyi nawet jakby cos sie zmienieło to bym nie zauważyła:p pomarańczka ze mnie pod kazdym wzgleędem
Stary 2011-01-24, 20:26   #4408
anula_81
Zakorzenienie

A mnie oczywiscie po kolacji zaczelo znowu kluc, ale zdeterminowana jestem postanowilam nie dac sie bolom i kolkom, postanowilam, ze nie dam sobei odebrac snu kolejnej nocy! wiec pod prysznic, czytalam zeby takie bole ciepla woda traktowac, wiec grzalam, potem mietka, goraca, pochodzilam troche poprostowalam sie mimo ze bolalo jak fix i o dziwo jak na razie zniknelo, mam nadzieje, ze mnei eni bedzie w nocy meczyc, bo przeciez ilez mozna! stawiam na pozytywne myslenie, ma odegnac klucia i kolki!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej kochane
wrocilimy
podroz okej
jesstem padnieta
ide nadrabiac
nooo wreszcie, prosze nam zdjecia raz dwa do albumu wklejac

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
kochana dobranoc
Cytat:
Podobno ciuszki z H&M są większe niż innych marek i chyba tak rzeczywiście jest ale 50'tka to musi być i tak b.mała, też widziałam w H&M takie mniejsze rozmiary więc gdyby się Iga za wcześnie urodziła, to wiem gdzie TŻ'ta po bodziaki wysłać

W XA nie można obracać siedziska, można w b. podobnym modelu XQ ale ten ma mniejsze przednie kółka.
no sa wieksze, jak porowmuje ciuszki z H&M i ciuszki np z PL ktore moja kolezanka mi dala uzywane nie wiem jaka to firma, ale pomiedzy spiochami 56 H&M a tamtymi byl co najmniej rozmiar roznicy, normalnie az sie zdziwilam, dlatego ja mam kilka doslownie na 50...kupilam bo byly takie wzruszajace
Cytat:
Laseczki,
niniejszym informuje, ze me zbudynienie mozgu postepuje i pogłębia sie !
Byłam dzis na pierwszych gabrysiowych zakupach !! Pierwszy raz wziełam do ręki te wszystkie dzieciece ciuszki i sie rozpływałam ! Juz wiem, dlaczego z taką radościa biegacie na zakupy dla swych Maleństw !! Ciuchy babskie tzn dla mnie w ogole mnie nie interesowały, natomiast smyk, 5-10-15 i mothercare było moje
no to dolaczylas do klubu szalejacych zakupowo matek, ale ostrzegam, jestem doskonalym przykladem, jak juz sie zacznie to ciezko przestac
Cytat:
Problemy z jakimiś zapaleniami czy tylko z tym, że często chodzisz siusiu??
Bo jak chodzi o częste chodzenie do toalety to radzę się przyzwyczaić
Później to dopiero będą problemy, co pięć minut będzie się chciało.
no mnie sie juz chce co 5 minut, w 9 miesiacu to chyba bede spac na toalecie
Cytat:
celowo oczywiscie ze na pewno by rzaden nie zasnal, ale wtedy zdecydowanie zbyt ambitnie podeszlismy do zycia i za wiele polozylismy sobie na glowe. tym bardziej ze moj tz nie ograniczal sie tylko do opieki nad dzieckiem, bo jak ja rano szlam do pracy i wracalam, to oni byli najedzeni, na mnie czekal obiad a kuchnia blyszczala-nie wiem jak on to robil, do tego dzeicko wolalo z nim spedzac czas
tak czy siak, co tu duzo mowic, taki TZ to skarb
Cytat:
Jeśli chodzi o czytanie to wszystko nadrobiłam jak obiad szykowałam.
Laptopa i fotel do kuchni przytargałam bo tyłek mnie boli po pięciu minutach siedzenia na krześle i czytałam ale żeby odpisać to już gorzej. Teraz tż śpi, młody bajkę ogląda więc już mogę od teraz na bieżąco.
ja dzisiaj z laptopem ciasto pieklam, cud, ze sie nei spalilo
Cytat:
Łojejku, w końcu nadrobiłam Trochę na szybciocha bo muszę sondę z tytułami założyć.

anula – Bostonka polecam każdemu – cudowna rasa, przekochane psiny, idealne dla dzieci
ja kocham pieski i koty i w ogole wszystkie mozliwe zwierzatka, ale w Norwegii jest tak, ze w blokach sa wspolnoty i jak sie ma psa, to trzeba najpierw zbierac podpisy itp, nie wyprowadza sie psow w poblizu blokow itp, poza tym my neistety duzo pracujemy z TZ i ciagle nas nei ma w domu i zal by mi bylo pieska, pol bloku by pewnie prostestowalo jakby wyl mielismy na chwile kota na 3 tygodnie opiekowalismy sie takim wlochaczem znajomych, to mnie serce bolalo bo widzialam jak chcial na zewnatrz ciagle a jeszcze bardziej plakalam jak oddawalismy znajomym bo juz tak go pokochalam ale za kilka lat chcemy sie przeprowadzic do szeregowca jakiegos i miec malutkie podworko i juz mi sie marza 2 psy, kilka kotow i caly zwierzyniec
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Doczytałam Was dziewczynki i normalnie stwierdzam, że zapanowała jakaś ogólnowątkowa depresja . Chyba mamy jakiś kryzys, same problemy, żadnych miłych informacji - co się dzieje? Bzyczka wracaj z tej wizyty i popraw wszystkim humory
ee tam depresja! ja dzis postanowilam ze optymizmem zwalczam bole brzucha, prosze sie przylaczac jak to zadncyh milych informacji nie masz*? a to ze dzidzia rosnie'? ze nic jej nei jest, ze juz duza i kopie i wita cie rano kopniaczkami i zegna wieczorem? to nie jest optymistyczne? caluje i wysylam troche mojego dzisiejszego optymizmu, poki go jeszcze mam
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
pewnie, ze idz, ja bylam u lekarza widzisz caly weekend prawie w szpitalu, nic nie znalezli i ciagle mnie kluje, ale przynajmniej sie upewnilam, ze dzidziusiowi to nei szkodzi na razie i ze wszytsko jest ok, wiec teraz moge cierpiec(choc mam nadzieje, samo przejdzie) jedz i daj znac co lekarz powiedzial koniecznie.

kurcze ciagle troche kluje, ale nie dam sie!

moj tz na squoshu sportowiec jeden wredny a mnie chyba juz miesnie zwiotczaly

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:26   #4409
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
andziotBo fioletowy ostatnio jest ładny :P Też mi się zaczął strasznie podobać...

the_sania a od kiedy powinno się liczyć? Bo moja dzidzia rusza się bardzo nieregularnie. Wczoraj np. cały dzień ani razu, a wieczorem nie mogłam przez nią zasnąć, tak się wierciła, że aż tż skomentował: "no i jak Ty masz z tym spać?"

Przemówiłam wizytę usg 3d/4d na czwartek na 17:30, więc (mam nadzieję, trzymajcie kciuki) wtedy Wam napiszę czy to Edward czy Elenka

I wczoraj moja mama oglądała wyprawkę i powiedziała, że mam nic więcej nie kupować, bo mam dużo... Ale tak naprawdę to mam dużo tylko body (tych po 3,99 z 9 chyba kupiłam, wezmę do szpitala, jakby miały zginąć albo coś).
Wklejam Wam, co mam - może Wy mi powiecie, czy przesadzam...
body 56 - 3
body 62 - 6
koszulki z długim rękawem 56 - 3
koszulki z długim rękawem 62 - 3
spodenki cienkie 56 - 1
spodenki cienkie 62 - 2
Bluzy/sweterki 56 - 1
Bluzy/sweterki 62 - 1
spodenki ciepłe 56 - 1
pajacyki 62 - 1
skarpetki - 1
czapeczki - 1

Myślałam o dokupieniu cienkich spodenek 62, pajaców i śpiochów na 62, skarpetek, rękawiczek niedrapek i czapeczek... Co sądzicie? Bo ja już nie wiem, czy to ja przeginam, czy moja mama mówiąca, że mi się to nie przyda...

Wracam do pracy, bo zanim Was nadrobiłam i odpisałam minęło trochę czasu :P
kochana chcialam napisac, ze masz malo pajacykow i bluzeczek bo to jest podstawa u noworodkow
ale widze, ze poprawilas liste, wiec jest okej
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Princi, fajne meble, ładna kolorystyka, no i praktyczne, przypuszczam, że sprawdziłyby się w naszej małej sypialni Tylko nie mogłam tam znaleźć, jak to łóżko po transformacji wygląda

Matallewar, na Twoim miejscu z listy dokupiłabym jeszcze pajace, czapeczki i półśpiochy na 62

Moria, doczytałam, że kupiłaś wózek! Gratuluję i zazdroszczę, bo my z wyborem ciągle w lesie. Mamy kilku faworytów, ale u nas jedno zwala na drugie ostateczny wybór. Co więcej, nie mamy jakoś weny, żeby jechać i potestować na żywo. Remont też ciągle przekładamy. Leniuchy takie

Aktualnie na podium są:
Mutsy Active Champagne
Mutsy 4rider Cargo New Black
X-lander XA Carbon oczywiście

na niekorzyść Mutsy przemawiają koła

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Martulko, świetna decyzja! Trzymam kciuki za pomyślność ustaleń! Odpocznij od atmosfery i popatrz na wszystko z boku. Może ustal z Mamą jakieś konkrety, porozmawiajcie. Miałabyś tam jakiś osobny kąt? Nie zastanawiałabym się, tylko ogarniała szybko.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Aha! Zapomniałam dodać, że wczoraj dziecko usadowiło mi się na pęcherzu, po czym dostało czkawki i myślałam, że zwątpię
hehe znam te chece
u mnie na 1 miejscu z wozkow jest ESPIRO VECTOR 4 air

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
hej,
witam po weekendzie.
Niewiem kiedy Was nadrobie i czy bede w stanie, dopadla mnie depresja.
Placze z byle powodu. Nie moge juz patrzyc na swoje wlosy, pryszcze i rozstepy.
Flustruje mnie wszystko, za ciasna kurtka, za male ciuchy, kozakow nie jestem w stanie sama zdjac. Musze przestac wychodzic z domu bo zaczynam wygladac jak bezdomna. A na zmiane garderoby kasy brak;/ i juz nie mam sily na nic.Za bardzo mnie wszystko dobija. Bede wiecej teraz was czytac niz pisac.
zdrowka dla was zycze, dbajcie osiebie i malenstwa
kochana glowka do gory
kaZda z nas ( chyba ) ma w ciazy takie chwile zwatpienia, ale nie mozesz sie zalamywac
jestes w ciazy, w przepieknym okresie w zyciu ktory [powinien cie poodnosic na duchu
nosisz sobie zywe zloto, skarb, dziecko, ktore po urodzeniu otoczysz swa miloscia i opieka, nie przejmuj sie rozstepami, waga, mi juz przeszlo
nie moge sie doczekac az maluiszek przyjdzie na swiat
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
agus87
ja to mam tak roznie z tym oddychaniem, czuje wyraznie ze dzidzia mi uciska pluca lub cos bo az musze zmieniac pozycje zeby powietrze zlapac... dzisiaj jak na razie jest ok. Caly czas mnie laskocze od srodka chyba raczka w okolicach pepka po lewej stronie, uwielbiam to!
:
no to ja mam ta samo
Cytat:
wrzucam fotki

aaaa zaponmnialam napisac, co jest powodem mojego szczescia, odebralam wyniki i hura wszystko w normie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sliczniusie
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A tu Miśkowe zakupy
piekne
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mary no dokladnie

ale jestem glodna, jadlam 3h temu, no ile mozna jesc
kochana to jest norma
ja jem co 2-3 hale mniejsze porcje, bo tak zalecil lekarz
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
A to dzis czytałam o pięcioraczkach, nie pamiętam któraś z Was już linka na forum dawała

Ja dziś zjadłam bułeczkę z metką łososiową a podobno też nie wolno, no ale nie przesadzajmy jak się troszkę zje od czasu do czasu to sie nic nie stanie
Wiadomo, żeby nie przesadzać z zakazanymi rzeczami
dokladnie
nie popadajmy w paranoje
ja tez sobie cos skubne czasem spoza listy

Cytat:
Tęsknicie za mną?! hehe

Od jutra wracam do Was i będę częściej (tak mi się wydaję ).
Tż dzisiaj po dwóch tygodniach wraca do pracy więc będę miała full luzu. Dzisiaj posprzątałam trochę w domku bo mega bałagan był.
ja tesknie
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Ciesze sie dziewczyny ze umiecie podniesc na duchu, dobrze m tu z wami.
Mam nadzieje,ze do jutra mi sie poprai i bede aktywniejsza.
po to tu jestesmy kochana

ale mnie oczy pieka
akies takie wrazliwe mam po tym zapaleniu spojowek nadal

jutro wracam do pracy
a jak powrocimy do normalnosci, to znow jezdzimy za wozkiem i reszta
i bde dalej kupowac

nareszcie jestem na biezaco
40 stron w ciagu 4 dni
jestescie megaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2011-01-24, 20:27   #4410
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie chorobowego w ciąży, konkretnie sytuacji, kiedy prowadzę działalność gospodarczą. Mam już odpowiedni okres karencji, składki opłacam regularnie. Przychód z działalności mam prawie zerowy i tak myślałam nad chorobowym (tym bardziej, że od początku moja ciąża była prowadzona jako zagrożona, raz wylądowałam w szpitalu) Czy któraś z was jest/była w takiej sytuacji?? Obawiam się całkowitego uwięzienia w domu, bo gdyby przyszła kontrola... Nie wiem, co mam robić...
wiem ze jak moja koplezanka ktora ma sklepic z ciuchami poszła na l4 to nie pokazywała sie w swoim sklepie własnie ze względu na kontrolę. niby ciężarnych tak nie sprawdzaja z tym l4 ale nie wiem jak jest z dziłalnoscią. może lepiej uważać albo zasięgnąć informacji
Cytat:
odpoczywaj sobie Daj nam jutro znac, czy sen pomógł

Czy Wy tez zauwazylyscie, ze w trakcie ciązy cellulit się Wam powiekszył ?? U mnie jest to bardzo zauwazalna zmiana, na minus oczywiscie

Martynka, idz do lekarza! Zartów nie ma. Na pewno nic takiego, ale Ty sie uspokoisz. Anulę tez przebadali na wylot i miejmy nadzieje, ze lepiej się czuje.

matallewar, tak w mothercare. Nie wiem jak Was, ale mnie z HM wkurzają gacie przez tą szerokaśną gumę na brzuch. Te z mothercare maja węższa gumke, taką pod brzuszek. Na dodatek mimo , ze w biodrach duuuzo utyłam to one ciagle na mnie pasuja, natomiast te z HM nie rosna w biodrach ze mną
Aha i spodniczki jeansowe tez po 39 byly.

Moria, straszna to frajda, zgadzam sie
A powiedz mi czy lepiej wiecej miec 56 czy 62?

I jeszcze mam do Was jedno pytanie.. bo w Zarze były takie pieeeeeeeeeeeeeekne sukieneczki, dla dzidzi od 3-6 msc ale czy taka małą dzidzia moze chodzic w sukienkach? Tzn w sensie czy jej wygodnie czy lepiej spiochy? (ja sama tez wole chodzic po domu w dresach, niz w sukienkach :P bo to wygodniejsze
cop do cellulitu to ... powiedzmy ze wole omijac lustra z daleka;P
nie no, jest źle ale pocieszam sie ze jstem w takim okresie mojego zycia gdzie spokojnie ujdzie mi to na sucho zrzucac bede później

co do sukieneczek to ja tez nie mogę się oprzeć, ale chyba na jakis niedzielny obiadek do babci tylko sie to nada:: bo w donku to lepiej w bodziakach pajacykach i td
daisy słuchałaś już dzidzi przez ciśnieniomierz ?? hihi wytbacz ale co o tym pomyśle mam banana na twarzy hihi mam nadzieje ze sie nie pogniewasz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości