|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Jasne, mi siedzi na pęcherzu chyba od 12 tygodnia bardzo często :P Tzn. od wtedy miewam problemy z tym...
![]() |
#4382 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() wg mnie plusem jest to ze do 4 r.z. masz spokoj z fotelikami, i mozesz ustawic fotelik bokiem i wkladac dziecko, minus taki ze nie bedziesz dygac tego fotelika jak ci usnie maly ani nie wepniesz we wozek. mi by nie zdal egzaminu, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Wtajemniczenie
|
a ja wcinam lodzika koktajlowego
![]() musiałam sobie czymś dzisiaj wieczór osłodzić ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() bo normalnie kibelek wydaje mi się, że jest na końcu świata ![]()
![]() |
#4384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jak chodzi o częste chodzenie do toalety to radzę się przyzwyczaić ![]() Później to dopiero będą problemy, co pięć minut będzie się chciało.
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie chorobowego w ciąży, konkretnie sytuacji, kiedy prowadzę działalność gospodarczą. Mam już odpowiedni okres karencji, składki opłacam regularnie. Przychód z działalności mam prawie zerowy i tak myślałam nad chorobowym (tym bardziej, że od początku moja ciąża była prowadzona jako zagrożona, raz wylądowałam w szpitalu) Czy któraś z was jest/była w takiej sytuacji?? Obawiam się całkowitego uwięzienia w domu, bo gdyby przyszła kontrola... Nie wiem, co mam robić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siasiek na zmianę albo wszystko razem... :/ Nawet już dostałam na to antybiotyk...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-24 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Wtajemniczenie
|
na zdrowie niech ci wyjdzie
podziel się chociaż wirtualnie bo ja niestety od dziś na diecie i pomarzyć tylko mogę
#4388 | ||||
Zakorzenienie
|
Laseczki,
niniejszym informuje, ze me zbudynienie mozgu postepuje i pogłębia sie ! Byłam dzis na pierwszych gabrysiowych zakupach !! Pierwszy raz wziełam do ręki te wszystkie dzieciece ciuszki i sie rozpływałam ! Juz wiem, dlaczego z taką radościa biegacie na zakupy dla swych Maleństw !! Ciuchy babskie tzn dla mnie w ogole mnie nie interesowały, natomiast smyk, 5-10-15 i mothercare było moje (na marginesie, nie wiedziałam, ze ten sklep jest w Pl a co dopiero w krk - przypadkowo wlazłam na niego!!. Btw, jesli chcecie fajne jeansy ciązowe, to sa tam w promocji, ze 119 na 39 zł przecenione !!! Sama mam identyczne kupione w listopadzie w londku i ciagle rosna razem ze mna, gdyz sa lekko elastyczne) A wracając do tematu nabyłam 9 sztuk patałaszków dla Gabi, ale niestety nie powiem Wam co, bo jeszcze nie wiem co jak sie nazywa ![]() Nie miałam odwagi wziąć rozmiaru 52 czy 50? (juz nie wiem jak to było) bo wydawało mi sie to takie maluuuuusie, ze jejku !! Kupowałam rozmiarowke 56 i 62 a i tak mam wrazenie ze tez to bedzie za małe ![]() ![]() ![]() Czuje sie cudownie po tych zakupach - takie nic a tak cieszy ![]() ![]() Moj TŻ tez zachwycony ![]() ![]() Teraz zaczynam załowac, że juz tylko 19 tc przede mna hihi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moria44 ale fajnie, ze te wyniki to nic takiego !! ![]() ![]() Ja strasznie za moją tesknie, jest u rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Grazin, dowaliłam z tym statoskopem i cisnieniomierzem jak łysy grzywa o parapet hihi Wybacz ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-24 o 19:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W XA nie można obracać siedziska, można w b. podobnym modelu XQ ale ten ma mniejsze przednie kółka.
![]() |
#4390 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja zmykam spać jakoś mnie brzuch zaczął pobolewać
#4391 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro chyba pojde do lekarza z tym moim brzuchem, bo wyczytalam na necie, ze objawy ktore mam to objawy bezbolesnych skurczy. Po 20 tyg podobno takie skurcze maja prawo sie zdarzac jako skurcze przepowiadajace ale jesli wystepuja wczesniej, to podobno trzeba brac leki rozkurczowe. Wybiore sie do lekarza dla swietego spokoju bo nie warto sie denerwowac, moze cos mi na to zapisze bo naprawde to sie staje coraz bardziej nieprzyjemne i panikuje jak mnie taki skurcz dopada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
wrocilimy podroz okej jesstem padnieta ide nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zadomowienie
|
Caffelate tak to jest model opal.
#4395 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy ale w którym sklepie? Mothercare? Może na 39 i ja się skuszę...? Niby nie mam teraz tej kasy, ale są oszczędności...
![]() |
#4396 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No widać po całym poście, że jesteś bardzo szczęśliwa ![]() ![]() Co do rozmiarówki, to dobrze zrobiłaś, lepiej brać najmniejsze ciuszki 56 bo jak się dzidzia urodzi 51-53 cm to pewnie i tak dobre, najwyżej się rękawek podwinie a te mniejsze ciuszki to raczej dla Eweski i Taverney, bo przy bliźniakach często jest tak, że mają właśnie 48-50cm gdy wyskakują z brzuszka.
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
hmm, czyli albo nie umiem znaleźć albo fotelik nie był testowany
sprawdźcie to, bo to ważne bez testów bezpieczeństwa to nie warto nawet za darmo brać bo nie wiadomo jak się fotelik zachowa w razie wypadku
![]() |
#4398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My kupujemy wózek3w1 więc fotelik do zamontowania na stelażu wózka bedzie.Dla mnie liczy się wygoda i bezpieczeństwo,a i koszty są ważne .Nie kupie bazy za 400zł tylko do fotelika kołyski (do 13kg) i fotelika za drugie tyle,bo się nie opłaca. Ten z bebe ma coś takiego jak napinacze więc nie ma opcji nawet minimalnego przesunięcia fotelika ,tak jak w przypadku bazy isofix. A żeby kupić baze i korzystać z niej przy foteliku do 18 kg nie ma sensu,bo tego drugiego już z auta się nie wyciąga.Po za tym chyba są 2 modele które montuje się od 9 kg ,mówił pan ale chyba nie zapamiętałam dokładnie,poczytam Nie miał chyba testu ,to jest jakiś nowy model.Poszukać muszę
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-01-24 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekaj, ogranelo mnie zbudynienie kompletne, kupujecie wozek 3w1 i dodatkowo ten fotelik? czy ten sie montuje na stelazu ![]() czy moze ten chcesz miec jako dodatkowy? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Cześć kobietki,
Super wszystkie trzy tytuły na nową część ale drugi rządzi. Zaglądam tu tak rzadko i nie mam czasu nadrobić że czasem wydaje mi się że mocno odstaje i ciężko się wbić. Basienka miała rację, A ja chyba jakiegoś dołka mam.
#4401 | |||
Zakorzenienie
|
odpoczywaj sobie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
matallewar, tak w mothercare. Nie wiem jak Was, ale mnie z HM wkurzają gacie przez tą szerokaśną gumę na brzuch. Te z mothercare maja węższa gumke, taką pod brzuszek. Na dodatek mimo , ze w biodrach duuuzo utyłam to one ciagle na mnie pasuja, natomiast te z HM nie rosna w biodrach ze mną ![]() Aha i spodniczki jeansowe tez po 39 byly. Cytat:
![]() A powiedz mi czy lepiej wiecej miec 56 czy 62? I jeszcze mam do Was jedno pytanie.. bo w Zarze były takie pieeeeeeeeeeeeeekne sukieneczki, dla dzidzi od 3-6 msc ale czy taka małą dzidzia moze chodzic w sukienkach? Tzn w sensie czy jej wygodnie ![]() ![]()
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
Agnieszka tak kupujemy wózek 3w1 ,jednak nie kupujemy nowego .Odkupujemy od znajomycha fotelik który jest w zestawie nie nadaje się do montowania na zadnej bazie.
A fotelik bebe kupujemy aby na stałe był zamontowany w aucie. A tak swoją drogą do chłopców miałam zwykłe foteliki kołyski montowane pasem,żadnemu krzywda się nie stała .Zdecydowaliśmy ,że nie bedziemy kupować nowego wózka to możemy kupić dobry fotelik.
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4404 |
Moderatoreska
|
Dziewczyny głowa do góry i uśmiechy poproszę o takie
![]() Zakopać proszę wszystkie dołki ![]() A ja czekam na synalka nie było go w domku od piatku był u dziadków, ale już jedzie, no i na mężula czekam bo jeszcze pracy nie skończył :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zadomowienie
|
Antropia nawet nie wiem dlaczego posmutniałam bo w sumie powodów wielkich nie mam.
Zauważyłam że w tym samym dniu mamy połówkowe czyli 27.01 w czwartek, ciekawe czy potwierdzi się że jest synuś.
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem ze uzywany wozek, z tym ze wiesz, dla mnie nie baza jest istotna tylko fakt czy bedzie sie fotelik wpinac w wozek. bo jak kupisz taki fotelik to nie bedzie wchodzic w wozek, ale nie wiem czy to akurat dla ciebie istotne. ja tez zapinalam i bede -niestety fotelik pasami. bo tak jak napisalam, fotelik fajny, z tym ze jak bedziesz wyskakiwac do lekarza czy do sklepu to bedziesz musiala malucha wyciagac z fotelika za kazdym razem, a tak bierzesz z fotelikiem i tyle, no bo ja ciagle patrzac na sibie nie wyobrazam sobie isc z dzieckiem na rekach takim malych do przedszkola, tam je trzymac na kolanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Wtajemniczenie
|
daaiissyy ja nie zauwazyłam bo przed ciąża miała przeogromnyi nawet jakby cos sie zmienieło to bym nie zauważyła:p pomarańczka ze mnie pod kazdym wzgleędem
![]()
#4408 | ||||||||
Zakorzenienie
|
A mnie oczywiscie po kolacji zaczelo znowu kluc, ale zdeterminowana jestem postanowilam nie dac sie bolom i kolkom, postanowilam, ze nie dam sobei odebrac snu kolejnej nocy! wiec pod prysznic, czytalam zeby takie bole ciepla woda traktowac, wiec grzalam, potem mietka, goraca, pochodzilam troche poprostowalam sie mimo ze bolalo jak fix i o dziwo jak na razie zniknelo, mam nadzieje, ze mnei eni bedzie w nocy meczyc, bo przeciez ilez mozna! stawiam na pozytywne myslenie, ma odegnac klucia i kolki!
![]() nooo wreszcie, prosze nam zdjecia raz dwa do albumu wklejac ![]() kochana dobranoc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kurcze ciagle troche kluje, ale nie dam sie! ![]() moj tz na squoshu sportowiec jeden wredny a mnie chyba juz miesnie zwiotczaly ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widze, ze poprawilas liste, wiec jest okej ![]() Cytat:
![]() u mnie na 1 miejscu z wozkow jest ESPIRO VECTOR 4 air Cytat:
![]() kaZda z nas ( chyba ) ma w ciazy takie chwile zwatpienia, ale nie mozesz sie zalamywac jestes w ciazy, w przepieknym okresie w zyciu ktory [powinien cie poodnosic na duchu nosisz sobie zywe zloto, skarb, dziecko, ktore po urodzeniu otoczysz swa miloscia i opieka, nie przejmuj sie rozstepami, waga, mi juz przeszlo nie moge sie doczekac az maluiszek przyjdzie na swiat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() piekne Cytat:
ja jem co 2-3 hale mniejsze porcje, bo tak zalecil lekarz ![]() Cytat:
nie popadajmy w paranoje ja tez sobie cos skubne czasem spoza listy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mnie oczy pieka akies takie wrazliwe mam po tym zapaleniu spojowek nadal jutro wracam do pracy a jak powrocimy do normalnosci, to znow jezdzimy za wozkiem i reszta i bde dalej kupowac ![]() ![]() nareszcie jestem na biezaco 40 stron w ciagu 4 dni ![]() jestescie megaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie no, jest źle ale pocieszam sie ze jstem w takim okresie mojego zycia gdzie spokojnie ujdzie mi to na sucho ![]() ![]() co do sukieneczek to ja tez nie mogę się oprzeć, ale chyba na jakis niedzielny obiadek do babci tylko sie to nada:: ![]() ![]() daisy słuchałaś już dzidzi przez ciśnieniomierz ?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.