|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
A w biedronce za tydzień dresiaki od rozmiaru 86 - i chyba się skuszę, spodnie dresowe dobre na każdą porę roku
![]() http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...31/01/01_b.jpg |
|
|
|
#182 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24575296] A mi węzły chlonne za uszami tak spuchły, że głową ruszyć nie mogę, do tego ten upierdliwy katar. ![]() [/QUOTE] Mnie tez wezly za uszami bola ale ja od zawsze w czasie przeziebienia czy choroby mam z nimi problem. Zwykle przechodzilo razem z chorobskiem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24575378] Młoda nawet na podłodze szaleje, aczkolwiek mamy patent - dajemy w łapy czystą pieluchę dada i zajęta leży.[/QUOTE] Ooo... to mamy ten sam patent z pielucha Ewentualnie opakowanie chusteczek nawilzanych na chwile go uspokaja![]() Cytat:
Teraz juz wie ze "obrazkiem do przodu"![]() Cytat:
Maz mi juz zapowiedzial ze niedlugo zaczna sprzedawac bilety na Euro 2012 no a ze on kibic to nie wyobraza sobie zeby chociaz na jednym meczu nie byc. Chociazby w Gdansku, bo to najblizej. Prawie ze sie nie poklocilismy, tym bardziej ze zapowiedzial ze jesli nikt ze znajomych nie bedzie chcial jechac to sam pojedzie Ostatecznie wymyslil ze w sumie Maciek bedzie mial 2 lata to pojdziemy we trojke. Ja osobiscie nie jestem do tego pomyslu przekonana ale juz nie chcialam wdawac sie w dyskusje. Pewnie skonczy sie tak ze pojedziemy z tesciem i jego "przyjaciolka" (nie wiem jak mam ja nazywac ) z czego malz z tata pojda na mecz a ja z Mackiem i "przyjaciolka" mojego tescia polazimy po jakims centrum handlowym. Sam na pewno nie pojedzieCytat:
![]() My tez jeszcze czekamy Dziaselka juz mocno wybrzuszone wiec sadze ze lada dzien, lada dzien... Cytat:
Rybka tez nie wzgardzi ale nigdzie nie moge znalezc tych sloiczkow z zoltkiem, u mnie w biedronce nie ma Mlekomaty Pierwsze slysze![]() Za to dzis pierwszy raz podalam swoj obiadek. W sumie kupilam ziemniaki, marchew, pietruszke i seler taka podstawa na poczatek, za wszystko zaplacilam ok 5 zl a z tego wyszlo 7 duzych sloiczkow Maciek byl zachwycony Teraz bede kombinowala z innymi smakamiMamy gotujace, a co dodajecie z tluszczy?? Czy maslo oselkowe moze byc? I w jakiej ilosci?? |
|||||
|
|
|
#183 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A teraz ze słoiczków najchętnij wcina zupki z cielęcinką z Gerbera. )a co się wstawania tyczy i tej dziwnej czworakopodobnej pozycji- to takie ćwiczenia tylko, on wcale nie chce wstać z tej pozycji tylko kombinuje jak ruszyć do przodu. ![]() Samodzielne wstawanie bez podtrzymywania się czegokolwiek jeszcze daleko przed nami, - nie chce mi się iśc sprawdzić.Maksiu naumiał się wstawać sam z podłogi jak miał 9,5 m-ca/ ![]() Cytat:
![]() my kąpiemy jak nam się chce, czasem codziennie, czasem co dwa dni. Cytat:
mam w domu i pulmikort i berodual, ale nie chcę tak od razu z grubej rury atakować, boję się, że się do tych inhalacji przyzwyczają, i potem nie będą już tak skuteczne... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24592481]A w biedronce za tydzień dresiaki od rozmiaru 86 - i chyba się skuszę, spodnie dresowe dobre na każdą porę roku ![]() http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...31/01/01_b.jpg[/QUOTE] fajne, bo mają ściągacze na dole. Cytat:
![]() masełko, lub odrobina oliwki. |
||||
|
|
|
#184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie z tymi wymiarami. Ja codziennie kąpię. Cytat:
![]() Ja gotowałam Szymkowi kilka razy dopiero, ale mam wrażenie, że on właśnie słoiczkowe żarcie woli.... Może ja nie jestem jakimś orłem w kuchni, no ale te zupki dobre wyszły...naprawdę. Będę próbować dalej. Ja z tłuszczy dawałam olej rzepakowy albo kukurydziany, ale mój skazowiec, masło odpada póki co. |
||
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
Z tłuszczy - raz dodałam na oko oliwy z oliwek (ale nie lubię, drażni mnie zapach), a do krupniku nic - bo gotowalam na udkach kurczakowych, to już jakiś tłuszcz był. Sama nie lubię tłustych rzeczy...
Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy Z innej beczki - ale ja akcję przeżyłam dzisiaj... Podjechałyśmy z mamą i ciocią i młodą do black red white - 2 przystanki, ale w sumie spory kawał pod górę, ciotce się nie chciało, no to autobus. Stary taki akurat jechał, wejście dla wózków z tyłu. No to stoję z tyłu, i nagle patrzę, a szyba w dół zjeżdża ta tylna... Cholera, mało co wrzasku nie narobiłam na cały autobus! w porę sobie uświadomiłam, że ona zjeżdża na zewnątrz i nam krzywdy nie zrobi (a wózek odkryty!). I fuksa miał ktoś, kto za autobusem jechał - szyba spadła na ulicę, w drobny mak strzaskana, to ta wielka taka szyba, a auto za busem z piskiem zahamowało - przecież gdyby było dosłownie 50cm bliżej, to ta szyba akurat na auto by trafiła... A kierowca autobusu NIC się nie zorientował! ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Aha, Kropka pytałaś o ulubione dania - to z owoców (jeśli nie daję świeżych) na pewno sałątka z owoców lata bobovity, marchewka z jabłkiem (albo jabłko z marchewką, nie pamiętam) też bobovita, i banany z brzoskwiniami i marchewką. A, i raz dałam sałatkę egzotyczną po 9 miesiącu, też smakowała bardzo. Ale numero uno jest ta letnia sałatka. Z obiadowych to chyba nie ma ulubionego nic, bo różne próbowaliśmy, wiem, że fajnie spaghetti weszło, lubi też krem dyniowy z żółtkiem |
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24594344]Z tłuszczy - raz dodałam na oko oliwy z oliwek (ale nie lubię, drażni mnie zapach), a do krupniku nic - bo gotowalam na udkach kurczakowych, to już jakiś tłuszcz był. Sama nie lubię tłustych rzeczy...
Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy Z innej beczki - ale ja akcję przeżyłam dzisiaj... Podjechałyśmy z mamą i ciocią i młodą do black red white - 2 przystanki, ale w sumie spory kawał pod górę, ciotce się nie chciało, no to autobus. Stary taki akurat jechał, wejście dla wózków z tyłu. No to stoję z tyłu, i nagle patrzę, a szyba w dół zjeżdża ta tylna... Cholera, mało co wrzasku nie narobiłam na cały autobus! w porę sobie uświadomiłam, że ona zjeżdża na zewnątrz i nam krzywdy nie zrobi (a wózek odkryty!). I fuksa miał ktoś, kto za autobusem jechał - szyba spadła na ulicę, w drobny mak strzaskana, to ta wielka taka szyba, a auto za busem z piskiem zahamowało - przecież gdyby było dosłownie 50cm bliżej, to ta szyba akurat na auto by trafiła... A kierowca autobusu NIC się nie zorientował![/QUOTE] To ociupinke masla zaczne dodawac a niedlugo to juz na miesku zupki bede gotowala wiec faktycznie tluszczyk juz bedzie. A mi to w sumie o bezpieczenstwo malza chodzi. Mam tylko nadzieje ze na mecze Euro nie beda jakichs kiboli wpuszczac To chyba innej rangi impreza i nie beda sie tluc![]() A z ta szyba to niezla jazda!! Takie to wlasnie pojazdy jezdza po naszych ulicach i woza ludzi. Bezpieczne jak cholera!! Ja to panikara jestem i moja reakcja bylaby spontaniczna, pewnie bym sie wydarla
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - u nas podobnie - małż na skałki, ja - jeśli to jakieś większe wspinanie - nie jadę, zeby nie przeszkadzać. ale za to w drugą stronę też to działa, że ja coś, a on nie. albo razem. fajnie tak jest. dzięki temu zarazil mnie trochę tym wspinaniem, zmusił go kupna roweru, wsadził mi narty na nogi i wywiózł na stok. mną czasem trzeba potrząsnąć
![]() a sam na imprezę raczej by nie poszedł, a gdyby nawet coś takiego mu przyszło do głowy, to na pewno by to ze mną obgadał najpierw, a potem decydował. u nas hicior jedzeniowy to brokuły po 4m. Ewcia się do nich trzęsie. właściwie pochłaniała jak do tej pory wszystko, jedynie odmówiła wyraźnie szpinaku z ziemiakami bobovity. i teraz, gdy katar jej mocno dokuczał, nie chciała jeść jarzynek z szynką gerbera. nie wiem czy to przez grudki, czy przez brak apetytu, mam jeszcze jeden taki obiadek, to się wkrótce przekonam. i lubi bardzo kaszkę mleczno-ryżową jabłkowo-marchewkową z nestle. miałam tu siedzieć, ale ugrzęzłam w zasadach programu, którego koordynacją obarczyła mnie dyra. w środę mamy konferencję i mam koleżankom coś opowiedzieć, wizję roztoczyć i podzielić obowiązki. bleee. ale za to jak tylko opowiem im o tym, to mogę spadać do domu i nie słuchać ich wywodów podsumowujących półrocze. |
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Lea-ale te inhalacje to przecież tylko kilka dni nie uzależni się a może uchronić od antybiola
|
|
|
|
#189 | |||
|
Zadomowienie
|
Silpe - podrzuc linka do tego niemieckiego C&A, chociaz sobie pooglądam
![]() annLee - widziałaś moje pytanie o soczewicy? Jak długo ja gotujesz? W zupie czy oddzielnie? ![]() Sparkly, basiak - witajcie ponownie Sparkly - wielki szacun dla Ciebie jak Ty dajesz rade kobieto z dwójką? ![]() Basiak - niezły model Ci rośnie ![]() Kafunia - dane do FB wysłane Cytat:
Ja z ryżu narazie dałam tylko płatki z białego ryżu.Cytat:
łowi zabawki i jest przeszczesliwa a jak ją wyjmujemy to jest mega ryk ![]() nie wyobrazam sobie odbierac jej tej frajdy ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
Velluto, nasza córa też kocha kąpiel, ale niestety wanienka maława się zrobiła
No i jest średnio...
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie,że fajnie jest jak każdy ma też swoje pasję,wyjścia,czas na spotkania z innymi,ale jednak Imprezy to IMO już inna bajka
![]() ja bym sama nie poszła i małż raczej też,zwłaszcza na wesele ![]() co innego babskie czy męskie wyjścia ,na określonych zasadach czemu nie |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
prawie zapomniałam:
jakby któraś z Was nie miała pomysłu, gdzie przekazać 1%, to dajcie znać na pw. można wesprzeć fundację, w której pracuje mój małż (dom dla uzależnionych dzieciaków). my też kąpiemy codziennie. Sparkly, Basiak - witajcie ponownie (tak na raty odpisuję, co mi się przypomni i się właśnie przypomniało: u nas dziś jakby ruszyło z poruszaniem się do przodu, ale chyba bardziej przypadkiem wyszło na razie. poza tym cały dzień na zmianę sylaby szły typu: ka, ke i gy, ge, gii, ga - w różnych seriach i z różną intonacją, a do tego jeden raz powiedziała "ma" - czekam na ciąg dalszy. ![]() kataru jakby mniej, frida dalej wywołuje dziki wrzask. taki sam zresztą, jak podawanie calcium. mamy "włochatych" dzieciaczków: obcinacie grzywy czy wierzycie w zabobony? bo ja mam jakiś opór przed ścięciem, a włosy włażą Ewci do oka i co chwilę jej zaczesuję. spinki się nie sprawdzą na razie, zresztą przy turlaniu i tak chyba nie są zbyt bezpieczne.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-01-24 o 22:52 |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Velluto-nie wiem jak długo,ale szybko się gotuje
![]() my kąpiemy codziennie,mamy Ondę-nawet Zu włazi jak się T,kąpie Szaja wrzućcie ją w jakąś dużą miskę i pod prysznic ![]() a co jej przeszkadza? na siedząco nie lubi chlapać? |
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaja cłago jeszcze nie daje, dopiero przeszłam na cale żółtko |
|
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() margo, Tymek ma malusio włosków, więc nam postrzyżyny póki co nie grożą... Maksia obcięłam pierwszy raz krótko przed drugimi urodzinkami, wcześniej nie było potrzeby.Ale gdyby miała dłuższe włoski, gdyby wpadały mu w oczy, cz przeszkadzały w jakikolwiek inny sposób, to bym ścieła, ja w żadne przesądy nie wierzę... |
|
|
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
annLee, na siedząco ok, ale jeszcze nie siedzi zbyt stabilnie, a wyłazić z wanienki chce
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my tez mamy ondę i sprawdza sie swietnie, w obu pozycjach, choc na lezaco wytrzymuje tylko chwile
|
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
W przesądy nie wierzę
muszę małej tył ściąć, bo jej harcapek taki wisi długi i ciągle jej pociągnę go przy ubieraniu.
|
|
|
|
#199 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też! Cytat:
za waleczność Cytat:
za ząbki i umiejętności i nie porównuj! (wiem, wiem ja też się staram ale nie zawsze wychodzi ) stopki rzeczywiście ma baaardzo długie, będzie wysoki chłopak no i przystojny Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie też już jest ten mlekomat, faktycznie to nie jest uht? Cytat:
czyli zupka we włosach, uszach, brwiach itd nie dam rady go dobrze wyczyścić szmatką w dzień a po drugie on mimo, że szaleje w kąpieli to po jest taki fajnie zrelaksowany i ma dobry humor więc na razie albo i na zawsze kąpiemy codziennie[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24594344]Z tłuszczy - raz dodałam na oko oliwy z oliwek (ale nie lubię, drażni mnie zapach), a do krupniku nic - bo gotowalam na udkach kurczakowych, to już jakiś tłuszcz był. Sama nie lubię tłustych rzeczy... Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy Z innej beczki - ale ja akcję przeżyłam dzisiaj... Podjechałyśmy z mamą i ciocią i młodą do black red white - 2 przystanki, ale w sumie spory kawał pod górę, ciotce się nie chciało, no to autobus. Stary taki akurat jechał, wejście dla wózków z tyłu. No to stoję z tyłu, i nagle patrzę, a szyba w dół zjeżdża ta tylna... Cholera, mało co wrzasku nie narobiłam na cały autobus! w porę sobie uświadomiłam, że ona zjeżdża na zewnątrz i nam krzywdy nie zrobi (a wózek odkryty!). I fuksa miał ktoś, kto za autobusem jechał - szyba spadła na ulicę, w drobny mak strzaskana, to ta wielka taka szyba, a auto za busem z piskiem zahamowało - przecież gdyby było dosłownie 50cm bliżej, to ta szyba akurat na auto by trafiła... A kierowca autobusu NIC się nie zorientował! [/QUOTE] historia z autobusem mrożąca krew w żyłach, co do tłuszczu to niemowlakom jest niezbędny do rozwoju i nie wiem czy tylko z wywaru wystarczy ja nie pisałam o tych samodzielnych wyjściach ale dziewczynom chyba chodziło o co innego: bo takie samodzielne wyjścia z kolegami/koleżankami czy po to by rozwijać własne zainteresowania to co innego niż samotne wyjście na wesele- na które chodzi się zawsze parami (nawet zawsze zaprasza się parami) bo to tak trochę jakby małż udawał singla lub wstydzi ł się żony - przynajmniej ja tak to odebrałam u nas dziś w dzień była masakra z drzemkami - cały dzień jęczał, że zmęczony a nie chciał spać mam strasznie bolące nadgarstki i nie wiem co z nimi zrobić, żadnych maści nie mogę bo karmię a utrzymanie kubka to już nieziemski ból i jutro próbujemy po raz pierwszy jedzonko z grudkami, prosimy o kciuki
|
|
|
#200 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas jedno już zębate a drugie jeszcze nic ![]() O swoich się nie wypowiadam a dziewczyny Nadia 7.900 a Iga 7.400Cytat:
Dodaję albo masło albo oliwę z oliwek chyba, że gotuję na mięsie, to wtedy już nic. A czasami bez tłuszczu, same warzywka. Cytat:
Dzięki. Ledwo My też nie kąpiemy codziennie. Od tego nieszczęsnego zapalenia uszu zaczęliśmy kąpać co drugi dzień. Mieliśmy dziś awarię oświetlenia i to akurat w czasie kąpania. Iga w łazience z tatą a Nadusia rozbierana na stole w pokoju i w momencie jak już całkiem goła była wszystkie światła "sufitowe" zgasły. Więc ja szybko dziecko na podłogę i po omacku szukam lampki, zapalam światło i oczom moim ukazuje się Nadusia chlapiąca radośnie rączkami we własnych siuśkach Zmykam za chwilę do wyrka tylko jeszcze mi się chlebek piecze i krupnik gotuje, bo mi Szaja smaka narobiła. Dobrej nocy Szaja jako specjalistka od szydełkowania podpowiedz, na taką dziecięcą czapeczkę prostą jakąś tylko z klapkami osłaniającymi uszy, ile i jaka najlepsza włóczka?? Zamówiłam szydełka i zamierzam popróbować. Ciekawe co wyjdzie
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-01-25 o 00:13 |
|||
|
|
|
#201 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Z resztą sama chętnie bym pojechała...![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24596441] margo, Tymek ma malusio włosków, więc nam postrzyżyny póki co nie grożą... Maksia obcięłam pierwszy raz krótko przed drugimi urodzinkami, wcześniej nie było potrzeby.Ale gdyby miała dłuższe włoski, gdyby wpadały mu w oczy, cz przeszkadzały w jakikolwiek inny sposób, to bym ścieła, ja w żadne przesądy nie wierzę... Unas dokładnie tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas kąpie mąż, więc jak ma na druga zmianę to kąpieli nie ma ![]() Szaja, wczorajsza historia okropna...wcale sie nie dziwię, ze miałaś ochotę krzyknąć... Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-01-25 o 08:17 |
|||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Daniowi już dawno włosy podcięłam. Jak miał miesiąc wytarł tył głowy, a nad karkiem zostały takie papieskie ponad centymetrowe włoski. Wyglądało to beznadziejnie i zrobiłam ciach. A w zasadzie podcięłam maszynką do strzyżenia z jedną nakładką.
|
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
dobry
![]() Nocka trochę zakręcona. Wczoraj wylądowaliśmy u okulisty- oczka ropiały okrutnie, były czerwone i mały biednie wyglądał. Z wcześniejszego wymazu guzik wyszło, więc lekarka przepisała "ogólne" kropelki i maść. Już dziś widać różnicę Teraz Adaś spi-po porannym przytulaniu się do cycusia. Od wczoraj nie podaję piersi popołudniami, więc zostały karmienia na noc, w nocy i rano. Martwi mnie jedno- Adam jakoś niechętnie odnosi się do jedzenia..zawsze lubił dosłownie wszystko, a teraz kręci nosem- kaszki je tylko ze 100ml wody(najwięcej), owoców prawie w ogóle- a uwielbiał banana z jabłkiem(sama robię), a obiadki oprócz żółtka z kremem dyniowym nie tyka...moje też są teraz "beee" a przyznam szczerze, że jak dla mnie są super smaczne-słoiki sie kryją..Myslicie, że to przez zęby??
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorosły jest. Nie trzymaj go za nogawkę, bo się kiedyś zerwie i będziesz szukać. Bezpieczeństwo, jasna sprawa. Ale... jak będziesz po mieście czy centrum łazić, też nie upilnujesz, żeby mu włos z głowy nie spadł. Co za różnica czy sto metrów odległości czy sto kilometrów? Daj się chłopu nacieszyć imprezą. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- My owszem. A jak je samo żółtko to mu je po prostu skubię i daję do buzi - tak najlepiej wchodzi. ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Tak pewnie. Aż się dziwię, że nie rypnie z tym koszykiem od razu. Danio by tak zrobił.
|
||
|
|
|
#205 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A widzisz, krupniczek dobra rzecz ![]() Na dwie czapy to wyjdzie ci motek z hakiem, to bierz dwa motki. A jakie - a choćby akryl (Kotek, Pearl, Peter Pan - ten akurat stricte dla dzieci). Cytat:
A w ogóle marud cholerny, w ogóle ostatni tydzień to masakra jakaś, marudzi i marudzi usypianie w dzień jest koszmarem... śpiąca, trze oczka, ziewa, i ryczy bo nie pójdzie spać i koniec.
|
||
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
hej
ale naskrobałyście .z tego co pamietam. - włosków nie ocinaliśmy bo nie ma co te mechetki co ma to jeszcze długo takie bedą.- kąpiemy co dziennie , na siedząco i półleżąco - jak wyrośnie z wanienki to chyba pod prysznic pójdzie bo mam mega duzą wanne i nie wyobrażam sobie co dzien lac tam dla niej wode. - bardziej mnie martwi bo mi z przewijaka wyrasta ![]() - jedzonek ulubionych słoiczkowych nie mamy- bo sama gotuje i młoda lubi wszystko - no może słoiczkowe deserki jej bardzo smakują - bardziej niż żywe owoce ![]() - do jedzonek dodaje łyżeczke masła - oliwe z oliwek uwielbiam i używam od lat ale do jedzonek małej jakoś mi nie pasuje. - pisałam że sobie nie wyobrażam wyjscia meża gdziekolwiek be zemnie , nie dla tego bo mu nie wolno - my sie tak dobraliśmy po prostu że mamy te same zainteresowania , to samo hobby - wiec jedno bez drugiego po prostu sie nudzi zawsze działamy w parze ![]() velutto zapodaje linka , w tym że obniżka cenowa była do wczoraj no i wysyłka jak pisałam tylko na niemcy - ale pooglądac możesz ![]() http://www.cunda.de/Shop/HtmlStart/start.html Młoda mi przespała całą noc - dopiero o 5 sie na papu obudziła - no teraz nam sie wszystko przesunie bo jeszcze teraz nie jadła ..no i coraz lepiej mi pełza do przodu a jeszcze lepiej sie rozpełza jak widzi coś ciekawego wczoraj wieczorem podciągając sie na rece przemieżyła łazienke
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja właśnie siedzę w pracy i ciągle się zastanawiam, jakim cudem jeszcze myslę w miare logicznie, skoro dzis np. moje dziecko prawie całą noc wisiało mi na cycu Dziewczyny doradzcie coś, bo nie wiem jak długo tak jeszcze pociagnę mama jak mnie ostatnio zobaczyła, to przeraziła się mówiąc, że fatalnie wyglądam Kur... a jak mam wyglądać, jak od 8 miesięcy nie przespałam spokojnie całej nocy a teraz jeszcze chodze do pracy Moje dziecko na pewno nie jest głodne w nocy - wczoraj przed kapielą zjadła prawie 200ml gęstej zupki a potem poprawiła jeszcze cycem. Z kaszką tez próbowałam - jest to samo. Przypomnę, że butelki nie chce, a smoczka uspokajacza to juz absolutnie. Czyżby w nocy nadrabiała, to że mnie nie m z nią cały dzien i po prostu chce się przytulic do piersi? Tylko to przychodzi mi do głowy ![]() Migotka - no i kciuki za grudki
|
|
|
|
|
#208 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Szaja ale mnie Twoja opowieść zmroziła. Dobrze że na Was nie poleciało. Gruchoty u nas jeżdżą nie ma co. ![]() Cytat:
A pokoje też mamy tylko 2. Ten był naszą sypialnią kiedyś.Cytat:
Stoi pewnie już teraz. Wczoraj po dwóch wywrotkach na poduchy z tyłu cwany resztę dnia stał tam już trzymając się jedną ręką komody, co jest z boku. Szybko się uczy. ![]() U teściów poćwiczył dwa dni przysiady przy kanapie i już się nie przewraca, tylko wie, że trzeba nogi ugiąć, opuścić się i zejść do parteru. Wcześniej nie raz walnął o podłogę, a teraz już nie. Cytat:
I nawet wtedy woda smakuje. Ja mam sprzątać, ale mi się nie chce. A chciałabym mieć czysto na jutro. Pewnie się zbiorę jak małż wróci. ![]() Aaaaa i miałam podziękować za wszystkie odpowiedzi o ryżu. Dzięki Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-01-25 o 10:56 |
|||
|
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas przyczyną są wyrzynające się zęby - naraz wychodzą dwie górne jedynki i lewa dwójka. Dziąsła są zmasakrowane - wczoraj widziałam odrobinę krwi na gryzaku z tego powodu polowe nocy młody spędza uwieszony na mnie - nie wysypiam sie i wyglądam jak widmo. Zadne smoczki, masaże, żele nie pomagają
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24599676]
Na dwie czapy to wyjdzie ci motek z hakiem, to bierz dwa motki. A jakie - a choćby akryl (Kotek, Pearl, Peter Pan - ten akurat stricte dla dzieci). [/QUOTE] Dziękować Widzę, że ja mam naprawdę dużo szczęścia, że moje dzieci śpią całą noc bez pobudek na jedzenie i to od czasu jak skończyły 3 miesiące. Budzą się wprawdzie, ale tylko na chwileczkę (może coś im się śni) i zaraz zasypiają z powrotem. Gdybym jeszcze w nocy miała je karmić, to chyba naprawdę by mnie wykończyły. Współczuję Wam dzielne mamusie. I jeszcze do pracy powracałyście. ![]() Dodajecie już jakieś przyprawy dzieciom do jedzenia? Zioła, sól? Czy można gotować zupki na wieprzowinie? Gdzieś czytałam, że ma za dużo soli właśnie i jest zbyt tłusta.
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-01-25 o 10:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

i zajęta leży.
Maz mi juz zapowiedzial ze niedlugo zaczna sprzedawac bilety na Euro 2012 no a ze on kibic to nie wyobraza sobie zeby chociaz na jednym meczu nie byc. Chociazby w Gdansku, bo to najblizej. Prawie ze sie nie poklocilismy, tym bardziej ze zapowiedzial ze jesli nikt ze znajomych nie bedzie chcial jechac to sam pojedzie
Dziaselka juz mocno wybrzuszone wiec sadze ze lada dzien, lada dzien...
to takie ćwiczenia tylko, on wcale nie chce wstać z tej pozycji tylko kombinuje jak ruszyć do przodu.

jak Ty dajesz rade kobieto z dwójką? 

mama jak mnie ostatnio zobaczyła, to przeraziła się mówiąc, że fatalnie wyglądam
z tego powodu polowe nocy młody spędza uwieszony na mnie - nie wysypiam sie i wyglądam jak widmo. Zadne smoczki, masaże, żele nie pomagają