Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 20:42   #1261
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
ale ja nie lubie z maslem i dżemem, wole sam dżem, ale kłade go naprawdę bardzo dużo
też tak nie lubię, ale muszę bo mama by krzyczała

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jeszcze mam dwa małe pytanka co do owsianek:
1 .spotkałam w wielu jadłospisach owsianki budyniowe czyli co ? wsypujecie do gotowej już owsianki budyń czy jak ? jak ktoś taki robił to proszę opisać co i jak?
2. tak ogólnie jak gotuję płatki owsiane zwykłe np.górskie to jak je ugotuję to zawsze muszę je odstawić by postały trochę i ''urosły'' tj.pęcznieją dlatego jem je często na kolacje bo gdybym chciała je jeść na śniadanie musiałabym gotować je poprzedniego dnia.Potem je tylko odgrzewam ,a wy jak robicie?? bo samo zalanie ciepłym mlekiem to się nie nadaje do jedzenia !! zalać mlekiem to można musli a nie płatki owsiane...
zapytaj sie lanvin. Ona codziennie je takie kaszki

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:59   #1262
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
W sumie mi się podoba
A Ty dopiero zaczynasz U bo mam takie przeczucie , że wszystko jest poniekąd planowane i w ogóle (wiesz o co mi chodzi)
Masz rację, dopiero uczę się na nowo jeść luźno po redukcji. Jeszcze trochę się boję i czasem ograniczam, ale jest duuużo lepiej niż jeszcze miesiąc temu, więc jestem w miarę zadowolona. Teraz tylko muszę popracować nad tłuszczami w moim jadłospisie.

Ale chyba nie jest źle?
Może jeszcze ktoś się pokusi o ocenkę?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:02   #1263
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
R dzisiejsze

1. dwa tosty "trzy ziarna" z filetem z indyka, pomidorem i papryką zieloną, herbata zielona
2. placki owsiane z pieczarkami (5 łyżek płatków, jajko, 3 spore pieczarki)

ćwiczenia - aeroby, zaraz po nich parę plastrów filetu z indyka

3. kotlet z kurczaka, ryż z groszkiem i marchewką, kalafior ugotowany na parze
4. twaróg chudy z ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi, orzeszkami ziemnymi bez soli, wiórkami kokosowymi i odrobiną miodu, herbata zielona
5. wieśniak z piersią kurczaka i oliwkami czarnymi

parę marchewek do nauki i filmu
w ciągu dnia 1,5l wody mineralnej

proszę o ocenę

ponawiam i dodaję R na jutro

1. owsianka (3 łyżki płatków na mleku 1,5%) z jabłkiem, suszoną żurawiną i płatkami Fitness jogurtowymi, herbata zielona
2. dwie kromki chleba pełnoziarnistego z tuńczykiem w sosie własnym i pomidorem

ćwiczenia - aeroby, po nich parę plastrów filetu z indyka

3. pierś z kurczaka, ryż z curry, marchewką i groszkiem, kalafior na parze
4. jajecznica z filetem z indyka, papryką zieloną i połową puszki kukurydzy konserwowej, herbata zielona
5. wieśniak z resztą kukurydzy i kapustą pekińską

orzeszki ziemne bez soli do podgryzania podczas filmu
1,5l wody w ciągu dnia

jak to wygląda?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:16   #1264
plastikowa biedronka
Zadomowienie

krtek_ mi się podoba, jest smacznie i zdrowo, ale ekspertem nie jestem, sama pytałam tu o poradę. ale wg mnie jest jak najbardziej ok.

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:41   #1265
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość

ponawiam i dodaję R na jutro

1. owsianka (3 łyżki płatków na mleku 1,5%) z jabłkiem, suszoną żurawiną i płatkami Fitness jogurtowymi, herbata zielona nie ma białka
2. dwie kromki chleba pełnoziarnistego z tuńczykiem w sosie własnym i pomidorem ok

ćwiczenia - aeroby, po nich parę plastrów filetu z indyka a po co to? po aerobach zjedz normalny posiłek 3

3. pierś z kurczaka, ryż z curry, marchewką i groszkiem, kalafior na parze ok
4. jajecznica z filetem z indyka, papryką zieloną i połową puszki kukurydzy konserwowej, herbata zielona ok,choc wg niektorych kukurydza niezbyt na r, ale bez przesady,nie dajmy sie zwariować
5. wieśniak z resztą kukurydzy i kapustą pekińską

orzeszki ziemne bez soli do podgryzania podczas filmu
1,5l wody w ciągu dnia

jak jesz 5 posilków,to po to by nie podjadac ,nawet podczas filmu
jak 5 to za malo to dodaj czysto bialkowy np twarog 30min-1h przed snem

jak to wygląda?
jw.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:42   #1266
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
Masz rację, dopiero uczę się na nowo jeść luźno po redukcji. Jeszcze trochę się boję i czasem ograniczam, ale jest duuużo lepiej niż jeszcze miesiąc temu, więc jestem w miarę zadowolona. Teraz tylko muszę popracować nad tłuszczami w moim jadłospisie.

Ale chyba nie jest źle?
Może jeszcze ktoś się pokusi o ocenkę?
Nie nie jest źle.
Aczkolwiek mam nadzieje , że to kwestia czasu i będziesz na luźnym U.
Bo ograniczanie i liczenie wiesz nie jest zdrowym podejściem i łatwo można wpaść w problemy.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:48   #1267
krtek_
Zadomowienie

plastik, orzeszek, dzięki

Ten filet po ćwiczeniach muszę wszamać, bo padłabym zanim zdążyłabym zrobić sobie obiad. Czas pomiędzy ćwiczeniami a obiadem, to koło godziny, więc to raczej taka przekąska jest.
Z tym podjadaniem to racja, muszę coś z tym zrobić, bo zawsze podczas wolnych dni, kiedy siedzę do późnej nocy, mam z tym problem

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:14   #1268
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
Morphine - 2 czy 3 strony przedtem pisałaś o homo naturalnym z kiwi. Czy kiwi było jakoś długo w tym serku zanim go zjadłaś? Bo kiwi wydziela enzymy trawiące białko w wyniku czego serek gorzknieje To mógł być powód twojego niedobrego serka

A Abigal odkąd pamiętam zawsze je 4 posiłki, tak jej po prostu pasuje
nie jadłam swojego serka z kiwi
jadłam go tylko z pestkami słonecznika lub orzechami. On ogólnie w smaku jest gorzki i niedobry (jadłam samego raz). No i baaardzo gęsty, za gęsty .

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:11   #1269
miphuhiz
Zakorzenienie

Przepraszam, ze tutaj ale nie wiem za bardzo gdzie to napisac.
Mam pytanie:
Jestem na R i dzisiaj na obiad chcialabym zjesc barszcz+ziemniak a na drugie danie: kebabki (tzn grilowane miesko mielone) z sosem tzatziki i nie wiem jakie warzywo pasowaloby do tego. Brokul, salata?
Stary 2011-01-25, 10:19   #1270
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Gorzkakawa, ja jadłam serek homo z kiwi.

wkroiłam kiwi i od razu zjadłam

miphuhiz może jakaś sałatka z kapusty pekińskiej? albo szpinak mi on do wszystkiego pasuje, ponieważ go uwielbiam (tyle, że nie surowy) brokuły też jak najbardziej!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:32   #1271
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Moze poardzicie mi cos w sprawie mojej diety, jestem w tym zupelnie zielona. Ulozylam sobie taki przykladowy jadlospis, na pewno bedzie cos do zmiany.
R:
Śniadanie: bułka grahamka/ciemny chleb z masłem, liściem sałaty, plastrem żółtego sera, świeżym ogórkiem (od czasu do czasu dodac jeszcze ze dwa plastry jajka i jeden pomidora, czy chudej szynki)+ garstka orzechów+zielona herbata
Śniadanie w szkole: dwie kanapki ciemnego chleba z żółtym serem/chuda szynka
Po powrocie ze szkoły zwykle jem jakis jogurcik typu Danone Gratka czy Activia
Obiad: i tu problem bo musze jesc to co mama ugotuje a ona nie bedzie gotowac dla mnie jeszcze czegos odmiennego: odrobina ziemniakow+smazone/pieczone mięso+surówka/sałatka warzywna/ogórek kiszony+kotlet sojowy+szklanka niegazowanej wod albo zupa warzywna/pomidorowa/wiśniowa
Pozniej jade do drugiej szkoly, jak wracam to rodzice kupuja mi cos co na redukcje sie nie nadaje dlatego moglabym tu znowu dac kanapke z szynka/serem
Kolacja: muesli z mlekiem

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:57   #1272
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Może to dziwne, ale...po orzeszkach swędzi mnie podniebienie. wcale nie dziwne, może jesteś na nie uczulona?

Dzisiejsze U:
I śniadanko: owsianka z jabłkiem i cynamonem, zielona herbata o smaku malinowym, jabłkodo owsianki dorzuciła bym np. suszonążurawinę, śliwki, cynamon i miód, sprubuj sobie kombinować z różnymi bakaliami, pyszne różności wychodzą

II śniadanko: jajecznica z dwóch jaj na masełku ze szczypiorem+ dwa tosty z ciemnego pieczywa herbata z miodem i cytrynądorzuciła bym jakieś warzywko, może pomidora do jajecznicy?

został jeszcze jeden grzebień od wczoraj, także go pochłonęłam

Obiad: potrawka z kurczaka, 3/4 torebki ryżu, reszta groszku z marchewką, nóżka z kuraka z rosołkuok

Deser: kilka kostek ptasiego mleczka, kawałek domowego ciasta "shrek'" kawka zbozowaok

Kolacja (własnie skończyłam): sałatka z sera a'la feta, pomidora, ogórka, polane oliwą z oliwek i przyprawione bazylią i oregano, skibka razowca, herbata z sokiem malinowymok
ogólnie podoba mi się, zadbała bym jedynie o większą ilość świerzych warzyw oraz owoców a także bakali
a skoro nie lubisz/możesz orzechów to może słonecznik/p.dyni? czy też niekożystnie działają?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
jw.
ładnie, chociaż brak drugiego śniadania, ale rozumiem - zdarza się.

a po co wszędzie tylko ten nabiał i te serki dociskać?
a co do ilości posiłków to 4 w pełni mnie sadysfakcjonują, od kiedy pamiętam jem 4.
Dziękuję za ocenę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:27   #1273
Ewelajna140
Zadomowienie

REDUKCJA

śniadanie
tosty francuskie 'na teflonie' (2 kromki chleba pszenno-żytniego, jajko, troszkę mleka 0,5% , przyprawy), inka z mlekiem 0,5%

II śniadanie
3 wafle ryżowe (chcę zjeść do końca paczkę) maźnięte konfiturą czereśniową niskosłodzoną, herbata

obiad
makaron żytni razowy jakieś 50-60g z cukinią (300g), czosnkiem i dużą ilością ziół herbata

podwieczorek
inka z mlekiem 0,5% , jabłko x2

kolacja (jakieś 4 godziny przed snem)
serek homo. naturalny 120g, duże jabłko, inka z mlekiem 0,5 %

staram się jeść około 1200 kcal, bo przy większej liczbie kalorii nie chudnę czy tutaj jest tyle? acha i nie mogę jeść wszelkiego rodzaju orzechów, cytrusów, ryb, soi gdyż jestem uczulona na te produkty mleko teoretycznie też powinno wypaść, ale takie 'rozwodnione' 0,5 % jeszcze jakoś mój organizm toleruje...
Stary 2011-01-25, 16:31   #1274
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
miphuhiz może jakaś sałatka z kapusty pekińskiej? albo szpinak mi on do wszystkiego pasuje, ponieważ go uwielbiam (tyle, że nie surowy) brokuły też jak najbardziej!
Zezarlam ze szpinakiem i sosem jogurtowo-majonezowym. Pyyyyyyyyycha

Dzieki za podpowiedz
Stary 2011-01-25, 17:04   #1275
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Nie nie jest źle.
Aczkolwiek mam nadzieje , że to kwestia czasu i będziesz na luźnym U.
Bo ograniczanie i liczenie wiesz nie jest zdrowym podejściem i łatwo można wpaść w problemy.
Dziękuję. I wiem, że muszę z tym jak najszybciej skończyć, bo im wcześniej, tym lepiej dla mnie, dlatego staram się jak mogę

A, żeby nie było ot, to mój dzisiejszy jadłospis:

UTRZYMANIE

1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych na wodzie, jogurt naturalny 150g wymieszany z cynamonem, 2 łyżki wiórek kokosowych, 2 mandarynki wkrojone)

2. Kanapka- 2 złożone nieduże kromki chleba '7 ziaren', w środku plaster polędwicy drobiowej i plasterki ogórka (lubię to! )

wpadło: małe jabłko

3. Pół woreczka brązowego ryżu, ok. 100-150g gotowanej piersi z kurczaka posypanej przyprawą do kurczaka, miseczka surówki z czerwonej kapusty, marchwi i jabłka z dodatkiem musztardy

4. Ciasto z mikrofali w 5 minut (4 łyżki otrąb pszennych, łyżka wiórek kokosowych, jajko, 3 łyżki mleka od krowy, kilka rozdrobnionych pastylek słodzika, łyżeczka proszku do pieczenia) po "upieczeniu" posmarowane łyżeczką dżemu niskosłodzonego brzoskwiniowego; małe jabłko

5. Serek wiejski 150g, łyżka słonecznika łuskanego, łyżka wiórek kokosowych
Kanapka- nieduża kromka chleba '7 ziaren', plaster polędwicy drobiowej, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek

Uśmiecham się o ocenkę jak zawsze.

Zaczyna mi brakować pomysłów na podwieczorki.
A takie ciasto robione w mikrofali to jest niezdrowe? I ogólnie podgrzewanie w mikrofali (codziennie)?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:59   #1276
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
Dziękuję. I wiem, że muszę z tym jak najszybciej skończyć, bo im wcześniej, tym lepiej dla mnie, dlatego staram się jak mogę

A, żeby nie było ot, to mój dzisiejszy jadłospis:

UTRZYMANIE

1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych na wodzie, jogurt naturalny 150g wymieszany z cynamonem, 2 łyżki wiórek kokosowych, 2 mandarynki wkrojone) ładnie

2. Kanapka- 2 złożone nieduże kromki chleba '7 ziaren', w środku plaster polędwicy drobiowej i plasterki ogórka (lubię to! )

wpadło: małe jabłko mam nadzieję, że między kanapką a jabłkiem nie było zbyt dużej przerwy, bo sama kanapka, jeszcze z takim słabym "wkładem" to trochę mało

3. Pół woreczka brązowego ryżu, ok. 100-150g gotowanej piersi z kurczaka posypanej przyprawą do kurczaka, miseczka surówki z czerwonej kapusty, marchwi i jabłka z dodatkiem musztardy lubisz taką gotowaną pierś? czy to wynik ograniczania?... obiad ładny

4. Ciasto z mikrofali w 5 minut (4 łyżki otrąb pszennych, łyżka wiórek kokosowych, jajko, 3 łyżki mleka od krowy, kilka rozdrobnionych pastylek słodzika, łyżeczka proszku do pieczenia) po "upieczeniu" posmarowane łyżeczką dżemu niskosłodzonego brzoskwiniowego; małe jabłko słodzik, niskosłodzony dżem... wielkość okej

5. Serek wiejski 150g, łyżka słonecznika łuskanego, łyżka wiórek kokosowych
Kanapka- nieduża kromka chleba '7 ziaren', plaster polędwicy drobiowej, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek okej

Uśmiecham się o ocenkę jak zawsze.

Zaczyna mi brakować pomysłów na podwieczorki.
A takie ciasto robione w mikrofali to jest niezdrowe? I ogólnie podgrzewanie w mikrofali (codziennie)?
jw.
Widać, że dalej się ograniczasz... Mam nadzieję, że zaczniesz robić kroki naprzód
Podwieczorki? Cała gama ciast i ciasteczek, muffinek, słodyczy... Ale prawdziwych, nie na słodziku...
Nie wydaje mi się, żeby mikrofala jakoś szkodziła zdrowiu, ale pod względem smakowym czy zdrowotnym to ciasto jest średnie... Łyżeczka proszku do pieczenia? Zgaduję, że na kubek. Zdecydowanie nie...

No cóż, życzę Ci powodzenia i luzu w jedzeniu
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:06   #1277
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Pokaż wiadomość
REDUKCJA

śniadanie
tosty francuskie 'na teflonie' (2 kromki chleba pszenno-żytniego, jajko, troszkę mleka 0,5% , przyprawy), inka z mlekiem 0,5%
mało,2kromki i jajko?mało białka
II śniadanie
3 wafle ryżowe (chcę zjeść do końca paczkę) maźnięte konfiturą czereśniową niskosłodzoną, herbata białko?

obiad
makaron żytni razowy jakieś 50-60g z cukinią (300g), czosnkiem i dużą ilością ziół herbata białko?

podwieczorek
inka z mlekiem 0,5% , jabłko x2 to nie jest posiłek

kolacja (jakieś 4 godziny przed snem)
serek homo. naturalny 120g, duże jabłko, inka z mlekiem 0,5 % owoce na r niezbyt na kolacje

staram się jeść około 1200 kcal, bo przy większej liczbie kalorii nie chudnę czy tutaj jest tyle? acha i nie mogę jeść wszelkiego rodzaju orzechów, cytrusów, ryb, soi gdyż jestem uczulona na te produkty mleko teoretycznie też powinno wypaść, ale takie 'rozwodnione' 0,5 % jeszcze jakoś mój organizm toleruje...
jw.
moze zwieksz ruch,skoro na wiekszej ilosci kcal niz 1200 nie chudniesz? wbrew pozorom 1200 to jest mało kalorii i taka dieta na dłuzsza mete nie jest dobra
jesz mało białka,stanowczo za mało,
nie mozesz jesc orzechow,cytrusow,ryb i soi,ok ale mozesz jesc jajka,mięso kurczaka/indyka/ wołowine/ oliwe z oliwek
bo nnkt nie widze
a one tez pomagaja w chudnieciu

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Moze poardzicie mi cos w sprawie mojej diety, jestem w tym zupelnie zielona. Ulozylam sobie taki przykladowy jadlospis, na pewno bedzie cos do zmiany.
R:
Śniadanie: bułka grahamka/ciemny chleb z masłem, liściem sałaty, plastrem żółtego sera, świeżym ogórkiem (od czasu do czasu dodac jeszcze ze dwa plastry jajka i jeden pomidora, czy chudej szynki)+ garstka orzechów+zielona herbata całe jajko i sporo chudej szynki i będzie ok,ser zolty na r od czasu do czasu
Śniadanie w szkole: dwie kanapki ciemnego chleba z żółtym serem/chuda szynka jw.
Po powrocie ze szkoły zwykle jem jakis jogurcik typu Danone Gratka czy Activia wybrałabym activie
Obiad: i tu problem bo musze jesc to co mama ugotuje a ona nie bedzie gotowac dla mnie jeszcze czegos odmiennego: odrobina ziemniakow+smazone/pieczone mięso+surówka/sałatka warzywna/ogórek kiszony+kotlet sojowy+szklanka niegazowanej wod albo zupa warzywna/pomidorowa/wiśniowa jedz to co daje mama,jedz wiecej miesa a mniej ziemniakow,duzo surówki
Pozniej jade do drugiej szkoly, jak wracam to rodzice kupuja mi cos co na redukcje sie nie nadaje dlatego moglabym tu znowu dac kanapke z szynka/serem proponuje zamiast znowu chleba wziasc garść orzechów/serek homo i dorzucic do niego orzechy
Kolacja: muesli z mlekiem tu zmiana,serek wiejski/twaróg/jajecznica/tunczyk/jakas wedzona ryba+warzywko
jw. nie jadasz owoców?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:26   #1278
Tynusia
Zakorzenienie

Chciałabym w stronę U :

śniadanie:
5 x łyżka owsianych górskich zalane mlekiem 2% 250ml
+ 1łyżka 'ukradnięta' kruszonki orzechowej z serkiem homo(kruszonka domowa zmielone orzechy swoje i suszone owoce - 1 łyżka bo tyle zostało)

śniadanie 2:
1 kromka razowca lekko z margaryną,serkiem śmietankowym i sałatą,ogórem(następnym razem bez margaryny bo mi nie smakowało)
pół bułki alpejskiej pełnoziarnistej z masłem(trochę) i pomidorem

obiad:
warzywa : róża brokuła,kalafiora,parę brukselek,trochę fasolki szparagowe polane oliwą i olejem lnianym
miała być kasza jaglana ale straciłam na nią smak i zjadłam piętkę (ok.60g) świeżego niekrojonego razowca pół z masłem i pół posmarowane(pędzlem) oliwą , lubię świeży chleb z oliwą

podwieczorek:
1 ciastko własnej roboty (nie wiedziała ,że wyjdzie takie dobre)
(jajko +migdały,laskowe,nerkowca ,figa,łyżka otrębów owsianych,cynamon rozdrobnione na proszek w blenderze) dodane do jajka wymieszane i kilka rodzynek wyszły 3 większe ciacha i bez cukru a były słodkie to efekt dodania figi) (piekłam ok.30min)
+ szklanka truskawek zblenderowanych z paroma łychami jogurtu nat.

kolacja:
będzie makaron razowy (ok.50g) zw sosie pomidorowym (z'żywych' pomidorów) i papryczką chilli i czosnkiem

I jak ?

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-01-25 o 19:33
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:18   #1279
_Kari_
Zakorzenienie

A ja mam pytanie z innej beczki... mianowicie : Czy na Redukcyjnej diecie (nie żaden Dukan czy inne wymysły) mozna pić zwykłą kawe rozpuszczalną z mlekiem 0%??? Bo ja bez kawy rano i popołudniu żyć nie mogę!?!?!
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:21   #1280
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki... mianowicie : Czy na Redukcyjnej diecie (nie żaden Dukan czy inne wymysły) mozna pić zwykłą kawe rozpuszczalną z mlekiem 0%??? Bo ja bez kawy rano i popołudniu żyć nie mogę!?!?!
można
i nie z badziewiem w postaci mleka 0%, lecz 1,5-2

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:26   #1281
pati2404
Zakorzenienie

P : (z prawdziwego zdarzenia, bo przez tydzień przytyłam az 0,2 kg )
śniadanie : wielka buła 105 g dzielona na 4 części :
- 2 złożone z masłem,pasztetem i pomidorem
-jedna z Nutellą
-jedna z wędzonym tuńczykiem
grejfrut
II śniadanie : 150 g serka homo. waniliowego, saszetka (50g) musli orzechowego zalana 100 g jogurtu naturalnego, pomarańcza i gruby kawał chałki z masłem
obiad: 1,5 łyżki stołowej ziemniaków, 5 dużych gołabków mięsno-ryżowych w sosie pomidorowym i sporo wyjedzonej samej kapusty z nich
podwieczorek : 2 porcje deseru galaretkowego z bitą śmietana( jedna porcja 250g , deser składał się z trzech smaków galaretek : jabłkowo-mięstowej, owoców tropikalnych i szafirowej)
kolacja: 1,5 bułki pszennej
-pól z Nutella
-pół z pasztetem i pomidorem
-pół z twarogiem z czosnkiem
grejfrut
po : 2 duże kawalki chałki z maslem

proszę o ocenke
Stary 2011-01-25, 20:27   #1282
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
można
i nie z badziewiem w postaci mleka 0%, lecz 1,5-2
A dlaczego to badziewie?? Mleko 0%... ja nie moge innego
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:28   #1283
ukradlimikorone
Przyczajenie

dzisiejsze U

śniadanie: miseczka musli zalana jogurtem 250g + duże jabłko
II śniadanie: bułka ziarnista posmarowana margaryną z szynką+jabłko+cukierek michałek
obiad: 5knedli ze śliwkami i cynamonem + (po) kiwi
kolacja: dwie duże garście płatków fitness zalane dużym jogurtem naturalnym(370g) + marchewka

oceni ktoś? jak to wygląda?
ukradlimikorone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:30   #1284
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
A dlaczego to badziewie?? Mleko 0%... ja nie moge innego
dlaczego nie możesz?
a dlatego badziewie, że jak każdy produkt o zawartości tłuszczu równym 0% jest produktem mega przetworzonym
nie mówiąc o smaku, bleee

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Stary 2011-01-25, 20:32   #1285
pulinaj
Rozeznanie

Moje dzisiejsze menU:

śniadanie I: naszła mnie ochota na kaszkę na mleku polałam ją zaprawionymi malinami i sokiem, do picia sok pomarańczowy
śniadanie II: świeża bagietka z masłem, część z twarożkiem domowej roboty (biały ser, jogurt naturalny, szczypiorek, rzodkiewka, przyprawy), część z sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem+banan+ standardowo zielona herbata
Obiad: mamine kopytka, ciemny sos, zraz wieprzowy, buraczki, kubek barszczu
Podwieczorek: kilka ciasteczek z wielkiiimi kawałkami czekolady, parę mandarynek,garść mieszanki studenckiej, capuccino,
Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, do tego wkroiłam pomidora, ogórka świeżego, plus dwie kanapki z ciemnego chleba ze słonecznikiem z masełkiem i metką, czerwona herbata
Stary 2011-01-25, 20:33   #1286
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze menU:

śniadanie I: naszła mnie ochota na kaszkę na mleku polałam ją zaprawionymi malinami i sokiem, do picia sok pomarańczowy
śniadanie II: świeża bagietka z masłem, część z twarożkiem domowej roboty (biały ser, jogurt naturalny, szczypiorek, rzodkiewka, przyprawy), część z sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem+banan+ standardowo zielona herbata
Obiad: mamine kopytka, ciemny sos, zraz wieprzowy, buraczki, kubek barszczu
Podwieczorek: kilka ciasteczek z wielkiiimi kawałkami czekolady, parę mandarynek,garść mieszanki studenckiej, capuccino,
Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, do tego wkroiłam pomidora, ogórka świeżego, plus dwie kanapki z ciemnego chleba ze słonecznikiem z masełkiem i metką, czerwona herbata
przepięknie
takie radosne i bezstresowe to jadło;-)

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Stary 2011-01-25, 20:34   #1287
Winky
Zadomowienie

Cytat:
z prawdziwego zdarzenia, bo przez tydzień przytyłam az 0,2 kg
Strasznie dużo.
Można wiedzieć, w jakim celu umieściłaś podpis z wagą. Chcesz się pochwalić wychudzeniem i wyniszczeniem?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:37   #1288
Phynn
Zakorzenienie

z tym aż 0,2 to chyba była ironia..
przynajmniej ja to tak odebrałam

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Stary 2011-01-25, 20:40   #1289
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P : (z prawdziwego zdarzenia, bo przez tydzień przytyłam az 0,2 kg )
śniadanie : wielka buła 105 g dzielona na 4 części :
- 2 złożone z masłem,pasztetem i pomidorem
-jedna z Nutellą
-jedna z wędzonym tuńczykiem
grejfrut
II śniadanie : 150 g serka homo. waniliowego, saszetka (50g) musli orzechowego zalana 100 g jogurtu naturalnego, pomarańcza i gruby kawał chałki z masłem
obiad: 1,5 łyżki stołowej ziemniaków, 5 dużych gołabków mięsno-ryżowych w sosie pomidorowym i sporo wyjedzonej samej kapusty z nich
podwieczorek : 2 porcje deseru galaretkowego z bitą śmietana( jedna porcja 250g , deser składał się z trzech smaków galaretek : jabłkowo-mięstowej, owoców tropikalnych i szafirowej)
kolacja: 1,5 bułki pszennej
-pól z Nutella
-pół z pasztetem i pomidorem
-pół z twarogiem z czosnkiem
grejfrut
po : 2 duże kawalki chałki z maslem

proszę o ocenke
mi się podoba

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:42   #1290
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
z tym aż 0,2 to chyba była ironia..
przynajmniej ja to tak odebrałam
Chyba, że tak. Ja już może niekumata jestem, bo strasznie mi ten wątek od pewnego czasu dział na nerwy. Chyba czas sobie go odpuścić.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości