|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Ja juz po wizycie
![]() Polozna powiedziala, ze jest duza szansa, ze tym razem nie przenosze, bo szyjki nie ma juz calkowicie, rozwarcie jest jak bylo, glowka bardzo nisko, i jak teraz przyjda bole, to powiedziala, ze to beda te, bo szyjka zgladzona, wiec tylko rozwarcie musi sie powiekszyc .Karinaaa to co ta polozna bada u Was? U mnie robi ktg, pobiera krew na sprawdzenie zelaza,wazy, i bada szyjke macicy tak jak lekarz ![]() Do tego wszystko dokladnie wyjasnia, naprawde sympatyczna profesjonalna babka, ja wole ja jaka moja lekarke. I delikatna przy tym. Dzis dotknela glowke przy badaniu, i szybko odskoczyla, sprawdzac ktory to tydzien .Ciekawa jestem czy pochodze do lutego czy nie, ale dala mi nadzieje, ze mala wyjdzie przed terminem, oby ![]() Poza tym wyrabalam sie na chodniku, ale amortyzowalam kolanem i rekoma. Ludziska pewno mieli ubaw, widzac tyle kilo w powietrzu Musze obiad wymyslec, a chce mi sie jak nie wiem co.. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- shizuho ja tez nie znam tego imienia, ale tu chyba takiego nie nadaja dzieciom, to Tasche-znaczy torba , wiec pewno chocby dlatego..
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
|
|
|
|
#4803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moczyłam też trochę w zimnej wodzie, może za krótko . Za chwilkę spróbuję znowu, ale czuję, że to nic nie da. Trudno .Cytat:
|
||
|
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, obstawiam, że nie dotrzymam jednak to wyzdrowienia TŻta i będę rodzić sama... od wczoraj mam strasznie dużo jakiegoś śluzu, na czop za rzadkie, na wody płodowe - za gęste... Albo to stres, albo...
do tego mała jest mało ruchliwa jakaś, chociaż rano to ona tak zawsze...Nic to, muszę dać radę, nie mam wyjścia jak zwykle i tyle... ale pech po prostu mnie dobija. Pewnie, że są gorsze sprawy, ale tyle problemów na jedną ciężarną to przegięcie
|
#4805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znalazłam że Tasza to taka ryba -zając morski. Sama sie wczoraj zdziwiłam jak usłyszałam takie imię u dziewczyny. A i uważaj na siebie bo nie donosisz do lutego. |
|
|
|
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
cytrynko ja myślałam że będzie więcej czasu, ale póki co to jest ciężko (najgorsze były 2 pierwsze dni - chodziłam jak na jakichś prochach i nie wiedziałm co do czego mam ręce włożyć), mysle że to kwestia wprawienia się i wyrobienia nowych nawyków, ale to pewno troche potrwa, teraz tż jest w domu to też mi łatwiej nie wiem co będzie jak wróci do pracy...
a czas teraz to mi tak leci że masakra, dni uciekają jeden za drugim a ja nawet nie wiem kiedy, za chwile mały będzie miał 2 tygonie a mi się wydaje jak by poród był wczoraj. |
|
|
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
witajcie,
Cytrynko współczuje problemu z obrączką, ja musiałam podczas ciązy z Amelka przeciąc pierścionek zaręczynowy, obraczke ściągnełam, a pierścionka sie nie dało, w nocy jak sie obudziłam to taki miałam juz palec siny, nic nie pomagało wiec TZ przecinał jakimś pilnikiem do metalu, ja nie miałam czasu na jubilera bo bałam sie ze palca strace ![]() Marleen32 dobrze ze masz juz z gorki i o tym wiesz, przynajmniej jak sie zaczna u Ciebie bóle to bedziesz wiedziała ze to napewno to ![]() a ja byłam na tych płytkach, dobrze ze brat mnie rzucił w ta i tamta strone bo chyba bym nie doszła, płytki mi jednak poleciały znów, jest jeszcze bezpiecznie bo 99tys, ale mimo encortonu leca, nie wiem co zadecyduje moj ginekolog dzisiaj.. mam nadzieje ze potrzyma to co mówił o jutrzejszej prowokacji zeby mi płytki dalej nie leciały i zebym jak najmniej była na tym sterydzie.. ehh.. boje sie tej dzisiejszej wizyty.. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
nie załamuj sie a z ta wydzielina to tez tak ostatnio miałam ze było strasznie dużo takiej jak piszesz, ale od wczoraj zrobiło sie sucho
|
|
#4808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. No i jest tak, jak piszesz - wszystko jest kwestią dobrej organizacji czasu. Nawet dziś w DDTVN mówili, że kobiety z małymi dziećmi są najlepszymi strategami .Dobra, ja zmykam pomęczyć palucha |
||
|
|
|
#4809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powoli każdej z nas bedzie coraz lepiej
|
|
#4810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a na ile wasi TZ biora wolne? bo moj na poczatku chcial na 4tyg. potem powiedzialam ze za duzo to stwierdzil ze 3...a teraz zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie jak 2 wezmie :P
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj mydłem - mnie zawsze właśnie tak pomagało...
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Moj wzial dwa tygodnie - wiecej by mu nie dali, ale jak mala sie nie urodzi do 14 to bedzie siedzial ze mna i czekal.... :/ moze jak tak przeciagnie sie bardzo to jeszcze wezmie tydzien tacierzynskiego bo to tylko tydzien przed trzeba informowac pracodawce, a u mojego meza to trzeba na poczatku roku plany urlopowe robic....
|
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie we wtorkowe południe...juz wtorek..jak ten czas lecii jutro środa i 37 tydzien zacznie leciec...
Ale dobrze mi sie dzis spało...spałam cała noc i szybko zasypiałam wstawałam tylko na pic i na siusiu. A syszyło mnie niesamowicie, chyba po pizzy, ktora wczoraj na kolacje zamowilismy...co 2 godz. wstawalam sie napic i wysiusiac. I rano wstałam wyprawiłam siostre do szkoły i o 8 znow zasneła i spałam do 11.30 ale jestem wyspana Teraz objadam się płatkami na sucho ..ale dobre...smakuja jak takie "szyszki"co kiedyś w sklepiku szkolnym w podstawowce na przerwie kupowałam , taki prazony ryz oblany miodem czy karmelem..mmmm Wczoraj zajrzałam dopatrzec sie wiesci od Make_up_istki i były... Make_Up_istka moje gratulacje ![]() Ann84 Tobie równiez gratuluje synka Stasia.. niech sie dobrze chowa.To zobacze co u Was nowego..
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2011-01-25 o 12:24 |
|
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dało radę
Najpierw pomoczyłam palec w mydlinach, potem w lodowatej wodzie, a na końcu wysmarowałam go porządnie żelem pod prysznic i zaczęłam się męczyć...do połowy palca jakoś poszło, schody zaczęły się na kości - paluch aż fioletowy się zrobił, ale nie patrzyłam na niego, tylko w okno i dalej ciągnęłam obrączkę...w ko Cytat:
Mój zaplanował, że weźmie około 2 - 2,5 tygodnia (okolicznościowy, tacierzyński i wypoczynkowy chyba - on jakoś tam z szefem wykombinował, żeby najkorzystniej wyszło). Cały miesiąc byłoby mu ciężko, bo teraz dali mu serwisanta do przyuczenia, więc cieszę się, że w ogóle sobie te dwa tygodnie załatwił. Resztę urlopu wykorzysta jakoś później, może w maju, albo w wakacje. Dobra, mi ulżyło, teraz idę sobie poleniuchować trochę przed tv, potem pewnie jakieś prasowanko zrobię. Miłego dnia! p.s. Justine - też takie szyszki lubię, ale u mnie nigdzie ich nie widziałam...wiem, że można samemu je zrobić z ryżu preparowanego (czy jak on się tam nazywa) i chyba rozpuszczonych krówek... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-25 o 12:25 |
|
|
|
|
#4815 |
|
Rozeznanie
|
cytrynko brawo!!!! Super ze obeszlo sie bez ciencia! W takim razie ja tez od dzis nie zakladam, chociaz tak mi lyso jak wychodze bez ;(
|
|
|
|
#4816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku jak wam zazdroszczę że wasi mężowie mogą pozwolic sobie na tyle wolnego. Mój przez to że sam u siebie pracuje to może 2 lub 3 dni wolnego weźmie bo inaczej pracownicy nic nie będą robic. Oczywiście w trakcie może wyskoczyc i podjechac do domu ale nie ma opcji na 2 lub 3 tygodnie jak wasi TŻ |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może herbatka..bez cytryny byłaby w sam raz na ugoszczenie dziadków..olbka strasznie mi przykro z powodu choroby twojego Tż...ale spokojnie, nie martw sie na zapas , może jeszcze mezowi zdarzy sie polepszyć a Kasia poczeka na tatusia...a jak nie to pozostaje sie pogodzic...dasz rade urodzic sama..nie ty pierwsza i nie ostatnia ..bedzie dobrze zobaczysz..a może w razie czego pomysl o kims inym , moze niech mama ci towarzyszy w zastepstwie za Tzta??oczywiscie jesli nie zdarzy wyzdrowiec...bo ja jednek jestem dobrej mysli
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
namęczyłaś sięco do urlopu to na pewno 2 dni okolicznościowego i jeżeli będzie cc to weźmie 14 dni opieki, a potem może jeszcze ze 2 tygodnie urlopu, ale to zobaczymy. jeszcze o tym nie myśleliśmy, no ale u niego to z tym akurat nie ma problemu Ja to na razie kombinuję co zrobić z moim urlopem i boję się najbardziej jaki humor będzie miała moja szefowa, jak zacznę temat........ bo w końcu mam jeszcze z zeszłego roku 24 dni do wykorzystania i 26 dni z tego roku, a chciałabym to wykorzystać po macierzyńskim i potem wychowawczy...... zobaczymy na jaką ugodę pójdzie....... bo coś z tym trzeba zrobić, a ja nie pozwolę na to aby się zmarnował.....---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- no babeczki za chwilę zakładamy nową część naszego wątku
|
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze, że wielu z nas śnia sie dziewczyny z forum. Jednak to wszystko sie przezywa co sie tu dzieje, zdarzyłysmy się zzyć ze soba..Wiecie co może niektórym z was wyda się to śmieszne ale ja traktuje Was jak takie psiapsióły...tyle razem przeszłysmy, jestesmy ze soba prawie 9 miesiecy, tyle juz o sobie wiemy, takie tematy poruszałysmy ..coś z tym jest...
|
|
#4820 |
|
Raczkowanie
|
Lilijko kiedy zaczynasz nowy wątek?? i jeśli to nie problem podaj Tytuł bym po powrocie ze szkoły z młodą nie musiała Was szukac??
|
|
|
|
#4821 |
|
Raczkowanie
|
cytrynka+ dobrze, że udało się obrączkę zdjąć, ja bym sie popłakała z takiej straty- strasznie jestem do takich rzeczy przywiązana- pierścionek zareczynowy, obrączka (do tego była strasznie droga)
a co do szyszek, mój ulubiony przysmak z podstawówki! ostatnio za mną łazi, bo brat jadł gdzieś i mi przypomniał o nich. a ja ostatnio jadłam w Zakopanem w sierpniu! co do urlopu u mnie jest o tyle lipa, że TŻ ma własną firmę i sam moze sobie wyznaczyć urlop, ale niestety on wiąże się z brakiem przychodów. wiec ustaliliśmy tak, że będzie ze mną jak wyjde ze szpitala- oczywiscie prace zabierze do domu i w wolnych chwilach będzie pracował! na szczęście mam mamę pod ręką i jakby co to mi pomoże! Załączam zdjęcie z innego profilu, tu brzuszek wyglada na większy! ![]() liljko- ale Tobie ten urlop się należy jak koniowi owies a dla niej to lepiej, żebyś nie rozwalała im pracy i wzieła go po macierzyńskim, bo tak to sobie kogoś zatrudnia na zastępstwo, ajak będziesz chodziła w kratkę to mega lipa będzie!
Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2011-01-25 o 12:48 |
|
|
|
#4822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tytuł będzie brzmiał "Seksiki za nami, wyprawki już mamy, a my na dzieci ciągle czekamy" |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O dziękuje, tytuł super. A odnośnie szyszek ja też ostatnio jadłam je w Zakopanem w grudniu ale i w spklepikach szkolnych nadal można je kupic
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a podkładów do szpitala biore 2 paczki, 3 zostawiam w domku jak zabraknie maz mi dowiezie.
|
|
#4826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytrynko dobrze ze w końcu sie udało.. ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
ale jakby co zawsze mozna dowiesc..
|
|
#4827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ulotkę o oddziale też dostałam.Ja o Markwarcie też słyszałam same dobre opinię
|
|
#4828 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mniam.. mniam.. a robi sie je podobno latwo..ryż dmuchany i roztopione krówki lub irysy.. mniam mniam..Cytat:
|
||
|
|
|
#4829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po cc mam nadzieje że bedzie ze mnie dużżo mniej leciało i biore jedno opakowanie w którym są 24 sztuki i tez zastanawiam się ile podkładów tych dużych 90 na 90 cm mam zabrac. I czy one sa tylko dla nas do łóżka by nie poplamic pościeli czy jeszcze do czegos będą potrzebne???? |
|
|
|
|
#4830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem powiedzialam Tż o tel od tesciowej, to powiedzial zebym moze usunela już opis, wiec pytam a co prawda boli?? a on ze boli... ja na to mnie też bolalo jak dziadki olali mojego syna... szyszki u mnie w sklepiku sa 2 klatki dalej, i taka mam ochote ze az dobralam sie do czekoladek mój Tż wezmie urlop tylko na porod i wyjscie ze szpitala, bo bedzie u mnie moja mama, a urlop wezmie jak mama już pojedzie ![]() Mikam twoj brzunio z tej"wiekszej" pozycji dalej jest malutki ale śliczniutki
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-01-25 o 13:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

.
, wiec pewno chocby dlatego..

. Za chwilkę spróbuję znowu, ale czuję, że to nic nie da. Trudno
.
do tego mała jest mało ruchliwa jakaś, chociaż rano to ona tak zawsze...

aby dzidzius nie chcial wyjsc i czekał cierpliwie na tatusia
gdybyście widziały tą walkę- sami emeryci a tak jakby im się gdzie śpieszyło nawet od głupich się zaczeli wyzywać a lekarka i tak woła wg kolejności kartotek