W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 11:31   #4801
marleen32
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Ja juz po wizycie
Polozna powiedziala, ze jest duza szansa, ze tym razem nie przenosze, bo szyjki nie ma juz calkowicie, rozwarcie jest jak bylo, glowka bardzo nisko, i jak teraz przyjda bole, to powiedziala, ze to beda te, bo szyjka zgladzona, wiec tylko rozwarcie musi sie powiekszyc .
Karinaaa to co ta polozna bada u Was?
U mnie robi ktg, pobiera krew na sprawdzenie zelaza,wazy, i bada szyjke macicy tak jak lekarz
Do tego wszystko dokladnie wyjasnia, naprawde sympatyczna profesjonalna babka, ja wole ja jaka moja lekarke.
I delikatna przy tym.
Dzis dotknela glowke przy badaniu, i szybko odskoczyla, sprawdzac ktory to tydzien .
Ciekawa jestem czy pochodze do lutego czy nie, ale dala mi nadzieje, ze mala wyjdzie przed terminem, oby
Poza tym wyrabalam sie na chodniku, ale amortyzowalam kolanem i rekoma.
Ludziska pewno mieli ubaw, widzac tyle kilo w powietrzu
Musze obiad wymyslec, a chce mi sie jak nie wiem co..

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

shizuho ja tez nie znam tego imienia, ale tu chyba takiego nie nadaja dzieciom, to Tasche-znaczy torba , wiec pewno chocby dlatego..
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:32   #4802
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Nie Bożenko, nie martw się ja nie chce nazwac tak córki ale wczoraj gdzies takie imie słyszałam dlatego tez was pytam U nas na 99% zostaje Zuzia.

A któraś z dziewczyn pisała teraz nie chce skłamac która że Natalia leży na patologi bo nie ma miejsc.
ja pisałam
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:33   #4803
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
a próbowałaś nałożyć grubą warstwę kremu i ciągnąć?
Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
cytrynkoo kurczątko to kiepsko z tą obrączką
a moczyłaś rączkę w lodowatej wodzie? żeby jakoś może ta opuchlizna zeszła lekko i dopiero smarować czymś tłustym... ech :glaszcze:
Kremem próbowałam w nocy i rano...nic nie daje.
Moczyłam też trochę w zimnej wodzie, może za krótko. Za chwilkę spróbuję znowu, ale czuję, że to nic nie da. Trudno.

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
ja to nie mam nawet czasu na foru zaglądać, chyba jeszcze tego wszytkiego nie garnełam do końca, mam nadzieje że się to szybko zmieni
Też się zastanawiam, czy porodzie będę miała czas zaglądać na neta w ogóle...może przez te pierwsze tygodnie, jak mężulek będzie miał urlop.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:35   #4804
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, obstawiam, że nie dotrzymam jednak to wyzdrowienia TŻta i będę rodzić sama... od wczoraj mam strasznie dużo jakiegoś śluzu, na czop za rzadkie, na wody płodowe - za gęste... Albo to stres, albo... do tego mała jest mało ruchliwa jakaś, chociaż rano to ona tak zawsze...

Nic to, muszę dać radę, nie mam wyjścia jak zwykle i tyle... ale pech po prostu mnie dobija. Pewnie, że są gorsze sprawy, ale tyle problemów na jedną ciężarną to przegięcie

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:37   #4805
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

shizuho ja tez nie znam tego imienia, ale tu chyba takiego nie nadaja dzieciom, to Tasche-znaczy torba , wiec pewno chocby dlatego..

Ja znalazłam że Tasza to taka ryba -zając morski. Sama sie wczoraj zdziwiłam jak usłyszałam takie imię u dziewczyny.

A i uważaj na siebie bo nie donosisz do lutego.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:39   #4806
e_rosa
Raczkowanie

cytrynko ja myślałam że będzie więcej czasu, ale póki co to jest ciężko (najgorsze były 2 pierwsze dni - chodziłam jak na jakichś prochach i nie wiedziałm co do czego mam ręce włożyć), mysle że to kwestia wprawienia się i wyrobienia nowych nawyków, ale to pewno troche potrwa, teraz tż jest w domu to też mi łatwiej nie wiem co będzie jak wróci do pracy...
a czas teraz to mi tak leci że masakra, dni uciekają jeden za drugim a ja nawet nie wiem kiedy, za chwile mały będzie miał 2 tygonie a mi się wydaje jak by poród był wczoraj.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:44   #4807
kaskup
Rozeznanie

witajcie,

Cytrynko współczuje problemu z obrączką, ja musiałam podczas ciązy z Amelka przeciąc pierścionek zaręczynowy, obraczke ściągnełam, a pierścionka sie nie dało, w nocy jak sie obudziłam to taki miałam juz palec siny, nic nie pomagało wiec TZ przecinał jakimś pilnikiem do metalu, ja nie miałam czasu na jubilera bo bałam sie ze palca strace

Marleen32
dobrze ze masz juz z gorki i o tym wiesz, przynajmniej jak sie zaczna u Ciebie bóle to bedziesz wiedziała ze to napewno to

a ja byłam na tych płytkach, dobrze ze brat mnie rzucił w ta i tamta strone bo chyba bym nie doszła, płytki mi jednak poleciały znów, jest jeszcze bezpiecznie bo 99tys, ale mimo encortonu leca, nie wiem co zadecyduje moj ginekolog dzisiaj..
mam nadzieje ze potrzyma to co mówił o jutrzejszej prowokacji zeby mi płytki dalej nie leciały i zebym jak najmniej była na tym sterydzie.. ehh.. boje sie tej dzisiejszej wizyty..

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dziewczyny, obstawiam, że nie dotrzymam jednak to wyzdrowienia TŻta i będę rodzić sama... od wczoraj mam strasznie dużo jakiegoś śluzu, na czop za rzadkie, na wody płodowe - za gęste... Albo to stres, albo... do tego mała jest mało ruchliwa jakaś, chociaż rano to ona tak zawsze...

Nic to, muszę dać radę, nie mam wyjścia jak zwykle i tyle... ale pech po prostu mnie dobija. Pewnie, że są gorsze sprawy, ale tyle problemów na jedną ciężarną to przegięcie

nie załamuj sie ja tez mam same problemy od poczatku..
a z ta wydzielina to tez tak ostatnio miałam ze było strasznie dużo takiej jak piszesz, ale od wczoraj zrobiło sie sucho
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:44   #4808
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Dużo śluzu takiego kiślowatego - raczej przeźroczysty, choć nie do końca? Jak tak, to ja mam tak samo - zwłaszcza po wysiłku lub spacerze.

Cytat:
cytrynko ja myślałam że będzie więcej czasu, ale póki co to jest ciężko (najgorsze były 2 pierwsze dni - chodziłam jak na jakichś prochach i nie wiedziałm co do czego mam ręce włożyć), mysle że to kwestia wprawienia się i wyrobienia nowych nawyków, ale to pewno troche potrwa, teraz tż jest w domu to też mi łatwiej nie wiem co będzie jak wróci do pracy...
a czas teraz to mi tak leci że masakra, dni uciekają jeden za drugim a ja nawet nie wiem kiedy, za chwile mały będzie miał 2 tygonie a mi się wydaje jak by poród był wczoraj.
A mi znowu czas się dłuży...już się nie mogę doczekać, jak szybko mi dni będą leciały.
No i jest tak, jak piszesz - wszystko jest kwestią dobrej organizacji czasu. Nawet dziś w DDTVN mówili, że kobiety z małymi dziećmi są najlepszymi strategami.

Dobra, ja zmykam pomęczyć palucha.

Stary 2011-01-25, 11:46   #4809
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
tak jak piszesz wszystko to kwestia wprawienia sie i wbicia w nowy rytm.. bedzie dobrze!!
powoli każdej z nas bedzie coraz lepiej
Stary 2011-01-25, 11:56   #4810
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Kremem próbowałam w nocy i rano...nic nie daje.
Moczyłam też trochę w zimnej wodzie, może za krótko. Za chwilkę spróbuję znowu, ale czuję, że to nic nie da. Trudno.

Też się zastanawiam, czy porodzie będę miała czas zaglądać na neta w ogóle...może przez te pierwsze tygodnie, jak mężulek będzie miał urlop.
kurde kombinuj kombinuj, kostkami lodu obloz na jakis czas dluzszy

dziewczyny a na ile wasi TZ biora wolne?

bo moj na poczatku chcial na 4tyg. potem powiedzialam ze za duzo to stwierdzil ze 3...a teraz zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie jak 2 wezmie :P
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:57   #4811
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Dużo śluzu takiego kiślowatego - raczej przeźroczysty, choć nie do końca? Jak tak, to ja mam tak samo - zwłaszcza po wysiłku lub spacerze.

Dobra, ja zmykam pomęczyć palucha.
tak, kisielowaty, może trochę rzadszy, taki żółtawy... ale od wczoraj jest go naprawdę sporo...

Spróbuj mydłem - mnie zawsze właśnie tak pomagało...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:02   #4812
ligotka
Rozeznanie

Moj wzial dwa tygodnie - wiecej by mu nie dali, ale jak mala sie nie urodzi do 14 to bedzie siedzial ze mna i czekal.... :/ moze jak tak przeciagnie sie bardzo to jeszcze wezmie tydzien tacierzynskiego bo to tylko tydzien przed trzeba informowac pracodawce, a u mojego meza to trzeba na poczatku roku plany urlopowe robic....
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:23   #4813
Justine1988
Zadomowienie

Witam sie we wtorkowe południe...juz wtorek..jak ten czas lecii jutro środa i 37 tydzien zacznie leciec...
Ale dobrze mi sie dzis spało...spałam cała noc i szybko zasypiałam wstawałam tylko na pic i na siusiu. A syszyło mnie niesamowicie, chyba po pizzy, ktora wczoraj na kolacje zamowilismy...co 2 godz. wstawalam sie napic i wysiusiac. I rano wstałam wyprawiłam siostre do szkoły i o 8 znow zasneła i spałam do 11.30 ale jestem wyspana
Teraz objadam się płatkami na sucho ..ale dobre...smakuja jak takie "szyszki"co kiedyś w sklepiku szkolnym w podstawowce na przerwie kupowałam , taki prazony ryz oblany miodem czy karmelem..mmmm

Wczoraj zajrzałam dopatrzec sie wiesci od Make_up_istki i były...
Make_Up_istka moje gratulacje w końcu Gabrysia zechciała zaszczycic mamusie i tatusia swoim przyjsciem na świat..uparciuszek mały. Cieszę sie , że jest wszystko dobrze i życze zdrowka dla Ciebie i małej.

Ann84 Tobie równiez gratuluje synka Stasia..niech sie dobrze chowa.

To zobacze co u Was nowego..

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2011-01-25 o 12:24
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:23   #4814
cytrynka3002
Zadomowienie

Dziewczyny dało radę. Namęczyłam się, jak głupia, bolało, jak nie wiem, ale obrączka uratowana, a mój palec wolny.

Najpierw pomoczyłam palec w mydlinach, potem w lodowatej wodzie, a na końcu wysmarowałam go porządnie żelem pod prysznic i zaczęłam się męczyć...do połowy palca jakoś poszło, schody zaczęły się na kości - paluch aż fioletowy się zrobił, ale nie patrzyłam na niego, tylko w okno i dalej ciągnęłam obrączkę...w kocu poszło! Ufff...obrączkę schowałam, do porodu nie noszę biżuterii!!

Cytat:

bo moj na poczatku chcial na 4tyg. potem powiedzialam ze za duzo to stwierdzil ze 3...a teraz zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie jak 2 wezmie :P

Mój zaplanował, że weźmie około 2 - 2,5 tygodnia (okolicznościowy, tacierzyński i wypoczynkowy chyba - on jakoś tam z szefem wykombinował, żeby najkorzystniej wyszło). Cały miesiąc byłoby mu ciężko, bo teraz dali mu serwisanta do przyuczenia, więc cieszę się, że w ogóle sobie te dwa tygodnie załatwił.
Resztę urlopu wykorzysta jakoś później, może w maju, albo w wakacje.

Dobra, mi ulżyło, teraz idę sobie poleniuchować trochę przed tv, potem pewnie jakieś prasowanko zrobię.
Miłego dnia!

p.s. Justine - też takie szyszki lubię, ale u mnie nigdzie ich nie widziałam...wiem, że można samemu je zrobić z ryżu preparowanego (czy jak on się tam nazywa) i chyba rozpuszczonych krówek...

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-25 o 12:25
Stary 2011-01-25, 12:27   #4815
ligotka
Rozeznanie

cytrynko brawo!!!! Super ze obeszlo sie bez ciencia! W takim razie ja tez od dzis nie zakladam, chociaz tak mi lyso jak wychodze bez ;(
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:30   #4816
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
k

Jejku jak wam zazdroszczę że wasi mężowie mogą pozwolic sobie na tyle wolnego. Mój przez to że sam u siebie pracuje to może 2 lub 3 dni wolnego weźmie bo inaczej pracownicy nic nie będą robic. Oczywiście w trakcie może wyskoczyc i podjechac do domu ale nie ma opcji na 2 lub 3 tygodnie jak wasi TŻ
Stary 2011-01-25, 12:34   #4817
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Gratuluje kolejnym mamusiom

Natalko wkoncu sie doczekałas

Olbka przykro mi z powodu choroby Tż, aby dzidzius nie chcial wyjsc i czekał cierpliwie na tatusia

ja tez dzis bylam na anazlizach, i po raz pierwszy przepuszczono mnie w kolejce choc ogolnie bylam niby trzecia... wiec nawet wrazie kolejek nie bylo by zle

a jutro odbieram wyniki posiewu... mam nadzieje ze nic mi tam nie znajda

apropo tesciow walnelam sobie na gg opis : fajnie mieć fajnych dziadków...

i tesciowa chyba widziala, bo dzwonila i mi sie tlumaczyla ze slisko, pogoda brzydka ii ze ona przyjedzie jak bedzie mogla...

tylko niech sie wali... bo ja juz nic palcem nie kiwne, zadnego torta placka- nawet gotowego nie kupie... na obiad co najwyzej spagetti z proszku jej podam o taka złosliwa bede

Muron ja wode na MM trzymalam w termosie, a w rzie jak za goraca, to byla tez i zimna przegotowana, mi sie to sprawdzilo
niezły sposób z tym opisem na gg i najwyraźniej skuteczny. Nie dziwie sie twojej reakcji..a spaghetti z proszku to i tak za wiele... może herbatka..bez cytryny byłaby w sam raz na ugoszczenie dziadków..

olbka strasznie mi przykro z powodu choroby twojego Tż...ale spokojnie, nie martw sie na zapas , może jeszcze mezowi zdarzy sie polepszyć a Kasia poczeka na tatusia...a jak nie to pozostaje sie pogodzic...dasz rade urodzic sama..nie ty pierwsza i nie ostatnia ..bedzie dobrze zobaczysz..a może w razie czego pomysl o kims inym , moze niech mama ci towarzyszy w zastepstwie za Tzta??oczywiscie jesli nie zdarzy wyzdrowiec...bo ja jednek jestem dobrej mysli

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-25, 12:41   #4818
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Dziewczyny dało radę. Namęczyłam się, jak głupia, bolało, jak nie wiem, ale obrączka uratowana, a mój palec wolny.

Najpierw pomoczyłam palec w mydlinach, potem w lodowatej wodzie, a na końcu wysmarowałam go porządnie żelem pod prysznic i zaczęłam się męczyć...do połowy palca jakoś poszło, schody zaczęły się na kości - paluch aż fioletowy się zrobił, ale nie patrzyłam na niego, tylko w okno i dalej ciągnęłam obrączkę...w kocu poszło! Ufff...obrączkę schowałam, do porodu nie noszę biżuterii!
GRATULACJE namęczyłaś się

co do urlopu to na pewno 2 dni okolicznościowego i jeżeli będzie cc to weźmie 14 dni opieki, a potem może jeszcze ze 2 tygodnie urlopu, ale to zobaczymy. jeszcze o tym nie myśleliśmy, no ale u niego to z tym akurat nie ma problemu

Ja to na razie kombinuję co zrobić z moim urlopem i boję się najbardziej jaki humor będzie miała moja szefowa, jak zacznę temat........ bo w końcu mam jeszcze z zeszłego roku 24 dni do wykorzystania i 26 dni z tego roku, a chciałabym to wykorzystać po macierzyńskim i potem wychowawczy...... zobaczymy na jaką ugodę pójdzie....... bo coś z tym trzeba zrobić, a ja nie pozwolę na to aby się zmarnował.....

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

no babeczki za chwilę zakładamy nową część naszego wątku
Stary 2011-01-25, 12:42   #4819
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Makupistka no nareszcie gratulacje

Ann84 również gratuluje

Justine śniło mi się dzisiaj że wieczorem napisałaś że odeszły Ci wody a po 2 godzinach dostałyśmy smsa że Nadia jest już na świecie oby te nasze porody były takie szybkie

Karina kącik świetny a brzusio już bardzo nisko

Mika_am jaki maleńki masz brzuszek, rzeczywiście nie wygląda na 9 mc

lilijko niestety nie w poczekalni zrobiła się awantura o to kto ma pierwszy wejść i zapomniałam gdybyście widziały tą walkę- sami emeryci a tak jakby im się gdzie śpieszyło nawet od głupich się zaczeli wyzywać a lekarka i tak woła wg kolejności kartoteka ich miny jak to ja weszłam na początku choć pierwsza nie przyszłam- bezcenne

olbka zaciskaj nóżki, może się uda i szybkiego powrotu do zdrówka dla TŻta
Wow...oby ten twoj sen okazał się snem proroczym snem..ja tak chce...2 godzinki i maleństwo na świecie

Widze, że wielu z nas śnia sie dziewczyny z forum. Jednak to wszystko sie przezywa co sie tu dzieje, zdarzyłysmy się zzyć ze soba..Wiecie co może niektórym z was wyda się to śmieszne ale ja traktuje Was jak takie psiapsióły...tyle razem przeszłysmy, jestesmy ze soba prawie 9 miesiecy, tyle juz o sobie wiemy, takie tematy poruszałysmy ..coś z tym jest...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-25, 12:43   #4820
szizuho
Raczkowanie

Lilijko kiedy zaczynasz nowy wątek?? i jeśli to nie problem podaj Tytuł bym po powrocie ze szkoły z młodą nie musiała Was szukac??
Stary 2011-01-25, 12:43   #4821
mika_am
Raczkowanie

cytrynka+ dobrze, że udało się obrączkę zdjąć, ja bym sie popłakała z takiej straty- strasznie jestem do takich rzeczy przywiązana- pierścionek zareczynowy, obrączka (do tego była strasznie droga)

a co do szyszek, mój ulubiony przysmak z podstawówki!
ostatnio za mną łazi, bo brat jadł gdzieś i mi przypomniał o nich. a ja ostatnio jadłam w Zakopanem w sierpniu!

co do urlopu u mnie jest o tyle lipa, że TŻ ma własną firmę i sam moze sobie wyznaczyć urlop, ale niestety on wiąże się z brakiem przychodów. wiec ustaliliśmy tak, że będzie ze mną jak wyjde ze szpitala- oczywiscie prace zabierze do domu i w wolnych chwilach będzie pracował! na szczęście mam mamę pod ręką i jakby co to mi pomoże!

Załączam zdjęcie z innego profilu, tu brzuszek wyglada na większy!

liljko- ale Tobie ten urlop się należy jak koniowi owies a dla niej to lepiej, żebyś nie rozwalała im pracy i wzieła go po macierzyńskim, bo tak to sobie kogoś zatrudnia na zastępstwo, ajak będziesz chodziła w kratkę to mega lipa będzie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01196.jpg (89,3 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez mika_am
Czas edycji: 2011-01-25 o 12:48
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:46   #4822
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zyrafa5 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jak wstałam o 1.40 na siusiu to już nie mogłam usnąć. Właściwie to chciało mi się spać tak koło 7 ale musiałam małą do szkoły wyszykować więc nic z tego.
Posprzątałam troszkę, pierze się 3 pralka i zaraz biorę się za drugie śniadanko.

Postanowiłam się troszkę przed porodem upiększyć i dzisiaj jestem umówiona na zabieg przedłużania rzęsek . Mam nadzieję że dzięki temu ten dzień nie będzie jednak taki zły.
Napewno poczujesz się lepiej. Fajnie jest zrobić cos dla siebie. Ja przed porodem planuje jeszcze wizyte u fryzjera na podciecie włosków..(ale cos nie moge sie dodzwonic)jutro moja przyjaciólka przychodzi mi pofarbowac włoski i wieczorem zrobie sobie SPA w łazience..uwielbiam to...depilacja, kapiel, maseczka, henna na brwi...po kapieli balsamik..moze jakies małe pieszczotki z męzem..i od razu lepiej na sercu i duszy...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-25, 12:48   #4823
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijko kiedy zaczynasz nowy wątek?? i jeśli to nie problem podaj Tytuł bym po powrocie ze szkoły z młodą nie musiała Was szukac??
spokojnie chciałabym, aby tutaj dobić jak najbliżej 5000 tyś postów i na pewno wkleimy linka do tej części, żeby było prościej
a tytuł będzie brzmiał "Seksiki za nami, wyprawki już mamy, a my na dzieci ciągle czekamy"
Stary 2011-01-25, 12:50   #4824
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
spokojnie chciałabym, aby tutaj dobić jak najbliżej 5000 tyś postów i na pewno wkleimy linka do tej części, żeby było prościej
a tytuł będzie brzmiał "Seksiki za nami, wyprawki już mamy, a my na dzieci ciągle czekamy"

O dziękuje, tytuł super.

A odnośnie szyszek ja też ostatnio jadłam je w Zakopanem w grudniu ale i w spklepikach szkolnych nadal można je kupic
Stary 2011-01-25, 12:52   #4825
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy POLOPIRYNĘ można w ciąży brac???? nie mam ulotki, a czuje się fatalnie. pomóżcie.

a podkładów do szpitala biore 2 paczki, 3 zostawiam w domku jak zabraknie maz mi dowiezie.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-25, 12:55   #4826
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
tytuł bardzo mi sie podoba

Cytrynko dobrze ze w końcu sie udało..

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

a podkładów do szpitala biore 2 paczki, 3 zostawiam w domku jak zabraknie maz mi dowiezie.
tez biore dwa, mam nadzieje ze przy moich płytkach nie bede miec mega ciekniecia ale jakby co zawsze mozna dowiesc..
Stary 2011-01-25, 12:57   #4827
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
A co do rzeczy jakie trzeba wziac cos mowily? Jakas ulotke daly? Bo na stronie niby cos tam kiedys gdzies widzialam ale troche malo tego wymagaja bo np. w Bizielu to chyba wszystko trzeba miec swoje...
A nie wiem, czy Ci mowilam, ale ja bylam ogladac oddzial na Markwarta (nawet nie wiedzialam, ze tam jest porodowka ) i tez mi sie nawet podobalo...tzn.polozne bardzo mile, znam tez jedengo lekarza stamtad i tez byl nawet ok. Tam gdzie KTG normalnie byl polmrok, zeby sie odprezyc, tylko jedno co mi sie nie podobalo, to sale 3 osobowe... Wszystko byloby ok z tymi salami gdyby nie to, ze one sa bardzo male, w sam raz na 2 lozka, ale nie na 3...i ta polozna mowila, ze wie, ze to tak widac, ale maja coraz wiecej chetnych rodzacych wiec musieli wszedzie dostawic po 1 lozku...wiec stoja one prawie ze na sobie...
Jak chcesz rodzić w miejskim to dla maluszka nic nie musisz brać. Tyle co na wyjście. Chyba, że chcesz to możesz używać swoich ubranek i kosmetyków, ale mówiły ze wszystko jest ogólnodostępne. A co dla siebie to wiadomo Ulotkę o oddziale też dostałam.
Ja o Markwarcie też słyszałam same dobre opinię Podobno jest tam dużo personelu właśnie ze szpitala miejskiego. Ja mam po prostu bliżej do miejskiego i dlatego go wybieram, ale jakbym miała wybierać pomiędzy bizielem a markwartem to wybrała bym markwarta
Stary 2011-01-25, 13:00   #4828
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
.....
Teraz objadam się płatkami na sucho ..ale dobre...smakuja jak takie "szyszki"co kiedyś w sklepiku szkolnym w podstawowce na przerwie kupowałam , taki prazony ryz oblany miodem czy karmelem..mmmm
.........
i love szyszki mniam mniam wiem ze w mojej miejscowości nadal są dostępne w niektórych szkolnych sklepikach... no i cora męza doniosłą mi ze w sklepiku przy basenie tez są to mąz mi hurtowo je tam kupuje jak sie udaje na basen mniam.. mniam.. a robi sie je podobno latwo..ryż dmuchany i roztopione krówki lub irysy.. mniam mniam..

Cytat:
.........

ja bym chciala by mąz chociaz 2 dni (ale cale!) wziął wolne.. bo zazwyczaj wyglada to tak ze bierze wolne i jedzie na pol dnia do pracy nie wspominajac o telefonach co chwile.. jakby firma sie miala bez niego rozpasc a na codzien go nie doceniaja za bardzo.. a ten osiol ciągle jest na zawolanie... juz wolala bym by miał niższe stanowisko i kase ale bywal w domu..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:01   #4829
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
tytuł bardzo mi sie podoba

Cytrynko dobrze ze w końcu sie udało..

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

tez biore dwa, mam nadzieje ze przy moich płytkach nie bede miec mega ciekniecia ale jakby co zawsze mozna dowiesc..

Ja po cc mam nadzieje że bedzie ze mnie dużżo mniej leciało i biore jedno opakowanie w którym są 24 sztuki i tez zastanawiam się ile podkładów tych dużych 90 na 90 cm mam zabrac. I czy one sa tylko dla nas do łóżka by nie poplamic pościeli czy jeszcze do czegos będą potrzebne????
Stary 2011-01-25, 13:07   #4830
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
niezły sposób z tym opisem na gg i najwyraźniej skuteczny. Nie dziwie sie twojej reakcji..a spaghetti z proszku to i tak za wiele... może herbatka..bez cytryny byłaby w sam raz na ugoszczenie dziadków..
dzieki potem powiedzialam Tż o tel od tesciowej, to powiedzial zebym moze usunela już opis, wiec pytam a co prawda boli?? a on ze boli... ja na to mnie też bolalo jak dziadki olali mojego syna...

szyszki u mnie w sklepiku sa 2 klatki dalej, i taka mam ochote ze az dobralam sie do czekoladek a nie powinnam

mój Tż wezmie urlop tylko na porod i wyjscie ze szpitala, bo bedzie u mnie moja mama, a urlop wezmie jak mama już pojedzie

Mikam twoj brzunio z tej"wiekszej" pozycji dalej jest malutki ale śliczniutki

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-25 o 13:12
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości