|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() my już ponad 9, ale ile dokładnie to nie wiem. półtora miesiąca temu było 8700g... następne ważenie za 2 tygodnie ![]() Cytat:
nie wiem dziewczyny gdzie kupujecie tak ogólnie, ale polecę Wam sklep. w lublinie to największy sklep tego typu (mają sklepy stacjonarne i ten wysyłkowy), godny zaufania. wysyłka chyba powyżej 500zł gratis. i ceny jeśli chodzi o Tobiego akurat dobre. inne rzeczy za to mają drogie, żeby nie było... http://esklep.************/index.php...roducts_id=233 ja od niech właśnie kupiłam ![]() ha... wygwiazdkowało go... no nic... jak ktoś zainteresowany to powiem że tobi u nich 799zł, jak cośto dam info na priv... i nie, to nie jest mój sklep, chociaż bardzo bym chciała ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24594122]... jak ja się cieszę, że mojego TŻta żaden sport nie bierze. ![]() ...[/QUOTE] się ciesz... mój ostatnio piłkę ręczną katował... nie żeby mi przeszkadzało, ale co tam... siedzi przed tv i komentuje, tak jakby jego cenne uwagi trafiały do zawodników... ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle moje dziecko dołożyło sobie jedno karmienie... o 4 rano. zawsze jadła 6 razy na dobę, o 23 ostatni raz, potem dopiero o 8 rano. teraz posiłki w ciągu dnia bez zmian, za to jedno dodatkowe w nocy... i o co jej chodzi? Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2011-01-25 o 10:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Emko, Agatka też tak ma czasem - kilka dni dodatkowe żarcie a potem je olewa, nie łąpię tego
![]() Sparkly, daję bazylię, oregano, majeranek... |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24601475]Emko, Agatka też tak ma czasem - kilka dni dodatkowe żarcie a potem je olewa, nie łąpię tego
![]() ...[/QUOTE] mam nadzieję, że i mojej to przejdzie... o masz... ale się nasiedziałam na wizażu... już się wyspała... 20 minut drzemki... i domaga się uwagi. to kolejna rzecz... już umiała się ładnie sama bawić, teraz nie da rady... mamusia musi tulić, zagadywać, zabawiać... pewnie powiecie - taki etap... no kurde teraz to nawet nie mogę sobie jej na kolanach położyć tak jak kiedyś, siadając do kompa... bo ona się podrywa do wstawania, szarpie wszystko, rozrzuca... " n Xź ĄL Ą ĆC Z" o to były pozdrowienia od liwki, zmykam, pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2460171 0]
n Xź ĄL Ą ĆC Z" o to były pozdrowienia od liwki, zmykam, pa ![]() Ha ha, zaszyfrowane.
#215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do ryżu-dawałam biały z marchewkową, smakował, ale zblendowany ![]() Acha i przyszedł fotelik ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2460171 0]mam nadzieję, że i mojej to przejdzie...
o masz... ale się nasiedziałam na wizażu... już się wyspała... 20 minut drzemki... i domaga się uwagi. to kolejna rzecz... już umiała się ładnie sama bawić, teraz nie da rady... mamusia musi tulić, zagadywać, zabawiać... pewnie powiecie - taki etap... no kurde teraz to nawet nie mogę sobie jej na kolanach położyć tak jak kiedyś, siadając do kompa... bo ona się podrywa do wstawania, szarpie wszystko, rozrzuca... " n Xź ĄL Ą ĆC Z" o to były pozdrowienia od liwki, zmykam, pa ![]() To samo mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziś wstalyśmy o 7.00 i dopiero o 11.00 poszła spać. Noc okropna budzenie sie z płaczem,cycek co chwilę. Śmiać mi sie chce jak Ola się obudzi i tak półprzytomna siada,pokołysze sie i pada na poduszke. Nie wiem ile lat ma brat ale może laski podrywa na siostrzenicę ![]() Cytat:
Cytat:
Olcia jak dojdzie do progu to dalej się już boi iść.Nie wiem dlaczego. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale słyszałam o mleku nie UHT tylko jakieś inne, w czarnym opakowaniu ![]() U nas najbardziej lubi, risotto z królikiem i brokułami, brokuły z cukinią i jakimś tam mięskiem, nie pamietam, zupkę koperkową, kabaczek, krupniczek i pomidorową ![]() Owoce - jagody, banan z owocami leśnymi, owoce leśne z jogurtem ![]() Dałam raz z hippa truskawy z jogurtem, ale takie slodkie ze aż ją trząchało. dla mnie też za słodkie. Dawalam jajecznice ale nie podeszła jej. Smakował jej ropaciany makaron, taki suchy, bez niczego. Wczoraj trochę kaszy jęczmiennej jej dałam z obiadku. Twarożek smakuje jej taki kupowany w kostkach, trójkątach ![]() No i jogurt naturalny. Baaardzo jej smakuje. Ostatnio ugotowałam jej kaszkę manną na zwyklym mleku. smakowała jej bardzo, bo krzyczała jak sie skonczyło. A takiej dzieciowej nie chciała. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24594344] Dziewczyny, ale czy wy trochę nie przesadzacie? Ja sobie np. nie wyobrażam, że no nie wiem - teraz już mi przeszło sporo, ale np. byłam maniaczką Depeche Mode i jeździłam na zloty (nawiasem mówiąc - genialne imprezy ![]() ![]() [/QUOTE] Ooo tak ![]() Ja polecam takie wyjścia mężów, swoje bez mężów ![]() Ja postanowiłam co tydzień gdzieś wychodzic z samymi babami. Raz to piwko raz jakaś imprezka. Mi robi super. I od dawna mi tego brakowało. Tż tak samo ![]() Cytat:
Ja obcinałam już kilka razy. Jak miała ze 2 miechy obcięłam jej koltuny z tyłu głowy. Ostatnio podcinałam jej boczki nad uszkami bo tak sterczały. Grzywki jeszcze nie, bo jest ok. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ma 17 lat ![]() Nieee no on chodzi na te spacery ze swoją laską ![]() Ale gdyby nie miał to bym to podejrzewała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
O raju, ja od kilku miesięcy przewijaka nie używam. Już zapomniałam co to jest.
![]() Czemu Cię to martwi? Cytat:
Muszę mu kupsko na robaki zbadać, bo coraz mniej mi się to podoba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny potem poczytam i odpisze jak wiecie walczymy z katarkiem (ja mała zaraziłam ) mi juz prawie przeszedł a mloda jeszcze sie meczy mimo iz lekarz przepisał euphorbium s ale dzis juz jest 5 dzien lecznienia niby jest go mniej ale zrobił sie taki bardziej scisły taki sorrki glutowaty , nie jest ani zółty ani zielony tylko taki gesty biały no i gdzies siedzi głeboko nie wiem czy to dobrze czy on sie bardziej w jakas bakteryjna maz bedzie zamieniał no i co dalej mam robic podawac ten sam lek do nosa czy zmienic a moze tylko woda morska potraktowac (niestety u mnie w przychodni chwilowy brak kadry ) i przychodza obce na 2 godz
i mimo iz je ten antybiotyk ( niepotrzebnie ) dzis pokaszluje i teraz nie wiem czy to ten katar jej tam przeszkadza czy choroba sie poglebia jestem tak zła na te lekarke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niestety moja u ktorej leczyłam mała zrezygnowała z pracy w tej przychodni i jest teraz 30 km dalej ![]()
#221 |
Zakorzenienie
|
Się nacytowałam i musiałam odejść na dłużej od kompa wyłączając go
![]() Lusia teraz też potrzebuje więcej uwagi, nie usiedzi na kolanach, chce chodzić ( czworakować ) i muszę jej pilnować, bo wszędzie włazi. Teraz jest po drzemce i musiałam ją wsadzić do huśtawki, żebym mogła cos napisać Z tego co pamiętam: tłuszcz - masło, czasami nic Euro 2012 - mąż chce jechac z Łukim. Ja się cieszę. Pewnie jedyna taka okazja w życiu najlepsze dania Luizy - wszystkożerna oprócz kaszek na mleku ![]() szaja, nieźle z tą szyba w autobusie
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Ja w nocy wstaję 6-8 razy
#224 |
Zakorzenienie
|
Mój też ma być dziś, ale nie wiem czy przyszedł, bo w pracy jestem... Jeśli przyszedł będą testy.
![]() Łapy dziś zniszczyłam do łokci. Nie było prądu i robiłam porządek w archiwum. AZS wykwitł w pełni. Ledwie dotykam czegokolwiek tak palce bolą. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Smutne pocieszenie. ![]() ![]() Ps. Super fotki. Super dziewczynka. Taka poważna już. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
aaa i jakby co mam w znajomych Lea i bydgos na fb wiec mozecie mnie jak chcecie zaprosic do grona
![]() ![]()
#226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przewijak kłade na szawce i tam ją ubieram,wycieram..wszystk ie kosmetyki do pielegnacji tam mam, jak bedzie za mały to co na podłodze ![]() ![]() bydgoś mała fajniusia na tym przewijaku i taka malutka - moja pietami o kant tłucze ![]() - u nas też zabawki w pudle po pampersach ![]() - podpełzamy , łapiemy za kant i przewracamy ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Danio jak bachnie to ryk jakby się świat kończył. Przewrażliwiony jest jakiś teraz. Faktycznie. ![]() Po 24h w lodówce na mleku jest śmietana. A po 2-3 dniach masz pycha kwaśne mleczko. ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziecko biorę w ręcznik na kolana, wycieram, a potem na rączki i do pokoju ubrać. ![]() Dasz radę. ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Opowiem Wam przedwczorajszą rozmowę z mężem... ![]() Pytam go jakie są zajęcia dla dzieci w mieście, czy coś wie może, bo Danio żywy, ruchliwy, trzeba będzie tę jego energię jakoś spożytkować i na jakieś zajęcia go zapisać... Mąż pyta o czym myślę. To mówię, że jak już będzie większy i będzie chodził to basen już normalnie z nami, a potem jakieś inne coś, np. karate - tak myślę że to dobry sport jest, uczy opanowania, dyscypliny itd. I pytam męża co on na to i czy ma jakieś inne propozycje, a ten do mnie tak: - Hmm, nie wiem, Danio taki wrażliwy jest, delikatniutki... może szachy? ![]() ![]() Ja się mało nie posikałam... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bydgosiu Lusia ślicznie siedzie!wogóle ma taką dojrzałą buzię ![]() My z tłuszczu podajemy oliwę, zresztą ja do wszystkiego używam. Zamierzam też podawać lniany i z pestek winogron, ale to gdzieś za miesiąc, dwa... sama też ich używam, na zimno. Co do kąpieli, to przewaznie jest codziennie, czasem jak coś wypadnie i później jestesmy w domu, to nie kąpiemy. A kąpiemy w małej wanience włożonej do normalnej wanny. Dziś spróbujemy w dużej ![]() ![]() Włosków nie obcinalismy, ale jak będzie trzeba to obetniemy, precz z przesądami ![]() Kropka bede miała to nosidło ono ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- ah Edzia, zaraz Cie znajdę na fb ![]() ![]() Szaja... autobus ![]() ![]()
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie pożarły pierwszy w życiu krupnik i smakował im bardzo.
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-01-25 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu krupniku nie robiłam, ale chyba sie skusze, tak zachwalacie ![]()
![]() |
#231 | |||
Zakorzenienie
|
O matko.
Ja tylko 3 i narzekam. Cytat:
Po kąpieli Ola w recznik i przenosze do sypialni.A tam na przewijaku na siedzaco ją wycieram, smaruję i pampersa wkładam.Ciuchy już ubieramy na naszym łożku. Cytat:
Moj juz planuje jak na strzelankę małą zabrać , w bojówki ubrać itp. Cytat:
Robię placki ziemniaczane i sluchamy sobie Baby Radio. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za Lusię
![]() Ona tez na przewijaku uderza piętami o kant i wtedy jest ryk. Dzisiaj uparła się na okno balkonowe, podchodzi i namiętnie liże szybę ![]() Nasz szczeniaczek wczoraj wieczorem sam się włączył, cisza wszędzie, a on zaczyna śpiewać. Zawału prawie dostałam ![]() Idę obiad szykować, bo mąż z pracy wraca ![]()
#233 | |
Rozeznanie
|
witaj w klubie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Adam nie je, koniec, kropka ![]() była na tapecie zupka-rosołek z indykiem Bobovity i 2 łyżeczki i plucie ![]() Teraz śpi, jak wstanie zrobię 2 podejście z rosołem i zobaczymy. A podajecie swój rosół dzieciakom????Bo różne opinie czytałam, że niby nie podawać wywaru mięsnego, bo zawiera silne alergeny z mięsa itede..zgłupieć można... ![]() Ile posiłków jedzą Wasze dzieci?? Wiem, że sam się nie zagłodzi, ale nie podoba mi się to.. ![]() A zapomniałabym :Lusia- pierwsza klasa ![]()
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2011-01-25 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |||
Konto usunięte
|
Zwłaszcza na ostatnim foto
![]() ![]() Cytat:
![]() Tyyy, sama myśleć zaczęłam, gdzie by tu takiego delikatnego chłoptasia słać ![]() ![]() No widzisz, dobry krupniczek nie jest zły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Kumkura, po 2 miesiącach od podawania mięsa można już wywar. Ja podaję, ale nie jako rosół (nie umiem gotować rosołu), tylko normalnie zupę inną, miksuję. Aaaa i też wstaję w nocy, co prawda na oślep wciskać smoka, ale jednak... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamy i ich dzieciaczki
![]() Dłuuuugo mnie tu nie było, kiedyś pisałam ale nie wiem czy zostałam zauważona po tak dalekiej nieobecności ![]() Nie będę dużo się rozpisywać bo i tak jestem okropnie do tyłu więc za dużo by tego było ![]() Dzisiaj kończymy 7 miesięcy, ale ten czas zleciał ![]() Martynka waży 8kg i ma 72cm, jest strasznym alergikiem; mleko, gluten, większość owoców, więc się pilnujemy ![]() Tydzień temu zaczęłyśmy pełzać do przodu, teraz już czasami stajemy na nóżkach choć nie za często bo mama nie pozwala jeszcze ![]() Wstawię jeszcze kilka zdjęć malutkiej, pozdrawiamy ![]()
#236 |
Konto usunięte
|
O, młoda wygląda na starszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Bydgoś Lusia
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24609103]Kumkura, po 2 miesiącach od podawania mięsa można już wywar. Ja podaję, ale nie jako rosół (nie umiem gotować rosołu), tylko normalnie zupę inną, miksuję. Aaaa i też wstaję w nocy, co prawda na oślep wciskać smoka, ale jednak...[/QUOTE] Ja też nie umiałam, ale mnie ostatnio teściowa sprzedała super rady i teraz wychodzi. Podzielić się z Tobą tym co się dowiedziałam?? Ja wstaję w nocy zazwyczaj na karmienie po 5 rano, czasem wyciszyć jak się przebudzi, ale rzadko. Ogólnie sypiam od 22 do 5 rano. A i tak jestem niewyspana, bo ja z tych co muszą spać przynajmniej 8 godzin w kawałku. Jak czytam co u Was to ![]() ![]() Uspałam młodego na drzemkę w łóżeczku jego. Odkładałam go niezliczoną ilość razy, bo ciągle wstawał, ale jak się już wściekł, dałam smoka, chwilę possał i padł. I dobrze. Nie ma jak spanie we własnym łóżku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Konto usunięte
|
Dawaj kobieto rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też poślę gdzieś tą małą diablicę, bo widzę z miesiąca na miesiąc jest coraz bardziej energiczna ![]() Na pewno będą tańce ![]() ![]() Jak kąpie w wannie u rodziców to też tak robię. W ręcznik, wycieranko i do pokoju ubieranko ![]() Cytat:
![]() Ale juz urosla Ci pannica ![]() Blanka dziś zrobila sobie spacer na około pokoju. Podraczkowała do czegoć gdzie może wstać i tak sobie obchodzila pokój ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24609286]O, młoda wygląda na starszą
![]() Po małżu raczej, bo też do 3 lat uczulony był na białko jajcowe ![]() Teraz nie jesteśmy alergikami i mam nadzieję, że mała też z tego wyrośnie bo już czasem jestem bezsilna przy naszej diecie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.