W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 17:10   #4861
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.

ojoj jaki słodziak
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:12   #4862
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Witam wtorkowo

Ja rano zaliczyłam ostanie morfo i mocz przed porodem, jutro wieczorem jadę do szpitala na KTG, już się z pielęgniarą umówiłam na jej nockę. Ja dziś troszkę sobie popracowałam w domku, poprałam, pomyłam, pogotowałam.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja się chyba zastrzelę, normalnie pochlastam
Mojemu TŻtowi wyskoczyły jakieś wypryski, okazało się, że to... Półpasiec!!!:mu r: w tej sytuacji jest zupełnie wyłączony z porodu i z pierwszych dni małej chyba że Kasia urodzi się najwcześniej za jakieś półtora tygodnia, bo najwcześniej za tyle zacznie mu to wszystko znikać. Już potwierdzone, byliśmy u dermatologa, dostał jakąś końską dawkę leków, zwolnienie... ale co z tego, ja sobie nie wyobrażam rodzić bez niego, no normalnie nie wyobrażam sobie tego

No dziewczyny, przecież to jest już szczyt, tak strasznie czekaliśmy, a tutaj taki numer, jak mała urodzi się przed tym, jak on sie wyleczy, to będziemy musiały jechać mieszkać do moich rodziców ja sobie tego wszystkiego nie wyobrażam normalnie

mało mi było, najpierw 2 nieudane ciąże, potem ta trzecia zagrożona, szpital, choroba i śmierć Babci a teraz to ile ja jeszcze moge znieść??

Musiałam się wypłakać

Bardzo współczuję sytuacji i cieplutko przytulam

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
dziewczyny a na ile wasi TZ biora wolne?

bo moj na poczatku chcial na 4tyg. potem powiedzialam ze za duzo to stwierdzil ze 3...a teraz zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie jak 2 wezmie :P
Mój to siedzi ze mną w domu od połowy grudnia i powoli następuje zmęczenie materiału he he he On już też zaczyna tęsknić za pracą, dlatego póki może to jak najwięcej korzysta teraz z siłowni, biega codziennie.
My początkowo planowaliśmy, że mąz zostanie ze mną najdłużej jak się da, on ma 100% płatny urlop, więc chciał ciagnąć ile to będzie możliwe, wyliczyliśmy, że jakby mu bardzo zależało to od grudnia mógłby prawie pół roku tak ciągnąć urlopy.W grudniu wziął zaległy, w nowym roku wziął połowę nowego urlopu, później ma jeszcze 2 tygodnie opiekuńczego i tydzień tacierzyńskiego. I może wziąć jeszcze tę drugą połówkę urlopu, ale stwierdziliśmy, że jednak zostawimy sobie go na wakacje, przyda się
No i jeszcze teraz została kwestia tego jego awansu, po urlopie idzie na nowe stanowisko, więc aż się pali już żeby wrócić do pracy he he

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Witam!
Ja całej biżuterii pozbyłam się kilka tygodni temu bo też zaczęłam się obawiać że w końcu zakończy się cięciem.

Od rana trochę posprzątałam i jakoś strasznie dużo czasu straciłam na oporządzenie siebie tzn. paznokcie, golenie itp... bo jutro już dla mnie dzień sądny i rano muszę się zgłosić do szpitala...
Mam takiego wielkiego "stresa", że aż czuję jak wszystko w środku się we mnie telepie
Trzymajcie jutro za mnie kciuki aby mnie w ogóle przyjęli a później nie trzymali za długo tylko małego szybko za uszy wyciągnęli...
Jessy zaciskam palce, na pewno wszystko dobrze będzie! Przytulam serdecznie

Ejjjjjjjjjjj laseczki, ale mi się marzy jajecznica na cebulce usmażona, boże ze świeżą bułką z masełkiem, o jezu, idę do kuchni
Stary 2011-01-25, 17:15   #4863
ligotka
Rozeznanie

A ja zjadlam obiad, ktorego nawet moj maz niebylby w stanie wszamac na jeden raz, nie minela godzina a ja znow glodna... wiec zrobilam budyn! Matko musze jechac na zakupy i zrobic zapasy bo niedlugo lodowka zaswieci pustka a ja padne z glodu
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:24   #4864
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.
cudowna
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:26   #4865
la'Mbria
Zakorzenienie

cześć Dziewczynki...ale dawno mnie tu nie było- miałam podwójnie fałszywy alarm
najpierw w piątek - wielka kłótnia z TŻem (szkoda gadać, ale jak zwykle poszło o jego cudną familię)...a potem w niedzielę- takich mega skurczy dostałam, ze spanikowałam że to już...oczywiście skurcze były tylko przepowiadające, poszłam do wanny i wszystko ustało, ale nerw pozostal...
wiecie co?
ano teściowa się obudziła z podarkami...kupiła nam dwa komplety pościeli (komplety czyli poszewka na poduszkę i kołderkę, bez ochraniacza, ani nawet prześcieradła)....no i mogę z ręką na sercu powiedzieć- BRZYDSZEJ pościeli dla dziecka to choćbym szukała, to bym nie znalazła do tego kocyk, którego nie połozyłabym nawet moim kotom pod tyłek- z poliestru taki mega sztuczny, niemiły w dotyku...ja wiem- darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda...
ale naprawdę na tym kocyku to można co najwyżej dziecku tyłeczek odparzyć- nakupiła badziewia najgorszego z możliwych...nawet TŻ kręci nosem na te jej podarki, dałaby już lepiej spokój i nie kupowała nic, albo dala nawet te 50pln i byśmy sami kupili. Może jedną rzecz (a nie całą torbę, jak ona), ale byłoby ładne...
teraz nie mam pojęcia co z tymi rzeczami zrobić...
wiecie, u nas synek Leo- więc wszystko w tonacji beże/brązy...trochę zieleni ale ciemnej, pomarańcz- generalnie ciepłe kolory jak z sawanny, z resztą- dodatki wszystkie mamy własnie w stylu "safari" i większość ciuszków też, wszyscy wiedzą, że na synka mówimy "lwiątko" i że szykujemy mu kącik "a la sawanna"...a co kupiła tesciowa?
ano zielony oczo***ny kocyk z ciuchcią (100% poliester),
rożek z łysym miśkiem (też 100% poliester)oczywiście rożek bez wkładu kokosowego,
i pościel biało- żółtą w kaczki!
aha- a ponieważ prosiłam zeby pościel była flanelowa, to kupiła 1 szt. białe przescieradło frotte, a pościel- bawełna +poliester...
i wielce oburzona że nie chcielismy nic niebieskiego...bo przecież dla chłopca MUSI być niebieskie
Dziewczyny co robić w takiej sytuacji? Nie chcę młodego trzymac w takich rzeczach- już nie chodzi nawet o to czy ładne czy nie,ale mega niemiłe- ten poliester to materiał sztuczny, skóra nie oddycha...nie powiem prosto z mostu ani jej ani TŻowi że tego nie użyję, bo byłaby wielka obraza majestatu, poza tym- cieszyłam się bardzo, że w końcu coś teściową ruszyło i też zaczęła myślec o wnuczku (nie tylko moja mama)...a tu taki zong!
kiepsko się czuję z tym ze tak marudzę...no ale z drugiej strony- chce żeby moje dziecko miało jak najlepiej, a ona mi pojechała po taniości i nakupiła dużo,ale kiepskich rzeczy. Eh...ponarzekałam to mi i lżej na serduchu

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2011-01-25 o 17:28
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:30   #4866
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
a ja dzis mialam wizyte w pracy i juz sama niewiem o co biega ,bo moj pracodawca po 5 tyg placenia mi macierzynskiego teraz stwierdzil ze mi nie powinien on placic i mam oddac mu kase za te tyg co placil ,ja mu mowie ze czytalam i mi sie nalezy od niego ale teraz juz sama zglupialam a moze Ty sie orientujesz jak to jest w tym temacie ?
normalnie przed samym porodem jeszcze stresa mi takiego zafundowal ,echh

tak jest najwygodniej ale nieco wygladam jak slonica a wszystkie ciazowe spodnie mi z brzucha sie zsuwaja

Dopiero dzis otrzymalam szczegolowe wyniki badan nawet te robione w sierpniu ,spoko
U nas robia przez cala ciaze tylko 2 usg ,a na kazdej wizycie badaja mocz na ph lub wysylaja do lab i krew ,ale juz nie pobierali mi dzis ,cisnienie
a tak to mierzenie brzucha w cm w pionie ,moj ma 38 cm to tkj 38 tc i wg tego mierzenia moje dziecko bedzie wazylo 4100 kg do 40 tc ,spoko
tetno dziecka i macaja rekami polozenie dziecka ,zadnego usg ,nigdy nie badali mnie dopochwowo itp
i sie dowiedzialam ze dziecko jest glowka w dole ale chyba plecami do moich plecow co znacznie utrudni mi porod rada od poloznej to chodzenie na czworakach lub pilka ale ja nie mam takiej
i jesli do 41tc nie urodze to zrobia mi masaz szyjki aby przyspieszyc i nie podawac oxy na wywolanie ,wiec juz sie ciesze co mnie czeka
chyba zaczne wlazic na 4 konczynach po schodach ,moze pomoze
spokojnie masz jeszcze czas na ulozenie sie dzidziusia..
tym bardziej ze chyba miejsca na fikolki to on ma bo 38 w pionie brzuszka to dość imponująco.. ja mam 31 (w sumie od 2 albo 3 tygodni tyle samo) i lekarz to wyrokuje ze jak urodze w przyszlym tyg to bedzie dzidziuś wazył ok 3600-3800.. to i tak duzo jak dla mnie i juz sie boje
z tak poza tym to fajne te badania masz takie ... jak nie z tej epoki ;-)

wcale nie wyglądasz jak słonica..tylko jak kobitka w ciazy.. zreszta ja tez tak wygladam i pewnie wiekszosc pod koniec ciązy..
dla mnie to tez najwygodniejszy zestaw i jedyny jaki moge na siebie wcisnac wiec tez tak sie ubieram.. ale juz zaczelam kupowac opięte sukienki by miec cel/motywacje do czego chudnąc

cos dziwna ta woja sytuacja z pracodawcą... a nie moglas byc na zwolnieniu lekarskim.. musisz poszukac w art prawnych by ciebie nie oszukali.. a najlepiej idz do jakiegos radcy prawnego..

---------------------------------

wera nie marudz tylko sie ciesz! gratuluje zaliczenia.. nie wazne na co wazne ze do przodu i nie musisz juz o tym myslec i sie tym stresowac..
ja tą sesję znowu odpuszczam i tylko popisze maile na ustalenie indywidualnych terminów dla mnie.. jakos teraz to nie nauka mi w glowie jak nie wiem kiedy syncio zechce wyjsc..

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2011-01-25 o 17:31
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:32   #4867
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.

Jejku jaki słodziak, ja juz swoją malizne też chcę piękniusia

Wera
u mnie jest problem bo ja mam starsza córę którą trzeba ze szkoły odebrac (do szkoły mam ok.1km) , a i mąż wraca po 19 do domu więc i do sklepu na codzienne zakupy wyjśc to późno. A przyjęło sie u nas że dopiero po ok 2 tygodniach z maluchami się wychodzi z domu. Jasne że wszystko zależy od pogody bo jak bedzie ciepło to można szybciej. Mąż posiedzi z nami 2 lub 3 dni a później trzeba radzic sobie samemu.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:33   #4868
ligotka
Rozeznanie

laMbria i bardzo dobrze ze sie wygadalas! Znajac gusta mojej tesciowej to kupilaby mi dokladnie tak samo! Na szczescie ona sie nauczyla - bo kilka razy "nie zachwycilam sie" jej prezentem i daje kase. A dziecka nie mecz wbrew sobie, schowaj i za jakis czas sprzedasz!
Stary 2011-01-25, 17:41   #4869
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.
no cudo!
ja tez chce juz taką malutką slodycz

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
laMbria i bardzo dobrze ze sie wygadalas! Znajac gusta mojej tesciowej to kupilaby mi dokladnie tak samo! Na szczescie ona sie nauczyla - bo kilka razy "nie zachwycilam sie" jej prezentem i daje kase. A dziecka nie mecz wbrew sobie, schowaj i za jakis czas sprzedasz!
ja tesciowej nawet nie znam i jakos dobrze mi z tym..
a moja rodzina ma zakaz kupowania bez konsultacji ze mna
ja szybko nakupowałam sama rzeczy to nic mi juz raczej nie brakuje i nie musze sie martwic ze ktos mi cos bedzie chcial doposazyc.. a jak juz sie tak satanie i bedzie to brzydkie to raczej oddam lub wykorzystam tak by nikt tego nie musial ogladac..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:47   #4870
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
nie powiem prosto z mostu ani jej ani TŻowi że tego nie użyję, bo byłaby wielka obraza majestatu, poza tym- cieszyłam się bardzo, że w końcu coś teściową ruszyło i też zaczęła myślec o wnuczku (nie tylko moja mama)...a tu taki zong!
to nie mów tylko schowaj na dno szafy a za jakiś czas wywal toto i po kłopocie a jak będzie pytała czy korzystasz albo gdzie masz to powiedz że schowałaś bo ci szkoda używać takie to ładne i trzymasz "na specjalną okazję" albo powiedz że nie pasuje na pościel która masz... że za małe sory że do kłamstwa namawiam ale jak sie nie da prosto z mostu to trzeba sposobem
Stary 2011-01-25, 17:52   #4871
s_a_j
Rozeznanie

ja bym jednak delikatnie spróbowała dać do zrozumienia, że nie za bardzo mi się podoba, choćby po to, by w przyszłości uniknąć podobnych podarków...
Stary 2011-01-25, 17:54   #4872
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.
slodziach
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:59   #4873
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki...ale dawno mnie tu nie było- miałam podwójnie fałszywy alarm
najpierw w piątek - wielka kłótnia z TŻem (szkoda gadać, ale jak zwykle poszło o jego cudną familię)...a potem w niedzielę- takich mega skurczy dostałam, ze spanikowałam że to już...oczywiście skurcze były tylko przepowiadające, poszłam do wanny i wszystko ustało, ale nerw pozostal...
wiecie co?
ano teściowa się obudziła z podarkami...kupiła nam dwa komplety pościeli (komplety czyli poszewka na poduszkę i kołderkę, bez ochraniacza, ani nawet prześcieradła)....no i mogę z ręką na sercu powiedzieć- BRZYDSZEJ pościeli dla dziecka to choćbym szukała, to bym nie znalazła do tego kocyk, którego nie połozyłabym nawet moim kotom pod tyłek- z poliestru taki mega sztuczny, niemiły w dotyku...ja wiem- darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda...
ale naprawdę na tym kocyku to można co najwyżej dziecku tyłeczek odparzyć- nakupiła badziewia najgorszego z możliwych...nawet TŻ kręci nosem na te jej podarki, dałaby już lepiej spokój i nie kupowała nic, albo dala nawet te 50pln i byśmy sami kupili. Może jedną rzecz (a nie całą torbę, jak ona), ale byłoby ładne...
teraz nie mam pojęcia co z tymi rzeczami zrobić...
wiecie, u nas synek Leo- więc wszystko w tonacji beże/brązy...trochę zieleni ale ciemnej, pomarańcz- generalnie ciepłe kolory jak z sawanny, z resztą- dodatki wszystkie mamy własnie w stylu "safari" i większość ciuszków też, wszyscy wiedzą, że na synka mówimy "lwiątko" i że szykujemy mu kącik "a la sawanna"...a co kupiła tesciowa?
ano zielony oczo***ny kocyk z ciuchcią (100% poliester),
rożek z łysym miśkiem (też 100% poliester)oczywiście rożek bez wkładu kokosowego,
i pościel biało- żółtą w kaczki!
aha- a ponieważ prosiłam zeby pościel była flanelowa, to kupiła 1 szt. białe przescieradło frotte, a pościel- bawełna +poliester...
i wielce oburzona że nie chcielismy nic niebieskiego...bo przecież dla chłopca MUSI być niebieskie
Dziewczyny co robić w takiej sytuacji? Nie chcę młodego trzymac w takich rzeczach- już nie chodzi nawet o to czy ładne czy nie,ale mega niemiłe- ten poliester to materiał sztuczny, skóra nie oddycha...nie powiem prosto z mostu ani jej ani TŻowi że tego nie użyję, bo byłaby wielka obraza majestatu, poza tym- cieszyłam się bardzo, że w końcu coś teściową ruszyło i też zaczęła myślec o wnuczku (nie tylko moja mama)...a tu taki zong!
kiepsko się czuję z tym ze tak marudzę...no ale z drugiej strony- chce żeby moje dziecko miało jak najlepiej, a ona mi pojechała po taniości i nakupiła dużo,ale kiepskich rzeczy. Eh...ponarzekałam to mi i lżej na serduchu
Ja bym sie cieszyla, ze chociaz nowe moja dzis do mnie dzwonila i sie pytala, czy mam juz kocyk...bo jak nie, to oni dostali kiedys gratis takie maskotki i tam sa do tego kocyki polarowe tez mi kiedys dali taka maskotke, jak jeszcze nie bylam w ciazy, ale nawet ok ten kocyk gatunkowo, no tyle tylko, ze polarowy... Moi rodzice kupili nam jeden hiszpanski i jeden taki cienki, milusi jak pupcia niemowlaczka
WIesz...mozesz schowac gdzies te rzeczy od niej i w ogole ich nie uzywac...ale np. mnie denerwuje sam fakt, ze musze to gdzies upychac do szafy, gdzie i tak juz mam malo miejsca... Poza tym, tez wlasnie bym wolala dostac te 50zl, a nawet i 20, zeby moc dolozyc ze swoich ale miec to co mi sie podoba. Ale z drugiej strony tesciowa moze chce dobrze, a ze ma inny gust niz wy, to wychodzi potem safari+kaczka moze przyda Ci sie takie cos nawet na ten czas kiedy ta ladna posciel bedziesz miala w praniu...wtedy zalozysz kaczki, a jak tamto sie wysuszy to zmienisz znowu a potem kaczki sprzedasz jak nowe, bo prawie, ze nie uzywan
Ale sytuacja dosc delikatna...przechodze przez to samo, tylko, ze ja dostaje wszystko uzywane...np.smierdzace, zolte butelki ;/ a nawet pieluchy tetrowe uzywane wiec mimo wszystko bym wolala Twoja sytuacje... Ale glupio jest mi po porstu powiedziec, ze mi sie nie podoba, a z TŻem tez nie chce sie o to klocic, wiec rozumiem Cie doskonale...

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość

wera nie marudz tylko sie ciesz! gratuluje zaliczenia.. nie wazne na co wazne ze do przodu i nie musisz juz o tym myslec i sie tym stresowac..
ja tą sesję znowu odpuszczam i tylko popisze maile na ustalenie indywidualnych terminów dla mnie.. jakos teraz to nie nauka mi w glowie jak nie wiem kiedy syncio zechce wyjsc..

No generalnie sie ciesze...bo wiem jacy sa wykladowcy, ze u niektorych to nawet jak sie umie to ciezko dostac 3... Ale mimo wszystko zal pozostaje we mnie, za to jak mnie w tym roku traktuja.... Ale ja im jeszcze pokaze
A z ta sesja, to dobrze moze i ze odpuszczasz, bo np.gdybym ja miala miec jeszcze jakies egzaminy, to tez bym chyba nie dala rady...juz za bardzo mysle o porodzie...poza tym chce sie temu poswiecic, a nie nauce...w koncu nie wiadomo czy i kiedy bede miec drugie dziecko....

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Jejku jaki słodziak, ja juz swoją malizne też chcę piękniusia

Wera
u mnie jest problem bo ja mam starsza córę którą trzeba ze szkoły odebrac (do szkoły mam ok.1km) , a i mąż wraca po 19 do domu więc i do sklepu na codzienne zakupy wyjśc to późno. A przyjęło sie u nas że dopiero po ok 2 tygodniach z maluchami się wychodzi z domu. Jasne że wszystko zależy od pogody bo jak bedzie ciepło to można szybciej. Mąż posiedzi z nami 2 lub 3 dni a później trzeba radzic sobie samemu.
A nie moglby np.na chwile wyskoczyc po corke? No moj i tak bedzie musial 2x w tyg.jechac pozniej do pracy, bo ja mam praktyki caloroczne ktorych nie moge odpuscic

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:07   #4874
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość

A nie moglby np.na chwile wyskoczyc po corke? No moj i tak bedzie musial 2x w tyg.jechac pozniej do pracy, bo ja mam praktyki caloroczne ktorych nie moge odpuscic

Tak, tak właśnie będzie musiał robic tylko że wtedy później będzie wracał z pracy, no ale sami chcieliśmy i musimy sobie teraz radzic. Nie ma co narzekac.
Stary 2011-01-25, 18:18   #4875
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
ja bym jednak delikatnie spróbowała dać do zrozumienia, że nie za bardzo mi się podoba, choćby po to, by w przyszłości uniknąć podobnych podarków...

jasne że lepiej powiedzieć że się coś nie podoba albo że się woli kasę ale nie zawsze i nie każdemu się da...
Stary 2011-01-25, 18:22   #4876
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
jasne że lepiej powiedzieć że się coś nie podoba albo że się woli kasę ale nie zawsze i nie każdemu się da...
racja, nie da się każdemu tak przetłumaczyć...... ale czasem trzeba z grubej rury powiedzieć...... że nasze gusta lekko się różnią od siebie

kurcze co za dziwny dzień...... jak miałam humorek, tak sobie poszedł chyba na spacer oczywiście nie zabierając mnie ze sobą

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

madelinem śliczne zdjątko i maluszek
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:29   #4877
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
chyba się uda "delikatnie" dać do zrozumienia...
wiecie- u mnie cała rodzinka (moja część) dostała jasne wytyczne co jak i gdzie kupować- znaczy- przede wszystkim ma być miłe dla dziecka, potem- zdrowe (np. bawełna, len itp a nie jakieś sztuczne materiały czy np. pierze- alergizujące) do tego- motyw lwa dominuje...ewentualne tygrysy, słonie, żyrafy i inne stworzenia afrykańskie- też są mile widziane...kolory- ciepłe.
całkowity zakaz kupowania czegokolwiek w błękitach, różach, fioletach...
to samo mówiliśmy rodzinie TŻa- jesli naprawdę chcą nas obdarować,to wiedzą czym
Teściowej to ze 3 razy wkładalismy do głowy, ze błękit odpada, że różowy- jest bee...no więc dostało nam się...są żółte kaczki!
W sumie- nie są tragiczne (z wyglądu) tylko pasują jak pięść do nosa...
Ale pożaliłam się jednej z bratowych mojego TŻa (tak bardzo delikatnie), że chyba teściowej się tukany (wiadomo- afrykańskie ptaszydła) z kaczkami pomyliły ...i powiedziała, że wie- sama była przy kupowaniu tej pościeli i oponowała (na zasadzie "może jednak coś innego" a teściowa- nie to im się spodoba, no i jak nie chcieli niebieskiego to bedzie żółte"...
jejku...jakby innych kolorów na świecie nie było

Za to rzeczona bratowa- bardzo lubi motywy afrykańskie- wiec sama sie zadeklarowała uszyć "afrykańską" pościel...hehe...aż się boję, bo ona ciągle jeździ do kenii- żeby nam tylko skóry z prawdziwego lwa nie przywiozła tak w ramach "naturalnych materiałów" do owijania dziecka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2011-01-25, 18:34   #4878
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
kurcze co za dziwny dzień...... jak miałam humorek, tak sobie poszedł chyba na spacer oczywiście nie zabierając mnie ze sobą
Lilijko na poprawę jutro wysyłam Ci paczkę wszystko napisze Ci na priva, wybacz że tyle to trwa ale właśnie teraz jakiś mam nawała pracy i klienci się pobudzili i jeszcze ten szpital mi wyskoczył, ale już mam wszystko naszykowane dla Ciebie tylko spakuję w pudełko i kurierkiem sruuuuu do Katosów
Stary 2011-01-25, 18:37   #4879
_havana_
Raczkowanie

madelinem jest przesłodka!

Weraa chyba wiem o czym mówisz... Na UKW tak już po prostu jest.
Mają jakieś swoje dziwne poglądy... Nie przejmuj się tym ciesz się, że przechodzisz dalej

A ja mam dzisiaj od rana jakieś dziwne skurcze... Nie wiem czy to takie przedporodowe Pręży mi się cały brzuch i ten ból bym raczej porównała to skurczy łydek tylko że na brzuchu niż ból na @
Czy to są przepowiadające? Nie są regularne i nie potrafie też stwierdzić ile trwają. Czasami czuję jakbym je miała 5 min a czasami 3 s
Stary 2011-01-25, 18:37   #4880
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
racja...ja w sumie teraz żałuję, bo TŻ chciał tak zrobić- powiedzieć prosto z mostu,zeby dała kasę i za to kupimy co nam się spodoba...a ja głupia uznałam, że nie wypada, że jeśli chce coś kupić z dobrego serca, to niech kupi, a kasy ciągnąc nie będziemy...
teraz mam na przyszłość nauczkę, druga bratowa TŻa- nie ma takich problemów, sama mówi otwarcie przy tesciowej że ona jest młodsza i łatwiej jej pochodzić za czymś ładnym- więc ona kupi, a tesciowej da paragon- ja chyba będe musiała robić tak samo...

a Weraa- mnie to przerażają twoi teście- znaczy tak jak gdzieś już pisałam- ja nie przejmuję się tym czy nowe czy uzywane (czasem nowe- jest jakościowo dużo gorsze niż używane- patrz moja sytuacja z teściową i koszmarkiem rożkiem z poliestru, uwierz- za nic byś nie chciała w to wsadzić dziecka, nawet tylko na wyjście ze szpitala) ale rozumiem cię doskonale...
Ty masz pewne zasady i też powinnaś sie ich twardo trzymać.
Ja na pewno nie wsadzę w "odparzacz" dziecka i mało mnie interesuje kogo tym urażę...natomiast- ty tez musisz twardo powiedzieć, najlepiej TŻowi- niech dziadkowie sie zdecydują- akceptują wnuka i dają mu to co najlepsze, czy olewają i będą badziewie podrzucać.
Jak mają to drugie robić- to niech się wypchają...ale tez niech ci dają kasę, lepiej dostać te parę złotych i sobie poskładać na jedną a porządną rzecz, niż dawać dziecku góry byle czego...

Stary 2011-01-25, 18:45   #4881
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijko na poprawę jutro wysyłam Ci paczkę wszystko napisze Ci na priva, wybacz że tyle to trwa ale właśnie teraz jakiś mam nawała pracy i klienci się pobudzili i jeszcze ten szpital mi wyskoczył, ale już mam wszystko naszykowane dla Ciebie tylko spakuję w pudełko i kurierkiem sruuuuu do Katosów
pocieszyłaś mnie , już buźka mi się uśmiechnęła
dzięki wielkie i spoko czasu jest naprawdę dużo
Stary 2011-01-25, 19:08   #4882
marleen32
Rozeznanie

Wera wazne, ze zaliczylas, Gratulacje
Lambria powiedz, ze poliester to silny alergen, to prawda akurat, moja corka miala alergie, nie wiedzielismy na co, okazalo sie, ze na poliester wlasnie, a prawie kazda metka, nawet bawelnianych ubran z poliestru robiona jest, pozniej pojawila sie egzema (swinstwo), ale unikamy poliestru, teraz ma wszystko bawelniane, ekstra materac itd. i poki co spokoj.
Z malenstwem wiec nie bede ryzykowac, sztucznego nie ma nic .
Madelinem slicznotke masz
Tez bym juz moja chciala sciskac, ale z drugiej strony noca niech nie wylazi, chyba ze wyrobi sie do 22, bo pozniej to ja spie
Ligotko ja tez po zapas spozywki bylam , wcielam teraz kanapki z maselkiem i rzodkiewka (ale nie przyznam sie ile ) i...poprawiam paluszkami.
A, wode to pije ciagle, czy to w dzien czy w nocy, strasznie duzo.
Karinaaa nie rozumiem jak moga Cie masazem straszyc, jak nie badaja szyjki, to niby skad wiedza, czy masaz potrzebny??
Mnie na szczescie masaz tym razem ominie, bo szyjka zgladzona
Co do sytuacji z pracodawca wspolczuje, oby wyjasnilo sie na Twoja korzysc, tutaj musi placic, czy chce czy nie.
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:19   #4883
szizuho
Raczkowanie

Dziewczyny musimy się postarac i machnąc 120 postów i wskoczyc już w nowy wątek.

I jeszcze jedno czy i wam w ciąży stopy tez strasznie się wysuszają?? Ja robiłam pedicure w sobotę a dziś juz mam tarke na piętach mimo iż smaruję nawilżam. Macie jakieś sprawdzone kremy może maści?? wstyd z takimi iśc do lekarza a jutro mam wizytę więc rano i depilacja i robienie stóp będzie, taka gimnastyka.
Stary 2011-01-25, 19:20   #4884
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Dziewczyny musimy się postarac i machnąc 120 postów i wskoczyc już w nowy wątek.

I jeszcze jedno czy i wam w ciąży stopy tez strasznie się wysuszają?? Ja robiłam pedicure w sobotę a dziś juz mam tarke na piętach mimo iż smaruję nawilżam. Macie jakieś sprawdzone kremy może maści?? wstyd z takimi iśc do lekarza a jutro mam wizytę więc rano i depilacja i robienie stóp będzie, taka gimnastyka.
no wszystkie chyba wywiało na porodówkę

a na pięty i stopy polecam nautrogenę mi pomaga
Stary 2011-01-25, 19:28   #4885
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Mam wieści od Gociak58

Cytat:
Hej ja juz od piatku z moim maluszkiem
rozpakowalam sie o 11.55. maly wazyl 3kg, mierzyl 53cm i dostal 10pkt oboje czujemy sie dobrze i jutro moze bedziemy w domu pozdrowienia dla wszystkich mamusiem i maluszkow z forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:32   #4886
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
no wszystkie chyba wywiało na porodówkę

Jakoś tu ucichło, może rzeczywiście styczniowe dzieciaczki popędziły mamusie na porodówkę.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Mam wieści od Gociak58

o proszę tylko LILIJKO napomniałyśmy i zaraz wiadomośc

A więc nowej, świeżej mamie gratulacje, Gociak58 gratulacje zdrowego bobaska
Stary 2011-01-25, 19:33   #4887
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Mam wieści od Gociak58
ja to kraczę ostatnio

GRATULACJE!!!
Stary 2011-01-25, 19:33   #4888
ligotka
Rozeznanie

Chyba tak jak widac sa efekty Gociak Gratulacje!!!

lilijko wykracz mi 8 luty!
Stary 2011-01-25, 19:34   #4889
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Vilya też musiała się chyba rozpakować bo cisza jak makiem zasiał
Stary 2011-01-25, 19:35   #4890
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Vilya też musiała się chyba rozpakować bo cisza jak makiem zasiał

A n ikt nie ma do vilay numeru może by delikatnie podpytac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości