|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Ja wyjecha³am w³a¶nie dlatego, ze zal mi by³o pieniêdzy - zap³aci³am to mi siê nale¿y i ju¿. Ale wiedzia³am, ze mogê pojechaæ super ¶wietnie i tak nic z tego (znaj±c siebie to co¶ bym odwali³a i tak i tak, zeby mi tylko bardziej ¿al nie by³o), nadal trwa egzamin, wiêc wszystkie warunki w stylu cisza, bez radia, bez zbêdnego komentarza ipt itd. Raz mozna spr jak to jest, ale czy za ka¿dym moz³iwym razem? Chyba niee.
Urzêdowy cyrk rozpocz±³ siê w urzêdzie skarbowym. Dowiedzia³am siê, ze jestem zwolniona z podatku od darowziny ale... muszê zap³aciæ 17z³ za po¶wiadczenie zwolnienia z podatku
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja pewnie by³abym zbyt wewnêtrznie roztrzêsiona gdybym wiedzia³a, ¿e obla³am, ale gdyby nie, to na z³o¶æ gburowi bym pojecha³a ![]() Cytat:
)
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Cytat:
a ewentualne sugestie potraktowa³abym z przymru¿eniem oka, bo to instruktor ze mn± je¼dzi³ ile¶ tam godzin, a nie on-wiêc co on mo¿e wiedzieæ po kilkunastu minutach
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Cytat:
![]() Princeseczka do tego to trzeba mieæ twarde 4 litery, bo cz³owiek zawsze co¶ tam do siebie jednak bierze, tak mi siê wydaje, ¿e co¶ zostaje nawet je¶li nie chcesz...
jutro te¿ jest dzieñ Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam. Jonathan Carroll Edytowane przez gkruk Czas edycji: 2011-01-25 o 19:20 |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
mój I. te¿ mi powiedzia³, ¿e jak co¶ to pójdzie ze mna na egzamin...no ale có¿ on nie wie, ¿e nie zda³am ju¿ 2 raz
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 676
|
Cytat:
) wiedz± wszystko, dzwonili do mnie po egzaminie i jutro na pewno te¿ zadzwoni±
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, wiecznie kto¶ co¶ dzisiaj chce, ale juz jestem.
17 z³ - nie mogê zap³aciæ w sakrbowce bo nie maj± kasy. Musze siê dostaæ do wydzia³u komunikacji urzêdu miasta po drodze kseruj±c umowê darowizny. Mam kwitek, mam kopiê - wracam do skarbówki. A tam co siê okazuje? ¯e mój brat, który dzis rejestrowa³ samochód mog³ zap³aciæ podatek od wzbogacenia na miejscu, w urzêdzie. Z obstemplowan± umow± jedziemy do starostwa. Tam najpierw brat - pani siê zakrêci³a w ilosci osób o tym samym nazwisku i kazfy ma sprawê z samochodem do z±³atwienia. Okaza³o siê, ze czekamy w kolejce nie do tego okienka, gdzie trzeba. MArsz na górê. A tam co? Nie mamy karty poajzfdu (bo mój tata wie lepiej co trzeba a co nie). JA do pracy na godzinê, tata do domu po kartê i znów do starostwa. Tam pan urzêdnik stwierdzi³, ze "ustawia pana córka". Wpisali mnie w dowód, wpisali mnie w kartê, podpisa³am znów co¶ i mi³e zaskoczenie - nie zmieniamy dowodu rejestracyjnego. Z tym wszystkim marsz do ubezpieczyciela. Tam znow pani w jednym okienku spr czy mozemu tu byc, odes³a³± do pokoju 6 a tam... kolejka. Wysta³am swoje i pani mnie pyta, czy mam skonczone 26lat. Ja , ze chyba no tak mam. Bo jakbym nie mia³a to sk³±dka wzrasta o 50%. Niewa¿ne, ze prawo jazdy mam od listopada (jako prezent na te w³asnie 26 urodziny). Jestem w takim wieku, ze ju¿ teoretycznie mniej kolizji spowodujê niz np 3 lata temu (kiedy to nie mia³am prawka - g³upota, ze patrz± na wiek a nie na sta¿ bycia kierowc±, ale to nas uratowa³o przed wzrostem sk³adek). I tym sposobem po 4h oficjalnie "zielona zapalniczka" ma 2 w³a¶cicieli. Po miescie oczywiscie je¼dzi³ tata - no bo jak inaczej. I w zakrêt 30km/h mi wje¿dza, wiec zaczynam, ze sam tak je¼dzi a mi zwraca uwagê. "Bo przyhamowa³e". (a ja to niby nie?). I najlepszy teskt - jak bêdziesz je¼dziæ tyle co ja to bêdziesz zapier... nie tylko je¼dziæ. Pokaza³m mu po drodze ci±gn±c± siê ledwo ledwo eLkê i uwierzy³, ze jazda 20km jest bez sensu. W tamtê stronê jecha³o 2 kierowców. Komedia. Jeden kierowa³ a drugi jak kontrolero-instruktoro-egzaminator siê zachowywa³. Pochyla³ siê by widzieæ lepiej w lusterkach, mówi³ - uwa¿aj bo z prawej jedzie, jed¼ bo wolne... Bo to silniejsze od niego. Nie jad± ze mn± w dalek± trasê, bo nadal za du¿o z kursu pamietam i na silnku do skrzy¿owania doje¿dzam - uzasadni³am ze nie pali, ze teraz na topie jest hamowanie silnikiem i samochód siê zatrzyma - po co¶ ma hamulec. Nasta³a cisza.
|
#3578 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Witam wszystkie kursantki (eks kursantki te¿
) Tak podczytuje Was od jakiego¶ czasu i postanowi³am do³±czyæ do Was je¶li oczywi¶cie mo¿na Mam zamiar dopiero co rozpocz±æ kurs w lutym ale mam kilka w±tpliwo¶ci :/ Niby bardzo chce go rozpocz±æ i jak tak Was czyta³am to nikt tego jeszcze nie ¿a³owa³ ;D ale strasznie siê boje ¿e nie podo³am wyzwaniu i ka¿dy mi te¿ tak wmawia Dlatego mam takie pytanko czy pocz±tki s± a¿ tak trudne?? I jak Wy je wspominacie
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zostaj± zostaj± komentarze. Mi zosta³ jeden o energii kinetycznej. I parê innych.
aaaa, i widzia³am eLkê z mojego osk. Ciekawe o której Milvunia je¼dzi³a, bo samochód kosmity to by³. Mia³am zajrzeæ do artyku³u z porzednich stron - to taki o pani co 8 razy zdawa³a. O ile na pocz±tku by³o tak to na koñcu . Wszystkiemu winni egzaminatorzy instruktorzy. Ale poprawiacz humoru mimo wszystko. gkruk - jeszcze co¶ mi siê przypomnia³o. O sposobie na ³uk. Czy je¶li zwracasz uwagê na po³ozenie naklejek to jest tak, ze one zawsze s± w tym samym miejscu na szybie przyklejane? Bo ja bym siê ba³a, ze bêdzie w innym i nie wyjdzie.
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia: pocz±tki s± trudne, ale wsi±dziesz do auta to sie zakochasz
ja w mojej eLce mia³am na tylnej szybie czerwone serduszko...i zawsze tym siê kierowa³am jak wje¿d¿a³am ty³em do koperty...a na egzaminie wziê³am sobie wycieraczkê i tak siê kierowa³am
![]() Edytowane przez sylwiszon757 Czas edycji: 2011-01-25 o 19:28 |
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, witaj
Tego co Ci tak wmawia przy¶lij do nas, to mu wyt³umaczymy ![]() Pocz±tki wspominam cudnie, radocha, u¶miech, wow jadê.
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
mój to samo ostatnio powiedzia³, ¿e mam daæ znaæ po egzaminie...ale nie mam odwagi
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, te¿ siê ba³am tej rozmowy, ba, ja siê pop³aka³am prawie, jak zacza³ mnie pocieszaæ!
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 389
|
Cytat:
nie zastanawiaj siê tylko zapisuj sie na kurs ![]() nie ma ¿e nie podo³asz, niby dlaczego mia³aby¶ nie daæ rady? pocz±tki jak dla mnie by³y bardziej ¶mieszne ni¿ trudne robilam takie g³upoty na drodze, ¿e jak sobie to przypominam to
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
jemu siê pewnie przykro zrobi...ale za to ten 2 instruktor kaza³ mamie mnie u¶ciskaæ
|
|
#3587 |
|
Przyczajenie
|
No mam tak± cich± nadziejê
Areti Trzymam kciuki za jutro
|
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Jomic podejrzewam ze obrona za tydzien w srode. mam wyslac promotorowi smsa pod koniec tygodnia i sie dowiem kiedy obrona
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
(nie) dziekuje!
|
|
#3590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i takie tam... ogólnie bardzo pozytywnie.Madzia nie pozwól, by inni wmówili Ci cokolwiek, sama siê przekonaj, jazda jest super!
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
gkruk a o której masz jutro egzamin? znów rano?
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
A ja spod WORDu dzwoni³am do instr. TO by³a pierwsza osoba, która wiedzia³a (i ostatnia, która widzia³a mnie przed egzaminem) - jedna z niewielu, któe wogóle wiedzia³y.
Za to nie potrafi³am powiedziec o zdanym - tam mam czasami odwrotnie. Tygodnia potrzebowa³am zeby siê zebraæ i chwaliæ
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, 7:30 bo i tak spaæ nie bêdê pewnie od... dzi¶ obudzi³am siê o 2:15 (potem jeszcze trochê przysnê³am)
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o zaskakuj±co d³ugiej tre¶ci "nie zda³am" |
|
|
|
|
#3596 |
|
Przyczajenie
|
Ok dziêkuje dziewczyny za wsparcie :-*
czyli jestem ju¿ w 100% zdecydowana ale ciekawa jestem czy przed zapisaniem siê muszê sk³adaæ jakie¶ wnioski dokumenty za¶wiadczenia czy co¶ w tym stylu? ![]() gkruk Ale ze mnie gapa za Ciebie równie¿ trzymam kciuki i mam nadzieje ¿e siê uda
Edytowane przez Madzia312 Czas edycji: 2011-01-25 o 19:42 |
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Wesz³am sobie na t± stronkê, co poda³y¶cie i siê pop³aka³am ze ¶miechu, ¶wietny rozweselacz naprawdê
![]() Cytat:
![]() Madzia ¿adna z nas nie ¿a³uje rozpoczêcia eLkowej przygody, mamy bardzo mi³e wspomnienia z kursu. Nie raz by³o ciê¿ko, czê¶ciej po prostu ¶miesznie. Na pewno te¿ zakochasz siê w prowadzeniu samochodu. Nie ma na co czekaæ, zapisuj siê Z tego co pamiêtam to chyba nie musia³am przynosiæ ze sob± ¿adnych ¶wistków, chocia¿ ponoæ jest wymóg, ¿e zaczynaj±c teoriê powinnam mieæ ju¿ zrobione badania.
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-01-25 o 19:43 |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
witaj
![]() Kto Ci tak wmawia? który to? dawaj go tu ![]() nie s³uchaj ludzkiej paplaniny Je¶li chcesz co¶ robiæ to po prostu rób to, bez wzglêdu na to, co kto¶ ¿yczliwy Ci mówi. Dlaczego ludzie zabijaj± w innych pewno¶æ siebie? ![]() To kiedy zapisujesz siê na kurs? ![]() Jak ja wspominam pocz±tki? mega podekscytowanie, czasem wstyd- wiadomo wszystko nie bêdzie sz³o piêknie od pierwszej godziny. I pamiêtam, ¿e nie mog³am siê doczekaæ ka¿dej kolejnej jazdy. Apetyt rós³ w miarê jezdzenia Cytat:
|
|
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
hehe, pewnie, ja doda³am jeszcze, ¿e nie odpuszczam
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mo¿e egzaminator spojrzy na Ciebie bardziej ³askawie je¶li zobaczy ¿e odwiedzasz WORD trzeci raz pod rz±d?
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

mo¿e mi siê wydaje...ja z natury jestem panikar± 
za zerówkê

Dlatego mam takie pytanko czy pocz±tki s± a¿ tak trudne?? I jak Wy je wspominacie