|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Mrówaaa, Darusiaaaa
![]() Cytat:
Wróciłam od dentysty, mam kanałowe - miało być tak pięknie dwie wizyty i z głowy, a umówiona jestem na 4 wizytę za tydzień Ale do takiego dentysty nie chodziłam - zamiast fartucha czarna bluza z nazwą jakiegoś zespołu, czarne spodnie i czarne trampki, w gabinecie leciała jakaś metalowa czy rockowa muzyka
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Też normalne
Jak brzuch pobolewa to jest ok, chyba że czujesz silne skurcze, występuje krwawienie/plamienie, wtedy trzeba się pilnie skonsultować z lekarzem (mi kazał gin w razie takich objawów jechać na izbę przyjęć do szpitala, żeby sprawdzić czy jest ok i w razie konieczności jakoś zaradzić).Cytat:
![]() A co do ćwiczeń - mi lekarz powiedział, że jak ciąża prawidłowo się rozwija, nie występują skurcze, krwawienia to można od samego początku wykonywać spokojne ćwiczenia (wiadomo, że nie siłowe ani nic forsownego czy mogącego spowodować uraz, typu narty). Acelinko, lekka anemia w ciąży jest chyba dość powszechna, nie martw się tym za bardzo Natka - brrrrr, kanałówka ![]() Cotynato i Ty też?
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
I tylko zostaje mi to przerazenie czy bede dobra mamusia i czy sobie poradze
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Kanałówka to i tak nic w porównaniu z tym wiecznym poczuciem, że jest taaak niedobrze a u mnie jeszcze z wieczną paniką przy każdym najmniejszym bólu
![]() Mam nadzieję że im dalej tym bardziej spokojnie
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agnyska81;24606168]Też normalne
Jak brzuch pobolewa to jest ok, chyba że czujesz silne skurcze, występuje krwawienie/plamienie, wtedy trzeba się pilnie skonsultować z lekarzem (mi kazał gin w razie takich objawów jechać na izbę przyjęć do szpitala, żeby sprawdzić czy jest ok i w razie konieczności jakoś zaradzić).Aaaaa, bo ja jestem poczatkujaca krwawien nie mam, ale czuje taki bol cos jakby menstruacyjny i sie zastanawialam czy wszystko w porzadku, wizyte u lekarza mam juz zaklepana na piatek
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe zafasolkowane
Witam stare zafasolkowane ![]() ..czytam Was ale jakoś się nie udzielam,chyba hormony we mnie buzują,zmiany nastroju itd. .agnyska81-pisałaś(jeśli się nie myle) ,ze masz/miałaś plamienia,jakbyś mogła napisz czy były intensywne, czy tylko jednorazowe,bo coś mnie nie pokoji ![]()
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się teraz chyba bała ćwiczyć, ale ja to przerważliwiona jestem chociaż swoja droga to i tak w pracy się ruszam i ćwicze z dzieciakami więc na jedno wychodzi jak tylko lekarz w poniedziałek mi potwierdzi że wszystko jest ok i pozwoli to idę na basen rozruszac dupencję ![]() co do anemii to się aż tak nie martwię dostane żelazo i pewnie przejdzie, bardziej mnie martwią te bakterie w moczu bo wiadomo ze infekcja dróg moczowych w ciazy to niefajna sprawa i raczej kończy się w szpitalu więc nie chciałabym żeby się to rozwinęło. Narazie w ramach "zdrowego żywienia" kupiłam sobie soczek żurawinowy a na obiad robię szpinak
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy się wcześniej nie wybrać do lekarza
Dzisiaj miałam jeden konkretny skurcz i ogólnie często, a nawet coraz częściej boli mnie w pachwinach. Co myślicie? Lepiej iść? A jutro do laboratorium zorientować się ile mnie wyniosą moje badania
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
natka, a na kiedy masz umówioną wizyte? Jeżeli Cię to bardzo martwi to lepiej idź prędzej, będziesz spokojniejsza
![]() ja za badania zapłaciłam 64 zł, miałam morfologie krwi i cos tam jeszcze krwi, oznaczenie grupy krwi i badanie moczu. |
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę jak jutro się będę czuć.Ja mam morfologie, odczyn wassermana jakiś, toksoplazmozę (bo mam kota w domu), glukozę i mocz no to nieźle mnie szarpnie ![]() Okropnie jestem dzisiaj rozstrojona, płakać mi się chce, pokłóciłam się z TŻ i doła mam - baby mają przewalone jak nie PMS przed okresem to burza hormonów w ciąży
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, ze te dwa dni nie zrobią różnicy, ale jeżeli bedzie Cie nadal bardzo bolało to moze lepiej idź w piątek
![]() myślę ze ta toksoplazmoza moża troszke wiecej kosztować mi ostatnio koleżanka powiedziła ze nawet nie mogę dotykać kota a mnie właśnie spanie wzięło, więc zmykam pod kocyk ![]() popatrzałam na Twój suwaczek i mamy prawie ten sam dzień ciązy Ty 8 tydz 2 dz a ja 8 tydz. 4 dz to moze jakoś razem urodzimy? ![]() nie złośc się zrób sobi herbatki i się położ, o to Ci przejdzie na pewno a tż sam przyjdzie, zobaczysz
|
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
Mi kazali zrobic, morfologie, mocz, białko , glukoze, wr..... nie znam sie na tym w ogóle..... Pod koniec tygodnia pójdę, bo przeziębiona jestem..
Amam dwa koty więc toksoplazmozę tez zrobię.... Ile to kosztuje wiecie? Edytowane przez pestka78 Czas edycji: 2011-01-25 o 17:40 |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą toksoplazmą to raczej trzeba mieć dużą styczność z odchodami z tego co kiedyś o tym słyszałam.
Zobaczyłam właśnie kiedy jest ten 7 luty i się przeraziłam Nie doczekam się Nie ma bata
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce już zobaczyć serduszko |
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Ja przy dwóch kotach mam stycznosc....ale higienę utrzymuję wiec moze bedzie ok
![]() Ja jakos nie czuję sie jakbym była w ciąży.....za szybko myslicie? czuc juz cos w 5 tygodniu? |
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A coś się dzieje u Ciebie niedobrego? Dziewczyny, chciałam sprostować opinie na temat toksoplazmozy. Do około 70 % przypadków zakażeń wśród ludzi dochodzi wcale nie na skutek kontaktu z kotem (a dokładniej trzeba by zjeść oocysty, które kot wydala z kałem), tylko na skutek zjedzenia surowego lub niedogotowanego mięsa ssaków. Żeby nie było, jestem za badaniem na toxo, ale nie widzę sensu rozróżniania, że ta która ma kota powinna się bardziej bać, a ta która kota nie ma jest spokojna. Ja sama się zdziwiłam po badaniu na toxo, że nigdy nie miałam z nim styczności. A pochodzę z okolicy wiejskiej, od dziecka zabawy na dworze, babranie się w ziemi i od zawsze przynajmniej jeden kot w domu (i tak, zdarzało mi się nawet kota całować). Tak więc kot nie równa się toxo
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
Własnie nic nie czuję,jestem przeziębiona i lekko osłabiona, ale tylko tyle....
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie!
Z tą toksoplazmozą to nie koniecznie jest tak, że tylko przez koty można ją złapać ja odebrałam badania od ginekologa i okazało się że przechodziłam toksoplazmozę kiedyś i obecnie mam przeciwciała - ale nie mam pojęcia kiedy i gdzie mogłam ją złapać bo z kotami kontaktu nie mam żadnego i raczej nie miałam... Co do badań mi mój gin zlecił mi - morfologię, biochemię, wr, toksoplazmozę IgG,iGM, cytomegalię IgG,IgM, różyczkę IgG,IgM, antygen HBS, TSH, PT,INR,APTT, APTT Ratio, TT, TT Ratio, badanie ogólne moczu i grupę krwi. Trochę dużo tego - 5 karteczek Ale wszystko ok, tylko jak babka od pobierania krwi zobaczyła ile tego to powiedziała, ze musi iść po większą strzykawkę![]() I niestety i mnie dopadły mdłości a już myślałam, że mnie to ominie Co prawda nie wymiotuje ale czuję żołądek pod gardłem i taaak mi niedobrze, nawet jedzenie w łóżku przed wstaniem nie pomaga
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
Allle badań...płaciłas za nie czy na kase chorych?
W którym tygodniu jestes,że te mdłosci CIę dopadły? |
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednym słowem farta miałam, a gin powiedział, że "dobrze że tego kierwoniczka nie widzi bo by mi się dostało"![]() Co do mdłości męczą mnie od czwartku a dziś zaczęłam 8 tydzień licząc od ostatniej @
|
|
#414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę poczytac o Was troszkę, ale moze w kilku słowach aktywne teraz o sobie powiedzą?
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
gdzies czytałam ze toksoplazmozą można się też zarazić np gdy się nie myje owoców i warzyw, wiadomo trzeba dbać o higienę i już
a ja nadal dużych mdłości nie mam, czasami małe jak się przejem, jestem głodna, albo położę się na brzuch w czasie spania. |
|
|
|
#416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ się przymila właśnie - chociaż nie jego wina była![]() Cytat:
Cytat:
agnyska81 co do toxo to mam to samo zdanie, bo znam dziewczynę, która w życiu kota nie miała a toxo owszem
|
|||
|
|
|
#417 |
|
BAN stały
|
hej dziewczyny! Mam wielka nadzieje ze do was dołączę ale jako mamusia paz. 3 lutego się okaże
miałyście już jakies chociaż najmniejsze objawy na samym początku? mnie dzień po stosunku kuł prawy jajnik nie wiem czy to coć znaczy czy może była to owulacja...---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- może sobie za dużo wkręcam bo tak bardzo chce to dziecko chociaż mam dopiero 21 lat czuje się od wczoraj wiecznie zmęczona po praktykach jechałam autobusem i nie ogarniałam tak mi się spać chciało a to dopiero 7 dzień (tzn jeszcze nie wiadomo) proszę napiszcie mi coś o pierwszych dniach do miesiączki. Mam zamiar test zrobić 3 lutego no chyba że dostane okres;/ |
|
|
|
#418 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
dopisuje się do Waszego wątku jeśli wszystko będzie dobrze, to we wrześniu zostanę mamą! Trochę z zaskoczenia, ale co tam!
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#420 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

wczoraj sie dowiedzielismy z moim TŻ, że bedziemy mieć maleństwo
Ale do takiego dentysty nie chodziłam - zamiast fartucha czarna bluza z nazwą jakiegoś zespołu, czarne spodnie i czarne trampki, w gabinecie leciała jakaś metalowa czy rockowa muzyka

krwawien nie mam, ale czuje taki bol cos jakby menstruacyjny i sie zastanawialam czy wszystko w porzadku, wizyte u lekarza mam juz zaklepana na piatek

.