|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak kobieta zabija miłość-Brak szacunku do facetów
Wiesz, im więcej czytam Twoich wypowiedzi tym bardziej mnie ciekawi jak Ty się właściwie zachowujesz w związku, gdy kończy się etap 1. podchody,randki, flirty,podrywy i etap 2. różowych okularów, zakochania [bo dla mnie między zakochaniem, a miłością jest różnica], i przychodzi szara, zwykła rzeczywistość.
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie ma dorosłego faceta, który nigdy nie dostał od kobiety, mówiąc kolokwialnie " po głowie". Ale nie sądzę aby był powód aby się z tego powodu publicznie żalić. To tylko część naszego życia. Trzeba wyciągać wnioski i nie obracać się za siebie. |
|
|
|
|
|
#123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a niestety zauważam taką zależność, że poziom agresji kobiety podnosi się jak tylko zaczynam być miły.Cytat:
![]() Cytat:
W większości przypadków faceci nie mają szacunku do kobiet... bo kto miał szacunek do kobiet, ten widział jak działa na kobiety brak szacunku. Kręci to Was, taka prawda. Lubicie sobie popłakać przez faceta w poduszkę. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2011-01-25 o 21:08 |
||||
|
|
|
|
#124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o me wymyslania, to niestety sa wnioski z twych wypowiedzi. Owszem, moge sie mylic. Ale napewno sie nie pomylilam ze upierdliwy jestes ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
No czemu ty taka ofiara ![]() To jest jaks paralogiczny i parastatystyczny wynik
|
||
|
|
|
|
#125 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Dopasowali się.To, co dla Ciebie jest normalnym zachowaniem, normalnym dbaniem o kobietę, dla jednej będzie cudowne, idealne, wspaniałe, a dla innej będzie koszmarem. Jeden facet uzna moje postępowanie w związku za olewanie, drugi za zaufanie i danie pełnej swobody. Każdy ma inne wymagania, kwestia dopasowania się tak, żeby się te wymagania i pragnienia partnerów ładnie zazębiały.
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
ok nie ma co sie klocic...prawda taka kobiety lubia drani nic na to nie poradzimy...dowod? mnostwo watkow na wizazu....facet dran ona klapki na oczach...gdzie tu milosc? ja chyba pomalu juz nie wierze w nia....(pomijam dziadkow rodzicow bla bla bla to inne pokolenia byly inne wartosci zasady)
teraz zgodnosc charakterow sie liczy i to tez na chwile tylko... poza tym kobieta to istota bardzooooo emocjonalna a facet bardziej kieruje sie rozumem....i tu juz jest sedno sprawy...i zasadnicza roznica. |
|
|
|
|
#127 |
|
po drugiej stronie szafy
|
normalnyFacet -
piękna generalizacja. Z której nic nie wynika
|
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Czasem bywa tak, że z czasem ludzie przestają się rozwijać, ograniczają się do systemu praca - tv - łóżko...a to męczy partnera, który oczekuje od życia więcej... Tak sobie rozważam ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Gość niedługo trzydziecha, żeby nie było Kobietę ma w podobnym wieku No słodziaki do potęgi entej, sygnałkują tak sobie już 2 lata
|
|
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
po drugiej stronie szafy
|
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
Z innego wzgledu poczułem wstyd. Na zasadzie "Taki "..." ma kogoś, a ja nie".
Wiem, grzech ciężki teraz popełniłem. Oceniłem nieznając kogoś. |
|
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() szkoda ze w tak cholernie prosty i inteligentny sposób opisałes cos co jest po prostu prawdą...w dodatku nie dając tu kobietom zbyt wielkiego manewru w riposcie ..ot kilka niemerytorycznych zaczepek osobistych..ale to norma u kobiet ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Nic nie wynika????? To prosze uprzejmie poczytac ostatnia strone mojego pierwszego wątku... wy lubicie od czasu do czasu po prostu dostac po dupie i koniec. I pamietaj ,żaden mezczyzna nie ma interesu by kobiete robic w konia,poza jednym -darmowy seks..reszta jest jasna jak słonce tak jak napisał dopamine - jak my kochamy to do konca a nie na 62% w tym tygodniu... Edytowane przez love to love Czas edycji: 2011-01-25 o 22:39 |
|
|
|
|
|
#134 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. nie tylko ja dochodzę do takich wniosków. Cytat:
Mnie chodzi o sam fakt tego, że kobiety tak reagują. Nie wiem czy mężczyźni tak reagują, bo ja cieszę się jak w związku jest fajnie, jak się dogadujemy i dobrze razem bawimy. Dla mnie to naturalne i logiczne. Jak kobieta jest dla mnie miła, jak mi mówi, że chce ze mną spędzić życie, to dla mnie nie ma nic lepszego. Statystycznie rzecz biorąc, jak spotykam pierwszą, drugą, piątą, co po mojej deklaracji uczuć tak reaguje, jak rozmawiam z innymi facetami i mieli podobne sytuacje, to nie sposób nie uznać, że większość kobiet taka jest... no jak nie jest, skoro doświadczenia mówią co innego? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#135 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
ma kogoś No ma, fakt.Ale wiesz, on bardzo długo nikogo nie miał, bardzo różnie go kobiety traktowały, niekoniecznie dobrze (w tym ja, bo dopiero wykrzyczane "zrozumiesz w końcu, że cię nie chcę, że twoje sygnałki zamiast zbliżać, to odpychają?!?" do niego dotarło ), a nie podpisałby się pod żadną z męskich generalizacji, jakie tu padły. On jest zawsze uśmiechnięty, zawsze idzie do przodu, wierzy że będzie dobrze i wychodzi z założenia, że "nie chciała mnie? jej strata, inna skorzysta" i nie wnika. Nie rozczula się nad sobą, nie rozbiera każdego niepowodzenia na czynniki pierwsze, nie obwinia kobiet o swoje porażki, bo, jak twierdzi, "jestem hetero, kocham kobiety i chcę z kobietą być, więc jak mogę mówić źle o nich?" . ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ja trafiłam w życiu na takiego, który krzywdził dla samej satysfakcji. Który uwielbiał widzieć łzy. Więc bądź łaskaw nie pisać "żaden". Nie byłeś z facetem w związku, nie wiesz jak może być.
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie nie .....wezmy taka zdrade.....porzadna kobieta nigdy nie zdradzi swojego faceta...a jesli to zrobi to jak myslisz czym ona sie kieruje? emocjami...ona musi cos czuc...kiedy dla faceta zdrada moze byc jednorazowa....szybki numerek...mechaniczny...d la zaspokojenia tylko....kobieta zdradzajac wklada w to cale swoje uczucie...(pomijam prostytutki i na ksztalt podobne do nich) kolejna rzecza jest to ze kobiety sa strasznie niekonsekwentne....chca tego i tego faceta..takiego i owego ... chca milosci...a potem jak ta milosc maja to nagle koniec....bo ona nie wie co czuje...nie wie czego chce...no zalamka z takimi dziewczynami... |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Spotkałam się, też na wizażu, z tematami typu "chcę założyć rodzinę, chcę się ustatkować, a on tego unika...mówi że mnie kocha, ale nie chce deklaracji...odkąd powiedziałam że chcę z nim być zawsze, czuję jak się oddala...". Pozostaje mieć nadzieję, że się z tego wyrasta ![]() I jestem skłonna w to uwierzyć.
|
|
|
|
#139 |
|
BAN stały
|
evegirl ,mówicie jako kobiety ze nie ma problemu,skoro dziewczyna wam nie odpowiada,niszczy was ,jest toksyczna to konczycie związek i juz..proste..
A nie! własnie nie jest proste bo my sie angazujemy...przeciez jakby dziewczyna od samaego poczatku na pierwszej randce robiła fochy,jakies żale,problemy to ..nigdy facet by tego juz nie ciągnął...a my sie angazujemy bo widzimy ze jestesmy potrzebni,kobieta nas chce,poząda,kocha,nie moze bez nas oddychac...a potem tekst ,,Nigdy cie nie kochałam,, - i tak samo jak dopamine pisał...mam duzo znajomych facetów i chyba kazdy z nich kiedys tam sie w zyciu zetknął z tym dziwnym zachowaniem kobiet..dla nich to lajt dla nas niekiedy koniec życia...wiec to nie jest taka błacha sprawa. |
|
|
|
|
#140 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2011-01-25 o 23:07 |
|||
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Niekoniecznie, może być na przykład sfrustrowana erotyczną stroną związku. Nie generalizuj. Cytat:
|
|
|
|
#143 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Każdy ma jakieś doświadczenia, mniej lub bardziej bolesne, ale mające wpływ na ocenę danej sytuacji, danego zjawiska. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Przecież wątek jest o kobietach, a nie o mężczyznach.
|
|
|
|
|
#145 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak samo z kobietami. Serio, najeżdżacie na kobiety, a wasze argumenty w większości można przerobić tak, jak to zrobiłam wyżej. Skur.syństwo, wbrew nazwie, nie jest domeną facetów. Nie jest też domeną kobiet. To obrzydliwa cecha ludzka. Po prostu.
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
mam 23 lata i kuzwa cholernie cierpie ze jestem fair wobec dziewczyn...taka moja natura niestety i zmienic mi sie jest ciezko...bywam twardy pewny siebie..wiem czego chce i oczekuje ale naprawde chyba trzeba popasc w jakas skrajnosc....bo jeszcze normalnej kobiety nie spotkalem choc bylem w zwiazkach ze juz mialem ta namiastke tej "normalnosci" lecz nie BRAK KONSEKWENCJI byl u kazdej kobiety....a kuzwa bycie z kims to ma byc byciem z kim a nie szukaniem lepszej opcji na boku....
heh a najsmieszniejsze jest to ze byly rozmowy -xxxxx wiesz spotykalem sie z roznymi kobietami..z roznymi bylem i padaly zwroty "kocham jak przyjaciela" "nie wiem co czuje" "nie wiem czego chce" innymi slowy teksty wyjete z tylka......i czy Ty tez mi tak kiedys powiesz? - nie skarbie ja Ci nie powiem tak..bede kochac Cie cala soba u mnie uczucia sie nie zmieniaja.... co bylo potem? a no oczywiscie bylo inaczej niz mowily a co jeszcze potem? krecily na boku? a nastepnie? dostaly po dupci zalowaly chcialy powrotu.....i praktycznie za kazdym razem tak mialem !! moi znajomi rowniez !! wiec bede generalizowal dopoki nie spotkam odpowiedniej!! a czy na forum jakas deklaruje sie ze jest normalna i tak nie robila to mnie nie obchodzi....
|
|
|
|
|
#147 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Owszem, ale używacie sformułowań, które można odnieść do przedstawicieli obojga płci.
Takie zachowania to nie jest domena kobiet. To nie jest tak, że to KOBIETY są be. To człowiek bywa be. I tyle. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Nie będę łamać regulaminu i nie wytknę Ci tego, że jednak taki fair nie bywasz.
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
oj ciagle z ta alternatywa mi wyjezdzasz ktora i tak byla spowodowana jej zachowaniem nie moim. sam z siebie tak sie nie zachowuje. zreszta odszedlem od tego pomyslu. i elve temat zamkniety nie chce do tego wracac.
|
|
|
|
|
#149 |
|
po drugiej stronie szafy
|
nF - nie wracam, ale mnie nie prowokuj
|
|
|
#150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O mężczyznach natomiast wszem i wobec wiadomo, że to s****ysyny, nawet jak tymi s****ysynami nie są. Kobieta, jak zachowuje się podobnie, to jest już 'femme fatale', albo 'kobietą wyzwoloną'. Ale tylko dlatego, że biedna szuka prawdziwej miłości i dowartościowania. W związku z tym, kobiety mają szansę na bycie nieufnymi, ostrożnymi itd, mężczyźni natomiast tej szansy nie mają. Cytat:
Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2011-01-25 o 23:40 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

a niestety zauważam taką zależność, że poziom agresji kobiety podnosi się jak tylko zaczynam być miły.
Dopasowali się.
piękna generalizacja. Z której nic nie wynika 

), a nie podpisałby się pod żadną z męskich generalizacji, jakie tu padły.