|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
Agatka tak blondynaa..... teraz to tylko marznie zeby włoski rosły długie i piekneee.....ah ah......jakos bardziej jeszcze musze porost przyspieszyc,a i co wiem napewno to nie moge dopuscic do odrostu tak duzego jak teraz miesiąc i 8 dni nie farbowane włoski....brrr.....tak nie moze byc.
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Tobie wyszło bardzo ładnie ![]() Ja bym sama chętnie o ton przyciemniła włosy ale nie wiadomo jak czym itd więc lepiej nie kombinować |
|
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny a jak tam może pytanie z innej beczki ale chciałam się zapytać dziewczyn które na co dzien maja z blondem do czynienia. A mianowice
mam włosy ciemny blond-brąz, bo odrost mam teraz dość ciemny zaś zawsze byłam taka "szatynka", gdybym przefarbowała się na blond to czy farbowanie farba np. wellaton wystarczyłoby na worównanie koloru z odrostem?? Czy musialabym najpierw rozjasniac odrost i potem cale wlosy farba? Chciałabym cos zmienic ale nie kosztem co miesiecznego rozjasniania wlosow, dlatego pytam czy farba drogeryjna poradzi sobie z ciemnym odrostem?
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Magda ;)
|
Dziewczynki dziękuję wam wszystkim
a ja byłam w kinie i na małych zakupkach,kupiłam sobie spodnie w Orsay i pasek w NY czaiłam się jeszcze na kolczyki w Divie dziś poszłam to już ich nie było ![]() no i miałam zajść do Rossmana,ale jakiś remont i zamknięte było
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja teraz zaluje że wycofuja Excelke i ze 9,13 nigdzie nie ma. Kolor infatuated bardzo mi sie podoba i nie pogardziłabym takim a zamiennika takiego na rynku nie ma. |
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, jak to nie ma?
u mnie dużo 9,13 jest jeszcze a najpewniej to w carrfourach i tesco znalezc co do zamiennika to jak byłam u fryzjera to w palecie majirela spojrzałam na 9,13 i podobnie wyglądał ale jak to w praktyce by wyszło, to nigdy nie wiadomo..
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze nachodzi mnie ochota na przyciemnienie o 1 ton ale nigdy tego nie robię
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Teraz będę czaić się na kurtkę, chciałabym coś takiego http://www.groszki.pl/groszki/1,9594...a_Venezia.html tylko jaśniejsza, chciałabym taką kremową ![]() i zrobiłam sobie listę must have ![]() |
|
|
|
|
#2650 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() co masz na tej liscie?
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Magda ;)
|
no cena powala
![]() a na liście mam tak o: ![]() -bokserki (biała,czarna,w kwiatki) - ciemne jeansy ![]() -dres (nigdzie nie mogę znaleźć takiego,żeby bluza nie była rozpinana, tylko wkładana przez głowę z kapturem i żeby spodnie miały ściągacze na dole )- 2 chusty (jedną chcę w kwiatki,a jedną znalazłam już w tesco,taki ładny "brudny róż" - z 2 spódniczki -spodnie haremki -kurtka -buciki coś w tym stylu http://allegro.pl/botki-platformy-mi...380651054.html -opaski do wlosow - *******ki do tipsow koniec dopoki mi się coś nie przypomni ![]()
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a skóra też jakoś lepiej wygląda wiosną Jedyne co przyznam brunetkom, to na pewno są bardziej seksi i wyraziste ![]() Mnie podobają się jedynie brunetki w typie królewny śnieżki. Jasna skóra, ciemne włosy, niebieskie oczy ![]() Cytat:
sporo naturalnych brunetek bez makijażu wygląda jak transwestyci, np. Kim Kardashian ![]() Jasne włosy jakoś odbijają światło i skóra wydaje się bardziej rozświetlona, przynajmniej u mnie a w ciemnych włosach czuję się taka szara
|
||
|
|
|
#2653 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
mi tez przydalyby sie opaski do wlosow jakies ladne, moze z kwiatem jakims czarnym bo jeszcze nie mialam ![]() haremki kupilam sobie na allegro, albo jak to kto nazywa alladynki, fajne są, nie moge doczekac sie kiedy zrobi sie troche cieplej to zaloze je do szpilek ![]() spodobaly mi sie kolejne botki z deichmanna no i oczywiscie jeszcze cos by sie znalazlo
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
ja teraz zaczynam robić wielką wyprz na allegro i zbieram kasę na nowe ciuchy
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/eleganckie-spo...382093537.html
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Ja lece spać, dobranoc
|
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jakieś 9.12 lub 9.21.Cytat:
Ale ładnie. Najważniejsze zebyś była zadowolona i twoja depresja blond minęła Wczoraj mnie laseczki nie było bo byłam u mamy ją strzyc i farbowac. Ale sie namęczyłam, ale wyszlo jak chcialam ![]() I moja mama skomentowała moje falko-loczki w sposób nie pozostawiający mi watpliwości Jakie ty masz dzis piękne włosy! Najładniej ci w takiej fryzurze! powinnaś zawsze tak sie czesać! Lubilam jak tż wymodelowal ci wlosy ale tak jest najpiękniej! Tak więc nie mam wyboru- fale górą! Muszę tylko się teraz nauczyć ich konkretnej pielęgnacji i będzie super. Dól zwija mi sie w regularne loczki, góra tylko faluje ale ja wyciskałam mokrymi rękami Dzis chyba umyję włosy i spróbuję. Ale póki co ubieram sie i lecę do carrefoura bo muszę sobie kupić dorosły szampon bez silikonow, odżywke do splukiwania tez bez silikonow i spozywkę ![]() tz mnie zabije za nowe kosmetyki ![]() A co do wspolnego farbowania to ja wypadam, bo będe farbować za tydzien bo dluzej nie zniose odrostu ale czekam na wasze rezultaty
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko proste do mycia skalpu bo od odzywienia wloskow sa odzywki/maskiprzeciez jak umyjesz takim ciezkim szamponem pozniej dasz ciezka odzywke to co bedzie z wlosami oklapna![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- snow w tym filmiku kobieta naklada na mokre calkowicie odzywke bs i odgniata recami wode z nich i to wszystko poznoej idzie w ruch bawelna ja tez nakladam odzywke w ten sposob jak ona nad wanna na bardzo mokre wlosy![]() a z ta isana nie znam sie jakie one sa tylko mam pytanie ty nakladasz isane bs i jeszcze na to pantene????????????? bo sa to dwie odzywki bs????
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czym robicie blond? Farbami czy rozjaśniaczem? Cieszę się, że znalazłam ten wątek
|
#2660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kiedys nosiłam i to takie z futerkiem na mega szpilce ![]() bleee...Cytat:
ale chyab zostane przy bezamoniakowym moussie, jakos mniej wysuszone po tym włoski. wellaton dobry jets, podobno rowno bierze i dobrze rozjasnia Cytat:
no to juz wiesz jak masz nosic ![]() a z ta kosuzlka to faktycznie, ja tez nie wiedziałam. Jak odgniatałam na koszulce, to były nawet lcozki, a jak reka to przy buzi tylko fale. Wiec koszulka górą
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciłam
![]() Kupiłam balsam do spłukiwania gingko do farbowanych z mrs. potters i do tego szampon z tej samej linii- szampon kiedyś miałam i był super, wlosy myłam raz w tyg. po nim i nieźle sie czesały więc myśle że będzie ok. Ma tylko silikon zmywalny wodą dimethicone copolyol ![]() Ale jestem dziś zła na Lolkę Głupia sucza dostała jakiejś cieczkowej szajby i co godzinę drapie mi w drzwi że chce na dwór A jak wyjdę to oczywiście ani myśli sie załatwiać, tylko wącha psie siuśki i sie w nie kładzie... Jest okropna, w ogóle siemnie nie słucha, ciągnie na smyczy jak oszalała... Już nie daję rady! Lata po mieszkaniu i piszczy i wyje jakby ją obdzierali...To powinien byc drugi tydzień cieczki ale o dziwo przestałam zauważać krew? Tylko wszystko jej tam poczerwieniało i nabrzmiało...hmm... tak ma być? Wasze też tak dziwnie sie zachowują?
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
bunny potersy dobry zakup
ciagle o nich czytam i sa chwalone tak samo jak joanna z apteczki babuni dobrze nawlizaja i sa dobre zwlaszcza dla kreconych![]() jak bede w pl tez sobie kupie cos z tej serii ![]() a ja wlasnie szykuje sie do sklepu ..........
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Caskada, widziałam Twoje zdjęcia.
Masz takie naturalnie kręcone włosy??? Też takie chcę ![]() A moje są tak proste, że wyglądają jak tafla lodu na głowie....
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ciesz sie ze masz prosciutkie ja kiedys prostowalam zeby miec chociaz w polowie proste a proste lepiej odbijaja swiatlo niz krecone
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby chociaż przez kilka godzin mieć loczki. A i tak przy pierwszym wietrze, deszczu albo wilgotnym powietrzu wyglądałam jak zwykle ![]() Więc powiedzcie mi czym robicie blond. Bo będę miała temat do obgadania. Może mi coś doradzicie
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Chcesz mieć taflę na głowie?
E tam ![]() Znajomi od zawsze pytają co robię i czym je prostuję, że one takie są. A ja prostownicy nigdy nie miałam w ręku.... Chcę jakieś fale, chociażby od czasu do czasu. Albo takie jak ma Caskada. Kobiecie to nie dogodzisz....
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie zobaczymy zdjęcie Twoich włosów. |
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z szamponów mam tak: fioletowa Joanna, Babydream i Schauma połysk koloru do farbowanych - i tutaj jestem zła okrutnie bo zmienili skład a kochałam ten szampon. Nie miał silikonów, nie wysuszał jak ziołowe, nie przetłuszczały mi sie po nim włosy, super był. A teraz juz nie jest taki fajny... No i patrze i ma dimeticone jakos w srodku składu No ale jak juz mam to go zużyje, szkoda zeby sie zmarnował, a taki zły nie jest. Włoski mi sie nie przetłuszczaja, dzisiaj mam 3 dzien i poza grzywka jak mam włosy zwiazane to jest ok Cytat:
wiec do samego braku makijazu nic nie mam oczywiscie, chodzi mi o to zadbanie. A czasem niestety kobiecie makijaz jest potrzebny.O matko, białe kozaczki z futerkiem Ciezko mi sobie wyobrazic haha
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

czaiłam się jeszcze na kolczyki w Divie dziś poszłam to już ich nie było 
a najpewniej to w carrfourach i tesco znalezc 

a skóra też jakoś lepiej wygląda wiosną
Ja lece spać, dobranoc
tylko proste do mycia skalpu bo od odzywienia wloskow sa odzywki/maski
oklapna
ciagle o nich czytam i sa chwalone tak samo jak joanna z apteczki babuni