|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
moria44 piękny brzusio
i jaki piesek fajniusi się do sesji dołączyłDziewczonka cieszę się, że w końcu lepiej spałaś i że glukozę tak dobrze zniosłaś martynka89 super wiadomości, cieszę się
|
|
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
moria, oj rosnie brzusio fest..
anulinka, pewnie, ze starczy, szkoda, ze mi nikt nie zrobil takiego prezentu.. cafelate, widzisz nie jest zle. ale moj maly szaleje, caly brzuch podskakuje i sie wygina
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka
Cytat:
Masz już wybrane imię dla małej?
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
nie widze powodu by mial Ci nie dac, moj sam pyta czy zwolnienie potrzebuje.
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
nie musisz go o nic prosić zresztą on sam powinien ci już je zaproponować a jeśli tego nie zrobił to powiedz że coraz mniej komfortowo się czujesz w tej pracy i już bez problemu dostaniesz l4
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
kolejna dziewuszka, gratuluje martynka!
|
#4957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. W przychodni był problem, że się jej nie należy, jak poszła prywatnie, wprost przeciwnie. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ( czytaj: wypisywania L4 i co za tym idzie kasowania należności ).---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
, bo oni chcą mieć jeszcze drugie dziecko, więc jak Piotruś wyrośnie oddamy z nadwyżką.Ale fajne są takie "pożyczki" |
||
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze mojej kochanej coreczce nic miedzy nozkami nie urosnie |
|
|
|
|
#4959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe niestety jak wiadomo to polska więc czego możemy wymagać??? martynka gratuluję
|
|
#4960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jem więcej jajek, bo czytałam, że żółtka są bogate w żelazo, Mama zrobiła mi kilka słoików buraczków, które pożarłam z apetytem, przemycałam zieloną pietruszkę surową do zupy, plus piłam soki ze świeżych owoców i warzyw. Teraz jeszcze wcinam kiełki. I otręby i zarodki pszenne. Niby najwięcej żelaza ma wątroba ale ja jej nie lubię, co innego wątróbka drobiowa z cebulką - mniam ![]() Teraz chyba mam mało wapnia, bo tak mnie ciągnie do nabiału, że aż jestem zaskoczona. A jak zaczęła mi spadać morfologia (byłam wtedy w szpitalu) to strasznie ciągnęło mnie do sałaty, którą niespecjalnie lubię.
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co mąż na to ?? ![]() eweska ale sie cieszę z Tobą z Twoich dzieciaczków !! WIELKIE są !! Rosną Ci jak na drożdzach, zważywszy, że to blizniaki to naprawde rozmiary godne podziwu !! matallewar to chyba naprawde ADHD nosisz hihi ![]() ![]() Aliczka88;24623894 to ładnie przydzwoniłas sie w głowe na dzień dobry ale pewnie od razu sie dobudziłas Andziot jak tam wizyta??????? bzyczka zakupy rewelacja a cena jeszce lepsza ! Good deal ![]() Nie nadrobiłam Was wszystkich Wczoraj połozyłam sie po 20 i przysneło mi sie.. na dodatek naczytałam sie o tych skurczach i wydawało mi sie, ze je miałam Ale to moze tez moja wyobraznia i zdolnośc do wmawiania sobie wszystkiego Na dodatek nie mogłam sie w łózku ułozyc, wszystko mi drętwiało ! Tez tak czasem macie? Dziewczynki, prosze powiedzcie mi o jakiej marce mówiłyscie pościeli ? Ona jest najlepsza?? Zostało mi wolne pare zł i chciałabym ją kupić bo wiem, że to wcale tak mało nie kosztuje.... Grazin, ja mysle, ze lekarz powinien Ci dac bez gadania L-4... to nie jest 1 msc ciazy i ktos mogłby Ci zarzucić ze wymyslasz, iż cos Tobie dolega.. Trzymam kciuki w kazdym badz razie !!! Martynko, bardzo się cieszę !!!!!!!!! B ędziesz miała swoją Maleńką
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-26 o 13:35 |
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, wyrobiłam się jeszcze w tej części
Na poczcie niestety to nie był śpiworek Dziewczonka ![]() bzyczka1 śliczna wyprawka ![]() caffelate super wyniki ![]() martynka89 zazdroszczę, że już wiesz To mamy kolejną dziewczynę na wątku ddaaiissyy a najbardziej ruchliwe robi się w kościele... Jak organista zaczyna grać i śpiewać, to normalnie jakby chciało z brzucha wyskoczyć... Mi basen gin zabronił w ciąży, bo mam tendencję do infekcji A tak strasznie miałam ochotę wykupić sobie karnet W ogóle powiedział, że on mi tylko spacery zaleca i wolałby, żebym zbyt aktywnie nie ćwiczyła nic ![]() Zabieram się do pracy, bo zaraz 14
|
|
#4964 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej pory najlepsza dla mnie była "MŻ-WR" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Grazin mnie się zawsze lekarz pyta, jak się czuję. i czy nie potrzebuję zwolnienia. Zawsze możesz powiedzieć, że masz wyczerpującą pracę i nie dajesz już rady, dlatego chciałabyś L4. |
||||
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sunia... sweet Jak pieknie sie do brzuszka przytula !!! Ahhh rozpływam sie jak widze pieseczki Myslisz, że czuje iż masz lokatora w brzuszku
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
Moria pięka sesja a piesek uroczy.
cafelate super że wyniki się poprawiły martynka super ,że bedzie dziewczynka
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa, jesteś moją nadzieją, że po porodzie do wakacji dojdę do starej wagi
Agnieszko, po ciąży musimy się motywować po prostu i tyle! Damy radę, w lipcu będziemy w bikini latać ![]() Moria, ten Dukan do mnie też jakoś nie przemawia, zdecydowanie ruch u mnie będzie wskazany Super brzuś![]() Martynko, gratuluję zdrowej córki! Jak już wiecie, cierpię na zbudynienie mózgu. Aguś, pytałaś rano o huśtawki/bujaczki, no i my już się zdecydowaliśmy, a właściwie ja, bo TŻ kazał mi samej zdecydować. Wahania były pomiędzy Bright Starts jakimś hybrydowym [ ], a Fisher Price. No i padło jednak na Fisher Price. Ta kolorystyka z niebieskim do mnie nie przemawia, ale znalazłam taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...421364597.html I w zasadzie zdania raczej nie zmienię. |
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie ja tez planuje po ciazy Dukana :P Moja mami 8kg schudła.. teraz rozmiar 34 na niej wisi
ale ona jest malusia, bo raptem 155cm wiec to 48kg dla niej w sam raz Kolega 20kg stracił ale wazył ok 100. Wiadomo, ze kazda dieta ma swoje dobre i złe strony ale wydaje mi sie, ze jak sie nie przegina w jedną czy drugą stronę to wszystko jest oki. matallewar a co bedzie jak podczas chrztu się rozbryka ![]() mary ale ładne to !! można już noworodka wsadzic do takiego bujaczka?? Bardzo bardzo mi sie podoba
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-26 o 13:50 |
|
|
|
#4969 | |
|
Moderatoreska
|
Ale się kobitki rozpisały, troszke mnie nie było i tyle nadrabiania
![]() Cytat:
Muszę zaraz zabrać się za jakiś obiad, a ochoty zbyt wielkiej na gotowanie nie mam, no ale muszę :/ |
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po tym wczorajszym USG chyba mozg mi zbudynial do konca.
A co do skurczy, to lekarka powiedziala, ze skoro nie ma zadnych krwawien a w srodku tez wszystko OK to moga to byc skurcze przepowiadajace. Stwierdzila jednak, ze nie powinnam ich jeszcze miec bo za wczesnie, ale wyjatki sie zdarzaja. Kazala sie zglosic w razie krwawienia albo innych objawow a puki co mam byc spokojna bo wszystko jest tak jak byc powinno. Nie wiedzialam, ze takie wizyty tak bardzo uspokajaja bo jak wyszlam od lekarza to poczulam niesamowita ulge |
|
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
boze jak mnie boli prawy chyba jajnik, kurcze co za bol ![]() ide sie polozyc |
||
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
to ja pisałam (między innymi żeby nie było że sobie wszystko przypisuję
) o tym że psy wyczuwają ciąże w stadzie ![]() Moja kotka warczy na mój brzuch a nie daj boże jak Lilka kopie a ta leży przy mnie i to poczuje. Żartujemy z tż że to wszystko przez to że ona wysterylizowana jest i sama małych mieć nie może a może by chciała i jest zazdrosna. A poza tym ona jest zazdrosna o mnie, to jest normalnie kochanka mojego tż
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
witam !
nadrobię Was później teraz tylko dam znac jak po wizycie: dzidzia waży 900g ![]() leży główkowo, gadała do nas na usg bo ciągle buzie otwierała ![]() szyjka moja ma 3cm (gin sie chyba przejął bo kazal mi za 2 tyg przyjsc na kontrole czy sie nie skraca) ale twarda i zamknięta ... no i te nieszczęsne nerki .... nadal są powiększone miedniczki niby gin się nie przejął, powiedział że minimalnie, na granicy wykrywalności, ale jednak .... martwię się ![]() no i gin wątpilości nie ma : jednak DZIEWCZYNKA (widziałam i wierzę tym razem )to idę do Zosi, do wieczora |
|
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje za odpowiedzi w sprawie l4
mam przeciez juz 6 miesiac wiec chyab najwyzszy czas sobei odpoczac zawsze moge powiedziec ze bolą mnie plecy i mam prace siedzaca 8 godz przed kompem i dojezdzam pociągiem i sie nie moge wygramolic na te stopnie w pociagu:P faktycznie to czasem tak wysocho sa te schodki ze ledwo daje rade... na margfinesie... polska kolej jest rewelacyjnie przystosowana do przewazenia kobiet w ciazy i matek z dzieckiem ze juz o niepełnosprawnych nie wspomne... niby sa wydzielone przedziały dla kobeit w ciazy i matek (ja takie spotkałam) i sa miejsca dla kobiet z dziecmi,a le jak ta kobieta ma sie wtarabanic na metrowe schodki to nikt juz nie pomyslał.... Cytat:
![]() strasznie sieciesze ze Ci powiedzieli i bedzie miała taka mała niunie Cytat:
![]() ta Twoj apsinka jest prze kochana przytula sie do brzuszka słodko to bedzie sie dzidzią opiekowac ja jak sie urodziąłam to tez mielismy peiska i cały cas lezał pod łóżeczkiem i mnie pilnował a przed moimi chrzcinami jak mama sobei becik elegancko wykrochamlaiła to sie tam nasz piesio wtranżolił i sobei spał:p
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-01-26 o 13:58 |
||
|
|
|
#4975 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W dodatku też będziemy mieć córkę Hanię
|
|
|
|
|
#4977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja tu was nadrabiam od strony 102, zostały mi jeszcze tylko 2 strony, ale piszę do was, żeby się odezwać jeszcze w starym wątku. Dużo piszecie na temat wagi. Ja startowałam z wagi 54,5 kg przy 162 cm wzrostu, do końca 3-go miesiąca nic nie przytyłam, potem przez święta trochę mnie przybyło, bo jak byłam u ginekologa 7 stycznia, to ważyłam 57 kg i on mi powiedział, że UWAGA ... za dużo przytyłam. Ciekawe jakie on ma normy. Dzisiaj się ważyłam i wyskoczyło 59 kg. 4 lutego mam wizytę i już sobie wyobrażam, co on mi powie, ale ja mam go w nosie. |
|
|
|
|
#4978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba przed zakupem rozeznamy, jak nasz Piotruś do tego podchodzi ![]() Cytat:
Najważniejsze, że Gabrysia ( Marysia ?? ) jest zdrowa i rośnie A miedniczkami się nie martw, na pewno wszystko będzie w normie po porodzie.
|
||
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, w takim razie gratuluję świetnego gustu
![]() A tak poważnie, to trzeba się będzie wymienić zdjęciami Hanek w tych bujaczkach ![]() Tylko niech no ja jeszcze potwierdzę płeć na kolejnym USG, bo wtedy to Olo będzie na tym bujaczku
|
|
|
|
#4980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rp_77 czy jakos tak\ na pierwszej stronie jest napisan w polecanych sprzadawcach ![]() polecam tetre 1.50 sztuka i flanelki tez cudne Cytat:
400 kosztuje ![]() Cytat:
ciuciola ja chodze na basen polecam ![]() infekcje mialam raz w listopadzie, przeszlo do dzisiaj ani widu ani slychu |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

i jaki piesek fajniusi się do sesji dołączył

. W przychodni był problem, że się jej nie należy, jak poszła prywatnie, wprost przeciwnie. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ( czytaj: wypisywania L4 i co za tym idzie kasowania należności ).

Wczoraj połozyłam sie po 20 i przysneło mi sie.. na dodatek naczytałam sie o tych skurczach i wydawało mi sie, ze je miałam

], a Fisher Price.
4 kg? oby, choc pewnie wyjdzie wiecej