|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Maria jak było dobrze na Bebiku to juz faktycznie nie kombinuj. Piotruś bardzo lubi to mleczko a i cena ludzka
![]() Lucky ciesze się, że w końcu w domku! Oj współczuje tych męczarni... Mam nadzieje, ze już nieługo wszyscy będziecie zdrowi i wrócicie do normalnego życia ![]() Nie wiem czy pisałam... Pampersy w tesco są w kartonach po 99zł, a w lidlu od poniedziałku będzie paczka pampków za niecałe 40zł. |
|
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
A w temacie pampków- ja się dziś nabrałam na promocję. Niby cena była 32,99 więc wzięłam 2 opakowania. I co się przy kasie okazało? Że niby nowa dostawa dziś była i cena normalna
Wzięłam już, bo i tak zejdą i tak, ale wpieniłam się strasznie, bo mogłam 1 paczkę wziąć.
|
|
|
|
#3873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawałam 3 razy dziennie po łyżeczce. Nie było z tym problemu bo jest słodki. Cytat:
Lucky dobrze, że jesteście już w domku! wracajcie do siebie szybciutko! ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- nie pamiętam czy pisałam ale Blanka ślicznie wygląda w kolczykach! |
||
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, trochę mnie pocieszyłyście. Ja już tez myślałam, ze zrobiłam coś nie tak, żeby tak popsuć charakter mojego anielskiego NIEGDYŚ Stasia
Czyli trzymamy sie wersji, że to minie![]() Właśnie co jest z Kareniną? Aniulka, trzymam kciuki za podpisanie umowy. Cytat:
Dzięki za info o pampkach
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mój dzień na urlopie wyglądał tak że dwa razy byłam w pracy Ale jutro o 19 mam konfrontacje klientów, jak się zdecydują to zapowiada się intensywny weekend z zakupami i dyskoteką włącznie Także proszę o kciuki Także tu również proszę o kciuki, chyba nawet mocniejsze bo praca pracą ale przecież zdrowie dzieci najważniejsze Widziałam przelotem że się troche mamuś w kwesti słodyczowej wypowiedziało. Ale z tego co czytałam to ja chyba jestem z tych bardziej na Nie bo ani mleczna kanapka ani kinderczekolada u Nas nie wchodzi w grę. Z tym że to chyba też zasługa mojego mocnego charakteru no i jak babcie coś zaczynają kombinować i usłyszą moję bardzoooo wymowne, głośne i stanowcze NIE to wtedy dają sobie spokój. Bo gdyby tak nie było to pewnie Wiki nie raz zjadłby coś słodkiego. Apropos słodkiego to ja znowu na diecie jestem, tak mnie ostatnio te dni wnerwiały że jestem 1,5 kg na plusie Ale od dziś robie Dunkana i mam zamiar jeszcze z dodatkowe 2 kg zrzucić, zobaczymy ile wytrzymam![]() Zmykam trochę popracować i nadrobię co tam jeszcze naskrobałyście. |
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi nie ma za co
Tż kupił dzisiaj własnie karton w tesco 132 szt za 99złCzy ja wiem czy zaleta...niektóre dzieci mają po nim bóle brzuszka i ekscesy kupkowe. Co za dużo to też nie zdrowo. To tak jak nutramigen co ma więcej żelaza- moje dziecie po nim kupy nie mogło wykrzesać z siebie ![]() Osobiście staram się dawać mięsko, owoce, jajka i dziecko nie wzbudza w lekarce konieczności wykonywania badania krwi nawet już. A mieliśmy spora anemie- wcześniak plus długa żółtaczka. Mnie odstarszają te nowe mleka jakoś wogóle szczerze mówiąc... Jakoś najbardziej przekonuje mnie Bebilon(ale cena z kosmosu) i Bebiko tego samego producenta no i do humany mam sentyment ponoć tylko po niej mogłam się wykupciaćOglądnełam step up to prawie jakbym poćwiczyła- i moge iść spać Jutro zaserwuje swój wyrób syropo podobny mam nadzieje, że Piotrusiowi pomoże.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-01-25 o 23:10 |
|
|
|
#3877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej lubie konwersacje pod tytułem: gdzie jest tata. Wiki pyta tata?? a ja mu mówię tata jest w pracy na co on papa?? a ja mówie tak papa a potem swoje ahaaa a po chwili znowu pyta tata?? i tak z 10 razy potrafi Nie wiem co sobie tak to ubzdurał ostatnio![]() Co do spotkania to masz rację absolutną ale teraz pogoda taka antywychodzeniowa że nie ma się co dziwić. No i gratki z okazji mieszkania Zebra thx za info o pampersach Karenina co z Tobą ![]() : confused:Lucky i pozostałe dziewczyny współczuję tych przeżyć z choróbskami Wrzucałam zdjęcia mieszkania i przy okazji mam parę zdjęć Wikiego więc wstawię fotkę. A i mój syn zaczyna na siebie mówić: Titi ![]() A na fotce jest mój Wiki i jego ulubiona miejscówka- kosz na gazety ![]() DSC00958.jpg |
|
|
|
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny Ola znowu w nocy miała 38st temp daliśmy jej nurofen ale teraz temp wraca
![]() próbuję się teraz dodzwonić do szpitaka i pogadać z lekarką czy mamy jechać... jak wysoko Wasze dzieciaczki gorączkowały przy ząbkach? bo Olci czrówki teraz wychodzą to może od tego
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Lucky nam pediatra powiedziala, ze przy zebach raczej jest stan podgoraczkowy- do 37,5. trzymam kciuki, zebym sie mylila i to byly ząbki
co do konkursu, to babka mowila o bonie na zakupy w chicco . ale tz stwierdzil, ze przeciez inne dziecko go dostanie, moze bardziej potrzebujace ![]() kate ja nie daje zadnych kindercostam. ze slodkiego to tylko placek od babci probuje, ale to przewaznie sernik lub jakis jogurtowy. no i Wiki na zdjeciu ![]() edit: Konspi ja niedawno mialam w domu bestyje- krzyczala, zaciskala piesci, piszczala, kladla sie na podloge.ale zęby wyszly i przeszlo dopiero mamy 7 zębow (jedynki i 3 dwojki), wiec szykuje sie na powtorke;]
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-01-26 o 09:18 |
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
lucky moja przy zabkach tylko raz goraczkowala i miala 38,6 rozmawialam z lekarzem i powiedzial ze mial przypadek gdzie dziecko przy zabkach mialo i prawie 40 stopni wiec mam nadzieje ze to zabki u was byly i ze szybko wyjda
asioczka moj braciak jak byl maly to tez byl grubasek i jak zaczynal chodzic to trzymal sie za brzuch a teraz taki patyk ze szok
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Lucky trzymam kciuki żeby to jednak były ząbki Kate ale mój zięć słodziutki!!! Daj mu czas na to chodzenie, skoro pięknie gada to ładnie się rozwija Co do mleczka... nasza pedi powiedziała,że bebiko to najgroszy syf i same kalorie bez żadnych wartości dla dziecka my kupujemy Bebilon ale raczej szukam promocji bo ostatnio w carefour cena była 45zł ![]() dziewczyny, a można dawać dziecku troszke frytek? Oczywiście z piekarnika a nie smażonych w oleju. No i w domku bo w restauracjach i barach to nigdy nie wiadomo... Ja zaraz sie ubieram i śmigam do mamy sie pouczyc a coś w sercu mnie dziś boli
|
|
|
|
#3882 |
|
Rozeznanie
|
Olcia ma 39,6!
|
|
|
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie... wszystko mi się skasowało
Oleńko, trzymam kciukiz a twoje zdrowie. ściskam mocno! Wiki to już duży chłopak. Ciągle nie mogę się nadziwić jak te nasze "łyse głowki, podpuchnięte oczka i żółte kupki" wyglądają teraz dorośle! ![]() Ola, jeżeli pieczone, robione przez ciebie a nie kupione gotowe frytki to czemu nie... z odrobiną oliwy - ja bym dała. Ja piekłam połówki ziemniaków, polałam je oliwą i bardzo Nili smakowały. |
|
|
|
#3884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a specjalnie nie pojade bo to drugi koniec miasta ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- mój synek włąśnie padł. Nalatał sie od rana po mieszkaniu z wkładkami babcinymi :P Najpierw porwał je z łazienki i pojedynczo wyjmował i zanosił na schody, potem ze schodów (nadal po jednej sztuce) przenosił do kuchni na krzesełko, potem z krzesełka do sypialni dziadków na łóżko, z łóżka na fotek w salonie na którym kocur spał, z fotela zaczął przenosić je do przedpokoju na podłoge ale chyba już mu sie znudziło bo w połowie przestał :p Ach to moje dziecko
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Olka wiadomo, że droższe mleka są lepsze jednak- dlatego ponad pół roku jechaliśmy na Bebilonie. Ale jak się nie ma kaski to lepiej dać tańsze niż z kartonu
Jakbyśmy dalej dawali Bebilon to już dla nas by tynk ze ścian został do zdrapania Lucky trzymam kciuki żeby było ok! Gocha no to może w lidlu w poniedziałek Ci się uda? Też dobra promocja. Koleś oddał mi te 2 dychy Nie mam komu haucka sprzedać normalnie. Mam w pokoju sanki, w kuchni wózek w ganku wózek... Aż mi się sprzatać nie chce jak na to patrze
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-01-26 o 12:12 |
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Lucky- trzymam kciuki, żeby to były ząbki a nie kolejna choroba!!
Zebra- Co do mleka to ja też daję bebiko. Wg mnie i mojego pediatry, droższe mleka wcale nie odbiegają znacznie od tych tańszych. Więc nie mam zamiaru ulegac marketingowi, że jak kupię coś droższego to tym samym serwuję niby lepsze Właśnie byłam też w Lidlu i widziałam, że będą tanie pampki Zebra Wy używacie tych 4+? ile ich jest w paczce? bo my nadal 4 ale już chyba kupię większe bo coś mi się wydaje, że zaczynają być małe.Moje dziecko po spacerze padło przy piciu mleka- oj dawno się to nam nie przytrafiło
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-01-26 o 13:07 |
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucky biedna Olenka
Ola wlasnie z tesco wrocilam i widzialam ze bebilon jest w promocji bo za 2 szt wolaja 6o zł wiec chyba nawet ok Kate ja tam uwazam ze kazde dziecko ma swoj czas i jak bedzie odpowiedni to pojdzie,moj Mati dopiero zaczyna raczkowac,no fakt ze on po malych przejsciach ale ja tam bym dała jeszcze Wikiemu czas,a staje juz na nozki? za sprzedaz mieszkankaWrócilismy z rehabilitacji i od lekarza,przy okazji zakupy wieksze zaliczylismy..echhh jak to dobrze byc zmotoryzowanym :b rzydal: a kiedys sie balam jezdzic i 12 lat prawko leżało i sie kurzyło![]() ![]() Maly mi padł,rosól sie gotuje wiewc lece poczytac co u Was No wlasnie gdzie Kamila????? ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
zeberko błagam, tylko nie Olka
wręcz nienawidze tej formy pewnie, że lepsze Bebiko niż krowie z kartonu ale jak ma się wybór to sprawa wg mnie jest oczywista a wiecie w ogóle dlaczego tak zdrożało mleczko? Myślałam, ze podwyżka vatu obowiązuje na ubranka i zabawki a nie żywność...![]() też zawsze poluje na promocje pampersów, w ogóle jestem maniaczką wszelkich promocji ![]() tarasiu - no kupne frytki, bez przesady już jakbym miała Blankę tak zdrowo i ekologiczne karmić to chyba bym z kuchni nie wychodziła ale każdy ma w kwestii żywienia swoje przekonaniakachulka dzieki za informacje, jakos sie przejade )
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-01-26 o 13:14 |
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jestem jestem i podczytuje troche wiec Lucky trzymam kciuki, zeby to byly tylko zabki...u nas raz bylo prawie 40 temp. na zabek wlasnie... Co do tego, gdzie sie podziewalam... tak sobie pomyslalam, ze chyba jest male przesycenie moja osoba na watku...na moje dwa ostatnie posty nie bylo zadnego odzewu (poza Gucia, dziekuje - herbatke juz kupilam Wiec poniewaz troche tak glupio pisac samej do siebie wlasciwie to w czasie kiedy maly spi zamiast siedziec przy kompie staram sie odpoczywac po prostu...Kate Wiki taaaaaki przystojniak....serio... ![]() Ola Blanka sliczna jak zawsze...wiadomo juz, co sadze o kolczykach, ale Blanusia wyglada jak mala ksiezniczka i tak i tak... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-01-26 o 13:29 |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
tarasia jak robilas te ziemniaki?? sypałas jakas przyprawa??
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- karenina witaj wreszcie i nie opowiadaj bzdur o jakis tam przesyceniu brakuje to Ciebie i tyle Czemu sie kiepsko czujesz?? cos cie boli?? Widzialam fotke na Nk Andre w szfladzie jest boski
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu a co to znow za jakies chlopczyska kreca sie kolo mojej synowej..? ![]()
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten to do pięt nie dorasta Andre
|
|
#3894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale ja jeszcze nili takich nie dawałam. Pietrusiu, kroję ziemniaki na połówki (w łupkach) posypuję ziołami i delikatą i po odrobinie oliwy na każdą połówkę - pyszne. Małej dawałam środek bez przypraw. |
||
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, sama nie wiem od czego to...ale mam takie momenty, ze ciezko mi sie oddycha, slabo mi, mam rozmazany obraz, czasami prawie gwiazdki widze... nie wiem o co chodzi - przesilenie raczej to zadne, bo na wiosenne lekko za wczesnie a zima juz od jakiegos czasu jest... ![]() Nie lubie narzekac jak nie wiem konkretnie co sie dzieje, ale hmmm...tak sobie jest... Malz chyba cos zauwazyl, bo planuje dla nas jakis krotki urlopik...pytal tez czy moja mama nie mogla by przyjechac do mnie albo my do niej, zeby zajela sie malym na troche... ![]() Hehehe....problem w tym, ze teraz objal ta szuflade w wylaczne posiadanie a ja nie mam gdzie garnkow wkladac... ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
To sie nazywa motywacja....
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Tak karenina won do lekarza bo jak nie to
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sie co smiac....ja tu czuwam.... Cytat:
![]() A tu prosze bardzo...z wiadomych wzgledow... ![]() IMG_3667.jpg Nowy przyjaciel André...nie wiem z jakiej bajki wiec nazywamy go Tweetie...tzn. ja tak nazywam, bo André "TiTi!" IMG_3670.jpgIMG_3672.jpgWalka z butami IMG_3680.jpgKrzeselko i jego rozne zastosowania IMG_3683.jpgIMG_3682.jpgSlynna juz mina niewiniatka IMG_3684.jpg
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Andre jak zawsze cudny
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Ola z piekarnika to chyba jak najbardziej moga byc
![]() bebilon za 45 to strasznie drogo. my kupujemy w biedronce za ok. 36 ale czasem jest tanszy. Lucky mam nadzieje, ze juz sie wyjasnilo i to nic groznego Pietrusia braciak musial ekstra wygladac z tym brzucholkiem Gocha wkladki?? Kachulka dobrze, ze sie przekonalas do jezdzenia autem wygoda i oszczednosc czasu. szkoda, ze u mnie nie ma tesco w poblizu ;/Karenina, a tescik robilas? mam nadzieje, ze to nic powaznego. a za twoimi postami kazda sie juz chyba stesknila, wiec prosze bez tekstow o przesyceniu! bo bedzie no! ![]() edit: widze, ze starasz sie nas udobruchac fotami ) dobry kierunek ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-01-26 o 13:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Wzięłam już, bo i tak zejdą i tak, ale wpieniłam się strasznie, bo mogłam 1 paczkę wziąć.

Czyli trzymamy sie wersji, że to minie
Ale jutro o 19 mam konfrontacje klientów, jak się zdecydują to zapowiada się intensywny weekend z zakupami i dyskoteką włącznie
Ale od dziś robie Dunkana i mam zamiar jeszcze z dodatkowe 2 kg zrzucić, zobaczymy ile wytrzymam

. ale tz stwierdzil, ze przeciez inne dziecko go dostanie, moze bardziej potrzebujace

za sprzedaz mieszkanka
no!