Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 20:32   #3871
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Maria jak było dobrze na Bebiku to juz faktycznie nie kombinuj. Piotruś bardzo lubi to mleczko a i cena ludzka

Lucky ciesze się, że w końcu w domku! Oj współczuje tych męczarni... Mam nadzieje, ze już nieługo wszyscy będziecie zdrowi i wrócicie do normalnego życia

Nie wiem czy pisałam... Pampersy w tesco są w kartonach po 99zł, a w lidlu od poniedziałku będzie paczka pampków za niecałe 40zł.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:50   #3872
suonko2
Rozeznanie

A w temacie pampków- ja się dziś nabrałam na promocję. Niby cena była 32,99 więc wzięłam 2 opakowania. I co się przy kasie okazało? Że niby nowa dostawa dziś była i cena normalna Wzięłam już, bo i tak zejdą i tak, ale wpieniłam się strasznie, bo mogłam 1 paczkę wziąć.
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 21:00   #3873
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

A ten syropek z cebuli dawkujecie raz czy dwa razy dziennie? całą łyżeczke? Zrobiłam i dam mu rano jak się poprzegryza. W słoiku po musztardzie Chcą to dzieci pić czy przygotować się na wlewanie siłą do dzioba?
ja syrop trzymałam przez 12 h na zewnątrz, żeby wydzielił się sok a potem w lodówce.
dawałam 3 razy dziennie po łyżeczce. Nie było z tym problemu bo jest słodki.
Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Co do mleczka z Nestle to wyczytałam właśnie że tak się dzieje. Kupuje z powrotem z bebiko
a co z tym mlekiem Nestle?

Lucky dobrze, że jesteście już w domku! wracajcie do siebie szybciutko!

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

nie pamiętam czy pisałam ale Blanka ślicznie wygląda w kolczykach!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:31   #3874
konspiracja
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, trochę mnie pocieszyłyście. Ja już tez myślałam, ze zrobiłam coś nie tak, żeby tak popsuć charakter mojego anielskiego NIEGDYŚ Stasia Czyli trzymamy sie wersji, że to minie

Właśnie co jest z Kareniną?

Aniulka, trzymam kciuki za podpisanie umowy.

Cytat:
Maria jak było dobrze na Bebiku to juz faktycznie nie kombinuj. Piotruś bardzo lubi to mleczko a i cena ludzka

Nie wiem czy pisałam... Pampersy w tesco są w kartonach po 99zł, a w lidlu od poniedziałku będzie paczka pampków za niecałe 40zł.
Nan chyba niewiele droższe, a mi się wydaje ze to akurat zaleta, że ma więcej żelaza.

Dzięki za info o pampkachW niedziele musieliśmy kupić po 55...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:39   #3875
katekatee
Zadomowienie

Witam Co prawda trochę późno ale jestem Mój dzień na urlopie wyglądał tak że dwa razy byłam w pracy Ale jutro o 19 mam konfrontacje klientów, jak się zdecydują to zapowiada się intensywny weekend z zakupami i dyskoteką włącznie Także proszę o kciuki A i jutro idziemy z Wikim do lekarza w związku z tym że jeszcze nie chodzi. Mam nadzieje że nam nie wymyśli jakiegoś schorzenia albo choroby Także tu również proszę o kciuki, chyba nawet mocniejsze bo praca pracą ale przecież zdrowie dzieci najważniejsze

Widziałam przelotem że się troche mamuś w kwesti słodyczowej wypowiedziało. Ale z tego co czytałam to ja chyba jestem z tych bardziej na Nie bo ani mleczna kanapka ani kinderczekolada u Nas nie wchodzi w grę. Z tym że to chyba też zasługa mojego mocnego charakteru no i jak babcie coś zaczynają kombinować i usłyszą moję bardzoooo wymowne, głośne i stanowcze NIE to wtedy dają sobie spokój. Bo gdyby tak nie było to pewnie Wiki nie raz zjadłby coś słodkiego.

Apropos słodkiego to ja znowu na diecie jestem, tak mnie ostatnio te dni wnerwiały że jestem 1,5 kg na plusieAle od dziś robie Dunkana i mam zamiar jeszcze z dodatkowe 2 kg zrzucić, zobaczymy ile wytrzymam
Zmykam trochę popracować i nadrobię co tam jeszcze naskrobałyście.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 23:07   #3876
zebra666
Zakorzenienie

Konspi nie ma za co Tż kupił dzisiaj własnie karton w tesco 132 szt za 99zł

Czy ja wiem czy zaleta...niektóre dzieci mają po nim bóle brzuszka i ekscesy kupkowe. Co za dużo to też nie zdrowo. To tak jak nutramigen co ma więcej żelaza- moje dziecie po nim kupy nie mogło wykrzesać z siebie
Osobiście staram się dawać mięsko, owoce, jajka i dziecko nie wzbudza w lekarce konieczności wykonywania badania krwi nawet już. A mieliśmy spora anemie- wcześniak plus długa żółtaczka.

Mnie odstarszają te nowe mleka jakoś wogóle szczerze mówiąc... Jakoś najbardziej przekonuje mnie Bebilon(ale cena z kosmosu) i Bebiko tego samego producenta no i do humany mam sentyment ponoć tylko po niej mogłam się wykupciać

Oglądnełam step up to prawie jakbym poćwiczyła- i moge iść spać Jutro zaserwuje swój wyrób syropo podobny mam nadzieje, że Piotrusiowi pomoże.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-01-25 o 23:10
Stary 2011-01-25, 23:58   #3877
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

a moja to dalej po swojemu gada, jakoś jej nie spieszno z konkretnymi słowami, pare słówek umie a reszta po swojemu,

no trzabędzie się spotkać, tak blisko mieszkamy a raz tylko się widziałyśmy obie powinny dostać

dziewuszki mam nadzieję że już nie zapesze
jutro idę spisać umowe przedwstępną na mieszkanie wkońcu jest klient, już wczoraj jak byli oglądać to chcieli spisywać umowę ale ta babka powiedziała żeby nie tak chop siup tylko lepiej się z tym przespać i zastanowić i najwyżej rano zadecydować no i zaraz o 9.30 dzwonili żeby już zarezerwować i jutro umowa
ależ się cieszę, nareszcie

Wiktor gada jak najęty ale za to chodzić nie chce Najbardziej lubie konwersacje pod tytułem: gdzie jest tata. Wiki pyta tata?? a ja mu mówię tata jest w pracy na co on papa?? a ja mówie tak papa a potem swoje ahaaa a po chwili znowu pyta tata?? i tak z 10 razy potrafi Nie wiem co sobie tak to ubzdurał ostatnio
Co do spotkania to masz rację absolutną ale teraz pogoda taka antywychodzeniowa że nie ma się co dziwić.
No i gratki z okazji mieszkania Możesz napisac za ile sprzedalicie??

Zebra thx za info o pampersach

Karenina co z Tobą: confused:

Lucky i pozostałe dziewczyny współczuję tych przeżyć z choróbskami

Wrzucałam zdjęcia mieszkania i przy okazji mam parę zdjęć Wikiego więc wstawię fotkę. A i mój syn zaczyna na siebie mówić: Titi
A na fotce jest mój Wiki i jego ulubiona miejscówka- kosz na gazety
DSC00958.jpg

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 08:18   #3878
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

dziewczyny Ola znowu w nocy miała 38st temp daliśmy jej nurofen ale teraz temp wraca
próbuję się teraz dodzwonić do szpitaka i pogadać z lekarką czy mamy jechać...
jak wysoko Wasze dzieciaczki gorączkowały przy ząbkach?
bo Olci czrówki teraz wychodzą to może od tego
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:03   #3879
asioczka
Zadomowienie

Lucky nam pediatra powiedziala, ze przy zebach raczej jest stan podgoraczkowy- do 37,5. trzymam kciuki, zebym sie mylila i to byly ząbki

co do konkursu, to babka mowila o bonie na zakupy w chicco . ale tz stwierdzil, ze przeciez inne dziecko go dostanie, moze bardziej potrzebujace

kate ja nie daje zadnych kindercostam. ze slodkiego to tylko placek od babci probuje, ale to przewaznie sernik lub jakis jogurtowy.
no i Wiki na zdjeciu super łobuziak. mam nadzieje, ze Wam nie poszukaja jakiejs choroby, trzymam kciuki. bo te konowały rozne rzeczy potrafia wymyslic. moj brat zaczal chodzic jak mial 16 miesiecy. byl grubaskiem- w wieku roku wazyl 13 kg, a w wieku 2 lat 14kg ;] i zostalo mu- jest chudy jak patyk. mama sie smieje,ze raz w zyciu byl gruby

edit: Konspi ja niedawno mialam w domu bestyje- krzyczala, zaciskala piesci, piszczala, kladla sie na podloge.ale zęby wyszly i przeszlo dopiero mamy 7 zębow (jedynki i 3 dwojki), wiec szykuje sie na powtorke;]

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-01-26 o 09:18
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:04   #3880
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

lucky moja przy zabkach tylko raz goraczkowala i miala 38,6 rozmawialam z lekarzem i powiedzial ze mial przypadek gdzie dziecko przy zabkach mialo i prawie 40 stopni wiec mam nadzieje ze to zabki u was byly i ze szybko wyjda

asioczka moj braciak jak byl maly to tez byl grubasek i jak zaczynal chodzic to trzymal sie za brzuch a teraz taki patyk ze szok

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:05   #3881
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dzień dobry

Lucky trzymam kciuki żeby to jednak były ząbki

Kate ale mój zięć słodziutki!!! Daj mu czas na to chodzenie, skoro pięknie gada to ładnie się rozwija

Co do mleczka... nasza pedi powiedziała,że bebiko to najgroszy syf i same kalorie bez żadnych wartości dla dziecka my kupujemy Bebilon ale raczej szukam promocji bo ostatnio w carefour cena była 45zł

dziewczyny, a można dawać dziecku troszke frytek? Oczywiście z piekarnika a nie smażonych w oleju. No i w domku bo w restauracjach i barach to nigdy nie wiadomo...

Ja zaraz sie ubieram i śmigam do mamy sie pouczyc a coś w sercu mnie dziś boli
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:14   #3882
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Olcia ma 39,6! o 12 jedziemy do szpitala żeby ją nasza lekarz prowadząca obejrzała jeszcze.. wciąż mam nadzieję, że to jednak ząbki
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:35   #3883
tarasia
Wtajemniczenie

no nie... wszystko mi się skasowało

Oleńko, trzymam kciukiz a twoje zdrowie. ściskam mocno!

Wiki to już duży chłopak. Ciągle nie mogę się nadziwić jak te nasze "łyse głowki, podpuchnięte oczka i żółte kupki" wyglądają teraz dorośle!

Ola, jeżeli pieczone, robione przez ciebie a nie kupione gotowe frytki to czemu nie... z odrobiną oliwy - ja bym dała.
Ja piekłam połówki ziemniaków, polałam je oliwą i bardzo Nili smakowały.

Stary 2011-01-26, 11:06   #3884
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Konspi nie ma za co Tż kupił dzisiaj własnie karton w tesco 132 szt za 99zł

Czy ja wiem czy zaleta...niektóre dzieci mają po nim bóle brzuszka i ekscesy kupkowe. Co za dużo to też nie zdrowo. To tak jak nutramigen co ma więcej żelaza- moje dziecie po nim kupy nie mogło wykrzesać z siebie
Osobiście staram się dawać mięsko, owoce, jajka i dziecko nie wzbudza w lekarce konieczności wykonywania badania krwi nawet już. A mieliśmy spora anemie- wcześniak plus długa żółtaczka.

Mnie odstarszają te nowe mleka jakoś wogóle szczerze mówiąc... Jakoś najbardziej przekonuje mnie Bebilon(ale cena z kosmosu) i Bebiko tego samego producenta no i do humany mam sentyment ponoć tylko po niej mogłam się wykupciać

Oglądnełam step up to prawie jakbym poćwiczyła- i moge iść spać Jutro zaserwuje swój wyrób syropo podobny mam nadzieje, że Piotrusiowi pomoże.
kurde ja jutro bede jechałą do babci i bede kolo Tesco przejezdzac a ta oferta z Pampkami jest do dzisiaj a specjalnie nie pojade bo to drugi koniec miasta

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Wiktor gada jak najęty ale za to chodzić nie chce Najbardziej lubie konwersacje pod tytułem: gdzie jest tata. Wiki pyta tata?? a ja mu mówię tata jest w pracy na co on papa?? a ja mówie tak papa a potem swoje ahaaa a po chwili znowu pyta tata?? i tak z 10 razy potrafi Nie wiem co sobie tak to ubzdurał ostatnio
Co do spotkania to masz rację absolutną ale teraz pogoda taka antywychodzeniowa że nie ma się co dziwić.
No i gratki z okazji mieszkania Możesz napisac za ile sprzedalicie??

Zebra thx za info o pampersach

Karenina co z Tobą: confused:

Lucky i pozostałe dziewczyny współczuję tych przeżyć z choróbskami

Wrzucałam zdjęcia mieszkania i przy okazji mam parę zdjęć Wikiego więc wstawię fotkę. A i mój syn zaczyna na siebie mówić: Titi
A na fotce jest mój Wiki i jego ulubiona miejscówka- kosz na gazety
Załącznik 3694965
jaka urocza minka

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Olcia ma 39,6! o 12 jedziemy do szpitala żeby ją nasza lekarz prowadząca obejrzała jeszcze.. wciąż mam nadzieję, że to jednak ząbki
trzymam kciuki zeby było dobrze

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

mój synek włąśnie padł. Nalatał sie od rana po mieszkaniu z wkładkami babcinymi :P Najpierw porwał je z łazienki i pojedynczo wyjmował i zanosił na schody, potem ze schodów (nadal po jednej sztuce) przenosił do kuchni na krzesełko, potem z krzesełka do sypialni dziadków na łóżko, z łóżka na fotek w salonie na którym kocur spał, z fotela zaczął przenosić je do przedpokoju na podłoge ale chyba już mu sie znudziło bo w połowie przestał :p Ach to moje dziecko
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:11   #3885
zebra666
Zakorzenienie

Olka wiadomo, że droższe mleka są lepsze jednak- dlatego ponad pół roku jechaliśmy na Bebilonie. Ale jak się nie ma kaski to lepiej dać tańsze niż z kartonu choć moja pediatra twierdzi, że może droższe jest nieco lepsze ale bez przesady też, bo dużo to reklama. Bebilon faktycnzie jest melkiem najmniej słodkim.
Jakbyśmy dalej dawali Bebilon to już dla nas by tynk ze ścian został do zdrapania

Lucky trzymam kciuki żeby było ok!

Gocha no to może w lidlu w poniedziałek Ci się uda? Też dobra promocja.

Koleś oddał mi te 2 dychy Dotrzymał słowa:F

Nie mam komu haucka sprzedać normalnie. Mam w pokoju sanki, w kuchni wózek w ganku wózek... Aż mi się sprzatać nie chce jak na to patrze

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-01-26 o 12:12
Stary 2011-01-26, 13:05   #3886
elalank
Zadomowienie

Lucky- trzymam kciuki, żeby to były ząbki a nie kolejna choroba!!

Zebra- Co do mleka to ja też daję bebiko. Wg mnie i mojego pediatry, droższe mleka wcale nie odbiegają znacznie od tych tańszych. Więc nie mam zamiaru ulegac marketingowi, że jak kupię coś droższego to tym samym serwuję niby lepsze

Właśnie byłam też w Lidlu i widziałam, że będą tanie pampki Zebra Wy używacie tych 4+? ile ich jest w paczce? bo my nadal 4 ale już chyba kupię większe bo coś mi się wydaje, że zaczynają być małe.

Moje dziecko po spacerze padło przy piciu mleka- oj dawno się to nam nie przytrafiło

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-01-26 o 13:07
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:11   #3887
kachula27
Zakorzenienie

Lucky biedna Olenkaduzo zdroweczka dla Was i dawaj nam znac co i jak u Was

Ola wlasnie z tesco wrocilam i widzialam ze bebilon jest w promocji bo za 2 szt wolaja 6o zł wiec chyba nawet ok

Kate ja tam uwazam ze kazde dziecko ma swoj czas i jak bedzie odpowiedni to pojdzie,moj Mati dopiero zaczyna raczkowac,no fakt ze on po malych przejsciach ale ja tam bym dała jeszcze Wikiemu czas,a staje juz na nozki?za sprzedaz mieszkanka

Wrócilismy z rehabilitacji i od lekarza,przy okazji zakupy wieksze zaliczylismy..echhh jak to dobrze byc zmotoryzowanym:b rzydal: a kiedys sie balam jezdzic i 12 lat prawko leżało i sie kurzyło
Maly mi padł,rosól sie gotuje wiewc lece poczytac co u Was

No wlasnie gdzie Kamila?????

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Lucky- trzymam kciuki, żeby to były ząbki a nie kolejna choroba!!

Zebra- Co do mleka to ja też daję bebiko. Wg mnie i mojego pediatry, droższe mleka wcale nie odbiegają znacznie od tych tańszych. Więc nie mam zamiaru ulegac marketingowi, że jak kupię coś droższego to tym samym serwuję niby lepsze

Właśnie byłam też w Lidlu i widziałam, że będą tanie pampki Zebra Wy używacie tych 4+? ile ich jest w paczce? bo my nadal 4 ale już chyba kupię większe bo coś mi się wydaje, że zaczynają być małe.

Moje dziecko po spacerze padło przy piciu mleka- oj dawno się to nam nie przytrafiło
Ela to ja Ci odpowiem bo wlasnie mam przed soba 4+,jest ich 74szt w Jumbo packach tylko lipa troche bo my tez 4+ uzywamy a w lidlu raczej 4+ nie bedzie bo ostatnio jak taka sama promocja była to tej romiarowki oni nie maja tylko 5 wiec chyba zaopatrze sie w 5

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:12   #3888
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

zeberko błagam, tylko nie Olka wręcz nienawidze tej formy pewnie, że lepsze Bebiko niż krowie z kartonu ale jak ma się wybór to sprawa wg mnie jest oczywista a wiecie w ogóle dlaczego tak zdrożało mleczko? Myślałam, ze podwyżka vatu obowiązuje na ubranka i zabawki a nie żywność...

też zawsze poluje na promocje pampersów, w ogóle jestem maniaczką wszelkich promocji
tarasiu - no kupne frytki, bez przesady już jakbym miała Blankę tak zdrowo i ekologiczne karmić to chyba bym z kuchni nie wychodziła ale każdy ma w kwestii żywienia swoje przekonania

kachulka dzieki za informacje, jakos sie przejade )

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2011-01-26 o 13:14
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:25   #3889
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
zeberko błagam, tylko nie Olka wręcz nienawidze tej formy pewnie, że lepsze Bebiko niż krowie z kartonu ale jak ma się wybór to sprawa wg mnie jest oczywista a wiecie w ogóle dlaczego tak zdrożało mleczko? Myślałam, ze podwyżka vatu obowiązuje na ubranka i zabawki a nie żywność...

też zawsze poluje na promocje pampersów, w ogóle jestem maniaczką wszelkich promocji
tarasiu - no kupne frytki, bez przesady już jakbym miała Blankę tak zdrowo i ekologiczne karmić to chyba bym z kuchni nie wychodziła ale każdy ma w kwestii żywienia swoje przekonania

kachulka dzieki za informacje, jakos sie przejade )
Ola tylko nie wiem czy wszystkie rodzaje tego mleczka ale wydaje mi sie ze tak,bo tam gdzie stały widzialam bebilon niebieski ale podejrzewam ze inne tez tak beda kosztowały

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-01-26, 13:25   #3890
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam

jestem jestem i podczytuje troche wiec

Lucky trzymam kciuki, zeby to byly tylko zabki...u nas raz bylo prawie 40 temp. na zabek wlasnie...

Co do tego, gdzie sie podziewalam... tak sobie pomyslalam, ze chyba jest male przesycenie moja osoba na watku...na moje dwa ostatnie posty nie bylo zadnego odzewu (poza Gucia, dziekuje - herbatke juz kupilam ) a - jak pisalam w ostatnim - czuje sie kiepsko ostatnio.
Wiec poniewaz troche tak glupio pisac samej do siebie wlasciwie to w czasie kiedy maly spi zamiast siedziec przy kompie staram sie odpoczywac po prostu...

Kate Wiki taaaaaki przystojniak....serio... Widze, ze wloski ma tak dlugie jak André prawie - tylko ze André ma jeszcze loczki na dodatek

Ola Blanka sliczna jak zawsze...wiadomo juz, co sadze o kolczykach, ale Blanusia wyglada jak mala ksiezniczka i tak i tak...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-01-26 o 13:29
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:28   #3891
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

tarasia jak robilas te ziemniaki?? sypałas jakas przyprawa??

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

karenina witaj wreszcie i nie opowiadaj bzdur o jakis tam przesyceniu brakuje to Ciebie i tyle

Czemu sie kiepsko czujesz?? cos cie boli??

Widzialam fotke na Nk Andre w szfladzie jest boski

Aniołek[*]
Stary 2011-01-26, 13:29   #3892
karenina19
Zakorzenienie

Pietrusiu a co to znow za jakies chlopczyska kreca sie kolo mojej synowej..?

Stary 2011-01-26, 13:31   #3893
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

o jak tak dalej nie bedziesz sie udzielac i fotek Andre dla Kamilki dawac to poszuka sobie innego Ale ten to do pięt nie dorasta Andre

Aniołek[*]
Stary 2011-01-26, 13:33   #3894
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ja przy kupnie pierwszego mleka wzięłam to, które było w biedronce (NAN), małej posmakowało więc tak juz zostało. Ostatnio jednak przy juniorze zaczęłam zastanawiać się nad tym cukrem w składzie i pozostane przy NAN naturalnym.
Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

nie no, masz rację, nie wpadajmy w paranoję
ale ja jeszcze nili takich nie dawałam.

Pietrusiu, kroję ziemniaki na połówki (w łupkach) posypuję ziołami i delikatą i po odrobinie oliwy na każdą połówkę - pyszne.
Małej dawałam środek bez przypraw.

Stary 2011-01-26, 13:36   #3895
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

karenina witaj wreszcie i nie opowiadaj bzdur o jakis tam przesyceniu brakuje to Ciebie i tyle

Czemu sie kiepsko czujesz?? cos cie boli??

Kurcze, sama nie wiem od czego to...ale mam takie momenty, ze ciezko mi sie oddycha, slabo mi, mam rozmazany obraz, czasami prawie gwiazdki widze... nie wiem o co chodzi - przesilenie raczej to zadne, bo na wiosenne lekko za wczesnie a zima juz od jakiegos czasu jest...
Nie lubie narzekac jak nie wiem konkretnie co sie dzieje, ale hmmm...tak sobie jest...

Malz chyba cos zauwazyl, bo planuje dla nas jakis krotki urlopik...pytal tez czy moja mama nie mogla by przyjechac do mnie albo my do niej, zeby zajela sie malym na troche...

Cytat:

Widzialam fotke na Nk Andre w szfladzie jest boski

Hehehe....problem w tym, ze teraz objal ta szuflade w wylaczne posiadanie a ja nie mam gdzie garnkow wkladac...

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
o jak tak dalej nie bedziesz sie udzielac i fotek Andre dla Kamilki dawac to poszuka sobie innego Ale ten to do pięt nie dorasta Andre

To sie nazywa motywacja....

Stary 2011-01-26, 13:40   #3896
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Kurcze, sama nie wiem od czego to...ale mam takie momenty, ze ciezko mi sie oddycha, slabo mi, mam rozmazany obraz, czasami prawie gwiazdki widze... nie wiem o co chodzi - przesilenie raczej to zadne, bo na wiosenne lekko za wczesnie a zima juz od jakiegos czasu jest...
Nie lubie narzekac jak nie wiem konkretnie co sie dzieje, ale hmmm...tak sobie jest...

Malz chyba cos zauwazyl, bo planuje dla nas jakis krotki urlopik...pytal tez czy moja mama nie mogla by przyjechac do mnie albo my do niej, zeby zajela sie malym na troche...

Hehehe....problem w tym, ze teraz objal ta szuflade w wylaczne posiadanie a ja nie mam gdzie garnkow wkladac...

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

To sie nazywa motywacja....
Kurcze Kamila to nie ma żartów,idz do lekarza albo zrob sobie chociaz podstawowe badania,my juz sie przekonalismy ze zdrowie jest najwazniejsze wiec wyganiamy Cie do lekarza ale juz!!!!!!

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-01-26, 13:43   #3897
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Tak karenina won do lekarza bo jak nie to

Aniołek[*]
Stary 2011-01-26, 13:49   #3898
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Nie ma sie co smiac....ja tu czuwam....

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kurcze Kamila to nie ma żartów,idz do lekarza albo zrob sobie chociaz podstawowe badania,my juz sie przekonalismy ze zdrowie jest najwazniejsze wiec wyganiamy Cie do lekarza ale juz!!!!!!

Nie trzeba wyganiac, mialam juz termin na ten tydzien na badania krwi, ale moja lekarka sie rozchorowala wiec czekam az bedzie w gabinecie...

A tu prosze bardzo...z wiadomych wzgledow...
IMG_3667.jpg
Nowy przyjaciel André...nie wiem z jakiej bajki wiec nazywamy go Tweetie...tzn. ja tak nazywam, bo André "TiTi!" IMG_3670.jpgIMG_3672.jpgWalka z butami IMG_3680.jpg
Krzeselko i jego rozne zastosowania IMG_3683.jpgIMG_3682.jpg
Slynna juz mina niewiniatka IMG_3684.jpg

Stary 2011-01-26, 13:52   #3899
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Andre jak zawsze cudny moj zieciuniu kochany Kamilka to samo wyprawia z krzesełkiem

Aniołek[*]
Stary 2011-01-26, 13:52   #3900
asioczka
Zadomowienie

Ola z piekarnika to chyba jak najbardziej moga byc
bebilon za 45 to strasznie drogo. my kupujemy w biedronce za ok. 36 ale czasem jest tanszy.

Lucky mam nadzieje, ze juz sie wyjasnilo i to nic groznego

Pietrusia braciak musial ekstra wygladac z tym brzucholkiem
Gocha wkladki?? czemu moje dziecie nie spi tyle co Wasze? obudzila sie o 7 ( z mala pobudka po 1ej w nocy, ale dalam jej moja poduszke i usnela w 5 minut.a juz myslalam, ze znowu sie zaczna 2godzinne maratony nocne.uf) i padla o 13;30.

Kachulka dobrze, ze sie przekonalas do jezdzenia autem wygoda i oszczednosc czasu. szkoda, ze u mnie nie ma tesco w poblizu ;/

Karenina, a tescik robilas? mam nadzieje, ze to nic powaznego. a za twoimi postami kazda sie juz chyba stesknila, wiec prosze bez tekstow o przesyceniu! bo bedzie no!

edit: widze, ze starasz sie nas udobruchac fotami ) dobry kierunek

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-01-26 o 13:55
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości