Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 14:15   #121
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Kosmos z tymi imionami jakiś... Czuję jakąś presję, ze źle wybiorę, ze Chłopak będzie kiedyś niezadowolony z imienia... Kurcze. a nie wyobrażam sobie urodzić i nie wiedzieć nadal jak się do Niego zwracać.

Moim nr jeden jest w ogóle Wojciech, ale TŻ słyszeć nie chce...
Chyba każdy przechodzi taki okres, że jest niezadowolony ze swojego imienia. Byleby wam obojgu się podobało i było w miarę "normalne" żeby dziecka nie skrzywdzić

A wybieracie drugie imię?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:15   #122
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Dziewczyny, nie mamy imienia
zawęziliśmy zakres do 4 imion i dupa dalej. Nie zdecydujemy się chyba....
Czemu to jest takie trudne????
Mnie osobiście z tych co wymieniłaś podoba się Bartosz

Mirabelka ale śliczne ciuszkiAle będziesz małego stroić Ja swoje Wiercipiętce tez nakupiłam ostatnio sukienek w lumpku na lato.Ależ będzie piekna!

A ja jestem zadowolona,bo w końcu udało mi sie wybrac wózek Po prostu weszła wczoraj do sklepu i doznałam olśnienia.Stał i czekał na mnie!Na wózek nie mogłam się zdecydowac,bo wszystkie takie podobne No i ja nie bardzo umiałam wybrać kolor,a że lubie czerwony to sbie wymyśliłam,ze musi być koniecznie czerwonyA ten jest bardzo funkcjonalny,ma przekłądane siedzisko,fotelik można dodatkwo nałożyć na stelaż,ma aluminiowa ramę dzieki czemu jest dużo lżejszy co dla mnie ma ogromne znaczenie,bo będę musiała go targać na 2 piętro I taki zgrabny jest i pasuje do mojej ręki Na zdjęciach wygląda dziwnie,pewnie gdybym go na żywo nie zobaczyła,nawet bym sie nim nie zainteresowała.

http://coletto.pl/wozek.php/matteo/12

Oglądałam go przed chwilą w sklepie i niezły wypas powiem wam Składa się do takich rozmiarów,ze w szoku byłam.Można sobie wziąc gondole w jedną rękę a stelaż w drugą i drałować na 2 piętro I jest taki lekki To chyba wybór wózka mam z głowy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-01-26 o 14:17
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:22   #123
Montii
Zakorzenienie

coralady, oglądałam go, niestety jak dla mnie za bardzo nim telepało.. no ale ja wokół siebie mam kiepskie chodniki, dziecko by mi wytrzęsło strasznie, to kwestia tej ramy. ale ogólnie śliczny niestety nie ma wózka idealnego

dzięki za kciuki, zdałam na 4+
jeszcze jutro i koniec!!!!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:23   #124
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

gratulacje przeżyjesz jeszcze jutro i laaaba

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:24   #125
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co będzie w lidlu od 31 stycznia

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16299
ooooo całkiem fajne rzeczy

[QUOTE=subtelle;24630672]Kosmos z tymi imionami jakiś... Czuję jakąś presję, ze źle wybiorę, ze Chłopak będzie kiedyś niezadowolony z imienia... Kurcze. a nie wyobrażam sobie urodzić i nie wiedzieć nadal jak się do Niego zwracać.

Bartosz ,Maksymilian i Kubuś bardzo ładnie, ale ostatnio wszędzie słysze o Kubusiach

ale póki co, moja córcia też jest bezimienna
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:25   #126
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
gratulacje przeżyjesz jeszcze jutro i laaaba
oby

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:30   #127
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość

A wybieracie drugie imię?
Drugie imię będzie miał po Tatusiu - Piotr

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Mnie osobiście z tych co wymieniłaś podoba się Bartosz
No i każdej z Was podoba się inne
Może pogadam z Syneczkiem i będę Mu powtarzała w kółko te imiona, poproszę by dał znak mamusi, które Mu się podoba

Cytat:

Gratulacje

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:32   #128
Harrods
Zadomowienie

Noo, z imionami to jakiś koszmar. Co chwilę ktoś mnie pyta, jakie imię wybraliśmy i bez przerwy słyszę łeee... Jakub nie, bo w pracy ma strasznie wrednego kolegę o tym imieniu. Wiktor nie, bo w szkole jeden taki, to go uderzył. Julian nie, bo w przedszkolu chłopiec o tym imieniu wylał na niego zupę... itp. Zwariować można. My prawdopodobnie zdecydujemy się na Mateusza. Ale rzadko o tym mówimy, żeby nie słyszeć żadnych łee..., oj nie bo coś tam... Sami do małego cały czas mówimy Dzidziul. A później, to mam nadzieję, że jak już Dzidziul będzie poza brzuchem i imię będzie legalne, to przez uprzejmość nie usłyszę żadnego łeeeeee....

Poza tym strasznie nie lubię większości zdrobnień i szukaliśmy imienia, które nie ma takiego oczywistego. Niektóre są ok, np. Julek, Janek, Jaś. Ale innych nie lubię, np. podoba mi się imię Maksymilian, ale Max już nie, tak samo Aleksander jest ok. ale Aleks już mi nie pasuje.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:35   #129
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Może być od kremu, jakiś składnik mógł zaszkodzić. Spróbuj odstawić to zobaczysz czy to od tego
Moja znajoma dostala wysypki od kremu na rozstepy ktorego zaczela uzywac...okazalo sie ze jest to krem z drzewa kokosowego i jest uczulona na jeden ze skaldnikow...zaczela pic wapno i przeszlo szybko...ale jakby tobie sie utrzymtwalo dluzej to pokaz lekarzowi
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:38   #130
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakub, Szymon, Bartosz, Maksymilian.

Jakub najbardziej mi się podoba -ale teraz jest jakaś moda na Jakubów i to już mi się mniej podoba... 2 koleżanki ostatnio urodziły Kubusiów.

Dla Dziewczynki nie mielibyśmy problemu- byłaby Emilka
No ale Emilce wyhodowaliśmy siusiaka i zonk
Jakub lub Bartosz
Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczynki napiszcie ile Wasze pociechy ważą?? Ja byłam na usg i nasz synek w 32 tygodniu ważył ok. 1900 g. A jak jest z Waszymi dzieciaczkami??
Paulinka ważyła w 30tc 1650g
Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Nasz synus też nadal bezimienny my mamy trzy typy Igor, Aleksander lub Ignacy.
Igor

mufinki upieczone. Teraz musze sobie chwile odpocząć.

Montii gratulacje

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:38   #131
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana ja jestem zdecydowana na espiro vector
a czemu ma nie byc funkcjonalny??
w opiniach w internecie ludzie bardzo sobie go chwala
lekki, zgrabny, poreczny, wygodny, nowoczesny

wiem wiem, ale jest rzeczywiście bardzo malutki w porównaniu z innymi.. koszyk na zakupy jest malutki i martwie się czy jednak maluszkowi nie będzie ciasno najpierw w gondolce a potem w spacerówce - stąd moje obawy. Poza tym baaardzo mi się podoba
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:38   #132
Mirabilka
Zakorzenienie

coralady oj gdybym miała dziewczynkę to nie wiem co by się działo - bo dla chłopczyka nie ma aż tak słodkich ubrań - no i różowe nie za bardzo

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:43   #133
Milena87
Raczkowanie

hej
ja też sie melduję w nowym wątku. ciekawe ile z nas rozpakuje sie w trakcie jego trwania

Ja mam 32 tc i 15 kg na plusie ale to raczej przez slodycze ktore pochlaniam

Moja Lenka kopie jak szalona, dzis chcemy zrobić sesje i nagrać ja na kamere.Wszyskie ciuszki mam juz poprane, i stwierdzam ze troche przesadzilam z iloscia bo zajely mi one 3 szuflady w komodzie i obawiam sie ze nie zdaze wszystkiego niuni ubrać. U r_p77 zamowiona reszta akcesorii a w sklepie bajkowachatka zamówiony wózeczek zdecydowalismy sie na implast bolder z serii ecoline w kolorze lilac pink i fotelik maxi cosi. Juz sie nie moge doczekac jak przyjdzie
Ostatnio cos pisaliscie o pulsie wysokim. mi czasem dochodzi nawet do 140/min i dzis byłam u kardiologa ktory po ekg stwierdzil ze wsyzstko ok i to w ciazy normalne dla mnie to nie jets normalne bo przez takie kolatania robi mi sie slabo i ledwo zipie. no ale zapisał mi isoptin na obnizenie i od jutra zaczynam brac.

Patrycja sto lat
Stary 2011-01-26, 14:45   #134
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Drugie imię będzie miał po Tatusiu - Piotr
nasz synek też drugie imię po tacie będzie miał - Konrad zastanawialiśmy się czy na pierwsze tak nie dać - Konrad Junior by był bo bardzo mi się to imię podoba ale jednak nie będziemy mącić małemu

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Poza tym strasznie nie lubię większości zdrobnień i szukaliśmy imienia, które nie ma takiego oczywistego. Niektóre są ok, np. Julek, Janek, Jaś. Ale innych nie lubię, np. podoba mi się imię Maksymilian, ale Max już nie, tak samo Aleksander jest ok. ale Aleks już mi nie pasuje.
dokładnie a na aleksandra jeszcze Olek mówią a to już mi w ogóle nie pasuje...

Stary 2011-01-26, 14:49   #135
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas po usg , na którym się okazało że chłopak- pokłóciliśmy się w samochodzie o imiona
eh te hormony ciazowe

Cytat:
brawo Monti jestes madra mamuska wiec i jutro gładko pojdzie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
wiem wiem, ale jest rzeczywiście bardzo malutki w porównaniu z innymi.. koszyk na zakupy jest malutki i martwie się czy jednak maluszkowi nie będzie ciasno najpierw w gondolce a potem w spacerówce - stąd moje obawy. Poza tym baaardzo mi się podoba
ja tez sie balam ze za malutki i wynalazlam na all taka siatke na zakupy co si ena raczke wozka przyczepia za cale 10zl czy jakos tak a co do wilkosici to caly czas mam obawy ale nie zamienilabym go na zaden inny wierz mi jak go w domu zlozyclismy to sie tak zgrabnie prezentowal i tak zwinnie skercal
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:49   #136
trzyrazyi
Zadomowienie

Hejka ...mnie dzisiaj boli po prawej stronie brzucha nie tam gdzie jajniki tylko wyzej......jak leze to ok a jak pochodze troche to boli masiakra...wczoraj niezle sie nachodzilamm i moze dlatego??? nie wiem...a wy bierzecie nospe jak macie takie skurcze<bole>bo ja nigdy nie bralam tylko czasem magnez pilam ..a jak z wami???
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:53   #137
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
nasz synek też drugie imię po tacie będzie miał - Konrad zastanawialiśmy się czy na pierwsze tak nie dać - Konrad Junior by był bo bardzo mi się to imię podoba ale jednak nie będziemy mącić małemu

dokładnie a na aleksandra jeszcze Olek mówią a to już mi w ogóle nie pasuje...
My też na drugie dajemy po tacie - Szymon.

A Olek to już mi się kojarzy wyłącznie z chorobą filipińską . Odpada.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 14:54   #138
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
coralady oj gdybym miała dziewczynkę to nie wiem co by się działo - bo dla chłopczyka nie ma aż tak słodkich ubrań - no i różowe nie za bardzo
Wiem,wiem ja mam już tyle słodkich ubrań a cały czas skupuje.Teraz jestem na etapie sukieneczek,bolerek,swete rków.W sobote może znów zrobię napad na lumpka,bo ostatnio zwariowałam jak tam weszłam Mamy taką wielką hurtownie taniej odzieży i zwłaszcza dla maluchów jest tyle ślicznych ubranek,niektóre można znaleźć nowe z metką.No szał!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-01-26 o 15:09
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:01   #139
deneb3
Zadomowienie

a ja zakupiłam proszek dziś do prania Jelp
właściwie to męża wysłałam i nawet dobrze kupił
Wzięłam Jelp Soft Color 2,4kg
i jutro będę prała i prała...
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:03   #140
Ahtaga
Wtajemniczenie

Subtelle - z tym Wojtkiem to zupełnie odwrotnie niż u mnie. Mężowi się podobało też to imię, ale mi niezbyt i weź tu się dogadaj...

Ja pracuję w szkole i prawie każde imię przypisuje jakiemuś uczniowi..to nie bo ten drań, to nie bo ten lizus i tak wkoło
Ale chyba będzie Michał

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:03   #141
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
aha
no faktycznie koszyk ma maly
ale maz sie smieje, ze przeciez nie bed ejezdzic z dzieckiem po ziemniak i i cukier do sklepu
poza tym ma fajny pakowny plecak, do ktroego duzo mozesz napakowac i na plecki zarzucic, badz zawiesic na raczce
mi sie strasznie ten wozek podoba
i nie wyborazam sobie narazie innego
zawsze chciala miec maly zgrabny wozek
do jesieni w gondolce pozniej spacerowka
nie podovba mi sie xlander, kombajnowato wyglada moim i meza zdaniem
ogolnie taki wielki stelaz ma i kola tez
no nie wiem
poki co jestesmy zdecydowani na ten
Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
hej
ja też sie melduję w nowym wątku. ciekawe ile z nas rozpakuje sie w trakcie jego trwania

Ja mam 32 tc i 15 kg na plusie ale to raczej przez slodycze ktore pochlaniam

Moja Lenka kopie jak szalona, dzis chcemy zrobić sesje i nagrać ja na kamere.Wszyskie ciuszki mam juz poprane, i stwierdzam ze troche przesadzilam z iloscia bo zajely mi one 3 szuflady w komodzie i obawiam sie ze nie zdaze wszystkiego niuni ubrać. U r_p77 zamowiona reszta akcesorii a w sklepie bajkowachatka zamówiony wózeczek zdecydowalismy sie na implast bolder z serii ecoline w kolorze lilac pink i fotelik maxi cosi. Juz sie nie moge doczekac jak przyjdzie
Ostatnio cos pisaliscie o pulsie wysokim. mi czasem dochodzi nawet do 140/min i dzis byłam u kardiologa ktory po ekg stwierdzil ze wsyzstko ok i to w ciazy normalne dla mnie to nie jets normalne bo przez takie kolatania robi mi sie slabo i ledwo zipie. no ale zapisał mi isoptin na obnizenie i od jutra zaczynam brac.

Patrycja sto lat
moim zdaniem nie widac tych 15+
Stary 2011-01-26, 15:08   #142
Ahtaga
Wtajemniczenie

co do wózka to jeszcze jestem w kropce. Mężowi się podobają całkiem inne niż mi jUŻ miałam wiele typów, ale teraz myślę o Espiro Enzo Evo, ale te przednie kółka w spacerówce dziwnie wyglądają...
http://allegro.pl/3w1-espiro-enzo-ev...410627509.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:09   #143
Milena87
Raczkowanie

Aguś dziekuje widze ze tez jestes z wielkopolski. A gdzie zamierzasz rodzic?
Stary 2011-01-26, 15:10   #144
87czarna
Zakorzenienie

Montii gratulacje zdolniacho!

Patrycja22 WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!

Castia Nieeee,wcale nie sa takie lśniące-zwykły materiał bez połysku. Ogólnie fajnie wyglądają na piersiach,tylko ja niestety mam je przymaławe i muszę zamówic miseczkę D

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:15   #145
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Aguś dziekuje widze ze tez jestes z wielkopolski. A gdzie zamierzasz rodzic?
ja mieszkam w Ostrowie Wielkopolskim

ten enzo espiro tez fajny
taki nowoczesny tez
i nie wyglada dziwnie
poprostu fajnie
ja lubie takie nowalijki
Stary 2011-01-26, 15:18   #146
niutka1
Wtajemniczenie

hej lasencje,

ledwo nadrobiłam tamten wątek, a tu juz 5 stron nowego... czytałam i czytałam, ale i tak nieco pobieznie...

melduje sie i ja

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja już po drugim usg. Oszaleć można z tymi lekarzami... wszystko jest w jak największym porządku! Najpierw nic nie pytałam o nerki tylko pozwoliłam pani dr żeby sama najpierw wszystko oceniła i jak już widziałam, że kończy i nie ma żadnych zastrzeżeń to zapytałam o nerki, bo inny lekarz twierdzi, że budowa jednej jest nieprawidłowa pęcherzykowata, a ona że niemożliwe...wszystko tu jest prawidłowe. Kamień z serca spadł, ale ziarno niepokoju we mnie jeszcze tkwi, bo w sumie na podstawie czegoś ta wcześniejsza to powiedziała Póki co trzymam się tego drugiego badania i pójdę za 2 tyg do kontroli tak jak mi kazała i ciekawe co powie
A mały (jeszcze bezimienny ) waży 1501g. To chyba taka średnia norma.
A dziewczyny, jaki macie stopień dojrzałości łożyska? Bo ja mam II.
Ja w 33 i 4 TC miałam stopien O świeżutkie

ale stopien dojrzałości łozyska nie jest taki wazny, najwazniejsze są przepływy pepowinowe
i tzw profil biofizyczny dziecka , na ostatnim usg moja mała miała 8/8 punktów

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczynki napiszcie ile Wasze pociechy ważą?? Ja byłam na usg i nasz synek w 32 tygodniu ważył ok. 1900 g. A jak jest z Waszymi dzieciaczkami??
w 33 i 4 TC wazyła szacunkowo z pomiarów usg 2370g

na tym etapie dzieci przyrastaja około 200 g tygodniowo
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:19   #147
Milena87
Raczkowanie

a ja zamowilam taki wozeczek

http://www.bajkowachatka.pl/product/...PLAST/?id=2537
Stary 2011-01-26, 15:20   #148
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja tez sie balam ze za malutki i wynalazlam na all taka siatke na zakupy co si ena raczke wozka przyczepia za cale 10zl czy jakos tak a co do wilkosici to caly czas mam obawy ale nie zamienilabym go na zaden inny wierz mi jak go w domu zlozyclismy to sie tak zgrabnie prezentowal i tak zwinnie skercal
A ile macie wzrostu Ty i Twoj Tż? Bo boje sie też że moj bedzie smiesznie wygladal z tym wozkiem ( ma 184, ja 157 - czyli dla mnie moze byc )
Czekam, mieli dzwonic ze sklepu czy bedzie moj kolor i jakos cisza na razie bo tylko o tym myśle.. Dzisiaj pół nocy nie spałam przez ten wózek

Poprzedni wątek doczytany
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:21   #149
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Subtelle - z tym Wojtkiem to zupełnie odwrotnie niż u mnie. Mężowi się podobało też to imię, ale mi niezbyt i weź tu się dogadaj...

Ja pracuję w szkole i prawie każde imię przypisuje jakiemuś uczniowi..to nie bo ten drań, to nie bo ten lizus i tak wkoło
Ale chyba będzie Michał

najgorsze to jak się imię kojarzy a ty jako nauczycielka to masz przekichane

Stary 2011-01-26, 15:29   #150
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no to wklejam w końcu obiecane zdjęcia łóżeczka i pościeli
śliczne

Cytat:
Witajcie. Ja już po drugim usg. Oszaleć można z tymi lekarzami... wszystko jest w jak największym porządku! Najpierw nic nie pytałam o nerki tylko pozwoliłam pani dr żeby sama najpierw wszystko oceniła i jak już widziałam, że kończy i nie ma żadnych zastrzeżeń to zapytałam o nerki, bo inny lekarz twierdzi, że budowa jednej jest nieprawidłowa pęcherzykowata, a ona że niemożliwe...wszystko tu jest prawidłowe. Kamień z serca spadł, ale ziarno niepokoju we mnie jeszcze tkwi, bo w sumie na podstawie czegoś ta wcześniejsza to powiedziała Póki co trzymam się tego drugiego badania i pójdę za 2 tyg do kontroli tak jak mi kazała i ciekawe co powie
A mały (jeszcze bezimienny ) waży 1501g. To chyba taka średnia norma.
A dziewczyny, jaki macie stopień dojrzałości łożyska? Bo ja mam II.
dobrze że z małym wszystko ok aTy odpoczywaj dużo
a co do łożyska to nie wiem nigdy mi ginekolog nie mówił jaki mam stopień, pewnie powie mi na ostatnim usg

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
po ciężkich walkach na all o dres udało mi się wygrać dwie aukcje w sumie w sklepie do dziś wiszą te kolekcje hehe:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1409947421
http://allegro.pl/show_item.php?item=1409946850

a na lato marynarza:

http://allegro.pl/babaluno-3pack-bod...411745903.html
http://allegro.pl/babaluno-2pack-spo...418670506.html
śliczne ciuszki a te z tygryskiem i kubusiem boskie

Cytat:
Zobaczcie co będzie w lidlu od 31 stycznia

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16299
ja myślę by kupić te pampersy bo ten zestaw mini zawiera aż 92 sztuki a ok 40 zł -92 sztuki to się chyba opłaca i to jeszcze pieluszki Pampers ...

Cytat:
gratulację

a ja dziś zabiegana jestem , kompa mam włączonego a nie mam czasu odpisać- dopiero zupę skończyłam robić na obiad - ogórkową jak któraś chętna zapraszam a do tego pranie wstawiłam sprzątałam i ten dzień tak szybko zleciał...

a mam pytanie bo ostatnio pytałam i nie dostałam odpowiedzi te kosmetyki babydream które kupujecie w rossmanie one sa już od 1 dnia życia ?
bo nastawiam się głównie na te kosmetyki -po pierwsze tanie po drugie mało chemii i chce je wypróbować ... ale się waham czy będę mogła je od razu stosować ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości