|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tamilee Webb "Ty też możesz mieć takie pośladki"
Dzieczynki
![]() ![]() Czy któraś z Was by wiedziała czy jak 2x w tygodniu na aerobik biegam i codzień brzuch Tamille Webb ta 1 i 2 seria oraz co 2 dni 8min buns narazie a potem Tamille te 2 serie to mi pozwoli spalić tłuszczyk z pośladków i je podnieść? i oponeczke na dole brzucha ale taka mała jest...? Bo ja to już nie wiem co wymyśleć na moje możliwości bo czytam i czyytam te wątki i wkoncu nie wiem czy Tamilee działa na spalenie tłusczzyku i podniesienie czy aby tylko na ujedrnienie jak ktos ma bez tłuszczyku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2102 |
Przyczajenie
|
Dzis dostalam plytke Tamilee i zaczelo sie... Niestety nie dotrwalam nawet do polowy pierwszego treningu. Czy cos jest ze mna nie tak???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
martajag-->w zadnym wypadku nie jest z toba cos nie tak.
Ja mialam tak samo jak zaczynalam cwiczyc z tym zestawem cwiczen. Tez ledwo dotrwalam do konca 1 treningu, tez robilam przerwy i wracalam do cwiczen. Musisz wziasc pod uwage, ze nie masz jeszcze dobrze wyrobionej kondycji, musisz poprostu cwiczyc i przy kazdym nastepnym podejsciu bedzie ci coraz latwiej bo miesnie beda sie przyzwyczajaly i twoja kondycja bedzie lepsza. Najwazniejsze abys nie przemeczala sie na sile, na poczatku, wykonuj cwiczenia do tej chwili kiedy dajesz rade, jezeli jest ci ciezko to lepiej zastopuj i odczekaj moment bo nie ma sensu robic cwiczen na sile a potem doznac kontuzji. I tak te cwiczenia, ktore wykonujesz prawidlowo licza sie najbardziej. Grunt to nie poddawac sie, zobaczysz ze z czasem dojdziesz do takiej formy,ze bedziesz robila 1 czesc bez przerw. No i oczywiscie rozgrzewac sie zawsze przed treningiem a po treningu rozciagac sie. A jezeli chodzi o efekt brazylijskich posladkow to wiem, ze jest taki zestaw cwiczen: brazil but lift-ktory cieszy sie bardzo duzym zainteresowaniem. Napewno cwiczenia prezentowane przez tamme ujedrnia pupe i uda ![]() Michalinka89-- mysle, ze powinnas sobie tak ulozyc plan treningowy aby twoje miesnie mialy czas na zregenerowanie sie. Bo jak narzucisz sobie za szybkie tempo to latwo o kontuzje. Z tego co mi wiadomo cwiczenia z tamme powinny byc wykonywane 3 razy w tygodniu. Ustaw sobie tak plan aby jednego dnia cwiczyc jedno a na drugi dzien co innego. Chodzisz na areobik on napewno przyczyni sie do spalenia tkanki tluszczowej, wiec to w polaczeniu z tammy spowoduje, ze oponka szybko ci zniknie z brzuszka. Natomiast cwiczenia z tammy sa na ujedrnienie i wyrzezbienie pewnych partii ciala w twoim przypadku posladkow, ud i brzucha. Cwicz sobie jednego dnia posladki a na inny dzien ustaw sobie brzuszek. Bo jak narzucisz sobie zbyt szybkie tempo to mozesz miec klopoty z miesniami i wtedy moze dojsc do takiej sytuacji, ze przez dluzszy czas nie bedziesz mogla cwiczyc bo bedziesz musiala czekac na regeneracje miesni. To nie jest jakis wyscig, trzeba plan cwiczen ukladac z glowa. Bo jak bedziesz zbyt intensywnie cwiczyla jednego dnia to na drugi dzien z lozka nie wstaniesz i nie bedzie mowy o wykonywaniu cwiczen. Ja na twoim miejscu pogadalabym z trenerka- chodzisz na areobik, napewno ludzie ktorzy tam pracuja sa wykwalfikowani i posiadaja odpowiednie wyksztalcenie, oni napewno doradza ci jak powinnas cwiczyc i w ktore dni na czym sie skupiac bo samemu mozna zrobic sobie krzywde. Zycze powodzenia ![]() Edytowane przez awokado22 Czas edycji: 2011-01-17 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Przyczajenie
|
Nie poddam sie napewno! Wakacje niedlugo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Mięśnie potrzebują co najmniej 24h na regeneracje więc nie powinno się ćwiczyć codziennie tych samych partii ciała.
Ja na razie odpuściłam sobie TW na rzecz step aerobiku ![]()
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
Popieram zdanie awokado22 odnośnie rozkładu ćwiczeń i kondycji na samym początku, sama też przez to przechodziłam
![]() Ja ustaliłam sobie program antycellulitowo-ujędrniający : co drugi dzień TW na pośladki i uda (w tym tyg chcę już dołączyć w ten sam dzień TW brzuch ![]() Jak na razie wygląda na to, że pomysł jest całkiem sensowny, a zatem kontynuuję ![]() ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() Edytowane przez venealin Czas edycji: 2011-01-18 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
Mi tez zalezy glownie na ujedrnieniu dolnych partii ciala. Bo jezeli chodzi o moja wage to waze 53 kg prz wzroscie 165cm. Do polowy mam fajna sylwetke ale niestety 2 polowa ciala: mam na mysli posladki i uda jest slabo ujedrniona z poczatkami cellulitu. W wakacje wazylam 60 kg i wygladalam bardzo nieproporcjonalnie, dzieki bogu udalo mi sie zrzucic przez kilka miesiecy 7 kg i juz wygladam inaczej.
Teraz postanowilam sobie do wakacji wymodelowac posladki i uda. Nie chce sobie narzucac zbyt wielkiego tempa tylko skrupulatnie wykonywac plan cwiczen. W tygodniu staram sie jezdzic z chlopakiem na silownie i na basen: jednak na basenie siedze jedynie w jacuzzi bo nie umiem plywac ale nawet siedzac sobie w takiej wannie mozna sobie ruszac nozkami na boki, a po tym zawsze ide na saune- sauna jest swietna na uda i posladki, zawsze mam po niej delikatna skore i przy okazji pozbywam sie toksyn z organizamu. A w domowym zaciszu cwicze pilates i uklady areobikowe. Ja naprawde polecam wam dziewczyny pilates, bardzo szybko widac efekty i po nim nie przybeda dodatkowe centymetry- bo jego zadaniem jest wysmuklic sylwetke i ujedrnic cialo, pozatym trudniej jest sie nabawic kontuzji. Jak ktos lubi wykonywac cwiczenia w wolnym tempie i nie chce dostac zadyszki to naprawde polecam ![]() Bo duzo jest dziewczyn, ktore maja slaba kondycje i jak wlanczaja 8 min buns czy tammy i maja problemy dotrwac do konca to taki pilates bedzie przynosil efekty ale nie bedziecie sie tak meczyly ![]() A jezeli chodzi o cwiczenia na silowni to ja polecam bieznie i orbitreka. Zawsze zaczynam 25 minut na biezni a potem przechodze na orbitreka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Ćwiczę Tamilkę od 27 grudnia, czyli już prawie miesiąc i widzę powoli pierwsze efekty
![]() Na początku też ledwo dawałam radę ze zrobieniem całego programu(program nr 1) i przez następne dni miałam zakwasy, teraz natomiast na drugi dzień nie czuję nic. Z jednej strony to dobrze, a z drugiej troszkę mnie to martwi, że ćwiczenia przestają być skuteczne. W każdym razie postanowiłam sobie poćwiczyć przynajmniej do końca marca i tego się trzymam. Może z czasem dołożę 2gi program, ale na razie jestem zbyt leniwa na to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Konto usunięte
|
co Wy tu mowicie? ledwo pierwszy program? ja cwicze jeden za drugim i jakos daje rade
![]() jeszcze musze sobie hantelki dokupic ![]() i jeszcze jedno- po pierwszym dniu z tamilka tez mialam straszne zakwasy, az ze schodow ledwo schodzilam, a teraz nie czuje nic. ale to chyba nic nie znaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
Jeżeli ćwiczenie nie sprawiają Ci już żadnej trudności, ani satysfakcji to zwiększ wydajność dodając obciążenie
![]()
![]() |
#2111 |
Konto usunięte
|
satysfekcje mi sprawiaja i lubie cwiczyc. od poczatku nie bylo zadnych trudnosci bo robilam zawsze dwa programy. wlasnie wczoraj ogladalam hantle. jakie one drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
Ja próbowałam zastąpić hantle butelkami z wodą
![]()
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Tez cwiczenia robie z ciezarkami ...lepiej wchodza bo tez już sie przyzwyczaiłam do cwiczen bez obciazenia
![]() |
#2114 |
Konto usunięte
|
no wlasnie, za duze sa te butelki z woda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
Evelinarav zmotywowałaś mnie, wczoraj zrobiłam 1 program i pół 2, bo nie dałam rady całego. Najgorsze ćwiczenie to podnoszenie nogi do góry będąc opartą na krześle, masakra. To już nawet sumo jest dla mnie teraz łatwiejsze
![]() ![]() Co do kwestii hantli, sama się za takimi rozglądam, ale właśnie niestety drogie są i nie znalazłam nic satysfakcjonującego mnie. Pomyślę nad tymi butelkami z wodą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2452062 0]co Wy tu mowicie? ledwo pierwszy program? ja cwicze jeden za drugim i jakos daje rade
![]() jeszcze musze sobie hantelki dokupic ![]() i jeszcze jedno- po pierwszym dniu z tamilka tez mialam straszne zakwasy, az ze schodow ledwo schodzilam, a teraz nie czuje nic. ale to chyba nic nie znaczy ![]() w 100 procentach zgadzam sie ze nie da rady miec jakis efektow po 15 minutach bo tak naprawde dopieor po jakis 30 minutach systemy tlenowe zaczynaja w organizmie sie rozkrecac ! : ) tak naprawde to nie wiem co to za cwiczenia tamilki :P ale mysle ze zaraz zerkne na yputuba i on mi pokaze na czym to polega: ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
To sa cwiczonka typowo ujedrniajace na uda i posladki a nie cwiczenia ukierunkowane na spalanie tkanki tluszczowej. Jak ktos chce zgubic tluszcz i zjechac z wagi to raczej powinien skoncentrowac sie na aerobach, roznego rodzaju bieganie na biezni, orbitreku, jazda na rowerze, aerobiki fat burning i wtedy trzeba cwiczyc przynajmniej z godzinke aby to dawalo jakies rezultaty. A cwiczenia tammy to raczej sa na podniesienie posladkow aby nie zwisaly,ujedrnienie ud, pozbycie sie faldek. I je powinno sie wykonywac tak jak zalecaja na nagraniu maxymalnie 3 razy w tygodniu aby nie nadwyrezac miesni. Taki trening ujedrniajacy powinien trwac z 15-20 minutek. Ja np cwicze na uda i posladki pilates, ten trening trwa 20 minut i jestem zadowolona z rezultatow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Rzabbocop
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2454293 3]no wlasnie, za duze sa te butelki z woda
![]() ![]() Bez przesady, z 1,5kg to ćwiczy moja 5 letnia córka ![]() Jeśli program 15 minut jest za lekki to trzeba dołożyć obciążenie a nie robić następny bo machanie dziesiatek powtórzeń na jedną grupę mięśniową niewiel da. Owszem można połaczyć programy na różne partie ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Ja niestety musiałam przerwać ćwiczenia, gdyż kolana całkiem mi wysiadły... chyba nie będę mieć takiej pupy jaką chciałabym mieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Konto usunięte
|
a jakie obciazenie bys polecala na poczatek? ja mysle ze te 4 kg bylyby dobre, a po jakims czasie kupilabym ciezsze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Rzabbocop
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2463352 8]a jakie obciazenie bys polecala na poczatek? ja mysle ze te 4 kg bylyby dobre, a po jakims czasie kupilabym ciezsze[/QUOTE]
Z tego co pamiętam to tam jest ok 12 powtórzeń w serii, więc dobierz je tak, żebyś mogła zrobić max 13 - 14 powtórzeń z danym obiciążeniem. Jeśli możesz zrobić wiecj to znaczy, ze jest za małe. Jeśli będziesz mogła zrobić jedynie 11 to nie będzie tragedii bo za 2-3 treningi okaże się, że zrobisz już 12 czy 13. Nie jestem w stanie określić jakie będzie dobre ale chyba zdarza Ci się nosić więcej niż 4 kg po schodach (torebka, zakupy) i dajesz rade prawda? Polecam regulowane sztangielki, łatwo zwiększac obciażenie i można je stopniowo dokupywać. Same gryfy ważą zwykle ok 2kg sztuka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2464048 8]to zalezy od tego ile waza te siatki
![]() ![]() w carrefourze za ok 100 zl widzialam ostatnio 2 sztangielki + talerze rozne, w sumie 20 kg wszystko zapakowane z gustowna plastikowa walize, bardzo fajna rzecz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Rzabbocop
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2464048 8]to zalezy od tego ile waza te siatki
![]() ![]() U mnie jedna torba z zakupami potafi ważyć 15-20 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
Tamilka fajna jest, właśnie ćwiczyłam dziś z nią buns, nie zdołałam zrobić nawet 1 programu bez przerwy..... więc długa droga przede mną.
idę na rower ![]() no i dziś mam fajne zakwasy,czuję, że żyję ![]() Edytowane przez pistaacjaa Czas edycji: 2011-02-13 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Przyczajenie
|
Dzis mija miesiac od kiedy zaczelam cwiczyc z tamilee- buns. Cwiczenia robie co drugi dzien i nie odpuscilam zadnych przez calutki miesiac! Ciesze sie bo nie myslalam ze bede miec taki zapal, ale naprawde cwiczenia sprawiaja mi radosc i naprawde widze efekty. Dodatkowo uzywam podczas kapieli gabki antycellulitowej Syrena i efekt jest zdumiewajacy, cellulit sie zmniejszyl, obwod w udach tez a pupa zaczyna fajnie odstawac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Przyczajenie
|
Ćwiczyłam 2 miesiące 3-4 razy w tygodniu.Efekty nie za bardzo widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Konto usunięte
|
u mnie efekty sa- tylek troche sie podniosl, uda sprawiaja wrazenie grubszych, sa takie twarde. jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.