Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 15:31   #151
monikal
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
A ile macie wzrostu Ty i Twoj Tż? Bo boje sie też że moj bedzie smiesznie wygladal z tym wozkiem ( ma 184, ja 157 - czyli dla mnie moze byc )
Czekam, mieli dzwonic ze sklepu czy bedzie moj kolor i jakos cisza na razie bo tylko o tym myśle.. Dzisiaj pół nocy nie spałam przez ten wózek
no ze wzrostem do wózka też trzeba się dopasować, ja jestem niska 158 natomiast mój TZ 188 i nie widziałabym go przy maluteńkim wózku....,

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:32   #152
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
fajniutki
Stary 2011-01-26, 15:37   #153
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ja w 33 i 4 TC miałam stopien O świeżutkie

ale stopien dojrzałości łozyska nie jest taki wazny, najwazniejsze są przepływy pepowinowe
i tzw profil biofizyczny dziecka , na ostatnim usg moja mała miała 8/8 punktów
no właśnie przepływy są w porządku

na szpiitalnym usg to nawet pępowiny nie dało się sprawdzić na szczęście są miejsca z dobrymi sprzętami

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
no ze wzrostem do wózka też trzeba się dopasować, ja jestem niska 158 natomiast mój TZ 188 i nie widziałabym go przy maluteńkim wózku....,
ja mam taka samą sytuację. Ja 154, a mąż 187 i też nie chcę żeby któreś z nas komicznie wyglądało i to dodatkowa kłoda w wybieraniu wózka...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:39   #154
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
śliczny, ja mam taki sam tylko w kolorze GRASS, tzn zamówiłam

kto kupuje implast ecoline - pamietajcie, że często na magazynach nie ma danego koloru i wózki są zamawiane od producenta i czeka się miesiąc

ja już zamówiłam i mam dostać w połowie lutego
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:44   #155
Ahtaga
Wtajemniczenie

fajne te Ecoline, ale na żywo wydały mi się wysokiwe, aja niska i dziwnie bym wyglądała, za to mąż w sam raz

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:45   #156
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość

ja mam taka samą sytuację. Ja 154, a mąż 187 i też nie chcę żeby któreś z nas komicznie wyglądało i to dodatkowa kłoda w wybieraniu wózka...

he, he, a ja i mąz jestesmy podobnego wzrostu, tzn ja 170, a mąz raptem 5 cm wyższy ode mnie, nawet sie ciuchami czasem wymieniamy, bo ja często lubie takie uniseks i podbieram mu swetry, kurtki, bluzy, a on mi ukradł juz chyba ze 5 par spodni, sztruksy i dresy... no i plus jest tez taki, ze jak chce mu cos kupic to moge na sobie mniej więcej przymierzyć, z tym, że mój mąz jest bardzo szczupły, szczuplejszy ode mnie i tylko w barkach musze nieco dodac, bo ja mam jednak szczuplejsze ramiona, a on ma takie bardziej męskie.
Tak więc z wózkiem nie ma żadnych problemów...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-26 o 15:47
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:46   #157
Milena87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
śliczny, ja mam taki sam tylko w kolorze GRASS, tzn zamówiłam

kto kupuje implast ecoline - pamietajcie, że często na magazynach nie ma danego koloru i wózki są zamawiane od producenta i czeka się miesiąc

ja już zamówiłam i mam dostać w połowie lutego
ja zamowilam wczoraj i w ciagu tygodnia ma być a tez nie mieli go na magazynie. a ty gdzie kupowałaś?
Stary 2011-01-26, 15:50   #158
Agattek33
Raczkowanie

czesc brzuszki i mamuski
ja po przeprowadzce juz, nigdy wiecej pakowania rozpakowywania i tej morderczej jazdy samochodem londyn-poznan, wprawdzie z\noclegiem ale i tak sie to odbilo na moim zdrowiu

wczoraj ginka stwierdzila ze mam skrocona szyjke a brzuszek tez za czesto sie twardy robi wiec mam zmartwienie. dostalam luteine, nospe i zakaz forsowania sie, mam wiecej lezec niz robiccokolwiek innego. Wiec leze i jednym okiem was czytam a drugim patrze na jakies nierozpakowane graty ale co mam zrobic.
Troche dola lapie bo chcialam na zakupy, ale przyznam ze jak bylam w poniedzialek ogladac wozeczek to co chwile na lawkach w CH przysiadalam bo myslalam ze mi cos w brzuchu peknie.

No i moja mala jakas pchelka jest bo 34 tydz a ona nawet 2 kg nie ma i sie ginka zjezyla jak jej powiedzialam ze chce jechac mame odwiedzic ze moge urodzic tylko czy takie male chce. Wiec mama przyjedzie w poniedzialek.

Wy juz widze w pelnym rynsztunku wszystko macie wozki,lozeczka materacyki foteliki a ja nic. Tyle ze jakby co to golaskiem nie bedzie bo ciuszki ma.

To ruszam na allegro bo te wasze linki sa bardzo pomocne
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:51   #159
diatoma
Zadomowienie

jestem juz po wizycie... musiałam ochłonąć...jakoś do tej pory słowa lekarza gdzieś zbywałam... a dziś do mnie dotarło... jak to stwierdzil nadal mam miękką szyjkę, nawet bardzo miękką, jeden palec spokojnie wchodzi, ale tam dalej wszystko zamknięte. powiedział żeby zrobić wszytsko zeby przetrzymać jeszcze 3 tyg i wtedy już będzie bezpiecznie jakby coś miało się zacząć. wcześniej mysłałam ze on zartuje jak tak mówi. a dziś jakbym w głowe dostala ze moge jednak wczesniej urodzic i to sporo. ogranelo mnie przerazenie ze nie mamy lozeczka, przewijaka i nic z takich wiekszych rzeczy procz wozka, bo przeciez to dopiero 30 tydzien!!! i idąc za ciosem, w sobote tż jedzie po te graty. niech one będą w domu to i ja będę spokojna
aha i przyszła mi dziś paczka z tego baby raj czy jakoś tak, z któej pościel zamawiałąm i jestem zadowolona wybrałąm intensywne kolory i są takie jak na zdjęciach więc wszystko ok
Harods dzięki za info z tym łóżeczkiem, w takim razie poszukam sobie materaca na allegro

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:51   #160
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
ja zamowilam wczoraj i w ciagu tygodnia ma być a tez nie mieli go na magazynie. a ty gdzie kupowałaś?
ja zamawiałam z BOBO WÓZKI - sklep netowy,
brałam cały zestaw, o taki: LINK
znaczy się wózek + fotelik + adaptery + torba
Stary 2011-01-26, 15:52   #161
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

he ja też melduje się w nowym wątku .
KASIA ja ciąże prowadzę u dr Grażyny Cerkiewnik, prowadziła moja pierwszą ciąże i byłam zadowolona. Od początku ciąży do grudnia zeszłego roku przyjmowała mnie na Helenowskiej w tej przychodni PULS. Od stycznia niestety muszę udawać się do Nadarzyna bo tam się przeniosła niby mogłam zostać w PULSIE u innego gina ale wolałam by do końca poprowadziła mi ciążę zostało zaledwie 5 góra 7 tygodni wiec nie tak wiele. Jak wg mnie wspaniała kobieta, bezproblemowa wysłucha doradzi i bardzo pomoże. Badania tez wykonuje teraz w Nadarzynie bo przynajmniej płacić nie muszę . Teraz jadę na wizytę jutro no i mam nadzieje że nie dostane skierowania do szpitala od niej bo mam od jakiegoś czasu dziwne skurczki a od wczoraj momentami dość bolesne i dokuczające no i brzuch ciut mi się obniżył.

Hmm muszę się pochwalić co zakupiłam na allegro za całe 11zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398889605.jpg (33,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1398889605_1.jpg (58,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1398889777.jpg (50,3 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-01-26 o 15:53
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:52   #162
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

kurde zaladowalo mi sie zdjecie wozka niepotrzebnie
Stary 2011-01-26, 15:58   #163
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti,

Harrods, to ja mam na odwrót Maks mi się podoba ale Maksymilian już nie. Aleks jest ok ale Aleksander odpada, bo wtedy to Olek

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
czesc brzuszki i mamuski
ja po przeprowadzce juz, nigdy wiecej pakowania rozpakowywania i tej morderczej jazdy samochodem londyn-poznan, wprawdzie z\noclegiem ale i tak sie to odbilo na moim zdrowiu

wczoraj ginka stwierdzila ze mam skrocona szyjke a brzuszek tez za czesto sie twardy robi wiec mam zmartwienie. dostalam luteine, nospe i zakaz forsowania sie, mam wiecej lezec niz robiccokolwiek innego. Wiec leze i jednym okiem was czytam a drugim patrze na jakies nierozpakowane graty ale co mam zrobic.
Troche dola lapie bo chcialam na zakupy, ale przyznam ze jak bylam w poniedzialek ogladac wozeczek to co chwile na lawkach w CH przysiadalam bo myslalam ze mi cos w brzuchu peknie.

No i moja mala jakas pchelka jest bo 34 tydz a ona nawet 2 kg nie ma i sie ginka zjezyla jak jej powiedzialam ze chce jechac mame odwiedzic ze moge urodzic tylko czy takie male chce. Wiec mama przyjedzie w poniedzialek.

Wy juz widze w pelnym rynsztunku wszystko macie wozki,lozeczka materacyki foteliki a ja nic. Tyle ze jakby co to golaskiem nie bedzie bo ciuszki ma.

To ruszam na allegro bo te wasze linki sa bardzo pomocne
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem juz po wizycie... musiałam ochłonąć...jakoś do tej pory słowa lekarza gdzieś zbywałam... a dziś do mnie dotarło... jak to stwierdzil nadal mam miękką szyjkę, nawet bardzo miękką, jeden palec spokojnie wchodzi, ale tam dalej wszystko zamknięte. powiedział żeby zrobić wszytsko zeby przetrzymać jeszcze 3 tyg i wtedy już będzie bezpiecznie jakby coś miało się zacząć. wcześniej mysłałam ze on zartuje jak tak mówi. a dziś jakbym w głowe dostala ze moge jednak wczesniej urodzic i to sporo. ogranelo mnie przerazenie ze nie mamy lozeczka, przewijaka i nic z takich wiekszych rzeczy procz wozka, bo przeciez to dopiero 30 tydzien!!! i idąc za ciosem, w sobote tż jedzie po te graty. niech one będą w domu to i ja będę spokojna
aha i przyszła mi dziś paczka z tego baby raj czy jakoś tak, z któej pościel zamawiałąm i jestem zadowolona wybrałąm intensywne kolory i są takie jak na zdjęciach więc wszystko ok
Harods dzięki za info z tym łóżeczkiem, w takim razie poszukam sobie materaca na allegro
Uważajcie na siebie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:59   #164
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ale Wy jesteście szybkie

Sprawdzić dane, jak komuś się zmieniło dać znać na pw, albo jak któraś zna już płeć. Bo sporo mamy zagadek jeszcze.
buuuuu a mnie nadal na liście marcowych mamusiek nie ma mimo iż jak mi polecono zaczęłam się udzielać jak cos to ja mam termin 15-03-2011 chlopak Błażej
Stary 2011-01-26, 15:59   #165
Montii
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny
przysnelo mi sie, jakas kawka, cos dobrego i chyba sie pouczę na jutro
a w weekend juz pakuje torbę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:02   #166
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
buuuuu a mnie nadal na liście marcowych mamusiek nie ma mimo iż jak mi polecono zaczęłam się udzielać jak cos to ja mam termin 15-03-2011 chlopak Błażej
bo musisz napisać PW do aja wtedy Cię wpisze na listę
Stary 2011-01-26, 16:03   #167
agus87
Zakorzenienie

zmykam do szkoly rodzenia
Stary 2011-01-26, 16:04   #168
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
W pierwszej startowałam z 70 kg i przytyłam 14 kg. Potem większość została :/
ja w pierwszej ciąży przy wzroście 172 i wadze początkowej 58kg przytyłam 18kg a zrzuciłam 21kg, teraz heh będzie więcej początek ciąży byl 66kg a teraz jest ich 17kg więcej i zapewne jeszcze ze 3kg przybędą mam nadzieje ze zrzucę je szybko
Stary 2011-01-26, 16:04   #169
Montii
Zakorzenienie

a moje spojenie łonowe przechodzi dzisiaj samo siebie
boli strasznie i najlepiej jakbym stala, wtedy ok.
jak leze/siedze/schylam sie to jakby mi ktos wiercił tam..wiertarką

teoretycznie: 40 dni do konca...

[LEFT]
Stary 2011-01-26, 16:04   #170
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
bo musisz napisać PW do aja wtedy Cię wpisze na listę
to się biorę za pisanie
Stary 2011-01-26, 16:04   #171
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciąży przy wzroście 172 i wadze początkowej 58kg przytyłam 18kg a zrzuciłam 21kg, teraz heh będzie więcej początek ciąży byl 66kg a teraz jest ich 17kg więcej i zapewne jeszcze ze 3kg przybędą mam nadzieje ze zrzucę je szybko
a ile czasu zajęło ci zrzucenie kg po 1 ciąży?

[LEFT]
Stary 2011-01-26, 16:08   #172
prunelle
Wtajemniczenie

jeeeej, dopiero Was znalazłam, a już się zaczynałam wkurzać, że co to, cytować nie mogę na starym wątku i o co chodzi

uczę się do jutrzejszego egzaminu, jakoś tak po wczorajszym, który się okazał mega trudny, stresuję się i objadłam się w związku z tym wafelkami, a teraz mi niedobrze już dosyć tej sesji, wrrrr

Montii, gratuluję i trzymam kciuki za jutro!

patrycja_22, wszystkiego najlepszego!!!:roza :

ego_ego, jak Ty to zrobiłaś, że cytowałaś wypowiedzi jeszcze z poprzedniego wątku??? podziel się umiejętnościami

Ahtaga, uff, to dobrze, że wszystko jednak ok i oby się tak okazało i na tym usg za 2 tygodnie! dobrze, że teraz poszłaś

Cytat:
No dobra kobiety uciekam do miasta.
Może w końcu dziś kupię podkłady poporodowe i koniec z zakupami

Aha, mam taki pomysł. Ponieważ lista mamusiek była robiona na samym początku i części mamusiek nie ma (zniknęły bez słowa). Ja postaram się przez tydzień (chyba starczy) zobaczyć kto się nie odzywa i wykreślę z listy.
Co Wy na to??

No i oczywiście które się odzywają, a ich nie ma lub są niepełne dane to pisać na pw.
dobry pomysł, ja Ci zaraz aktualizację wyślę, bo mamy imię

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Jakub, Szymon, Bartosz, Maksymilian.

Jakub najbardziej mi się podoba -ale teraz jest jakaś moda na Jakubów i to już mi się mniej podoba... 2 koleżanki ostatnio urodziły Kubusiów.

Dla Dziewczynki nie mielibyśmy problemu- byłaby Emilka
No ale Emilce wyhodowaliśmy siusiaka i zonk

myśmy wymyślili Krzysia już tak do niego mówię i przyzwyczaiłam się, nie mogłabym nazwać inaczej

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja tez sie balam ze za malutki i wynalazlam na all taka siatke na zakupy co si ena raczke wozka przyczepia za cale 10zl czy jakos tak a co do wilkosici to caly czas mam obawy ale nie zamienilabym go na zaden inny wierz mi jak go w domu zlozyclismy to sie tak zgrabnie prezentowal i tak zwinnie skercal
podasz linka? obejrzałabym sobie, szukam jakiejś torby do tego naszego wózka, mamy plecak co prawda, ale torba wygodniejsza do przewieszenia przez rączkę

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jejku, uważaj na siebie, rzeczywiście lepiej mieć już wszystko gotowe w domu!

lecę się uczyć

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:08   #173
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a ile czasu zajęło ci zrzucenie kg po 1 ciąży?
zajęło mi niecałe 4 miesiące
Stary 2011-01-26, 16:08   #174
87czarna
Zakorzenienie

Montii ja też własnie zastanawiam się nad pakowaniem torby... może rzeczywiście już pora?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:13   #175
Glodomorek
Zakorzenienie

Montii gratulacje
Cytat:
Ostatnio cos pisaliscie o pulsie wysokim. mi czasem dochodzi nawet do 140/min i dzis byłam u kardiologa ktory po ekg stwierdzil ze wsyzstko ok i to w ciazy normalne dla mnie to nie jets normalne bo przez takie kolatania robi mi sie slabo i ledwo zipie. no ale zapisał mi isoptin na obnizenie i od jutra zaczynam brac.
A byłaś na fundusz u kardiologa czy prywatnie? Też mam iść i gdzie się pytałam to albo nie podpisali umowy z funduszem, albo termin na maj...

Ahtaga, dla mnie te koła wyglądają normalnie, są po prostu trochę mniejsze od tylnich. Co w nich dziwnego?

niutka1, super oby zawsze była taka zdrowa

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
Pytanie kto częściej będzie spacerował z dzieckiem. Co lepsze żebyś ty męczyła się z za dużym wózkiem czy TŻ z za małym.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:15   #176
Montii
Zakorzenienie

czarna, ej to czekaj na mnie, hihi

dzieki za gratki dziewczyny a jutro trzymać jeszcze mocniej

[LEFT]
Stary 2011-01-26, 16:16   #177
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Montii ja też własnie zastanawiam się nad pakowaniem torby... może rzeczywiście już pora?
ja już część torby spakowałam a mianowicie : body dl rękaw 5 sztuk, śpiochy 5 sztuk, pajacyk 4 sztuki, kaftaniki 5 sztuk , skarpetunie frote 5 par, kombinezon taki przejściowy zimowo wiosenny, 3 tetrowe pieluchy, kocyk cienki i rożek, zastanawiam się co jeszcze dla boba spakowac bo dla siebie to jeszcze nie pakowałam rzeczy
Stary 2011-01-26, 16:18   #178
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
jeeeej, dopiero Was znalazłam, a już się zaczynałam wkurzać, że co to, cytować nie mogę na starym wątku i o co chodzi

no ja tak samo że co to, wizaz szwankuje, dopiero jak doszłam do ostatniej strony to mi sie rozjasniło

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

moja torba stoi kompletnie spakowana w holu, tak na wszeli wypadek, odkąd musiałam pojechać na to ktg do szpitala
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:18   #179
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

: jupi: jestem już na liście mamusiek marcowych thx
Stary 2011-01-26, 16:20   #180
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość

Pytanie kto częściej będzie spacerował z dzieckiem. Co lepsze żebyś ty męczyła się z za dużym wózkiem czy TŻ z za małym.
no właśnie wybraliśmy z regulacją rączki i oboje się dobrze z nim czujemy dla mnie jest leciutki, super skrętny w zasadzie 1 palcem bez zawartości - czyt Dzieciątka - mogę prowadzić w pokoju bo na ulicy nie sprawdzałam, a Mąż sobie na najwyższą pozycję rączkę weźmie i jest git. Także dopasowaliśmy się i nie tylko do wózka .

Monti gratki i jutro też będziemy z Zosiulcem trzymać kciuki

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-26 o 16:21
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości