|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szpiitalnym usg to nawet pępowiny nie dało się sprawdzić na szczęście są miejsca z dobrymi sprzętami---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
, a mąż 187 i też nie chcę żeby któreś z nas komicznie wyglądało i to dodatkowa kłoda w wybieraniu wózka...
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kto kupuje implast ecoline - pamietajcie, że często na magazynach nie ma danego koloru i wózki są zamawiane od producenta i czeka się miesiąc ![]() ja już zamówiłam i mam dostać w połowie lutego
|
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
fajne te Ecoline, ale na żywo wydały mi się wysokiwe, aja niska i dziwnie bym wyglądała, za to mąż w sam raz
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he, he, a ja i mąz jestesmy podobnego wzrostu, tzn ja 170, a mąz raptem 5 cm wyższy ode mnie, nawet sie ciuchami czasem wymieniamy, bo ja często lubie takie uniseks i podbieram mu swetry, kurtki, bluzy, a on mi ukradł juz chyba ze 5 par spodni, sztruksy i dresy... no i plus jest tez taki, ze jak chce mu cos kupic to moge na sobie mniej więcej przymierzyć, z tym, że mój mąz jest bardzo szczupły, szczuplejszy ode mnie i tylko w barkach musze nieco dodac, bo ja mam jednak szczuplejsze ramiona, a on ma takie bardziej męskie. Tak więc z wózkiem nie ma żadnych problemów...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-26 o 15:47 |
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
ja zamowilam wczoraj i w ciagu tygodnia ma być a tez nie mieli go na magazynie. a ty gdzie kupowałaś?
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
czesc brzuszki i mamuski
ja po przeprowadzce juz, nigdy wiecej pakowania rozpakowywania i tej morderczej jazdy samochodem londyn-poznan, wprawdzie z\noclegiem ale i tak sie to odbilo na moim zdrowiu wczoraj ginka stwierdzila ze mam skrocona szyjke a brzuszek tez za czesto sie twardy robi wiec mam zmartwienie. dostalam luteine, nospe i zakaz forsowania sie, mam wiecej lezec niz robiccokolwiek innego. Wiec leze i jednym okiem was czytam a drugim patrze na jakies nierozpakowane graty ale co mam zrobic. Troche dola lapie bo chcialam na zakupy, ale przyznam ze jak bylam w poniedzialek ogladac wozeczek to co chwile na lawkach w CH przysiadalam bo myslalam ze mi cos w brzuchu peknie. No i moja mala jakas pchelka jest bo 34 tydz a ona nawet 2 kg nie ma i sie ginka zjezyla jak jej powiedzialam ze chce jechac mame odwiedzic ze moge urodzic tylko czy takie male chce. Wiec mama przyjedzie w poniedzialek. Wy juz widze w pelnym rynsztunku wszystko macie wozki,lozeczka materacyki foteliki a ja nic. Tyle ze jakby co to golaskiem nie bedzie bo ciuszki ma. To ruszam na allegro bo te wasze linki sa bardzo pomocne
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
jestem juz po wizycie... musiałam ochłonąć...jakoś do tej pory słowa lekarza gdzieś zbywałam... a dziś do mnie dotarło... jak to stwierdzil nadal mam miękką szyjkę, nawet bardzo miękką, jeden palec spokojnie wchodzi, ale tam dalej wszystko zamknięte. powiedział żeby zrobić wszytsko zeby przetrzymać jeszcze 3 tyg i wtedy już będzie bezpiecznie jakby coś miało się zacząć. wcześniej mysłałam ze on zartuje jak tak mówi. a dziś jakbym w głowe dostala ze moge jednak wczesniej urodzic i to sporo. ogranelo mnie przerazenie ze nie mamy lozeczka, przewijaka i nic z takich wiekszych rzeczy procz wozka, bo przeciez to dopiero 30 tydzien!!! i idąc za ciosem, w sobote tż jedzie po te graty. niech one będą w domu to i ja będę spokojna
aha i przyszła mi dziś paczka z tego baby raj czy jakoś tak, z któej pościel zamawiałąm i jestem zadowolona wybrałąm intensywne kolory i są takie jak na zdjęciach więc wszystko ok![]() Harods dzięki za info z tym łóżeczkiem, w takim razie poszukam sobie materaca na allegro
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brałam cały zestaw, o taki: LINK znaczy się wózek + fotelik + adaptery + torba
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
he ja też melduje się w nowym wątku
KASIA ja ciąże prowadzę u dr Grażyny Cerkiewnik, prowadziła moja pierwszą ciąże i byłam zadowolona. Od początku ciąży do grudnia zeszłego roku przyjmowała mnie na Helenowskiej w tej przychodni PULS. Od stycznia niestety muszę udawać się do Nadarzyna bo tam się przeniosła niby mogłam zostać w PULSIE u innego gina ale wolałam by do końca poprowadziła mi ciążę zostało zaledwie 5 góra 7 tygodni wiec nie tak wiele. Jak wg mnie wspaniała kobieta, bezproblemowa wysłucha doradzi i bardzo pomoże. Badania tez wykonuje teraz w Nadarzynie bo przynajmniej płacić nie muszę . Teraz jadę na wizytę jutro no i mam nadzieje że nie dostane skierowania do szpitala od niej bo mam od jakiegoś czasu dziwne skurczki a od wczoraj momentami dość bolesne i dokuczające no i brzuch ciut mi się obniżył.Hmm muszę się pochwalić co zakupiłam na allegro za całe 11zł Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-01-26 o 15:53 |
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
kurde zaladowalo mi sie zdjecie wozka niepotrzebnie
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Monti,
![]() Harrods, to ja mam na odwrót Maks mi się podoba ale Maksymilian już nie. Aleks jest ok ale Aleksander odpada, bo wtedy to Olek ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
buuuuu a mnie nadal na liście marcowych mamusiek nie ma mimo iż jak mi polecono zaczęłam się udzielać jak cos to ja mam termin 15-03-2011 chlopak Błażej
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
przysnelo mi sie, jakas kawka, cos dobrego i chyba sie pouczę na jutro a w weekend juz pakuje torbę
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam do szkoly rodzenia
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
ja w pierwszej ciąży przy wzroście 172 i wadze początkowej 58kg przytyłam 18kg a zrzuciłam 21kg, teraz heh będzie więcej początek ciąży byl 66kg a teraz jest ich 17kg więcej i zapewne jeszcze ze 3kg przybędą mam nadzieje ze zrzucę je szybko
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
a moje spojenie łonowe przechodzi dzisiaj samo siebie
boli strasznie i najlepiej jakbym stala, wtedy ok. jak leze/siedze/schylam sie to jakby mi ktos wiercił tam..wiertarką teoretycznie: 40 dni do konca...
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
a ile czasu zajęło ci zrzucenie kg po 1 ciąży?
|
#172 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
jeeeej, dopiero Was znalazłam, a już się zaczynałam wkurzać, że co to, cytować nie mogę na starym wątku i o co chodzi
![]() uczę się do jutrzejszego egzaminu, jakoś tak po wczorajszym, który się okazał mega trudny, stresuję się i objadłam się w związku z tym wafelkami, a teraz mi niedobrze już dosyć tej sesji, wrrrrMontii, gratuluję i trzymam kciuki za jutro! ![]() patrycja_22, wszystkiego najlepszego!!! ego_ego, jak Ty to zrobiłaś, że cytowałaś wypowiedzi jeszcze z poprzedniego wątku??? podziel się umiejętnościami ![]() Ahtaga, uff, to dobrze, że wszystko jednak ok i oby się tak okazało i na tym usg za 2 tygodnie! dobrze, że teraz poszłaś Cytat:
![]() Cytat:
myśmy wymyślili Krzysia ![]() Cytat:
Cytat:
lecę się uczyć |
||||
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Montii ja też własnie zastanawiam się nad pakowaniem torby... może rzeczywiście już pora?
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Montii gratulacje
Cytat:
Ahtaga, dla mnie te koła wyglądają normalnie, są po prostu trochę mniejsze od tylnich. Co w nich dziwnego? niutka1, super oby zawsze była taka zdrowaPytanie kto częściej będzie spacerował z dzieckiem. Co lepsze żebyś ty męczyła się z za dużym wózkiem czy TŻ z za małym. |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
czarna, ej to czekaj na mnie, hihi
![]() dzieki za gratki dziewczyny a jutro trzymać jeszcze mocniej
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
ja już część torby spakowałam a mianowicie : body dl rękaw 5 sztuk, śpiochy 5 sztuk, pajacyk 4 sztuki, kaftaniki 5 sztuk , skarpetunie frote 5 par, kombinezon taki przejściowy zimowo wiosenny, 3 tetrowe pieluchy, kocyk cienki i rożek, zastanawiam się co jeszcze dla boba spakowac bo dla siebie to jeszcze nie pakowałam rzeczy
|
|
|
|
#178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tak samo Cytat:
moja torba stoi kompletnie spakowana w holu, tak na wszeli wypadek, odkąd musiałam pojechać na to ktg do szpitala
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a Mąż sobie na najwyższą pozycję rączkę weźmie i jest git. Także dopasowaliśmy się![]() .Monti gratki i jutro też będziemy z Zosiulcem trzymać kciuki
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-26 o 16:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

)
bo tylko o tym myśle.. Dzisiaj pół nocy nie spałam przez ten wózek 

na szczęście są miejsca z dobrymi sprzętami

podziel się umiejętnościami
2 koleżanki ostatnio urodziły Kubusiów.