|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
Cytat:
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze zeby ominac slsy dziewczyny myja odzywkami potersa np ![]() tylko ze ja uzywam szampon z slsem poniewaz pantene ma silikony oraz dwa razy w tyg nakladam olej i zeby to usunac potrzebuje slsa nie narzekam na sls bo myje sam(!) skalp na nim robie piane a wlosow nie szoruje wiec ta piana delikatnie po nich sobie splywa i juz mozna jeszcze zabezpieczyc dol odzywka![]() mi taka metoda mycia wloskow sluzy wiec zbytnio nie przejmuje sie sls
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam piszą, że szampon z sls może powodować puch i powiem Ci, że zaraz po myciu widzę to u siebie rzeczywiście i dlatego myślałam o zmianie szamponu a tego z sls używać tylko raz na tydzień żeby zmyć silikony z pantene.. Mycie odżywką to raczej nie dla mnie bo ja muszę mieć porządnie oczyszczone włosy a jakoś nie uwierzę, że po umyciu odżywką takie są No nic najwyżej wypróbuję tego hippa albo babydreama
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampony Biovax są bez SLES, The Body Shop ma też w swojej ofercie szampony bez tego detergentu. Na pewno nie warto kupować czegoś, co jest odpowiednikiem SLESu, a wiele szamponów ma właśnie podobnie działające detergenty.
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy mogłabyś mi powiedzieć jak nazywa się odpowiednik sls-u? Chciałabym wiedzieć na co zwracać uwagę wiem, że są to sls sles i coś jeszcze? PEwnie dużo ![]()
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2011-01-26 o 19:04 |
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na inne produkty nie mam co liczyc zwyczajnie u mnie ich brak![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
wlosy i skalp musze miec oczyszczone dobrze dlatego mycie odzywka mija mi sie z celem i wlosy zle wygladaja po takim myciu odzywka przynajmniej moje sa bez zycia oklapniete![]() jestem zadowolona z hippa i juz
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapamiętałam go bo w szamponach Pantene jest i tragicznie mnie po tym swędziała głowa ![]() A ja mysle intensywnie nad prostą grzywką JAk myslicie, dobrze sie prezentuje przy blond włosach?? Bo tak jakos wiekszosc tych ciemnowlosych je ma
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez mam tyle ze do brody juz![]() mi osobiscie podobaja sie proste wloski plus prosta grzywka
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Snoww
Kochana Dziekuje za wytlumaczenie tych szamponow. W koncu wiem o co kaman Ja jak tylko zaczelam uzywac BD tak tym brzozowym juz niemyje. Ost.mialam taka sytuacje ze musialam go uzyc bo skonczyl mi sie BD ale tak szybko pedzilam do rossa po niego. To jest jednak moj numer One. Wlosy swiezutkie przez dwa dni a nie jak to sie ma do innch po jednym dniu juz widze ten tluszcz. P.s. Widze ze loczki Ci przypasowaly. I dobrze odpoczna od prostownicy.
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wkurza mnie juz bo mam wiecznie problem zeby ją ułożyć ![]() A twarz to nie wiem jaką mam ale wydaje mi sie ze troche pociągłą, ale nie bardzo szczupłą. Pół życia w sumie mam grzywke taką krótszą na bok, czasem robiłam na prosto przy ciemnych włosach i czasem było ok, czasem nie,zalezy od ciecia
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. ALS i ALES czyli Ammonium Lauryl Sulfate i Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Myreth Sulfate (chociaż nie wiem, czy ten nie jest trochę słabszy od Sodium Laureth Sulfate), Sodium Pareth Sulfate. Ale producenci wymyślają różne dziwne nazwy, żeby tylko móc napisać na opakowaniu "SLS free". Ja akurat stosuję raczej szampony z SLESem, ale ja mam zawsze na włosach olej, więc włosy się aż tak nie niszczą Z szamponów dziecięcych najbardziej pasował mi taki różowy szampon Lilliputz z księżniczką. On też nie ma SLESu.
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obecnie mam grzywkę na bok - trochę mnie drażni bo nie trzyma mi się za uchem i muszę ja spinać żabką ale już widzę oczami wyobraźni jak fajnie będzie ona wyglądała jak będę miała długie włosy.Zrób sobie tą grzyweczkę |
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dwa razy w tyg
|
|
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to i ja kupię chyba ten BD ![]() Weegirl dzięki, wszystko zapisuję
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2011-01-26 o 19:50 |
||
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakos pamietam ze jak mialam jasne wlosy to z ta grzywka nieciekawie... ale moze była zle scieta Ja tak zapuszczałam, zapuszczałam tą grzywke bo chciałam sie jej po prostu pozbyc. Miec włosy bez grzywki jakiejkolwiek. Ale im jest dluzsza tym gorzej wygladam, smutnie, przylizana i wogole ![]() No ale faktycznie, obciac moge bo odrosnie przecie, najwyzej bede do góry podpinac. A odrosnie szybko ![]() Ja sie juz nie moge doczekać jak bede miała najkrotsza warstwe takiej długosci jak teraz całe włosy Wtedy ciacham tą najdłuzsza i scinam włoski w takie U, zeby byly sciete na prosto ale z przodu delikatnie krotsze |
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Snoww ja wlasnie kupilam 4albo 5 op. I na razie przy nim zostaje. Polecam
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Caskada
Czy ta odzywka grniera avokado i karite to ta. Moze ja zakupie skoro bes silikonow. Ale nie wiem czy o ta chodzi?http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:_...ScG1XukNHu-XcQ
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak kiedyś też przedłuzałam 613 a teraz jest dla mnie za ciemny :O a podobno farba farby nie rozjaśnia ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale bardzo ja lubie i zamierzam kupic drugie op bo juz koncze ![]() wogole kocham odzywki geste bogate w jakies cuda ktore sa tam naprawde czyli olejki.... dobranoc ![]() ![]()
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-01-26 o 21:20 |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam na zmianę
ta z połyskiem jedwabiu też jest fajna moje włoski ją lubią te zagęszczone również więc polecam Blondyneczką które przedłużają albo zagęszczają również
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy spędzają mi sen z powiek. Cały czas się na nie gapię i gapię i zauważyłam,że nieco zjaśniały, a przynajmniej zmieniły odcień.
(są takie pootentegowane bo to świeżo po suszeniu foto robione było,kłaki nawet grzebienia nie zastały )Jak myślicie,czy w jaśniejszym blondasie będzie mi dobrze? Coś na rodzaj tamtej welli? Czy po prostu stonować to,by nie były żółte? są tragiczne?
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2011-01-26 o 22:19 |
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor mi się podoba ale jest to zdecydowanie taki złocisto miedziany blond. |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mianowicie wellaton jasny popielaty blond. Boję się też,że po kąpieli znowu rudzielce mi wyjdą jeszcze gorsze
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
mysiu współczuje Ci ...pewnie niezłego stracha miałaś. wiem cos o tym bo mam dwóch synów i to co ja z nimi przeszłam to oho ho głowa boli ![]() Starszy to był taki pechowiec od małego cos mu się przydażało: ciągle o cos uderzał głową jak nie wszedł w ściane to się uderzył drzwiczkami od mebli tak że całą warge rozwalił krew się lała jak diabli on krzyczał a ja myślałam że oszaleje bo nie mogłam dojrzeć skąd ta krew czy zęby wybił czy co w każdym bądz razie zawsze głowa już wszyscy się śmiali że kask mu kupią pewnwgo feralnego dnia bawił się z dziadkiem w chowanego schował sie do łazienki a dziadek zgasił światło ,on się tak wystraszył że zaczął biec do wyjścia i tak przywalił głową w futrynę że wylądowaliśmy w szpitalu ze wstrząsśnieniem mózgu młodszy to była katorga cały czas wizyty u różnych lekarzy : a to wrzodzik przy odbycie a to kolka , wózkiem niecierpiał jezdzić od dzidziusia płakał jakby go ze skóry obdzierali a ja aż mokra z nerwów byłam .Wózkiem na dwóch kółkach (podniesionym ) jedynie jechał od tej pory trochę się uspokoiło podrośli i są bardziej ostrozniejsi ale co ja z nimi przeszłam to matko jedyna a tak apropo dziewczynki ja się chyba wyłamie i pofarbuję wczesniej a nie 10 lutego bo juz nie moge patrzeć na te moje zrudziałe 3-4 cm + odrost włoski . acha i kupiłam nowe witaminki z skrzyp z pokrzywą Forte z Biogardenu zobaczymy co to za cudo ![]() pozdrowionka blondyneczki
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

im dluzsze tym mocniej sie skrecaja w spirale
musze je naciagac zeby sie nie skrecaly az tak
nie narzekam na sls bo myje sam(!) skalp na nim robie piane a wlosow nie szoruje wiec ta piana delikatnie po nich sobie splywa i juz
mozna jeszcze zabezpieczyc dol odzywka