|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
![]() a z kolędą dopytaj moze u was tez taki zwyczaj funkcjonuje
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
ale dziś się będę z męża śmiała Wczoraj cały dzień się ze mnie śmiał, że mam FB i mi mówił "wow, ale jesteś trendy, bo masz fejsa" i takie tam a dziś wchodzę a on też ma niby kiedyś zakładał, ale mówił , że nic tam nie robił a ja tu patrze a on to nawet sobie wpisał ulubiony zespół itp. Dziś ja będę miała z niego polewkę
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
gold-fish, martucha, anika, kwiatuszek, stokrotka dziękuję
![]() gold-fish pokoik małej to na razie wstawiony parapet, podwieszony sufit i podrapane ściany więc nie ma za bardzo co pokazywać - jeszcze. No to super, że już drzwi przyszły A macie je razem z ościeżnicami czy tylko skrzydła?anika mi też się włączyła już myśl, że to niedługo i najchętniej bym wstrzymała na trochę czas - no bo jak się ciągnął na początku ciaży to teraz aż za szybko biegnie a tu jeszcze tyle do zrobienia ![]() fajnie masz z mężem stolarzem i chłopakami. a przypomnij co za wzór będzie na łózeczku? I masz rację żyrafki są wyfrezowane i kiepsko żeby je usunąć czy zamalować, no ale od czego ma się drugi pokoik dziecięcy? Mam nadzieję, że się przyda i pokoik i mebelki ![]() gold-fish, klion, Gucia, Ana***, stokrotka cieszę się, że Wam się mebelki podobają ![]() Rybulka gratulacje dla Miłoszka, że tak świetnie sobie radzi już ![]() Emilia tydzień temu na studniówce pani fotograf miała ubrane czarne spodnie eleganckie w kant, biała koszulowa bluzka i na to jakiś taki bezrękawnik w paski i wygladała ok. A i czuła się chyba też dobrze, bo szalała z tym aparatem. Musisz się ubrać tak, aby było ci wygodnie i żebyś się dobrze czuła ![]() Ana bardzo mi przykro z powodu koleżanki Co do obrączki to my nosimy tylko na "wyjścia", czyli leżą sobie w pudełeczku w domu a jak gdzieś wychodzimy to zakładamy na palec. no bo teraz przy tym remoncie to sobie nie wyobrażam z nimi latać. Tym bardziej, że moja dopiero teraz jestdobra jak napuchłam A co do jedzonka i obiadu to my byliśmy dziś w Taco niektóre dziewczyny wiedzą gdzie to Muszę się najeść bo jak się mała pojawi to nie wiem kiedy gdzieś wyjdziemy.No i chłopcy przywieźli mebelki i teraz się bawią
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
SSR zawsze tak z obrączkami robiliście, czy tylko teraz?? Ja swoją noszę non stop a mój mąz zdejmuje tylko jak zmywa, sprząta i sie kąpie
|
|
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
haha, może
![]() Cytat:
Cytat:
Te wyboldowane są bardzo dobre! A "Tam gdzie spadają anioły" uwielbiamJa jeszcze polecam książkę "Poczwarka" - poruszająca książka o dziewczynce chorej na zespół downa. Madzia, my w ogóle nie zdejmujemy. Mąż tylko jak idzie na kosza to zdejmuje i w wakacje zdjęliśmy (ja też zaręczynowy) bo baliśmy się, że zgubimy gdzieś w morzu.
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
ooo mam "wyznania Gejszy" kiedyś kupiłam i stoi na półce tak jak ok 20 innych książek których jakoś nie mam kiedy
przeczytać.
|
|
|
|
#157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia! Cytat:
![]() O super! My też musimy zamówić drzwi,ale dokładnie na samym końcu dopiero jak wszystko będzie łącznie z listwami przypodłogowymi. Jakiej firmy białe drzwi zamówiliście? My też będziemy mieć białe. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka w k. podałam namiary
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
hhahahahah no ale tu prym jednak wiedzie Rybulka
jej oddaje honory ![]() ja czytam jak leci wszystko lubie mimo że niektóre to takie poczytadła itd![]() u mnie zawsze i wszędzie wygrywa - Buszujący w zbożu - Salingera - ale to taka klasyka że chyba wszyscy czytali ![]() -ponadto cały Puzo - ojciec chrzestny omerta 9 grobów do Monachium -dużo książek Colina Forbes - kryminały - bardzo mi się podobały - ale to takie moje licealne czasy z lektur - Dżuma Camusa, Mistrz i Małgorzata Bułchakowa, Zbrodnia i Kara Dostojewskiego Proces Kafki to takie moje perełki oo i jeszcze Nad Niemnem ale wiem że nie mają zbyt wielu zwolenników oprócz tego takie lżejsze i cięższe z gatunku poczytadeł: -Dziewczyna z zapałkami Anna Janko -Czerwony Rower - Antonina Kozłowska -Każdy dom potrzebuje balkonu - Rina Frank -Tawerna przy klonowej - Sharon Owens -Najgłupszy anioł - Christopher Moore - POLECAM dawno się tak nie uśmiałam przy książce jak przy Moorze -Przegrane życie Ewy Braun - Angela Lambert - biograficzna ale bardzo ciekawa -Gorzka czekolada Lesley Lokko ostatnio skończyłam Nikt nie widział nikt nie słyszał Małgorzaty Wardy - polecam połknęłam w jeden dzień nie mogłam się oprzeć to takie książki które czytałam w przeciągu minionego roku max 2 i bardzo zapadły mi w pamięci (te wyżej wymienione poczytadła )muszę teraz pomyśleć co z dawniejszych książek jeszcze mi się pdoobało.. hmm ooo na pewno jeszcze -Quattrocento Susana Fortes - niedawno czytałam i mi się podobało takie połaćzenie kryminału i średniowiecza trochę ![]() -Droga do przebaczenia J.B.Schwartz jeśli lubisz sf to King - podpalaczka - ja nie lubie i nie zmogłam jej ale mój mąż zachwala no chyba King wiedzie tu prym no i Koonz takie pogranicza sf to Morze ognia - I. Johamsen też niedawno skończyłam i nie najgorsze no i bym zapomniała ![]() -Lot nad kukułczym gniazdem - Ken Kesey -Przeminęło z wiatrem Margaret Mitchell -Cień wiatru Zafona -aaaaaaaaaaaaaaa no i moja jedna z ulubionych - Pani Bovary Gustawa Flauberta hmmm jak mi sie coś przypomni to jeszcze napisze
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-26 o 18:04 |
|
|
|
#160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rosette nie wiem dlaczego ucięło mi Twój post, ale
Ana, Gucia wasze posty też mi urwało, ale dziękuję Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim! Urodziny miałam wczoraj co prawda, ale i tak mi miło ![]() Cytat:
Widziałam, ze Ana dopisała mnie na pierwszej stronie, dzięki Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-26 o 17:02 |
|||
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam was na 2 razy żeby nie przegapić nic
![]() Rosi jeśli chodzi o drugą kartę to nie mam pojęcia to chyba wew. ustalenia biblioteki Gucia no wojtas woli ściągnąć żeby czasem w wykopie kiedyś nie zostawić ![]() Scio no i dobrze że wujek się pomylił, ciekawe jakbyś miała na imię gdyby kuzynce dali Paulina ![]() Maja Gucia widzicie mi się cholernia podoba Igor w ogóle ja lubie ruskie imiona ![]() ![]() Gucia padam ci do stóp!!!!!!!!!! ROSIIIII zapomniałam ale Gucia już wymieniła WHARTON uwielbiam go ![]() spóźnieni kochankowie!! o tak no i oczywiście Zaklinacz koni też mi się podobał ![]() Guciu muszę zapisać z twojej listy pięć osób.. i te świerszcze jakbym zapomniała bo chata dodana do koszyka ![]() ![]() Rybulka ale masz małego zdobywce teraz wszystko po kolei wam zdobywa czekaj niedługo ruszy w swiat na swoich nóżkach ![]() i jeszcze to mama... zazdroszczęNikt nie widział BOSKA nie potrafiłam się oderwać zarwałam pół nocy ale skończyłam bardzo mnie wciągnęła ale ciągle się mylę i mówię ktokolwiek widział.. ostantnio opowiadałam o niej koleżance chciała sobie kupić i nie umiała znaleść bo oczywiście mówiłam ktokolwiek.. podziel się kochana swoimi książkowymi perłekami na pewno wielu nie czytałam to chętnie przeczytam ![]() Agatka widzę że odkrywasz w sobie talenty kulinarne brawo!! gold-fish gratuluje drzwi!! nie wiem jaka jest kolejność wprawiania ale hmm jak się drzwi wprawi to przecież ślady na ścianach zostną więc lepiej chyba... ściany później... Maja podziel się swoimi ulubionymi książkami może coś mi wpadnie w oko
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-26 o 17:29 |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Guciolinku wyslałam ci pw
![]()
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
śliweńka ehss no trudno teraz już czasu się nie cofnie...
Emilia myślę że coś eleganckiego Scio ja też ja też nie mogę wyjść z empiku bez ksiażki ;D a jakie ty lubisz? podaj kilka tytułów ![]() klion78 no tak łazi anki ![]() Ana*** przykro mi ![]() Cytat:
![]() ![]() żona piekarza mi się cholernie podobała BARDZO no i Schmitt ma świetne książki jak ja mogłam o nich zapomnieć, Oskar i pai róża jest rewelacyjny! odette i marzycielka też...![]() dopisek - na śmierć bym zapomniała - małe zbrodnie są zarąbiaszcze ![]() SSR zapomniałam ci powiedzieć że śliczne macie mebelki ![]() Gucia zgadzam sie POCZWARKA jest świetna ![]() ktosia jeszcze raz najlepszego ![]() ![]() ![]() coś czuję że stworzymy listę ulubionych książek żonek 2009 i nie tylko - Maju ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-26 o 17:21 |
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
mąż mnie zaprosił na randkę w piątek
następny![]() będziemy szli na kabaret moralnego niepokoju występują w Rybnikuprezent walentynkowy od mojego mężulka ![]() chciał zrobić niespodziankę i powiedzieć dopiero jak będziemy tam jechali ale nie wytrzymał i się wygadałmam nadzieje ze nei wyladujemy po wystepie na porodówce
|
|
#165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok normalnie u mnie w pracy były dwie co poroniły i zaraz jak tylko mogły znów zaczęły się starać i są mamusiami od listopada Cytat:
![]() Cytat:
ja w pracy miałam avon i fm chciałam coś z oriflame to koleżanka od siostry mi od roku katalog przynosi a koleżance od fm nie szło przetłumaczyć że miałam z tego perfum i nie trzymał długo ale ona twardo w pracy chyba 20 osób od niej kupiło chyba by się odczepiła Cytat:
Cytat:
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi sie zdublowało
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
no łądne mam braki w czytaniu, nic z ksiazek podanych przez rybulke nie czytalam
![]() edit, a nie cooka czytalam ![]() zapisuje sobie na kompie ta liste zeby pozniej sie nie pytac ' a co polecacie do czytania' oczywiscie jak juz bede miala wiecej czasu na czytanie Aaaaaaaaaaa kolezanka mnie oswiecila ze mamy w miescie prywatny zlobek ze przedszkole to wiedzialam, i ta sama babka otworzyla punkt zlobkowy dla dzieci do 2 lat.Cennik na zlobek chyba taki sam jak na przedszkole a wiec: - opłata wpisowa – płatna jednorazowo – 100 zł. - od 4-5 godzin 450zł. (w tym śniadanie) - od 5-10 godzin 600zł. sniadanie i obiad - opłata za każdą rozpoczętą godzinę po 17.00 – 10 zł. do tego mozliwy pobyt elatysczny, np 2-3 ray w tyg sliwenka mi te puplety jakies twardawe wyszly, bo robilam z bulka tarta zamiast czerstwej moczonej,. ale maz mowi ze nie lubi takich ciapowatych i ze mu moje smakuja. sosu mi sei zagescic nie chcialo Ale na jutro juz zorbilam pycha sosik ![]() Moj maz lubi moj sos beszamel [zasmazka plus mleko i galka muszkatolowa] hihih A tesciowa przytargała rosoł !!!!!! szok ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-01-26 o 18:05 |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz jakie u mnei są ceny prywatnego żłobka http://gwiazdolandia.eu.interia.pl/cennik.html
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
anika masakrato juz opiekunke w tej cenie mozna bardzo dobra znalesc i dziecko Ci nie zachoruje przynajmniej.
A z ksiazek mi sie podobał Ptasiek Williama Whartona ![]() No i cien wiatru i gra aniola zafona. A maz Puzo cos przytargal ostatnio... |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są też 4 państwowe ale nawet sie nei nastawiam na nie..
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam bez kaszy choć widziałam taki przepis i maczałam z mące
a sos pomidorowy mniam pychotka
|
#172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zajefajny film ostatnio widziałam
![]() http://www.filmweb.pl/film/Skjult-2009-491488 W Europie na szczęście jeszcze potrafią nakręcić dobry psychologiczny film grozy, a nie to, co te amerykańskie krwawe papki i japońskie duchy z czarnymi włosami ![]() Cytat:
Ale zbrodnia i kara Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To moje naj naj: Bronte - Wichrowe Wzgórza Dostojewski Zbrodnia i kara Dumas - Hrabia Monte Christo Victor Hugo - Notre Dame de paris Thomas Harris - Milczenie owiec (jeszcze lepsze niż film Stephen King - Lśnienie Maja Lidia Kossakowska - Siewca Wiatru (niesamowite fantasy o mrocznym Aniele Zagłady Anne Rice - Wywiad z Wampirem Bram Stoker - Dracula Sapkowski - cały cykl o Wiedźminie (a zwłaszcza zbiór opowiadań Miecz Przeznaczenia) Izabela Sowa - Smak Świeżych Malin (pamiętnik pechowej krakowskiej studentki, jedyna książka przy której naprawdę się popłakałam ze śmiechu )Lew Tołstoj - Anna Karenina Mika Waltari - Egipcjanin Sinuhe (piękna, mądra i wzruszająca A poza tym równie dobre historyczne: Jane Austen - Rozważna i Romantyczna Dostojewski: Biesy, Idiota, Bracia Karamazow Dumas - Trzej Muszkieterowie Umberto Eco - Imię Róży Charles Frazier - Zimna Góra (zekranizowane jako "Wzgórze nadziei" z Kidman i Zellweger) John Jakes - Północ i Południe (któż nie słyszał o serialu z patrickiem Swayze )Sebastien Japrisot - Bardzo Długie Zaręczyny (też sfilmowane) Sienkiewicz -Trylogia i Krzyżacy Tołstoj - Wojna i Pokój Prus - Faraon Walter Scott - Wawerley S-F - polecę klasyką: Arthur C. Clark - Odyseja Kosmiczna 2001 Stanisław Lem - Solaris G.H.Wells - Wojna Światów Fantasy i fantastyka: Tolkien - Władca pierścieni Jarosław Grzędowicz - Wypychacz Zwierząt C.s. Lewis - Opowieści z Narnii ( )Andrzej Ziemiański - Achaja Andrzej Pilipiuk - Kuzynki, Księżniczka Chcialabym jeszcze przeczytać Jacka Piekarę i Dukaja Horror: mary Shelley - Frankenstein James Herbert - Ocalony Stephen King - oo, prawie cała twórczość (prawie, bo parę mi się nie podobało Dean Koontz - Apokalipsa Ira levin - Dziecko Rosemary Anne Rice - Wampir lestat, królowa Potępionych i cała seria o wampirach Graham Masterton - Łowca Wampirów Edgar Allan Poe - Opowieści Niesamowite Koji Suzuki - Ring (znany z filmów )Z humorem: Italo Calvino - Rycerz Nieistniejący Romain Gary - Pieszczoch Edward Redliński - Konopielka Dramaty, biograficzne: Golden - Wyznania gejszy Corine Hoffmann - Biała Masajka Yann Martel - Życie Pi (wspaniała, mądra książka o wierze, religii i miłości do zwierzat, o hinduskim chłopcu, synu dyrektora zoo, który po katastrofie statku wylądował na środku oceanu w szalupie ratunkowej z...tygrysem) Nie-beletrystyka, popularnonaukowe itp: Stephen King - Danse macabre (studium horroru w kinie, książkach itp) Liza Dalby - Gejsza (amerykanka badająca życie gejsz) Młot na czarownice Władcy Chaosu. Krwawe powstanie satanistycznego metalowego podziemia (świetne, od tej książki zaczęła się moja fascynacja black metalem Kryminał, wojenne i inne: Graham Greene - Ministerstwo strachu Kafka - Proces George Orwell - Rok 1984 Alistair McLean - Działa Nawarony
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-01-26 o 19:08 |
||||
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
anika kliwia u nas jest jeden państwowy na 125tyś ludzi!
i jeden prywatny ale cenyyy patrzcie http://www.wesoleskrzaty-tychy.pl/page003.aspx
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś oj ostatno to tylko nad Fink od mgr-a siedzę.
Ale swoją drogąbardzo polecam tę panią. Jak ktoś "lubi" książki o Holocauscie. Hmm... No i polecam Twaina. Listy z Ziemi - boskie Pamiętniki Adama i Ewy. Z ostatnio przeczytanych to polecam M. Szczygielskiego Farfocle namiętności - bardzo fajne czytadło lekkie i z humorem. Zabrałam się też za Mastertona ale jakoś mi nie podszedł (czytałam Bazyliszka - taki sobie) Więcej niemogę sobie przypomnieć
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ooo i jeszcze jedzenie trezba doliczyc...nie no super
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Ale miałam dzień w pracy - masakra. Przy życiu trzymała mnie tylko myśl o herbacie i kanapie.Zapisałam sobie (a raczej dopisałam do listy tytułów które chcę przeczytać) niektóre wymienione pozycje. Muszę kupić nowy regał, bo już zaczęłam układać po dwa rzędy książek i boję się że nie wytrzymają półki. Maja - uwielbiam Piekarę i serię o inkwizytorze Mordimerze - ten koleś ma taką logikę że ja wymiękam. Lubię też serię Jakuba Ćwieka pt. Kłamca (o nordyckim bogu na usługach aniołów). Czytając "Oskar i Pani Róża" byłam na tyle durna że wziełam ją do autobusu jak jechałam do pracy i matko co ja robiłam żeby się nie rozryczeć. A wiedziałam o czym jest książka. Zobaczę w wolnej chwili co mam fajnego i dorzucę się do listy. Jeśli ktoś lubi książki o podróżach to polecam Cejrowskiego, Halika, Palina (W 80 dni dookoła Świata czy Himalaje), do tego wyszła teraz seria Podróże Retro - i to jest świetne - podróżowanie w zupełnie innych czasach, bez All Inclusive Uwielbiam z tej serii "Okrążmy świat jeszcze raz" o dwóch kolegach z Polski w okresie miedzy wojennym którzy po ukończeniu studiów postanawiają uciec przed zakusami panien na wydaniu i wyruszają w podróż dookoła świata pracując po drodze, żeby na tą podróż mieć. Mistrzostwo Świata.Jak kogoś interesuje tematyka górka mogę podrzucić parę tytułów.
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko jestem w szoku, że to już kolejna część!!!
|
|
|
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To chyba był bóg Loki? W mitologii kawał drania z niego był ![]() Ale czytałąm jakies opowiadanie Ćwieka - świetne P.S. a z podróżniczych oczywiście Arkady Fiedler
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
No nareszcie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
GWIEZDNY PAKIET MIESIĘCZNY. 1300,00 zł -> zawiera koszt żywności, środków higienicznych oraz możliwość pobytu dziecka w dowolnych godzinach pracy placówki ![]()
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

idę do łazienki a tu wyskakuje Pani sprzątaczka, ze jest z Avonu i czy chcę katalog zobaczyć. Biorę obiad to z okienka wychyla się Pani czy nie chcę cieni z jakiejś tam firmy 

niby kiedyś zakładał, ale mówił , że nic tam nie robił a ja tu patrze a on to nawet sobie wpisał ulubiony zespół itp. Dziś ja będę miała z niego polewkę

a to chyba raczej proste danie 

ale bym zjadla

)
)