Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 15:51   #151
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a pewnie, że Pychotka

A mnie w pracy prześladują idę do łazienki a tu wyskakuje Pani sprzątaczka, ze jest z Avonu i czy chcę katalog zobaczyć. Biorę obiad to z okienka wychyla się Pani czy nie chcę cieni z jakiejś tam firmy Idę do pracy a z szatni pani z oriflame mnie z katalogiem zaczepia. A dziś jedna sprzątaczka z próbkami z firmy FM (czy jakoś tak) wpadła mi do sali i mnie popsikała krzycząc, ze to tylko za 25 zł. wrrrrrr Normalnie wyjść nigdzie nie można.

Anika a to nawet nie wiedziałam. Kurcze, bo chciałabym tego księdza przyjąć.
a widzisz a ostatnio sama się zastanawiałaś czy nie zostać konsultantką..

a z kolędą dopytaj moze u was tez taki zwyczaj funkcjonuje

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:55   #152
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a widzisz a ostatnio sama się zastanawiałaś czy nie zostać konsultantką..

a z kolędą dopytaj moze u was tez taki zwyczaj funkcjonuje
ech.. ale ja bym nie była taka namolna

ale dziś się będę z męża śmiała Wczoraj cały dzień się ze mnie śmiał, że mam FB i mi mówił "wow, ale jesteś trendy, bo masz fejsa" i takie tam a dziś wchodzę a on też ma niby kiedyś zakładał, ale mówił , że nic tam nie robił a ja tu patrze a on to nawet sobie wpisał ulubiony zespół itp. Dziś ja będę miała z niego polewkę

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:08   #153
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

gold-fish, martucha, anika, kwiatuszek, stokrotka dziękuję

gold-fish pokoik małej to na razie wstawiony parapet, podwieszony sufit i podrapane ściany więc nie ma za bardzo co pokazywać - jeszcze.
No to super, że już drzwi przyszły A macie je razem z ościeżnicami czy tylko skrzydła?

anika mi też się włączyła już myśl, że to niedługo i najchętniej bym wstrzymała na trochę czas - no bo jak się ciągnął na początku ciaży to teraz aż za szybko biegnie a tu jeszcze tyle do zrobienia
fajnie masz z mężem stolarzem i chłopakami. a przypomnij co za wzór będzie na łózeczku?
I masz rację żyrafki są wyfrezowane i kiepsko żeby je usunąć czy zamalować, no ale od czego ma się drugi pokoik dziecięcy? Mam nadzieję, że się przyda i pokoik i mebelki

gold-fish, klion, Gucia, Ana***, stokrotka cieszę się, że Wam się mebelki podobają

Rybulka gratulacje dla Miłoszka, że tak świetnie sobie radzi już

Emilia tydzień temu na studniówce pani fotograf miała ubrane czarne spodnie eleganckie w kant, biała koszulowa bluzka i na to jakiś taki bezrękawnik w paski i wygladała ok. A i czuła się chyba też dobrze, bo szalała z tym aparatem. Musisz się ubrać tak, aby było ci wygodnie i żebyś się dobrze czuła

Ana bardzo mi przykro z powodu koleżanki

Co do obrączki to my nosimy tylko na "wyjścia", czyli leżą sobie w pudełeczku w domu a jak gdzieś wychodzimy to zakładamy na palec. no bo teraz przy tym remoncie to sobie nie wyobrażam z nimi latać. Tym bardziej, że moja dopiero teraz jestdobra jak napuchłam

A co do jedzonka i obiadu to my byliśmy dziś w Taco niektóre dziewczyny wiedzą gdzie to Muszę się najeść bo jak się mała pojawi to nie wiem kiedy gdzieś wyjdziemy.

No i chłopcy przywieźli mebelki i teraz się bawią łóżeczko prawie już skręcone.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:11   #154
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

SSR zawsze tak z obrączkami robiliście, czy tylko teraz?? Ja swoją noszę non stop a mój mąz zdejmuje tylko jak zmywa, sprząta i sie kąpie

Stary 2011-01-26, 16:20   #155
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
może przepis na nie wymyśliła jakaś Anka która ciągle gdzieś łaziła
haha, może

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kochane właśnie się dowiedziałam, że koleżanka poroniła... tzn. pojechała do szpitala i okazało się, że dziecko martwe... i ją czyścili... ehhhh
bardzo mi przykro!

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
- "Wichrowe wzgórza" E. Bronte,
- "Tam gdzie spadają anioły" D. Terakowskiej,
- "Wyznania gejszy" A. Golden,

Jeśli lubisz kryminały i thrillery, to polecam wszystko H. Cobena i A. Kavy oraz thrillery medyczne R. Cooka

Jeśli lubisz podróżnicze, to polecam bardzo M. Wojciechowską i B. Pawlikowską, albo K. Choszcz

Wszystko to czytałam i podobały mi się . Chyba nie mam bardzo złego gustu
pozwoliłam sobie spisać też Te wyboldowane są bardzo dobre! A "Tam gdzie spadają anioły" uwielbiam

Ja jeszcze polecam książkę "Poczwarka" - poruszająca książka o dziewczynce chorej na zespół downa.

Madzia, my w ogóle nie zdejmujemy. Mąż tylko jak idzie na kosza to zdejmuje i w wakacje zdjęliśmy (ja też zaręczynowy) bo baliśmy się, że zgubimy gdzieś w morzu.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:22   #156
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ooo mam "wyznania Gejszy" kiedyś kupiłam i stoi na półce tak jak ok 20 innych książek których jakoś nie mam kiedy przeczytać.

Stary 2011-01-26, 16:43   #157
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
O ile tamten wątek nie został jeszcze zamknięty, to możesz spróbować tak: cytujesz jak przy normalnych odpowiedziach, otwierasz okno, w którym piszesz pod cytatami i kopiujesz wszystko w nowy wątku otwierasz odpowiedz i wklejasz
ale nie wiem na 100% czy zadziała powinno
dzięki
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Skąd mi się ta Holandia wzięła! Przecież Ty w Irlandii!
Masz racje, najważniejsze, żeby być szczęśliwym a pieniądze to nie wszystko
Dokładnie
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
o bożżżżż to u ciebie hardcor na maxa!!

ja też mówie bez osobowo hahaha hahahaha

Aleksander bardzo fajnie mam nadzieję że go nie przerobią w szkole czy gdzieś na Olka nie da się chłopak będzie walczył

da się hahah ja to robię zwykle tak że tam zaznaczam daje cytuj kopiuje to wszytko z tymi znakami html i wychodzę - potem zaznaczam w nowym wątku co chce cytować i wklejam na koniec wszystko co skopiowałam z poprzedniej części... zamieszałam??

a przyjaciółka haha super... ale każdy ma coś za uszami więc wiesz.. ważne że się rozumiecie, a że czasem chcesz ją udusić.. to jak z siostrą czasem chcesz zabić a kochasz najmocniej na świecie

dla mnie Aleks nie Aleksander tak ale Aleks to tylko jako zdrobnienie Aleksandra
dzięki ,teraz będę już wiedzieć

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
jak można nienawidzieć łazanek ? dawno już nie jadłam, bo sama ich nie umiem robić a to chyba raczej proste danie

jutro wprawiają nam drzwi zewnętrzne i dowiedziałam się ze już są nasze białe drzwi szok, bo zamawialiśmy 4 tyg. temu a miały być za 6-8 tygodni tylko teraz mały problem bo jeszcze nie mamy gotowych ścian i paneli a podobno powinno sie wprawiać drzwi na końcu
A ja nie wiem czy w ogóle kiedyś jadłam łazanki
O super! My też musimy zamówić drzwi,ale dokładnie na samym końcu dopiero jak wszystko będzie łącznie z listwami przypodłogowymi. Jakiej firmy białe drzwi zamówiliście? My też będziemy mieć białe.

Cytat:
ech.. ale ja bym nie była taka namolna

ale dziś się będę z męża śmiała Wczoraj cały dzień się ze mnie śmiał, że mam FB i mi mówił "wow, ale jesteś trendy, bo masz fejsa" i takie tam a dziś wchodzę a on też ma niby kiedyś zakładał, ale mówił , że nic tam nie robił a ja tu patrze a on to nawet sobie wpisał ulubiony zespół itp. Dziś ja będę miała z niego polewkę
O jesteś na FB ;> muszę Cię poszukać

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:47   #158
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Atomufka w k. podałam namiary

Stary 2011-01-26, 16:52   #159
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hhahahahah no ale tu prym jednak wiedzie Rybulka jej oddaje honory

ja czytam jak leci wszystko lubie mimo że niektóre to takie poczytadła itd

u mnie zawsze i wszędzie wygrywa
- Buszujący w zbożu - Salingera - ale to taka klasyka że chyba wszyscy czytali
-ponadto cały Puzo - ojciec chrzestny omerta 9 grobów do Monachium
-dużo książek Colina Forbes - kryminały - bardzo mi się podobały - ale to takie moje licealne czasy

z lektur - Dżuma Camusa, Mistrz i Małgorzata Bułchakowa, Zbrodnia i Kara Dostojewskiego Proces Kafki to takie moje perełki oo i jeszcze Nad Niemnem ale wiem że nie mają zbyt wielu zwolenników

oprócz tego takie lżejsze i cięższe z gatunku poczytadeł:
-Dziewczyna z zapałkami Anna Janko
-Czerwony Rower - Antonina Kozłowska
-Każdy dom potrzebuje balkonu - Rina Frank
-Tawerna przy klonowej - Sharon Owens
-Najgłupszy anioł - Christopher Moore - POLECAM dawno się tak nie uśmiałam przy książce jak przy Moorze
-Przegrane życie Ewy Braun - Angela Lambert - biograficzna ale bardzo ciekawa
-Gorzka czekolada Lesley Lokko
ostatnio skończyłam Nikt nie widział nikt nie słyszał Małgorzaty Wardy - polecam połknęłam w jeden dzień nie mogłam się oprzeć

to takie książki które czytałam w przeciągu minionego roku max 2 i bardzo zapadły mi w pamięci (te wyżej wymienione poczytadła )

muszę teraz pomyśleć co z dawniejszych książek jeszcze mi się pdoobało.. hmm
ooo na pewno jeszcze

-Quattrocento Susana Fortes - niedawno czytałam i mi się podobało takie połaćzenie kryminału i średniowiecza trochę
-Droga do przebaczenia J.B.Schwartz

jeśli lubisz sf to King - podpalaczka - ja nie lubie i nie zmogłam jej ale mój mąż zachwala no chyba King wiedzie tu prym no i Koonz
takie pogranicza sf to Morze ognia - I. Johamsen też niedawno skończyłam i nie najgorsze

no i bym zapomniała
-Lot nad kukułczym gniazdem - Ken Kesey
-Przeminęło z wiatrem Margaret Mitchell
-Cień wiatru Zafona
-aaaaaaaaaaaaaaa no i moja jedna z ulubionych - Pani Bovary Gustawa Flauberta

hmmm jak mi sie coś przypomni to jeszcze napisze

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-26 o 18:04
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:56   #160
ktosia86
Zakorzenienie

Rosette nie wiem dlaczego ucięło mi Twój post, ale

Ana, Gucia wasze posty też mi urwało, ale dziękuję

Cytat:
(...)
KTOSIUUUU kiedy świętowałaś? czemu tu nie ma fety? czekolady z ogórkami itd?? dużo zdrówka miłości szczęścia pieniążków spełnienia marzeń i wszystkiego czego pragniesz!!!!
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
(...)
KTOSIU - tu tez spoznione, szczere zyczenia urodzinowe
(...)
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
(...)
Ktosiu sto lat!
(...)
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ktosia....NAJLEPSZEGO !!!
(...)
Cytat:
Ktosiu, najlepsze życzonka Bądź zdrowa i szczęśliwa. Niech spełniają się Twoje marzenia, a cele staja się łatwe do osiągnięcia
(...)
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
(...)
dołączam się do życzeń
(...)
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
(...)
Ktosiu sto lat
(...)
Cytat:
(...)

Ktosiu wszystkiego najlepszego
(...)
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ktosia
(...)

Dziękuję Wam wszystkim! Urodziny miałam wczoraj co prawda, ale i tak mi miło

Cytat:
Kochane właśnie się dowiedziałam, że koleżanka poroniła... tzn. pojechała do szpitala i okazało się, że dziecko martwe... i ją czyścili... ehhhh
Bardzo mi przykro...

Widziałam, ze Ana dopisała mnie na pierwszej stronie, dzięki Termin porodu mam na 9.06.2011, płeć nieznana. Gin co prawda ma pewne przypuszczenia, ale procent jego pewności jest bardzo mały, więc nie kazał nam się nastawiać. Małe się tak wierci i obraca plecami, że nie może dokładnie podejrzeć. No cóż, pozostaje nam więc czekać.

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-01-26 o 17:02
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 17:05   #161
martucha84
Zakorzenienie

nadrabiam was na 2 razy żeby nie przegapić nic

Rosi jeśli chodzi o drugą kartę to nie mam pojęcia to chyba wew. ustalenia biblioteki

Gucia no wojtas woli ściągnąć żeby czasem w wykopie kiedyś nie zostawić

Scio no i dobrze że wujek się pomylił, ciekawe jakbyś miała na imię gdyby kuzynce dali Paulina

Maja Gucia widzicie mi się cholernia podoba Igor w ogóle ja lubie ruskie imiona

Gucia padam ci do stóp!!!!!!!!!! ROSIIIII zapomniałam ale Gucia już wymieniła WHARTON uwielbiam go spóźnieni kochankowie!! o tak no i oczywiście Zaklinacz koni też mi się podobał
Guciu muszę zapisać z twojej listy pięć osób.. i te świerszcze jakbym zapomniała bo chata dodana do koszyka

Rybulka ale masz małego zdobywce teraz wszystko po kolei wam zdobywa czekaj niedługo ruszy w swiat na swoich nóżkach i jeszcze to mama... zazdroszczę
Nikt nie widział BOSKA nie potrafiłam się oderwać zarwałam pół nocy ale skończyłam bardzo mnie wciągnęła ale ciągle się mylę i mówię ktokolwiek widział.. ostantnio opowiadałam o niej koleżance chciała sobie kupić i nie umiała znaleść bo oczywiście mówiłam ktokolwiek.. a nie nikt nie widział...
podziel się kochana swoimi książkowymi perłekami na pewno wielu nie czytałam to chętnie przeczytam

Agatka widzę że odkrywasz w sobie talenty kulinarne brawo!!

gold-fish gratuluje drzwi!! nie wiem jaka jest kolejność wprawiania ale hmm jak się drzwi wprawi to przecież ślady na ścianach zostną więc lepiej chyba... ściany później...

Maja podziel się swoimi ulubionymi książkami może coś mi wpadnie w oko

Czas edycji: 2011-01-26 o 17:29
Stary 2011-01-26, 17:08   #162
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Guciolinku wyslałam ci pw

Stary 2011-01-26, 17:16   #163
martucha84
Zakorzenienie

śliweńka ehss no trudno teraz już czasu się nie cofnie...

Emilia myślę że coś eleganckiego

Scio ja też ja też nie mogę wyjść z empiku bez ksiażki ;D a jakie ty lubisz? podaj kilka tytułów

klion78 no tak łazi anki

Ana*** przykro mi

Cytat:
Rosi, to ja polecam:
- "Tektonika uczuć", "Odette i inne historie", "Marzycielka z Ostendy", "Małe zbrodnie małżeńskie", "Oskar i pani Róża", "Pan Ibrahim i kwiaty Koranu" E.E. Schmitta,
- "Bękart ze Stambułu" E. Safak,
- "Służące" K. Stockett,
- "Amerykańska gejsza" L. Jacobson,
- "Nazywam się numer cztery" Ting-Xing Ye,
- "Czerwony rower" A. Kozłowskiej,
- "Co się mieści w dwóch walizkach" V. Peters,
- "Żona piekarza" M. Pignol,
- "Za kwietnymi polami" J. Watanabe,
- "Jeden dzień z panem Julesem" D. Broeckhoven,
- "Frida" B. Mujica,
- "Wielki Gatsby" F. Fitzgerald,
- "Dziewczynka w czerwonym płaszczyku", "Wszystko z miłości" i "Czułośc i obojętność" R. Ligockiej
- "Kobiety z Czerwonych Bagien" G. Jeromin-Gałuszki,
- "Biała czarownica" I.M.Hilliges,
- "Najgłupszy anioł" Ch. Moore,
- "Wichrowe wzgórza" E. Bronte,
- "Tam gdzie spadają anioły" D. Terakowskiej,
- "Wyznania gejszy" A. Golden,
- "Senność" W. Kuczoka,
- "Rewers" A. Barta,
- "Chłopiec w pasiastej piżamie" J. Boyne,
- "Tego lata w Zawrociu", "Góra śpiących węży" H. Kowalewskiej,
- "Lekcja tańca" K. Krenz,
- "Kwiat Śniegu i Sekretny Wachlarz", "Miłość Peonii" L. See,
- "Cudze życie" F. Deghelt,
- "Ksiądz Rafał" M. Grabski;

Jeśli lubisz kryminały i thrillery, to polecam wszystko H. Cobena i A. Kavy oraz thrillery medyczne R. Cooka

Jeśli lubisz podróżnicze, to polecam bardzo M. Wojciechowską i B. Pawlikowską, albo K. Choszcz

Wszystko to czytałam i podobały mi się . Chyba nie mam bardzo złego gustu
to co wytłuściłam to czytałam i jest SUPER
żona piekarza mi się cholernie podobała BARDZO no i Schmitt ma świetne książki jak ja mogłam o nich zapomnieć, Oskar i pai róża jest rewelacyjny! odette i marzycielka też...

dopisek - na śmierć bym zapomniała - małe zbrodnie są zarąbiaszcze

SSR zapomniałam ci powiedzieć że śliczne macie mebelki

Gucia zgadzam sie POCZWARKA jest świetna

ktosia jeszcze raz najlepszego

coś czuję że stworzymy listę ulubionych książek żonek 2009 i nie tylko - Maju

Czas edycji: 2011-01-26 o 17:21
Stary 2011-01-26, 17:42   #164
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

mąż mnie zaprosił na randkę w piątek następny

będziemy szli na kabaret moralnego niepokoju występują w Rybniku

prezent walentynkowy od mojego mężulka
chciał zrobić niespodziankę i powiedzieć dopiero jak będziemy tam jechali ale nie wytrzymał i się wygadał

mam nadzieje ze nei wyladujemy po wystepie na porodówce

Stary 2011-01-26, 17:55   #165
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

szok normalnie

u mnie w pracy były dwie co poroniły i zaraz jak tylko mogły znów zaczęły się starać i są mamusiami od listopada

Cytat:
ktosia

gold na koncu drzewi

anika lazanki ale bym zjadla

ja zrobilam pulpety, kasza, buraczki, jeszcze tylko sos zagescic....
mój tż zachwalał moje pulpety dziś a sos stwierdził że zapewne z winiar ale wybiłam mu to z głowy to aż głupio mu się zrobiło

Cytat:
a pewnie, że Pychotka

A mnie w pracy prześladują idę do łazienki a tu wyskakuje Pani sprzątaczka, ze jest z Avonu i czy chcę katalog zobaczyć. Biorę obiad to z okienka wychyla się Pani czy nie chcę cieni z jakiejś tam firmy Idę do pracy a z szatni pani z oriflame mnie z katalogiem zaczepia. A dziś jedna sprzątaczka z próbkami z firmy FM (czy jakoś tak) wpadła mi do sali i mnie popsikała krzycząc, ze to tylko za 25 zł. wrrrrrr Normalnie wyjść nigdzie nie można.

Anika a to nawet nie wiedziałam. Kurcze, bo chciałabym tego księdza przyjąć.

ja w pracy miałam avon i fm chciałam coś z oriflame to koleżanka od siostry mi od roku katalog przynosi
a koleżance od fm nie szło przetłumaczyć że miałam z tego perfum i nie trzymał długo ale ona twardo w pracy chyba 20 osób od niej kupiło chyba by się odczepiła

Cytat:
ooo mam "wyznania Gejszy" kiedyś kupiłam i stoi na półce tak jak ok 20 innych książek których jakoś nie mam kiedy przeczytać.
Cytat:
śliweńka ehss no trudno teraz już czasu się nie cofnie...

Emilia myślę że coś eleganckiego

Scio ja też ja też nie mogę wyjść z empiku bez ksiażki ;D a jakie ty lubisz? podaj kilka tytułów

klion78 no tak łazi anki

Ana*** przykro mi

coś czuję że stworzymy listę ulubionych książek żonek 2009 i nie tylko - Maju

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 17:55   #166
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

coś mi sie zdublowało

Stary 2011-01-26, 18:01   #167
kliwia
Zakorzenienie

no łądne mam braki w czytaniu, nic z ksiazek podanych przez rybulke nie czytalam
edit, a nie cooka czytalam

zapisuje sobie na kompie ta liste zeby pozniej sie nie pytac ' a co polecacie do czytania'
oczywiscie jak juz bede miala wiecej czasu na czytanie

Aaaaaaaaaaa kolezanka mnie oswiecila ze mamy w miescie prywatny zlobek ze przedszkole to wiedzialam, i ta sama babka otworzyla punkt zlobkowy dla dzieci do 2 lat.
Cennik na zlobek chyba taki sam jak na przedszkole a wiec:
- opłata wpisowa – płatna jednorazowo – 100 zł.
- od 4-5 godzin 450zł. (w tym śniadanie)
- od 5-10 godzin 600zł. sniadanie i obiad
- opłata za każdą rozpoczętą godzinę po 17.00 – 10 zł.

do tego mozliwy pobyt elatysczny, np 2-3 ray w tyg

sliwenka mi te puplety jakies twardawe wyszly, bo robilam z bulka tarta zamiast czerstwej moczonej,. ale maz mowi ze nie lubi takich ciapowatych i ze mu moje smakuja. sosu mi sei zagescic nie chcialo a kasza sie rozgotowala
Ale na jutro juz zorbilam pycha sosik
Moj maz lubi moj sos beszamel [zasmazka plus mleko i galka muszkatolowa] hihih

A tesciowa przytargała rosoł !!!!!! szok

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-01-26 o 18:05
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 18:06   #168
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
no łądne mam braki w czytaniu, nic z ksiazek podanych przez rybulke nie czytalam

zapisuje sobie na kompie ta liste zeby pozniej sie nie pytac ' a co polecacie do czytania'
oczywiscie jak juz bede miala wiecej czasu na czytanie

Aaaaaaaaaaa kolezanka mnie oswiecila ze mamy w miescie prywatny zlobek ze przedszkole to wiedzialam, i ta sama babka otworzyla punkt zlobkowy dla dzieci do 2 lat.
Cennik na zlobek chyba taki sam jak na przedszkole a wiec:
- opłata wpisowa – płatna jednorazowo – 100 zł.
- od 4-5 godzin 450zł. (w tym śniadanie)
- od 5-10 godzin 600zł. sniadanie i obiad
- opłata za każdą rozpoczętą godzinę po 17.00 – 10 zł.

do tego mozliwy pobyt elatysczny, np 2-3 ray w tyg

sliwenka mi te puplety jakies twardawe wyszly, bo robilam z bulka tarta zamiast czerstwej moczonej,. ale maz mowi ze nie lubi takich ciapowatych i ze mu moje smakuja. sosu mi sei zagescic nie chcialo a kasza sie rozgotowala
Ale na jutro juz zorbilam pycha sosik
Moj maz lubi moj sos beszamel [zasmazka plus mleko i galka muszkatolowa] hihih

popatrz jakie u mnei są ceny prywatnego żłobka
http://gwiazdolandia.eu.interia.pl/cennik.html

Stary 2011-01-26, 18:13   #169
kliwia
Zakorzenienie

anika masakrato juz opiekunke w tej cenie mozna bardzo dobra znalesc i dziecko Ci nie zachoruje przynajmniej.

A z ksiazek mi sie podobał Ptasiek Williama Whartona
No i cien wiatru i gra aniola zafona.

A maz Puzo cos przytargal ostatnio...
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 18:19   #170
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
anika masakrato juz opiekunke w tej cenie mozna bardzo dobra znalesc i dziecko Ci nie zachoruje przynajmniej.

A z ksiazek mi sie podobał Ptasiek Williama Whartona
No i cien wiatru i gra aniola zafona.

A maz Puzo cos przytargal ostatnio...

są też 4 państwowe ale nawet sie nei nastawiam na nie..

Stary 2011-01-26, 18:20   #171
śliweńka
Zakorzenienie

ja zrobiłam bez kaszy choć widziałam taki przepis i maczałam z mące

a sos pomidorowy mniam pychotka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-01-26, 18:21   #172
Maja102
Zakorzenienie

Zajefajny film ostatnio widziałam
http://www.filmweb.pl/film/Skjult-2009-491488
W Europie na szczęście jeszcze potrafią nakręcić dobry psychologiczny film grozy, a nie to, co te amerykańskie krwawe papki i japońskie duchy z czarnymi włosami
Cytat:
z lektur - Dżuma Camusa, Mistrz i Małgorzata Bułchakowa, Zbrodnia i Kara Dostojewskiego Proces Kafki to takie moje perełki oo i jeszcze Nad Niemnem ale wiem że nie mają zbyt wielu zwolenników
Dżumy nie znoszę
Ale zbrodnia i kara
Cytat:
jeśli lubisz sf to King - podpalaczka - ja nie lubie i nie zmogłam jej ale mój mąż zachwala no chyba King wiedzie tu prym no i Koonz
King to nie tyle sf, co horror, zwłaszcza taki psychologiczny
Cytat:
Przeminęło z wiatrem Margaret Mitchell

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaa no i moja jedna z ulubionych - Pani Bovary Gustawa Flauberta
a toto ledwo zmęczyłam
Cytat:
Maja podziel się swoimi ulubionymi książkami może coś mi wpadnie w oko
aż musiałam poszukać swojego kapownika

To moje naj naj:
Bronte - Wichrowe Wzgórza
Dostojewski Zbrodnia i kara
Dumas - Hrabia Monte Christo
Victor Hugo - Notre Dame de paris
Thomas Harris - Milczenie owiec (jeszcze lepsze niż film)
Stephen King - Lśnienie
Maja Lidia Kossakowska - Siewca Wiatru (niesamowite fantasy o mrocznym Aniele Zagłady)
Anne Rice - Wywiad z Wampirem
Bram Stoker - Dracula
Sapkowski - cały cykl o Wiedźminie (a zwłaszcza zbiór opowiadań Miecz Przeznaczenia)
Izabela Sowa - Smak Świeżych Malin (pamiętnik pechowej krakowskiej studentki, jedyna książka przy której naprawdę się popłakałam ze śmiechu wszystkie Bridget Jones, Grochole i inne wesołe babskie książki, jakich ostatnio sporo na rynku, do pięt jej nie dorastają )
Lew Tołstoj - Anna Karenina
Mika Waltari - Egipcjanin Sinuhe (piękna, mądra i wzruszająca)

A poza tym równie dobre
historyczne:
Jane Austen - Rozważna i Romantyczna
Dostojewski: Biesy, Idiota, Bracia Karamazow
Dumas - Trzej Muszkieterowie
Umberto Eco - Imię Róży
Charles Frazier - Zimna Góra (zekranizowane jako "Wzgórze nadziei" z Kidman i Zellweger)
John Jakes - Północ i Południe (któż nie słyszał o serialu z patrickiem Swayze )
Sebastien Japrisot - Bardzo Długie Zaręczyny (też sfilmowane)
Sienkiewicz -Trylogia i Krzyżacy
Tołstoj - Wojna i Pokój
Prus - Faraon
Walter Scott - Wawerley

S-F - polecę klasyką:
Arthur C. Clark - Odyseja Kosmiczna 2001
Stanisław Lem - Solaris
G.H.Wells - Wojna Światów

Fantasy i fantastyka:
Tolkien - Władca pierścieni
Jarosław Grzędowicz - Wypychacz Zwierząt
C.s. Lewis - Opowieści z Narnii ()
Andrzej Ziemiański - Achaja
Andrzej Pilipiuk - Kuzynki, Księżniczka
Chcialabym jeszcze przeczytać Jacka Piekarę i Dukaja

Horror:
mary Shelley - Frankenstein
James Herbert - Ocalony
Stephen King - oo, prawie cała twórczość (prawie, bo parę mi się nie podobało) a najlepiej klasyki: Lśnienie, Carrie, Miaseczko Salem, Smętarz dla Zwierzaków (lub Cmętarz Zwieżąt), To!, Misery, Zielona Mila, Cztery Pory Roku (z opowiadaniem Skazani na Shawshank), Ręka Mistrza, Christine, Cujo
Dean Koontz - Apokalipsa
Ira levin - Dziecko Rosemary
Anne Rice - Wampir lestat, królowa Potępionych i cała seria o wampirach
Graham Masterton - Łowca Wampirów
Edgar Allan Poe - Opowieści Niesamowite
Koji Suzuki - Ring (znany z filmów )

Z humorem:
Italo Calvino - Rycerz Nieistniejący
Romain Gary - Pieszczoch
Edward Redliński - Konopielka

Dramaty, biograficzne:
Golden - Wyznania gejszy
Corine Hoffmann - Biała Masajka
Yann Martel - Życie Pi (wspaniała, mądra książka o wierze, religii i miłości do zwierzat, o hinduskim chłopcu, synu dyrektora zoo, który po katastrofie statku wylądował na środku oceanu w szalupie ratunkowej z...tygrysem)

Nie-beletrystyka, popularnonaukowe itp:
Stephen King - Danse macabre (studium horroru w kinie, książkach itp)
Liza Dalby - Gejsza (amerykanka badająca życie gejsz)
Młot na czarownice
Władcy Chaosu. Krwawe powstanie satanistycznego metalowego podziemia (świetne, od tej książki zaczęła się moja fascynacja black metalem )

Kryminał, wojenne i inne:
Graham Greene - Ministerstwo strachu
Kafka - Proces
George Orwell - Rok 1984
Alistair McLean - Działa Nawarony

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-26 o 19:08
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 18:24   #173
martucha84
Zakorzenienie

anika kliwia u nas jest jeden państwowy na 125tyś ludzi!
i jeden prywatny
ale cenyyy patrzcie
http://www.wesoleskrzaty-tychy.pl/page003.aspx
Stary 2011-01-26, 18:31   #174
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Martuś oj ostatno to tylko nad Fink od mgr-a siedzę.
Ale swoją drogąbardzo polecam tę panią. Jak ktoś "lubi" książki o Holocauscie.

Hmm... No i polecam Twaina.
Listy z Ziemi - boskie
Pamiętniki Adama i Ewy.

Z ostatnio przeczytanych to polecam
M. Szczygielskiego Farfocle namiętności - bardzo fajne czytadło lekkie i z humorem.
Zabrałam się też za Mastertona ale jakoś mi nie podszedł (czytałam Bazyliszka - taki sobie)

Więcej niemogę sobie przypomnieć

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 18:40   #175
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
anika kliwia u nas jest jeden państwowy na 125tyś ludzi!
i jeden prywatny
ale cenyyy patrzcie
http://www.wesoleskrzaty-tychy.pl/page003.aspx

no ooo i jeszcze jedzenie trezba doliczyc...nie no super

Stary 2011-01-26, 19:02   #176
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki Ale miałam dzień w pracy - masakra. Przy życiu trzymała mnie tylko myśl o herbacie i kanapie.

Zapisałam sobie (a raczej dopisałam do listy tytułów które chcę przeczytać) niektóre wymienione pozycje. Muszę kupić nowy regał, bo już zaczęłam układać po dwa rzędy książek i boję się że nie wytrzymają półki.

Maja - uwielbiam Piekarę i serię o inkwizytorze Mordimerze - ten koleś ma taką logikę że ja wymiękam. Lubię też serię Jakuba Ćwieka pt. Kłamca (o nordyckim bogu na usługach aniołów).

Czytając "Oskar i Pani Róża" byłam na tyle durna że wziełam ją do autobusu jak jechałam do pracy i matko co ja robiłam żeby się nie rozryczeć. A wiedziałam o czym jest książka.

Zobaczę w wolnej chwili co mam fajnego i dorzucę się do listy.

Jeśli ktoś lubi książki o podróżach to polecam Cejrowskiego, Halika, Palina (W 80 dni dookoła Świata czy Himalaje), do tego wyszła teraz seria Podróże Retro - i to jest świetne - podróżowanie w zupełnie innych czasach, bez All Inclusive Uwielbiam z tej serii "Okrążmy świat jeszcze raz" o dwóch kolegach z Polski w okresie miedzy wojennym którzy po ukończeniu studiów postanawiają uciec przed zakusami panien na wydaniu i wyruszają w podróż dookoła świata pracując po drodze, żeby na tą podróż mieć. Mistrzostwo Świata.

Jak kogoś interesuje tematyka górka mogę podrzucić parę tytułów.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:10   #177
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ło matko jestem w szoku, że to już kolejna część!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:16   #178
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Zapisałam sobie (a raczej dopisałam do listy tytułów które chcę przeczytać) niektóre wymienione pozycje. Muszę kupić nowy regał, bo już zaczęłam układać po dwa rzędy książek i boję się że nie wytrzymają półki.
ja się zastanawiam jakie bibeloty z pokoju wywalic, bo już mi się półki nie mieszczą
Cytat:
Maja - uwielbiam Piekarę i serię o inkwizytorze Mordimerze - ten koleś ma taką logikę że ja wymiękam.
ja czytałąm prequel historii - o innym inkwizytorze, który znalazł młodego Mordimera, ale nie pamiętam tytułu
Cytat:
Lubię też serię Jakuba Ćwieka pt. Kłamca (o nordyckim bogu na usługach aniołów).
kojarzę, ale niestety nie czytałam
To chyba był bóg Loki? W mitologii kawał drania z niego był
Ale czytałąm jakies opowiadanie Ćwieka - świetne

P.S. a z podróżniczych oczywiście Arkady Fiedler
Stary 2011-01-26, 19:38   #179
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
[/SIZE][/FONT]
No nareszcie

Cytat:
popatrz jakie u mnei są ceny prywatnego żłobka
http://gwiazdolandia.eu.interia.pl/cennik.html
Niezłe stawki
Stary 2011-01-26, 19:41   #180
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
no ooo i jeszcze jedzenie trezba doliczyc...nie no super

GWIEZDNY PAKIET MIESIĘCZNY.

1300,00 zł -> zawiera koszt żywności, środków higienicznych oraz możliwość pobytu dziecka w dowolnych godzinach pracy placówki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości