|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
![]() Masz dobre podejście
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
SKOMPLIKOWANĄ ZAPRASZAM NA KZ!!! Proszę, byś nie wypowiadała się tutaj, dopóki nie przestaniesz w swoich postach przemycać (lub mówić otwarcie o~) obsesji i zaburzeń jedzenia!!!
Poppy seed, z planowaniem głupot również zapraszam na KZ.
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
No więc chyba wreszcie będzie P,a może to jest U(sama nie wiem),a tak poza tym to chciałabym tyle móc jeść kiedyś na U.
.I. 3kromki razowego z masłem,żółtym serem(dużo),1/2 pomidora,trochę sałaty II. jabłko,jogurt naturalny, 6 ciastek owsianych ze śliwką,kawa zbożowa z mlekiem III. 6 łyżkowa owsianka z mlekiem 2%+ garść mega rodzynek+3 duże mandaryny /2*kawa rozpuszczalna z mlekiem, rządek gorzkiej czekolady/ IV. 3 duże zwykłe naleśniki ze szpinakiem i fetą /grejfrut,jabłko/ V.kawa inka z mlekiem,serek homo, 2 garście mieszanki studenckiej,jogurt naturalny,rządek gorzkiej czekolady VI.(w planach) 3 kromki razowego z masłem,1/2 pomidora,trochę sałaty,jajko na miękko *odnośnie obiadu ,ja mam albo zupę albo drugie ,zwykle 2lub3 razy w tyg.zupa i 4lub5 razy w tyg. drugie danie i proszę o komentarze,rady ,szczególnie tych co to się znają....pomocy plis... |
|
|
|
#1324 |
|
Raczkowanie
|
P (1,4kg na plusie
)śniadanie: kaszka na mleku 3,2% z 2 łyżkami budyniu śmietankowego; pszenna bułka z masłem, żółtym serem i pomidorem; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym II śniadanie: 2 kromki chleba z masłem i szynką; kakao; banan obiad: pomidorowa z makaronem, mięskiem z indyka i marchewką (gęsta); II danie: ziemniaczki polane masełkiem, pieczone udko z kurczaka, gotowane warzywa z masłem- marchewka,kalafior,brokuł ; sok pomarańczowy (szklana buteleczka) podwieczorek: duży maślany rogal z masłem i dżemem jagodowym; kakao; pokrojona pomarańcza i garść nerkowców zalane jogurtem nat. (180g) posypane cynamonem i wiórkami kokosowymi kolacja: będą 2 kromki chleba z masłem, jedna z szynką, druga z serem smażonym; serek wiejski z piątnicy 200g z papryką i ogórkiem; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym no i coś jeszcze wpadnie wieczorem na pewno podczas oglądania tv
![]() |
|
|
|
#1325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widać ,że się starasz i świetnie Ci to idzie
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Przyczajenie
|
mój kolejny jadłospis, proszę, oceńcie..
U śniadanie: dwie garście płatków frutina+ trochę płatków fitness zalane dużym jogurtem naturalnym+ duże jabłko II śniadanie: bułka sojowa z margaryną i serem wędzonym + jabłko(uwielbiam je;p) III śniadanie: zielone lu go obiad: mintaj gotowany z ziemniakami i surówką deser: kiwi kolacja: 2 muffinki świeżo upieczone z płatkami owsianymi, orzechami laskowymi i bakaliami i jak dzisiaj? |
|
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje, z nieba mi spadlas
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Jadłospis P:
Śn: 2 kromki chleba pszennego z naturalnym serkiem i marmoladą jabłkową 2Śn: pokrojone jabłko, zalane jogobellą light wiśniową (150g) z łyżką płatków owsianych i chrupkimi płatkami śniadaniowymi 3śn: szklanka kaszki mleczno-ryżowej Nestle O: kasza gryczana polana gulaszem z mięsem na śmietanie, ogórek konserwowy P: lód Big fruid K:3 kromki razowca z serkiem naturalnym do smarowania i marmoladą jabłkową, szklanka kubusia 2kol: belriso czekoladowe po: pokrojone jabłko zalane jogurtem naturalnym (170g) i chrupkie płatki
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
to może ja dodam mojeU/P
proszę o ocenę Sniadanie: 2 kromki chleba ciemnego z ziarnami z masłem i serem białym, pomidor, kawa ze słodziokiem 2Sniadanie: jabłko, pół drożdżówki Obiad: zupa szpinakowa, 6 pierogów ze szpinakiem Podwieczorek(na mieście): cafe latte miodowo- cynamonowe, polane miodem Kolacja: jogurt naturalny, pół drożdżówki w ciągu dnia herbata i coca cola light ktoś oceni?
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
moje "U"
Iśn: owsianka (5łyżek płatków owsianych, niepełna szklanka mleka 2% <skończyło się>, spora garść orzechów włoskich, posypane cynamonem, pasek czekolady gorzkiej <kostka starta, a reszta prosto do buzi ;P>) IIśn: 2 duże kromki razowca grubo posmarowane masłem, z szynką (o wdzięcznej nazwie: "ogonówka" xD) i plastrami ogórka zielonego; soczyste, rumiane jabłko ob: ok. pół woreczka kaszy, duży kawałek mięsa (jakiegoś w sosie ze śmietaną i mąką... hmm.. może gulaszowe jakieś?) i kilka łyżek surówki (dzisiaj niestety kupna) deser: miękka, soczysta i słodziutka gruszka + herbata śliwkowa z wanilią i cynamonem kol: długa kromka chleba razowego z masłem i ząbkiem czosnku; plastry ogórka i pomidora; ok. 200-250g twarogu półtłustego proszę o ocenę (cel: odzyskanie okresu) ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
musisz jeszcze dużo dodać, żeby było P
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proponuję włączyć też do jadłospisu jajka, tłustsze rybki. |
|
|
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
U
i jak?
|
|
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
R:
IŚn: 2 naleśnik z mąki pp z pomarańczą i brzoskwinią i z bakaliami IIŚn: leczo rybne domowej roboty Ob: warzywa na patelnię z ogromną ilością piersi kurczaka K: wieśniak z ogromnym pomidorem i garścią słonecznika 4 posiłki, ponieważ praca uniemożliwia mi więcej
|
#1335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na obiad wykupiłaś cysternę kurczaków? że "ogromna" ilość?...ja zjem 1 pierś i jestem syta ![]() |
|
|
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
I. Ciemna bułka z ziarnami - pół z masłem, mozzarellą, pomidorem, rzodkiewką & szczypiorkiem - pół z masłem orzechowym & dżemem niskosłodzonym; jogurt jogobella 150g pieczone jabłko; kawa z mlekiem II. Porcja pełnoziarnistego makaronu tagliatelle z kurczakiem, pieczarkami & pesto deser: mandarynka, pasek milki karmelowej <3 pomarańcza III. Budyń bananowy posypany wiórkami kokosowymi (szklanka mleka, łyżka skrobii ziemniaczanej, banan) ; marchewka IV. Dwie małe kromki razowca - z masłem, mozzarellą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką & szczypiorkiem - z masłem, polędwicą drobiową & pomidorem; serek wiejski 150g z łyżką dżemu niskosłodzonego; kawa z mlekiem + być może wpadnie pomarańcza I jak to dzisiaj wygląda? |
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R podejrzewam, że takie sobie, ale postanowiłam się odważyć i dodać..
![]() I dwie kromki chleba pełnoziarnistego z amarantusem: jedna z polędwicą sopocką, druga z serkiem białym i łyżeczką niskosłodzonego dżemu brzoskwiniowego; kawa z mlekiem 0,5% i słodzikiem II bułka grahamka z ogonówką i sałatą, jabłko III 5 pierogów ruskich [nie mogłam się powstrzymać ], do tego pół woreczka kaszy gryczanej z twarogiem i odrobiną keczupu, dwie marchewkiIV garść płatków migdałowych, kawa z mlekiem 0.5% i słodzikiem V serek wiejski z łyżką płatków migdałowych, później marchewka i pomidor niedługo wpadnie jeszcze prawdopodobnie jajecznica z dwóch jajek ![]() wiem, że dziś tak monotonnie i nieco dziwacznie , ale jakoś tak wyszło, ech.
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie :duża pszenna bułka łamana podzielona na 4 części -1 z dżemem z czarnej porzeczki -1 z twarogiem z czosnkiem -1 z Nutellą -1 z pasztetem drobiowym i pomidorem grejfrut II śniadanie :150 g serka homo truskawkowego, saszetka (50 g ) musli orzechowego zalana 100 g jogurtu naturalnego, banan, pomarańcza obiad: pół woreczka ryżu, i ogromna porcja kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym ( więcej niż ryżu ) podwieczorek : porcja 250 g deseru galaretkowego z bitą smietana, 25 g herbatników Leibniz Minis kolacja: bułka z sezamem podzielona na dwie części -jedna z twarogiem z czosnkiem, druga z pasztetem i pomidorem -pół bułki żytenij z twarogiem z czosnkiem -grejfrut po : 2 grube i duże kawały chałki z maslem jak dzis to wyglada ?
Walczę o realizację marzeń ! Edytowane przez pati2404 Czas edycji: 2011-01-26 o 20:56 Powód: zapomniałam dodać grejfrut do kolacji |
|
|
|
#1339 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-01-26 o 20:58 |
||||||
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za ocenę
zwykle ten podwieczorek jest, jednak dziś zdarzyła mi się niespodziewana wizyta Tż... I aż mi się odechciało jeść cały czas staram się nad sobą pracować, raz jest lepiej raz gorzej, ale mam nadzieję, że już niedługo będzie tylko lepiej.
|
|
|
|
#1341 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Utrzymanie: Śn: porcja kaszy jaglanej (ok. 40g) gotowanej z mleczkiem kokosowym (ok. 50ml), dużym bananem, wanilią, kilkoma daktylami i plastrem suszonego ananasa, dosłodzone miodkiem ![]() Ob: porcja razowego kuskusu + porcja greckiej potrawki z bakłażana (bakłażan, oliwa, czosnek, cebulka, pomidory, rozmaryn, rodzynki, curry, chili) + dużo świerzo posiekanej natki pietruszki Pod: duże twarde i pyszne jabłko + talerzyk (ok. 40g) migdałów i orzechów laskowych ok. godziny lekkiej i przyjemnej gimnastyki Kol: micha gęstej włoskiej zupy jarzynowej i sporo wody i herbat (czerwona, zelona, owocowe) i co o tym sądzicie? |
||
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U:
I. duża (kopiasty talerzyk ) porcja sałatki jarzynowej z majonezem, do tego mała grahamka zapieczona w tosterze i obłożona grubo plastrami wędliny drobiowejII. grahamka z margaryną, jajkiem, wędliną drobiową i ogórkiem III. (na mieście) 2 gałki lodów w wafelku: makowe i sułtańskie; jabłko IV. talerz pierogów ruskich odsmażanych na oleju w międzyczasie wpadły 2 jabłka i miseczka babcinego krupniku z mięsem V. 3 kromki chleba graham/mieszanego z ziarnami: - z pasztetem z podrobów drobiowych - z warzywami z ryby po grecku - z twarogiem wymieszanym z pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i ziołami po wpadły 2 marchewki na surowo i herbata jabłkowo-cynamonowa w międzyczasie wpadło sporo orzeszków. i jak to się prezentuje?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-01-26 o 22:15 |
|
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za oceny
![]() Abigal - zapamiętam na przyszłość. |
|
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za oceny
postaram się dostosować do rad, faktycznie może tego wszystkiego za mało ![]() od jurta poprawa
|
|
|
|
#1345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do krokietów też mam watpliwosci, te odsmażane pochłaniają zazwyczaj sporo tłuszczu... kolacja faktycznie skromna, dodałabym jakieś białko pod koniec dnia |
|
|
|
|
#1346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, to moja R, czy ktoś mógłby zerknąć?
I śniadanie: 2 kanapki z chleba żytniego z szynką i warzywami II śniadanie: jogurt owocowy light Obiad: makaron razowy z sosem pomidorowym i piersią z kurczaka Podwieczorek: orzechy nerkowca, budyń bez cukru Kolacja: sałatka z makreli (ogórek, cebula, serek bieluch) |
|
|
|
#1348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ktoś jeszcze pokusi się o ocenę (to jest jadło z wczoraj) do flamme czywiście jem mięso,ale czy musi być codziennie??do lanvin: zazdroszczę Ci twoich jadłospisów |
|
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

)

[nie mogłam się powstrzymać
]

czywiście jem mięso,ale czy musi być codziennie??