Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 08:33   #361
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Grazin no jakos tak wyszło Nawet spimy na 2 osobnych łóżkach, bo TZ nie moze zasnąć, bo rzucam sie na łózku i gdy sie w nocy obudze potem znów sie wierce aby znalezc odpowiednią pozycje
Opowiedz jak było na USG ?? Dobrze kojarze, ze wczoraj byłas?? Dostałas L-4 ??

Aguś, to trzymam kciuki by szybciutko czas Ci w pracy minał i aby przestało bolec !

Ja Eweske tez podziwiam, ze ma siłe na to wszystko co robi!! Szacun dla Ciebie kolezanko Bo ja wróce do domu, co najwyzej zrobie cos do jedzenia i myk do łózka nie chce mi sie nic robic

anula
nie ściemniam ! Nie widac 10kg po Tobie wiec nie musisz sie pocieszac, bo tak jest

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-27 o 08:39
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:44   #362
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Grazin no jakos tak wyszło Nawet spimy na 2 osobnych łóżkach, bo TZ nie moze zasnąć, bo rzucam sie na łózku i gdy sie w nocy obudze potem znów sie wierce aby znalezc odpowiednią pozycje

Aguś, to trzymam kciuki by szybciutko czas Ci w pracy minał i aby przestało bolec !

Ja Eweske tez podziwiam, ze ma siłe na to wszystko co robi!! Szacun dla Ciebie kolezanko Bo ja wróce do domu, co najwyzej zrobie cos do jedzenia i myk do łózka nie chce mi sie nic robic
Słońce ja mam wizyte dopeiro 4 lutego:9 i jeszcze tydzien w pracy jezu a na prawde nie chce narzekac ale sa tu takie nudy ze masakra. chciałabym juz od poniedziąłku isc na l4 i nie chcodzic tutaj bo trace kase na dojazy a na prawde nie ma nic do roboty... mogl;abym juz w domu posiedziec. ale musiaalbym isc do lekarza ogolnegol jutro przyjmuje na popołudniu i moze by mi to l4 wystawił. jak sądzicie???

ale mialam dzisaij sen!
ze szłam sobei ropzez moje osiedle i napadło mnie jakis 5 kolesi i chcili mnie zgwałcic! i mowie imze w ciazy jestem a oni nic i wyskoczyła pani ze sklepu miesnego i postrasszyła ich taka zapalarka do piecyka gazowego;p ze to ma paralizator i jak mnie nie zostawią i ich zabije;p i uciekli. i moj tz w tym śnie sie w ogole nie przejal tym zdarzeniem.
ale jak mu to opwiedziałam to powiedział ze to tylko zły sen bo normalnie to by kazdemu z tym ludzi nogi z dupy powyrywał.
Stary 2011-01-27, 08:46   #363
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie przeszkadza Ci to? Ja rozumiem, że przymusowy celibat w ciąży czasami musi być ale ja bym nie dała rady spać osobno i nawet nie przytulać się. Oczywiście nie mówię o wyjątkowych sytuacjach, gdy TŻ coś przeskrobie i wylatuje do drugiego pokoju

Ja Eweskę też podziwiam, na prawdę pełen szacun Z takim dużym brzuchem być tak aktywną i pełną wigoru Czuję się przy niej jak ostatni leniuch
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:47   #364
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

anula
nie ściemniam ! Nie widac 10kg po Tobie wiec nie musisz sie pocieszac, bo tak jest
dzieki kochana
Stary 2011-01-27, 08:48   #365
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Słońce ja mam wizyte dopeiro 4 lutego:9 i jeszcze tydzien w pracy jezu a na prawde nie chce narzekac ale sa tu takie nudy ze masakra. chciałabym juz od poniedziąłku isc na l4 i nie chcodzic tutaj bo trace kase na dojazy a na prawde nie ma nic do roboty... mogl;abym juz w domu posiedziec. ale musiaalbym isc do lekarza ogolnegol jutro przyjmuje na popołudniu i moze by mi to l4 wystawił. jak sądzicie???

ale mialam dzisaij sen!
ze szłam sobei ropzez moje osiedle i napadło mnie jakis 5 kolesi i chcili mnie zgwałcic! i mowie imze w ciazy jestem a oni nic i wyskoczyła pani ze sklepu miesnego i postrasszyła ich taka zapalarka do piecyka gazowego;p ze to ma paralizator i jak mnie nie zostawią i ich zabije;p i uciekli. i moj tz w tym śnie sie w ogole nie przejal tym zdarzeniem.
ale jak mu to opwiedziałam to powiedział ze to tylko zły sen bo normalnie to by kazdemu z tym ludzi nogi z dupy powyrywał.
a to mi sie pochrzaniło... pewnie dlatego , ze czytałam iż dopytujesz o to, czy ginekolog da Ci L-4 Myslalam, ze to w tym dniu mialas isc
hmmm do ogólnego mozesz uderzyc.. co Ci szkodzi spróbowac. Bez sensu zebys dojezdzała do pracy, traciła kase i siedziała tma bezproduktywnie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-27, 08:50   #366
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja też sobie nie wyobrażam żeby mój tż spał osobno choć uwierzcie że też się rzucam dziś zabrałam mu i kołdrę i poduszkę to ten osioł poszedł jeszcze po koc bo stwierdził że jeśli mu zabieram to pewnie jest mi zimno
stara się chłopak a co

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:51   #367
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Obudziłam się z myślą, że chcę twarożek ze szczypiorkiem na śniadanie To chyba przesada, żeby po przebudzeniu myśleć o jedzeniu

Moniu, no to trzymam kciuki za wizytę i ujawnienie

Andziot, wiem, że łatwo mówić, ale nie martw się. Sama wiesz, że gdyby coś złego, to raczej lekarz skierowałby Cię na jakieś dodatkowe badania Masz luźne godziny w pracy?

Mimbi, obejrzałam Wasz album ślubny, ależ jesteś laska! Sukienka piękna, też wahałabym się ze sprzedażą. Nie rób tego.. No i ten dodatek turkusu, rewelacja! Aż mi się zachciało turkusowej parasolki do czarnego wózka Nutki-Hanutki

Dobra, dopijam kawę i ogarniam kuwetę. Chyba, że się pojawią gaduły i mnie wciągnie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 08:52   #368
Aliczka88
Zadomowienie

Hej Mamunie
Ale mamy tempo z tymi wątkami masakra!
U mnie dzień jak co dzień, czyli śniadanko o 6.30 z TŻtem i później jeszcze godzinka drzemki Tym razem mi sie śniło, że miałam wycinane migdały re we la cja!

Ja jutro ide na badania krwi i moczu, no i na tą nieszczęsną glukoze! Także nie jem dziś nic słodkiego może troche pomoże, bo nie wiem jak to będzie po wczorajszej zjedzonej reklamówce Michałków
Także TŻ zostaje jutro w domu ze mną i jedziemy z rana do laboratorium i wyniki bede miała po 16tej

Aaaaa i wczoraj puściłąm Miśkowi przez słuchawki do brzuszka kołysanki - utulanki Magdy Umer i Grzesia Turnaua! No i jak skończyła sie piosenka to delikatnie pukał, potem mocniej i jak puściłam ponownie to znowu cisza więc chyba mu sie podobało bo tak prawie pół h trwało...

Ewesko jak Ty pięknie wyglądasz!!! Brzusio cudowny! No i make up wspaniały! A o kosmetykach z Inglota nie wspomne - -jestem uzależniona od Inglota

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:54   #369
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a to mi sie pochrzaniło... pewnie dlatego , ze czytałam iż dopytujesz o to, czy ginekolog da Ci L-4 Myslalam, ze to w tym dniu mialas isc
hmmm do ogólnego mozesz uderzyc.. co Ci szkodzi spróbowac. Bez sensu zebys dojezdzała do pracy, traciła kase i siedziała tma bezproduktywnie
no totalnie bezsensu. dlatego tez pójde jutro do lekarza i ubłagam go o l4.
mam tyle pracy w domu a spedzam tu czas na wpatrywaniu sie w komputer. juz mam tyle zaplanowane w domku. mam tyle ubranek ktiore musze posegeregowac poukładac itd
wymysliłam sobeio ze zrobie sobie okleine na szafkachw kuchni i chce sie tez tym zająć. a tu gniję.
Stary 2011-01-27, 08:56   #370
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no co ty? wygladasz jakbys wazyla max 50 przed ciaza
tez bym chciala zeby ciaza mnei odchudzala, ale nieublaganie 10 kilo na plusie

ale neich wam bedzie wklejam zdjecie brzuszka a co tam, niech strace
Załącznik 3696977
cudny brzuszek Szczuplutko wyglądasz, nie widać u ciebie tych dodatkowych kilogramów.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no i oczywiscie malenkie zakupy bo w moonson baby byly 70% przeceny i nie moglam sie powstrzymac kaftanik z tylu rozpinany i te buciczki.... a wszystko rozmiar 62 wiec jest postep bo juz zatrzymalam sie z 56

ide pod prysznic, blagam nie naskrobcie znowu 5 stron jak mnie nie bedzie
Załącznik 3697017Załącznik 3697018

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
witajcie
Ledwo raz czy dwa udało mi się zabrać głos w poprzednim wątku, a wy już tu wskoczyłyście

Moria- natrafiłam w zamierzchłym archiwum starego wątku twoje fotki i mnie na sentymenty wzięło.Też miałam buldożka francuskiego.Najkochańszy piesek ze wszystkich jakie mieliśmy.Bardzo cieplutko go wspominam.Całą ciążę wylegiwał się ze mną w łóżku i na 1szy spacer mógł iść o 15
Strasznie mi go brakuje.Niestety nie ma go już wśród nas, przez głupote konowała hlip hllip

Ewesko, piękny brzuszek czy to aby na pewno m2? bardzo zgrabny jak na pomieszczenie 2 "mężczyźników"

Anula_81 na twoich fotkach też się chwilkę zatrzymałam.Sama piłeczka, jak uroczo

Pozdrawiam też serdecznie koleżankę Spice
Dziękuję kochana, na pewno dwójeczka w środku nie więcej
Trzymam kciuki, starajcie się ostro i skutecznie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Jak się wątek kończy to dostajecie chyba jakiegoś przyspieszenia i motorka w rękach aby pisać szybciej Wpadłam wczoraj tylko, aby się zameldować w nowej części, ale oczywiście nie jestem z całym wątkiem na bieżąco bo nie dam rady
Obejrzałam zdjęcia i wszystkie brzuchatki wyglądacie prześlicznie
Dzisiaj mam wizytę i już nie mogę się doczekać czy doktorek coś wypatrzy Co prawda dziś mam pewnie zwykłą krótszą wizytę ale pomolestuję go, aby się dobrze przyjrzał i może dzidzia będzie chętna do ujawnienia się

lejesz miód na moje serce (a raczej portfel) Myślałam, że więcej tych pieluch idzie.
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Ewesko wygladasz prze ślicznie!!!n na prawde aż ciezko uwioezyc ze masz bliźniaki taka zgrabna zadbana i elegancka mamusia:0 super!! jestem pod wrazeniem w ogole jestem pod wrazeniem twoje [postawy ze caly czas jestes aktywna i robisz tyl rzeczy mi to by sie juz pewnie nie chciało z takim brzuszkiem:0 zreszta leń ze mnie na potęge
Hehehe dziekuję, na zdjeciach jakoś lepiej wychodze niż wygladam w rzeczywistości
Jak tam po wizycie ???

Już doczytałam że wizyty nie miałaś.
Cytat:
Nie mam wyjścia i musze wszystko robić, nie wyobrażam sobie leżenia w łóżku to nie dla mnie, choć nie powiem pospać sobie lubię, ale najdłużej do 9 bo potem dzień mi za szybko ucieka

Dzis jadę jeszcze na sesję zdjęciową, a wieczorkiem lecę z synkiem na trening, może mężul nas odbierze, żebyśmy nie musieli na nogach wracać
Zaraz trzeba się zabrać za jakis obiadek, ale sama nie wiem co mam gotować, no trzeba coś wykombinować :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:00   #371
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
no totalnie bezsensu. dlatego tez pójde jutro do lekarza i ubłagam go o l4.
mam tyle pracy w domu a spedzam tu czas na wpatrywaniu sie w komputer. juz mam tyle zaplanowane w domku. mam tyle ubranek ktiore musze posegeregowac poukładac itd
wymysliłam sobeio ze zrobie sobie okleine na szafkachw kuchni i chce sie tez tym zająć. a tu gniję.
bez wahania idź jutro do lekarza po l4
nawet choćbyś miała leżeć do góry brzuchem to myślę że to lepsze spędzanie czasu niż siedzenie za biurkiem...przynajmniej dla dzidziusia

dziewczyny śnił mi się nieboszczyk po prostu sobie leżał w trumnie podeszłam bliżej a tu mój kolega z klasy... zadzwoniłam do koleżanki dziś rano i jej o tym powiedziałam na co jej mama stwierdziła że urodzę wcześniaka... słyszałyście już o czymś takim bo ja pierwszy raz się z czymś takim spotykam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 09:01   #372
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ewesko jak Ty pięknie wyglądasz!!! Brzusio cudowny! No i make up wspaniały! A o kosmetykach z Inglota nie wspomne - -jestem uzależniona od Inglota
Też uwielbiam Inglota, mam kilka palet cieni ale zachciało mi się coś nowego A róży jeszcze nie miałam więc przyszła pora na przetestowanie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:02   #373
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ja też sobie nie wyobrażam żeby mój tż spał osobno choć uwierzcie że też się rzucam dziś zabrałam mu i kołdrę i poduszkę to ten osioł poszedł jeszcze po koc bo stwierdził że jeśli mu zabieram to pewnie jest mi zimno
stara się chłopak a co

no ja bym bez mojego spac nie mogla... musze miec cipłe ciacho kolo siebie;p na wypadek jakbym zgłodniała

apropo przekąsek:P http://demotywatory.pl/2599986/Tylko-nie-przesol
Stary 2011-01-27, 09:04   #374
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Grazin, a co Ty masz za pracę, że możesz tyle czasu na forach spędzać?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:08   #375
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
nawet choćbyś miała leżeć do góry brzuchem to myślę że to lepsze spędzanie czasu niż siedzenie za biurkiem...przynajmniej dla dzidziusia

dziewczyny śnił mi się nieboszczyk po prostu sobie leżał w trumnie podeszłam bliżej a tu mój kolega z klasy... zadzwoniłam do koleżanki dziś rano i jej o tym powiedziałam na co jej mama stwierdziła że urodzę wcześniaka... słyszałyście już o czymś takim bo ja pierwszy raz się z czymś takim spotykam

pojde chyba jutro popołudniu akurat przyjmuje pracujacych

z sennika:
widzieć nieboszczyka widzieć: zwiastuje wesele albo narodziny dziecka w najbliższym otoczeniu.

ale to chyba nadinterpretacja ze bedziesz miala wczesniaka

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Grazin, a co Ty masz za pracę, że możesz tyle czasu na forach spędzać?
pracuje w skoku

nie moge tak sopedzac czasu ale spedzam

oby mi sie nie oberwało za to nigdy na prawde nie mam nic do roboty

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-01-27 o 09:06
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:09   #376
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
pojde chyba jutro popołudniu akurat przyjmuje pracujacych

z sennika:
widzieć nieboszczyka widzieć: zwiastuje wesele albo narodziny dziecka w najbliższym otoczeniu.

ale to chyba nadinterpretacja ze bedziesz miala wczesniaka
no też mi się tak wydaje.chociaż jej mama zajmowała się kiedyś wróżbiarstwem i miała niezły popyt teraz czasem stawia tarota ale tylko dla przyjaciół jak na razie wszystko co mi powiedziała się sprawdza ciekawe czy tak będzie i tym razem

Stary 2011-01-27, 09:12   #377
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2011-01-27, 09:16   #378
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ale nie przeszkadza Ci to? Ja rozumiem, że przymusowy celibat w ciąży czasami musi być ale ja bym nie dała rady spać osobno i nawet nie przytulać się. Oczywiście nie mówię o wyjątkowych sytuacjach, gdy TŻ coś przeskrobie i wylatuje do drugiego pokoju

Ja Eweskę też podziwiam, na prawdę pełen szacun Z takim dużym brzuchem być tak aktywną i pełną wigoru Czuję się przy niej jak ostatni leniuch
Ja bym chyba nie usnęła bez męża haha. No nie licząc sytuacji, że jesteśmy po jakiejś imprezie a TŻ coś wypił i chrapie tak, ze słychać go do Szczecina, to sie wtedy transportuje

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Też uwielbiam Inglota, mam kilka palet cieni ale zachciało mi się coś nowego A róży jeszcze nie miałam więc przyszła pora na przetestowanie
Ja mam też pare paletek, wyciągam te zakupione świeżo cienie i ide do innego z pusta paletką i wtedy sprzedają taniej. Bo noramlnie troche kosztują. Róż też przypadł mi do gustu, liner jest lekko tępowaty a kupiłam ostatnio z Estee Lauder i jest nie do zdracia!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:18   #379
Siasiek
Zadomowienie

Ooo trochę pusto tu dzisiaj...
Wszystkie dobrze śpią? albo spały...

Ja się obudziłam o 4.30 bo wydawało mi się, że ktoś pukał
I zasnęłam o 6, maniana.

Kto mi zrobi śniadanie?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:18   #380
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Obudziłam się z myślą, że chcę twarożek ze szczypiorkiem na śniadanie To chyba przesada, żeby po przebudzeniu myśleć o jedzeniu

Moniu, no to trzymam kciuki za wizytę i ujawnienie
Ja zawsze myślę o śniadaniu jak się obudzę, więc nie jesteś sama
Dzięki za kciuki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:21   #381
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

oj a ja dziś na śniadanie znów płatki a póxniej będę jadła te sałatki które przyrządziłam na szybko wczoraj
już mam taka ochotę coś zjeść ale nie można trzeba dbać o siebie

Stary 2011-01-27, 09:23   #382
elis5
Raczkowanie

Ojej, ja tez w nocy spać nie mogę, kręcę się, wstaję na siusiu 100 razy, tz się wkurza, ale chyba jest za leniwy, żeby się wynieść z łóżka
No i ta zgaga!!! Ja już miałam przed ciążą problem z refluksem, a teraz to już w ogóle nie daję rady. Aż mi się myśleć o jedzeniu nie chce bo chyba nie ma takiej rzeczy po której mnie nie męczy to cholerstwo.

Vanes nie mam pojęcia w takim razie, a może to tylko przesuszenie skóry
i powinnaś spróbować częściej smarować?

Grazin idź koniecznie po to zwolnienie, szkoda kasy i nerwów, upewnij się tylko, że Ci wystawi ciążowe l4, bo tylko takie jest płatne 100%
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:24   #383
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Kasiu, jesteś dzielna, wiesz? Że wytrwałaś z dietą, nie załamałaś się, a teraz nagroda w postaci takich wyników SUPER!
jakies babki w labolatorium pobraly mi 29grudnia krew z palca, akurat dieta ok, ale bylo mi smutno ze mam ta nietolerancje na glukoze... ale po 3tyg okazalo sie ze wszystko ok... teraz moge jesc co chce. Choc powiem Ci szczerze ze spodobalo mi sie to powolne przybieranie na wadze wiec nadal jem malo a czesto

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie rzucałam od kwietnia 2009, ale potem mi się jeszcze zdarzało, m.in. na wieczorze panieńskim. Ale nie zamierzam wracać do tego
ja tez w maju rzucilam na 2tygodnie ale wrocilam dopiero mi sie udalo jak zaszlam w ciaze dzidzia mnie zmobilizowala. Też nie chce wrocic do nalogu, ale jestem nerwowa, slaba psychicznie... i nie jestem pewna czy mi sie uda ale bardzo chce!

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wam też czasami bywa duszno... Czasami mam tak, że nie umiem tchu złapać... Niepokojące to jest... Wizytę mam za tydzień, więc na pewno o to zapytam...
bywa bywa, a nawet czesto...ja swojego dzidka czuje wysoko i ono mi uciska pluca lub cos...nieraz nie moge tchu zlapac
zapytaj sie gina, jestem ciekawa co ci powie i daj mi znac

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Co do papierosków, no cóż, też sobie paliłam ale teraz oczywiście niepaląca jestem i bardzo się z tego cieszę Już mnie nawet nie ciągnie i chciałabym już do tego nałogu nie powrócić.
zycze Tobie i wam zebysmy nie musialy wracac do nalogu... i nie wiem czy to jest pocieszajce czy nie... ale ja uwazam ze rzucenie fajek wraz z zajsciem w ciaze tez ma wplyw na przybieranie wagi przez nas
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:24   #384
agus87
Zakorzenienie

wlasnie w dzien dobry tvn mowili o kaszach
ze smacie po kilkakrotnie wiecej razy zelaza i wapnia niz mleko

musze wprowadzic w domu rygor kaszany-kaszowy hehe
bo wczoraj nawet polozna mowila, ze ok 30 tygodnia ciazy zapotrzebowanie na wapn wzrasta kilkukrotnie
bo dziecku idzie w kosci
Stary 2011-01-27, 09:26   #385
24kasia86
Wtajemniczenie

mimbi gdzie ukrylas zdjecia??

znalazlam cos o tyciu w ciazy:

Poza urozmaicaniem posiłków o wymienione produkty należy pamiętać, że matka może jeść wszystko, na co ma ochotę, byle nie było to przejadaniem się. Całkowity przyrost masy ciała w ciąży pojedynczej powinien wynosić 11-12kg, gdzie:

3300g przypada na dziecko
650g na łożysko
800g na płyn owodniowy
900g na przyrost masy macicy
400g na powiększenie piersi
1250g na zwiększenie objętości krwi
2000g na zwiększenie uwodnienia tkanek
1700g na przyrost masy ciała

W przypadku ciąży bliźniaczej wzrost masy ciała może dojść nawet do ponad 20 kg.

ja juz mam 10 kg na plus, wiec mi duzo nie zostalo

ale eweska ma jeszcze co najmniej 7kg do przytycia
Nikosia

Stary 2011-01-27, 09:30   #386
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam brzuchatki
Ja już dzisiaj spałam rewelacyjnie , nie licząc faktu, że się przejadłam i było mi ciężko i niesamowitych bóli w prawej pachwinie i trochę powyzej (jak nie urok to sr....czka) . Teraz już tak masakrycznie boli że nie mogę wytrzymac - koszmar, ani się ruszyc - nic nie wchodzi w grę - ból jest straszny . A wizyte mam o 18:40 - jak ja wytzrymam do tego czasu?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:34   #387
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

bo wczoraj nawet polozna mowila, ze ok 30 tygodnia ciazy zapotrzebowanie na wapn wzrasta kilkukrotnie
bo dziecku idzie w kosci
o kaszy to slyszalam, duzo jej jem... moja mama jak je powiedzialam o tym ze wykryto ta ckurzyce to mi caly worek kaszy z warzywami przywiozla, do tego platki owsiane i kukurydziane

teraz jest ok, ale staram sie chociaz raz w tygodniu jesc... tymbardziej ze zeby mnie bola, dziecko ciagnie i potrzebuje
Nikosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 09:34   #388
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Aaaaa i wczoraj puściłąm Miśkowi przez słuchawki do brzuszka kołysanki - utulanki Magdy Umer i Grzesia Turnaua! No i jak skończyła sie piosenka to delikatnie pukał, potem mocniej i jak puściłam ponownie to znowu cisza więc chyba mu sie podobało bo tak prawie pół h trwało...
ojej ale słodko ! musisz częsciej to robic ! u mnie jeszcze malutka nie puka i prawie w ogole mnie nie kopie pewnie za tłusta jestem i biedactwo nie moze sie przez moje zwały tluszczu przebic

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Hehehe dziekuję, na zdjeciach jakoś lepiej wychodze niż wygladam w rzeczywistości

Dzis jadę jeszcze na sesję zdjęciową, a wieczorkiem lecę z synkiem na trening, może mężul nas odbierze, żebyśmy nie musieli na nogach wracać
Zaraz trzeba się zabrać za jakis obiadek, ale sama nie wiem co mam gotować, no trzeba coś wykombinować :P
fajny pomysł z sejsa ! Ile takie cos kosztuje ?? Rozumiem, ze to sesja Twojego brzusia ?
I nie naciagaj nas na komplementy odnosnie Twojego wyglądu - kokietko jedna :brzyda l:

Cytat:

sprawdz w senniku online na co sie sni nieboszczyk... w zyciu nie slyszałam ze to na wczesniaka !

Tez Grazin uwazam, ze powinnas isc do lekarza !! Ja podobnie jak Ty obijam sie na forum ! jak przed infekcją miałam zasuw straszny i pracowałam po 12h tak teraz mi calkowicie odpuscili i wrecz czasem sie nudze

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-27, 09:36   #389
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny a co do wagi w ciąży to ile się traci przy urodzeniu dziecka???
tylko wagę łożyska i dziecka czy coś jeszcze
no i czy karmienie piersią pomaga nam w utracie wagi czy wręcz przeciwnie??

Stary 2011-01-27, 09:37   #390
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mimbi gdzie ukrylas zdjecia??

znalazlam cos o tyciu w ciazy:

Poza urozmaicaniem posiłków o wymienione produkty należy pamiętać, że matka może jeść wszystko, na co ma ochotę, byle nie było to przejadaniem się. Całkowity przyrost masy ciała w ciąży pojedynczej powinien wynosić 11-12kg, gdzie:

3300g przypada na dziecko
650g na łożysko
800g na płyn owodniowy
900g na przyrost masy macicy
400g na powiększenie piersi
1250g na zwiększenie objętości krwi
2000g na zwiększenie uwodnienia tkanek
1700g na przyrost masy ciała

W przypadku ciąży bliźniaczej wzrost masy ciała może dojść nawet do ponad 20 kg.

ja juz mam 10 kg na plus, wiec mi duzo nie zostalo

ale eweska ma jeszcze co najmniej 7kg do przytycia
o rany ! To ja tez ponad norme ! Juz mam z 10 a to dopiero 21 tc
wszystko przez słodycze

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

bo dziecku idzie w kosci
no to ze baaardzo zdrowe to ja wiem, tylko z czym je jeść ?? Srednio za kaszami przepadam

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości