|
|
#4051 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 564
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Ja te¿ mia³am siê uczyæ i skoñczy³o siê jak widaæ
|
|
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 030
|
Cze¶æ dziewczynki
![]() Mia³am przedwczoraj pierwsz± jazdê Generalnie spotka³am sie z I. w ¶rodku miasta i zabra³ mnie na placyk. Tam mi zacz±³ gadaæ na temat ¶wiate³, jak kierunkowskazy wrzucaæ, co dana kontrolka oznacza, jak lusterka sobie ustawiæ itd. Potem zacz±³ mi opowiadaæ na czym polega robienie ³uku no i kaza³ mi poæwiczyæ.. Tzn. on wciska³ sprzêg³o a ja mia³am za zadanie krêciæ kierownic± tak, by siê w ten ³uk zmie¶ciæ.... Nie powiem, zeby mi posz³o dobrze ![]() Ale nie wydaje sie wam, ze to za wczesnie - pierwsza jazda i juz cwiczenie ³uku??? Ale nie wiem... moze w sumie to i dobrze, ze od razu to æwiczymy??? Teraz mam jazdy dopiero w niedzielê, bo I. stwierdzil, ze musimy pojechaæ na plac jak bêdzie widno, a ja w tygodniu pracujê, wiêc o 16stej juz ciemno... Powiedzia³ mi, ze juz w niedziele wiêcej sie najezd¿ê po tym placyku... To dobrze, bo jak on mi t³umaczy³ to juz sobie tak my¶la³am "dobra, skoncz juz to gadanie, daj mi prowadziæ".... hehe uzale¿nia trochê ![]() A na 3cim spotkaniu b±d¼ na 4tym (czyli na 6stej b±d¼ 8 godzinie jazd) juz sama wyruszê z Placu Bankowego.. hehe........ juz to widze.... Okropny tam ruch jest, w koncu to samo centrum wawy..Chcia³am siê was zapytaæ te¿, od której godizny zaczêly¶cie juz tak je¼dziæ w miare p³ynnie??? I kiedy ten ³uk zaczê³yscie æwiczyc?? |
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Sarrai
Ka¿dy I indywidualnie podchodzi do kolejno¶ci tego czego uczy i chyba te¿ indywidualnie do kursanta- takie s± moje spostrze¿enia. Ja na pierwszej lekcji zapozna³am siê ze ¶wiat³ami i wszystkim pod mask±, kilka minut jazdy po placu w kó³ko, ruszanie, hamowanie itp i w trasê- za miasto. Od drugiej lekcji ci±gle w ruchu miejskim. Pó¼niej placyk (³uk- po po³owie wyje¿d¿onych godzin, a górka prawie na sam koniec- dos³ownie 2 razy- nie by³o potrzeby wiêcej). Ten Twój ³uk mnie zastanawia... bo to by³ taki ³uk z jazd± do ty³u??? bo je¶li tak, to jak dla mnie stanowczo za wcze¶nie na 1-szej je¼dzie. Na pocz±tek powinno siê w miarê wyczuæ auto, pouczyæ siê p³ynnej jazdy itd. Ale to moje zdanie. I chyba wie co robi
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
3mw trzymam kciuki
![]() Sarrai, brawo! czy ja wiem czy to za wcze¶nie? nigdy nie jest za wcze¶nie Ja na plac pojecha³am na 3 godzinie i zrobi³am tylko parê razy ³uk i górkê i lecia³am od razu na miasto. A ju¿ na pierwszym spotkaniu I. wzi±³ mnie na miasto, na krótko, ale wzi±³. gkruk, witaj lecê na ko³o
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Ciekawe ja tam 3mw?
Martolek powodzenia
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziêki za odzew
Tak.. ten ³uk to te¿ taki do ty³u by³ Hmmmm..... w³asnie sie tez tak zastanawiam cholera.. czy to nie za pó¼no na to miasto wyje¿d¿am.. Zobaczymy jak to w niedzielê bêdzie.. .nastêpn± jazde, czyli trzeci± mam w ¶rodê - wtedy mam nadzieje, ze juz na bank wyjedziemy..... Najwy¿ej, jak co¶, bêdê rozwa¿aæ zmianê instruktora, ale dam mu szansê i spróbuje mu zaufaæ.. Chyba wie co robi cholerka Sprobowalam wyszukaæ go w necie, ale znalaz³am tylko jedn± opiniê i b±d¼ co b±d¼ dobra by³a.. Tak w ogóle to mój I. ma na oko 50-parê lat i co chwile wcina cukierki!!!! ![]() Jednym s³owem.. sama nie wiem co mam o tym wszystkim mysleæ, ale nie bêdê siê stresowaæ zawczasu Ale mam straszn± chicê zeby poje¼dziæ sobie trochê |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 360
|
Hej
![]() w koñcu skoñczy³am czytaæ co¶cie natworzy³y Gkruk i Areti wielkie gratulacje ![]() Sarrai witaj Ja na drugiej godzinie pojecha³am na miasto, a ³uk robi³am przed rozpoczêciem ka¿dej jazdy. A co do tego, czy za wcze¶nie zaczynasz ³uk, to chyba ka¿dy I ma swój sposób uczenia i wg tego przygotowuje kursantów, choæ ja sama na pierwszej je¼dzie nie bardzo wiedzia³am jak mam ruszyæ a co dopiero je¼dziæ po ³uku i krêciæ kierownic± odpowiednio ![]() 3mw trzymam a ja wczoraj je¼dzi³am, nie by³o ¼le ale rewelacyjnie te¿ nie mia³am jazdy wieczorem pó¼nym a nie lubiê je¼dziæ po ciemku, do tego pada³ ¶nieg, ulice mokre, linii nie widaæ, nie za fajnie mi siê je¼dzi³o. Tyle, ¿e chocia¿ uda³o mi siê poæwiczyæ parkowanie ![]() Mam nadziejê, ze moja 7.30 jutro te¿ bêdzie szczê¶liwa ![]() Martolek powodzenia
|
#4058 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
3mw
ciekawe jak tam sobie radzi ![]() S±siadka takim je¼dzi³a. Niebiesko bia³ym. Ile siê z mam± na niego napatrzy³y¶my i nawzdycha³y¶my do taty: "Kup nam takiego" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego. To sobie zrób ³uk samochodem bez wspomagania. Gwarantujê, ¿e poczujesz. Wiecie dziewczyny co to za mêka? Wiesz co, ka¿dy instruktor ma swoje metody. Niektórzy najpierw zapoznaj± autkiem, inni od razu wyje¿d¿aj± na miasto. P³ynnie zaczê³am je¼dziæ od razu Haha, ¿artujê. Nie mam pojêcia kiedy. Tak normalnie, tak jak chcia³am, oczekiwa³am, bez ¿adnych problemów zaczê³am je¼dziæ jako¶ pod koniec kursów. A ³uk po raz pierwszy jaka¶ 8 godzinka, a po raz drugi 25h.Raz jak robi³am prywatnie ³uk na placu widzia³am eLkê jakiej¶ szko³y, a w niej instruktora i kursantkê. Chyba ca³± godzinê przesiedzieli w ¶rodku z wy³±czonym silnikiem. Ciekawe czy to jaka¶ nowa metoda nauki
|
|||
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej!
aj...mama ma urlop i mnie denerwuje![]() Martolek: no co?! mnie siê nie uda³o, to niech inni zdaj± ![]()
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mini cooper to tez moje marzenie
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A instruktora Ci kto¶ poleca³? Czy szko³a jazdy Ci go przydzieli³a? Sylwia, nie k³óæ siê z mam± |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 400
|
Tak jest! Tzn. postaram siê...
To my tu tak licznie lenie do nauki? ![]() Cytat:
Mo¿e poszukaj kogo¶ kto uczy³ siê u tego instruktora? Ca³± noc zdawa³am egzaminy jakimi¶ dziwnymi samochodami .A potem pobieg³am na paintball |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Cytat:
Jeeeej kobieto, jak ja Ci zazdroszczê, ¿e dopiero zaczynasz eLkow± przygodê ![]() Tak jak ju¿ dziewczyny pisa³y, sprawa ³uku i wyjazdu na miasto to indywidualna sprawa ka¿dego kursanta. Sama niejednokrotnie ¿ali³am siê swojemu instr., ¿e po rozmowach z innymi jego kursantami wychodzi na to, ¿e "my wszystko robimy na opak", bo oni æwiczyli ³uk przez wiêkszo¶æ kursu, a ja pojecha³am pierwszy raz na niego ok. 22h ![]() Za to na miasto wyruszy³am po 15 minutach. I my¶lê, ¿e nie ma sensu na samym pocz±tku mêczyæ siê na tym placu przez kilka godzin, sk³ania³abym siê do opcji podanej przez dziewczyny - czyli ³uczek na pocz±tku ka¿dej jazdy. Zale¿y co rozumiesz przez "w miarê p³ynn±" jazdê. Ja w sumie by³am oswojona z autkiem ju¿ wcze¶niej, tak¿e nie musieli¶my siê zajmowaæ kwesti± np. zmiany biegów i wyczuwania, kiedy nale¿y wrzuciæ kolejny bieg (ale za to np. musia³am nauczyæ siê krêciæ kierownic± ![]() mini cooper
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-01-27 o 11:36 |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, ale ja siê przecie¿ z ni± nie k³ócê
a jedziemy dzisiaj do dziadków i bêdê dzisiaj mog³a poje¼dziæ tym wielkim autem-tata siê zgodzi³
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja siê nie potrafiê okre¶liæ z p³ynn± jazd±. 2 pierwsze godziny mia³am z kobiet± po bocznych drogach, stwierdzi³a, ¿e bardzo dobrze wchodzê w zakrêty. A od 3 godziny ju¿ mia³am z moim I. Jak ruszy³am na ¶wiat³ach to zrobi³ wielkie oczy i spyta³: "je¼dzi³a¶ ju¿ du¿o? Mo¿e Ty kursu nie potrzebujesz?". I na ka¿dych nastêpnych z tej okazji mi gas³ . Potem wiedzia³, ¿e jak mnie pochwali to spapram
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
3mw
![]() Martolek ![]() |
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
ale to tak zawsze jest, jak mój I. mnie pochwali³, to od razu mi cos nie wychodzi³o, dlatego potem nauczy³ siê ¿eby mnie chwalic na koniec, jak ju¿ z auta wychodzê
|
|
#4070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiêc mój instr. obra³ taktykê, ¿e nie bêdzie mnie chwali³ i dzielnie siê tego trzyma³, dlatego jak mu siê przez przypadek wyrwa³o pe³ne uznania "dobrze" to mia³am wra¿enie, ¿e w tej euforii to wyskoczê z tego samochodu przez dach
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ju¿ na pierwszej godzinie "je¼dzi³am" ( ) po mie¶cie...na placu to by³am jako¶ na 6 chyba- wtedy robi³am ³uk, a górka to ju¿ ca³kowicie daleko- 17 o ile dobrze pamiêtam
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi auto prawie do koñca kursu gas³o. Ale za to po 25h je¼dzi³am p³ynnie. Nie gas³ mi w ogóle. Jedynie wtedy gdy chcia³am ruszyæ z 3, co na ostatniej je¼dzie przed egzaminem zdarza³o mi siê ca³y czas. Na dodatek je¼dzi³am z nowych instruktorem i mi by³o przed nim g³upio
|
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Ja przed egzaminem dowiedzia³am siê od instruktorki, ¿e mój I. powiedzia³ jej, ¿e by³am jego najlepsz± kursantk± od kiedy tam pracuje. Ciekawe co pomy¶la³ jak obla³am na górce 1-szy egzamin
|
||
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
moi wrêcz mi ka¿±, ¿ebym przez przypadek nie zapomnia³a jak siê je¼dzi
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Wziê³am siê za planowanie swojej przysz³o¶ci
Szukam uczelni, na które mog³abym siê wybraæ. I jakbym chcia³a z³o¿yæ papiery na wszystko co mi siê podoba, chyba wyda³abym na to wiêcej ni¿ kosztowa³ mój kurs na prawko.
|
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Oj, tak, tak.
Chocia¿ pó¼niej, jak na 28h przysz³o zw±tpienie, ¿e ja nie dam rady, nie nadajê siê i w ogóle nawet nie mam zamiaru zapisaæ siê na ten cholerny egzamin to zaczê³am siê buntowaæ, ¿e wszystkich chwali, a mnie nie. I siê poprawi³ ![]() - S³ysza³a¶? Pochwali³em Ciê! - A¿ do tej pory nie mogê wyj¶æ z szoku, muszê sobie to gdzie¶ zapisaæ. - Cyknij sobie pami±tkow± fotkê. - Mam lepszy pomys³, nagram na telefon i bêdê przes³uchiwaæ w chwilach zw±tpienia. Powtórzysz to dla mnie? ![]() - Nie, to by³aby ju¿ druga pochwa³a. Nie ma tak dobrze. - Obiecujesz? - Tak, bêdê krzycza³ "Uwaga, chwalê!" ![]() Cytat:
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-01-27 o 11:56 |
|
|
|
|
#4078 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 649
|
Cytat:
Ja na pierwszej je¼dzie zapozna³am siê z samochodem, je¼dzi³am w kó³ko po placu, obok by³ parking dla TIRów wiêc naoko³o nich te¿ trochê kr±¿y³am, potem wyjechali¶my na miasto. £uk zaczê³am æwiczyæ na drugiej je¼dzie. P³ynnie zaczê³am je¼dziæ do¶æ szybko, bo wcze¶niej ju¿ mia³am do czynienia z samochodem, podczas ca³ego kursu zgas³ mi jedynie uwaga uwaga! 2 razy! Powiedzia³ ¿e jeszcze taki kursant mu siê nie trafi³ ![]() Ale ja to taki wybryk natury ![]() Ka¿dy instruktor ma swoje sposoby i swoj± kolejno¶æ Mi na przyk³ad na pierwszym ³uku krêci³ kierownic±, a ja wyczuwa³am sprzêg³o ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() I zaparkowa³am równolegle, taka dumna z siebie ¿e równiutko wysz³o, i posz³am gdzie¶ w teren Jak przysz³am to by³am z ka¿dej strony zastawiona i nie mog³am wyjechaæ...Dzwoni³am do T¯ta co mam zrobiæ bo nie wiem No i nie mam pojêcia jak skoñczy³ siê ten sen
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, muszê siê pochwaliæ!
(1/27/11) Prawo Jazdy:: Przyjêto wniosek - trwa postêpowanie administracyjne. W koñcu
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 649
|
Cytat:
![]() U mnie postêpowanie adm. trwa³o 5 dni, wiêc nied³ugo bêdziesz mia³a plasticzek A mój niech czeka cierpliwie bo nadal mam ten kaszel straszny i gor±czkê
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

bo je¶li tak, to jak dla mnie stanowczo za wcze¶nie na 1-szej je¼dzie. Na pocz±tek powinno siê w miarê wyczuæ auto, pouczyæ siê p³ynnej jazdy itd. Ale to moje zdanie. I chyba wie co robi

Ja na drugiej godzinie pojecha³am na miasto, a ³uk robi³am przed rozpoczêciem ka¿dej jazdy. A co do tego, czy za wcze¶nie zaczynasz ³uk, to chyba ka¿dy I ma swój sposób uczenia i wg tego przygotowuje kursantów, choæ ja sama na pierwszej je¼dzie nie bardzo wiedzia³am jak mam ruszyæ a co dopiero je¼dziæ po ³uku i krêciæ kierownic± odpowiednio