|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
wlasnie moi panowi malo makaronowo/ ryzowi sa... wiec kombinuje z pyrami... ale ile mozna kotletow z kurczaka serwowac
![]() chili con carne albo fajitas to nastepna wersja... ale pozniej mi mozgownica siada ![]() lolciu - to mialas niezle przedszkole ![]() lori - a moze chinczyki dopeiro na nia poluja |
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie nie wypowiadam na temat gotowania
ostatnio cierpie na brak pomyslow co by tu zrobic, Tz moze jesc w kolko to samo a ja juz patrzec na to nie moge, ale jak juz cos wymysle to oczywiscie on kreci nosem, ciezko dogodzic ![]() moze zapiekanki jakies, roznego rodzaju A jutro wreszcie przyjdzie do mnie upragniona, wyczekana, wymarzona, nowa pralka
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie jetsm expertem jesli chodzi o szybkie obiady i kolacje ......
za przykladem lori - zamowilam tejkeleja - pizze jak zwykle bede plakac .....jutro !!! teraz szuszy mnie strachelnie wiec popijam piwko ![]() i ogladam Oh Karol - wersje PRLowska ........ hehhehe mozna boki zrywac
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
Bakti: a faceci to ziemniaki w kazdej postaci lubia, czy tylko jako dodatek do kotleta
Mam fajna ksiazke z potrawami z ziemniakow, moge Ci wyslac jak chcesz A tak w ogole to sie nie daj i wprowadz np makaronowy wtorek czyli danie z makaronem czy ryzowy czwartek. Niech wiedza, ze lekko nie ma i trzeba sie dostosowac jak sie chce zjesc cieply obiad plus oczywiscie raz w tygodniu zupa ![]() Moj Tz tez sobe kiedys nie wyobrazal obiadu bez kotleta, ba, obiad bez miesa to nie obiad a zupa to w jego mniemaniu byl wstep do obiadu, phi. Nie ze mna te numery Lori: przybij pione , np gnocci, zielona mloda cebulka lekko podsmazona z bekonem i P. na to, albo makron, wedzony losos i P., yummy ![]() Ola: szacun ode mnie tez Anka: zwykle tez mam problemy z menu, ale odkad zarzadzilam: oproznianie zamrazarki i szafek z zapasow to robie menu pn-pt i tego sie trzymam, w weekendy zwykle improwizujemy Ooo, wczoraj na watku dzien tejkeleja byl ![]() Mam dzis pierwszy wolny dzien stycznia i obudzilam sie o 6 i spac nie moge,
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Moona, wlaczylam wlasnie Trojke, a tam politycy sobie do gardel skacza
poczekam do rownej az sobie pojda ![]() ja mam dzis dzien dla siebie, musze tylko na poczte skoczyc, ale mam blisko. tz w pracy do 4. poranek w loznku, potem pranie i sprzatanie, ale takie z grubsza, za nic wiekszego sie dzis nie biore, lenia mam no i cos musze na obiad zrobic, ale co??? moze te kopytka? hmm.
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki
U mnie najszybszy obiad to jakis makaron wlasnie. Moona, ten boczek sie coraz czesciej przewija w Twoich wypowiedziac Mamy dzis impreze rodzinna (90ka mocne sa te Wloszki ), cala rodzina wie od miesiecy a ja wczoraj sie dowiedzialam... mam wziac jakies zarelko ze soba i nie mam pomyslow nadal, z prezentem jeszcze gorzej, chyba kwiaty, czekoladki, ramke Moze tort? W miedzyczasie jestem umowiona z fryzjerka, a o 16ej juz musimy byc zwarci i gotowi! a mi sie nie chce... tak totalnie nic mi sie nie chce
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2453684 3]
Moj Tz tez sobe kiedys nie wyobrazal obiadu bez kotleta, ba, obiad bez miesa to nie obiad a zupa to w jego mniemaniu byl wstep do obiadu, phi. Nie ze mna te numery [/QUOTE] moona ci nasi tz-ci sa do siebie niebezpiecznie podobni . Juz ktorys raz z kolei zauwazam, ze maja dokladnie taki sam sposob podejscia do roznych spraw Z zaupa jest podobnie ....zje i owszem ale najczesciej "po drugim daniu" bo "woda tylko przez niego przeleci i nawet nie poczuje ze cos jadl" moj makarony lubi nie przepada za to za ryzem.... ale ja sie tam z nim nie cackam. Jak mam ochote na paelle albo inne tego typu danie to robi i juz .... jak nie pasuje niech nie je (zazwyczaj palaszuje wszytsko) do tego musze tu przyznac, ze moj tz nie jest wybredny. U nas nie ma codziennie cipelego obiadu.... to serio zalezy od mojego nastroju i ochoty czy ugotuje cos czy zjem np. zupke z torebki. On potrafi sobie doskonale w kuchni poradzic sam,jak jest naprawde glody zawsze wyczaruje kielbaske smazona albo jajecznice albo jajko sadzone ......albo kanapki ![]() Na szczescie jeszcze ani razu nie uslyszalam "gdzie jest obiad" ![]() moze dlatego tak malo kreatywna w kuchni jestem dzis to w ogole nie mam pomyslu co zrobic ..... fajne bylyby te kopytka ....ale ja nie mam pojecia jak to zrobic ![]() czasem kupuje gnocchi gotowe w tesco albo we wloskim sklepie i podaje z sosoem grzybowym. Dla mnie smakuja jak kopytka ![]() Moona kuruj sie kochana ....... szperrr powodzenia dzisiaj ... a jak praca? *** ok ja juz domestosem zalalam lazienke ..... generalne porzadki dzis beda ..... a pozniej kapiel w babelkach ![]() zupelnie nie mam ochoty na zakupy jedzeniowe ......
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, moj tez sobie poradzi jak ja nic nie ugotuje, ale pozniej tym karmi tez Hanie, a mi sie nie zawszep odobaja jego gastronomiczne wybory..
Z zupami nie marudzi, o ile robie geste (no i nie tknie buraczkow, szczawiowki czy ogorkowej), poza tym jest w siodmym niebie, jesli do zupy sa zapiekanki ![]() Kopytka robi sie z gotowanych ziemniakow, wiec zazwyczaj jak mam na nie ochote, to po prostu dzien wczesniej sa tluczone ziemniaczki do obiadu, gotuje ich wtedy 2x za duzo i nastepnego dnia polowa roboty z glowy Za kwadrans mam byc u fryzjerki!! Pa.
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Po tych waszych postach o kopytkach ja dzisiaj je robie na obiad. Wlasnie czekam az mi ziemniaki wystygna. Beda z maselkiem i cebulka. Mniam. Juz nie pamietak kiedy ostatni raz je jadlam
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
bry!
temat kulinarny zawsze popularny ![]() u nas dziś na obiad/kolację ryż z "kurczakiem, pieczarkami, papryką smażonymi z Filadelfią" ![]() kopytka też lubimy ![]() najbardziej nam smakują smażone na patelni, a nie gotowane ps. a dziećmi najtrudniejsza była droga na piechotę i przechodzenie przez ulicę; bo 3 dziewczynki w tym samym wieku (ponad 5 lat) to rewelacyjnie potrafią zająć się sobą same ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- a! i ambitna byłam i na "tea" dziewczyny robiły sobie pizzę, więc kuchnia też wymagała porządnego sprzątania
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Little Ola podziwiam. Ja po godzinie zajmowania sie chrzesniakiem mam dosc. Ale on sie sam nie chce bawic tylko trzeba z nim wszystko robic.
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Ja tez nie - a gdyby to odpowiedz by byla ze obiad w lodowce, oczywiescie nie ugotowany [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2453684 3]Moj Tz tez sobe kiedys nie wyobrazal obiadu bez kotleta, ba, obiad bez miesa to nie obiad a zupa to w jego mniemaniu byl wstep do obiadu, phi. Nie ze mna te numery [/QUOTE] Na poczatku naszego mieszkania razem z TZem, steskniona za kuchnia polska zrobilam ryz z jablkami. TZ popatrzyl do piekarnika i mowi, ale deseru narobilas chyba na 3 dni a ci jemy na obiad? .Dzis na szybko robilam pulpeciki z makaronem. Lubie tez pieczone obiady. Wsadzam wszystko do pieca i malo co wiecej trzeba robic .
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Co do upodobań TŻ. Tez ma podejscie, że mięso to podstawa. ![]() Na szczęście lubi nowości. Szczerze powiem, że nie gotujęaz tak często tradycyjnych polskich obiadków Więcschabowych u nas praktycznie uswiadczyc nie mozna A on najbardziej zadowolony jak zaczynam dietkę ![]() Dlaczego ząb zazwyczaj zaczyna boleć w weekend
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Czy mogłabym Was prosić o pomoc?? Zależy mi, abyście pomogły mi przy zrobieniu prezentu dla mojego TŻ. Chodzi o nakręcanie krótkich filmików z życzeniami (coś w stylu życzenia od całego świata) Zapraszam na wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501317 |
|
|
|
#1215 |
|
Przyczajenie
|
Hejka kobietki
![]() Ja mam dzis pierwszy dzien w tyg wolny po 3 dniach pracy ![]() Ahh strasznie sie ciesze ze nareszcie moge o sobie powiedziec ze jestem kobieta pracujaca Siedzenie w domu strasznie mnie dobija,ale mam nadzieje ze swoje juz wysiedzialam ![]() A ja dzis na obiadek zrobie placki ziemniaczane Dawno juz nie robilam i mam takiego smaka ze na sama mysl slinka mi leci ![]() Na szczescie moj Tz nie jest wybredny,zjada wszystko co przygotuje i bez marudzenia...i tak zawsze sie smieje ze poje sobie jak sam ugotuje hehe.Wstyd przyznac ale naprawde lepiej gotuje odemnie,ma lepsze wyczucie smaku No ale wkoncu mowi sie ze faceci sa lepszymi kucharzami niz kobiety i tym sie tlumacze :P Milego dzionka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Przyczajenie
|
Dziendoberek Kobietki
![]() Ale sie pusto zrobilo....masakra |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2458295 2]a co
[/QUOTE] tak, tak, to już połowa faktycznie halo dziewczyny!!!!!!!!!! co się dzieje?????????????
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moona co Ty ostatnio masz z tym glosowaniem na prezydenta
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
to jakaś wadliwa musiała być.
pewnie wymienią jak jest gwarancja...
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mam nadziejé, ze wam wymieniá lub naprawiá
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
anka mam nadzieje ze Wam szybko ta pralke naprawia
![]() ps. jak ja popsuliscie? ![]() kupilam sobie na ebayu pare ciazowych ciuszkow. spodnie na ktore najbardziej sie nastawilam sa za krotkie poza tym stwierdzam ze ja juz nie umiem odpoczywac. mam dzis wolne, ale wstalam o 8, piore juz posciel i reczniki, sprzatania mam tyle ze nie wiem w co rece wlozyc i tyle rzeczy do zalatwienia w miescie ze nie wiem kiedy sie wyrobie co robicie na obiad? potrzebuje inspiracji! ![]() u mnie dzis szczawiowka bedzie a na drugie gulasz planuje, ale ani na jedno ani na drugie nie mam jakiejs wiekszej ochoty
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Nie mow ze zapomnieliscie sruby zabezpieczajacej wyciagnac
. Ukryte pragnienia Ostatnie dni u mnie to jakis monty pajton normalnie. W lecie robilam z kolega inspekcje drzew w Penzance i jedno z nich kazalismy sciac i zamienic na inne. Drzewo bylo i polowie martwe i nie mialo szans przezyc. W sumie nic speclajnego, zwykly jarzab no ty le ze jedyne drzewo na glownej ulicy. W poniedzialek o 7 rano (zeby uniknac samochodow dostawczych)drzewo zostalo sciete. No i sie zaczelo itd . Podobno to bylo wazne drzewo dla ktorejs grupy typu new age i na drugi dzien rano jakas ich znajoma wiedzma odczynila rytual i rzucila klatwe na osoby ktore to drzewo sciely. Teraz nie wiem na kogo bo kolega zadecydowal, ja potwierdzilam, wbilam w system i wyslalam raport, nasza brygada wyciela .A wczoraj mi polka pekla pod naporem ksiazek - normalnie strach sie bac ![]() Do tego mialam wizyte Swiadkow Jehowy z samego rana. Dosc czesto mnie odwiedzaja, raz nawet z inna Polka byli. Nie bede sie rozpisywac, ale ogolna konkluzja jest taka. Panie byly zaskoczone ze jako ktos z Polski nie jestem gleboko wierzaca, nie jestem zainteresowana co chca przekazac, nie chce gazetki, nie pracuje w pralni ![]() .Milego dnia .Bede dzis przeswietlac drzewo ktore pewno pojdzie do wyciecia. Mam nadzieje ze nie bedzie wiedzm w okolicy |
|
|
|
#1225 | ||
|
Rozeznanie
|
taki jest plan
![]() Cytat:
![]() a jak popsulismy patrz nizej: ![]() skad wiedzialas Tz dopiero po 3 dniach sie przyznal ze nie zwrocil na to uwagi przy podlaczaniu pralki Cytat:
pewnie klatwa obejmuje wszystkich zaangazowanych w sciecie, w koncu nadepneliscie na odcisk new age ![]() Ja ide dzis do kosmetyczki na kwasy pierwszy raz w zyciu, mam nadzieje ze mnie nie zmaltretuje za bardzo bo jutro jeszcze musze sie w pracy pokazac.Bede miala peeling kwasem migdalowym polaczony z mikrodermabrazja. Kilka zabiegow i podobno buzia jak pupcia niemowlaczka
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja wolę pojedynczo skąd ja to znam ![]() coraz mniej mam pomysłów ![]() a jeszcze teraz jak pracuję 3 dni w tygodniu i wszyscy wracamy do domku około 18-tej, to już nie gotuję Cytat:
ależ historie ![]() a ja dzisiaj miałam wspaniały dzień do 3pm organizowaliśmy "media awards" dla naszego klienta w super restauracji off Regent Street lunch był pyszny![]() a później musiałam wrócić do biura i w ciągu dwóch godzin nadrobić zaległości, kiedy serwer odmówił posłuszeństwa, maszyna do poczty się zacięła i wszystko okazało się potrzebne na wczoraj i ominęły mnie pożegnalne drinki koleżanki, bo musiałam pozbierać swoje dzieci i zabrać je do domku mój organizm domaga się jakiegoś alkoholu
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
lola, ja i tak uwazam ze sie oplaca hurtem
wyszlo mnie ponizej 3 funtow za jedna rzecz, a tylko te jedne spodnie wywalilam, reszta jest fajna, dobrych firm i wogole nie zniszczona a dwie pary jeansow i kilka topow jest po prostu boskich! a ile kasy zaoszczedzilam na ciuchach ktore i tak bede nosic 4-5 miesiecy to moje sesesese a moze jeszcze uda mi sie je opchnac jak mi juz nie beda potrzebne ![]() ale dzis zimno u mnie, -1 brrrrrr... a tak patrze na ludzi wchodzacych do biura i niektorzy to juz wiosennie ubrani, w baletkach i lekkich kurteczkach i kolory takie wiosenne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowe ciążowe ciuszki się cenią 30-40 funcików ![]() zimno! rano odprowadzałam córkę do szkoły i już na końcu naszej ulicy żałowałam, że nie założyłam czapki
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
no to oficjalnie juz nie mieszcze sie w swoje wlasne spodnie
![]() od dzis czas na ciazowe ciuchy.....
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
jaka piękna pogoda za oknem dzisiaj czyste lenistwo ![]() po piątkowej szalonej imprezie koleżanki, po sobotniej dyskotece dla 5-ciolatków , dziś chcę spokoju
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Mam fajna ksiazke z potrawami z ziemniakow, moge Ci wyslac jak chcesz
plus oczywiscie raz w tygodniu zupa 

Moze tort? W miedzyczasie jestem umowiona z fryzjerka, a o 16ej juz musimy byc zwarci i gotowi!
tak totalnie nic mi sie nie chce
Z zupami nie marudzi, o ile robie geste (no i nie tknie buraczkow, szczawiowki czy ogorkowej), poza tym jest w siodmym niebie, jesli do zupy sa zapiekanki