Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 09:40   #241
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a bo podpalaczka ma dość kiepskie recenzje - na tyle, że nawet nie chce mi się jej czytać
Ale już na przykład Misery, Lśnienie, Cmętarz Zwieżąt, Ręka Mistrza - miodzio

A teraz czytam najnowszą "pod Kopułą" - i jak na razie po 100 stronach takie sobie
Misery i Lśnienie widziałam i jeśli filmy są choć trochę zbliżone do książki to owszem jest tam groza, aczkolwiek jeśli to jest tego samego pisarza to przy podpalaczce miał chyba gorszy dzień bo to nijak ma się do wymienianych przez ciebie książek
a Podpalaczkę wygrałam w jakimś konkursie więc nie było mi przykro że jest do bani

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Buszującego też czytałam kilka razy a Dziką kaczkę bardzo lubię, ale może też dlatego, że my ją później omawialiśmy od strony teatru i może dlatego ją tak uwielbiam - dobre wspomnienia.

No i jeszcze Moralnosć Pani Dulskiej... ech dużo tego było!
Moralnośc jest super cholernie mi się podoba
kurde aż muszę sobie Buszującego po raz wtóry poczytać
ale teraz już mam takąąąąą listę książek że wowww

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Mial juz fajny plan nocy, budzil sie ok 3, zjadal i spal do ok 6
a teraz nudzi sie o 24, 2, 5, 7..... dostaje cycka i zasypia,ale najgorsze ze pociagnie cycusia 5 min i spi i nawet jak chce gp wiecej nakarmic zeby zasnal na dluzej to nie ma opcji... gryyy nie wiem co mu sie porobilo, bo skoro wypija tak malo to chyba za bardzo glodny nie jest... ehhh

ja tez mam taka nadzieje..... bo bylo juz tak fajnie w nocy...

u mnie tez ladna pogoda sie dzis robi, sloneczko sie pojawia, moze jakis spacerek uda sie nam zaliczyc

Ana - moj brat ma bzika na punkcie yerba mate! ma tegio milion smakow
a dajesz mu smoka jak się przebudzi? bo z tego co mi wiadomo dziecko się przebudza w chwilach dawnego karmienia i zmiana pozycji czy danie smoka wystarczy żeby poszedł spać dalej - u nas tak bynajmniej było aż zostało tylko jedno karmienie a dziś juz 2 noc z rzędu bez,
Stary 2011-01-27, 09:43   #242
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Mial juz fajny plan nocy, budzil sie ok 3, zjadal i spal do ok 6
a teraz nudzi sie o 24, 2, 5, 7..... dostaje cycka i zasypia,ale najgorsze ze pociagnie cycusia 5 min i spi i nawet jak chce gp wiecej nakarmic zeby zasnal na dluzej to nie ma opcji... gryyy nie wiem co mu sie porobilo, bo skoro wypija tak malo to chyba za bardzo glodny nie jest... ehhh

Ana - moj brat ma bzika na punkcie yerba mate! ma tegio milion smakow
Współczuję, mam nadzieję, że Tomuś się przestawi i dopsuje pod mamusię
No ja to aż takim smakoszem nie jestem, z resztą nawet długo tego nie pije, ale fajna sprawa!

Cytat:
a pijesz z tego specjalnego kubeczka??
Kurcze, muszę się przekonać do tego yerba mate. Ja nie pijam kawy bo nie mogę, a yerba mate też podnosi ciśnienia i działa pobudzająco... Ania, powiedz mi proszę coś więcej o tej herbacie.
Nie, nie piję z kubeczka kupuję w sklepie taki zielarskim u nas nazywa się on medyk... herbatka jest w saszetkach zalewa się ją gorąco, ale nie wrząca wodą i pod przykrycie na 5 min
W ogóle wcześnie nawet nie znałam jako takich właściwości tej herbatki, a kupiłam w aptece jako coś pobudzająco, zamiennik kawy. Później chciałam kupić kolejne i okazało się, że w aptekach nie wiedzieć czemu już tego nie ma no i zaczęłam drążyć co to za herbatka takim sposobem trafiłam do medyka... okazało się, że tą co miałam był smaku brzoskwiniowego (czego nie wiedziałam) a obecnie kupiłam duże opakowanie 50 torebek ale w naturalnym smaku.
Co do właściwości to jest naprawdę super pobudzająca pierwsze jej łyki powodują, że człowiek staje na nogi! dla mnie to niewiarygodne! bo kawa zaś działała może z godzinkę, a i tak powodowała takie "zaćmienie umysłu" a ta herbatka pobudza na dłuuuugo i spokojnie można pracować! mój mąż ostatnio długo siedział w nocy, bo do 3 a o 6 wstawał do szkoły i właśnie rano mu zrobiłam i funkcjonował normalnie cały dzień! gdzie z kawą by nie dał rady Ale uwaga! jak ze wszystkim tak i z ta herbatką nie można przesadzać! Po pierwsze jeżeli nie będziemy się wysypiać powiedzmy przez tydzień, a codziennie ją pić nasz organizm baaaaardzo się osłabi (tak samo jak po różnego typu tabletkach, na których "jadą studenci" przed sesją) i to jest niewskzane...! a po drugie znalazłam na jakieś stronie skutki uboczne tej herbatki i nie są one zbyt zachęcające, no ale co teraz nie szkodzi naszemu zdrowiu? Dlatego moje zdanie jest takie, że stosować ale z umiarem i ostrożnie! Tyle
Jak dotrwałaś do końca to gratuluję!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:43   #243
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
co do tytułów to ja mam ten sam problem! To jest jakiś koszmar!
I widzę, że bardzo podobnie podchodzimy do czytania - rozrywka i cyklicznie! Ja mam czas kiedy czytam jedną za drugą książką, a mam czas, że przez miesiąc- dwa nie wezmę książki do ręki.
oj dziewczyny widzę że mamy to samo ja też traktuje to jako rozrywkę i zwykle poczytała -mi często starczają
kiedyś miałam tak że czytałam często potem zdradziłam książki dla wizażu i czytałam jedną na miesiąc dwa a w ciąży nałóg powróciła ale oczywiście po połowie ciąży bo wcześniej nie potrafiłam się skoncentrować.. no i teraz też tak mam jak nie mam nic to nie czytam a jak coś mi się trafi to nie spocznę póki nie skończę

laski ja zbiorę te tytuły i wrzucę je do klubu - chłopcy poszli na spacer to co tam wykorzystam ten czas na spisanie
Stary 2011-01-27, 09:44   #244
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Napisałam już guciolkowi
Stary 2011-01-27, 09:50   #245
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:50   #246
Ana***
Zakorzenienie

Aaaa i zapomniałam dodać, że jak są te w kubkach to raz się parzy, a potem tylko dolewa wody! i można dalej pic w ciągu dnia
i w sumie ja z moja ekspresową robię tak, że upiję np. połowę i dolewam sobie gorącej wody chyba, że mi się spieszy to wypijam całą bez dolewek
Stary 2011-01-27, 09:52   #247
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
a pijesz z tego specjalnego kubeczka??
Kurcze, muszę się przekonać do tego yerba mate. Ja nie pijam kawy bo nie mogę, a yerba mate też podnosi ciśnienia i działa pobudzająco... Ania, powiedz mi proszę coś więcej o tej herbacie.
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No ja to aż takim smakoszem nie jestem, z resztą nawet długo tego nie pije, ale fajna sprawa!

Nie, nie piję z kubeczka kupuję w sklepie taki zielarskim u nas nazywa się on medyk... herbatka jest w saszetkach zalewa się ją gorąco, ale nie wrząca wodą i pod przykrycie na 5 min
W ogóle wcześnie nawet nie znałam jako takich właściwości tej herbatki, a kupiłam w aptece jako coś pobudzająco, zamiennik kawy. Później chciałam kupić kolejne i okazało się, że w aptekach nie wiedzieć czemu już tego nie ma no i zaczęłam drążyć co to za herbatka takim sposobem trafiłam do medyka... okazało się, że tą co miałam był smaku brzoskwiniowego (czego nie wiedziałam) a obecnie kupiłam duże opakowanie 50 torebek ale w naturalnym smaku.
Co do właściwości to jest naprawdę super pobudzająca pierwsze jej łyki powodują, że człowiek staje na nogi! dla mnie to niewiarygodne! bo kawa zaś działała może z godzinkę, a i tak powodowała takie "zaćmienie umysłu" a ta herbatka pobudza na dłuuuugo i spokojnie można pracować! mój mąż ostatnio długo siedział w nocy, bo do 3 a o 6 wstawał do szkoły i właśnie rano mu zrobiłam i funkcjonował normalnie cały dzień! gdzie z kawą by nie dał rady Ale uwaga! jak ze wszystkim tak i z ta herbatką nie można przesadzać! Po pierwsze jeżeli nie będziemy się wysypiać powiedzmy przez tydzień, a codziennie ją pić nasz organizm baaaaardzo się osłabi (tak samo jak po różnego typu tabletkach, na których "jadą studenci" przed sesją) i to jest niewskzane...! a po drugie znalazłam na jakieś stronie skutki uboczne tej herbatki i nie są one zbyt zachęcające, no ale co teraz nie szkodzi naszemu zdrowiu? Dlatego moje zdanie jest takie, że stosować ale z umiarem i ostrożnie! Tyle
Musze sprobowac ,choc z kawy nie zamierzam zrezygnowac ,bo lubie smak.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:56   #248
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Agatka dziś chyba coś wisi w powietrzu z tym snem Ja normalnie na siedząco zasypiam
Ja mam to samo

Zabciu u nas nie ma takich zajęć. Zaie

|Rosi mam to samo czytam książki, a potem zapominam tytuły

Z Kinga bardzo podobał mi się Wielki Marsz pisany jeszcze pod pseudonimem Bachmann (czy jakoś tak)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:00   #249
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Misery i Lśnienie widziałam i jeśli filmy są choć trochę zbliżone do książki to owszem jest tam groza, aczkolwiek jeśli to jest tego samego pisarza to przy podpalaczce miał chyba gorszy dzień bo to nijak ma się do wymienianych przez ciebie książek
jak każdy pisarz ma lepsze i gorsze fazy
Choć filmowe adaptacje są i tak z reguły gorsze, a niektóre na siłę zmienione na łagodniejsze (np. Misery - spojler - w filmie zmienili drastyczną scenę odrąbania nogi na łamanie), czy happy end (Cujo)
Jedynym wyjątkiem Skazani na Shawshank - to, co Darabont zrobił z krótkim opowiadaniem, to po prostu majstersztyk
I Zielona Mila jest równie dobra
Cytat:
Co do właściwości to jest naprawdę super pobudzająca pierwsze jej łyki powodują, że człowiek staje na nogi! dla mnie to niewiarygodne! bo kawa zaś działała może z godzinkę, a i tak powodowała takie "zaćmienie umysłu" a ta herbatka pobudza na dłuuuugo i spokojnie można pracować!
piłam to kiedyś - działało na mnie jak kawa, czyli słabo

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Z Kinga bardzo podobał mi się Wielki Marsz pisany jeszcze pod pseudonimem Bachmann (czy jakoś tak)
z Bachmanem, to była śmieszna sprawa, bo King postanowił zrobic na złość krytykom, którzy stasznie jechali po jego książkach i wydał kilka pod pseudonimem Richard Bachmann, a oni stwierdzili, że to są dobre książki, a nie to co ten King

I uwielbiam jak pisze o sobie i procesie twórczym - autobiograficzna książka "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika" jest dla mnie świetna

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:03
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:05   #250
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Kochane właśnie się dowiedziałam, że koleżanka poroniła... tzn. pojechała do szpitala i okazało się, że dziecko martwe... i ją czyścili... ehhhh
Przykro mi..ja się właśnie dowiedziałam że zmarła mi ciocia

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
to ja polecam:
Cytat:
hhahahahah no ale tu prym jednak wiedzie Rybulka jej oddaje honory (...) hmmm jak mi sie coś przypomni to jeszcze napisze
też sobie zapisałam

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
popatrz jakie u mnei są ceny prywatnego żłobka
http://gwiazdolandia.eu.interia.pl/cennik.html
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Cennik na zlobek chyba taki sam jak na przedszkole a wiec:
- opłata wpisowa – płatna jednorazowo – 100 zł.
- od 4-5 godzin 450zł. (w tym śniadanie)
- od 5-10 godzin 600zł. sniadanie i obiad
- opłata za każdą rozpoczętą godzinę po 17.00 – 10 zł.
Cytat:
anika kliwia u nas jest jeden państwowy na 125tyś ludzi!
i jeden prywatny
ale cenyyy patrzcie
http://www.wesoleskrzaty-tychy.pl/page003.aspx
o matko nie wiedziałam że to tyle kosztuje - teraz nie dziwię się, że dziewczyny w pracy na macierzyński idą

Cytat:
Treść usunięta
hehe najpierw mnie Twój teskt rozbawił a potem pomyślałam, że chyba też nigdy nie widziałam

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:06   #251
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Polecam film "Och, Karol", jak dla mnie świetny, ubawiliśmy się do łez. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz
ktosia też była zachwycona
zresztą moja mama i kuzynka również chyba trzeba obejrzeć

Cytat:
Treść usunięta
wrzuciłam

zrobiłam w klubie listę i postarałam się ją uaktualnić o to co wychodziło w rozmowach jak coś przegapiłam to przepraszam dorzucajcie jeszcze co lubicie albo jak coś skończycie a było ciekawe
Stary 2011-01-27, 10:10   #252
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Jedynym wyjątkiem Skazani na Shawshank - to, co Darabont zrobił z krótkim opowiadaniem, to po prostu majstersztyk
I Zielona Mila jest równie dobra
wczoraj wypożyczyłam Skazanych na.... , bo film uwielbiam . Słyszałam że książka jest "gorsza" ale i tak chcę sama ocenić (w bibliotece chyba ponad rok na nią "polowałam" )

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:14   #253
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Musze sprobowac ,choc z kawy nie zamierzam zrezygnowac ,bo lubie smak.

Cytat:
piłam to kiedyś - działało na mnie jak kawa, czyli słabo
Może masz już wytrawiony żołądek mnie tam pobudza a żenszenia piłaś? albo miłorząb japoński?

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Kruche życie...
Stary 2011-01-27, 10:19   #254
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:20   #255
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Oczywiście z kawy nie zrezygnowałam ale bardziej w sensie dla smakosza, niż dla pobudzenia
Stary 2011-01-27, 10:22   #256
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
(...)
Ktosia - wszystkiego najlepszego
Dziękuję

Cytat:
(...)
Dopisane jak będziesz wiedzieć to daj znać, to dopiszę

(...)
Dzięki Jakbyś mogła to przesuń mnie jeszcze o miejsce wyzej, bo teraz jesteśmy nie w kolejności

Cytat:
ktosia też była zachwycona
zresztą moja mama i kuzynka również chyba trzeba obejrzeć

(...)

Znowu dzisiaj garowałam do 10 Oczy mi zgniją któregoś pięknego dnia
A teraz muszę ruszyć zadek do sklepu, zapłacić za fatałaszki, które sobie wybrałam od rodzinki na urodziny Obiadek na szczęście mam od wczoraj (ogórkową super kwaśną), także na dzisiaj luz.
Stary 2011-01-27, 10:29   #257
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja tez dopiero wstałam cała noc mi rece dretwiały
masakra
bzyczka ja spie z poduchą miedzy nogami ale tez zauwazyłam ze jak spie na lewym boku to mi dretwieja rece na plecach nei moge bpo mi mała sie kregosłup wbija juz za duza jest na spanie na płasko

ide robic obiad jakis zrobie
\
ryż po chińsku
juz sie chłopaki od tygodnia dopominają

wczorajsze łazanki zostały pożarte !!!!! od wczoraj ponoc to ja mam robic łazanki a nie teść obowiązkowo
znow sie obrazi...

laseczki dajcie mi jakis dobry przepis na smazenie mieska do spagetti
bo to co robi tesc i tesciowa woła o pomste do nieba a ja to zawsze robiłam z miesa z konserw

to tesciowej smakuje..... lekami obrzydliwe jest ....

Cytat:

też sobie zapisałam

o matko nie wiedziałam że to tyle kosztuje - teraz nie dziwię się, że dziewczyny w pracy na macierzyński idą

hehe najpierw mnie Twój teskt rozbawił a potem pomyślałam, że chyba też nigdy nie widziałam
Celi bardzo mi przykro

co do żłobka to to ze ida na macierzyńskie to raczej normalka tylko co po tych 22 tygodniach dalej...
dziecko na około pol roku i co dalej...
nie wiem jak my damy rade najwyzej sie zwolnie z pracy i bede siedziec w domu jak sie nei dostaniemy do panstwowego złobka

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:38   #258
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
co do żłobka to to ze ida na macierzyńskie to raczej normalka tylko co po tych 22 tygodniach dalej...
nie wiem jak my damy rade najwyzej sie zwolnie z pracy i bede siedziec w domu jak sie nei dostaniemy do panstwowego złobka
Ze żłobkami to jakiś koszmar jest - państwowych jak na lekarstwo a w prywatnych ceny z kosmosu. I teraz faktycznie jakbyś miała posłać dziecko do prywatnego żłobka to cała wypłata idzie na to. Więc lepiej chyba się zwolnić z pracy i samemu się dzieckiem zajmować, albo wynająć opiekunkę, to jest szansa, ze chociaż na waciki zostanie
Stary 2011-01-27, 10:42   #259
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dzięki Jakbyś mogła to przesuń mnie jeszcze o miejsce wyzej, bo teraz jesteśmy nie w kolejności
Kochana już nie wiem o czym ja ostatnio myślę

Cytat:
ja tez dopiero wstałam cała noc mi rece dretwiały
masakra
bzyczka ja spie z poduchą miedzy nogami ale tez zauwazyłam ze jak spie na lewym boku to mi dretwieja rece na plecach nei moge bpo mi mała sie kregosłup wbija juz za duza jest na spanie na płasko

ide robic obiad jakis zrobie
\
ryż po chińsku
juz sie chłopaki od tygodnia dopominają

wczorajsze łazanki zostały pożarte !!!!! od wczoraj ponoc to ja mam robic łazanki a nie teść obowiązkowo
znow sie obrazi...

bo to co robi tesc i tesciowa woła o pomste do nieba a ja to zawsze robiłam z miesa z konserw

to tesciowej smakuje..... lekami obrzydliwe jest ....

Celi bardzo mi przykro

Aniczko co do mięska to ja robię w bardzo prosty sposób i jak dla mnie rewelka
Rozgrzewam olej, dodaję cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażam, ale delikatnie tak żeby cebulka się nie spiekła. Wrzucam mięsko mielone i smażę, aż będzie takie brązowawe... rozgniatam dokładnie, bo robi się "kulka". Dodaję pomidory ze słoiczka i przecież pomidorowy, czekam az się zagotuje. Doprawiam papryką ostrą, słodka, chilli i pieprzem, a także dodaję jak mam świeżej bazylii i na koniec to się tak jeszcze praży jakis czas na malym ogniu pod przykryciem
Stary 2011-01-27, 10:47   #260
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi przykro..

Cytat:
Znowu dzisiaj garowałam do 10 Oczy mi zgniją któregoś pięknego dnia
A teraz muszę ruszyć zadek do sklepu, zapłacić za fatałaszki, które sobie wybrałam od rodzinki na urodziny Obiadek na szczęście mam od wczoraj (ogórkową super kwaśną), także na dzisiaj luz.
a co sobie wybrałaś?

Cytat:
ja mam podobny do kliwi - z jej blogu ale ciut zmienione -
mięsko daję na patelnię bez tłuszczu i smażę mieszając - nie solę tylko pieprzę, jak się mięsko zrobi dodaję 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę i smażę dalej, potem wrzucam pomidory z puszki dużo przypraw bazylia oregano sól pieprz kolendra chili słodka papryka - dużo wszystkiego jak leci
i na koniec trochę sera do środka
zapomniałam o cebuli też daję ale razem z mięskiem
oczywiście mielonym

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:01
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:59   #261
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Ania dziękuję! Będę musiała spróbować!

Cytat:
laski ja zbiorę te tytuły i wrzucę je do klubu - chłopcy poszli na spacer to co tam wykorzystam ten czas na spisanie
Dzieki słonko! Chciałam się tym zająć po powrocie do domu. jesteś boska!

Cytat:
bardzo mi przykro

Cytat:

mięsko daję na patelnię bez tłuszczu i smażę mieszając - nie solę tylko pieprzę, jak się mięsko zrobi dodaję 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę i smażę dalej, potem wrzucam pomidory z puszki dużo przypraw bazylia oregano sól pieprz kolendra chili słodka papryka - dużo wszystkiego jak leci
Anika, ja robię tak jak Marta tylko bez czosnku. jak trochę się posoli cebulę, to wtedy się nie spali, a ładnie zeszkli i też daje pomidory z puszki i przyprawy!!! a serem dopiero posypuję

A jak idę na łatwiznę to mięsko robię tak jak wyżej z vegetą i przyprawami i dodaję sos do spaghetti z Pudliszek (tylko ten normalny, nie bolognese) i gotowe

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:09   #262
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana już nie wiem o czym ja ostatnio myślę

(...)
Dzięki
Cytat:
(...)
a co sobie wybrałaś?

(...)
Wzięłam dwie tuniki z cieńszego materiału, żebym już na wiosnę miała. Jedna jest gładka w kolorze szarym, a druga granatowa w kwiatki, choć nad tą drugą jeszcze się zastanawiam...
Stary 2011-01-27, 11:15   #263
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam o cebuli też daję ale razem z mięskiem
oczywiście mielonym
Cytat:
Ania dziękuję! Będę musiała spróbować!

Anika, ja robię tak jak Marta tylko bez czosnku. jak trochę się posoli cebulę, to wtedy się nie spali, a ładnie zeszkli i też daje pomidory z puszki i przyprawy!!! a serem dopiero posypuję

A jak idę na łatwiznę to mięsko robię tak jak wyżej z vegetą i przyprawami i dodaję sos do spaghetti z Pudliszek (tylko ten normalny, nie bolognese) i gotowe
Podobnie do Was robię, tylko ja pierw podsmażam cebulkę, a potem dodaję mięsko no i dodaję jeszcze przecier żeby był bardziej pomidorowy iiii tak jak gucia ser na sam koniec jak sos już na makaronie

Guciu spróbuj!
Stary 2011-01-27, 11:17   #264
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj wypożyczyłam Skazanych na.... , bo film uwielbiam . Słyszałam że książka jest "gorsza" ale i tak chcę sama ocenić (w bibliotece chyba ponad rok na nią "polowałam" )
bo "Skazani" to tylko opowiadanie w zbiorze Cztery Pory Roku, jest sporo krótsze od rozbudowanego filmu
Cytat:
Może masz już wytrawiony żołądek mnie tam pobudza a żenszenia piłaś? albo miłorząb japoński?
e tam - kawe zaczełam pić dopiero jakieś 3 lata temu w pracy
Herbatki z miłorzębem piłam przed maturą, może i faktycznie łatwiej było się skoncentrować, ale ze spaniem sobie nie radziło
A na kofeinę jestem niestety dość odporna, po czekoladzie mam większego kopa niż po kawie

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:18
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:20   #265
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięłam dwie tuniki z cieńszego materiału, żebym już na wiosnę miała. Jedna jest gładka w kolorze szarym, a druga granatowa w kwiatki, choć nad tą drugą jeszcze się zastanawiam...
super tunika zawsze się przyda po ciąży też
Cytat:
Podobnie do Was robię, tylko ja pierw podsmażam cebulkę, a potem dodaję mięsko no i dodaję jeszcze przecier żeby był bardziej pomidorowy iiii tak jak gucia ser na sam koniec jak sos już na makaronie

Guciu spróbuj!
tyle że ja mięcho bez tłuszczu smażę
Stary 2011-01-27, 11:22   #266
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Guciu spróbuj!
no ja też wcześniej przesmażam cebulkę i właśnie troszkę ją solę bo wtedy się nie przypala

Muszę spróbować!!!!!

Cytat:
bo "Skazani" to tylko opowiadanie w zbiorze Cztery Pory Roku, jest sporo krótsze od rozbudowanego filmu

e tam - kawe zaczełam pić dopiero jakieś 3 lata temu w pracy
Herbatki z miłorzębem piłam przed maturą, może i faktycznie łatwiej było się skoncentrować, ale ze spaniem sobie nie radziło
A na kofeinę jestem niestety dość odporna, po czekoladzie mam większego kopa niż po kawie
No ja właśnie kawy w ogóle nie mogę. Nie dość, że na mnie nie działa, to jeszcze mam po niej palpitacje, serce mi bije jak oszalałe, jest mi słabo i generalnie jest mi źle. Dlatego chcę wypróbować tą herbatę.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:24   #267
kasiaher
Wtajemniczenie

katunia może poprostu mu się pić chce , wiesz że pierwsze 5-10 minut ssania cyca to leci ci mleko a raczej taka woda mleczna i dziecko się tym napaja a potem je, więc jeśli je doi tylko 5 minut tzn że mu się pić chce , i dlatego spróbuj mu dać przegotowanej wody z glukozą , albo poprostu samej przegotowanej ciepłej wody, i może macie za gorąco w pokoju , może wystarczy zmniejszyć ogrzewanie , najlepsza tem. dla dziecka to 18 stopni a jak już tak ciepło u ciebie i jie ma możliwości obniżenia temperatury to może lekko go ubieraj do spania np. same body z długim rękawkiem i śpiochy albo body + skarpetki i przykryć , ja zauważyłam że jak mam chłodniej w pokoju to Dominik śpi ładnie , normalne że może się jeszcze obudzić na karmienie ale to karm go w tych godzinach co rzeczywiście je , no takie moje małe wtrącenie , może zadziała spróbuj nic nie zaszkodzi
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:32   #268
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
super tunika zawsze się przyda po ciąży też

tyle że ja mięcho bez tłuszczu smażę
Dokładnie
A w ogóle to się ostatnio już obawiałam, że przytyłam, bo apetyt mam dużo lepszy niż wcześniej, a tu niespodzianka, na wadze tyle samo co miesiąc wcześniej, także super, bo to 22 tydzień 8kg na minusie a dzidziuś mimo to ładnie przybiera. Jest szansa, że nie będę więc wyglądała jak słoń
Wczoraj kuzynka sie ze mnie śmiała, bo stwierdziła, ze tyle czasu walczyłam ze swoją wagą i z cerą i nie dawałam rady, a jak sie okazało rozwiązanie było takie proste
Stary 2011-01-27, 11:33   #269
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

a dajesz mu smoka jak się przebudzi? bo z tego co mi wiadomo dziecko się przebudza w chwilach dawnego karmienia i zmiana pozycji czy danie smoka wystarczy żeby poszedł spać dalej - u nas tak bynajmniej było aż zostało tylko jedno karmienie a dziś juz 2 noc z rzędu bez,

Marta a co zrobic jeśli dziecko za chiny nie chce smoczka Kupiłam juz drugi z kolei , juz moczyłam w gluzkozie i nic mała naciaga jak jej tylko wkładam do buzi

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:34   #270
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Marta a co zrobic jeśli dziecko za chiny nie chce smoczka Kupiłam juz drugi z kolei , juz moczyłam w gluzkozie i nic mała naciaga jak jej tylko wkładam do buzi
A czemu chcesz małej koniecznie dawać smoczka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości