Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 12:59   #301
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ana co ty studiujesz że takie pytania przeczytałam trzy razy to co napisałaś...i nie wiem czy to mój mózg nie domaga czy co, ale nie wiem jaki masz problem
Z tym nerwowym to przecież nie zwiększysz jego "mocy" dodając do niego końcówkę no bo jaką? Nerwowszy? SSzybki możesz wzmocnić za pomocą bardziej i dodając końcówkę: szybki- szybszy = bardziej szybki - najszybszy = najbardziej szybki (??). W tym momencie woła mnie szafka w której mam poupychane książki ze studiów...może Scio ma mniej zbudyniały mózg ode mnie. Ale zadaj jeszcze raz pytanie to może załapię o co chodzi
Pewnie jeszcze jest na to szansa, w końcu Ty masz już na pewno większy brzuch, a zgodnie z twierdzeniem Marty, mózg w ciąży kurczy się proporcjonalnie do wzrostu brzucha

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
(...)

Ja też czekam na zdjęcie

(...)

Właśnie wciągnęłam 2 talerze ogórkowej Ale chyba jak mąż przyjedzie to zjem jeszcze razem z nim

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:00
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:08   #302
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Ana z tym nerwowy chodzi o to że są trzy rodzaje stopniowania przymiotników: regularny- przez dodanie końcówki, nieregularne i opisowe polegające na stopniowaniu przy pomocy słowa bardziej-najbardziej. I wydaje mi się że to o to chodzi. Opisowo stopniowac możemy przymiotniki które stopniują się i regularnie i nieregularnie: dobry- lepszy=bardziej dobry- najlepszy=najbardziej dobry, szybki- szybszy=bardziej szybki-najszybszy =najbardziej szybki.
czyli stopniowanie opisowe możesz zastosować do st. regularnego jak i nieregularnego i to ty decydujesz jak chcesz stopniować. CO do tego nei ma reguły.
Ale to wszystko est moimi przemyśleniami przy myciu garów

No a tak naprawdę to ci nie odpowiedziałam.

Nie ma przymiotników które możesz stopniować regularnie i nieregularnie jednocześnie (chyba ich nie ma, raczej ), ale oba te rodzaje stopniowania możesz zastąpić st. opisowym.

Ae i tak nie rozumiem o co chodziło z tym nerwowym temu kto to pisał.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:11
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:08   #303
Sysunia_d
Zakorzenienie

Martucha nie mam tych książek . Jesli znajdziesz chwilke to poprosze obie

sylwiadurlak@go2.pl

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:18   #304
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

dlatego ja sie postaram nie dawac, a jak juz to tak jak Marta w wybiorczych sytuackjach, coby sobie krzywdy jak moja mam nie zrobic.
moj brat juz nie ssał - ale on sie dlawił.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:25   #305
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana z tym nerwowy chodzi o to że są trzy rodzaje stopniowania przymiotników: regularny- przez dodanie końcówki, nieregularne i opisowe polegające na stopniowaniu przy pomocy słowa bardziej-najbardziej. I wydaje mi się że to o to chodzi. Opisowo stopniowac możemy przymiotniki które stopniują się i regularnie i nieregularnie: dobry- lepszy=bardziej dobry- najlepszy=najbardziej dobry, szybki- szybszy=bardziej szybki-najszybszy =najbardziej szybki.
czyli stopniowanie opisowe możesz zastosować do st. regularnego jak i nieregularnego i to ty decydujesz jak chcesz stopniować. CO do tego nei ma reguły.
Ale to wszystko est moimi przemyśleniami przy myciu garów

No a tak naprawdę to ci nie odpowiedziałam.

Nie ma przymiotników które możesz stopniować regularnie i nieregularnie jednocześnie (chyba ich nie ma, raczej ), ale oba te rodzaje stopniowania możesz zastąpić st. opisowym.

Ae i tak nie rozumiem o co chodziło z tym nerwowym temu kto to pisał.
Chyba rozumiem czyli każdy przymiotnik stopniowany regularnie i nieregularnie możemy zapisać w formie opisowej?
Które przymiotniki w takim razie możemy zapisać tylko w formie opisowej?

Bzyczko nie bij, pomyliłam się w tym momencie:
"Nie ma przymiotników które możesz stopniować regularnie i nieregularnie jednocześnie" chodziło mi tu o stopniowanie regularne i opisowe (pomieszało mi się, jak czytałam to zdanie o przymiotniku "nerwowy")
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:34   #306
bzyczka1
Zakorzenienie

Ana podkreślam że jestem w ciąży a brzuch już spory i tak napisała Ktosia, mózg mi maleje
Tak, każdy nieregularny i regularny możemy stopniować opisowo.
No a tylko opisowo to właśnie nerwowy. Niestety teraz nic innego mi do głowy nie przychodzi.
aaa już wiem zaraz napiszę.

Skopiowałam z neta:
Stopniowanie opisowe mają na ogół imiesłowy (bardziej zalecany ), dłuższe przymiotniki (najbardziej pomarańczowy) i przymiotniki o budowie fonetycznej uniemożliwiającej lub utrudniającej stopniowanie proste (bardziej siwy). O wyborze rodzaju stopniowania może decydować zwyczaj językowy; stopniowanie opisowe ma tę przewagę, że jest bardzo regularne i nie ma w nim wymian fonetycznych.

Scio zobacz czy to co napisałam ma jakiś sens.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:38
Stary 2011-01-27, 13:37   #307
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość

a paluszki to ja sama ssałam hehe a smoczka nie lubiłam
hahahahha też tak można

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja ssałam smoczka do 5 lat. Uzależniona byłam jak talala. Ale musiał być jeden warunek, nie cierpiałam mokrego smoczka, musiałam mieć ich co najmniej dwa. Jeden ssałam, a drugi wycierałam o policzek, zeby był suchy Ile moja mama się ze mną nawalczyła...
Ale wady wymowy nie mam Zgryz troche nie halo, ale to dlatego, ze mam za małą szczękę to ilości ząbków
ale mama musiała mieć z tobą przeboje.. a stan ząbków? miałaś kłopoty z psuciem się czy jakoś nie specjalnie?

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mam nadzieję że to większa świadomość rodziców..

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Pewnie jeszcze jest na to szansa, w końcu Ty masz już na pewno większy brzuch, a zgodnie z twierdzeniem Marty, mózg w ciąży kurczy się proporcjonalnie do wzrostu brzucha
buhahahah
a totem kolejne 9mce komórki mózgowe wracają do swojego pierwotnego stanu

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Martucha nie mam tych książek . Jesli znajdziesz chwilke to poprosze obie

sylwiadurlak@go2.pl
już wysyłam

Cytat:
dlatego ja sie postaram nie dawac, a jak juz to tak jak Marta w wybiorczych sytuackjach, coby sobie krzywdy jak moja mam nie zrobic.
moj brat juz nie ssał - ale on sie dlawił.
hahaha twój brat wiedział jak się wymiksować
Stary 2011-01-27, 13:38   #308
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
trzymam cie za słowo

p.s. anika słyszałam że wam w gliwicach nowe centrum handlowe otwierają Ola z top model ma być jego twarzą

nieeeeeeeeee
ona mam byc twarzą Forum które juz istenieje od dwóch bodajrze czy trzech lat, teraz twarzą jest mołkowa wczesniej była włodarczyk a teraz ma byc własnie ta ola
a bilboardów jeszcze nie widziałam
czytałam tylko w internecie

a co do nowego centrum to budują je dokładnie kilka metrów od tego forum co juz istnienie
paranoja

tylko to ma byc taki wielki kompleks z basenami, kregielniami kinem

a w forum to tylko butiki i cinemacity teraz ponoc otworzyli na samej gorze siłownię

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć

Madzialenka no z tymi obrączkami to robimy tak już od prawie roku (bo już tak długo remontujemy) i po prostu, żeby się nie zapodziły między gipsem a narzędziami to mają swoje miejsce i zakładamy je tylko jak wychodzimy. I tak nam jest wygodnie

martucha dziękuję za mebelki

anika my idziemy na zabawę karnawałowo-walentynkową 12lutego i też sobie będę przed torbę pakować bo to ostatnie szaleństwo i niewiadomo gdzie nas to zaprowadzi A na kabaret fajnie Ci

Emilia nie ma za co Dobrze, że coś dla siebie znalazłaś

bzyczka ja też ostatnio spać nie mogę. A raczej co drugi dzień - wstaję o 2 i do 6 nie śpię a póżniej spię do południa. a na drugie dzien jestem tak zmęczona, że przesypiam prawie całą noc i tak w kółko.

celi25 przytulam

Matko dziś będę chodzić jak zombi -nie spałam od 2 do 6. ale to chyba z wrażenia tych nowych mebelków, bo cho chwilę do nich chodziłam i w myslałch układałam rzeczy - glupia zamiast spać
No i wracając do wczorajszej rozmowy o tych moich meblach to ta zyrafka jednak jest namalowana a nie frezowana czyli można działać jak już dzidzia wyrośnie z etapu zoo
fajnie fajnie choć ja niespecjalnie przepadam za kabaretem moralnego niepokoju ale juz nic mezowi nei mowiłam zeby mu przykrosci nie sprawiac, i tak super ze cos takiego wymyslił
szukał na neonówke i młodych panów ale na nich juz biletów nie było no i zdecydował ze moralnego neipokoju bedzie ok

ja mu gdzies przed swietami jak w TV ogladalismy kabaret neonówke to powiedziałam zechciałabym kiedys tak na zywo obejrzec no i prosze z okazji walentynek obejrze

Cytat:
Ja ssałam smoczka do 5 lat. Uzależniona byłam jak talala. Ale musiał być jeden warunek, nie cierpiałam mokrego smoczka, musiałam mieć ich co najmniej dwa. Jeden ssałam, a drugi wycierałam o policzek, zeby był suchy Ile moja mama się ze mną nawalczyła...
Ale wady wymowy nie mam Zgryz troche nie halo, ale to dlatego, ze mam za małą szczękę to ilości ząbków
moj chrzesniak to do 2,5lat ssał smoczek w koncu justyna mu wsadziła witam,ine B do smoczka a ona gorzka jest i szymek oddał mamie smoczek mowiac" wiesz co mama ale ty go lepiej zabierz bo on sie popsuł, a o nowy juz nie poprosił i tak sie oduczył

Cytat:

Właśnie wciągnęłam 2 talerze ogórkowej Ale chyba jak mąż przyjedzie to zjem jeszcze razem z nim
to cooooooo ja mam powiedziec juz chyba mam kisiel a nie budyń!!!!

chłopaki w pracy w poniedziałek nie wiedzieli jak mi powiedziec ze urosłam
a urosłam bardzo

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:42   #309
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
buhahahah

(...)
Całe szczęście, ze wracają do poprzedniego stanu, bo być taką blondynką z dowcipów (bez urazy ) do końca życia, to przerąbana sprawa

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
(...)
to cooooooo ja mam powiedziec juz chyba mam kisiel a nie budyń!!!!

a urosłam bardzo
Dobrze, że Ci nie walnęli "cześć grubasku" Jak ja to słyszę, to mnie telepie normalnie No co jak co, ale człowiek schudnie 8 kg a od grubaska go zaczynają wyzywać Ja wiem, ze to jest synonim do "ciężarówko" ale jakoś taki drażniący.
Stary 2011-01-27, 13:43   #310
martucha84
Zakorzenienie

mój mąż ogląda Bękarty wojny Tarantino..
boż ale brutalny... tzn te 3 pierwsze części..
ale hmm ciekawy bardzo ciekawy
Stary 2011-01-27, 13:45   #311
bzyczka1
Zakorzenienie

no całe szczęście że wracają, bo gdy myłam naczynia i zastanawiałam się nad tym stopniowaniem to przez chwilę pomyślałam o tym że zmarnowałam czas na studiowanie skoro teraz nie potrafię takich rzeczy i nie rozumiem i doszłam do wniosku że dla dobra dzieci do szkoły nie pójdę i znajdę sobie inne zajęcie i się przekwalifikuję no ale skoro po ciąży wracają na miejsce te nasze szaraczki to może nie będzie tak źle

Nasz skarb
Stary 2011-01-27, 13:45   #312
martucha84
Zakorzenienie

anika ja byłam na kabarecie młodych panów prawie siedziałam na podłodze ze śmiechu rewelacyjny sa..
zresztą to coś innego oglądać kabaret w tv a inaczej na żywo, na żywo oni tylko stali na scenie a ludzie się śmiali nic nie powiedzieli a ludzi w śmiech i się nakręcali wzajemnie
Stary 2011-01-27, 13:57   #313
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana podkreślam że jestem w ciąży a brzuch już spory i tak napisała Ktosia, mózg mi maleje
Tak, każdy nieregularny i regularny możemy stopniować opisowo.
No a tylko opisowo to właśnie nerwowy. Niestety teraz nic innego mi do głowy nie przychodzi.
aaa już wiem zaraz napiszę.

Skopiowałam z neta:
Stopniowanie opisowe mają na ogół imiesłowy (bardziej zalecany ), dłuższe przymiotniki (najbardziej pomarańczowy) i przymiotniki o budowie fonetycznej uniemożliwiającej lub utrudniającej stopniowanie proste (bardziej siwy). O wyborze rodzaju stopniowania może decydować zwyczaj językowy; stopniowanie opisowe ma tę przewagę, że jest bardzo regularne i nie ma w nim wymian fonetycznych.

Dziękuje Bzyczko za poświęcenie iii przepraszam, że przeze mnie miałaś wątpliwości co do swojej wiedzy

Cytat:
buhahahah

A jak Twój stan komórek? 5 miesięcy po porodzie?

Cytat:

a urosłam bardzo
Zdjęcie prosimy

Cytat:
Całe szczęście, ze wracają do poprzedniego stanu, bo być taką blondynką z dowcipów (bez urazy ) do końca życia, to przerąbana sprawa
Haha to musi być straszne

Cytat:
no całe szczęście że wracają, bo gdy myłam naczynia i zastanawiałam się nad tym stopniowaniem to przez chwilę pomyślałam o tym że zmarnowałam czas na studiowanie skoro teraz nie potrafię takich rzeczy i nie rozumiem i doszłam do wniosku że dla dobra dzieci do szkoły nie pójdę i znajdę sobie inne zajęcie i się przekwalifikuję no ale skoro po ciąży wracają na miejsce te nasze szaraczki to może nie będzie tak źle
Uwierz w siebie!

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:58
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:00   #314
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

Dziękuje Bzyczko za poświęcenie iii przepraszam, że przeze mnie miałaś wątpliwości co do swojej wiedzy

Zdjęcie prosimy

Uwierz w siebie!

w sobote chiałam zeby mi maz zrobił bo taka ładna byłam jak szlismy do dziadka na urodziny ale tak pozno wrócił ze juz nie było czasu

ale obiecuje ze wstawie

Stary 2011-01-27, 14:06   #315
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
(...)
Mnie to akurat bardzo śmieszy Irytujące jest tylko w takich momentach, kiedy stoję w sklepie i za Chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć po co przyszłam
Stary 2011-01-27, 14:10   #316
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
anika ja byłam na kabarecie młodych panów prawie siedziałam na podłodze ze śmiechu rewelacyjny sa..
zresztą to coś innego oglądać kabaret w tv a inaczej na żywo, na żywo oni tylko stali na scenie a ludzie się śmiali nic nie powiedzieli a ludzi w śmiech i się nakręcali wzajemnie

kochana ja to sie własnei boje ze jak juz zaczne se rechotac to mnie tak zostawią w tym rybniku ale na porodówce
a ponoc dobraaaaa jest

nie wiem czy ogladałyscie kabaret moralnego niepokoju "siosienka"
myslalam ze maz peknie ze smiechu razem z nimi

tak jak zabcia ostatnio opowiadała ze nie mogli zaczać skeczu bo sami wybuchali smiechem

http://www.youtube.com/watch?v=2LrQwCCVStc
gdzieś tak w 4,5 minuty sie zaczyna ale polecam obejrzec całość
a

aaaa i polecam bajke o kopciuszku kabaretu młodych panów

http://www.youtube.com/watch?v=pLJh0NvohvA
to po noszymu

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-01-27 o 14:13
Stary 2011-01-27, 14:15   #317
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja to sie własnei boje ze jak juz zaczne se rechotac to mnie tak zostawią w tym rybniku ale na porodówce
a ponoc dobraaaaa jest

nie wiem czy ogladałyscie kabaret moralnego niepokoju "siosienka"
myslalam ze maz peknie ze smiechu razem z nimi

tak jak zabcia ostatnio opowiadała ze nie mogli zaczać skeczu bo sami wybuchali smiechem

http://www.youtube.com/watch?v=2LrQwCCVStc
gdzieś tak w 4,5 minuty sie zaczyna ale polecam obejrzec całość
a

aaaa i polecam bajke o kopciuszku kabaretu młodych panów
a ja polecam "Wizyta Księdza" Moralnego Niepokoju i "Zmiana nazwiska" Kabaret Limo Jedyni są!

Ktosia, Anika, czekam na wasze brzuszki! Jestem ciekawa jak tam rosną. Bzyczka, Ty też się pokażesz? no i Scio, na Twój brzucholek też czekam

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-01-27 o 14:20
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:28   #318
kliwia
Zakorzenienie

Maja masz jakas opinie nt tego zapachu?:
http://perfumoteka.pl/guerlain/wszys...aletowa-125-ml
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:28   #319
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż ogląda Bękarty wojny Tarantino..
boż ale brutalny... tzn te 3 pierwsze części..
ale hmm ciekawy bardzo ciekawy
jak to u Tarantino
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Maja masz jakas opinie nt tego zapachu?:
http://perfumoteka.pl/guerlain/wszys...aletowa-125-ml
testowałam kiedyś - szału nie ma (nie czułam za bardzo jasminu), ale całkiem miłe kwiatki
na mnie średnio trwałe, ale u każdego bywa inaczej
ma niezłe recenzje w kwc
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...dt.html&next=1

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-27 o 14:34
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:34   #320
kliwia
Zakorzenienie

maja ech ja to nie wybiore zadnego zapachu. te co mnie 'kreca' sa poza moja kieszenia poki co
moze mezowi cos kupie za to :mysli:
Stary 2011-01-27, 14:38   #321
klion78
Zadomowienie

Cytat:
nieeeeeeeeee
ona mam byc twarzą Forum które juz istenieje od dwóch bodajrze czy trzech lat, teraz twarzą jest mołkowa wczesniej była włodarczyk a teraz ma byc własnie ta ola

a co do nowego centrum to budują je dokładnie kilka metrów od tego forum co juz istnienie
paranoja

tylko to ma byc taki wielki kompleks z basenami, kregielniami kinem

a w forum to tylko butiki i cinemacity teraz ponoc otworzyli na samej gorze siłownię
w Forum lubię jedynie gofry Rafaello
Stary 2011-01-27, 14:40   #322
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
maja ech ja to nie wybiore zadnego zapachu. te co mnie 'kreca' sa poza moja kieszenia poki co
moze mezowi cos kupie za to :mysli:
zawsze można poszukac perfum z ulubionymi nutami, jak ktoś ma takie
Albo po prostu iść i szukac, niuchać, testować... to w końcu najprzyjemniejsze, a i może się jakiś nowy zapach spodoba
Stary 2011-01-27, 14:44   #323
kliwia
Zakorzenienie

maja moje dziecie nie wytrzyma w perfumerii poki co, a w sephorze u mnie w miescie jest tak malo zapachow ze szkoda gadac.
Stary 2011-01-27, 14:49   #324
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
w Forum lubię jedynie gofry Rafaello

a ja sniadaniowe z jogurtem

Stary 2011-01-27, 14:50   #325
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
nieeeeeeeeee
no a na necie piszą że ma być twarzą nowego centrum Forum buhahaha to pokręcili

Cytat:
Dobrze, że Ci nie walnęli "cześć grubasku" Jak ja to słyszę, to mnie telepie normalnie No co jak co, ale człowiek schudnie 8 kg a od grubaska go zaczynają wyzywać Ja wiem, ze to jest synonim do "ciężarówko" ale jakoś taki drażniący.
ej ale jak mi mówili cześć grubasie to myślałam że zabije..

Cytat:

nie w pełni mnie satysfakcjonujące ale spoko spoko im więcej czytam tym szybciej się odradzają

Cytat:
a ponoc dobraaaaa jest
ja uwielbiam skecz górnik młodych panów
Stary 2011-01-27, 14:54   #326
bzyczka1
Zakorzenienie

Guciu wkleję jak tylko jakieś zrobię teraz już nie bo zaraz wychodzę z domu, a później będzie już ciemno i dup*. Ale postaram się zrobić jutro zdjęcie i wkleję

Nasz skarb
Stary 2011-01-27, 15:27   #327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Dziewczyny n-elki która była kiedyś na radzie ped klasyfikującej po pierwszym semestrze?? Na czym ona polega?? tzn czy każdy musi coś powiedzieć czy tak ogólnie to się odbywa. Nie wiem czego sie spodziewać a mam to we wtorek do tego muszę raport z realizacji stażu za sem 1 napisać Jutro dostanę do niego jakis protokół więc cały weekend spędzę na pisaniu

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:05   #328
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny n-elki która była kiedyś na radzie ped klasyfikującej po pierwszym semestrze?? Na czym ona polega?? tzn czy każdy musi coś powiedzieć czy tak ogólnie to się odbywa. Nie wiem czego sie spodziewać a mam to we wtorek do tego muszę raport z realizacji stażu za sem 1 napisać Jutro dostanę do niego jakis protokół więc cały weekend spędzę na pisaniu
u nas wyglądało to tak że wszystkie po kolei omawiałyśmy swoje grupy - każde dziecko czy są problemy itd a że jest u nas 6 grup to każda z nas zna wszystkie dzieci i zwykle wywiązywała się dyskusja komu co pomóc nad czym popracować jak omówiliśmy swoje grupy to te co miały awans po kolei przedstawiały wg punktów planu co zrobiły z awansu
no i potem bieżące sprawy przedstawienia inscenizacje itd
zwykle spotykałyśmy się o 17 często kończyłyśmy koło21

aleee ty mimo że jesteś nauczycielem 6latków to zatrudnia cię szkoła więc wątpię żeby wszyscy omawiali każdego ucznia pewnie każdy przedstawi krótko klasę -i osoby wyróżniające się na plus i na minus - wyróżnienia i zagrożenia plus każdy kto tam uczy może doda coś od siebie a ty pewnie przedstawisz swoją grupę i ten awans

a z tego co wiem to zdecydowana większość dziewcząt nauczycielek piszących tu ma kontakt z przedszkolami i wydaje mi się żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć jak to w szkołach wygląda twoje pytanie powinno być skierowane raczej do mam dziewczyn tu piszących które uczą w szkole - np do mamy Guci
bo w każdej placówce to przebiega inaczej a co dopiero w zderzeniu szkoła- przedszkole, bo szczerze wątpię żeby podczas praktyk dziewczynom pozwolono uczestniczyć w konferencjach skoro są one tajne- ze względu na ochronę danych osobowych dzieci tam omawianych
tak bynajmniej na logike myślę

więc jeśli już to mama Guci pomoże bo hmm ktosi mama w przedszkolu katuni też więc chyba ratunek tylko w Guciolowej mamie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-27 o 16:06
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:10   #329
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Kurcze to u nas chyba nie będzie omawiania każdego dziecka oddzielnie. Bo nasze zebranie jest dla klas 0-3 (4-6 maja w innym terminie). Klas 1,2,3 jest po 6 + nasze 3 zerówki więc w sumie 21 klas Wow Czyli radzisz przygotować się tak ogólnie z klasy czy nie ma problemów, jak miałam problemy z pewnymi osobami, to powiedzieć, ze je rozwiązałam i pewnie to tyle. Plus ten raport z realizacji stażu tak?? Czyli w jakich szkoleniach brałam udział, co przygotowałam (spotkania, imprezy, występy) + jakieś tam punkty formalne które były. tak ogólnie pewnie że były, nie wnikać w to??

Zobaczymy co nasz Guciolek jeszcze napisze

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:11   #330
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Polecam film "Och, Karol", jak dla mnie świetny, ubawiliśmy się do łez. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz
tez chce wlasnie zobaczyc

Cytat:

Zabciu u nas nie ma takich zajęć. Zaie
oo to faktycznie nie fajnie

a nas znowu zasypalo dzisiaj wolne wiec jedziemy zaplacic podatek bo do konca miesiaca jest .. a pozniej zakupy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości