|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Wlasnie przeczytalam ten artykul o tej Weronice tego debila to od razu na pal a matka to glupia jak but ze z takim palantem sie zwiazala i dala katowac wlasne dziecko !!!!!!!!!!!!!!!!!Jest wspolwinna temu co sie stalo !!!!!BRAK SLOW!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#392 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
he he pomysł męża genialny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#393 | |||||
|
Raczkowanie
|
cześć Kobietki
![]() Ale mam smaka na słodycze!!!! a jestem w pracy i w zasięgu wzroku nic takowego nie ma...może to i lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
co za dziadostwo... a samrowałam się 2 x dziennie. i jak widać - d..a z tego... Cytat:
)))ale chyba chciałabym jechać na porodówkę z wybranym imieniem .... ![]() w ogóle już chciałabym mówić do brzucha po imieniu, a tak to mówię na Niego 'terrorist' . Cytat:
już samej mi przed sobą wstyd. Jak w ogóle Twoje spojenie? nadal nad Tobą wizja cesarki? Nie wiem czy też tak masz, ale ja jak wstaję w nocy siku, albo rano to nie mogę złaczyć nóg. siadam w mocnym rozkroku i tak muszę posiedzieć bo tak mnie napierdziula kość łonowa, że hoho.... dopiero po paru minutach mogę siąść jak dziewczynce przystało... a znów leżąc na boku nie mogę podnieść nogi swobodnie, aby np włożyć jaśka między nogi...bo boli jak cholera... ale mój lekarz twierdzi, że taki urok ciąży.... Mąż mnie już podpytuje, czy będę chciała drugie dziecko- skoro wiem, jak to boli.... Cytat:
![]() Szkołę rodzenia też mam za darmo, płacimy tylko symboliczną cegiełkę 5 zł. ![]() i nie muszę deklarować , że będę rodziła w tym szpitalu
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Cytat:
![]() Stosowałaś jakąś dietę czy cuś? Muszę wam się wyżalić. Mój Tż dobija mnie. Od 3 tygodni wraca z pracy wieczorem i siada przy kompie. Siedzi tak do 22 - 23 a potem idzie spać. Dosłownie nic go nie obchodzi. A jak zwróciłam mu kolejną uwagę, że tylko przy kompie spędza czas to odpowiedział mi :a co mam robić? Normalnie szlag mnie trafił. Wczoraj powtórka z rozrywki. Wkurzyłam się i poszłam do pokoju i siedziałam tam sama. Dzisiaj pojechał po auto a ja mu taki list odwaliłam, że szok. Napisałam mu wszystko co mnie wkurza bo jakbym chciała powiedzieć to połowe bym zapomniała. Wieczorem jak wróci to mu go dam a sama ide na SR bo on jakoś nie zainteresowany jest. W ogóle doszłam do wniosku, że chyba nie jest gotowy zostać ojcem bo nawet ręki na brzuch mi sam nie położy. Masakra jakaś No dobra nie zawracam wam już głowy swoimi problemami Musiałam się wyżalić
|
|
|
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja znowu pisze z pracy, ale przerwa juz mi sie konczy;p Cytat:
ale oni mi tu za bardoz o tym nie mowiaCo do poscieli to tez nie kupilam, tylko przescieradlo. kupilam spiworki i takie swaddle me. I bardzo czesto na poscieli dla dzieci widze napis, uzywac od 12 miesiaca zycia. Cytat:
Gratulacje ![]() Ok lece dalej do pracy.
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze,ledwo chodze i boli strasznie.Czasem jak przejdzie prąd to nogi sie uginająNo i nieśmiało prosze o kciuki za dzisiejsza wizytę,żeby wsio było z Malutką ok ![]() Mam pytanie z tych głupich ,bo tak się zaczęłam zastanawiać po co te flanelowe pieluchy na liście wyprawkowej? One się nadają do jakiś szczególnych rzeczy czy jak?Na razie mam tylko 2 tetrowe kolorowe,takie ładniejsze na spacery(w kwiatuszki i paseczki),planuje dokupic z 10 zwykłych białych i koniec.I tak planuje używać tych ekologicznych wielorazowych na zmanie z jednorazowymi, nie wiem o co kaman z flanelowymi?Poptrzebuje ich czy nie?Moze ktoś zna odpowiedź?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-27 o 14:39 |
|
|
|
|
#397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ala przytulaczek dla dzieciaczka, nawet do przykrycia, do podlozenia pod przewijak, do podlozenia do kapania takie o ![]() podpytaj podpytaj ja ide za 1,5 tygodnia |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=subtelle;24657037]
Mąż mnie już podpytuje, czy będę chciała drugie dziecko- skoro wiem, jak to boli.... subtelle, Twój chociaż Ciebie pyta, mój twierdzi, że zaraz będziemy drugie trzaskać, to mu powiedziałam, że chyba nie ze mną ja drugie chce, ale za kilka lat ![]() ale zobaczymy co powiem po porodzie.... ![]() aja, patent męża fantastyczny, oni zawsze wiedzą co zrobić, by ułatwić sobie życie ja miałam mega rwe kulszową w 5 m-cu, teraz łapie mnie już tylko czasami, ale wtedy nie mogę stanąć, dac kroku, normalnie paraliż...... Niestety gin powiedział, że nie mogę niczym tego smarowac, chyba że "będę chodzic po ścianach z bólu" to na IP na zastrzyk. :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-27 o 14:42 |
|
|
|
#400 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie pomaga nic... Cytat:
ja tak mam z kosmetykami. Koleżanka poleca mi od początku Oilatum, bo nawilża super... tyle, że jej stan konta jest wyższy niż mój. i na razie kupuję kosmetyki Hipp, Johnson's baby, nivea. spróbuję - może mojemu dziecku spasują i nie będe musiała inwestować w droższe. a jeśli będę musiała - to przynajmniej będę miała spokojne sumienie, ze sprobowałam. tak samo z pieluszkami. mam zamiar próbować pieluszek Dada z Biedronki i pieluszek z Tesco, bo ponoć też są bardzo dobre... Nie mam parcia na 'markę'... może to kwestia zasobności portfela. a może po prostu kwestia wyboru. Cytat:
jeden będzie romantykiem, od innego nigdy nie usłyszysz, ze Cię kocha...takich też znam. to samo z ojcostwem... Mój mąż do pewnego czasu też nie reagował na brzuch, ale kilka razy położyłam Jego dłoń kiedy terrorysta się ruszał. i od tego czasu częściej przejmuje inicjatywę. może też tak spróbuj? ze szkołą rodzenia to już grubsza sprawa....pytałaś go, czy pójdzie z Tobą? A co do komputera to nie poradzę nic, bo sama mam to samo w domu. i zero pomysłu, jak z tym walczyć niestety
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On niby chce chodzić na SR ale jakoś tak dziwnie zawsze musi gdzieś jechać, więc zmuszać go nie będę. A z komputerem, jak się wkurzę to albo popsuję system albo poleci przez okno tylko wtedy nie będzie wizażu
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
no to melduje sie i ja co byscie mnie nie zapomnialy
troszke pozno ale wy tak szybko lecicie z tymi postami ze nie wyrabiam Buzki
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia, przykro mi że masz takie odczucia, może TŻ faktycznie musi zobaczyć dziecko żeby poczuć się ojcem
Niemniej zachowuje się wrednie, oby list coś zmienił Coralady, trzymam kciuki |
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się,że sesja zaliczona!
![]() dzięki za kciuki niestety spojenie dalej boli, ale aż o tym pisać mi się nie chce bo tylko Wam narzekam a w sumie ileż można słuchać tego samego miałam mieć gina za tydzień ale idę w poniedziałek, bo potrzebuję zaświadczenie na uczelnie,że jestem w ciąży..tak jakby to sprzed 4 tyg nie było nadal aktualne..eh. chyba muszę odespać stresy ![]()
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik dzieki za kciuki
Izunia wiesz ja rozmawiałam ostatnio z kolegą,który jest ojcem dwójki dziewczynek i on twierdzi,ze ojcem stał sie wtedy kiedy wziął pierwszą córke na ręce.Wczesniej to była dla niego abstrakcja!Mój mąż tez twierdzi,ze niby wie,ze w środku jest jego córeczka,ale musi ja zobaczyc,zeby to tak naparwde do niego dotarło ,na co ja się wściekam zeby mi tego naszego Adhd nie budził,bo chce pospać On twierdzi,ze kobiety czuja to dziecko,dla nich jest ono bardziej realne niz dla kogoś "z boku".Nawet jesli to jest ojciec!aguś87 dzieki za info To ja teraz wiem,że chyba też kilku potrzebuje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-27 o 15:09 |
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do komputera mam tak samo wraca z pracy zje i siup do kompa. ale nie mogę narzekać bo jak trzeba gdzieś jechać to spoko. tylko ostatnio się wydarłam na niego bo chciałam z nim pogadać no a on już te swoje gry. to zamknęłam laptopa i kazałam mu słuchać z drugiej strony czasem wolę jak siada sobie i gra bo ja mogę sobie coś tam porobić byle by nie grał za często a tak godzinka-2 dziennie to luzik. a Cytat:
Cytat:
superowo
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam kochane za pocieszenie
Mam nadzieję,że jak przeczyta ten list to coś do niego dotrze. Najgorsze, żę ja wszystko muszę robić w domu a on nawet się nie zapyta czy coś pomóc. Codziennie o 7 rano wstaję i robię mu śniadanie, żeby pospał sobie 10 min dłużej, potem zawożę mu do pracy obiad a wieczorem kolacja. Ma podstawione pod nos a potem posprzątane. Z tym kompem- gdyby to były gry to pół biedy ale to oglądanie samochodów, gdzie jaki niemiec co sprzedaje. Masakra.Dużo w tym mojej winy bo sama go tak nauczyłam |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuu kochana, to on ma z Tobą jak w raju!!! śniadanka, obiadziki, wszystko podstawione. To chyba musisz wprowadzić wielkie zmiany ![]() Ty masz się teraz oszczędzać a nie skakac koło niego, ma 2 rączki to sniadanko sobie zrobi i kanapeczki do pracy też!!! Mój też wraca z pracy, obiadek i do kompa, ale niunią się interesuję, gada do brzuszka. Miał taki okres, że ja wszystko kupowałam, pokazywałam a on tylko "ładne, ok" to go opiep..... że sie nic nie interesuje, że nie pomaga w wyborze wózka itp. i jak reką odjął ![]() teraz to czasami, aż za duzo gada
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
agus87ja z rwą kulszową borykałam się gdzieś od połowy ciąży. Teraz też czasem łapie,ale jednak mniej,niż przedtem. Nic nie mogłam z tym zrobic,a lekarz powiedział,że przejdzie po urodzeniu
![]() Trzymaj się
|
|
#413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iweczka;24657639]
Cytat:
Cytat:
mi przepisal naproxen 1%i tym tylko smarowac moge ![]() Cytat:
ja tam wole pare miec majatku nie kosztuja, a sa naprawde cudnie milusie tymbardziej, ze my na wiosne/lato rodzimy wiec w upal wystarczy taka flanelka malenstwo przykryc Cytat:
no musze sie trzymac dobrze, ze mam prace glownie siedzaca, wiec jak wstaje to cierpie a czasem trzeba
|
||||
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
izunia z odinstalowaniem gier uważaj, bo może się nieziemsko pielkić - sama bym chyba udusiła.
Ale faktycznie ma z Tobą jak w raju. Za bardzo skaczesz koło niego. Musicie pogadać. Oby ten list dał mu do myślenia albo zachęcił do rozmowy. Trzymam kciuki Rety co ostatnio zjem to czuje się jakbym kamieni się najadła wkurzające. Chyba musiałabym już jeść jak wróbelek...
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wraca do domu zje obiad i siada do kompa i potrafi grac do polnocy a wraca pozno lub bardzo pozno i w sobote zrobiłam mega afere w niedziele był spokoj w poniedziałek jak siadł do kompa to powiedziałam mu ze od dzis ma dokładnie godzine czasu na granie chce pograc prosze bardzo wszytsko jest dla ludzie ale bez przesady i od poniedziałku pilnuje go z zegarkiem w reku gra dokładnie godzine i potem wyłącza komputer
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Ale jestem zadowolona. Moja córcia ma już gdzie spać. wklejam zdjęcia brzuszka z dzisiaj tj. 35tc+4 pokoik malowaliśmy sami i tapeta położona wczoraj. Kącik małej jest póki co w naszej sypialni.
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Ja też męczyłam się przez jakiś czas, trzymała mnie chyba 1,5 miesiąca. A teraz, odpukać, cisza. Dzidziul się widocznie przesunął i nie uciska na nerw kulszowy.
|
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
po prostu szok jak czytam o tych naszych nieszczęsnych facetach!!!
mój z miesiąc temu skońćzył mówić o tym że chce kupić play station!! naawe t nie wiem jak to się pisze...niewazne. ja mu powiedzialam zeby zapomnial, wiadomo czekamie na dziecko sie wydluza, jest zima, facetom sie po prostu nudzi!!! albo dzisiaj komiczna sytuacja, bo tż jest na zwolnieniu ten tydzien z powodu choroby, ale juz dzis jest wielka poprawa, a on do mnie moze mi zona herbate zrobi ja mu na to a moze mi mąż zrobi? potrzebowal pomocy kilka dni , ok. ale koniec tego dobrego.chociaz nie moge narzekac, bo od poacztku ciazy to on sprzata, odkurza, wynosi smieci, myje okna i podlogi, robi zakupy, takze z tym to mi sie anioł trafił, i nie narzeka. ale dzis to mnie rozwalil po porstu. izunia ale trzeba przyznać niezle go rozpuscilas!!! a zapytaj go co by bylo gdybys musiala przelzec cala ciaze? coś mi na żołądku dziś usiadlo, i przeczysciolo mnie tez jak nigdy.
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic musze przecierpiec ![]() mordka piekny kacik |
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie ostatnio mojego pytam, czy nie chciałby takiej konsoli do gier czy coś. A on, że nie lubi gier,bo za bardzo się denerwuje jak przegra i nie lubi powtarzać od początku. Sport w ogóle go nie interesuje. A jak tylko siedzi przy kompie i podejdę to zaraz pyta: ,,Co? wpuścić Cię na wizaż?"
Normalnie skarb!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

One się nadają do jakiś szczególnych rzeczy czy jak?Na razie mam tylko 2 tetrowe kolorowe,takie ładniejsze na spacery(w kwiatuszki i paseczki),planuje dokupic z 10 zwykłych białych i koniec.I tak planuje używać tych ekologicznych wielorazowych na zmanie z jednorazowymi, nie wiem o co kaman z flanelowymi?Poptrzebuje ich czy nie?Moze ktoś zna odpowiedź?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)