|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Żyję i czytam ale coś pisać mi się nie chce
![]() martucha84- gratuluję przespanej nocy. gabisun= fajna sprawa z tym przedszkolem i nie drogo jak na prywatne. To chyba raczej żłobek jest co? Kalex mam nadzieję, że nocki zaczną się poprawiać. \odpocznij jeśli możesz, niech mąż może weźmie chociaż 2 dni wolnego plus wekeknd to sobie odsapniesz dashśliczna córcia.
|
#3782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Mój Krzyś to chyba grzeczny chłopak ogólnie. Od początku dosyć ładnie spał w nocy, budził i budzi się po 2, 3 razy. Z początku to go w nocy przewijałam, robił więcej kupek, a teraz tylko wstaję, daję mu cycka tak z 10 min i odkładam i śpi dalej. Raczej tez nie płacze z byle powodu, ale oczywiście nie lubi za długo leżeć sam, domaga się noszenia ![]() Miał tylko przepłukiwany kanalik łzowy i to chyba nasza jedyna "poważna sprawa", ale o tym chyba wam kiedyś pisałam. No i jeszcze musimy teraz ćwiczyć, rozciagamy kregosłup i zmuszamy główke zeby była prosto. Ja gołym okiem nie widzę żeby coś było nie tak, ale w poradni fachowe oczy coś tam dostrzegły. Cytat:
Cytat:
Ja @ jeszcze nie miałam po porodzie, raz pojawiło sie maleńkie krwiste plamienie i na tym się skończyło. Ale niedługo idę do gina, bo cos nie tak chyba ze mna po tym szyciu. Podczas stosunku to mąż dosłownie jakby miał mnie rozerwać jak wchodzi, wydaje mi sie, ze to to miejsce po szyciu takie nierozciągliwe. Gin pewnie będzie musiał zajrzeć ![]() A na dodatek zdjęcie Krzysia - brzuszkowe
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
A co to? Nikt nic nie pisał? Ja znowu korzystam, że Krzysiu jeszcze śpi. Dziś w planie zwiedzanie marketów budowlanych, ciekawe czy uda się wyjść za jasnego na spacer
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Franek obudził się po 22 Zaczął się prężyć i drzeć Na nodze miał i ma czerwony obrzęk po sczepieniu Dostał kolejny czopek i zasnął Obudził się o 2 nie zjadł tylko chwile marudził Potem obudził się o 3.30 i płakał wzięłam go do cyca i ciumknął dosłownie dwa razy i zasnął I wstał po 6 i dopiero porządnie zjadł Więc tak serio to karmień nie miałam nocy. To samo było dwie noce temu Później się martwiłam czy nie za dużo mu czopków dałam bo jeden dostał o 16 a kolejny o 22 ale na opakowaniu jest napisane że co 4h nie więcej nić 4 na dobre wiec chyba nie powinno mu zaszkodzić ?? Aha zapomniałam dodać że wczoraj moje dziecko pięknie butle jadło
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-27 o 09:01 |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nocka trochę lepsza, najważniejsze, że nie płacze no i nadal nie mam patentu na usypianie w dzień, czyli zostawiam tak jak jest: przytulanie i kołysanie, dobrze, że w nocy śpi sama ![]() Ja okresu też jeszcze nie miałam No i mała przez te zęby nie chce pić herbatki w ogóle nic z butelki, chyba ją boli wtedy...zostało mi po obiadku dać jej cyca, żeby sobie popiła
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
aaannnnnnaaa, Szczęśliwa - ja to się kładę zaraz jak mały uśnie, wczoraj np. o 21.30
ale potem była pobudka o po 23, potem po 2, po 4 i o 5.20 już byl gotowy zacząć nowy dzień nie wiem, czy ona faktycznie jakiś skok ma czy taki okres,ze potrzebuje jedzenia? bo znow chce ciagle jeść.....Tyle dobrego,że mąż wstał z nim po 5 i zajmował się przez 2 godziny, dopóki nie wyszedł do pracy, a ja jeszcze pospałam![]() Ilona-u mnie butla na razie niet wczoraj męczyłam go 45 minut. Przez ten czas były podane cztery różne butelki , a on sobie najspokojniej w świecie je dziamał, gadał, smiał się. Masakra. Teraz też mu próbowałam podać, ale znów to samo oraz dodatkowo się rozryczał i usnął. Jak się obudzi i będzie głodny to będę walczyć dalej.Jeżeli chodzi o obrzęk na nóżce po szczepieniu to mnie mówiły te pielegniarki,żeby robić okład z sody - łyżka sody na pół szklanki wody. Z miłych wieści to wczoraj listonosz przyniósł przesyłkę z HIPP
|
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() cos produkcja postów drastycznie spadła ![]() Ja ugotowałm już zupke i teraz moge sie obijać..na tyle na ile to jest możliwe przy coraz bardziej upierdliwym Dominiku ![]() gabisun..Patryczek tez coś ostatnio pluje butlą..może ząbki sie zaczynają Pamietam że Domika to z 2 miesiące karmiłam łyżeczką bo nie chciał pić butli przy ząbkowaniu..ale wciskałam mu mleczko na spiocha...dziś rano Patryczkowi musiałąm kaszke zrobić bo jak wypił mleczko o 3 w nocy tak o 9 rano jeszcez ie chciał ..a tak to kaszke zjadł bez problemu ![]() Ale Wam fajnei z tymi paczuszkami..ja już jestem zarejestrowana w hipp jeszcze z czasó Domika i on dostawał cośtam..a teraz z drógim dzieckiem to nei wiem jak zrobić..nie da sie ponownie zarejestrować pod tym samym nazwiskiem i adresem emeil ![]() Kalex..współczuje pobudek..ja mam taką jazde z Domikiem..przychodził do nas z 4 razy w nocy a jak usnoł to ja go odnosiłam do swego łózka bo jakoś nie potrafie spać z dzieckiem..ja musze sie rozłożyć na łózku w wygodnej pozycji ![]() Patrol tez coś sie krecił w nocy..wiec ogólnie nocka nieprzespana.. ![]() A teraz coś z innej beczki..nie sądziłąm ze 2-latki sa takie hmm..spostrzegawcze?? Domik wpadł do łazienki jak zmieniałm podpaske ..zauważył co i jak ![]() na drógi dzien włązi do łazienki..bieze podpaske..otwiera i wkłada se mędzy nogi mówiąć "oo.mama, mama" myślałm że padne ![]() albo stanoł przy zlewie na swoim krzesełku na golaska..puścił wode i sie mył między nogami ![]() albo jak tz spał ten zaglądał mu w majtole![]() moje dziecko dorasta
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-01-27 o 10:54 |
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka nie musisz się ponownie rejestrować tylko dopisać dziecko
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje
|
|
|
#3790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My właśnie wczoraj szamałyśmy (tzn Ola ) jabłuszko z tej paczki. A swoją drogą- spróbowałam i smak ma jakiś taki nieciekawy. Nawet nie to, że nie jest słodkie- chyba jakaś taka dziwna odmiana jabłek.Dziś kolejne podejście do marchewki- bo wczoraj myślałam, że Ola zjadła 1/3 słoiczka a tu raz-dwa i wszystko wypluła- chyba gdzieś sobie to schowała w polikach jak chomik ![]() Wcześniej dawałam jabłko z marchewką, więc może sama marchew jest teraz dla niej za mdła. No nic- będziemy próbować dalej ![]() Posmarowałam jej wczoraj krostki locoidem, więc dziś buzia wygląda jako tako- zobaczymy czy nie zmieni się po marchewce.. |
||
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa!!! ![]() No i chciałam trochę napisać, ale właśnie Maja się obudziła... później dokończę, BUŹKA |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
kalex Ilona aaannnnnaaa hagar malwina ninaad elenka szczęśliwa dziękuję za gratulacje
![]() dash śliczna ![]() IlonaN2 daję mu butlę na śpiocha tzn o 19 się kąpiemy i on idzie spać, koło 21 a ostatnio bliżej 22 daję mu 180 mleka z 2-3 miarkami kleiku no i zjada z tego za 140-150 nigdy więcej czasem mniej 120, no i śpi...wcześniej budził się albo o 2 i jadł i spał do rana albo o 4 jadł i spał do rana teraz budzi się rano bez pobudki w nocy, myślę że skoro tyle je to mu starcza jakby był głodny to by się domagał ![]() elenka współczuję sytuacji z tż mam nadzieję że takie wybryki już się nie powtórzą .. abz hmm dziś też się nie wybudził więc strzelam że to nie wybryk, słodki brzdąc gabisun masz rację najważniejsze że w nocy usypia, może w dzień za dużo bodźców ją rozprasza.. Kalex dokładnie taką samą pakę dostałam z hippa fajna jest tylko ta łyżeczka taka wielka
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie duża ta łyżeczka
i tak Mati musi jeszcze poczekać troszeczkę zanim skonsumuje prezent z HIPP
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam się wam pochwalić, że chociaż odstawianie od piersi idzie nam ciężko (szczególnie wieczorami) o tyle odkąd podajemy głównie mm to mała super w nocy śpi. Zasypia tak jak zawsze o 19:30, potem dajemy butlę na śpiocha o 24 i potem już śpi do rana, budzi się koło 6-7 i dopiero o 8 je butelkę
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
abz-mogłabyś mi opisac ten zabieg przepłukiwania kanalika?bo coś czuje że nas tez to czeka ![]() po jakim czasie od rejestracji dostałyście paczke z hippa? u was tez po każdym słoiczku "z nowością"jest zielona kupa?zastanawiam sie jak długo sie organizm dziecka przyzwyczaja i kiedy bedzie juz normalna kupka ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- u nas dalej cyrki z jedzeniem
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się rejestrowalam jakoś w listopadzie, ale paczka przyszła dopiero teraz. Pewnie dlatego,że Mati niedługo skończy 4 miesiące i paczki tak przychodzą-jak dziecko zbliża się do etapu innych posiłków
![]() u mnie nadal z butą nici-po 11 chciałam mu dać MM butlą, ech i nic...głodny był, darł się, ale nie zassał ale mam kolejny pomysł-butla z łyżeczką, właśnie oglądam na allegro i chyba ją zakupię, ale....jak z niej nie zje to ja już nie wiem co robić....
|
|
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
kalex-a próbowalaś mu podac mm zwykłą łyżeczką?moze mu po prostu nie smakuje mleko.ja Patrycji próbowałam i wiem dzięki temu ze to przez mleko a nie butelki,nie chce jesc.ale tak jak jakis czas temu pisałam nie przejmuj sie ,u nas pediatra powiedziała ze to normalne,ze sa takie okresy.ale ja to mam wrażenie już nigdy nie bedzie normalnie jadła heh
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dawałam i zjadł
też myślałam,że mu może nie smakuje. On z butelki nawet mojego mleka nie chce zjeść Natomiast łyżeczką wszystko zje co mu podam ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Dziś się okaże ile mój mały głód przybrał na wadze od zeszłego czwartku-obstawiam,że w tym tygodniu wrócił do swojego dawnego rytmu, czyli ok.300gram tygodniowo Teraz jeszcze śpi a ja mu już szykuję mleko w butli-będzie kolejna próba, pewnie i tak nieudana,ale niech widzi,że się nie poddaję ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Dziewczyny,a czy któraś z Was korzystała z porady doradcy laktacyjnego? U mnie w przychodni jest taka osoba i tak się zastanawiam teraz czy mogłaby coś pomóc przy jego jedzeniu z butelki? Nie wiem....nauczyłaby go jeść ![]()
|
|
|
|
#3799 | ||
|
Rozeznanie
|
hej mamusie,
my właśnie z mężem rozpływamy się. mała ma super humorek, cały czas guga, i zaciesza, jest rozkoszna ![]() niestety nocka z 4 pobudkami. mm pomaga w ładnym zasypianiu ale mała i tak po ok 3 h się budzi do cyca. wczoraj zasnęła po butli o 20.15, pobudki o 23, 1, 3, 5 i o 8. do tego dwa razy po cycu mąż ją musiał smokiem usypiać bo się rozbudziła. no cóż nie można mieć wszystkiego. ja i tak się cieszę że dziecko łanie zasypia bo od urodzenia był z tym problem a teraz kąpiel, butla, odbijanie, kilka lub kilkanaście minut przytulania i sen współczuję nocki ale super że ładnie jadł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kalex ja korzystałam z doradcy laktacyjnego ale w sprawach cyckowych, no bo oni jak sama nazwa mówi od laktacji są ale myślę że w problemach z jedzeniem z butli też powinni coś doradzić Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-01-27 o 15:29 |
||
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz hagar, Mati nie uśnie wcześniej niż między 21 a 21.30, a wstaje teraz już po 5
jeszcze tydzień temu spal do 7-8, a teraz....ranny ptaszek![]() hahahaha o 9 to on teraz sobie drugą, półgodzinną drzemkę ucina
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale szczerze ci współczuję.
|
|
#3802 |
|
Raczkowanie
|
kalex-skoro je z łyżeczki to mysle ze moze sie udac z tą łyżeczką do butelki
![]() Patrycja to sie krzywi na sam widok butelki z mlekiem ![]() dziś babcia kupiła dla małej smoczek "dziąsełko"ciekawe czy jej sie spodoba,bo najchetniej to by odgryzła swoje paluszki i palce taty
|
|
#3803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Rośnie sobie jak na drożdzach a moje ręce i kręgosłup powoli słabną.A już myślałam, że nasz Kacper to wyjątek, który chodzi spać między 21- 22 ale widzę że Wam też tak dzieciaczki chodzą spać. U nas jak jest druga podudka ok 6 to nieraz mały tez już czuje się wyspany i fikać mu się chce. |
||
|
|
|
#3804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kaska1980=moja wazy prawie 6000 i ja juz wysiadam z kregoslupem od wtorku chodze na masaze a co bedzie za 2 miesiace az sie booooje hagar1-moja dzidzia też dzis gada cały dzien ale przed drzemką jest terrorystką fffeeee,a z nockami ci wspolczuje ,chciała bym ci cos poradzic ale nie wiem co ,może ty powinnas do mleka w butli dodawać kaszki żeby to było sytsze moze wtedy by sie najadła bo masz kobieto przechlapane,radziłas sie pediatry?Niech ci ktoś pomoże w tym !!!!aaneczka1984- klarissa- dlaczego odstawiasz od piersi??? Kalex= paczkowe![]() Wróciłyście już do swojej wagi??Mi brakuje 5kg |
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Bo i tak nie jadła już, tylko mnie szarpała a ja musiałam dokarmiać butelką. Doszłam do wniosku, że po to żeby dziecko zjadło parę mililitrów na dobę nie chce mi się męczyć, trzymać diety, ograniczać itd.
Ja wróciłam do swojej wagi mniej więcej (tzn. mam może z 1kg na plusie A to kilka naszych fotek, na pierwszym Natalka przymierza nowe butki, a te 2 z kąpieli zrobił nasz kolega - mamy całą sesję wanienkową, ale nie chcę zarzucać ich do sieci.
|
#3806 | ||
|
Rozeznanie
|
hej mamusie,
my już po kąpieli, mała zasypia. zjadła 160 ml mm mam nadzieję że pośpi do tej 24-1. Cytat:
jakoś daję radę, najważniejsze że po tym mleku nie płacze przy zasypianiu i szybciej zasypia. w końcu mam te 2-3 godz wieczorem dla siebie, to i tak dla mnie dużo. a co do najadania się na dłużej to mam nadzieję że z wiekiem się zmieni. oby tylko nie za długo to trwało Cytat:
|
||
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
malwina..no tz to i może zazdrosny
a mam takie pytanko..Ty to taka opalona jestes czy taką ślicząną śniadą cere masz?? bo tak na zdieciach wychodzi...![]() klarissa..z czego Ty kobieto chcesz sie odchudzić.. za uszami masz ten kilogram czy co?? bo ze zdięć wnioskuje że Ty to taka chudzina że szok a te zdiecia ze sesji super je tez chce sesje tzn moje dzieci...ja na zdieciach sie źle prezentuje![]() Patrys chyba jednak ząbkuje..dzis wypił tylko 2 butle mleczka..i to musiał być strasznie głodny raz zjadł troche kaszki i troche obiadki ...herbatka z butli tez pluje..czuje coś osrego na miejscu 1-ynki ale jeszcze nic nie widac..pewno to potrwa..no i ślinozaur sie z niego zrobił..non stop musi miec śliniaczek
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do ząbków to ja już głupieje, wszystkie objawy ząbkowania mamy, ale oglądałam jej te dziąsełka i niczego tam nie widać, ani nie czuć.
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swego czsu to nawet delikatny karoryferek miałam robiłam 200 brzuszków na dzień, strasznie to lubiłam ale teraz to by mi sie 10 nie udało zrobić![]() jakoś lenia mam i czasu brak a tak wogóle to po 2 dzieci to i tak nie mam co narzekać bo 36 sie mieszcze![]() No z tymi ząbkami to masakra...Domik zaczoła marudzic też coś w tym okresie a pierwszego ząbka zobaczyłam po jakichs 3-4 miesiącach ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- A tak apropo diet to własnie sie obiadam grzankami z masełkiem czosnkiem i ziołami prowansalskimi ![]() a wczoraj robiłam ten 'pomysł na wiejski kociołek" i zamiest keiłbachy dałam karkówke,,tak sie ojadłam że szok...nosz poprostu pycha
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylysmy dzis na kontroli glowki i w ciagu 2 tygodni urosla o 1 cm mam nadzieje ze nadal bedzie rosla i ze bedzie wszystko ok ![]() Klarissa slicznosci z tej Twojej Natalki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

w ogóle nic z butelki, chyba ją boli wtedy...zostało mi po obiadku dać jej cyca, żeby sobie popiła
nie wiem, czy ona faktycznie jakiś skok ma czy taki okres,ze potrzebuje jedzenia? bo znow chce ciagle jeść.....Tyle dobrego,że mąż wstał z nim po 5 i zajmował się przez 2 godziny, dopóki nie wyszedł do pracy, a ja jeszcze pospałam
wczoraj męczyłam go 45 minut. Przez ten czas były podane cztery różne butelki