|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol. 6
Cytat:
misiedwa2@o2.pl |
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysłane Cytat:
![]() nie wiem co jest z nią nie tak, normalnie wstawiam a nie pokazuje sie "łapka"
Edytowane przez dominikowa Czas edycji: 2011-01-25 o 19:16 |
||
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
mozesz mi ja wrzucic na maila?
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1835 |
|
BAN stały
|
jeśli można, to również bym się o różyczkę uśmiechnęła
|
|
|
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Laponka wydaje mi się,że brakuje jednej części (4)
bardzo DZIĘKUJĘ za wzorki Aninaj rownież dziękuję! ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Poszukaj w chomiku halina53 w robótkach ręcznych/haft xxx/ postacie/dzieci.
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2456821 7]Chciałam się pochwalić, że wczoraj zaczęłam swój pierwszy wzór HAED. Wzór nazywa się "Reflections", jego wymiary to 525x709 krzyżyków, wyszywam na tkaninie Lugana 25 ct, czyli 100 krzyżyków na 10 cm. Mam do wyszycia 90 stron A4. Życzcie mi powodzenia
[/QUOTE]Dziękuję za przesyłkę! Zyczę cierpliwości,duuuużo wolnych chwil do wyszycia takiego dzieła ![]() Measia-przesyłam Ci ogromne buziaki w podzięce!!! |
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nowa gazetka Haft Gobelinowy tutaj do ściągnięcia
http://www.4shared.com/dir/S2jsJcXN/...y_12-2011.html a w niej takie wzory |
|
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
tak jeśli możesz wyślij mi na teresa-sudol@wp.pl
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-poratujcie
![]() Tż zrobił format komputera i zniknął mi program do otwierania plików xsd (na szczęście wzory były na innym dysku i nic im się nie stało ). Nie pamiętam z jakiej strony go pobierałam ani jak się nazywał
|
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko
chciałam zapytać jakich używacie kanw? Ja różnie ale teraz wyszywam obraz duży haftem krzyżowym na kanwie 38 krzyżyków na 10 cm...wychodzi dość fajnie ale zastanawiam się czy to nie za duża rozdzielczość? I jeszcze mam pytanie czy używacie tamborka? czy z nim jest wygodniej wyszywać? bo się zastanawiam nad kupnem Troszkę nie w temacie tego forum pytania ale mam nadzieję ze można też o inne rzeczy niż wzorki pytać
|
|
|
|
#1846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki!!!! śliczny ten Papież! chyba babuleńce mojej zrobię )) na 80-te urodziny ))---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
ale jak mowilam wszystko zalezy od wzoru tamborka używam do większych tworzyw, np. do obrusów bo się niewygodnie trzyma tyle materiału w ręce, do obrazków na kanwie 18 zazwyczaj nie uzywam bo ona jest sympatycznie sztywna ![]() do gobelinów, jako ze kanwa moze tracic swoj ksztalt w trakcie wyszywanjia uzywam blejtram malarskich naciagam prace, przypinam pinezkami i juza pytac mozna o wszystko ))
Mam bardzo silną wolę - robi ze mną co chce ![]() myrtle@gazeta.pl Edytowane przez myrtle Czas edycji: 2011-01-26 o 15:38 |
||
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
judyta_d można pytać
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem wyszywać bez tamborka. Wczoraj dostałam zamówiony kwadratowy tamborek i jestem z niego bardzo bardzo zadowolona |
|
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Ona (38/10) jest gęsta ale wychudzą dość spore krzyżyki
bo to nie jest sztywna jak do haftów z nadrukiem tylko taki materiał Piszecie że wyszywacie na płótnie...zaskoczyło mnie to bo płótno niema krzyżyków? Dziękuję za pomoc ....do następnego obrazu wybiorę coś drobniejszego...mam jeden obrazek zrobiony na drobniejszej kanwie i wygląda ładniej bo są płynniejsze przejścia
|
|
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
EMI29.. mój skaner padł, musisz niestety cierpliwie poczekać aż mój TZ raczy coś z nim zrobić. Inaczej nie da rady... Bo wzorki są w gazecie.
![]() Ma ktoś jeszcze wzorki na jajka wielkanocne???
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Jestem tu nowa, bardzo chciałabym się nauczyć wykonywać śliczne obrazy haftem krzyżykowym jeżeli macie jakieś pomoce naukowe i wzory to bardzo proszę o wysłanie na e-mail, będę bardzo wdzięczna.Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam ![]() PS. Mam nadzieję, że niebawem będę mogła pochwalić się moim dziełem :P Aha zapomniałam dopisać, że najbardziej interesują mnie wzory religijne, dziecięce typu kubuś puchatek i stare arcydzieła np. krzyk edwarda muncha, dama z łąsiczką.
Edytowane przez dragomira Czas edycji: 2011-01-26 o 17:02 |
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny które prosiły mnie o róże, bardzo was przepraszam, ale dzis zauważułam że schemat jest nieczytelny po wydrukowaniu
|
#1853 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a płótno pięknie się do tego nadaje, poza tym mozna wtedy samemu regulować wielkość krzyzyków, przyjmując np. 2 nitki x 2 nitki )) tak w sumie zaczelam haftowac bo 20 lat temu na mojej wsi nikt o krzyzykach nie slyszal a slowo kanwa tez nie istnialo (hi hi zeby nie bylo, mam 28 a haftowac haftem plaskim zaczelam w wieku 5 , ale szybko mi sie znudzilo ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj nasunęło mi się pytanie o igłę. haftowałam na kanwie 15 ct i miałam igłe którą dostałam z programu mentor
pasowała mi idealnie. teraz kupiłam kanwę 18 ct i igła jest za gruba. w pasmanterii mieli tylko rozmiar 24 ale też wydaje mi się za gruba możecie mi coś doradzić? jakiej igły powinnam szukać?
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się najlepiej wyszywa 24-czy to na 14ct, czy na 16ct. Mam igłę 26, ale dla mnie jest za cienka. |
|
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
hej...
właśnie znalazłam tą stronkę i jestem zachwycona..... http://anaitis.gallery.ru//?p=albums&parent=bzdC pełno wzorów, w tym gazety ![]() miłego przeglądania
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i mam jeszcze jeden problem. wybrałam wzorek. chyba kolory są dimension ale nie mogę rozgryźć klucza :/ w zasadzie dopiero zaczynam z coraz bardziej zaawansowanymi wzorami, więc mam nadzieję, ze mi pomożecie ![]() http://www.cyberstitchers.com/Stitch...DMC&_perPg=100 czy ten zamiennik na dmc jest dokładny? dobry? i jakby któraś z Was mogła zerknąć na klucz i mi wyjaśnić 1. dlaczego kolory podzielone są na grupy? (bundle1, bundle 2, Combined, details) 2. rozumiem, że jedna tabelka, to kombinacja, czyli po 1 nitce danego koloru razem łaczymy i jest ładnie, ale jeśli cały obrazek wyszywam 1 nitką? 3. details to rozumiem są linie tak zwane backstitch czy jakoś tak ?4. co ocnacza w bundle przy niektórych kolotrach combined colours only ? że kolor występuje tylko w kombinacjach? nigdy sam? 5. co oznaczają cyferki w nawiasach przy symbolach? ![]() ![]() za oddpowiedzi jestem gotowa podzielić się wzorem ![]() ![]()
|
|
|
#1859 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 1. Bundle1,2 bierze się to stąd, że w zestawach dimensions nitki są w takich dwóch, czy trzech czasem motkach. I to jest opis, jakie kolory znajdują się w którym motku, w tym wypadku Cię to nie interesuje, bo przecież sama dobierasz kolory ![]() Combined - kombinacje kolorów - 1 (lub więcej) nitka jednego, 1 (lub więcej) drugiego koloru 2. Nie wyszywasz jedną nitką tylko tyloma, ile jest wskazane w schemacie, oznaczają to te cyferki w nawiasach przy symbolach 3. details - backstitche i french knoty 4. To oznacza, że te kolor nie jest używany samodzielnie, występuje jedynie w kombinacji z innym 5. cyferki oznaczają liczbę nitek Ja mam akurat ten wzorek zakupiony w zestawie, czeka na wyszywanie ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Ostatnio zamiast tamborka kupiłam sobie taką kwadratową, plastikową ramę do haftu. Są dość drogie, w porównaniu do tamborów, ale dla mnie są dużo lepsze. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

marchwia83@o2.pl

[/QUOTE]

(na szczęście wzory były na innym dysku i nic im się nie stało