Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 18:38   #691
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Antropia i Mamaoptymistka i ja przyłączam się do gratulacji i oczywiście za siusiaka

Anula sukienka i okrycie kąpielowe wymiata też chcę królika

Pauliza rzeczywiście tryska humorem i tak trzymaj kochana Szczęsliwa mama to szczęsliwy Antoś

Mary u mnie chłopak i też próbuje niebieski omijać, żeby mi synek nie zbłękitniał, ale czasem po prostu się nie da wrrr

Dziewczynki co myślicie o tej karuzeli?
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...413508493.html
Stary 2011-01-27, 18:39   #692
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Agniesia_pe no humor to ja mam. Zauwazylam nawet, ze ostatnio dosc duzo sie sieje co bylo rzadkoscia kiedys. Nie zebym jakis mruk byla, ale malo rzeczy mnie tak szczerze rozsmieszalo, a od kilku dni ja po prostu pekam se smiechu

Jade do KFC po crushera!!!!!
Ja mam to samo ! Tzn tez sie smieje i na pewno nie jestem ponurak, ale własnie rzadko cos mnie tak szczerze smieszyło... a teraz sie to zmieniło bardzo.
Chyba tak z powodu ciazy mamy, nie ?

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tak, tak...zachęcajcie do tych zakupów, zachęcajcie. Tylko ten sklep to Warszawa, Łódź, Wrocław, Kraków i Gdynia z tego co doczytałam, wrrr.

My kupiliśmy kokos-pianka-kokos jest gruby i twardy. Myślę, że ok.
no własnie podobno nie powinien byc twardy...
tak piszą tutaj http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/

Rannnyy a ja myslalam, ze ten sklep mothercare sie nazywa... a tu motherhood
hahaha znow mnie przytrzymało ! wszystko sie wzieło stad, ze nie wiedzialam, ze ten sklep w polsce jest a co dopiero w krakowie.. pierwszy raz w nim byłam :P mialam prawo sie pomylic (wczesniej tylko 1 raz w UK jestem usprawiedliwiona)

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Kochana, potrzebujesz 4 galaretki. Różnego koloru. Dowolne owoce, serki Danio i herbatniki. I ja robie tak:
Pierwsza warstwa to sama galaretka z bananami w plasterki. Zamykam Liliane i do lodówki.
Druga to galaretka wymieszna z Danio. Tylko wlewam dopiero wtedy jak pierwsza warstwa zastygnie i trzymam cały czas w lodówce.
Trzecia warstwa to galaretka z brzoskwiniami i pokruszonymi herbatnikami.
A czwarta np galaretka z Danio i malinami.

Te galaretki co mieszam z Danio rozrabiam tylko w szklance wody zeby sie zastygły. Takze kolejność, kolory i owoce dowolna
Tez jestes fanką Tupperware ? Moj mąz sie ze mnie smieje, ze daje sie naciagac na te produkty... ale ja naprawde widze w nich różnice

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:39   #693
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
To ja też wrzucę dwie fotki dzisiaj zakupionych ciuszków. Jakość niestety nienajlepsza, nie dość, że pstryknęłam telefonem, to jeszcze w sztucznym świetle.
Sliczne body z tygryskiem. Mam slabosc do ubranek z bohaterami bajek disneya. Uwielbiam sklep Disney ale tam ceny ubranek sa powalajace, bylam ostatnio, ale zadnych przecen nie mieli
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:40   #694
Herta_h
Raczkowanie

Twój lekarz atropia miał rację z stwierdzenie : "No jak typowy facet, wszedzie najpierw siuraka wpycha" u mnie było to samo pierwszy obraz na USG co????siurekhahah
Herta_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:40   #695
mamaoptymistka
Zadomowienie

Jeszcze gin dziś mówił:
- w dniu zawsze swoje działania przerwać relaksem. Tj. nawet jak jestem na L4 oderwać się od wszystkiego położyć w ciszy i leżeć.
- sex tak ale sperma nie, wypłukiwać, sex nie jest zły ale sperma może wywoływać skurcze
- jeść witaminy i kwasy Omega3
Stary 2011-01-27, 18:41   #696
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny,
antropia gratuluję syneczka
Jeszcze jestem w trakcie nadrabiania ale już parę spraw chciałam skomentować:
- bardzo fajnie ze wspominacie o kaszy, już dawno nie jadłam a teraz się zmotywuje
- bardzo ładne brzuszki macie wszystkie
- vanes w wielu Twoich postach przewija się kwestia : dieta, odchudzanie, jak szybko zgubię kg - Jestem za dbaniem o wygląd i figurę ale ciąża rządzi się swoimi prawami i jeśli nasze odżywianie powoduje złe wyniki to warto podjąć działania ale jeśli jesteśmy zdrowe i nasze dzidzie też to nie szalejmy.
Przypomina mi się koleżanka której głównym problemem było aby do końca ciąży koniecznie pracować no i tak pracowała że w 7 m-cu pojechała z pracy na porodówkę, syn urodził się z problemami oddechowymi i obecnie ma grupę inwalidzką.
ZDROWIE DZIECKA NAJWAŻNIEJSZE, ŻYCIE DZIECKA NAJWAŻNIEJSZE.
Jak dziecko będzie zdrowe to mama szybko zgubi kg, wystarczy od siebie wymagać, być aktywną fizycznie.
Dziś minęłam w poczekalni, sklepie kilka kobiet ciężarnych większość nie była szczupła ale wyglądały cudownie, ładnie ubrane, większość uśmiechniętych.
-lekarz dziś podkreślił mocno że bardzo ważne aby dostarczać dziecku kwasy Omega, pomagają w rozwoju intelektualnym i podobno badania potwierdzają że widać zdecydowanie pozytywny ich wpływ w okresie niemowlęcym.
popieram w 100%

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
nie martw sie, ja tez o nich jeszcze tydzien temu nie mialam pojecia Dopiero nasze mądre Kolezanki mnie oświeciły

Anula, ja rozumiem, ze to dla Ciebie koszulki ? Czy już malutkiej az takie zapasy robisz (Zartuje oczywoiscie) Baardzo podoba mi się ta z łosiem

Dziewczynki, wiem ze juz pytałam, ale nie pamietam co mi odpisałyscie... dlaczego trzeba spac na lewym boku?
mnie o wiele wygodniej jest na prawym... robie krzywde gabrysi ?
ja spie na prawym i na lewym. Podobno na lewym nie uciskasz jakies zyly czy jakos tak, ale niczym sie nie przejmuj... jezeli cos by sie zlego dzialo na pewno byc czula ja nieraz obudze sie lezac na plecach wtedy szybko klade sie na bok i czuje ulge (na plecach mnie dusi)
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-01-27 o 18:42
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:41   #697
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witam herta
o siusiaki gora, GRAULUJE!!!
Dziewczyny ile chlopaki waza, opowiadajcie prosze..

mnie cos lapie katarek, kichanie, leczenie dzis czosnkowe, fujj...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 18:41   #698
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam tak, że dziecko strasznie na tą prawą stronę ciśnie, wklejałam Wam zdjęcia już z początku ciąży gdzie tylko tam go było widać. I czasem strasznie boli mnie w tym boku, jakby taki sztywny był, chyba właśnie dlatego że tak go młody lubi.
A od trzech dni mam skurcze i nie powiem, żeby one nie były bolesne. Czasem muszę przystanąć bo boli. W poniedziałek idę na wizytę.
Mąż za każdym razem jak wychodzi z domu krzywo na mnie patrzy, i zawsze telefon mi sprawdza czy działa

no wiesz, bo to nie ma żartów z takimi bólami i jak brzuch robi się sztywny.

kochana tylko wy macie kokos-pianka-kokos, a tu jest tylko kokos-pianka i zastanawiam się czy jest o wiele gorszy.

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:45   #699
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja też wrzucę dwie fotki dzisiaj zakupionych ciuszków. Jakość niestety nienajlepsza, nie dość, że pstryknęłam telefonem, to jeszcze w sztucznym świetle.
co za cudenkaszalejecie mamusie!!!

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Jeszcze gin dziś mówił:
- w dniu zawsze swoje działania przerwać relaksem. Tj. nawet jak jestem na L4 oderwać się od wszystkiego położyć w ciszy i leżeć.
- sex tak ale sperma nie, wypłukiwać, sex nie jest zły ale sperma może wywoływać skurcze
powaznie z ta sperma??tego jeszcze nie slyszalam,mowia,ze trzeba kochac sie jak najwiecej,no wiadomo dopoki mozna??!!
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:45   #700
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witam herta
o siusiaki gora, GRAULUJE!!!
Dziewczyny ile chlopaki waza, opowiadajcie prosze..

mnie cos lapie katarek, kichanie, leczenie dzis czosnkowe, fujj...
mój synuś ważył tydzeń temu 430 g
a na przeziębienie polecam sok z cebuli z cukrem
Stary 2011-01-27, 18:46   #701
the_sania
Wtajemniczenie

Anula te okrycia kąpielowe boskie

Cytat:
bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
doczytałam

no więc, poszlismy na wizte na godz 12.30... w gabinecie siedzielismy dobra godzinę...pani doktor tylko właczyła usg i od razu powiedziała, że płec juz zna, ale nie bedzie sie nam jeszcze zwierzać
potem zaczęła mierzyc wszystkie narządy itd.
wszystko jest w porządku dzidzia waży 339gram i według usg jestem dzien do tyłu z porodem..ale taka róznica to nie różnica...
najlepsze było to, że dzidzia w ogóle nie chciała nam buzi pokazać....
wykonywalismy tam kombinacje alpejskie i skończyło sie na tym, że pani doktor kazała mi iśc na spacer, zjeśc dobry obiadek i przyjśc za jakis czas, bo musi spojrzec na ta kość nosową....
przy okazji zerknela twz na moje nerki jak sie jej pożaliłam,że bola, ale na szczeście nic tam niepokojącego nie znalazła....żadnego zastoju itp.
powiedziała, że byc może tak bardzo mnie bolał kręgosłup a mnie sie wydawało, że to nerki bo ból promieniował... kazała brac paracetamol w razie silnego bólu...i badanie moczu, ale to standard....
na końcu pochwaliła się, że niestety nie jestesmy większościa w tym towarzystwie i pokazała na monitorze siusiaczka
wyszlismy zgabinetu a w tym czasie na poczekalni zrobił sie tłum pacjentek...taki zastój zrobiliśmy...jedna to myslałam, że mnie wzrokiem zje....
poszłam na spacerek, zaniosłam do pracy ciąg dalszy l4, kupiłam bułeczke z jogurcikiem i wróciłam do gabinetu...
byłam tam o 16 a weszłam dopiero po 18...tyle ludzi...
i wyobrażcie sobie, że nie chciał znowu buzi pokazać
rąćzkami zasłaniał cała twarz i znowu kombinacje...
cos tam się udało ledwo podejrzec, ale pani doktor zachwycona nie była
ja mówie do niej, że siurakiem to od razu machał przed oczami, al buzi to nie che dac podejrzec, a ona na to: "No jak typowy facet, wszedzie najpierw siuraka wpycha"
myslałam, że walne ze smiechu
jeszcze podejrzała kręgosłupek, bo za pierwszym razem ledwo widziała i na tym koniec

a i jeszcze jedno.....przez 4tyg przytyłam 4kg
masakra...jak to moja gin stwirdziła "zaszalałam sobie"
wszystko przez to, ze zaczelam w nocy podjadać i muszę z tym skończyć

a jesli chodzi o poród to mój tz sie upar od początku, że chce byc przy mnie i koniec....on mnie nie zostawi samej chociażby miał się skichac
ja sie bardzo cieszę, bo chciałam, żeby ze mną był....zobaczymy tylko czy wytrzyma
oj tam po porodzie zrzucimy
ale fajny ten Wasz Synuś hihi

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:47   #702
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
Twój lekarz atropia miał rację z stwierdzenie : "No jak typowy facet, wszedzie najpierw siuraka wpycha" u mnie było to samo pierwszy obraz na USG co????siurekhahah
ojej juz sie 7ego nie moge doczekac- nie wiem jeszcze co bede miala

Cytat:
Jeszcze gin dziś mówił:
no wlasnie, ja po seksiku czulam bol, wiec lepiej jakby maz nie dochodzil we mnie??

mam pytanie do was!!! jest okazja zalatwienia witaminek femibion za mniejsza cene, ale beda dopiero w piatek... myslicie ze przez 2dni przerwy nic mi nie bedzie?????ostatnio po takiej przerwie zimno mi sie wyrzucilo
Nikosia

Stary 2011-01-27, 18:47   #703
zabuus
Raczkowanie

Łoo dawno mnie tu nie było, ale przez to że mój dziadek jest w szpitalu i całe dnie tam spędzam bo nawet nikogo nie poznaje i chcę uciekać do domu.Trzeba go non stop pilnować .

Kurczę strasznie mnie boli z prawej strony w brzuchu jak robię siku nie wiem czy dzidzia uciska czy co

zabuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:48   #704
mamaoptymistka
Zadomowienie

Może to śmiesznie zabrzmi ale jak urodziłam synka to powiedziałam do męża " nie stój tu tylko idź go pilnuj, pilnuj czy oddycha" no i poszedł. Teraz też chce żeby był żeby potem nie spuszczać z oczu maluszka. Wiem że tam są profesjonaliści ale i tak wolę czuwać.

Aha a mówienie że facet nie powinien być przy porodzie bo się obrzydzi lub zrazi chyba jest przesadzone. Facet nie siedzi na przeciw krocza i nie gapi się w nie tylko obok głowy swojej kobiety, a w momencie przecinania pępowiny też chyba nie gapi się tam. Mój wspomina dobrze poród i idzie na kolejny

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-01-27 o 18:51
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:49   #705
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Dziewczynki co myślicie o tej karuzeli?
Taką właśnie kupujemy, jest świetna koleżanka ma
Cytat:

no własnie podobno nie powinien byc twardy...
To weź połóż takie maleńkie dziecko co jeszcze nie ma dokładnie wykształconych mięśni na poduszce... Te piankowe materace są tak miękkie, że dziecko w nie wpada choćby 2 kg ważyło.
On musi być odpowiednio twardy.
Kogo stać to niech kupi lateksowy bo "podobno" najlepszy.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:50   #706
cucciola79
Wtajemniczenie

no nie naczytalam sie o tych bolach patrzcie II trymestr:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html
i az sie wystraszylam
Stary 2011-01-27, 18:51   #707
Herta_h
Raczkowanie

24kasia86 zobaczysz jakie to cudowne uczucie ...jak na usg zobaczysz kogo w "brzuszku nosisz" no i w końcu będziesz mogła pogadać sobie zgodnie z płcią do brzusia ba nawet jak masz wybrane imię to po imieniu
Stary 2011-01-27, 18:53   #708
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość

powaznie z ta sperma??!
już drugi raz to mówił w 13 tyg i teraz w 22 tyg, nawet nie pytałam o to
sam zaczął.
Stary 2011-01-27, 18:54   #709
mary poziomkowa
Zakorzenienie

No właśnie, lateks "lepszy", ale też sporo ludzi ma alergię na lateks, c'nie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 18:55   #710
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
sam zaczął.
potwierdzam ,bo też gdzieś o tym czytałam
Stary 2011-01-27, 18:55   #711
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
sam zaczął.
we wtorek mam wizyte podpytam mojego gine
teraz to mnie zaczelo bolec w podbrzuszu
Stary 2011-01-27, 18:55   #712
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kasiu, nic się nie stanie, jeśli przerwiesz na trochę

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:55   #713
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
24kasia86 zobaczysz jakie to cudowne uczucie ...jak na usg zobaczysz kogo w "brzuszku nosisz" no i w końcu będziesz mogła pogadać sobie zgodnie z płcią do brzusia ba nawet jak masz wybrane imię to po imieniu
no dokladnie- strasznie nie moge sie doczekac...a tu jeszcze tydzien!!! Tz tez jest ciekawy co z dzidzia i w ogole. Najwazniejsze by zdrowe bylo!!

gusiagatko
ale ciuszki

antropia
marze o takiej wizycie jak ty!!!
ale z tym siusiakiem to pani doktor miala racje hehe
Nikosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 18:56   #714
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
anulka mnnie tez tak ciagnie, jak dlugo leze lub siedze a potem wstaje, tez mnie to martwi, ale to chyba normalne
ja wlasnie jak dlugo siedze i wstaje to pozniej jak ide to czuje jak mnie ciagnie i naciska na dole az na pecherz, czuje jakbym caly czas miala pelny ciagnacy brzuch, to nie jest bol jakis ale takie dziwne uczucie jakby sie mala pchala na dol i w ogole wydaje mi sie ze mam tak nisko ten brzuch a wy?
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Gratuluje syneczkow!

anula_81 a ile czasu to ciagniecie trwa? Dluzej, czy zlapie i przechodzi? Bo jak szybko przechodzi to moze masz skurcze przepowiadajace?
Mnie ciagnelo i rozpychalo od pepka w dol, po chwili mijalo i okazalo sie, ze to bezbolesne skurcze, po 20 tygodniu sa one normalne. I wlasnie mnie to lapalo jak dlugo przebywalam w jednej pozycji.
w sumie jak chodze to czuje najbardziej to ciagniecie, skurcze to miewam glownie w sumie jak leze a to troche inne uczucie, nei spinanie sie brzucha ale takie napieranie troche w dol.
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ja jak miałam skurcze to myślałam, że to taki ból brzucha od zaparć

Cytat:
a co do tego ciagniecia i boli to normalne w nocy nie spijcie na plecach bo to pogarsza spijcie na boku i najlepiej z poduszka miedzy nogami
w nocy staram sie na boku wlasnie z poduszka miedzy nogami
Cytat:
Ja mam tak, że dziecko strasznie na tą prawą stronę ciśnie, wklejałam Wam zdjęcia już z początku ciąży gdzie tylko tam go było widać. I czasem strasznie boli mnie w tym boku, jakby taki sztywny był, chyba właśnie dlatego że tak go młody lubi.
A od trzech dni mam skurcze i nie powiem, żeby one nie były bolesne. Czasem muszę przystanąć bo boli. W poniedziałek idę na wizytę.
Mąż za każdym razem jak wychodzi z domu krzywo na mnie patrzy, i zawsze telefon mi sprawdza czy działa

mnie z kolei tak ciagnie wlasnie, ja pamieam ze tobie sie tak wlasnie brzuszek wybrzusza ( maslo maslane)
ja tez czasem jak ide szczegolnie po 8 godzinach w pracy czuje takie parcie i ciagniecie, jakby skora mi sie mega naciagala, kurcze nie wiem czy to normalne no.
moj tez sprawdza czy mi tel dziala
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Anulka ja to ostatnio rzadziuchno, ale jeszcze dwa tygodnie i bede cala wasza Sukienusia miod szkoda, ze dla chlopcow nie ma tylu fajnych rzeczy!!!

Jade do KFC po crushera!!!!!
eee tam dla chlopcow tez sa piekne, spodenki koszulki, tez slodycz
jejuu KFC...od razu mi w brzuchu zaburczalo...oz ty!
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moria, chodzi o Mothercare?

Anula, piękne ciuszki Jestem pełna uznania, że nie kupujesz różu, ja czasami nie wytrzymuję, ale też nie chcę z Hanki landryny robić, więc ma też sporo białych ubrań
tez czasem kupuje roz, ale jakos mam uczulenie, duzo dostalam rozowych poza tym, wiec staram sie trzymac z daleka
Cytat:
Anula, ja rozumiem, ze to dla Ciebie koszulki ? Czy już malutkiej az takie zapasy robisz (Zartuje oczywoiscie) Baardzo podoba mi się ta z łosiem
?
noo musicie mnie chyba powstrzymac bo za duzo kupuje!
Cytat:
jakie piekne te bodziaki z tygryyyskiemmmmmmm!!!

aa no i nie zwrocilam uwagi ze sie kombinezonek nie wkleil
wiec wklejam

spiwoek.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:56   #715
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
no nie naczytalam sie o tych bolach patrzcie II trymestr:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html
i az sie wystraszylam
Jezeli brzuch sie spina, jest twardy jak kamien i boli to wtedy do lekarza. Jezeli czuje sie tylko bezbolesny skurcz- czyli dosyc silne rozpychanie od srodka, ktore zaczyna sie przy pepku i "schodzi" w dol i brzuch chwile po tym zostaje twardy, ale nie ma zadnego bolu, plamien ani nic innego, to takie skurcze sa normalne oczywiscie jesli wystepuja po 20 tyg, bo jesli wczesniej to warto sprawdzic czy wszystko ok.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:57   #716
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no wiesz, bo to nie ma żartów z takimi bólami i jak brzuch robi się sztywny.

kochana tylko wy macie kokos-pianka-kokos, a tu jest tylko kokos-pianka i zastanawiam się czy jest o wiele gorszy.
Najlepiej jak sprawdzisz to w sklepie na miejscu, wtedy zobaczysz różnice i popytasz kobietki co pracuje. One chętnie z Tobą pogadają a później możesz zamówić przez neta jak chcesz. Ja mam trzy takie sklepy koło siebie i chodziłam i macałam każdy z osobna.
Kolegę mam który pracuje w fabryce takich materacy i często same te pianki różnią się nie tylko grubością ale też sprężystością (oni to jakoś fachowo nazywają) i są duże różnice właśnie w wytrzymałości.
Ja bym raczej wymacała przed kupnem.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:01   #717
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Kasiu, nic się nie stanie, jeśli przerwiesz na trochę
nie chce zeby dzidziolek ucierpial na tym

kurde jak ja je kocham

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

anula_81
wizualnie moj brzuszek tez jest nisko, ale dzidzie czuje nad pepkiem...
i w sumie mam tak samo, jak wstaje ono opada- mysle ze nie znacznie, ale odczuwam dyskomfort i czesto lece do toalety

najlepiej sie gina zapytac.

sliczny ten kombinezonik
Nikosia

Stary 2011-01-27, 19:01   #718
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Taką właśnie kupujemy, jest świetna koleżanka ma (...)
Siasiek dzięki tak mnie korci, żeby kliknąć i czekałam, aż ktoś potwierdzi bądź pochwali
Stary 2011-01-27, 19:01   #719
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Jezeli brzuch sie spina, jest twardy jak kamien i boli to wtedy do lekarza. Jezeli czuje sie tylko bezbolesny skurcz- czyli dosyc silne rozpychanie od srodka, ktore zaczyna sie przy pepku i "schodzi" w dol i brzuch chwile po tym zostaje twardy, ale nie ma zadnego bolu, plamien ani nic innego, to takie skurcze sa normalne oczywiscie jesli wystepuja po 20 tyg, bo jesli wczesniej to warto sprawdzic czy wszystko ok.
hmm...no wlasnie tez mi to mowil moj gine ,u mni eto juz21 tydz.ale wiesz co jak sie naczytasz na necie tego wszystkiego to normalnie strach Cie bierze
Stary 2011-01-27, 19:02   #720
listopadowa80
Zakorzenienie

Na początku gratuluję kolejnych siusiaków Oj, u nas wątku chłopcy mają przewagę, że ho ho.

Mamaoptymistka - świetnie napisane odnośnie diety i odchudzania w ciąży

Kasia - witaminki to tylko uzupełnienie, więc jeśli przez 2 dni ich nie łykniesz a zdrowo się odżywiasz to z całą pewnością nic złego się nie stanie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości