Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 10:46   #2281
taka sobie
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Kasiulka uważaj na panie :dobre rady"

Taka sobie a co jest w tych 300zł? Bo u mnie też jest półprywatne przedszkole i cena wynosi 590, wtym jest komitet rodzicielksi, rytmika, wyżywienie, ubezpieczenie, wycieczki, materiały na zajecia. Złożyłam tam wniosek w poniedziałek.

w sumie nic wiecej nie wiem bo to kumpela mojej psioly wiec tyle wiem od niej. Musze zadzwonic do tej babeczki i dokladnie wypytac.
Mnie i tak najbardziej urzadza to panstwowe bo najblizej

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:50   #2282
anka1900
Zakorzenienie

cienki rosół , ale już zostało po nim wspomnienie, pół l , wszamane plus makaron, na dokładkę obgryzione skrzydełko, na koniec beknięcie jak starego chłopa znaczy Miki zatankował do pełna
jak go najdzie jakaś ochota, to ma spust w jedzeniu

Cestusia, trudno tak doradzić, wiesz jak to jest z zakupami przez neta, wiadomo połowę jak nie wiecej jest taniej ale często niekoniecznie dobrze go sobie można dobrać
ja wybieram : FREYA, FANTASIE, FAUVE,POUR MOI ?,

PANACHE, jest jeszcze chodliwe ale ta firma ma szerokie i długie fiszbiny, dla mnie za długie i dziobią mnie pod pachą

podczytaj najpierw
balkonetka, lobby biuściastych, stanikomania
tam skieruj kroki, dobór odpowiedniego rozmiaru, a potem można szukać na allegro np. jakiejś taniej używki, na przetestowanie kroju i rozmiaru, a potem e-bay tu jest o wiele taniej, czasem mam nowy stanik, za cenę np ,allegrowego używańca
dodam, że jedna firma, ten sam rozmiar, a różnie można trafić bo miseczki są wieksze, mniejsze ,obwód ciasny, za luźny, ryzyko
zazwyczaj udawało mi sie wszystko łatwo opylić, ale to też zależy od rozmiarui modelu
wczoraj miałam stanikową aukcję na kup teraz , 10 minut mi trwała to chyba mój rekord

moj koncept jest taki, znaleźć sklep stacjonarny , przymierzyć, a kupić na e-abyu trafiam okazje do 50 zł czasem nawet z przesyłką
Stary 2011-01-27, 10:58   #2283
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ja płacę za przedszkole ok. 340 zł. w tym wyżywienie, rytmika.

Jowisz a jak u Ciebie jest: - do któreś godziny bezpłatnie, potem np od 13 każda godzina 2,50; stawkę żywieniową jaką masz; i do tego dolicza się np 17zł rytmika+ubezpieczenie i komitet?
Stary 2011-01-27, 11:03   #2284
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Jowisz a jak u Ciebie jest: - do któreś godziny bezpłatnie, potem np od 13 każda godzina 2,50; stawkę żywieniową jaką masz; i do tego dolicza się np 17zł rytmika+ubezpieczenie i komitet?
stawka eksploatacyjna 6,08zł
żywienie 9zł
rytmika 25zł
fundusz grupy 10zł
ręczniki/chustki/ksero 10zł
w sumie za styczeń za 20dni wyszło 347zł

przedszkole czynne 6.30-17. przekroczenie godziny odbioru płatne: 30zł za każdą godzinę.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:17   #2285
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w zlobku mamy
160zl oplata stala
6zl wyzywienie dziennie
7zl rytmika
10zl komitet/m-c, placimy kwartalnie
chusteczki mokre i suche przynosimy sami co m-c

wiem, ze u nas sa te przedszkola darmowe, czy jakos tak, ale tylko do 12 bez wyzywienia, pozniej sie cos doplaca.

ja mam to szczescie, ze kolo mnie sa chyba 4 przedszkola w okolicy do 1,5km, ale najbardziej pasowaloby mi to kolo zlobka, jakies 200-300metrow od siebie. niestety w kazdym zlobku jest full chetnych, wiec nie wiem jak to bedzie z naborem. dodatkowe pkt. sa np jak jest 2 dziecko w domu, ale u nas nabor jest chyba w marcu, a ja mam termin na poczatek kwietnia, wiec sie chyba nie zalapie

u nas tez czynne chyba 6-17, ale odbior dziecka najlepiej do 16:45
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:20   #2286
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie,

Z Piotrkiem lepiej. Odzyskał apetyt, za to wczoraj jak zobaczylam jego chudość to sie przerazilam.
On prawie 5 dni nic nie jadl
udka takie jakies malo wyrazne, dupka oklapła, zeberka znac jak siedzi, brzusio mniejsze... tragedia..
mam nadzieje, ze odzyska szybko stracone kilogramy..
i tak bede wolac lekarza do kontroli, a dwa antybiotyk sie konczy, a jemu sie dopiero od wczoraj lekko poprawilo, choc rano nadal goraczka do 38 sie utrzymuje

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
największym problemem jest chyba ilość przedszkoli w mniejszych miejscowościach rozmawiałam np.ze znajomymi z Poznania i oni nie mieli absolutnie żadnych problemów. mieszkają sobie w dzielnicy Rataje, w pobliżu ich osiedla są aż 3 przedszkola więc właściwie sami sobie wybierali, bo dzieci się dostają bez problemu.

Iga już walczy sama. wyczytałam,że jutro mają bal przebierańców i muszę dziś szybko strój wykombinować obawiam się,że w pepco już nie będzie więc pewnie trzeba będzie gdzieś dalej dziś podjechać.

dobrze,że nie czekałam z tymi smsami bo tel. wyłączyli mi już z samego rana teraz muszę jakiś najtańszy pokropwiec na nokię wykombinować.
na allegro mozna kupic sobie robione pod wymiar telefonu ze skórki np

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:26   #2287
anka1900
Zakorzenienie

padam .... nerwy mi powoli topnieją , pot na skroniach i pod pachami wysycha

zostawiłam M samego w mieszkaniu zeszłam do skrytki po listy, a ten skunks pomajstrował przy zamknięciu drzwi i efekt taki że nie mogłam wejść, bo blokada sie zatrzasnęła, została szpara, miałam już wizję rozpruwania drzwi, na szczęscie sąsiad dobra dusza, pomógł, przepiłował blaszki blokujące i drzwi sie otworzyły
wiadomo czyja to wina, moja bo zostawiłam dziecko samo bez opieki (mogłam włożyć do łożeczka)
ale swoją drogą to nie wiem jaki spec wymyślił taki tylko wewnątrzny zamek blokujący , kiedyś sobie dumałam że jakbym zasłabła to nikt do domu nie wejdzie, bo może go otworzyć tylko osoba będąca w domu,
no i masz, wiele sie nie musiałam zastanawiać, olśnienie mojego syna spowodowało lawinę
zostaliśmy bez tej wstretnej blokady, i tyle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 12:33   #2288
taka sobie
Zakorzenienie

Anka to Ci mały kombinator dobrze ze w koncu udało sie wejsc albo ze nic gorszego nie wymyslił a gdybys go włozyła do łóżeczka to by nie wyszedł sam? Wiki noge przekłada i wio

Jowisz a to prywatne przedszkole?

skakanka od 01.03....
Stary 2011-01-27, 12:37   #2289
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Ania
ja też bym się spociła po takiej akcji nerwusiaty ze mnie typ, wczoraj młoda buszowała mi po lodówce, a ja myłam naczynia - nagle patrzę a ta małpa jajko chwyciła i nagle siuuup rozbiła na płytkach nim doleciałam to on już stópką pomiziała tą breję i uciekła do korytarza więc nieźle mi nabrudziła (dodam, że pół godziny wcześniej pomyłam wszystkie podłogi...)
Stary 2011-01-27, 13:08   #2290
anka1900
Zakorzenienie

Miki ma za krótkie nóżki ( dziwną proporcję ciała posiada) na wychodzenie z łóżeczka, więc to jedyne więzienie jak na razie się sprawdza
ale mowię Wam cud , że jakoś to sie dało w miarę bez uszczerbku załatwić
widać dziś nie myślę zbyt logicznie, co taki mały szkrab moze wydumać
o balkonowych drzwiach już pamiętam, ale o wyjściowych to jeszcze nie myślałam tak na powaznie

umówiłam sie do endokrynologa, na poniedziałek niech mi wyniki zinterpretuje
zrobiłam sobie z ciekawości cholesterol, kurcze przez 4 lata z minimalnych warości zrobiło mi sie prawie maximum wartości aż 195 o la la to chyba przez żółty ser i wspaniały chudy boczek, albo przez tarczycę
Stary 2011-01-27, 13:31   #2291
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Witam się

Cytat:
Kasiulka uważaj na panie :dobre rady"

Taka sobie a co jest w tych 300zł? Bo u mnie też jest półprywatne przedszkole i cena wynosi 590, wtym jest komitet rodzicielksi, rytmika, wyżywienie, ubezpieczenie, wycieczki, materiały na zajecia. Złożyłam tam wniosek w poniedziałek.
komitet nigdy nie jest obowiązkowy
wyżywienie gdyby wynosiło 10 zł. to juz dużo
ubezpieczenie zazwyczaj w granicach 30 zł. //przynajmniej u nas tak jest/
wycieczki- to niby jakiego typu - bo gdzieś dalej to ja sobie nie wyobrażam takiej grupy maluchów na jakimś wyjeździe //według przepisów to chyba na jedną opiekunkę jest max 4 dzieci/
a wycieczki piesze po okolicy -przecież nic nie kosztują
To by wychodziło że ta rytmika i te materiały na zajęcia takie drogie //

A za nadgodzinę 30 zł. to lekka przesada

Oświata jest chyba tego zdania że jak rodzicom zależy dać dziecko do przedszkola to niech słono płaci

u nas jest chyba 4 albo 5 przedszkoli i też do każdego jest ciężko się dostać

zastanawiam się czy dać teraz Karolka do przedszkola
przeraża mnie fakt chorób
bo Krystian pierwsze 3 miesiące chorował na okrągło i więcej nie chodził niż chodził

Jowiszku co do posyłania dziecka nie całkiem zdrowego do przedszkola
to przemyśl sobie to
bo po 1 to szybciej załapie następną infekcję /bo organizm osłabiony/
po 2 zaraża innych
a postaw się na miejscu rodziców co dbają o to by posyłać dzieci zdrowe, by nie zarażały innych i tego oczekują w zamian

powiedz jak byś zareagowała widząc że twoja zdrowa Iga bawi się z kaszlącą jej prosto w twarz koleżanką

sorry ale musiała się wypowiedzieć w tym temacie //bo wiem jak to jest/

Anisiu dobrze że z Piterkiem już lepiej
a tym że schudł to sie nie przejmuj bo on apetyt do jedzenia chyba zawsze miał spory więc szybko nadrobi

anka ale miałaś dziś przeżycia

Ja pamiętam jak mnie Krystian raz zamknął /miał wtedy lat chyba mniej więcej tyle co Karolek /
ja poszłam tylko na chwileczkę na ogródek przez okno tarasowe bo jakąś zieleninę i nie chciałam by on szedł za mną więc przymknęłam od zewnątrz okno a on chcąc je otworzyć przekręcił klamką /całe szczęście że na uchylne bo miałam z nim kontakt i podał mi telefon, by zadzwonić po jakąś pomoc
całe szczęście że u góry miałam okno otworzone i można było wejść po drabinie, bo zamki w drzwiach nie ucierpiały

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:38   #2292
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

a ja jeszcze 25 min. w pracy i idziemy imprezować
myślę, co tu zapodać sobie do jedzonka - jakieś makarony, sałatkę czy klasyczny obiad młoda już zjadła u mamy zupę, a potem na 2 danie rybę i surówkę
tż dziś spędza popołudnie z córką, zapewne pobojowisko zastanę po powrocie muszę mu coś kupić na wynos bo oczywiście obiadu dziś nie robię
Stary 2011-01-27, 13:51   #2293
anka1900
Zakorzenienie

nie wiem czy wiecie, ( nie wiem czy sie nie powtarzam, ale może to demencja ciążowa )
ale nie powinno się łaczyć kapusty kiszonej i ryby
wartości ( jody i inne) z ryby nie są wtedy przyswajane przez organizm
a musicie przyznać że to częste połącznie obiadowe, szczególnie z czasów naszego dzieciństwa
Miki zjadł pierogi, ale ja jakoś nie mam na nie ochoty, może i ja jakiś makaron sobie zapodam muszę przeszperać szafkę co tam tkwi w czeluściach

a co do przygód z dziećmi to jak kiedyś wspominałam , wszystkiego jesteśmy świadome, ale czasem i tak przychodzi jakieś zaćmienie umysłu i przewidywalność dziecięcych poczynań bierze w łeb

podczas naprawy drzwi, sąsiadki mama, (opiekuje sie wnuczką) powiedziała że ich mała, boi się spać sama w pokoiku, budzi sie i za nic sama już nie uśnie, Miki ma podobnie, za dużo chyba bajek bobasy widzą, że tam sa jakieś niemiłe rzeczy i potem te obawy
Stary 2011-01-27, 13:55   #2294
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby wygrałam kartę na 50-zeta

Jeszcze raz Wam wielkie dzięki za głosiki

Ania, zawału bym dostała faktycznie kombinator mały rośnie aż się patrzy

Anisia nadrobi Piterkowski nie martw się kochana

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:00   #2295
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia - to super teraz poszalejesz

Ania - u mnie nie jada się surówki z kiszonej kapusty ja nie mogę jeść surowej bo zaraz mam sensacje żołądkowe a Maja nie lubi kiszonych ogórków ani kapusty babcia miała z białej kapusty

dobra, spadam - paaa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 14:08   #2296
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

Jowisz a to prywatne przedszkole?
nie,publiczne.
prywatne kosztuje 1000-1200 tutaj

byłam w pepco ale jest 1 strój indianki,który ewent.byłby dobry na Igę. wyciągnę jeszcze małża do jednego marketu i może coś innego kupimy, jutro dzieci balują cały dzień.
Iga wciąż pięknie woła siku

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Kristi nie raz widziałam kaszlące i zagilone dzieci w przedszkolu i pomyślałam tylko,że rodzice pewnie pracują, nie bardzo mogą brać często zwolnienia,a rodziny obok pewnie brak takie mam podejście bo u mnie tak właśnie będzie. na pewno nie będę brała zwolnienia przy każdym najmniejszym przeziębieniu czy katarze, to nierealne. co innego jak dziecko rzeczywiście źle czuje się przez chorobę, jest ospałe czy ma stan podgorączkowy.

Jak Iga rzeczywiście kaszlała to jej nie posłałam tylko w pon. zabrałam do lekarza i przesiedziała 3 dni w domu. Teraz ma tylko siedzący w nosie katar (ale to jak już pisałam od 1 grudnia odkąd do przedszkola poszła. a jak ją wyleczyłam w święta to go złapała po ledwie 2 dniach i ma cały czas), no i bardzo sporadycznie już pokasłuje. całe to przeziębienie jest rześka jak skowronek.
Stary 2011-01-27, 14:13   #2297
anka1900
Zakorzenienie

ja uwielbiam kiszone rzeczy, do sosu i mięsa, pyszności, ale mi też żołądek i wątroba nie współpracuje z kapuchą kiszoną ,nie pomoże nawet kminek

no własnie Kristi, jak rodzice pracują, to co mają począć jak dzieciak w miarę zdrowy a tylko ciągnący się tygodniami katar np. wiem że patrzysz nieco z innej strony, ale oni raczej nie będą brać niańki czy urlopu wykorzystywać na takie błahe dolegliwości, choć wiadomo , że dzieciak może się zarazic przy tym czym innym dodatkowo, no ale to ryzyko przedszkolne
Stary 2011-01-27, 14:29   #2298
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna dziękuję zamierzam kupić podkład na fejs odbiór karty od 17-go lutego

Stary 2011-01-27, 14:46   #2299
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Maluśna dziękuję zamierzam kupić podkład na fejs odbiór karty od 17-go lutego
ale jestes farciara ja chyba nigdy nic nie wygralam, moze zaczne grac tak jak Ty

jowisz myslalam ze publiczne wychodzi taniiej
i rzeczywiscie co to za wycieczki dla 3latkow?

Jowisz duzo strojow widzialam w realu

skakanka od 01.03....
Stary 2011-01-27, 16:53   #2300
Kasiulka22
Zakorzenienie

Takuśna dziękuję, ja też zbyt często nie wygrywam, ale coś mnie kusi na udziały w konkursach (np. Almy z lodówki nie wygrałam ) czasami można spróbować

Stary 2011-01-27, 17:47   #2301
jowisz
Zakorzenienie

po zakupach. stroje przebrane. jeden był ładny motylka i rzeczywiście porządnie wykonany,tak że bym potem sprzedała. ale rozmiarówka nie taka bo niby 104,a głowa Idze nie przeszła i w ogóle ledwo za pupę by to miała. no żałowałam,mimo,że drobne 59zł kosztował

kupiłam sukienkę a'la biedronkę za 35 i tyle. do tego czerwone rajstopy, czerwona bluzka i już. ale to takie byle co,że na all już nie wystawię. w ogóle wykonanie tragiczne 99% tych rzeczy,bo przeglądałam i kiecki księżniczek i stroje dla chłopców, materiał byle jaki, nadprute już w folii itp.
tylko szyć samemu jak ktoś nie ma dwóch lewych rąk

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-01-27 o 17:50
Stary 2011-01-27, 18:10   #2302
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
po zakupach. stroje przebrane. jeden był ładny motylka i rzeczywiście porządnie wykonany,tak że bym potem sprzedała. ale rozmiarówka nie taka bo niby 104,a głowa Idze nie przeszła i w ogóle ledwo za pupę by to miała. no żałowałam,mimo,że drobne 59zł kosztował

kupiłam sukienkę a'la biedronkę za 35 i tyle. do tego czerwone rajstopy, czerwona bluzka i już. ale to takie byle co,że na all już nie wystawię. w ogóle wykonanie tragiczne 99% tych rzeczy,bo przeglądałam i kiecki księżniczek i stroje dla chłopców, materiał byle jaki, nadprute już w folii itp.
tylko szyć samemu jak ktoś nie ma dwóch lewych rąk
no te stroje robia tragiczne, nie dosc ze sztuczne jak cholera, to jeszcze takie nawet nie na jeden raz
Stary 2011-01-27, 18:41   #2303
jowisz
Zakorzenienie

ale mam polewkę sama z siebie.
apropos mojej dziecięcej wyobraźni przy prasowaniu oświeciło mnie,że to nie kiecka a'la biedronka bo przecież Zosia jasno mówiła o czarnych "klopkach". a tu są białe. dżisas, to muchomorek
w związku z tym mamy nieodopowiednie rajstopy, białe powinna mieć a u mnie na stanie tylko czerwone
Stary 2011-01-27, 19:09   #2304
Judi21_84
Zakorzenienie

helllo nei nadrobiłam wiele bo wstałam po nocce o 17
http://www.youtube.com/watch?v=gU8iy...eature=related

zobaczcie
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:11   #2305
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
apropos mojej dziecięcej wyobraźni przy prasowaniu oświeciło mnie,że to nie kiecka a'la biedronka bo przecież Zosia jasno mówiła o czarnych "klopkach". a tu są białe. dżisas, to muchomorek
w związku z tym mamy nieodopowiednie rajstopy, białe powinna mieć a u mnie na stanie tylko czerwone

ja całe 3h wolności zaliczyłam - fajnie było, dziecko grzecznie z tatusiem w domu czekało aż wrócę nawet bałaganu nie zrobili, aż dziw

to ja też się pochwalę - z sikaniem nadal u mnie super, naprawdę chyba wstrzeliłam się w dobry moment zakładam Majce pieluchę na noc i drzemkę ale popuści może raz na 2 dni w dzień majty suche, wszystko robi w nocnik naprawdę dumna jestem a rzadko to mówię
Stary 2011-01-27, 19:30   #2306
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
to ja też się pochwalę - z sikaniem nadal u mnie super, naprawdę chyba wstrzeliłam się w dobry moment zakładam Majce pieluchę na noc i drzemkę ale popuści może raz na 2 dni w dzień majty suche, wszystko robi w nocnik naprawdę dumna jestem a rzadko to mówię
super witamy w pięknym, wygodnym, suchym świecie odpieluchowanych już nie musisz się babrać w zafajdanych pieluchach
u Igi to już 8 mcy i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej, mogłabym teraz i 3 mce uczyć jeśli by trzeba było, byleby osiągnąć ten sukces jak najwcześniej

ja za to jestem dumna,że ta adaptacja przedszkolna potrwała w sumie miesiąc byłam pewna,że będzie ciężejz tym moim dzikusem, a ona płakała raptem kilka razy i to po 5 minut
Stary 2011-01-27, 19:48   #2307
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
super witamy w pięknym, wygodnym, suchym świecie odpieluchowanych już nie musisz się babrać w zafajdanych pieluchach
u Igi to już 8 mcy i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej, mogłabym teraz i 3 mce uczyć jeśli by trzeba było, byleby osiągnąć ten sukces jak najwcześniej

ja za to jestem dumna,że ta adaptacja przedszkolna potrwała w sumie miesiąc byłam pewna,że będzie ciężejz tym moim dzikusem, a ona płakała raptem kilka razy i to po 5 minut
wiesz. nie mogę jeszcze powiedzieć, że ona do końca odpieluchowana dziś minął raptem tydzień jak zaczęłam działać w tym temacie póki będę jej ubierać pampka na noc to znaczy, że jeszcze jestem niepewna
ale przyznaję, że jest to bardzo wygodne

i widzisz - u Ciebie też nie tak strasznie z przedszkolem jak się na początku zapowiadało Iga musiała się przekonać do dzieci, nabrać pewności więc wcale nie taka dzika, jak mówisz
Stary 2011-01-27, 19:57   #2308
anka1900
Zakorzenienie

śmieszna ta stójka kocia

M śpi,
ja tez ledwo zipię , chyba emocje nadal puszczają

niezła biedronka-muchomorek
czerwone rajtki ujdą na pierwszej imprezie

odpieluchowanie u M marne, jeszcze gorzej, bo przestał wołać, nasika i siedzi taki mokry i za nic nie chce sie przebierać, jak wyciągam na siłę do łazienki jest wrzask, bicie,szczypanie, siknie troszeczkę i tyle
moj jest chyba najdłużej odpieluchowywanym bobasem
po nocy pielucha cała mokra na maksa

zapomniałam dopisać, że na kolację hrabia zażyczył sobie kluseczki zjadł mega porcję pene z pesto i dopiero usnął normalnie gdzie mu sie to pomieściło w takim małym brzuszku, to nie mam pojęcia

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:00
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:06   #2309
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
JOWISZ!! PADŁAM!!
Stary 2011-01-27, 20:09   #2310
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anka - w końcu przestanie lać w majty trzymam kciuki
ale Miki to potrafi dobrze zjeść prawdziwy mężczyzna z niego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości