2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 20:56   #3781
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Żyję i czytam ale coś pisać mi się nie chce

martucha84- gratuluję przespanej nocy.

gabisun= fajna sprawa z tym przedszkolem i nie drogo jak na prywatne. To chyba raczej żłobek jest co?

Kalex mam nadzieję, że nocki zaczną się poprawiać. \odpocznij jeśli możesz, niech mąż może weźmie chociaż 2 dni wolnego plus wekeknd to sobie odsapniesz

dashśliczna córcia.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:11   #3782
abz
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
abz to wpadaj częściej rozumiemy że ktoś nie nadrobi wszystkiego.. tylko napisz co tam u was jak sobie radzicie

a u nas PIERWSZAAAAA noc całkowicie przespana!!!! ani jednej pobudki, ani jednego dokarmiania w nocy nic!!!! ale się cieszę ciekawe czy to wybryk czy już tak się będzie klarować
Najpierw gratuluję przespanej nocki. Nie chcę być wredna, ale to moze byc tylko wybryk...ale życzę oczywiście żeby takie nocki zdarzały się jak najczęściej
Mój Krzyś to chyba grzeczny chłopak ogólnie. Od początku dosyć ładnie spał w nocy, budził i budzi się po 2, 3 razy. Z początku to go w nocy przewijałam, robił więcej kupek, a teraz tylko wstaję, daję mu cycka tak z 10 min i odkładam i śpi dalej. Raczej tez nie płacze z byle powodu, ale oczywiście nie lubi za długo leżeć sam, domaga się noszenia
Miał tylko przepłukiwany kanalik łzowy i to chyba nasza jedyna "poważna sprawa", ale o tym chyba wam kiedyś pisałam. No i jeszcze musimy teraz ćwiczyć, rozciagamy kregosłup i zmuszamy główke zeby była prosto. Ja gołym okiem nie widzę żeby coś było nie tak, ale w poradni fachowe oczy coś tam dostrzegły.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
jestem wyczerpana i to widać po mnie i po rekacji mojego organizmu od kilku dni....
Współczuję

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
hej mamusie

z wiadomości dnia to dostałam dziś okres, bez bol brzucha i innych sensacji. wiecie co ja sobie tak myślę że powrót okresu może być powiązany z tymi problemami z laktacją
Możliwe, że tak może być.
Ja @ jeszcze nie miałam po porodzie, raz pojawiło sie maleńkie krwiste plamienie i na tym się skończyło. Ale niedługo idę do gina, bo cos nie tak chyba ze mna po tym szyciu. Podczas stosunku to mąż dosłownie jakby miał mnie rozerwać jak wchodzi, wydaje mi sie, ze to to miejsce po szyciu takie nierozciągliwe. Gin pewnie będzie musiał zajrzeć

A na dodatek zdjęcie Krzysia - brzuszkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_9623.jpg (110,6 KB, 25 załadowań)

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 07:20   #3783
abz
Zakorzenienie

A co to? Nikt nic nie pisał? Ja znowu korzystam, że Krzysiu jeszcze śpi. Dziś w planie zwiedzanie marketów budowlanych, ciekawe czy uda się wyjść za jasnego na spacer

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:52   #3784
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja @ jeszcze nie miałam po porodzie, raz pojawiło sie maleńkie krwiste plamienie i na tym się skończyło. Ale niedługo idę do gina, bo cos nie tak chyba ze mna po tym szyciu. Podczas stosunku to mąż dosłownie jakby miał mnie rozerwać jak wchodzi, wydaje mi sie, ze to to miejsce po szyciu takie nierozciągliwe. Gin pewnie będzie musiał zajrzeć
Ja też tak miałam Kilka pierwszych stosunków Teraz jest lepiej Wydaje mi się że to blizna właśnie jeszcze jakaś twarda czy coś w tym rodzaju

Franek obudził się po 22 Zaczął się prężyć i drzeć Na nodze miał i ma czerwony obrzęk po sczepieniu Dostał kolejny czopek i zasnął Obudził się o 2 nie zjadł tylko chwile marudził Potem obudził się o 3.30 i płakał wzięłam go do cyca i ciumknął dosłownie dwa razy i zasnął I wstał po 6 i dopiero porządnie zjadł Więc tak serio to karmień nie miałam nocy. To samo było dwie noce temu
Później się martwiłam czy nie za dużo mu czopków dałam bo jeden dostał o 16 a kolejny o 22 ale na opakowaniu jest napisane że co 4h nie więcej nić 4 na dobre wiec chyba nie powinno mu zaszkodzić ??

Aha zapomniałam dodać że wczoraj moje dziecko pięknie butle jadło

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2011-01-27 o 09:01
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:16   #3785
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A co to? Nikt nic nie pisał? Ja znowu korzystam, że Krzysiu jeszcze śpi. Dziś w planie zwiedzanie marketów budowlanych, ciekawe czy uda się wyjść za jasnego na spacer
a co planujesz? pochwal się

U nas nocka trochę lepsza, najważniejsze, że nie płacze no i nadal nie mam patentu na usypianie w dzień, czyli zostawiam tak jak jest: przytulanie i kołysanie, dobrze, że w nocy śpi sama

Ja okresu też jeszcze nie miałam

No i mała przez te zęby nie chce pić herbatki w ogóle nic z butelki, chyba ją boli wtedy...zostało mi po obiadku dać jej cyca, żeby sobie popiła

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:48   #3786
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aaannnnnnaaa, Szczęśliwa - ja to się kładę zaraz jak mały uśnie, wczoraj np. o 21.30 ale potem była pobudka o po 23, potem po 2, po 4 i o 5.20 już byl gotowy zacząć nowy dzień nie wiem, czy ona faktycznie jakiś skok ma czy taki okres,ze potrzebuje jedzenia? bo znow chce ciagle jeść.....Tyle dobrego,że mąż wstał z nim po 5 i zajmował się przez 2 godziny, dopóki nie wyszedł do pracy, a ja jeszcze pospałam w dodatku Mati kimnął sobie zaraz po 7 i razem obudziliśmy się o 7.45. Teraz też właśnie drzemie

Ilona-u mnie butla na razie niet wczoraj męczyłam go 45 minut. Przez ten czas były podane cztery różne butelki, a on sobie najspokojniej w świecie je dziamał, gadał, smiał się. Masakra. Teraz też mu próbowałam podać, ale znów to samo oraz dodatkowo się rozryczał i usnął. Jak się obudzi i będzie głodny to będę walczyć dalej.

Jeżeli chodzi o obrzęk na nóżce po szczepieniu to mnie mówiły te pielegniarki,żeby robić okład z sody - łyżka sody na pół szklanki wody.

Z miłych wieści to wczoraj listonosz przyniósł przesyłkę z HIPP a w niej słoiczek Pierwsze Jabłuszka, łyżeczka do karmienia, różne broszurki i rabaty na produkty HIPP do Rossmanna plus kupon do Rossa-jak go dam kasjerce to drugą taką paczkę HIPP otrzymam z 1 grosz
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:23   #3787
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam
cos produkcja postów drastycznie spadła

Ja ugotowałm już zupke i teraz moge sie obijać..na tyle na ile to jest możliwe przy coraz bardziej upierdliwym Dominiku

gabisun..Patryczek tez coś ostatnio pluje butlą..może ząbki sie zaczynają Pamietam że Domika to z 2 miesiące karmiłam łyżeczką bo nie chciał pić butli przy ząbkowaniu..ale wciskałam mu mleczko na spiocha...
dziś rano Patryczkowi musiałąm kaszke zrobić bo jak wypił mleczko o 3 w nocy tak o 9 rano jeszcez ie chciał ..a tak to kaszke zjadł bez problemu

Ale Wam fajnei z tymi paczuszkami..ja już jestem zarejestrowana w hipp jeszcze z czasó Domika i on dostawał cośtam..a teraz z drógim dzieckiem to nei wiem jak zrobić..nie da sie ponownie zarejestrować pod tym samym nazwiskiem i adresem emeil

Kalex..współczuje pobudek..ja mam taką jazde z Domikiem..przychodził do nas z 4 razy w nocy a jak usnoł to ja go odnosiłam do swego łózka bo jakoś nie potrafie spać z dzieckiem..ja musze sie rozłożyć na łózku w wygodnej pozycji
Patrol tez coś sie krecił w nocy..wiec ogólnie nocka nieprzespana..

A teraz coś z innej beczki..nie sądziłąm ze 2-latki sa takie hmm..spostrzegawcze??
Domik wpadł do łazienki jak zmieniałm podpaske ..zauważył co i jak
na drógi dzien włązi do łazienki..bieze podpaske..otwiera i wkłada se mędzy nogi mówiąć "oo.mama, mama" myślałm że padne
albo stanoł przy zlewie na swoim krzesełku na golaska..puścił wode i sie mył między nogami albo jak tz spał ten zaglądał mu w majtole
moje dziecko dorasta

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:54
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:37   #3788
gabisun
Zakorzenienie

aaneczka nie musisz się ponownie rejestrować tylko dopisać dziecko było coś takiego z tego co pamiętam

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:52   #3789
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
aaneczka nie musisz się ponownie rejestrować tylko dopisać dziecko było coś takiego z tego co pamiętam

Dziękujeznalazłam:c mok:
Stary 2011-01-27, 11:10   #3790
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Franek obudził się po 22 Zaczął się prężyć i drzeć Na nodze miał i ma czerwony obrzęk po sczepieniu Dostał kolejny czopek i zasnął Obudził się o 2 nie zjadł tylko chwile marudził Potem obudził się o 3.30 i płakał wzięłam go do cyca i ciumknął dosłownie dwa razy i zasnął I wstał po 6 i dopiero porządnie zjadł Więc tak serio to karmień nie miałam nocy. To samo było dwie noce temu
Później się martwiłam czy nie za dużo mu czopków dałam bo jeden dostał o 16 a kolejny o 22 ale na opakowaniu jest napisane że co 4h nie więcej nić 4 na dobre wiec chyba nie powinno mu zaszkodzić ??
jak tak napisane na opakowaniu to nie zaszkodzi. A na spuchnięte nóżki możesz zrobić okłady z altacetu. Ola też po wczorajszym szczepieniu miała niespokojną noc. Niby jeść nie chciała częściej niż zwykle ale jakaś taka marudna i trochę płaczliwa była. Ale wystarczyło, że do niej podeszłam, pogłaskałam po główce i się uspokoiła. Ale od rana jest już chyba ok
no ładnie
Cytat:
Z miłych wieści to wczoraj listonosz przyniósł przesyłkę z HIPP a w niej słoiczek Pierwsze Jabłuszka, łyżeczka do karmienia, różne broszurki i rabaty na produkty HIPP do Rossmanna plus kupon do Rossa-jak go dam kasjerce to drugą taką paczkę HIPP otrzymam z 1 grosz
fajnie My właśnie wczoraj szamałyśmy (tzn Ola) jabłuszko z tej paczki. A swoją drogą- spróbowałam i smak ma jakiś taki nieciekawy. Nawet nie to, że nie jest słodkie- chyba jakaś taka dziwna odmiana jabłek.

Dziś kolejne podejście do marchewki- bo wczoraj myślałam, że Ola zjadła 1/3 słoiczka a tu raz-dwa i wszystko wypluła- chyba gdzieś sobie to schowała w polikach jak chomik
Wcześniej dawałam jabłko z marchewką, więc może sama marchew jest teraz dla niej za mdła. No nic- będziemy próbować dalej
Posmarowałam jej wczoraj krostki locoidem, więc dziś buzia wygląda jako tako- zobaczymy czy nie zmieni się po marchewce..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:16   #3791
dash
Raczkowanie

Cytat:

dash
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
piękna kruszynka
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

dash śliczna córcia.

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa!!!

No i chciałam trochę napisać, ale właśnie Maja się obudziła... później dokończę, BUŹKA
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:18   #3792
martucha84
Zakorzenienie

kalex Ilona aaannnnnaaa hagar malwina ninaad elenka szczęśliwa dziękuję za gratulacje

dash śliczna

IlonaN2 daję mu butlę na śpiocha tzn o 19 się kąpiemy i on idzie spać, koło 21 a ostatnio bliżej 22 daję mu 180 mleka z 2-3 miarkami kleiku no i zjada z tego za 140-150 nigdy więcej czasem mniej 120, no i śpi...wcześniej budził się albo o 2 i jadł i spał do rana albo o 4 jadł i spał do rana teraz budzi się rano bez pobudki w nocy, myślę że skoro tyle je to mu starcza jakby był głodny to by się domagał

elenka współczuję sytuacji z tż mam nadzieję że takie wybryki już się nie powtórzą ..

abz hmm dziś też się nie wybudził więc strzelam że to nie wybryk, słodki brzdąc

gabisun masz rację najważniejsze że w nocy usypia, może w dzień za dużo bodźców ją rozprasza..

Kalex dokładnie taką samą pakę dostałam z hippa fajna jest tylko ta łyżeczka taka wielka
Stary 2011-01-27, 13:01   #3793
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

faktycznie duża ta łyżeczka i tak Mati musi jeszcze poczekać troszeczkę zanim skonsumuje prezent z HIPP
Stary 2011-01-27, 13:11   #3794
Klarissa
Zakorzenienie

Ja chciałam się wam pochwalić, że chociaż odstawianie od piersi idzie nam ciężko (szczególnie wieczorami) o tyle odkąd podajemy głównie mm to mała super w nocy śpi. Zasypia tak jak zawsze o 19:30, potem dajemy butlę na śpiocha o 24 i potem już śpi do rana, budzi się koło 6-7 i dopiero o 8 je butelkę A w dzień degustujemy jabłuszka z Bobovity, idzie nam różnie i prania leżą całe stosy, bo nie tylko Natalka ale też zazwyczaj i ja jestem cała w jabłuszku, szczególnie gdy mała się zacznie śmiać albo kichać w trakcie jedzenia
Stary 2011-01-27, 14:45   #3795
calabria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A teraz coś z innej beczki..nie sądziłąm ze 2-latki sa takie hmm..spostrzegawcze??
Domik wpadł do łazienki jak zmieniałm podpaske ..zauważył co i jak
na drógi dzien włązi do łazienki..bieze podpaske..otwiera i wkłada se mędzy nogi mówiąć "oo.mama, mama" myślałm że padne
albo stanoł przy zlewie na swoim krzesełku na golaska..puścił wode i sie mył między nogami albo jak tz spał ten zaglądał mu w majtole
moje dziecko dorasta
o matko ale sie usmiałam z zagladaniem tż-owi w majtki najlepsze

abz-mogłabyś mi opisac ten zabieg przepłukiwania kanalika?bo coś czuje że nas tez to czeka

po jakim czasie od rejestracji dostałyście paczke z hippa?

u was tez po każdym słoiczku "z nowością"jest zielona kupa?zastanawiam sie jak długo sie organizm dziecka przyzwyczaja i kiedy bedzie juz normalna kupka

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

u nas dalej cyrki z jedzeniemjeśli to przez ten 5cio tygodniowy skok to po tym tygodniu powinno jej przejsc ale czy w to wierzyc?

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:48   #3796
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Ja się rejestrowalam jakoś w listopadzie, ale paczka przyszła dopiero teraz. Pewnie dlatego,że Mati niedługo skończy 4 miesiące i paczki tak przychodzą-jak dziecko zbliża się do etapu innych posiłków

u mnie nadal z butą nici-po 11 chciałam mu dać MM butlą, ech i nic...głodny był, darł się, ale nie zassałi skończyło się na piersi, zjadł, zmęczony padł i jeszcze śpi ale mam kolejny pomysł-butla z łyżeczką, właśnie oglądam na allegro i chyba ją zakupię, ale....jak z niej nie zje to ja już nie wiem co robić....
Stary 2011-01-27, 14:54   #3797
calabria
Raczkowanie

kalex-a próbowalaś mu podac mm zwykłą łyżeczką?moze mu po prostu nie smakuje mleko.ja Patrycji próbowałam i wiem dzięki temu ze to przez mleko a nie butelki,nie chce jesc.ale tak jak jakis czas temu pisałam nie przejmuj sie ,u nas pediatra powiedziała ze to normalne,ze sa takie okresy.ale ja to mam wrażenie już nigdy nie bedzie normalnie jadła heh

Prosimy o głos
Stary 2011-01-27, 15:21   #3798
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Tak, dawałam i zjadł też myślałam,że mu może nie smakuje. On z butelki nawet mojego mleka nie chce zjeść
Natomiast łyżeczką wszystko zje co mu podam

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Dziś się okaże ile mój mały głód przybrał na wadze od zeszłego czwartku-obstawiam,że w tym tygodniu wrócił do swojego dawnego rytmu, czyli ok.300gram tygodniowo

Teraz jeszcze śpi a ja mu już szykuję mleko w butli-będzie kolejna próba, pewnie i tak nieudana,ale niech widzi,że się nie poddaję

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Dziewczyny,a czy któraś z Was korzystała z porady doradcy laktacyjnego? U mnie w przychodni jest taka osoba i tak się zastanawiam teraz czy mogłaby coś pomóc przy jego jedzeniu z butelki? Nie wiem....nauczyłaby go jeść
Stary 2011-01-27, 15:22   #3799
hagar1
Rozeznanie

hej mamusie,

my właśnie z mężem rozpływamy się. mała ma super humorek, cały czas guga, i zaciesza, jest rozkoszna

niestety nocka z 4 pobudkami. mm pomaga w ładnym zasypianiu ale mała i tak po ok 3 h się budzi do cyca. wczoraj zasnęła po butli o 20.15, pobudki o 23, 1, 3, 5 i o 8. do tego dwa razy po cycu mąż ją musiał smokiem usypiać bo się rozbudziła. no cóż nie można mieć wszystkiego. ja i tak się cieszę że dziecko łanie zasypia bo od urodzenia był z tym problem a teraz kąpiel, butla, odbijanie, kilka lub kilkanaście minut przytulania i sen mam nadzieję że to nie jest jakiś przejściowe i tak już zostanie. gdyby jeszcze tak co 3 h się budziła a nie co 1.50 ale i tak lepsze to niż pobudki co 1h.

Cytat:
współczuję nocki ale super że ładnie jadł

Cytat:
aaannnnnnaaa, Szczęśliwa - ja to się kładę zaraz jak mały uśnie, wczoraj np. o 21.30 ale potem była pobudka o po 23, potem po 2, po 4 i o 5.20 już byl gotowy zacząć nowy dzień nie wiem, czy ona faktycznie jakiś skok ma czy taki okres,ze potrzebuje jedzenia? bo znow chce ciagle jeść.....Tyle dobrego,że mąż wstał z nim po 5 i zajmował się przez 2 godziny, dopóki nie wyszedł do pracy, a ja jeszcze pospałam w dodatku Mati kimnął sobie zaraz po 7 i razem obudziliśmy się o 7.45. Teraz też właśnie drzemie
u mnie takie pobudki to standard, tylko że my śpimy tak do 8 lub 8.30 czasem nawet do 9 się zdarza ale odkąd mała ładniej i jednocześnie wcześniej zasypia to się też wcześniej budzi

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja chciałam się wam pochwalić, że chociaż odstawianie od piersi idzie nam ciężko (szczególnie wieczorami) o tyle odkąd podajemy głównie mm to mała super w nocy śpi. Zasypia tak jak zawsze o 19:30, potem dajemy butlę na śpiocha o 24 i potem już śpi do rana, budzi się koło 6-7 i dopiero o 8 je butelkę
super. a widzisz moja mała zjada wieczorem po kąpieli 160-180 ml mm i starcza jej to tylko na 3-4 h

Kalex ja korzystałam z doradcy laktacyjnego ale w sprawach cyckowych, no bo oni jak sama nazwa mówi od laktacji są ale myślę że w problemach z jedzeniem z butli też powinni coś doradzić

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-27 o 15:29
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 15:27   #3800
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

no widzisz hagar, Mati nie uśnie wcześniej niż między 21 a 21.30, a wstaje teraz już po 5 jeszcze tydzień temu spal do 7-8, a teraz....ranny ptaszek
hahahaha o 9 to on teraz sobie drugą, półgodzinną drzemkę ucina
Stary 2011-01-27, 16:52   #3801
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
u was tez po każdym słoiczku "z nowością"jest zielona kupa?zastanawiam sie jak długo sie organizm dziecka przyzwyczaja i kiedy bedzie juz normalna kupka
Tak, tzn. my dopiero jabłuszko jemy i odkąd je jemy kupki są zielone. Ale brzuszek nie boli, wysypki nie ma, więc daje nadal.

Cytat:
super. a widzisz moja mała zjada wieczorem po kąpieli 160-180 ml mm i starcza jej to tylko na 3-4 h
Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale szczerze ci współczuję.
Stary 2011-01-27, 17:14   #3802
calabria
Raczkowanie

kalex-skoro je z łyżeczki to mysle ze moze sie udac z tą łyżeczką do butelki
Patrycja to sie krzywi na sam widok butelki z mlekiem

dziś babcia kupiła dla małej smoczek "dziąsełko"ciekawe czy jej sie spodoba,bo najchetniej to by odgryzła swoje paluszki i palce taty

Prosimy o głos
Stary 2011-01-27, 18:43   #3803
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
U nas też jest takie dla dzieci w wieku 1-4. Muszę się tam kiedyś przejść i zapytać o ceny, jak z miejscami i w ogóle- bo chcę Olę tam zapisać od września
Ninaad jeśli można zapytać to w jakiej dzielnicy Ty mieszkasz.

My dziś po szczepieniu, mała była dzielna- idę teraz ją myć i spać (tzn Ola )
My dziś byliśmy na szczepieniu. Mały płakał gorzej niż za pierwszym razem. Jak na razie jest ok i mam nadzieję, że tak już zostanie.

Cytat:
Byliśmy na szczepieniu i mały trochę się rozryczał Potem w domu marudził dałam mu czopek i zasnął I ma już 3 miesiące i 3 dni 4 dni i wazy 6450 kg Jesteśmy między 25-50 centylm
Nasz ma dziś 3 miesiące i tydzień i jak się okazało waży już 6950 kg. Rośnie sobie jak na drożdzach a moje ręce i kręgosłup powoli słabną.

Cytat:
no widzisz hagar, Mati nie uśnie wcześniej niż między 21 a 21.30, a wstaje teraz już po 5 jeszcze tydzień temu spal do 7-8, a teraz....ranny ptaszek
A już myślałam, że nasz Kacper to wyjątek, który chodzi spać między 21- 22 ale widzę że Wam też tak dzieciaczki chodzą spać. U nas jak jest druga podudka ok 6 to nieraz mały tez już czuje się wyspany i fikać mu się chce.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:28   #3804
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a co planujesz? pochwal się

U nas nocka trochę lepsza, najważniejsze, że nie płacze no i nadal nie mam patentu na usypianie w dzień, czyli zostawiam tak jak jest: przytulanie i kołysanie, dobrze, że w nocy śpi sama

Ja okresu też jeszcze nie miałam

No i mała przez te zęby nie chce pić herbatki w ogóle nic z butelki, chyba ją boli wtedy...zostało mi po obiadku dać jej cyca, żeby sobie popiła
mam to samo nie umie nauczyć żeby sama usypiała w łozeczku raz na dzien sama usnie ale tak to placz az sie dusi nauczylam na rekach wiec mam w nocy fajnie :przebieram zje i śpi lub pogada i spi ale w dzien nie umie placz i tak jest straszny

kaska1980=moja wazy prawie 6000 i ja juz wysiadam z kregoslupem od wtorku chodze na masaze a co bedzie za 2 miesiace az sie booooje

hagar1-moja dzidzia też dzis gada cały dzien ale przed drzemką jest terrorystką fffeeee,a z nockami ci wspolczuje ,chciała bym ci cos poradzic ale nie wiem co ,może ty powinnas do mleka w butli dodawać kaszki żeby to było sytsze moze wtedy by sie najadła bo masz kobieto przechlapane,radziłas sie pediatry?Niech ci ktoś pomoże w tym !!!!

aaneczka1984-: hahaha:Do mi najlepszy!

klarissa- dlaczego odstawiasz od piersi???

Kalex=paczkowe

Wróciłyście już do swojej wagi??Mi brakuje 5kgciężko jest rozmairowo nosiłam 38 a teraz 40 kupiłam wczoraj spodnie,chodz nie wyglądam na 40 rozmiar chyba biodra lub boczki uniemożliwiają,ćwicz e 6w i na rowerku zaczełam bo mi się nie chciało mam zamiar kupic stepper ma któraś znaczy tż ma kupić bo chciałam chodzić na siłke to kategorycznie NIE!!!chyba zazdrosny hihihi

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:45   #3805
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
klarissa- dlaczego odstawiasz od piersi???
Bo i tak nie jadła już, tylko mnie szarpała a ja musiałam dokarmiać butelką. Doszłam do wniosku, że po to żeby dziecko zjadło parę mililitrów na dobę nie chce mi się męczyć, trzymać diety, ograniczać itd.

Ja wróciłam do swojej wagi mniej więcej (tzn. mam może z 1kg na plusie ) ale podobnie jak ty mam szersze biodra i mam takie właśnie "boczki" no i brzuch nie jest idealny niestety. Ja zaczęłam chodzić na basen 2x w tygodniu i czekam na efekty.

A to kilka naszych fotek, na pierwszym Natalka przymierza nowe butki, a te 2 z kąpieli zrobił nasz kolega - mamy całą sesję wanienkową, ale nie chcę zarzucać ich do sieci.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100087.jpg (118,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 131770644.Fmu0HH59.jpg (43,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 131770648.EpzGqRpv.jpg (61,8 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-01-27, 21:00   #3806
hagar1
Rozeznanie

hej mamusie,

my już po kąpieli, mała zasypia. zjadła 160 ml mm mam nadzieję że pośpi do tej 24-1.

Cytat:
pobudka o 5 brrrrrrrrr moja miała przez 2 tygodnie tak że po 6 wstawała, jak jej się sen do 8 wydłużył to byłam prze szczęśliwa

Cytat:
Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale szczerze ci współczuję.
jakoś daję radę, najważniejsze że po tym mleku nie płacze przy zasypianiu i szybciej zasypia. w końcu mam te 2-3 godz wieczorem dla siebie, to i tak dla mnie dużo. a co do najadania się na dłużej to mam nadzieję że z wiekiem się zmieni. oby tylko nie za długo to trwało

Cytat:
mam to samo nie umie nauczyć żeby sama usypiała w łozeczku raz na dzien sama usnie ale tak to placz az sie dusi nauczylam na rekach wiec mam w nocy fajnie :przebieram zje i śpi lub pogada i spi ale w dzien nie umie placz i tak jest straszny

ja już odpuściłam to uczenie samodzielnego zasypiania, jakoś mi to nie leży, tylko się przez to denerwowałam i dziecko się stresowało, więc zmieniłam koncepcję. zawsze przed snem biorę małą i przez kilka minut przytulam i dopiero jak się uspokaja odkładam do łóżeczka. staram się to robić jak jeszcze nie jest w głębokim śnie tylko jak już tak przysypia, ona wtedy jeszcze otworzy oczka, wie że jest odkładana, wtedy podmucham jej jeszcze na twarzyczkę, pogłaszczę i ona już sama zasypia. takie usypianie nie jest dla mnie obciążające, więc po co uczyć dziecko zasypiać samodzielnie. według mnie samo dorośnie do tego. niestety jak mała ma gorszy dzień to co drzemka to jest walka.

hagar1-moja dzidzia też dzis gada cały dzien ale przed drzemką jest terrorystką fffeeee,a z nockami ci wspolczuje ,chciała bym ci cos poradzic ale nie wiem co ,może ty powinnas do mleka w butli dodawać kaszki żeby to było sytsze moze wtedy by sie najadła bo masz kobieto przechlapane,radziłas sie pediatry?Niech ci ktoś pomoże w tym !!!!

no widzisz, mój pediatra to nawet nie wpadł na pomysł że dziecko z głodu płacze i się tak często wybudza. to dzięki formu i waszym radom zaczęłam dawać mm i okazało się że dziecko jest spokojniejsze. jak mała skończy 5 miesięcy będę jej zagęszczać mleko i może pośpi dłużej.

Wróciłyście już do swojej wagi??Mi brakuje 5kgciężko jest rozmairowo nosiłam 38 a teraz 40 kupiłam wczoraj spodnie,chodz nie wyglądam na 40 rozmiar chyba biodra lub boczki uniemożliwiają,ćwicz e 6w i na rowerku zaczełam bo mi się nie chciało mam zamiar kupic stepper ma któraś znaczy tż ma kupić bo chciałam chodzić na siłke to kategorycznie NIE!!!chyba zazdrosny hihihi
ja na wadze mam tylko na plusie 1 kg ale za to brzuch mam okropny. muszę też zacząć ćwiczyć ale siły i motywacji mi brak. też myślałam o 6w ale jakoś zabrać się nie mogę a do tego zbyt często na słodycze sobie pozwalam, więc pupa rośnie
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:02   #3807
aaneczka1984
Zadomowienie

malwina..no tz to i może zazdrosny a mam takie pytanko..Ty to taka opalona jestes czy taką ślicząną śniadą cere masz?? bo tak na zdieciach wychodzi...

klarissa..z czego Ty kobieto chcesz sie odchudzić.. za uszami masz ten kilogram czy co?? bo ze zdięć wnioskuje że Ty to taka chudzina że szok a te zdiecia ze sesji super je tez chce sesje tzn moje dzieci...ja na zdieciach sie źle prezentuje

Patrys chyba jednak ząbkuje..dzis wypił tylko 2 butle mleczka..i to musiał być strasznie głodny raz zjadł troche kaszki i troche obiadki ...herbatka z butli tez pluje..czuje coś osrego na miejscu 1-ynki ale jeszcze nic nie widac..pewno to potrwa..no i ślinozaur sie z niego zrobił..non stop musi miec śliniaczek
Stary 2011-01-27, 21:11   #3808
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś daję radę, najważniejsze że po tym mleku nie płacze przy zasypianiu i szybciej zasypia. w końcu mam te 2-3 godz wieczorem dla siebie, to i tak dla mnie dużo. a co do najadania się na dłużej to mam nadzieję że z wiekiem się zmieni. oby tylko nie za długo to trwało
Ja myślę, że to się jej odmieni, po prostu może ona potrzebuje częściej jeść.

Cytat:
klarissa..z czego Ty kobieto chcesz sie odchudzić.. za uszami masz ten kilogram czy co?? bo ze zdięć wnioskuje że Ty to taka chudzina że szok a te zdiecia ze sesji super je tez chce sesje tzn moje dzieci...ja na zdieciach sie źle prezentuje
Kochana odchudzić to się nie chcę, raczej brzuch mi się marzy znowu płaski

A co do ząbków to ja już głupieje, wszystkie objawy ząbkowania mamy, ale oglądałam jej te dziąsełka i niczego tam nie widać, ani nie czuć.
Stary 2011-01-27, 21:30   #3809
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Kochana odchudzić to się nie chcę, raczej brzuch mi się marzy znowu płaski

A co do ząbków to ja już głupieje, wszystkie objawy ząbkowania mamy, ale oglądałam jej te dziąsełka i niczego tam nie widać, ani nie czuć.
hehe mi też sie marzy swego czsu to nawet delikatny karoryferek miałam robiłam 200 brzuszków na dzień, strasznie to lubiłam ale teraz to by mi sie 10 nie udało zrobić
jakoś lenia mam i czasu brak a tak wogóle to po 2 dzieci to i tak nie mam co narzekać bo 36 sie mieszcze

No z tymi ząbkami to masakra...Domik zaczoła marudzic też coś w tym okresie a pierwszego ząbka zobaczyłam po jakichs 3-4 miesiącach

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

A tak apropo diet to własnie sie obiadam grzankami z masełkiem czosnkiem i ziołami prowansalskimi
a wczoraj robiłam ten 'pomysł na wiejski kociołek" i zamiest keiłbachy dałam karkówke,,tak sie ojadłam że szok...nosz poprostu pycha
Stary 2011-01-27, 21:50   #3810
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

A tak apropo diet to własnie sie obiadam grzankami z masełkiem czosnkiem i ziołami prowansalskimi
a wczoraj robiłam ten 'pomysł na wiejski kociołek" i zamiest keiłbachy dałam karkówke,,tak sie ojadłam że szok...nosz poprostu pycha
widzialam to dzis w sklepie i sie zastanawialam czy to dobre bedzie

Bylysmy dzis na kontroli glowki i w ciagu 2 tygodni urosla o 1 cm ale ciemiaczko ma 0,5/0,5 i witamine d3 mamy jej podawac co 3ci dzien mam nadzieje ze nadal bedzie rosla i ze bedzie wszystko ok

Klarissa slicznosci z tej Twojej Natalki a foty w kapieli mmmrrrrr tez bym chciala zeby ktos Majuni takie ladne foty porobil

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości