|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
ale z pewnoscia nie jest, a przynajmniej nie powinno to byc jedzenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ervishu. Trzymam kciuki, oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A poza tym Ervishu zacznij moze przegladac inne dzialy forum, nie tylko te zwiazane z jedzeniem
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
tak, jutro idę na badania
A ze mną to jest tak, jestem wesoła, szalona i kocham się śmiać, wyszłam z doła i teraz moje życie jest pełne radoście... tylko.... ja nienawidzę siebie. Nienawidzę swojego ciała, swojej twarzy, głosu, włosów które można policzyć, sinych dłoni, połamanych paznokci. Nieakceptuję siebie, ciągle chce schudnąć lecz niepotrafię, jem mało czasem podjadam-ale to jest malutko-kromeczka chleba, łyżka miodu, rodzynki, jak każdy normalny zdrowy człowiek-niemam wyrzutów sumienia, ale czuję nienawiść do siebie, Chciałybym być każdym, tylko nie sobą. A co do psyhologa, ja uwielbiałam z nim rozmawiać, i ja chciałam mieć jeszcze leczenie...ale godzina kosztowała 70zł, a ja jeździłam co wtorek, przez 1 i pół roku-każdy wtorek.... I gdy przytyłam, pozbyłam się wyrzutów sumienia i nauczyłam się jeść gdy chcę-stwierdził że moje myślenie jest prawidłowe i że jestem zdrowa. Chociaż ja nie jestem przekonana... sama niewiem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama ciągle uważa ze mam za niski poziom cukru we krwi bo każda anorektyczka ma. Czy jedzenie słodkich produktów wystarczy by podwyższyć ten poziom? Słyszałam, że słodkie rzeczy podwyższają cukier ale tylko na chwilę, botem to szybko spada. Czy jest więc w tym jakiś sens? Czy sa jakieś inne sposoby ? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-26 o 16:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Ervisha.
po 1. nie ma anorektyczek, są tylko choroby chore na anoreksję. po 2. nie każda chora osoba ma niski poziom cukru we krwi, to smieszne stwierdzenie |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Cytat:
Byłam dzisiaj u psychiatry, potem od razu u psychologa - będę co tydzień chodzić na psychoterapię, w każdą środę. Ogólnie psychiatra była zadowolona, że zaczęłam jeść, chociaż przez 2 tygodnie przytyłam jedynie 400 gram (a nie ustalone minimum 800). A w domu waga pokazała prawie kilogram... W każdym razie obecnie szpital mnie omija, chociaż skierowanie cały czas leży na stoliku. Psychiatra powiedziała, że widzi we mnie siłę do walki i mam duże szanse wygrania z chorobą, więc na razie chce dać mi szansę, aby się wykazać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalam ci na pw zebys jakos to przetrzymala, uspokoila siebie i mame. Waga podskoczy to mama bedzie spokojniejsza, Ty bedziesz spokojniejsza. Zdaj sie na nia, przeciez ona nie chce Ci zrobic krzywdy. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- I przestan sue w koncu tak koncentrowac na tym ca zjadlas. Zacznij zyc inaczej. Poczytaj ksiazke, na wizazu jest tyle dzialow ktore mozesz objerzec. Forum plotkowe, fryzjerskie, kosmetyczne, bizu. Zacznij robic cos innego niz koncentrowac sie na posilkach. I naprawde nie wymyslaj z tym slodkim. Czasami jest taki okres w zyciu gdy nie mozemy robic, jesc tylko tego co lubimy, ale tez to co musimy. Waga podskoczy to na 100% mama przestanie tak naciskac.
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
a'propos sinych dłoni? skąd to się bierze ? ;/
![]() |
#1331 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że ze słabego krążenia krwi...wtedy marzną bardzo dłonie i robią się sine i zimneee
#1332 |
Raczkowanie
|
moje początki, jadłospis P:
Śn: 2 kromki chleba pszennego z naturalnym serkiem i marmoladą jabłkową 2Śn: pokrojone jabłko, zalane jogobellą light wiśniową (150g) z łyżką płatków owsianych i chrupkimi płatkami śniadaniowymi 3śn: szklanka kaszki mleczno-ryżowej Nestle O: kasza gryczana polana gulaszem z mięsem na śmietanie, ogórek konserwowy P: lód Big fruid K:3 kromki razowca z serkiem naturalnym do smarowania i marmoladą jabłkową, szklanka kubusia 2kol: belriso czekoladowe po: pokrojone jabłko zalane jogurtem naturalnym (170g) i chrupkie płatki
#1333 |
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie :duża pszenna bułka łamana podzielona na 4 części -1 z dżemem z czarnej porzeczki -1 z twarogiem z czosnkiem -1 z Nutellą -1 z pasztetem drobiowym i pomidorem grejfrut II śniadanie :150 g serka homo truskawkowego, saszetka (50 g ) musli orzechowego zalana 100 g jogurtu naturalnego, banan, pomarańcza obiad: pół woreczka ryżu, i ogromna porcja kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym ( więcej niż ryżu ) podwieczorek : porcja 250 g deseru galaretkowego z bitą smietana, 25 g herbatników Leibniz Minis kolacja: bułka z sezamem podzielona na dwie części -jedna z twarogiem z czosnkiem, druga z pasztetem i pomidorem -pół bułki żytenij z twarogiem z czosnkiem -grejfrut po : 2 grube i duże kawały chałki z maslem jak dzis to wyglada ?
#1334 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce dodawać ale ja nie mieszcze więcej to jak najlepiej dodawać ?
( w stronę zdrowego luźnego U) Jutro czeka mnie endokrynolog jestem ciekawa co powie.
#1335 |
Raczkowanie
|
U/P:
I. 2 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki muesli, garść rodzynek, łyżeczka siemienia - zalane szklanką mleka 2% z miodem, 100g serka wiejskiego z łyżeczką dżemu, czarna kawa mała activia do picia II. 1,5 większego ziemniaka ugotowanego, jajko sadzone, 1/2 pomidora z jogurtem greckim i plastrem twarogu kawa III. 2 kromki chleba z orkiszowego z masłem - 1 z dżemem, 2 z żółtym serem i pomidorem, serek danio 140g, herbata z cytryną po: kilka faworków z cukrem pudrem, pomarańcz, sok dr Witt 300ml wydaje mi się, że wieczorem za dużo, a w ciągu dnia jakoś zmuszam się do jedzenia... ale w sumie nie jest już chyba tak źle?
#1336 |
Zakorzenienie
|
1. banan, kawa z mlekiem, serek wiejski
2.mandarynki, cappuccino z McDonald's, sok grejpfrutowy 200ml Tymbark 3.pierś got. z kurczaka, mix sałat z avokado, mozzarellą, pestkami słonecznika, pomidorkami koktajlowymi , ogórek kiszony 4.mandarynki, trochę wiejskiego s. 5. pół buły wieloziarnistej z rozsmarowanym avokado, pomidorem i papryką swieżą teraz widzę, że dziś wyszło dramatycznie:|
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się dzieje z Twoją wagą na takim jadłospisie?
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą, z doświadczenia wiem, że przy anoreksji i wychudzeniu, lekarze często manipulują i podmiotem badanym ![]() nie wiem nawet, czy to zgodne z prawem ![]() w każdym razie, gdy po latach ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś też do późna zaliczenia, ciężko będzie.
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
U mnie waga dzis 30,9-31 kg.Ale ogolnie juz ok1,4 kg do przodu
![]() Wczoraj: sn: zupa mleczna z platkami jeczmiennymi +2kromy-1 z bialkiem jaja,2 z 1/3 trojkata Hochland. 2sn: jogurt nat. z owocami(3/4 malego banana,kiwi,mala pomarancz) +3 LuPetitki w czeko. ob: krupnik z kasza jeczm. i ziemniaczkami, surowka z bialej kapusty +miesko z gulaszu +ziemniaki podw: 2mandarynki +serek homo.waniliowy Gratka 120g, 3 ciastka owsiane LuGo! kol: 3duze kanapki +3plasterki poledwicy +100g twarozka domowego Piatnicy po kol: Activia z ziarnami zboz +4 zwykle herbatniki Lu Petitki-tu wyrzuty,ze puste kcal. wg mnie jest ich ok 2tys,waga powoli w gore(zaparcia),musze wiecej? jeszcze kilka kg musze w szpitalu. mam:poledwice,ser,serki wiejskie,hochland,dzem,ja jko i: serki homo.,jog. naturalne,ryze na mleku,activia,petitki zwykle i w czeko,musli,owoce,ciastka LuGo!,batony musli,gorzka czeko,suszone owoce,wafle ryzowe,soki Kubus,chrupki kukur. i te,w sumie nie jem: monte,fantasia,kinder country i bueno,duplo,biszkopty,cze ko.z bakal. |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się mama dziwiła. Rodzice mówili ze celowo tak piszą by pokazać jakie dobre wyniki osiąga się w ich szpitalu. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Tak zapytam. Poczułaś w ogóle smak tego serka na kanapce jak dałaś 1/3 trójkącika ?
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bez jaj, nie trzba byc endo, zeby stwierdzic niski poziom cukru. to moge zrobic ja i pan glukometr. a tak serio, to nie psiocz na mame, bo w sumie dobrze robi. osobom chorym na anoreksje w pewnych sprawach nie mozna ufac, jezeli powie "ok, nie jedz dzemu", to mysli, ze potem bedzie "ale masla tez nie, ale cala bulka to za duzo, ale nie smaz, tylko gotuj, ale nie tak duzo!". nie mow, ze by tak nie bylo, bo nie wiesz (nie moie, ze by bylo, ale nie wykluczam). jezeli naprawde ci zalezy, to zepnij poslady i lykaj ten dzem, bo nie wierze, ze on jest zrodlem zla na swiecie. potem bedziesz robic, co chcesz
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chodzi mi tu o to że mama niby wie ze mam za mały cukier a badania robiłą mi w listopadzie a wtedy miałam w normie
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-27 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
ERKA / U
śniadanie: bułka którą sama upiekłam pełnoziarnista z freskiem czosnkowym ![]() 2 śniadanie: 2 jabłka zielona herbata obiad: 150 g fasolki szparagowej, pulpet kolacja: serek homogenizowany waniliowy z cynamonem ![]() bylam jeszcze glodna więc zjadlam pol bulki takiej jak przy sniadaniu z freskiem czosnkowym mmmm<3 co o tym sądzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U (w stronę P):
I zupa mleczna jak zawsze (2 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki muesli, łyżeczka siemienia, garść rodzynek - zalane szklanką ciepłego mleka 2%z miodem), kromka orkiszowca z masłem, plastrem żółtego sera i ogórkiem, czarna kawa kawa z czekoladą (na uczelni z automatu) II. 2 garści makaronu świderki (ugotowane oczywiście ![]() mięta + kawa = nauka ![]() III. 2 kromki z masłem - jedna z ogórkiem i camemberten, druga z dżemem, kawałek pomarańcza kubek kiślu z dodatkami (2 markizy czekoladowe, 5 orzechów laskowych w czekoladzie)
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-01-27 o 18:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
- owsianka z bananem, serkiem wiejskim i masłem orzechowym,
kawa z mlekiem - jogurt pitny mlekovity o smaku kawy z guaraną , 250ml -grahamka z pomidorem, jajko na miękko, kiwi -mandarynki, śledź korzenny(rolmops) - solidna porcja sałatki z kurczakiem, ryżem, kukurydzą, ananasem, orzechami włoskimi, rodzynkami,selerem konserwowym, jogurtem i majonezem
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie : -bułka żytnia z maslem i twarogiem z czosnkiem - kawał chałki z Nutellą pomrańcza II śniadanie : 180 g serka homo. czekoladowego z orzechami i rodzynkami, saszetk (50g) płatków pszennych z suszonymi owocami, gruszka, pomarańcza obiad: 4 duże naleśniki z mięsem mielonym podwieczorek: banan pieczony z łyżeczką sosu toffi, szklanka gorącej czekolady kolacja : rogal obsypany makiem z masłem i pasztetem drobiowym ( grubym plastrem), 2 kromki chleba żytniego , jedna z twarogiem, druga z Nutellą, pomarńcza po :ten sam rogal z maslem i dżemem
#1350 |
Zadomowienie
|
cześć, długo czytam wasze posty, jeszcze niedawno moje jadłospisy nadawały się do niczego mam 'resztki' ed, jednak rodzice i przyjaciółki pomogły mi się wygrzebać z czegoś, co zaczęło podejrzanie przypominać an.
Śniadanie: paluch graham z masłem i szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem, II śniadanie: garść paluszków solonych, 2 mandarynki, kawa zbożowa taka jak poprzednio Obiad: talerz zupy ogórkowej z ziemniakami i marchewką Deser: jabłko, mandarynka jakaś marchewka wpadła Kolacja: duży jogurt truskawkowy, kilka krakersów (jakoś nie miałam apetytu, przeważnie jem na kolację 2 kromki chleba żytniego z szynką) W ciągu dnia około litr wody, herbata. co mam zmienić? prawdę mówiąc delikatnie, co jakiś czas tyję kilka dag na tym co jem, bo wcześniej odżywiałam się tragicznie. moja waga jest już w normie. walczę o @. teraz mam ferie, ale gdy chodzę do szkoły mój jadłospis wygląda mniej więcej tak: 7.00 owsianka- szklanka mleka 3,2%, 3 łyżki płatków, łyżeczka cukru 11.00 2 kromki złożone z masłem, szynką i ogórkiem, papryką 15-15.30 obiad (spaghetti/filet z kurczaka z ziemniakami i surówką/kluski/pierogi/żurek/pomidorowa- normalne rzeczy) potem przegryzam marchewkę/mandarynkę/jabłko 18-18.30 2 kromki z masłem i szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem czasami jem trochę orzechów pod wieczór, ale mój żołądek ciężko ogólnie znosi orzechy i boli mnie brzuch po nich. co o tym sądzicie? co jest do zmiany? zaznaczam że nie przepadam za serkiem wiejskim, homogenizowanym, serem żółtym. ![]() Edytowane przez fleur94 Czas edycji: 2011-01-27 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.