|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() witam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
![]() Witajcie, mam 29 lat skończone zresztą tydzień temu. Co do tygodnia ciąży to już sama nie wiem co mam myśleć- wg OM to termin na 22 maj, wg I usg gdy moja ginekolog sprawdzała pęcherzk ciązowy to było już 8 dni później, kolejne usg (11 t) potwierdziło to 8dniowe opóźnienie. Moja ginekolog jednak brała jednak ten pierwszy termin i tak też gdy wg niego wypadł 20 t umówiła mnie na usg połowkowe. Lekarka mnie "pogoniła" mówiać że to dopiero 18 tydzień!!! (opóznienie już 16dniowe) a ponieważ mam problemy z serduchem niedomyklanośc, wypadanie obu zastawek to powiedziała, że na takim małym serduszku nie podejmie się oceny. A ECHO mi się nie należy bo mam za mała wadę serca. Moja ginekolog zapisała mnie wieć do innego lekarza- świetnego w ocenie serduszek, żeby mi zrobił wreszcie to usg i echo jeśli zajdzie taka potrzeba.No i miało to być już w 22 t wg USG lub 21t wg I USG. Lekarzowi podałam od razu już ten późniejszy termin, że niby 21t ale potwierdził, że malenstwo ma gabaryty na 20 t i skoro to 21 to jest malutkie ale miesci się już na granicy normy. Więc na razie stanęło że to bedzie 30 maj. USG niby dobrze, z opisu wynika, że nie ma się czym martwić (ddo gin idę we wtorek) ale lekarz swierdził, ze moje maleństwo ma rozszczep wargi i że prawdopodobnie też podniebienia. Chce mnie widziec za miesiąc i zrobi mi echo już na NFZ bo maleństwo ma wadę pozasercową. Nie dośc że takie malutkie (313 g) to jeszcze biedniutkie. Tak mi smutno. Od zmysłow odchodzę czy wszystko w porządku z nim jest. Oboje zmężem jesteśmy bardzo wysocy więc sadzilam, że dzidzia też taka będzie a tu takie chucherko małe. Od dziecka jestem chuda jak patyk, ważę tyle co nic a brzucha prawie nadal nie mam. No i jak mam się nie martwić??? Żeby było tego mało od 10 t jestem pod opieką diabetologa bo po krzywej cukru wyszła nietolerancja. Na początku prawie nic nie wolno mi było jeść, teraz jest lepiej ale... ech tam... No i padła nam nie znowu czarna rozpacz- w sobotę zaczęły mnie swędzieć dłonie, takie małe krostki-grudki mi wyszły, w niedzielę nie mogłam już wytrzymać, od pon twarz mam jakby pod skórą ktoś wysypał mi kaszę manną- myślałam, że to jakieś uczulenie, ale to nie przechodzi- wczoraj doczytałam o cholestazie- matko kochana- zasnąc nie mogłam- dziś z rana poleciałam zrobuić wszystkie możłiwe próby wątrobowe- czekam na 15 i nie wiem co mam ze sobą zrobić?? Błagam- wesprzyjcie mnie bo oszaleje!!! A i najważniejszego nie napisałam- kolejny ogonek do kolekcji ![]()
#903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |||||
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() i uwaga ![]() ![]() ![]() matallewar GRATULUJĘ EDWARDA !! i dobrze, że wiecie o nereczkach. będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a bym miała prośbę do Ciebie: czy orientujesz się, ile dostanę od szefowej za niewykorzystany urlop wypoczynkowy? pracuję w firmie od 1,5roku, zarabiam co miesiąc najniższą krajową 984,15 netto i wykorzystałam 9dni urlopu, zanim poszłam na zwolnienie. ciekawi mnie ile mi się należy, za bodajże 12dni.... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
i bardzo mi przykro ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Wtajemniczenie
|
Wydaje się w porządku
![]() A może poszukaj jeszcze opinii użytkowniczek tego wózka, chyba że już czytałaś: http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...-air-p6460.htm http://www.ceneo.pl/;0152239962-10.htm Cytat:
![]() ![]() Dobra, lecę pod prysznic bo już 10 a ja w piżamie ![]() Acha chciałam Wam napisać, że cyce mi się zasuszyły więc nie muszę już nosić wkładek ![]()
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja trzymam kciuki ![]() ![]() My tu jesteśmy od wspierania, więc pisz w każdej chwili ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Wtajemniczenie
|
co do wózków to widziałam ostatnio babkę, która po śniegu jechała spacerówką chicco z kółkami piankowymi. masakra! od razu postanowiłam, że koła tylko pompowane już na 100%, bo wcześniej się wahałam.
a i pochwalę się, że od 3dni nie wstaję w nocy na siusiu ![]()
![]() |
#908 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki !!!
Jak ja Was nadrobie ![]() 1 dzien i 20stron ![]() to chyba nie mozliwe. jakos wczoraj nie miałm czasu i dzisiaj tez to nie najlepiej wyglada,wiec jtro pewnie bedzie 50str. Julka mnie dobija masakra,normalnie chyba mam depresje ![]() a wczoraj czytałam sporo o eko rodzinach. Czy któras z was moze myśli lub juz uzywala pieluszek wielorazowych??
#909 |
Zakorzenienie
|
przyszedł czas i na mnie by chwalić się brzuchem
![]() jedno w piżamce jest z 30 listopada a to drugie z dzisiaj.
![]() |
#910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy Twoja szefowa zawsze płaci za urlop?? Pytam, bo wg KP ( kodeks pracy ) ekwiwalent należy się tylko, gdy umowa o pracę ulega rozwiązaniu. W innym przypadku zaległy urlop należy wykorzystać ( teoretycznie ) do końca marca, a jak w Twoim przypadku po urlopie macierzyńskim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Rozeznanie
|
Cześć,
w końcu Was nadrobiłam i informuję, że wczoraj byliśmy na usg połówkowym i będziemy mieli synka ![]() Czułam niesamowitą ulgę, kiedy dr sprawdzał narządy po kolei, opisując je głosem lektora i za każdym razem wypowiadał magiczne słówko "prawidłowe". Na koniec zapytał czy chcemy znać płeć i życzył, aby malec rozwijał się tak dalej ![]() ![]() Byłam zaskoczona co do płci, przeczuwałam bardziej córeczkę, nawet śniła mi się kilka razy, a tu niespodzianka. ![]() Wczoraj był zdecydowany wysyp siusiaków. antropia gratuluję synka! Mamy niemal identyczny tp. eweska i aliczka wyglądacie świetnie, brzuszki już naprawdę pokaźne, a Wy promienne ![]() mimbia Twoja stylizacja ślubna bajeczna, buty i szarfa miodzio!! Sama zastanawiałam się długo nad takim rozwiązaniem jednak wygrała klasyka. kasiu życzę, aby Twoje marzenie się spełniło i współczuję, ze musiałaś przez to wszystko przechodzić. ![]() Paulizia fajnie, że spędzisz trochę czasu z mamą i babcią. Trochę Cię porozpieszczają i zrelaksujesz się przed godziną "0". anula Twoje zakupy są zawsze takie śliczne, rozpływam się przy wszystkich sukienusiach, które wklejasz ![]() ![]() Herta_h, gratuluję synka i zgadzam się, że nie mamy takiego pola do popisu przy chłopakach. matall gratuluję synka, duży chłopak, zdjęcie buźki super! Tak jak piszesz dobrze, że poszliście na dodatkowe badanie, bo będziecie wiedzieli na co zwrócić większą uwagę przy następnym badaniu. mama optymistka gratuluję syneczka i zgadzam się z Tobą całkowicie, co do podeiścia do diety w ciąży. We wszystkim należy zachować umiar. Vanes wg mnie, za bardzo skupiasz się na swojej wadze. Piszesz, że zaczęłaś tyć w 20t i dlatego przeszłaś na dietę, ja jestem w 21t i mam +9kg. Nie czuję się z tym najlepiej, jednak zdaję sobie sprawę, że taki urok ciąży i mój wygląd nie jest teraz najważniejszy. Kiedy czuję się głodna to jem, bo w przeciwnym wypadku moja samopoczucie się pogarsza, a to na pewno nie jest dobre dla dziecka. Ja cały czas pracuję, prowadzę normalny tryb życia, nie objadam się, jem zdrowo a kg lecą w górę jak szalone. Sprawa tycia jest kwestią indywidualną, bo u każdje inaczej waży łożysko, macica, wody płodowe czy choćby biust. Mój z C przeskoczył w E, więc zmiana naprawdę duża. Tak jak pisała Aga, ilość przybranych kg nie jest równoznaczna z łatwością ich zgubienia. Wydaje mi się, że powinnaś bardziej uwierzyć w siebie i nie przejmować się tak bardzo wyglądem zewnętrznym. Nie bez znaczenia jest też zachowanie Twojego faceta, powinien Cię bardziej wspierać. Tyle cytowałam, że połowa zniknęła. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do pieluszek. nie wiem, to będzie 1dziecko i będę używac pampersów
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam kochane w piątkowy poranek
![]() Ja już śpię normalnie, no trochę mi dokuczała ta pachwina ale nie jest źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To ja sobie myślę, że jak teraz nie mam brzucha, to jaki ja mam miec w 9 miesiącu? Powariowali normalnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a widzisz... wiem, że jednej koleżance płaciła za urlop, ale ona szła jeszcze na wychowawczy. myślałam, że mi też kaska wpadnie, ale widzę, że pewnie będę musiała go wykorzystać po macierzyńskim. a ona musi mnie poinformować, o decyzji, jaką postanowiła z tym urlopem? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
bzyczka1 Śliczny brzusio
![]() Mango08 Gratuluję chłopaka ![]() Wow, naprawdę chłopaki nam polecieli serią xD
![]() |
#917 |
Wtajemniczenie
|
omg! o 13 chłopców więcej, niż dziewczynek u nas na wątku
![]()
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie- ja mam lepsze i gorsze dni.
W lepsze wierzę, ze wszystko będzie super a w gorsze ryczę jak bóbr. Mam nadzieję, ze będzie tylko warga bo z nią to mały problem- gorzej z podniebieniem. I tak Was czytam, że Wasze brzdące takie duże to.... ![]() Cukrzycy nie mam- tylko nietolerancję (na szczęscie) ale koszmarnie się boję tych dzisiejszych wyników. No tak się do mnie pech przyczepił, że nie wiem....
#919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
a ja w zasadzie nie wiem ile moja mała waży... nie wpisała mi gin na tej wizycie i zapomniała chyba powiedzieć...Wiem że w 21 tyg ważyła prawie 380 g... to ok? Jak Wasze dziewczynki ważyły w tym tyg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja dziś niestety nie po najlepszej nocy :/ Nos miałam zatkany (z reszta nadal mam) chyba się zaraziłam od Tżta ;( przeziębienie mnie bierze dlatego zaraz wyruszam do apteki po prenalen ![]() Matall- gratuluję siusiaka ![]() ![]() Kurcze, teraz tyle chłopców się rodzi. Ja nie wiem jak niektórym z Was udało się "zrobić" dziewczynkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Mango08 chłopaki góra
![]() ...ale mi dzis mały tańcuje hihh Jeszcze sie wam pochwale ze byłam wczoraj w sklepie z wózeczkami i jestem juz w 100% pewna ze chce Roana, Marite ![]() ![]() mazianka81 co do eko mam to guru w tej sprawie w mojej opini jest moria ![]() Ja się staram jak moge byc eko ale mieszkanie z mama mnie troche w tym ogranicza, w koncu to nie tylko mój domek i musze sie co do niektórych spraw dostosować. Mysle ze pieluszki bede używać jednorazowe :/ nie bijcie... Oglądałyście w TVN o tym happeningu matek karmiących? ale jaja!! ![]() Na znak protestu, po tym jak jedna z matek wyproszono z centrum handlowego bo karmiła publicznie dziecko piersią. Spora grupa matek karmiących zrobiła to w tym samym centrum na "trzy, czte, ry" hiihi ale fajne mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i od 21tc nie wiem ile przybrał mój chłopczyk :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko mi spać nie daje, obraził się za podglądanie go znów ![]() Nie lubi usg, oj nie, tyłkiem się wystawia, a potem kopie jak szalony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mango.... gratuluje ogonka !! Ja miałam tak samo jak Ty - tzn byłam przekonana ze facecik a tu dziewuszka ![]() ![]()
![]() |
#927 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piszesz, że na usg wszystko wyszło dobrze więc skąd podejrzenie tego rozszczepu? We wtorek idziesz na usg? Wiesz, rozszczep wargi widać dokładnie na usg 4d. A w ogóle to się nie nastawiaj, że to jest już przesądzone bo znam mnóstwo przypadków, gdzie lekarze dopatrzyli się przeróżnych wad na usg a później dzidzia rodziła się zupełnie zdrowa czego Ci z całego serca życzę ![]() Urósł sporo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to teraz po wieściach od vipka i mango mamy 25:38 ! ![]()
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim mamom! Jaki wysyp chłopców!! Może mnie też się poszczęści...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mówił lekarz co moze byc przyczyną tego rozszczepu? jka kiedys słysząłam ze jak sie pali w ciazy to moze powstac taka wada. ale nie wiem czy sa na ten temat jakeis badania przeporwadzone. ale to jeszcze nie potwierdzone wiec moze nie ma sie co bac. trzymaj sie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.