|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
bo za wizyty prywatne mają płącone extra i to nie małe pieniądze więc jak już którejś się uda to się stara a za głupie 800zł to po co maja być miłe i się wzdrygać
aniko cóż z ciebie za temperamentna kobieta ![]() bardzo dobrze powiedziałaś
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
matallewar - szkoda
pozostaje mi tel do gina - męczy mnie to cholerrstwo ) rzeczywiście super duży mój Szymuś w 23 ważył 700g a 24 ważył 800 gr! wielkie mamy chłopaki .kolejne usg dopiero za tydzień, a boje się zobaczyć ile będzie ważył - mam nadzieje, że dalej wszystko OK. the_saniuś dzień dobry Kochana - jak sie czujesz? czy dobrze widziałam, że pisałaś że coś Cie bierze i grtuluje usg 3d - ja ciagle sie waham ![]() eweska - daj spokój - ja chyba nie nadrobie nigdy - tempo tutaj mnie po prostu przeraża - jak sie czujesz? dawno nie wchodziałam a chyba nie doczytam - jak po usg bo tego też nie widziałam?!. daisy - to jednak zostaje mi dzwonienie nachalne do gina choler***two męczy .violisia - mnie tez rozwala jak widziałam kiedyś babke w empiku siedziałąm w "czytelni" i karmiła.... masakra ![]() vipek - tak jak pisały dziewczyny - w razie czego zawsze można operować, oby się okazało że nie trzeba!!! ale najważniejsze żeby maluszek się urodził zdrowy - całą resztę można naprawić, choć nie zazdroszczę Ci stresów, nerwów, ja bym cały dzień i noc płakała, jestem panikarą .moria - chciałam zapytać a propos wóżka, możesz powiedziec czemy XA a nie XQ? zastanawiam się włąśnie nad tym XQ, ale nie wiem co przemówiło w Twoim przypadku za XA. |
|
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie mam zielonego pojecia kochana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, mój gin podejrzał od tyłu między nóżkami, też się bezczelnie nie rozkraczyła, bo wstydliwa jest jak na dziewczynkę przystało ![]() pędzicie jak szalone, siedze w domu ale i tak mam mnóstwo nadrabiania jeny ![]() byłam z Zosia na spacerze, Zosia zabrała misia w wózku i o dziwo twardo z nim jeżdzila ( a ja myslalam ze pół spaceru będe musiała wózek tachać) teraz śpi ![]() też się chyba połoze ale najpierw zjem płatki z mleczkiem
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-28 o 12:14 |
||
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
totalnie to niezrozumiałe dla mnie... kobieta kobietę ktora ma matka zostac tak traktuje...troche empatii wystarczy.. człowiek za przeproszeniem posrany ze strachu o własne dziecko jeszcze musi walczyc o jakie takie traktowanie... ja tez w piatek -dzisiaj zaczynam kolejny tydzien 22 ![]() mój gin mówi że z maluszkami to trzeba umieć rozmawiać..tu poklupać, tam popukać, poczekac chwilę jak trzeba..
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2011-01-28 o 12:16 |
|
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
w ten mroźny dzionek
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie w kolejce to jakby ciezarnych nie widzieli... kiedys byłam w kolejce u internisty i mialam wejsc bez numerka jako ciężarna z widoczną ciążą, i byłam wnluźnym swetrze i brzucha nie bło tak bardzo widać to mnie tak baba zje.... że wchodze bez kolejki ze masakra dopiero jak jej powiedziąłm ze jestem w ciazy to az sie czerwona zrobiła i zaczeła pzepraszac. jestem zarejestrowana dzisiaj do lekarza wiec moze sie dowiem co mi ztym gardłem ejst. oby nie jakas swinak. albo chyba nie takei sa objawy?
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj nie mogłam usnąć ,a dzisiaj nie mogłam wstać masakra jakaś
|
|
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie to pomoglo przy 2 razieandziotka, a potem długo jeszcze czekałas w szpitalu? Ile musi byc rozwarcie?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-28 o 12:19 |
||
|
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
aniko - a jak te bąble już wyskoczyły to jakie konkretne maści? ja kompletnie nie wiem, przed ciąża zawsze hascovir a teraz nie mam pojęcia co.
ja tez Violisia - to Ty kochana od dzisiaj zaczynasz 7mc ja jeszcze tydzien i 2 dni .o i listopadowa też - ostatni trymetrrrrrrrrrrrr .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-28 o 12:19 |
|
|
|
#1000 | ||
|
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
co do przewijania, u nas w centrum tak samo, niby odwalone, ale te miejsca to porazka.. powodzenia w mierzeniu kiecuszki Cytat:
|
||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pamiętam jak wychodziłąm od gina i ponieważ w czasie wizyty wziął próbke do badania i miałam dopłącić w kasie i donieśc jej fa by widziąła ze zapłącone. I wracam z tym świstkiem, kobiety mnie widzialy ze 3 min temu wychodizłąm z gabinetu, pytam się która ostatnia bo musże fa lekarce pokazać a jedna z ryjem (za przeproszenie) na mnie ze za długo tu czekają i nikogo nie wpuszczą.Matko jedyna- powinna się leczyć kobieta na głowę a nie do gin chodzić. Też jej powiedziałam, że aż w pięty poszło- że jest chyba głucha bo chce tylko fa donieśc a nie drugi raz na fotel siadać. Świnkę miałam dawmo temu ale pamiętam,ze oprócz bólu gardła miałam na szyi z jednej strony potwornie spóchnięte- tak, ze szyja była prawie na równi z żuchwą. To powiększone węzły chłonne więc jak z szyją jest ok to raczej po prostu jakieś ostre zapalenie gardzioła.
|
|
#1003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby poznac płec maluszka no i fajna pamiątka - buziulka![]() a no coś mnie bierze chyba coś w gardle mam dziwny posmak i troszkę boli, no i rano czułam jakbym gorączkę miała, ale nie miałam. uda też mnie bolały...Cytat:
kurde to jak taki ból miałaś a to tylko 1cm był. huhuuuuumam nadzieję, że rozłoży choc trochę nóżki ![]()
|
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
ooooooooooooo ...... musze spróbowac daisy ten lód
wczoraj przykładałam cytrynę, ale wolałam ją zjeść (wogóle ostatnio muszę wciągnąć cytrynę bo inaczej nie daje rady )Grazin - jakbyś miała świnkę to byś tak wyglądała a wydaje mi się że może masz podrażnione po prostu.the_sania - nie wiem, znam płeć, jakoś nie wiem czemu mam opory co do 3d.... durnam .dziewczyny jaka jestem dzisiaj głodnaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! masakraaaaaaaaaaaaa! a siedze wpracy i nie mam już co jeść chyba trzeba będzie iść do kantyny, ale tam takie sobie jedzonko.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-28 o 12:25 |
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
własnie czytam wasze posty dotyczące pościeli wiem że z Andychowie w "Adropolu" jest dośc tanio no i na promocje można akurat trafić także jak ma któraś blisko to może sobie zobaczyć, ja niestety mieszkam daleko ale mój mąż był tam wczoraj i kuił komplecik do wózka z wypełnieniem za całe 16 zł
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
a faktycznie dzisiaj piątek wiec i ja zaczynam kooejny tydzien
![]() 26 !!!
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozwarcie ma mieć 10cm |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Co do usg to tu opisałam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4752 i zdjęcie brzuszka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=21 Przepraszam że odsyłam do postów, ale nie chce mi się znowu tego samego pisać
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj zrobiłam tak, że wzięłam zeszyt i zaczęłam zapisywac fajne zestawy 6el. (bo tylko takie mnie interesują) w dobrej cenie . i przy kazdym sprzedawcy sprawdzałam koszt przesyłki i co jeszcze mogę u niego kupic, zeby wyszlo jak najtaniej.
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć tanio nie mają w sklepach może na miejscu taniej
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki spadam coś zjeśc, bo mi się łapy trzęsą z głodu. a to dipero 3h od śniadania minęły
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz kupiłam przed porodem mnóstwo rzeczy u kolesia ze przyszedł mi wielki karton do domu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
a ja policzylam ciuszki dla dziecka i leze
boze jak boli ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1016 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() babeczki w kupie razniej:P!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 3 trymestr??!! FAKTYCZNIE ja jednak sobie licze po swojemu bo inaczej mi sie meisza, i zawsze 12 zaczynam kolejny miesiac hehe no ale ksiazkowo to juz chyba 7
|
||||
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co? może spróbuj tych plastrów, kosztują ok. 25 zł, a są naprawdę komfortowe, w ogóle się opryszczki nie czuje, a jak kupisz te na noc, to można je nosić całą dobę, a przyspieszają gojenie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Produkcja nadal trwa w zastraszającym tempie
![]() Witam kolejne nowe mamuśki Kwiatecek gdzież ten twój brzucholek malutki Dzidzia zdrowa i ładnie rośnie tak?Wielkość brzucha nie ma znaczenia,jeszcze cię wybije zobaczysz. Aguś jak dlamnie wózek,który wybrałaś jest rewelacyjny,zwrotny i waga też ok.Ja bym się nie wachała. Kobietki ja dziś u gina byłam,zbadała i wszystko ok.Usg też robiła i płeć naszej niuńki się nie zmieniła jest CÓRA .Teraz to już zacznie się zakupowe szaleństwo ale koniec z rózowym póki co ,mam już za dużo w tym kolorze![]() Co gotujecie dziś dobrego na obiadek? Zachciało mi się ziemniaczków z koperkiem +jajko sadzone+kefir i suróweczka,a że tz nie lubi to dla niego zapiekankę ziemniaczaną zrobię. Juz głodna jestem Teraz wracam nadrabiać to co naskrobałyście
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mnie jakoś na prawdę martwią te rozwarcia nacinania i inne nieprzyjemne sprawy związane z porodem boję się tego jak ognia
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
tak na miejscu n apewno jest taniej,nawet czasem taniej niż w ich skelpiku internetowym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

pozostaje mi tel do gina - męczy mnie to cholerrstwo
) rzeczywiście super duży
i grtuluje usg 3d - ja ciagle sie waham 

tak jak pisały dziewczyny - w razie czego zawsze można operować, oby się okazało że nie trzeba!!! ale najważniejsze żeby maluszek się urodził zdrowy - całą resztę można naprawić, choć nie zazdroszczę Ci stresów, nerwów, ja bym cały dzień i noc płakała, jestem panikarą
.
ale nie jest tak, że jak dzidzia miała np na ostatnim usg zaciśnięte nóżki to zawsze je tak trzyma, co? chyba czasem rozwiera? 
. Dziś zaczął się 28 tydzień

Czekamy na Ciebie fasolko