|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
kathy na pewno napisze bo jestem ciekawa co i jak z nim bedzie
![]() ![]() ![]() a dzisiaj kupilam pianke sayos volume, kolezanka ja ceni wiec moze cos da ![]() anakazar ja go uzywalam, jak cala serie zreszta, i lubilam ale silikon wiem ze ma (chociaz 4 miejsce to nie jest zle). natomiast szampony, ktore polecala Ci kathy sa zdecydowanie lepsze do tego zadania i tansze ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
Dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ale ³adne te kolory Wam wychodz±, kolejny sliczny....a ja sie boje farbowac ![]() Kathy - to prawda, Ty wiedze posiadasz - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Hej ja niedawno farbowa³am w³osy na rudo tzn....mia³ to byæ piêkny jasny rudy ale wyszed³ czerwono-pomarañczowy....farba nazywa³a siê Ce-Ce.....makabra ju¿ nigdy wiêcej samodzielnych eksperymentów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
CORELIPS
Wiadomo¶ci: 8 342
|
podarujê Wam minifotkê przedstawiaj±c± w³a¶nie moje w³oski. a Wy b±d¼cie tak mi³e i okre¶lcie jaki to kolor (malujê henn± venitk±, raz orzechowy, raz miedziany hi) i pomó¿cie dobraæ kolorek jaki¶
![]() najlepiej henna.. bo có¿ innego.. nic mi nie z³apie ![]() a koñcówki mam niemal¿e czarne <szatan> |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Wtajemniczenie
|
sylvia doll myslalam, ze dasz sie namowic na farby, o hennie jest inny watek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() justa ja uzywalam ce-ce i calkiem ja lubilam ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
CORELIPS
Wiadomo¶ci: 8 342
|
rudo¶æ... <3 mrrh!
cieeemniejsze koñcówki prezentuj± siê o dziwo fanie, i ka¿dy mówi, ¿e chcia³by taki efekt uzyskaæ przez przypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 276
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co zd±¿y³am wyczytaæ to radzicie nie u¿ywaæ olejów do pielêgnacji,bo farba sp³ywa szybciej? A szkoda,bo ja w sta³ej pielêgnacji mam olej kokosowy i w³osy s± po nim ¶wietne. Podziwiam tutaj wasze samodzielne farbowanie,ja bym siê nie odwa¿y³a póki co.Doczytam sobie w±tek i je¶li bêdzie mi dobrze w rudym to mo¿liwe,¿e i ja pokombinuje sama.
![]() |
#3338 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Cytat:
![]() ![]() Te¿ by³am bliska ¶ciêcia w³osów, ale szkoda mi, bo jednak rrude i d³ugie to to co tygrysy lubi± najbardziej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem tu nowa i bardzo potrzebuje pomocy...!! Strasznie chodzi³ za mn± rudy, ale chcia³am taki ladny stonowany rudy, nie pomarancze czy ostra marchewe. Mia³am farbowane br±zowe nie ciemne wlosy ale tez nie jasne, wiec posz³am do fryzjera. Fryzjerka rozja¶ni³a mi w³oski, po³owe, co drugie pasmo do blondu i na³ozy³a jaka¶ mieszankê farb rudych. Efekt nie za fajny, koncowki mam dosc ladne i ten ciemniejszy rudy tez, ale gora przy g³owce okropna, czerwien, pomarancz itd. Mi to nawet rudego nie przypomina, przynajmniej nie cos takiego chcia³am... I mysle co teraz zrobic zeby uzyskac taki ciemniejszy spokojny rudy??? Jak uwa¿acie gdybym zafarbowa³a wloski garnierem 743 to wysz³o by cos w miare spokojnego? Bo mycie w³osków nie pomaga, te rozjasniane po prostu wyszly za jasne i gdy myje to robia sie coraz bardziej pomaranczowe ![]() Bardzo prosze o jaka¶ rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Wypadanie w³osów: Raz na jaki¶ czas w³osy wypadaja wiêcej ni¿ normalnie poniewa¿ przechodza w fazê która w³a¶nie do tego prowadzi (jest to nie uniknione). Faza ta trwa od 2 do 5 miesiêcy. Po wypadniêciu w³osa mieszek w³osowy nie ulega uszkodzeniu lecz ponownie wraca do fazy wzrostu i cykl siê powtarza.W³osy rosn±ce, odpoczywaj±ce i wypadaj±ce s± rozmieszczone losowo. Na zdrowej g³owie oko³o 10% w³osów znajduje siê w fazie spoczynku, dlatego wypadniêcie 100 w³osów dziennie jest czym¶ normalnym i zauwa¿alne jest jedynie podczas mycia czy czesania w³osów. Niepokój powinno budziæ zjawisko tracenia wiêcej ni¿ 100 w³osów dziennie. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Moni@ i Julianna ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
U¿ywa³am ca³± seriê od szamponu po serum maj±c nadziejê ¿e to co¶ da ale efekt by³ taki sobie w³osy wygl±da³y ³adnie jedynie po myciu, ale nadal by³y zniszczone o regeneracji nie by³o mowy, w³osy by³y coraz s³absze - poniewa¿ s± to bardzo silne kosmetyki które daj± natychmiastowy efekt polepszenia stanu w³osów poprzez dok³adne oblepienie ³odygi - co w efekcie przy nie umiejêtnym u¿ywaniu (oczyszczanie z nadmiaru oblepiaczy) mo¿e doprowadziæ do obci±¿enia oraz zablokowania przed sk³adnikami od¿ywczymi. Jeszcze jedna wa¿na rzecz która wprawia mnie w ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3342 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
![]() ¿e co proszê?? kathy - proszê, powiedz ¿e to ¿art.......... bo ja pierwsze s³yszê, ¿e mo¿na czegokolwiek nie wykazaæ w sk³adzie. To sprzeczne z naszym prawem. Sk±d to info, ¿e patentowe mog± nie byæ ujawniane? ![]() Je¶li to prawda, to analizowanie sk³adów przed zakupem jest psu w d....
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3344 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -aloes wiadomo fajne w³a¶ciwo¶ci, po czym w domu patrzymy na sk³ad produktu a tu ,,aloes,, na 15 miejscu w sk³adzie, czyli dzia³ania nie ma albo znikome. To tylko przyk³ad ale tak w³a¶nie czêsto siê zdarza. Kiedy¶ trafi³am na produkt do w³osów z keratyn± - tzw keratyna w p³ynie, po przeanalizowania sk³adu dowiedzia³am siê ¿e keratyny tam nie ma. ![]() ![]()
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dlatego min.myje nim w³osy i mam fajne,zdrowe ca³y czas-nie tylko po umyciu.Jedyny defekt jaki mam po nim to to,¿e przyspiesza mi przetuszczanie-ale to raczej normalne,bo jest to szampon nawil¿aj±cy. To ja nie wiem ju¿ nic ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Posz³am przeanalizowaæ sk³ad i rzeczywi¶cie nie ma nic ten szampon warto¶ciowego-3 lata my³am w nadzieji,¿e robiê bardzo dobrze swoim w³osom ![]() Muszê poszukaæ innego,tylko jakiego?ech...
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przepadam za silikonami w szamponach, ale je¶li ci pasuje - to u¿ywaj pamiêtaj±c o tym aby od czasu do czasu porz±dnie oczy¶ciæ w³osy zwyk³ym szamponem ma³osk³adnikowym. Amodimethicone - polimer silikonowy - ³agodny silikon usuwalny za pomoc± ³agodnych ¶rodków myj±cych bez SLES . Dodany po to aby u³atwia³ rozczesywanie, zapobiega spl±tywaniu. Stosowany jest zarówno w preparatach do stylizacji w³osów takich jak aerozole, pianki oraz w preparatach kondycjonuj±cych w³osy np. w od¿ywkach, maskach (i tu siê sprawdza najlepiej). PPG-5 i Polyquaternium-6, to podobna grupa polimerów która jest dodana do tego szamponu. Dlatego moim zdaniem jako szampon oczyszczaj±cy nie bêdzie siê nadawa³.
![]() |
#3348 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale duzo piszecie
![]() to po kolei anakazar ja tez mialam wlosy ok, przez caly czas stosowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kathy na te odzywki keratynowe tez sie nabralam ![]() ![]() mysle, ze w skladach czesto cos tam pomijaja, niemniej jesli jakis skladnik jest chroniony patentem tym bardziej powinien zostac ujety w skladzie, opcjonalnie jesli jest w trakcie uzyskiwania patentu powinno to zostac zaznaczone na opakowaniu ![]() mnie najbardziej wkurza wlasnie to "setne" miejsce w skladzie tego najlepszego kosmetyku dla ktorego my kupujemy dana rzecz ![]() ![]() ![]() rozstrzepaniec moje wlosy nie wypadaja jakos, ale sa oklapniete znowu ostatnio ![]() ![]() po vitapilu mozesz miec krostki bo z tego co kojarze masz male dziecko, a on nie jest przeznaczony dla karmiacych mam np ![]() ![]() justa sorki, faktcznie przeoczylam wlasnie 8.45 uzywalam i byl ognisto rudy, z czerwienia, ALE dlaczego ktos dal Ci tam machon??? przeciez wiadomo bylo, ze efekt bedzie marny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mo¿ecie mi napisaæ jakich wy obecnie u¿ywacie szamponów?ja siedzê w sk³adowym i w kwc w poszukiwaniu nowego,ale co z tego jak znowu muszê uwa¿aæ czego bêdê u¿ywa³a przy pielêgnacji rudzielców...
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawdê to nie ma idea³u i ka¿demu pasuje co¶ innego, ja ca³y czas co¶ testujê, nie zawsze (niestety) te organiczne i ma³o-chemiczne sprawdzaj± siê na naszych w³osach farbowanych. W ka¿dym razie szampon Fitomedu pasuje w wiêkszo¶ci ka¿demu.
#3351 |
Wtajemniczenie
|
anakazar ja uzywam rozwego szamponu dla dzieci z rossmana , oprocz tego czasem zielonej schaumy bez silikonow, ewentualnie ostatnio alpecin c1.
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziêkuje.
W³a¶nie siê przymierzam do fitomedu.
#3354 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 937
|
Witam
![]()
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() w sumie moze cos w tym byc, chociaz mysle, ze nie ma az tak wielkiej roznicy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
kathy - ró¿owy dla ksiêzniczek?
![]() Ja do wyp³ykania silikonów to najczê¶ciej podkradam moim dzieciom bobini. Czasem myjê niebieskim z rossmanna dla niemowlaczków, ale generalnie mi te szampony za dobrze nie robi±. W moim wypadku silikony mi nie szkodz±, byle raz na jakis czas zosta³y wymyte. Po ostatniej p³ukance octowej, gdzie octu dalam duzo wiêcej ni¿ normalnie kolor nie sp³ukuje sie przy myciu w ogóle... w sumie to i dobrze, bo i tak sa jasne, wiêc gdyby jeszcze sie mia³y wyp³ukaæ to niewiem do jakiego koloru ![]() Morrire Amore - no jasne, ¿e mo¿esz. Licz siê tylko z tym, ¿e kolor bêdzie siê migiem wyp³ukiwa³. Najlepiej przed farb± zrób pigmentacjê. A potem cierpliwo¶ci, zanim kolor sie "zakorzeni" mo¿e zej¶æ kilka farb w odpowiednich odstêpach.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-28 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Agusiaki,
mam na my¶li ten szamponik z Rossmanna Lilliputz fur prinzessinnen ![]()
![]() |
#3358 |
Rozeznanie
|
Tak, widzia³am go
![]()
#3359 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
julianna-p pisa³as wyzej ze aby zmyæ czerwone kolory z w³osów nale¿y umyæ w³oski olejem... Ale nie jestem w temacie, moglabys mi podaæ przyklad czego mam u¿yc?
Bede bardzo wdzieczna, bo walcze z tym problemem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.