|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Mój brat ma 14 lat, to jeszcze trudno ocenić, ale wujcio jest ukochanym wujciem wszystkich dzieci i ma masę znajomych i wszyscy go uwielbiają ![]() Mi może jeszcze nie aż tak widać, ale faluje już mocno, jak się Edward przekręca
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-28 o 14:07 |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Wczoraj widziałam takie- tylko muszę sobie przypomnieć gdzie to było...
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Przez to gadanie o porodach zaczęłam oglądać filmiki z porodów...
![]() I najpierw myślę - aaa... to wygląda straaaaaasznie Ale potem, jak TYLKO OGLĄDAŁAM, jak kładą maluszki na brzuchach mam, to łzy w oczach ze szczęścia i JA TEŻ JUŻ CHCĘ. Ja nie wiem, co będzie na żywo
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta kobieta musiała nie meic w ogole warstwy tłuszczu na brzuchu ja peirdziele oczy mi wyszły z orbit!no nie jestm grazynka tylko Małgosia![]() a co do pościeli, aj tez sie katowąłam prasowaniem jej, aż mnie podczas tej czynnosci tż czobaczyłi sie puknąl w głowe, ze na co ja to prasuje i od tego czasu zaprzestałam:0 jaos dziwnie sie spało pierwsza noc ale przyzwyczaiąłm sie, reczników tez juz nie prasuje i mam swiety spokoJ![]() zawsze mozna do magla zaniesc ![]() Cytat:
!strasznie to przykre ze trzeci urodził sie martwy a mialas jakies komplikacje w czasi eciazy? jkak to sie stało??
|
|
#1115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc może lepiej nie ryzykować i jakby co zamknąc oczy i nie patrzeć hahah
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też już bym chciała tego małego łobuza mieć przy sobie nie mogę się doczekac kiedy przyjdzie na świat
ja chce juuuuuż
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś miałam operację stopy i właśnie widziałam, że mają zamiar się wpakować do sali. Powiedziałam, że nie wyrażam zgody i koniec, a mężowi kazałam stać pod salą i pilnować, bo się bałam, że jak mnie uśpią, to ich wpuszczą licząc na to, że i tak nic nie będę wiedzieć. Ale ja się nie dałam Wiem, że oni też się muszą gdzieś uczyć, ale niech to robią obserwując lub ćwicząc na tych, co się na to zgadzają. Tak samo nigdy nie zgodziłam się, żeby mnie praktykant obciął u fryzjera. Taka już jestem. A tak w ogóle, to witam was serdecznie. Gratuluję dobrych wieści po wizytach u lekarzy. No i chłopcy naprawdę dominują, ale jest też jeszcze sporo dziewczyn na pierwszej stronie, które nie wiedzą, co tam noszą w brzuszku, więc jeszcze wszystko może się wyrównać. |
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widac te ruchy bo cały brzusio mi skacze mam tak jak na tym filmiku tylko tak 10 razy słabiej haha
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nic nie skacze i nie faluje Pewnie za wiele mam tłuszczyku ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
#1121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dopiero od kilku dni widać, a to już 24 tydz. i 4 dzień leci ![]() Myślę, że się doczekasz
|
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwierzyć nie mogę!! ![]() współczuję babeczce, ale też trochę dziwię, że się nie przeciwstawiła Cytat:
![]() ![]() Kasia1361 moja przyjaciółka ma dwójkę dzieciaczków i u niej też jest Martynka i Igorek sie normalnie nie mogłam powstrzymać, żeby Ci nie napisać heh ![]() Cytat:
!! W sklepach też nic nie wypatrzyłam, zresztą wkurzam się jak mają pościel zapakowaną w pudełka i nie chcą wyciągnać, żebym w całej okazałości sobie zobaczyła wrrrJak dla ta babeczka z linku od Mimbi ma bliźniaki!! Z TŻ kiedyś oglądaliśmy ten fimik i on stwierdził, że to na pewno trojaczki, albo nawet pięcioraczki heh |
|||
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też brzuszek podskakuje jak Lilka się zacznie wiercić, ale ja widzę to tylko w momencie gdy kopie wyżej, tak w okolicach pępka. Bo gdy kopie na dole to ja już nic nie widzę
![]() Lolka no ja w sklepach tez tylko we wzorki widziałam. Mam dwa komplety ale one są używane i chciałam kupić jeden nowy, no ale właśnie mamy do tych kompletów ochraniacze i na ochraniaczach jest motyw, a jednym jest miś na zagłówku a na drugim są misie czy coś tam na całym. No i chciałam kupić coś na zmianę co by pasowało do tego ochraniacza z jednym misiem i du** blada. A na all tyle tego że sama chyba nie dam rady tego przeszukać. A może któras z nas trafi przypadkiem mam nadzieję Zaraz mężul wraca z pracy. Zrobiłam dzisiaj bigos na obiad więc zjemy łazanki Nie wiem ale ja nie mam ani wzdęć ani pierdziochów po kapuście i grochu. Ostatnio dwa dni jedliśmy grochówkę i nic, ani jeden pierd
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-01-28 o 14:27 |
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet kopie bardzo lekko No to uzbrajam sie w cierpliwosc
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie mniej wuiecj tak rusza
http://www.wykop.pl/link/534611/dysk...ego-czlowieka/ swoja drogą to przerabane rozstepy ma ta kobieta masajkra
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2011-01-28 o 14:29 |
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee mam nadzieje, ze przejdzie a mi te linki wykop nie dzialaja
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
ja zmykam bo obiadek już naszykowany a mąż w progu
![]() miłego dzionka życzę
|
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
no co ty grazin az tak ci się rusza dzidzia?? wow to mój Kapi musi byc bardzo spokojnym bobo skoro u mnie nie widać jak sie rusza...tylko czuć i to bardzo intensywnie
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam straszne bóle krzyżowe więc bolało jak chole.... ale to był najpiękniejszy dzień mojego życia !!!!!!!!!!!!!!! i teraz szykuje sie kolejny Cytat:
my po drzemce i mam kolejne dwie strony nadrabiania teraz tańczymy z Zosią do piosenek
|
||
|
|
|
#1134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko od tamtej pory bardzo boli pachwina
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie coraz bardziej to widac kilka razy starałam sie top nagrac ale wtedy jajkos sie uspakaja![]() szczególnie wieczorami jak sie połoze to sie uaktywnia
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() ja znowu miałam w nocy ból po prawej stronie....znowu zjadłam apap...moja gin powiedział, że jak będzie bardzo bolało to paracetamol można...ale oczywiście nie codziennie...a mnie już trzecia noc z rzędu boli.... bardzo możliwe, ze to kręgosłupa nie nerki, ale zupełnie nie wiem jak mam sobie ulżyć... co robić by jakoś złagodzić ten ból... boje się kolejnej nocy...wczoraj o 2 w nocy prysznic brałam bo pod ciepła woda ten ból jakiś lżejszy się wydawał... mój tż stwierdził, żebym jeden dzień cały przeleżała i nie obciążała kręgosłupa to może będzie lepiej...tylko ciekawe jak ja mam to wykonać...zaraz muszę leciec do sklepu bo w lodówce pustki...jutro mamy tez dzień zaplanowany... ![]() i wydaje mi się dziwne, żeby kręgosłup bolał tylko jednostronnie...zawsze mi się wydawało, że jak boli kręgosłup to powinno walić po środku...no al może się nie znam... matallewar GRATULUJĘ SIURACZKA nam się wysyp ogonków zrobił ![]() vipek Witam cie kochana a o do porodów..to rozmawiałam wczoraj z koleżanka która rodziła w maju 2009...i wiecie co powiedziała, że bolało jak cholera, ale nie rozczulałam się nad sobą, nie biegała za położnymi co chwile, że ją boli, cichutko sobie leżała i czekała na rozwarcie ... gryząc kołdrę z bólu... powiedziała, że nie rozumie kobiet które narzekają na służbę zdrowia i liczą na to, że cały personel będzie je jogurcikiem karmił podczas porodu... była nacięta, wcześniej wyraziła na to zgodę oczywiście, zszyła ja lekarz który była na dyżurze w szpitalu..miała bardzo ładnie wszystko zszyte.... nie kombinowała z własna położna itp. położne dzieckiem się ładnie zajęły, wszystko pokazały itp. niby nic nadzwyczajnego pomimo tego, ze rodziła w ponoć najgorszym szpitalu w naszej okolicy...zupełna bzdura.... nie wiem kto wystawia takie opinie o szpitalach...pewnie takie paniusie, które liczą na nie wiadomo co... i najważniejsze jak zobaczyła swoja zosie to w jednej sekundzie zapomniała, co przed chwila przeszła...nie mysąła zupełnie o bólu i tym co się działo... po dwóch dniach wyszła i do dzis poród z usmiechem na ustach wspomina...mi chyba już ze cztery razy opowiadała ze szcególami jak to było zyczę nam wszystkim tak lekkiego porodu
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
ja poki co w ogole sie nie boje porodu
jakos tak jestem nastawiona na to, ze to musze zrobic, to jest naturalne i koniec kropka a to czy bedzie bolalo to wiem, z ebedzie jak bardzo, to sie okarze ale moje sloneczko wynagrodzi mi wszystko, byle sie zdrowo i bez komplikacji urodzilo ja sie wrecz doczekac nie moge chcialabym, zeby byl kwiecien juz polozna mowila w SR, ze im mniej boimy sie porodu tym bedzie lzejszy ![]() nie nastawiac sie na bog wie co, ze to tragedia, koszmar spokojnie, bez nerwow podejsc bedzie git!
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę z dołączenia do Was ale nadązyć za Wami to ło..... i jeszcze trudniej ![]() Silna kobietka- mój próg bólu ogranicza się tylko do depilacji nóg potem już śpiewam, a potem się drę
|
|
#1139 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Wyjątkowo dobrze u niej widać jak sie dzieciatko porusza, chyba grama tłuszczu na brzuchu nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w sumie już dobrze widać jak bnrzuchol lata, jak się dzieciaczki przesuwają, ale zwłaszcza tego co jest na górze
|
|||
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

jaki jestes znak zodiaku? Moze tu coś jest na rzeczy
)
Ojej fajowo !! Oczywiście są to jedni z najfajniejszych facetów jakich znasz, prawda matallewar

a mialas jakies komplikacje w czasi eciazy? jkak to sie stało??
Czekamy na Ciebie fasolko

u mnie nic nie skacze i nie faluje 

uwierzyć nie mogę!! 

wrrr