Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 13:19   #451
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Martucha dostałam

Ktosiu Gratuluje brzuszka dopiero teraz zauważyłam ze jestes w ciąży

Anika a ty juz coraz bliżej porodu Jak emocje??

SSR u Ciebie wszystko dobrze - dzidzia zdrowo rosnie ?? jak sie teraz czujesz...
emocje... hmmmm coraz wieksze i coraz bardziej przerazenie miesza sie z szczesciem z jednej strony chciałabym ja miec juz przy obie a z drugiej jak najdalej te chwile odwlec

to takie mieszane uczucia
jak z tesciową i nowym samochodem
mieszane uczucie to jak twoja tesciowa spada w przepasc twoim nowiutkim samochodem...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ooo a ja miałam sobie włosy ufarbować za tydzień... a teraz to się poważnie zastanowię. Być trendy czy nie być ale.... na moich takiego efektu by nie było

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dziś miałam dziwny sen. Bardzo realny. W wypadku samochodowym zginęła męża siostra. ta młodsza, co ją ze studiów wywalili. Sniło mi się, że to się stało pod koniec moich ferii czyli a jakiś miesiąc. Wszystko było takie realne. Dziś wchodzę na nk a tu mi wyskakuje, że ona dziś ma urodziny, o czym zapomniałam z TZ. hm.... dziwne....

aaa i jeszcze miałam we śnie motyw z gumą do żucia. Chcesz sie pozbyć gumy z buzi ale sie nie da, non stop ją wyciągasz a jej nie ubywa, to coś jak nieskończone bieganie po schodach, gdy nie możesz dobiec na górę wrrrr jak ja tego nie lubię
madzia mnie sie czesto sni guma do zucia ze ja zuje zuje a potem ona sie robi taka maziasta i jest jej coraz wiecej a ja jej nie umiemw ypluc bo sie taka rozciagliwa zrobiła

fuuuj nie cierpie tego snu

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Właśnie mąż chciał wczoraj zrobić, ale padła bateria w aparacie

Mam pytanie do mam dziewczynek - czy istnieją ciuszki dla córeczki w kolorze innym niż różowy? Bo przglądam sobie właśnie allegro i jestem przerażona tym cukierkowo-lukierkowym, mdłym do granic zestawem kolorów Czemu wszystko musi byc takie "słitaśne"? Ciuszki dla chłopców są w róznych kolorach, w świetnych fasonach, a dla dziewczynek mam wrażenie, ze wszystko na jedno kopyto. A gdyby się okazało, że będziemy mieć córeczkę, to ja nie wiem w co ją ubiorę, bo na ten róż mnie odrzuca po prostu...
istnieja istenieja ale nei w polsce ja mam tak pol na pol te co wylicytowałam albo mam z lumpka to sa fajne kolorowe w z misie zabki króliczi - zielone zółte kremowe w zielono zółte paseczki albo białe uniwersalne
ale jak u nas cos kupujesz to musi byc rózowe i to jeszcze takie majtkowe

no ale tych rózowych tez mam sporo

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no to jestem zacofana.. a już z tymi menagerkami to pojechałaś...

no tego to kojarzę z kawałka o monetach bo mnie kuzynka tym na wakacjach katowała więc wiem że istnieje

ale masz brzuszek słodki a fotki są ok
aaaa 39.5 to ja tylko 1 serię widziałam więc pewnie dlatego jej nie znam hahaha

ja też nie znoszę tego koloru ehsss jeszcze fiolet albo wrzos to jak najbardziej ale majtkowy róż.. no nic.. takie niestety panują czasy...

ale co śmieszne zgodnie z dawną kulturą to dziewczynki chodziły w niebieskim (tak jak Maryja) a chłopcy czerwienie łososie.. tak jak mężczyźni za czasów Jezusa no ale.. to taka mała dygresja
własnie moja połozna na SR nam opowiadała jako ze pochodzi z krakowa to jak ona rodziła pierwsze dziecko tam to od wszytskich dostawała wszytsko rozowe a dwóch synów najpierw urodziła to było jakies 17 lat temu

nie wiem na ile to prawda ale mowiła ze tam na urodzenie syna jest róz a na dziewczynke niebieski

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
byzczka - brzuszek sliczny!!

Maja - czarny górą ciuszki az padlam mysle ze jakby jakas babcia zobaczyla swojego wnuka w takim bodziaku to by padla hiii ale przynam-oryginalne!

Co do kolorow-to przyznam ze ja mam 99% ciuszkow dla Tomaszka niebieskich, a to glownie dlatego ze 99% z nich dostalam! sama kupilam mu zaledwie kilka i to pomaranczowego pajaca dino i cos tam bialego...
A jak chcialam jakies inne kolory w sklepie to ciezko! mam od kolezanki troche rzeczy z anglii i tam juz sa inne kolorki-brazy,szarosci-bardzo fajnie w nich maly wyglada.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

A'propos zblizajacych sie walentynek mam dla was proopzycje prezentow dla swoich tz-tow

http://allegro.pl/gaciorek-ocieplacz...414634609.html
http://allegro.pl/promocja-stroj-bor...413985517.html
strój borata mąż moj ma dostał na kawalerskie

a u mnei dzis kolejny dzien walki z rekami
pojechałam dzis znow do lekarki bo myslalam ze mi rano rece rozerwie tak bolało a ona mi na to ze to normalne i musze przemeczyc sie jeszcze te 1,5 miesiaca
profilaktycznie skierowała mnie na badanie nerek
masakra....

odechciało mi sie wszytskiego

i martwi mnie jeszcze jedno moj nagły skok wagi...
jak była w zeszłą środe u niej z wynikami badań z tym cukrek to wazyłam 64 kg a dzis mnie postawiła na wadze i jest 66 dwa kilo w tydzien?? jest mozliwe ze to ta opuchlizna tak podniosła wagę?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-01-28 o 13:21
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:27   #452
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Święta, święta i po świętach - właśnie rozebrałam choinkę w pracy. I jakoś tak łyso... ile ja mam tutaj miejsca!

No i gratis jestem cała w brokacie (sypało się z bombek)

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
własnie moja połozna na SR nam opowiadała jako ze pochodzi z krakowa to jak ona rodziła pierwsze dziecko tam to od wszytskich dostawała wszytsko rozowe a dwóch synów najpierw urodziła to było jakies 17 lat temu
Ja już od kilku lat mieszkam w Krk i o czymś takim nie słyszałam.

Aniu, współczuję puchnięcia, mam nadzieje, że szybko minie, albo szybko zleci 1,5m-ca.

A co do wagi, to nie mam pojęcia. Jeśli zbiera Ci się woda w organizmie to jak najbardziej waga może pokazywać więcej kilogramów.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:32   #453
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
fotka
uprzedzam , ze moga sie nie podobac. Ale za duzego wyboru nie mialam
Eeeee...no mi się podobają

Martucha...ale ten Twój Pat jest cudniasty

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:35   #454
agnes208
Zakorzenienie

czesc
widze ze o kolorach rozprawiacie tu w irlandi to dla niemowlakow sa praktycznie tylko 2 kolory roz dziewczynki blekit chłopczyk kupienie bodziakow w innym kolorze graniczy z cudem nie mowiac juz np o checi kupienia rajtuz dla chłopca jak kolezanka kupila granatowy wozek dla córki to wszyscy jej pytali jak bedzie synek mial naimie kto tylko do domu nie przyszedł kazdy jej podobno pytal i byl w szoku ze taki kolor dla dziewczynki dla starszych dzieci sa rozne kolory ale dla niemowlakow bardzo ubogo

A co do koloru rozowego to tez go lubie i moj tel tez ma takie akcenty

Martucha mały przystojniak z tego twojego synalka a twoj kolor wlosow zawsze powala mnie na kolana
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:49   #455
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie mąż chciał wczoraj zrobić, ale padła bateria w aparacie

Mam pytanie do mam dziewczynek - czy istnieją ciuszki dla córeczki w kolorze innym niż różowy? Bo przglądam sobie właśnie allegro i jestem przerażona tym cukierkowo-lukierkowym, mdłym do granic zestawem kolorów Czemu wszystko musi byc takie "słitaśne"? Ciuszki dla chłopców są w róznych kolorach, w świetnych fasonach, a dla dziewczynek mam wrażenie, ze wszystko na jedno kopyto. A gdyby się okazało, że będziemy mieć córeczkę, to ja nie wiem w co ją ubiorę, bo na ten róż mnie odrzuca po prostu...
heh
ja wylicytowalam jedna pake ciuszkow to sporo rozu jest
ale duzo tez unisexu czyli kremu, zoltego, bezowego, brazowego, oglnie takie jasne odcienie
zielony tez mi sie podoba do dziewczynki
w paseczki mam troche

Cytat:
jak dla mnie

a tam zlinczują to że my nie lubimy to nie znaczy że nikt ma nie lubić
moja przyjaciółka ma taki telefon

tak tak nawet nie narzekał hahahha

wprowadziłaś ich w zdziwienie

w sam raz no nie

dawno wam nie pokazywałam Patrola więc dziś wrzucę co nie co więcej fotek standardowo na mojej stronce ale molestować was nie będę więc wrzucam tylko 3
ale boskie fotki
a pat to czysty tata a po mamie wlosy
tzn ja tu widze rude, a ty masz rude chyba naturalne, a teraz pofarbowane na marchewkowy

a ja sie okropnie mecze z rwa kulszowa
najcudowniej jak siedze
nie boli
ale jak wstane to jest tragedia

jak poszlam na zakupy do grosika to po powrocie bylo lepiej
ale posiedzialam i sie zaczelo
przeciez nie bede stc calyfdzien
Stary 2011-01-28, 14:04   #456
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]A'propos zblizajacych sie walentynek mam dla was proopzycje prezentow dla swoich tz-tow

http://allegro.pl/promocja-stroj-bor...413985517.html
: hahaha::h ahaha::ha haha::hah aha::haha ha:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:35   #457
martucha84
Zakorzenienie

Katunia dziękuję dziękuję, musimy tą grzechotkę kupić jeszcze raz, bo teraz Patryk tak nią walił w podłogę że jedna kulka wyleciała.. a tak ją lubił... hmm trzymam kciuki żeby się naprostował i spał ładnie.. 3 pobudki to i tak nie źle, swoją drogą człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego.. na początku karmiałam w nocy co 2 godziny i jakoś żyłam, a teraz 3 razy wstać to masakra.. buhaha co ja mówię - 2 noce przespał nam całe wczoraj obudził się raz i narzekałam hahaha
a co do maty to jest fajna bardzo nam się podoba i Patowi też a to najważniejsze a prezenty na walentynki hahahaha boskie

Gucia dziękuję bardzo, to że Ana nas podgląda to wiem ale że mam więcej widzów miło a jego ślinienie ojjj bardzo wczoraj i dziś to już w ogóle.. może w końcu się coś wykluje.. ojj choinka rozebrana.. a ty masz gratis brokat coby powspominać

celi25 dziękuję bardzo i jeśli chcesz takiego to ja trzymam kciuki

anika współczuję puchnięcia.. a to nie ma związku z tym cukrem czy tamto już wszystko ok?

AgatkaL dziękuję bardzooo

agnes dziękuję w imieniu swoim i syna, a to widzę że w irl serio przeginają jeśli chodzi o kolory...

agus dziękuję za ciepłę słowa Pat się robi ni to blondyn ni to szatyn - na fotkach pod rudy pod chodzi ale nie wiem czemu może kwestia światła, mój mąż jak był dzieckiem o był blondynek więc Pat się upodabnia ja jestem naturalnie ruda albo "szara" zależy od światła ale w późna wiosna lato i wczesna jesień rudo mam na głowie, ale dużo bardziej wole mój teraźniejszy rudy..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:56
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:43   #458
kliwia
Zakorzenienie

agus mi pomagalo na rwe jak mnie maz masowal bardzo intensywnie - bolaloooo ale pozniej bylo lepiej. i jedna noc spalam na podlodze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:56   #459
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
martucha84 właśnie sobie obejrzałam z podpisu. Super chłopak - jejku też takiego już chcę
No to do dzieła

Cytat:
(...)
istnieja istenieja ale nei w polsce ja mam tak pol na pol te co wylicytowałam albo mam z lumpka to sa fajne kolorowe w z misie zabki króliczi - zielone zółte kremowe w zielono zółte paseczki albo białe uniwersalne

nie wiem na ile to prawda ale mowiła ze tam na urodzenie syna jest róz a na dziewczynke niebieski

pojechałam dzis znow do lekarki bo myslalam ze mi rano rece rozerwie tak bolało a ona mi na to ze to normalne i musze przemeczyc sie jeszcze te 1,5 miesiaca
masakra....

jak była w zeszłą środe u niej z wynikami badań z tym cukrek to wazyłam 64 kg a dzis mnie postawiła na wadze i jest 66 dwa kilo w tydzien?? jest mozliwe ze to ta opuchlizna tak podniosła wagę?
Porażka z tymi ciuszkami jest po prostu
Ja nie wiem czy ta opuchlizna to normalna sprawa, gdybyś puchła trochę to ok, ale do tego stopnia
A jakie masz ciśnienie ostatnio? Nie za wysokie czasem?
Te 2 kg dodatkowe to pewnie od wody zatrzymującej się w organizmie.
Stary 2011-01-28, 15:07   #460
stokrotka24
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A proszę
Urzekły mnie te marszczenia bo wszystkie inne to takie na jedno kopyto, gładkie z przodu

fajne butki, ja kupiłam w deichmanie podobne na sezon zimowy, tylko, ze bardziej płaskie. Ale mam nadzieję, ze uda mi się już w przyszły sezon zmieścić nogę w długie kozaki

Cytat:
jak dla mnie

dawno wam nie pokazywałam Patrola więc dziś wrzucę co nie co więcej fotek standardowo na mojej stronce ale molestować was nie będę więc wrzucam tylko 3
super zdjęcia, miło patrzeć jak Pat taki roześmiany, mata też fajnie się prezentuje

Cytat:
martucha84 właśnie sobie obejrzałam z podpisu. Super chłopak - jejku też takiego już chcę
a co staracie się już?

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
No to żeby Ktosia przeżyła wklejam mieszkanko Lilki
jedno z 30 listopada a drugie z dzisiaj.
A powiedzcie mi czy te zdjęcia są dobre, tzn czy da się coś zobaczyć na nic poza krateczkami?? Bo mi się takie badziewne wyświetlają

Marta a marina śpiewa jeszcze no i grała w 39.5 córkę Darka z Kanady, czy jakoś tak
super brzuszek, taki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Wczoraj uśmiałam się z mojego R Wracamy z pracy z kolega i koleżanka samochodem i dzwoni R za ile będę. Ja na to, że no niedługo, za 15 min. I śmieję się do znajomych, że pewnie szykuje mi jakąś niespodziankę, bo będzie chciał, żebyśmy pojechali na imprezę do Warki w piątek, zeby mógł sobie pograć. Ja tak średnio lubię tam jeździć i zawsze marudze jak mamy tam jechac. Wchodzę do domu...muzyczka gra, obiadek przygrzany na stole czeka, R robi mielone, łazienka posprzątana, przytula mnie, całuje...i mówi "słuchaj pojedziemy jutro do Warki"...hahahaha....pars knęłam śmiechem, jacy Ci faceci są przewidywalni W każdym razie mógłby tak częściej się "przymilać" przynajmniej miałam wszystko podstawione pod nos I cóż...dziś jedziemy na imprezę
hahah dobre, chyba większość facetów jest przewidywalna, widać, ze już się bardzo dobrze znacie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Jestem i ja
Przyszłam zakomunikować, że wyszłam z anemii hemoglobina ponad normę
super wiadomość widzisz, teraz już wszystko inne też się ułoży na pewno

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.Dodaję kilka fotek,kiepsko widać,ale coś tam widać
schody super, świetny kolor

samaba ja jestem ubezpieczona w pzu i mam składkę 56 zł, tz też podobnie, ogólnie to się nie opłaca płacić, ale jak np urodzisz dziecko to zawsze to jakiś zastrzyk gotówki

A ja jeszcze jutro do pracy, krótki będzie weekend w tym tygodniu, bo do tego tz ma w niedzielę służbę, a w sobotę jak zwykle remont po pracy. i w sobotę będą już nasze drzwi do pokoju, jak zwykle nie wyrobiliśmy się i będą pewnie z miesiąc stały

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:07   #461
agnes208
Zakorzenienie

Anika ja tez myśle ze te opuchlizny to nic innego jak zatrzymana woda w organizmie, zwiększona objetosc krwi a co za tym idzie zwiekszona waga, patrzac na ta sytuacje odwrotnie to jak sie odchudzamy to na poczatku tez szybko bo woda właśnie schodzi a pozniej wolniej gdy sprawa o tłuszczyk sie opiera
ty nabrałaś wody wiec i waga wzrosła duzo odpoczywaj a ze lekarka dała ci skierowanie na nerki to dobrze bo pewnie chce wykluczyc symptomy zatrucia ciążowego. No i koniecznie duzo pij!!!
Stary 2011-01-28, 15:10   #462
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
W ogóle nie roumiem tego bdurnego podziału, e diewcynki tylko na różowo, a chłopcy na niebiesko.
Skoro jst tyle innych kolorów.

Na razie kupujemy uniseksy i chyba tak ju zostanie do konca
No i tak najlepiej!

Cytat:
zgadzam się też nie znoszę takich durnych podziałów..

muszę ci powiedzieć że jednak nie jest taka zła i zapisałam sobie kilka tytułów po które sięgnę
trzymam kciuki za walczenie w kuchni :

MAGDAAAA znalazłam ci strój na bal
http://www.rockmetalshop.pl/product-...-Darkness.html

no albo
http://www.rockmetalshop.pl/product-...UKIEN-138.html

buhahahaa
padłam..

Marta cudne zdjęcia z PAtem jaki on do Tż podobny

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Hejka .... coś czuję że mnie zlinczujecie, ale ja uwielbiam różowy kolor. Może nie taki typowy pink róż, ale wszelkie fuksje, blade róże, pudrowe róże, lila 9choć to już pod fiolety).
Zresztą, co tu będę dużo mówić ... wkleję wam zdjęcie mojego telefonu ... więcej już nie muszę chyba dodawać
e tam ,fajny ten telefon

Cytat:
emocje... hmmmm coraz wieksze i coraz bardziej przerazenie miesza sie z szczesciem z jednej strony chciałabym ja miec juz przy obie a z drugiej jak najdalej te chwile odwlec

to takie mieszane uczucia
jak z tesciową i nowym samochodem
mieszane uczucie to jak twoja tesciowa spada w przepasc twoim nowiutkim samochodem...

madzia mnie sie czesto sni guma do zucia ze ja zuje zuje a potem ona sie robi taka maziasta i jest jej coraz wiecej a ja jej nie umiemw ypluc bo sie taka rozciagliwa zrobiła

masakra....

dobre to o teściowej

Jeśli Ci się zbiera woda to faktycznie mogłaś spokojnie 2 kg w tydzień przybrać.

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
czesc
widze ze o kolorach rozprawiacie tu w irlandi to dla niemowlakow sa praktycznie tylko 2 kolory roz dziewczynki blekit chłopczyk kupienie bodziakow w innym kolorze graniczy z cudem nie mowiac juz np o checi kupienia rajtuz dla chłopca jak kolezanka kupila granatowy wozek dla córki to wszyscy jej pytali jak bedzie synek mial naimie kto tylko do domu nie przyszedł kazdy jej podobno pytal i byl w szoku ze taki kolor dla dziewczynki dla starszych dzieci sa rozne kolory ale dla niemowlakow bardzo ubogo

A co do koloru rozowego to tez go lubie i moj tel tez ma takie akcenty

Martucha mały przystojniak z tego twojego synalka a twoj kolor wlosow zawsze powala mnie na kolana
A bo irlandczycy są zacofani....
Agnes a jak tam u Was sytuacja z pracą?Nie przeraża Was to co tutaj się dzieje?

stokrotka dzięki

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:12
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:17   #463
agnes208
Zakorzenienie

Atomofka no ciekawie nie jest ale narazie nie siejemy paniki co prawda u tz zwalniaja ale on poki co pracuje a co bedzie jutro no coz tego nikt nie wie. Jak potracimy prace to zapewne trzeba bedzie powziasc jakies kroki moze wrocić do polski bo poki pracujemy to tak siedzimy siedzimy i leci kolejny rok a przeciez przyjechalismy tylko na 1 rok tutaj a siedzimy 4

Czytałam ze macie juz bilety gratuluje a optymistyczna postawą kolezanki sie nie przejmuj w koncu jak przylecialas do ie to tez łatwo nie było a jednak dalas rade wez pod uwage jezyk i inna kulture

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:18
Stary 2011-01-28, 15:21   #464
stokrotka24
Zakorzenienie

Anika mi też się wydaje, że ten twój wzrost kilogramów to opuchlizna. Patrz uważnie na to, bo mam koleżankę, która w jedną lub dwie noce przybrała ok 8 kg. Trafiła do szpitala z zatruciem ciążowym. Ale ty się nie przejmuj, tak jak dziewczyny pisały pij dużo wody

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 15:41   #465
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja jak poszłam do połoznej sie zarejestrowac to ona jak na mnie popatrzyła to powiedział no normalnie do szpitala jakas ty spuchnięta rece jak baloniki oczy opuchniete załzawione pomierzyła cisnienie (jest ok) no i ta waga ze 2 w ciągu tygodnia

a jak weszłam do lekarki to ona powiedziała ze wszytsko jest ok ze puchnięcie to normalna rzecz ze jeszcze az tak nei jestem spuchnieta ze mam odpoczywac i ze jeszcze sprawdzimy nerki dała jakies skierowanie z ktorego nei wiem co wynika bo umiałam odczytac ze to mocz i morfologia

najgorsze ze mnie te rece tak rwą ze nawet w prawej (bo ona szczegolnie boli) szczoteczki do zebów nei umiałam utrzymac

co do tej wody to własnei kurna jest problem bo nie moge pic wody mineralnej po wypiciu kilku łyków mam normalnie zgage!!
pije soki ale to zas cukier

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:43
Stary 2011-01-28, 15:50   #466
agnes208
Zakorzenienie

Anika a nie masz jakiejs babci co robi kompoty na zime niech ci podaruje pare słoików super sprawa a jak nie to kup troche jablek i sama sobie ugotuj zawsze to lepsze niz soki z kartonu mniej chemi i przedewszystkim cukru albo moze masz mrozone owoce w zamrazalce truskawki maliny te nawet lepsze niz te jabłka zlezane

A i obserwuj opuchlizne rano po przebudzeniu powinna byc mniejsza po odpoczynku jesli nie to trzeba bardzo sie pilnowac bo moze grozic zatruciem tak lekarka powiedziała mojej kolezance tak ze tez sobie zwroc na to uwage moga to byc przydatne informacje dla lekarza

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2011-01-28 o 15:55
Stary 2011-01-28, 15:57   #467
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

mamy w domu słoiki ale tez sam cukier
na zmiane pije jak mi ktorys zniesie na dół kompot to pije a jak jestem u siebie to kartonikowe

Stary 2011-01-28, 15:59   #468
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
mamy w domu słoiki ale tez sam cukier
na zmiane pije jak mi ktorys zniesie na dół kompot to pije a jak jestem u siebie to kartonikowe
to moze rozcienczaj sobie je mocniej woda a to i tak lepsze niz te soki z koncentratów itd cukier cukrem ale chemii mniej na dłuższa mete
Stary 2011-01-28, 16:01   #469
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Anika a nie masz jakiejs babci co robi kompoty na zime niech ci podaruje pare słoików super sprawa a jak nie to kup troche jablek i sama sobie ugotuj zawsze to lepsze niz soki z kartonu mniej chemi i przedewszystkim cukru albo moze masz mrozone owoce w zamrazalce truskawki maliny te nawet lepsze niz te jabłka zlezane

A i obserwuj opuchlizne rano po przebudzeniu powinna byc mniejsza po odpoczynku jesli nie to trzeba bardzo sie pilnowac bo moze grozic zatruciem tak lekarka powiedziała mojej kolezance tak ze tez sobie zwroc na to uwage moga to byc przydatne informacje dla lekarza

no własnie po nocy jest najgorszy ból rekami wogole nie umiem ruszyć i sa całe zaognione potem jak pomasuje i poruszam to przechodzi a dziś bol został

Stary 2011-01-28, 16:06   #470
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie po nocy jest najgorszy ból rekami wogole nie umiem ruszyć i sa całe zaognione potem jak pomasuje i poruszam to przechodzi a dziś bol został
Pewnie dlatego lekarka skierowała cie na badanie nerek zeby sprawdzić czy wszystko w porzadku. A te opuchlizny ciazowe to rzeczywiscie koszmar moja kolezanka miala problem z nogami w dodatku lato upały to chodzila w wielkich klapkach meza bo stopy sie jej nie miescily nawet w plastikowe japonki pozniej dostała specjalne rajtuzy do noszenia takie opinajace troche jej pomogły Trzymam za ciebie kciuki
Stary 2011-01-28, 16:19   #471
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Pewnie dlatego lekarka skierowała cie na badanie nerek zeby sprawdzić czy wszystko w porzadku. A te opuchlizny ciazowe to rzeczywiscie koszmar moja kolezanka miala problem z nogami w dodatku lato upały to chodzila w wielkich klapkach meza bo stopy sie jej nie miescily nawet w plastikowe japonki pozniej dostała specjalne rajtuzy do noszenia takie opinajace troche jej pomogły Trzymam za ciebie kciuki

bratowa meza rodziła w lipcu i tez potwornie opuchła az jej nogi zaczeły siniec
i jedyne buty jakie mogła zalozyc to były takie gumowe japonki
myślałam ze jak ja w zimę będę w ciąży to mnie to dziadostwo ominie ale widac łapie sie mnie wszystkie zło konieczne które w ciąży może sie przydarzyć

Stary 2011-01-28, 16:24   #472
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

ale jestem wkurzona. Normalnie śmieszy mnie obgadywanie za plecami. Ale resztę napiszę w k. Jednak rodzice dzieci czasami są powalający

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Madzia to nie sen tylko jakis koszmar Ja nie cierpie jak mi sie sni ze wypadaja mi zeby nie moge wytrzymac tego bólu cos okropnego
dokładnie.
Cytat:
no to jestem zacofana.. a już z tymi menagerkami to pojechałaś...
hehe się czyta ... Pudelka zdjęcia Pata bardzo fajne. mata super. A propozycje stroi szczególnie te pierwsze wymiata hehe

Cytat:
a u nas dziś koniec feriiii pewnie dzieci się nie cieszą ale ja trochę
u nas mamy ferie na sam koniec, czyli od 14 lutego dopiero. Jeszcze 2 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ooo właśnie, bo ja też mam siwe

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dzieki a to teraz juz nie bedziesz sobie brudzic raczek

)
ze zmywarki się głównie cieszy mąż, bo to on zmywa

Klion bardzo łądny telefon

Cytat:

dokładnie, to coś takiego ech.... Współczuję tego puchnięcia

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 16:24   #473
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
bratowa meza rodziła w lipcu i tez potwornie opuchła az jej nogi zaczeły siniec
i jedyne buty jakie mogła zalozyc to były takie gumowe japonki
myślałam ze jak ja w zimę będę w ciąży to mnie to dziadostwo ominie ale widac łapie sie mnie wszystkie zło konieczne które w ciąży może sie przydarzyć
Miejmy nadzieje ze dzidek całe to zło wynagrodzi echem a teraz czas uciekac do pracy bo sie dzis na forum rozgadałam jak zadko
Stary 2011-01-28, 16:25   #474
atomufka
Zakorzenienie

anika trzymam kciuki!Moja siostra w 1wszej ciąży też miała problemy z opuchlizną...

Cytat:
Atomofka no ciekawie nie jest ale narazie nie siejemy paniki co prawda u tz zwalniaja ale on poki co pracuje a co bedzie jutro no coz tego nikt nie wie. Jak potracimy prace to zapewne trzeba bedzie powziasc jakies kroki moze wrocić do polski bo poki pracujemy to tak siedzimy siedzimy i leci kolejny rok a przeciez przyjechalismy tylko na 1 rok tutaj a siedzimy 4

Czytałam ze macie juz bilety gratuluje a optymistyczna postawą kolezanki sie nie przejmuj w koncu jak przylecialas do ie to tez łatwo nie było a jednak dalas rade wez pod uwage jezyk i inna kulture
To dobrze,że macie pracę sporo moich znajomych potraciło już rok temu i teraz tak siedzą i nie mają za co wrócić do kraju ...współczuje im.
Dokładnie my też przyjechaliśmy na rok ,a już prawie 6 minęło
Dziś złożyłam wypowiedzenie,moja szefowa mnie nie zaskoczyła wredne babsko,nawet nie powiedziała słowa w stylu powodzenia czy coś....ale spodziewałam się tego...

szafa

Stary 2011-01-28, 17:27   #475
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej
super wiadomość widzisz, teraz już wszystko inne też się ułoży na pewno
Cytat:
w końcu dobre wiadomości
Cytat:
..

*Agatek* gratulacje oby z całą resztą było równie dobrze
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
super!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Super!!!!
A co u Ciebie w ogóle?
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Super Agatka , a jak reszta spraw?
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
super, a jak ogolnie nastrój?
U mnie nic nowego, praca, cięcia w pracy... jeszcze nie poleciałam, ale szykuję się psychicznie... Opiekuję się moją małą pociechą, a w poniedziałek idę wykastrować Filipka Niestety nic ze starań grudniowych, bo dziś dostałam @... także się podłamałam....

bzyczka1 podziwiam brzuszek..
atomufka piękne nowoczesne schodki! Jak ja marzę o naszym mieszkanku...
klion78 ale to nie jest róż! to jest fiolet! ja też lubię takie kolorki

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 17:36   #476
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ja też jestem

już po pogrzebie było pięknie , ale widok dziadka w trumnie wywołał u mnie fale łez , teraz mu lepiej tam u góry
przytulam

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Z tymi imionami to się można zakręcić,.
Moja babcia ma na imię Stefania ale wszyscy mówią Józefa. Kiedyś na kartce urodzinowej podpisała mi się - babcia Stefania - a moja siostra zdziwiona która to babcia stefania
Tak samo było z jedną ciocią. Wypełnialiśmy zaproszenia ślubne no i ciocia Jadwiga. Wypełniłam na Jadwiga, dzwoni po jakimś czasie i mówi że ona nie przyjdzie i się śmieje, ja już prawie płaczę i pytam dlaczego, a ona że zaproszenie było dla Jadwigi a ona Irena jest no a skąd ja mogłam wiedzieć jak ona ma w dowodzie skoro zawsze była ciocia Jadzia przyszła oczywiście ale mi było strasznie głupio.
Moja chrzestna ma na imię Lidia i własnie na nią wołamy Lidzia, Lidka.
tez mielismy taka historie z zaproszeniem

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ana ja nie wiem co bede mieć jeszcze synal to tylko przeczucie
tez mialam takie przeczucie od saego poczatku i sie sprawdzilo

Cytat:

ja to neipotrzebnie zerknełam na pierwszą stronę teraz moja kolej a zaraz po mnie ty matko kochana
pamietam jak aj spojrzalam na liste i bylam pierwsza w kolejce... ale da sie przezyc, ja juz nawet zaczynam myslec o drugim dziecku bo zaraz po porodzie to myślałam "kategorycznie nie!"

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Rosi, ja nigdy nie zdejmuję biżuterii, czy pierścionki, kolczyki, łańcuszki - śpię, biorę prysznic, czy sprzątam, zawsze na sobie

SSR, śliczne te mebelki! Ta żyrafa mnie rozczula już któryś raz. Myszka też ma łóżeczko z żyrafką. Śliczne!
ja tez nosze non stop

żyrafki są fajne

Cytat:

A'propos zblizajacych sie walentynek mam dla was proopzycje prezentow dla swoich tz-tow

hahaha chyba kupie TZowi propozycja nr 3 - rura na ogóra chyba padne zaraz hahaha

tak wogole to wchodze na stary watek zadowolona ze mam malo do nadrobienia a tu zonk nowy watek i 16 stron to mnie załatwiłyście

bzyczka - śliczne imie i brzuchol

martucha - Pat przesłodki i jaki już duży

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 17:41   #477
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczynki macie moze jakis sposób na pranie ubranek welurkowych
bo o ile były sliczne przed praniem to po praniu i prasowaniu sa takie... przyklapnięte

ale mnie Natka tłucze po prawym boku

Stary 2011-01-28, 18:08   #478
kliwia
Zakorzenienie

anika bo welurowych sie nie prasuje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:26   #479
Gucia0987
Zakorzenienie

Anika, a Ty pokazałabys też mieszkanko Natalki co?

Agatek, nie podłamuj się, nie w grudniu to w styczniu! Trzymam kciuki

Celi, zaczynacie się starać o maleństwo?

Klion, zapomniałam ci powiedzieć, że ja też mam telefon z różowym. w trochę mniejszych ilościach ale zawsze
o taki: http://www.sklepagdrtv.pl/p/pl/2163/...lack+pink.html

Kliwia, jak tam u Was? Jak Zuzia? Zaczynacie się rozumieć?

Anika, troszkę się martwię tą Twoją opuchlizną. Może skonsultuj to jeszcze z drugim lekarzem?

Agnes, fajnie, że zawitałaś na dłużej

Madzielanka, co się dzieje?

Ja wróciłam do domu, ugotowałam obiad - dzisiaj chińszczyzna. teraz szybka herbata z siostrą i czekam na mojego mena

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:38   #480
atomufka
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

ale jestem wkurzona. Normalnie śmieszy mnie obgadywanie za plecami. Ale resztę napiszę w k. Jednak rodzice dzieci czasami są powalający

dokładnie.

hehe się czyta ... Pudelka zdjęcia Pata bardzo fajne. mata super. A propozycje stroi szczególnie te pierwsze wymiata hehe

u nas mamy ferie na sam koniec, czyli od 14 lutego dopiero. Jeszcze 2 tygodnie.

ooo właśnie, bo ja też mam siwe

ze zmywarki się głównie cieszy mąż, bo to on zmywa

Klion bardzo łądny telefon

dokładnie, to coś takiego ech.... Współczuję tego puchnięcia
oj biedny ten Twój mężulek

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
U mnie nic nowego, praca, cięcia w pracy... jeszcze nie poleciałam, ale szykuję się psychicznie... Opiekuję się moją małą pociechą, a w poniedziałek idę wykastrować Filipka Niestety nic ze starań grudniowych, bo dziś dostałam @... także się podłamałam....

bzyczka1 podziwiam brzuszek..
atomufka piękne nowoczesne schodki! Jak ja marzę o naszym mieszkanku...
klion78 ale to nie jest róż! to jest fiolet! ja też lubię takie kolorki
dzięki
Nie łam się ! Tylko próbuj dalej !

Zaraz mają przyjechać jacyś ludzie oglądać mieszkanie.Ciekawe czy je wezmą Chcielibyśmy się pozbyć,bo mamy umowę na internet na 12 miesięcy...

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-28 o 18:39 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości