Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 20:17   #2071
pozzzziomka
Zakorzenienie

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
to ja się może podłączę pod Dominkę i 02.02 ruszę z rzutem zwykłoatomkowym
Warszawianki będą mogły odebrać atomki osobiście 09.02 gdzieś ok. 16.00

zaraz idę się do wątku wpisać
Ale super. Bardzo się cieszę, choć znając moje szczęście, pewnie się nie załapię, ale pocieszę się do 2 lutego.
Stary 2011-01-26, 15:12   #2072
edyta29
Wtajemniczenie

pilnie chciala bym się przylączyć do zakupów atomizerków , interesują mnie od 2 - 7 ml brala bym ok 30 szt , prosze o odzew

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 17:31   #2073
rena63
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
pilnie chciala bym się przylączyć do zakupów atomizerków , interesują mnie od 2 - 7 ml brala bym ok 30 szt , prosze o odzew
Dwa posty wyżej masz napisane że cbr robi rzut 2-02 o godz. 19
Musisz czatować na ten rzut
rena63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:33   #2074
Bellatrix
gamma Orionis

Jako że mam wolną chwilę, chciałam omówić kilka spraw które lekko mnie stresują i które uważam, że należy wreszcie wyjaśnić.

Po pierwsze - tzw. problemy z organizatorką.
Informacje że coś-jest-nie-tak zwykle docierają do mnie po jakimś czasie, zupełnym przypadkiem lub przez osoby piąte, który w przeciwieństwie do osób poszkodowanych, mają "odwagę" o tym powiedzieć. Dowiedziałam się jakiś czas temu, że kilka osób dziwiło się, że kasia91 nie ma jeszcze bana, po takich i tylu przekrętach. Czy jednak ktokolwiek do mnie w tej sprawie napisał, zapytał, upomniał się? Nie. Czy ktokolwiek w ogóle wspomniał o niedopełnionych odlewkach, mimo że sprawa ciągnęła się dłuższy czas? Nie!
Dowiedziałam się też, że jedna z początkujących organizatorek w wysyłce niewystarczająco zabezpieczyła atomizer, z którego na domiar złego część się wylała. Czy zostało to zasygnalizowane w rozbiórkowym wątku? Nie. Ja kryształowej kuli nie mam i nie zobaczę w herbacianych fusach, że coś jest nie do końca ok - same powinnyście w interweniować i reagować, jeżeli coś wzbudza wątpliwości lub podejrzenia. To w końcu wasze pieniądze i wasze nerwy.

Po drugie - początkujące organizatorki.
Regulamin jest napisany dość jasno. Wszystko jest ustalone, zasady jasno rozgraniczone. Wysłane i odebrane wszystkie odlewki = rozbiórka zamknięta = można zakładać kolejną. Tymczasem coraz częściej pojawiają się kwiatki z przetrzymaniem części odlewek, żeby wysłać je z odl. z następnej rozbiórki. No zaraz zaraz. Po to zostały ustalone zasady, żeby się ich trzymać, żeby mieć możliwość "sprawdzić" nową osobę, jej organizację i - no właśnie - czy postępuje zgodnie z regulaminem. To tylko trzy rozbiórki. Cierpliwości. Później będziecie mogły poszaleć.

Po trzecie, co wiąże się z po drugie - umawianie się na rozbiórkę.
Domyślam się, że część nowych organizatorek nie kojarzy dyskusji która miała miejsce jakiś już czas temu i która dotyczyła umawiania się na mililitry przed założeniem wątku. Podsumuję ją w skrócie: tak się nie robi. Jest to po prostu nie do końca uczciwe wobec Wizażanek, które nie śledziły treści poprzedniego wątku rozbiórkowego [bo np. nie były zainteresowane zapachem] i które ominęła informacja, co następnie będzie rozbierane.

Po czwarte - wklejanie zdjęć flakonu z odlewkami.
Obowiązek jest od listopada, a nadal wiele osób "zapomina". Jeżeli to zauważycie, zgłaszajcie mi takie wątki albo same się o te zdjęcia upominajcie. Ponownie: to wasze pieniądze i wasze nerwy ;]

Po piąte, już nie ściśle rozbiórkowo:
Problem z wątkiem "Czego się pozbyłyście?", który choć intencje miał zapewne dobre, zaczyna być coraz częściej zawoalowaną autoreklamą swoich aukcji na Allegro lub informacją o chęci sprzedaży. Co w porównaniu do wątku perełkowego, gdzie z tasakiem ganiam każde wklejenie własnych aukcji czy innych wątków, gdzie ktoś chce coś sprzedać, zaczyna wyglądać co najmniej groteskowo.
Rozważam zamknięcie. Innego rozwiązania nie widzę, ale jeżeli macie pomysły, chętnie je przemyślę.

Tyle ode mnie.

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:44   #2075
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
(...)

Po piąte, już nie ściśle rozbiórkowo:
Problem z wątkiem "Czego się pozbyłyście?", który choć intencje miał zapewne dobre, zaczyna być coraz częściej zawoalowaną autoreklamą swoich aukcji na Allegro lub informacją o chęci sprzedaży. Co w porównaniu do wątku perełkowego, gdzie z tasakiem ganiam każde wklejenie własnych aukcji czy innych wątków, gdzie ktoś chce coś sprzedać, zaczyna wyglądać co najmniej groteskowo.
Rozważam zamknięcie. Innego rozwiązania nie widzę, ale jeżeli macie pomysły, chętnie je przemyślę.

Tyle ode mnie.
Odniosę się do powyższego - co w tym złego? Wydawało mi się, być może mylnie, że temu właśnie po części służy ten wątek i dla mnie to fajna sprawa, bo lubię kupować od Wizażanek
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 16:11   #2076
Bellatrix
gamma Orionis

Nie, nie do tego służy wątek, a raczej - nie powinien.
Kiedy ostatnio czytałaś regulamin forum? Polecam, szczególnie punkt 12.

Stary 2011-01-28, 16:25   #2077
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie do tego służy wątek, a raczej - nie powinien.
Kiedy ostatnio czytałaś regulamin forum? Polecam, szczególnie punkt 12.
Touché!

Wobec tego rzeczywiście wątek nie ma sensu.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:56   #2078
cbr
never say no to panda

GG do cbr

miałam się ustosunkować, to się ustosunkowuję

ad. 1 - popieram w całej rozciągłości - Modka nie będzie wyczytywała każdego nowego postu we wszystkich aktywnych wątkach rozbiórkowych wszelkie problemy (szczególnie wątpliwości odnośnie rzeczywistego mililitrażu odlewki / podejrzanego zapachu) trzeba zgłaszać. Jak chcecie mieć porządek na forum i móc w pełni bezpiecznie współzakupować, musicie pomóc w pilnowaniu całego majdanu - raz: (jak Bella wspomniała) zgłaszać w samym wątku, dwa: PW
i jeszcze dwa słowa odnośnie wylanych odlewek - tutaj trzeba pamiętać, że co innego złe zabezpieczenie atomizera / niedokręcenie, a co innego nieszczelność samych atomków (wiem, bo ostatnio wysłana przeze mnie 50tka trochę przeciekła, chociaż staram się zakręcać dziady z całej pary :/... podobno nie wylało się zbyt wiele, ale jednak )
ad. 2 krótko i treściwie: i tego powinny dopilnowywać nie tylko same nowe Organizatorki, ale i współzakupujące (czytaj: nie domagać się łączonej przesyłki, jeśli widzicie, że to 1-3 rozbiórka danej wizażanki)
ad. 3 - o tym było już głośno... nawet 2 razy chyba, ale widać temat wraca jak bumerang - nie, nie jest to uczciwe zachowanie wobec reszty wizażanek. Pomyślcie - widzicie nowy wątek, założony 5 min temu, Czarny Afgan / Molekuły / Czarna Koszmara / tu-wstawić-sobie-własny-odlewkowy-muszmieć - 1,5zł/ml - wychodzicie do wątku, a tam koniec rozbiórki, bo wszystkie mililitry zaklepane wcześniej i czekające tylko na potwierdzenie. Nie po to mamy oddzielne podforum, żeby umawiać się gdzieś pokątnie, w krzakach czy innych chynchach na rozbiórki
ad. 4 - true
ja też święta nie jestem, bo np. przy akcji z Jacomo zapomniałam zrobić zdjęcia odlewek, a zauważyłam to dopiero wtedy, jak stos kopert gotowych do wysyłki zajmował pół pokoju
z tego widzę, że mam sklerozę i mnie też męczyć o fotki proszę!
ad. 5 - tutaj pomysłu niestety nie mam - trzeba wielgachnymi literami w pierwszym poście dopisać, żeby pisać wyłącznie o zapachach, które już nas opuściły, a posty z tym niezgodne wywalać
Stary 2011-01-28, 22:13   #2079
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbr;24693516...[B
ad. 3[/B] - o tym było już głośno... nawet 2 razy chyba, ale widać temat wraca jak bumerang - nie, nie jest to uczciwe zachowanie wobec reszty wizażanek. Pomyślcie - widzicie nowy wątek, założony 5 min temu, Czarny Afgan / Molekuły / Czarna Koszmara / tu-wstawić-sobie-własny-odlewkowy-muszmieć - 1,5zł/ml - wychodzicie do wątku, a tam koniec rozbiórki, bo wszystkie mililitry zaklepane wcześniej i czekające tylko na potwierdzenie. Nie po to mamy oddzielne podforum, żeby umawiać się gdzieś pokątnie, w krzakach czy innych chynchach na rozbiórki
...
Z wiekszoscia sie zgadzam
ale
po co w takim razie watek: "nie zalapalam sie/ chetnie przylacze sie do...."??
W zamysle chyba tak to mialo funkcjonowac - organizatorka szuka, czy ktos na zapach reflektuje, dopisuje do listy rozbiorkowej, dziewczyny potwierdzaja lub nie i tela....

Na poczatku istnienia podforum bylo wielkie oburzenie, ze organizatorki sie watkiem wcale nie interesuja, teraz znow odwrotnie
Nie kapuje

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:16   #2080
cbr
never say no to panda

GG do cbr

po to, żeby organizatorki mogły jako tako się zorientować, czy jest zainteresowanie danym zapachem, jeśli naprawdę nie mogą wziąć większej ilości militrów
ale nie zobowiązuje to organizatorki do zaklepywania miejsca

*edit - modelowo organizatorka powinna powinna wleźć na "nie załapałam się" i powiadomić osoby, które wyrażały chęć posiadania odlewki danego zapachu, że właśnie organizuje rozbiórkę i to na tyle - o załapaniu się na mililitry decyduje "kto pierwszy, ten lepszy"

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-01-28 o 22:18
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:18   #2081
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
po to, żeby organizatorki mogły jako tako się zorientować, czy jest zainteresowanie danym zapachem, jeśli naprawdę nie mogą wziąć większej ilości militrów
Nie zobowiazuje, ale moze ulatwic podzial

edit:
w wersji z editem juz jest jasniej
ale wysylanie PW z info o rozbiorce to dla mnie to samo, co pokatne umawianie sie
wiec

5269

Edytowane przez magdulenka
Czas edycji: 2011-01-28 o 22:56
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 22:22   #2082
cbr
never say no to panda

GG do cbr

yyy... no nie kumam
jak zaklepywanie miejsca może ułatwić rozbiórkę?
skoro osoba jest chętna na dane mililitry to zgłosi się w wątku tak czy siak (trza pw wysłać "szybko! rozbiórka w toku! masz linka --> www.rozbiorka.wizaz.pl!") , a przynajmniej bez zaklepywania każdy będzie miał równe szanse na capnięcie odlewencji
Stary 2011-01-28, 22:53   #2083
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:

*edit - modelowo organizatorka powinna powinna wleźć na "nie załapałam się" i powiadomić osoby, które wyrażały chęć posiadania odlewki danego zapachu, że właśnie organizuje rozbiórkę i to na tyle - o załapaniu się na mililitry decyduje "kto pierwszy, ten lepszy"
Otóż to, również tak to widzę.

Co do problematycznego wątku, nikt nie wyraża protestu, więc w wolnej weekendowej chwili go zgilotynuję.
Może w międzyczasie mnie oświeci i nawiedzi, ale marne szanse ;]

Stary 2011-01-28, 23:35   #2084
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

A ja mam pytanie dot. umawiania się. Zdarza sie, że na zlocie perfumowym zapada decyzja o wspólnej rozbiórce czegoś, kilka osób deklaruje się osobiście, że przygarnie daną ilość zapachu. Co wtedy, nie wolno wpisać? Mimo że bez tego decyzja o rozbiórce zapachu pewnie w ogóle by nie została podjęta?

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 01:06   #2085
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ad. 5 - tutaj pomysłu niestety nie mam - trzeba wielgachnymi literami w pierwszym poście dopisać, żeby pisać wyłącznie o zapachach, które już nas opuściły, a posty z tym niezgodne wywalać
ale co tu deliberowac? toc tytul watku wyraznie mowi o zapachach, ktorych sie czlek wyzbyl - czyli takich, ktore wydal mamie, babci, sasiadce, sprzedal, wymienil, ew. dogadal powyzsze sytuacje. ale w zaden sposob temat nie ujmuje zapachow, ktore dopiero chcemy wykluczyc z naszej kolekcyi. wowczas watek chyba winien nosic nazwe "czego chcecie sie pozbyc?".
oczywiscie zgadzam sie w calej rozciaglosci z Bella, ze przy dotychczasowym pojmowaniu intencji omawianego watku, reklama wlasnych aukcji na "Perelkach..." to pryszczyk...

odnosnie do zaklepywania mililitrow w przyszlej rozbiorce - coz, zdarzylo mi sie to uczynic, jako organizatorce, ale osobiscie mi sie to nie podobalo - jednak w sytuacji, kiedy dziewczyny mnie przekonywaly, ze to powszechny i legalny zwyczaj, mieklam.
mysle, ze warto byloby konkretnie sprawe w regulaminie poruszyc.
Stary 2011-02-01, 20:12   #2086
Vilga
Raczkowanie

GG do Vilga

Cytat:

Po pierwsze - tzw. problemy z organizatorką.
Informacje że coś-jest-nie-tak zwykle docierają do mnie po jakimś czasie, zupełnym przypadkiem lub przez osoby piąte, który w przeciwieństwie do osób poszkodowanych, mają "odwagę" o tym powiedzieć. Dowiedziałam się jakiś czas temu, że kilka osób dziwiło się, że kasia91 nie ma jeszcze bana, po takich i tylu przekrętach. Czy jednak ktokolwiek do mnie w tej sprawie napisał, zapytał, upomniał się? Nie. Czy ktokolwiek w ogóle wspomniał o niedopełnionych odlewkach, mimo że sprawa ciągnęła się dłuższy czas? Nie!
To ja wrócę jeszcze do tej całej kasi i jej afery rozbiórkowej...
Zauważyłam dopiero wczoraj przypadkiem, że kasiaa ma bana, więc poszpyrałam trochę coby się dowiedzieć co takiego nabroiła. Uczestniczyłam w 2 albo 3 jej rozbiórkach. Pierwsze odlewki były w porządku (pod względem mililitrażu). Ostatnie moje wspólne zakupy z nią to już chyba z pół roku temu. No i właśnie...
Było to tak: Najpierw poprosiłam o 15ml a potem dobrałam jeszcze ostatnie 5, które zostało i wstrzymywało rozbiórkę. Atomek 20ml przyszedł napełniony w 2/3(maks.). Napisałam więc kasi PW, załączyłam zdjęcie z pytaniem czy się nie pomyliła, bo z początku miałam brać 15ml. Na to kasia odpisała, że zdjęcie się jej nie wyświetla, ale na pewno jest tyle ile ma być, bo odlewała strzykawką i pamięta, że dla mnie miało być w końcu 20ml. Zasugerowała, że może sie ulało. Ale atomek przyszedł w idealnym stanie, zresztą to był Poison, więc byłoby czuć nawet minimalny wyciek... To była moja pierwsza odlewka w atomku 20ml, więc nie miałam rozeznania jak to powinno wyglądać, a skoro ktoś z taką pewnością twierdzi, że jest 20 - no na prawdę nie sądziłam, że można tak w żywe oczy komuś, tym bardziej że jak już pisałam wcześniej uczestniczyam w jej rozbiórkach i było ok. Przyznaję się nie chciało mi się sprawdzać strzykawką.

Pewności nabrałam po innych wspólnych zakupach, gdy przyszła do mnie odlewka 15ml w 20ml atomku i się okazało, że poziom płynu w obu atomkach ten sam( a poisonek już trochę używany był...) . No ale to było parę mies. później, więc stwierdziłam, że już tzw. musztarda po obiedzie. Teraz mi głupio, bo może gdybym zgłosiła, to by nie nacięła tyle dziewczyn potem...

Dodam jeszcze, że z tego co kojarzę to w rozbiórkach kasi uczestniczyło dużo "świeżych" dziewczyn, które pewnie miały takie same wątpliwości, brak rozeznania
Vilga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:18   #2087
nina732
Wtajemniczenie

GG do nina732

Witajcie! Czy jak dobra dusza planuje w niedługim czasie rzut atomków? Byłabym baaaardzo chętna...
nina732 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:57   #2088
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina732 Pokaż wiadomość
Witajcie! Czy jak dobra dusza planuje w niedługim czasie rzut atomków? Byłabym baaaardzo chętna...
Ja też bym była chętna.
Stary 2011-02-09, 22:38   #2089
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Ja też bym była chętna.
i ja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 22:45   #2090
Maggen
Rozeznanie

Cytat:
i więcej chętnych by się znalazło
Maggen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:30   #2091
marlena_smc
Rozeznanie

Cytat:
Kręci mi się po głowie pytanie - czemu zakupy atomizerów nie są poprzedzane zbieraniem listy chętnych i na podstawie deklaracji użytkowniczek nie zamawia się konkretnej ilości sztuk?
Widziałam tylko jeden atomow rzut i wyglądał on dla mnie jak rzucenie padliny przed stadko wygłodnialych wilków

Jeśli pytanie głupie to wybaczcie - jestem tu nowa

marlena_smc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:49   #2092
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlena_smc Pokaż wiadomość
Kręci mi się po głowie pytanie - czemu zakupy atomizerów nie są poprzedzane zbieraniem listy chętnych i na podstawie deklaracji użytkowniczek nie zamawia się konkretnej ilości sztuk?
Widziałam tylko jeden atomow rzut i wyglądał on dla mnie jak rzucenie padliny przed stadko wygłodnialych wilków

przecież po założeniu wątku zgłaszają się chętne osoby (kto pierwszy ten lepszy) i jest robiona lista.
a dlaczego są limity (dlatego wygląda to jak rzucenie padliny) - ponieważ organizatorka zamówienia robi to za free i bezinteresownie i nie szczególnie ma czas pakować i rozsyłać 2000 atomizerów...
ja robiłam zamówienie na 500 sztuk, a pakowanie zajęło mi cały dzień + wyprawa na pocztę... więc gdyby była tworzona lista i nie byłoby limitów tylko tak jak piszesz zamówienie na konkretną ilość dla każdego to organizatorka miałaby tydzień roboty
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 11:51   #2093
pozzzziomka
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25012867]
ja robiłam zamówienie na 500 sztuk, a pakowanie zajęło mi cały dzień + wyprawa na pocztę... więc gdyby była tworzona lista i nie byłoby limitów tylko tak jak piszesz zamówienie na konkretną ilość dla każdego to organizatorka miałaby tydzień roboty[/QUOTE]

Tydzień albo i więcej. Brak limitów = tysiące atomizerów.
Stary 2011-02-11, 12:04   #2094
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlena_smc Pokaż wiadomość

Abstrahując od nieco pejoratywnego wydźwięku takiego porównania, to ja dokładnie tak się czułam czając się na atomizerowy rzut Niestety czasy kiedy Gwai i Cbr organizowały gigantyczne rzuty liczone w tysiącach atomizerów już bezpowrotnie minęły i teraz po wprowadzeniu limitów liczy się zasada - kto pierwszy ten lepszy. Trudno się dziwić Organizatorkom - przecież poza Wizażem też istnieje życie

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2011-02-11 o 12:12
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 13:23   #2095
marlena_smc
Rozeznanie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25012867]gdyby była tworzona lista i nie byłoby limitów tylko tak jak piszesz zamówienie na konkretną ilość dla każdego to organizatorka miałaby tydzień roboty[/QUOTE]

W sumie rozumiem. Sama codziennie pracuję przy pakowaniu i adresowaniu pakietów próbnych. Więc wiem ile z tym może być roboty.

Jak się już zadomowie na forum i zdobędę odpowiednie zaufanie wsród użytkowniczek to może sama zrobię taki rzut. Kiedyś, kiedyś...
W kwestii organizacji rozsyłek i pakowania mam w końcu nieliche doświadczenie

marlena_smc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 16:17   #2096
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Chętnie zorganizuję rzut nawet i dziś Ale byłoby to na max. 300 atomków. Piszę do Modki

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 16:37   #2097
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studentkaAM Pokaż wiadomość
Chętnie zorganizuję rzut nawet i dziś Ale byłoby to na max. 300 atomków. Piszę do Modki
Ale fajnie.
Stary 2011-02-11, 17:34   #2098
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

A ceny atmków poszły w górę z racji podwyżki Vat-u?

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 17:37   #2099
Lili99
Zadomowienie

Cytat:
Jak ostatnio zamawiałam atomy to ceny skoczyły o 1-2 gr. Basiek gdzieś wklejała nowy cennik
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 17:56   #2100
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Tu jest cennik:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=89

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości