|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
Princeska gratulacje
zdolna lady jesteś
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche sie wypłucze i kolor pojasnieje. Takze raz mozesz spróbować. Cytat:
Wiecie co laseczki Doszlam do wniosku że dzis moje wlosy są ok.Nie wiem co im się stalo wczoraj podczas mycia. dziś zrobiłam reanimacje i kręcą sie spoko, są takie puszyste i lekkie- taka szopa i wszystko jest super!
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja np, nie mam zaufania co do farbowania w salonie.. zawsze blond wychodził mi zółtawo;/ rozjaśniały mi rozjaśniaczem, włosy miałam jak siano, nie mogłam dogadać się z fryzjerką w kwestii koloru, wybierałam kolor z palety a ta i tak mi rozjaśniaczem robiła jak wyszło zółtko to mi 3 razy wyszorowały szamponem silver i było ok..a wiecie po umyciu włosów w domu były zółtawe. Postanowiłam sama farbować, zrobiłam sobie dekoloryzację z ciemnego brązu i sama doszłam do blondu takiego jaki mam, ostatnio nawet powiedziała mi ,że mam najlepszy blond jaki miałam kiedykolwiek Ona umie ładnie obciąć ale z farbowaniem gorzej
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
bunny a moze jakies male foto
![]() ![]() tez bym wstawila cos ale nie zrobie tego dopoki nie zrobie odrostu takze tydzien bez fotorelacji u mnie bedzie
|
|
#3035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brawo kochana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3036 | |||||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() caskada jesli najaktualniejsze zdjecia to te pierwsze trzy- to wlosy wygladaja pieknie Cytat:
![]() Zawsze wiem wczesniej co dostaje, przesylaja nam wyniki na maila grupowego lub czasami wykladowcy sprawdzaja na nastepny dzien. Ogolnie nie wszystkie egzaminy mialam w sesji, czesc z nich mialam na ostatnich zajeciach ![]() Cytat:
![]() to super ze wloski sie ulozyly spowrotem ja swoje rano reanimowalam, tez bylam nawet zadowolona
|
|||||
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
buahhot
tak sa aktualne widocznie udzielaja mi sie wasze rozterki
|
|
#3038 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
nigdy nie wiadomo co Ci wyjdzie dziekuje ![]() dzięki Cytat:
czyli zarządzanie kadrami, ludzmi...chcialam isc na Gospodarke Nieruchmosciami,ale nie otworzyli tego kierunku ![]() teraz jeszcze mysle o kosmetologii ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Buahhot ja podobnie w tym tygodniu zaczela mi sie sesja i mialam 2 egzaminy tylko |
|||
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kotka chce specjalny kurs robić a Ty mnie namawiasz, żeby koleżanka bez doświadczenia mi włoski robiła? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ciekawe ale co po tym? wydaje mi się że teraz to bardzo oblegany kierunek i ciężko z pracą tak mi się wydaje...
|
|
|
|
|
#3041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Cytat:
![]() Teraz jest jedna bardzo ładna sukienka, taka na jedno ramię falbaniasta ale dłuższa trochę, tak do kolanka ja osobiście na pewno bym ją skróciła, kosztuję 179zł. I coś tam jeszcze znajdziesz na pewnoCytat:
![]() ![]() Cytat:
nie znoszę mieć odrostu i nawet lepiej mi to wychodzi bo przynajmniej po każdym farbowaniu jestem zadowolona, równiutko wychodzi a tak to niewiadomo co to by było przy 3cm odroście ![]() gratulację!! Cytat:
wcześniej turystykę ale po roku zrezygnowałam a teraz najchętniej przeniosła bym się na kosmetologię.. Jest u mnie taka jedna szkoła wyższa i baaardzo mnie korci ![]() A ja dziś farbuję
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
Nikola17 Ja farbuje włosy od 4 lat. Najpierw to robiłam w domu. Zaczynałam od jakiś słonecznych blondów i zawsze ładnie wychodziło, dosłownie jak na opakowaniu. Potem postanowiłam być coraz jaśniejsza i jaśniejsza. I zaczęłam farbować się palettem na początku przez kilka miesięcy to był czysty blond, potem platynowy blond, a na koncu właśnie skandynawski blond-zawsze było pięknie. To samodzielne farbowanie trwało ok. 2,5roku. Dodaje zdjątka niektórych kolorków.
Później postanowiłam wrócić do naturalek i zaczęłam zapuszczać. Jak miałam ok.6cm odrost to mówię sobie, nie babo jak Ty wyglądasz, weź się ogarnij i coś ze sobą zrób i poszłam do fryzjera na balejaż i byłam zachwycona. I chodzę do tej fryzjerki tak raz na 3 miesiące i zawsze robię balejaż tylko czasem odcienie zmieniam tego ciemniejszego koloru. No i teraz znowu mnie wzięło na jasny, jednolity blond i efekty tego już znacie:P Także wolę trzymać się tego co umiem, a włosy oddać w ręce profesjonalistów i profesjonalnych farb PS też jestem Nikola ![]() 1-platynka(skandynawskiego nie mogę znaleźć) 2-prawdopodobnie czysty blond 3,5-słoneczny blond z loreala-casting 4-pierwszy balejaż |
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wloski po przejściach bo byłam pól dnia na dworze i wiatr i te sprawy ale jest ok.shaki 28.01.11 001.jpgshaki 28.01.11 004.jpg Cytat:
|
|
#3044 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, kochane, pomogłyście mi już nie raz - jaki to poziom blondu - zdjęcie nr 3 - i jakie farby mają taki lub zbliżony odcień. Nie potrafię ocenić sama.
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak nie mam na imię![]() jestem Ola no bez tego "Nik"mam bratanice Nikolkę ma prawie 3 latka <3 Edytowane przez Nikola17 Czas edycji: 2011-01-28 o 18:48 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
bunny super delikatne falki a pod spodem widac spiralki
no zupelnie jakbys tak od zawsze latala a z czasem bedzie jeszcze lepiej![]() no a wiecie moja siorka wlasnie studiuje w wawce kosmetologie
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
A co do kosmetologii, to ja właśnie studiuję i jestem na 1 roku. Kiedunek ciekawy, tym bardziej jeśli ktoś się takimi rzeczami interesuje. Jak narazie to mam takie podstawowe przedmioty jak chemia, anatomia, doraźna pomoc, jakaś tam psychologia i inne takie humanistyczne, ale od 2 semestru będzie kosmetologia pielęgnacyjna, wizaz, będziemy robic kremy i je badać, no super sprawa
Ja ze swojej strony bardzo polecam ten kierunek, chociaż trzeba się troszkę przyłożyć jeśli chce się zaliczyć chemie i anatomię Ale nie jest najgorzej. A co do pracy to ja może powiem coś na przykładzie praktyk. Na wykładach babeczka nam powiedziała, żeby się zapisywać na praktyki z ERASMUSA(wyjazd do Grecji na praktyki na 3 miesiące-ja odpadam mnie TŻ za Chiny nie puści), bo u nas w mieście nie znajdziemy. A ona wie, co mówi, bo uczy także na zaocznych i tam są panie, które mają już swoje zakłady i one jej powiedziały, że nie będą przyjmować na praktyki, bo nie mają zamiaru szkolić konkurencji... Także widzicie, że jest nie za ciekawie z praktykami, a co z pracą...?? Nie mam pojęcia, ale chyba podobnie :/ Ale ja mam już mały pomysł Ha!
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież teraz jest ogromne zapotrzebowanie właśnie na takie kosmetyczne zawody jak chociażby spa&wellness, wizaż, stylizacja, masaże, rehabilitacja, dermatologia i tak mogłabym godzinami wymieniać Moim zdaniem jest to bardzo przyszłościowy kier. na który zawsze będzie zapotrzebowanie. Najlepsze jest to, że po takiej szkole właściwie obojętnie jaką specjalizację bys robiła, możesz otworzyć coś swojego i sama byc sobie szefem a nie pod kimś całe życie ![]() Cytat:
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoja droga to juz mnie tak mecza te włosy ze co chwile jak widze ciemne farby to mam ochote sie pofarbowac spowrotem - odrostów przy jasnym brazie prawie nie widac. Farba raz na pol roku. I spokoj przynajmniej był Cytat:
Jak chcesz pracowac w zwykłym salonie to idz lepiej na studium - tam jest więcej praktyki, a przedmioty teoretyczne takie same - tylko nie tak rozszerzone. Na te studia idzie masa osób i po 1 roku marudza ze to beznadziejne, ze po co to, ze wogole bez sensu. Połowa odpada bo myslala ze to cos innego. |
||
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu taka smutna?
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tych studiach ma sie czesto dużą wiedze, a z praktyką troche gorzej. |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapach faktycznie ładny |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej lepiej pójść do studium, będzie mniej roboty.
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do włosków zdradzić chcesz blond ?
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
snow dokladnie tak jak mowisz moja siorka chce po tej szkole cos swojego otworzyc
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
snowwhite ja niestety mieszkam w niewielkim mieście gdzie jest już kilka salonów, nawet spa.. więc na otworzenie czegoś swojego nie mam szans, upadają nowo otworzone salony bo u nas po prostu ludzie chodzą do tych sprawdzonych, a poza tym chyba nie ma takiego 'popytu' Z pewnością musiałabym wyjechać z tąd.. Generalnie do Warszawy mam nie tak daleko 100 km. A mogłabyś mi powiedzieć co to za szkoła o której wcześniej pisałaś?
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://kosmetyka.edu.pl/index.html
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam ciężki dzien i niestety zmęczenie wychodzi u mnie to od razu widać- noc nie przespana i doły pod oczami i buzia szara a oczka czerwone...Daj znac czy sie spodobała.
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo sama to robie, ale nie dla każdego uwierz mi :PA że studium = mniej roboty. To też nie tak. W studium ma sie takie same przedmioty - ale okrojone do tej najpotrzebniejszej wiedzy. Ale zajęć praktycznych, ma sie o wiele więcej. My mamy więcej teorii Dlatego na prace w zwykłym salonie ma od razu po skończeniu szkoły większe szanse dziewczyna po studium - dlatego że ma więcej praktyki. A w studium też kursy są jak najbardziej wskazane Wg mnie po prostu dla pracy w zwykłym salonie nie ma co isc na wyzsze studia bo tam jest mniej tej praktyki jednak. Jeśli ktos ma okreslony plan, swój cel to wtedy jak najbardziej tak. Kursy i tak trzeba robić, praktyki załatwiać, bo tych na uczelni jest naprawde malutko Cytat:
Ale ja bede łączyc 2 kierunki ![]() Zreszta taka kosmetyczka wcale kokosów nie zarabia jak pracuje u kogos. Jeszcze zalezy w jakim salonie i na jakiej zasadzie. A co do włosków to nie chce ale naprawde brak mi do nich cierpliwości. Ja bym chciała na juz, zeby bylo wszystko cacy. A przy brązowych roboty malutko... Z tym ze sie w nich czuje nijako. Chyba ze sie odmaluje jak lalka BlondBunny faktycznie dzisiaj takie mniej napuszone są Ładnie ![]() Nikola patrzyłam te twoje włoski po tym N&E i całkiem całkiem ten kolor Tylko jaka one mają wode? Bo podobno to są dosc słabe farbki.Ale tak myśle, ze gdybym zrobiła tą Londą, i by mi wyszła mocno szaro - to by mi to az tak nie przeszkadzało bo wiem ze nie bede zle wygladała w takich włosach, bo ja naturalnie mam włosy tak popielate ze az momentami w zielony wpadaja Nie bede cudowac i po prostu wezme to co bedzie na próbniku najlepiej wyglądać, bo im bardziej bede myslec tym bardziej bede komplikować. Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2011-01-28 o 19:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

zdolna lady jesteś

bo z tego co obserwuje to dziewczyny maja okresolny cel, jaki chca uzyskac kolor wlosow, ja w sumie tez ale waham sie miedzy jasniejszym a ciemniejszym 
Doszlam do wniosku że dzis moje wlosy są ok.
Mówisz, że tragedii nie ma, a ja uważam inaczej. Świeciłam dziś głową jak żarówka hehe :P Tak mi było wstyd się pokazać, ale dałam radę. I doszłam do wniosku, że jak później mam płakać jak źle mi coś wyjdzie, to wolę iść do fryzjera. Uff jestem umówiona na poniedziałek na 16. Już się nie mogę doczekać... 
ostatnio siorka miala jak ja robione same pasemka ale sobie zrobila calosc
i tak czlowiek sie napatrzy naslucha i juz ma metlik w glowie 

u mnie to od razu widać- noc nie przespana i doły pod oczami i buzia szara a oczka czerwone...