|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
jak to do kogo podobny
![]() do Kai ![]() wyglądają jak bliźniaki znaczy on i Kaja gdy miała miesiąc ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2011-01-27 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
Cytat:
hehe Klaudia też taka była.
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla Dawida
Anya probiotyk dawaj. Najlepszy podobno Dicoflor Gabi fajne dzieciaki Mati ![]() Alinka gratuluję piątek. Może dlatego tak Ci Kuba po nocach dzikował? U nas z nocnikiem lipa. Dziś zauważyłam, ze kupa idzie. W pieluche dwa bobki wycisnął, posadziłam i siedział pół godziny i nie zrobił. Pieluchę założyłam i od razu zrobił. Coś go zahamowało i nie mam pojęcia jak to przeskoczyć. Zaczęłam myśleć dziś intensywnie i wyszło mi, ze przestał robić do nocnika jak wtedy zdjął pieluchę i kupę w łóżko zrobił i płakał okropnie.
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po myciu miała 39.1 dałam czopek nurofenu i za 10 minut już miała 38. Teraz mierzyłam i jest 37.2 ale za to straszne dreszcze ma Klaudia ![]() Bliźniaki ![]() Jak widze, że kupa będzie i posadzę Klaudię na nocnik to ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- czyli pewnie u nas też będzie ![]()
![]() |
#4836 | |||
Wtajemniczenie
|
Dwie stówki dla Dawida!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Joasia:Biedny Filip! Cytat:
Jak obawiasz sie biegunki to nie dawaj czopków, bo ją przyspieszysz. Dawaj nurofen w syropie. 5 ml nam lekarz kazał na Olę podawać przy gorączce. Normalnie padam.... Wam też Cassie zgineła z FB? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Tun1a 5.luty to ważniejszy dzień niż imieniny Agaty
![]() a właśnie co z Cassie?
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Cassie to się chyba na nas obraziła
#4839 |
Zakorzenienie
|
![]() oj ciężka noc u nas ![]() ![]()
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
a co w ogóle Klaudii jest? na co choruje?
długo ją ta gorączka trzyma ( w sensie powracania), Kai jak uda się zbić to raczej już nie wraca |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem wsciekla
![]() ![]() ![]() ![]() Napisalam do nich ze nie chce juz wymiany tego auta bo mial to byc prezent na sobote a w takiej sytuacji musze szukac czegos nowego na szybko.....ciekawe czy mi oddadza kase ![]() A tak pozatym to ten plastik jest tak tandetny jak z odpustu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Buziaczekk o ile dobrze pamiętam to jest 10 dni na zwrócenie towaru kupionego przez internet więc kasę musi Ci zwrócić.
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
hej
![]() poki maluchy spia to mam moment ale na chwilke doslownie weszlam bo na allegro kupuje bluzki i spodnie ![]() PROBIOTYK do antybiotyku ZAWSZE szkoda ze lekarze nie pamietaja inf. o tym pacjentow! Dicoflor jest super!! ale on lepiej dziala na niemowleta dla starszaczkow to LacidoBaby lub Acidolac Baby - u nas barddziej sprawdza sie acidolac a te dz. ktore uwielbiaja zelki polecam drozszy ale zawierajacy od raz tran z rekina i dorsza!- Alaskan to sa zelkowe rybki ![]() co jak co ale na probiotykach i prebiotykach juz jestem mega umyslem ![]() nasz Tosiek codziennie je przyjmuje - kasa na to leci ale lagodniej przechodzi choroby... TESKNOTA ZA MAMA oj Mati ja identycznie jak ty mialam - wrocilam ze spzitala przekroczylam prog omu i w ryk a Antos za mna wtuleni plakalismy - cudna sprawa! ale nigdy nie chce tego juz przezywac i dawac dz. :/ tyle ze ja 3 razy w szpitalu bylam ![]() ![]() jutro od przerwy mies. puszczam go do zlobka ![]() piszecie o goraczkach biegunkach! jak wam pisalam wczesniej Tosiu ze mna przynieslismy do domu rotawirusa - mozna go tylko wykryc poprzez badanie kalu ale i wysokiej zarazliwosci - kazdy kto mial z nami stycznosc zarazil sie - masakra - kazdy tez na swoj sposob chorowal jedni bez goraczki inni z goraczka, ale kazdy mial przynajmniej jeden dzien albo wymioty albo biegunke i bol zoladka brzucha... najbardziej szkoda mi bylo Tosia - mimo szczepienia zachorowal!!! choc ponoc bez szczepionki byloby gorzej ale mial ok 15 rozwolnien na dzien i to tak wygladalo jakby sikal pupa - doslownie - bo to tez pzezylam sama - zal dzieciakow... teraz nie wiem czy szczepic Grzesia bo juz przeszedl... a kasa na co innego by sie przydala tyle ze ta szczepionka rotawirusowa ma dodatkowo jeszcze dwa szczepy wirusow i bijemy si ez myslami, we wt popoludniu do kontroli z grzesiem mam isc bo MA ALERGIE NA MLEKO KROWIE - czyli musze diete eliminacyjna wprowadzic :/ nie usmiecha mi sie to - a do dokarmiania dostal bebilon PEPTI - tyle dobrego ze na recepte ... biedny caly w krostkach jest a uszka ma z zoltymi luskami bije ie tez z myslami czy w ogole nie przestac go karmic skoro tyle trudnosci jest :/ 1. przez kapturki z l.p. czasem tez i z pr. 2. przynajmniej co drugie jedzenie dokarmiamy go - zaraz po jedzeniu z piersi musze szybko dorabiac mleko 3. teraz ta eliminacja (a chcialam przejsc na wieksza ilosc nabialu i wolowiny by powoli chudnac) - wygladam jak krowa ![]() 4. przez karmienie czuje i widze ze zaniedbuje Ant. (ja karmie to on oglada bajki) albo wykorzystuje ten czas na to co nie wolno... albo chce na nocnik i robi kupe a ja musze odkladac placzacego lub wrzeszczacego G. by podetrzec i sprzatnac po T. ehhhhhhhhhhhh ale zem sie wyzalila ![]() ![]() nie widzialam zdjecia Oliwki - wykasowaliscie??? MAM POMYSL - poprzesylalybyscie mi po jednym zdjeciu z urodzin maluchow oprawilabym je w ramki i dalibysmy na pierwsza stronke nasze brzdace dwuletnie juz na nowy watek - co wy na to?? ![]() Już dwa latka mamy - psocić zaczynamy ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- całuski da Klaudusi niech szybko do zdrówka wraca ![]() Buziaczku świetnie że chrzciny udane - u nas znów bez alkoholu = mze rodzina rpzezyje ponowne takie spotkanie ![]() mialy byc chrzciny na wielkanoc ale zaczynam myslec nad 6 marca kiedy tosiek ma 2 urodziny - to akurat niedziela ![]() ![]() ![]() ![]() Dżip - 10 dni tak jak Anya pisze jest na zwrot wiec musza zrocic - ty sie niemusisz nawet tlumaczyc dlaczego zwracasz ![]() i co bedziesz kupowac? fajnie miec taki dzip - z checia bym kupila swojemu ale gdzie go trzymac w 3 pokojowym mieskzaniu :/ w piwnicach kradna :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Pelnia jak zobaczylam to auto w tym kartonie to ono strasznie male jest
![]() ![]() Protokol spisany, kurier zabral auto i pojechal, a najlesze ze kurier chcial nam to auto zostawic bo powiedzial ze on go nie moze zabrac ![]() Napisalam maila ze auto uszkodzone, czekaja az do nich wroci z protokolem i oddaja mi kase A co mu kupimy? jeszcze nie wiem ale sa propozycje zeby kupic mu porzadny rowerek taki normalny....bo teraz ma tego kaczora ale jak to moja mama stwierdzila ze to jest dla malutkich dzieci i ze jej sie nie podoba i ona chce zeby mial taki normalny porzadny rowerek.....zobaczymy, musze poogladac jakie sa. Bo nie mam innego pomyslu co by mu kupic ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-01-27 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
PEŁNIA
tak informacyjnie bo wiem że próbowałaś różnie laktacje zwiększać może to http://allegro.pl/medela-zestaw-sns-...426424105.html jak dobrze poszukasz to na allegro i za 50 zł można trafić ![]() niby cuda działa ![]() ========================= = ja mam dwa pokoje i mam to auto ![]() Buziak małe to to nie jest ale dwójka dzieci........... ciemno widzę żeby tam mogła siedzieć dwójka dzieci ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2011-01-27 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Ogladalam na allegro te rowerki ale jakos nie bardzo mi sie to widzi dlatego ze np 12 calowe sa dla dzieci 2-4 lata a potem sa 16 calowe dla 3-6 latkow tylko ze tak jak mi jeden facet napisal te rowerki dla 2-4 latkow moga byc bardzo szybko za male ze takim rowerkiem pojeździ dziecko 1-2 sezony i ze to zalezy jakie wielkie jest dziecko, Dawid jest wysoki wiec na krotko bedzie go mial, a te 16 calowe to znowu moga byc za duze i nie bedzie siegal do pedalow, kazal mi facet gdzies w sklepie przymierzyc go do tego 16 calowego i zobaczyc bo moze juz byc dobry a wtedy te 4 lata pojeździ.....a jak znam Dawida to nie bardzo bedzie jeździl na tym rowerze bo np tego kaczora ma gleboko gdzies, woli isc na nogach i dlatego mysle zeby ten rok pojeździl na kaczorze a inny rower na 3 urodziny by dostal jak bedzie bardziej kumaty
![]() A ze uparlam sie na cos z pojazdow to wymyslilam TAKIE COS , TAKIE COS tym to pojeździ i w domu i na dworze Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-01-27 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aale z tego co czytam... to nalewa sie mleka do tej buteleczki dreny obwiazuje sie wokol piersi i poprzez dren dz. je ssie przez niego jak przez brodawke a jest przy matce jak przy karmieniu bo bliskosc wlasnie powoduje wzmozenie laktacji... teraz pilam 2 kawy zbozowe na dzien z mlekiem 3 bawarki i szklanke mleka - mam andzieje ze mleko mi si eutrzyma jak eliminuje kompletnie nabial!!! BUZIACZKU ja sobie nie wyobrazam mojego Toska na zwyklym rowerku jeszcze... za rok owszem ![]() swoja droga moj ma manie na punkcie myszka miki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- 500 zl u la la my majac taka kase na prezent kupilibysmy cos w tym rodzaju ale chyba audice ![]() http://allegro.onet.pl/hit-super-aud...413918968.html a tak to Tosiu dostani epewnie zestaw puzzli hehehehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Raczkowanie
|
Buziaczek przepraszam ze sie tak wtrące ale my tez sie składaliśmy rok temu na prezent dla mojego chrzesniaka miał wtedy dwa lata i szukalismy samochodu ale żaden do nas nie przemawiał i kupiliśmy motor na akumulator i powiem Ci ze Michał był zachwycony do dzisiejszego dnia zresztą jest. Jezdził nim po domu i czaem na dworze musieli go siłą sciagać na jedzenie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Pelnia to auto to jest cos w tym samym rodzaju co ten Jeep
![]() ![]() ![]() Madabede ogladalam te motorki ale one sa bez zadnych podporek na 2 kolkach to 2 latek nie da rady jeździc ![]() ![]() Wymyslilam ze dzis podjedziemy do 2 zabawkowych hurtowni i na miejscu cos ogladne a jak mi nic nie wpadnie w oko to tego traktora kupie co wczoraj linki wrzucilam + jakies ubrania bo wiekszosc juz wynioslam za malych i w szafce sie pusto zrobilo Tylko troche przykro bo jutro ma byc mala imprezka z tortem i Dawid mial dostac te prezent i bardzo mi na tym zalezalo a tak to znowu dostanie w zwykly dzien , tak bez niczego Jedziemy dzisiaj z Dawidem na bilans dwulatka, mialo byc wpolowie lutego ale korzystajac z okazji ze malzon ma wolne to jedziemy dzis Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-01-28 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
matko
2 godz próbuje uśpić Gnide i nic wykańcza mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Oliwia jeszcze spi od wczoraj ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-01-28 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
Jego nie hałasuje chyba że włącza przyciski na nim ale jak mają dość to wyjmują mu baterie i maja spokój. Sprawdzalam na allegro i nie ma tego motorka. Najlepiej jechać i sprawdzić na żywo jak wyglądają te rzeczy a potem zamawiać na allegro.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gabi- Mania od 8 rana nie spi i jak widze to nie zamierza. Oszaleje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Mati
a wyje przy tym? Da się położyć? bo Adaś wstaje 4-5 rano! czasem 6-7 i nie śpi do 10-11 i w tym czasie dziad mały nie poleży sam! trzeba go non stop karmić albo nosić! potem śpi powiedzmy przy dobrym wietrze do 15.00 i powtórka z wycia noszenia karmienia. Po kapaniu idzie spać, znaczy drzemac z pobudkami co 1-2-3 godziny góra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Tunia kupilam dzisiaj te tabsy yasminelle i powiedz mi bo one sa opisane dniami tygodnia i ja mam je zaczac brac w 1 dniu @ jak teraz dostane...i jesli ja ta @ dostane np w czwartek to mam zaczac od tabletki przy ktorej jest napisany czwartek ? czy od pierwszej czyli poniedzialkowej
![]() A ja wkoncu znalazlam sposob na Oliwie i te jej walki do 23-24-1 i darcie sie w lozeczku, po czesci ona sie troche juz poddala bo przekonala sie ze to jej nic nie da ![]() ![]() ![]() ![]() z Dawidem bylo latwiej ale on mial od poczatku jedne i te same godziny karmien i nie byl taki uparty ![]() Dawid byl na bilansie ktory byl przeprowadzony "po lebkach" zbadal go, ogladnal gardlo, stopy czy nie sa krzywe i zwazyl i tyle......wazy 13,5 kg, zmierzyc wzrost kazal nam samym w domu przy scianie, sami musielismy sie upomniec zeby ogladnal jego zeby i lulka, zeby ok a z lulka skorka sie nie sciaga i dostalismy masc, po kapieli trzeba odciagac skorke i wysmarowac mascia i sciagnac spowrotem tak zeby masc zostala w srodku i tak przez 2-3 tyg a potem do kontroli, kazal go uczyc siedziec po turecku bo do 3 lat ksztaltuja sie stopy i zeby nie mial koslawych, mowil tez ze do 3 roku zycia dziecko powinno biegac w samych skarpetach po domu, zadnych papci bo stopa sie ksztaltuje i tyle z bilansu Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-01-28 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i on mówił, że absolutnie dziecko nie powinno siedzieć po turecku! bo w takiej pozycji siedzi prosto góra 2 minuty a potem się garbi i to jest bardziej złe niż dobre |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
zanka - wszystkiego najlepszego
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- gabi - też to słyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zanka - 100 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.