Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 19:21   #751
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
powiem szczerze żę na oddziale gin lub polożniczym człowiek jest bardzo wyprany z wsszelkiej intymnosci. mnie juz to nie rusza. z zabilo mnie to ze podlaczyli mi na 3 doby bez przerwy kroplowke, i mialam dyskomfort bo ciagnelam ten caly stoja ze soba, w zadnej kabinie sie nie zamknela bo sie z tym nie zmiescilam!!! a na ciezsze rzeczy szlam jak tż do mnie przyszedl, bo mialam drzwi na osciez otwarte i pilnowal zeby nikt mi nie wszedl. a jak znalazlam rure na ktorej sobie wieszalam kroplowke to wyczaily mnie polozne i opierdzielily ze mam z tym stojakiem chodzic. takze chodzenie z butelka do łazienki to teraz pikuś
ja nie kupuje opakowania termo do butelek,bo torba na ktora polujemy do wozka ma 2 termoaktywne schowki na butelki wlasnie, wiec nie ma sensu.
Harrods ja mam podobnie do ciebie termin na poczatek kwietnia,i zaczynam te rzeczy typu pranie prasowanie robic w marcu, bo po co ma lezec i sie kurzyc niepotrzebnie. bardziej jestem zdecydowana na plyn do prania bo proszek moze sie trudno wyplukiwac. a prac bede w 50 stopniach
dziewczyny to co pisze diatoma to jest 100% racja niestety ja tezm mam wlew ciagly 2 dobe juz prawie 3 i tez wszedzie z ta kroplowka lazisz a mycie jest srednio przyjemne ze wzgledu na kabel od kroplowki maskara jakas intymnosc jesli chodzi o badania ginekologiczne itd jest zachowana ale toaleta itd. bez komentarza tak jak juz diatoma wspominiala ja czekam na tż rano jutro pomoze mi umyc glowe bo z tym sprzetem niestety nie dam rady
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:26   #752
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
a czemu pewnie 99% będzie z butlą latało

wątpię
przed chwila gadałam z siostrą i ona ani jednej laski z butelką nie widziała
i ona też zareagowała śmiechem tak jak ja

w każdym razie ja to nawet w domu się nie skuszę, bo kiedyś używałam tego Tantum przy infekcji i po nim mnie bardziej piekło

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny to co pisze diatoma to jest 100% racja niestety ja tezm mam wlew ciagly 2 dobe juz prawie 3 i tez wszedzie z ta kroplowka lazisz a mycie jest srednio przyjemne ze wzgledu na kabel od kroplowki maskara jakas intymnosc jesli chodzi o badania ginekologiczne itd jest zachowana ale toaleta itd. bez komentarza tak jak juz diatoma wspominiala ja czekam na tż rano jutro pomoze mi umyc glowe bo z tym sprzetem niestety nie dam rady

jak ja leżałam w szpitalu to było nie do pomyślenia żeby osoba z zewnątrz a tym bardziej facet wchodził do łazienki,

ale u nas to jest tak prymitywnie, że jedna łazienka na cały korytarz a w niej dwie kabiny prysznicowe
Stary 2011-01-28, 19:39   #753
Ewelqa1985
Zadomowienie

ale u nas to jest tak prymitywnie, że jedna łazienka na cały korytarz a w niej dwie kabiny prysznicowe [/QUOTE]

[QUOTE=iizabelaa;24690342]wątpię
przed chwila gadałam z siostrą i ona ani jednej laski z butelką nie widziała
i ona też zareagowała śmiechem tak jak ja

w każdym razie ja to nawet w domu się nie skuszę, bo kiedyś używałam tego Tantum przy infekcji i po nim mnie bardziej piekło

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

u nas iza tez jest jedna lazienka z 2 prysznicami ale z tego co tu obserwuje to panuje pelen luz na oddziale ze mna lezal dziewczyna ktorej maz przychodzil o 6 rano w odwiedziny i juz nie pospalysmy po mierzeniu temperatury bo gadali ale na szczescie dzis ja wypisali a pozniej przychodzil jeszcze popoludniu na normalna wizyte do tej dziewczyny i widze ze na innych sala tż leza na łóżkach nawet ze swoim partnerkami i nie ma ogrnaiczen czasowych w odzwiedzinach takze jest gwarno jak an jarmarku ciekawa jestem czy na noworodkach jest tak samo?? bo tego sobie niewyobrazam

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-28 o 19:41
Stary 2011-01-28, 19:48   #754
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas iza tez jest jedna lazienka z 2 prysznicami ale z tego co tu obserwuje to panuje pelen luz na oddziale ze mna lezal dziewczyna ktorej maz przychodzil o 6 rano w odwiedziny i juz nie pospalysmy po mierzeniu temperatury bo gadali ale na szczescie dzis ja wypisali a pozniej przychodzil jeszcze popoludniu na normalna wizyte do tej dziewczyny i widze ze na innych sala tż leza na łóżkach nawet ze swoim partnerkami i nie ma ogrnaiczen czasowych w odzwiedzinach takze jest gwarno jak an jarmarku ciekawa jestem czy na noworodkach jest tak samo?? bo tego sobie niewyobrazam

ja wiem, że u nas na położniczym jest podobnie jak na ginekologi gdzie leżałam, też jedna łazienka a w niej chyba z 3 prysznice,
a czasami potrafi leżeć tam nawet 30 kobiet (takich przed i po porodzie)
więc sobie wyobrażam te kolejki do łazienki

odwiedziny są możliwe tylko na korytarzu w wyznaczonych godzinach,
do sal gdzie leżą mamy z dziećmi nie można wejść bo są wieloosobowe,

a jak chcesz iść do łazienki to właśnie musisz przejść przez ten korytarz z odwiedzającymi

I dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy to normalnie całymi rodzinami wpadają na te odwiedziny,
jakby nie mogli 3 dni poczekać żeby dziecko zobaczyć,

rozumiem, że wpadnie mąż czy mama/siostra na chwilę pogaduch i z potrzebnymi rzeczami,

ale jak widziałam, że do jednej kobiety przyszła teściowa z teściem, szwagierka z mężem i 3 dzieci, to sobie myślę, ze ludzie wyobraźni nie mają, i wszyscy na tym korytarzu,
i cała ekipa na siłę zagląda do tej sali gdzie leżą mamy z noworodkami, żeby dziecko zobaczyć,
a tam kobiety z prawie gołymi tyłkami
Stary 2011-01-28, 19:48   #755
bosti
Zadomowienie

z materacami kokosowo-gryczanymi jest tak, że zawierają tylko łuskę gryki, nie całe ziarna, więc niźle ktoś wymyślił z tym kiełkowaniem
a ze względu na zdrowotne właściwości gryki, to chyba dziecko ma spać na stronie gryczanej. kokos jest dla lepszej wentylacji materacyka

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:49   #756
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,jak to jest z wystającymi pępkami? Od czego to zależy? Mój szybko wystawał,ale teraz to już przesada

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:53   #757
Montii
Zakorzenienie

czarna ja mam jeszcze wklęsły, uf
a właściwie na równi z brzuchem ;-)
pokaż brzuchaa ;-))

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:53   #758
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jak to jest z wystającymi pępkami? Od czego to zależy? Mój szybko wystawał,ale teraz to już przesada
hehe mój też wystaje a wygląda to komicznie ale w sumie to nie wiem od czego to zależy

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:54   #759
bosti
Zadomowienie

czarna ja mam wciaż wklęsły, ale już tylko troszkę, lada moment będzie wystawał. wydaje mi się, że to zależy od tego, ile ktoś miał tkanki tłuszczowej na brzuchu - im więcej, tym dłużej wklęsły pępek. tak to zaobserwowałam u koleżanek

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:55   #760
87czarna
Zakorzenienie

Wrzucę coś na dniach

No nic,kładę się spac,bo ledwo na oczy widzę. Jutro mam odebrac wózek-już nie umiem się doczekac

Dobranoc,dziewuchy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:58   #761
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
też się zastanawiam, mnie nic nie wystaje póki co.
A Twój kiedy zaczął?

w ogóle, to pokaż brzuchol czarna dawno nie oglądałyśmy Twojej piłeczki
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 20:03   #762
Ewelqa1985
Zadomowienie

moj pepek tez poki co nie wyszedl na wierzch

mam pytanie kiedy chcecie chrzcic wasze malenstwa ??
Stary 2011-01-28, 20:03   #763
Montii
Zakorzenienie

znowu przeglądam ciuszki z nexta
... może to i lepiej ,że nie ma u mnie tego sklepu
cudowne ubranka...

[LEFT]
Stary 2011-01-28, 20:04   #764
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja wiem, że u nas na położniczym jest podobnie jak na ginekologi gdzie leżałam, też jedna łazienka a w niej chyba z 3 prysznice,
a czasami potrafi leżeć tam nawet 30 kobiet (takich przed i po porodzie)
więc sobie wyobrażam te kolejki do łazienki

odwiedziny są możliwe tylko na korytarzu w wyznaczonych godzinach,
do sal gdzie leżą mamy z dziećmi nie można wejść bo są wieloosobowe,

a jak chcesz iść do łazienki to właśnie musisz przejść przez ten korytarz z odwiedzającymi

I dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy to normalnie całymi rodzinami wpadają na te odwiedziny,
jakby nie mogli 3 dni poczekać żeby dziecko zobaczyć,

rozumiem, że wpadnie mąż czy mama/siostra na chwilę pogaduch i z potrzebnymi rzeczami,

ale jak widziałam, że do jednej kobiety przyszła teściowa z teściem, szwagierka z mężem i 3 dzieci, to sobie myślę, ze ludzie wyobraźni nie mają, i wszyscy na tym korytarzu,
i cała ekipa na siłę zagląda do tej sali gdzie leżą mamy z noworodkami, żeby dziecko zobaczyć,
a tam kobiety z prawie gołymi tyłkami
moja bratowa miała taką sytuację, że leżała na sali z babką do której codziennie przychodził mąż posiedzieć i siedział na stołeczku, czytał gazetę, a ona spała, czy robiła co tam akurat miała robić, a on siedział... i tak każdego dnia codziennie

mój pępek w 34 tc nadal wklęsły
Stary 2011-01-28, 20:05   #765
aja1
Zakorzenienie

Z pępkiem to chyba jeszcze jest tak, że zależy jak był wiązany.
Ja mam np bardzo wklęsły , a niektórzy mają takie jakby bąbelki i one wtedy wystają.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:07   #766
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

My szybko do miesiaca czasu córkę też tak chrzciłam miała 3 tygodnie wtedy

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:08   #767
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Z pępkiem to chyba jeszcze jest tak, że zależy jak był wiązany.
Ja mam np bardzo wklęsły , a niektórzy mają takie jakby bąbelki i one wtedy wystają.
tez mi sie tak wydaje
Stary 2011-01-28, 20:09   #768
iizabelaa
Zakorzenienie

ja narazie mam wklęsły pępek

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
znowu przeglądam ciuszki z nexta
... może to i lepiej ,że nie ma u mnie tego sklepu
cudowne ubranka...

przestań,
ja uwielbiam ubranka tej firmy

dzisiaj do mnie przyszły 2 używane cuda z Next
Stary 2011-01-28, 20:11   #769
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie kiedy chcecie chrzcic wasze malenstwa ??
Ja planuję w lipcu

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
moja bratowa miała taką sytuację, że leżała na sali z babką do której codziennie przychodził mąż posiedzieć i siedział na stołeczku, czytał gazetę, a ona spała, czy robiła co tam akurat miała robić, a on siedział... i tak każdego dnia codziennie
Tzn ja jak byłam po operacji to Tż przychodził i siedział u mnie czasami i cały dzień. Ja nie miałam siły i spałam, budziłam się i tak w kółko - a on zawsze był przy mnie.
Po urodzeniu Kaśki jak przychodził to zajmował się małą a ja odsypiałam nockę, albo szłam się kąpać.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 20:12   #770
Montii
Zakorzenienie

Ja właśnie poluję na coś używanego z Allegro ale nic ciekawego nie widzę.
Byłam w Zarze i nowa kolekcja jest boska a dla dziewczynek to już w ogóle cudeńka mają

http://www.next.co.uk/shopping/boys/newbornboys/17/2 a takie coś dorawałam w lumpie brązowe

[LEFT]
Stary 2011-01-28, 20:13   #771
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
ja narazie mam wklęsły pępek

przestań,

next eh przegralam ostanio licytacje
Stary 2011-01-28, 20:24   #772
blackrose4u
Wtajemniczenie

u mnie pępęk wystaje już pare tygodni.

A co do chrzcin to my już mamy termin zaklepany w restauracji na obiad zaraz po mszy, bo w domu nie mamy warunków by to zorganizować. Zrobimy obiadek tylko i małą kawkę i wsio. A będą tak 1,5 m-ca po narodzinach.

Ja to już nie pamiętam kiedy chwaliłam się brzuchem. Chyba w 19tc może też coś jutro wrzuce.

Dobranoc

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:27   #773
Montii
Zakorzenienie

Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 20:34   #774
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
za każdy zakupiony.

Co sądzicie o wózkach Quinny?
Myślę o tym http://allegro.pl/quinny-speedi-sx-2...423538933.html
Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba Jednak dla mnie ciut za drogi. Bym go kupiła za tą cenęgdyby miał jeszcze śpiworek, osłonkę na nóżki do spacerówki i najlepiej fotelik a jak wszystko oddzielnie to raczej za drogi mi wyjdzie, ale poza ceną ma bardzo fajny wygląd.
My kupiliśmy ten wózek i jestem bardzo zadowolona. Miałam okazję wcześniej go wypróbować wychodząc na spacer z bratankiem. Jest super zwrotny i w miarę lekki. Zapłaciliśmy za niego 1200zł na allegro (w cenie był fotelik,gondola,spacerówk a i wszystkie dodatki). Trafiło się nam jak ślepej kurze ziarno.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:36   #775
iizabelaa
Zakorzenienie

Na all trzeba się porządnie naszukać żeby coś fajnego używanego trafić, i w rozsądnej cenie,
i chyba jest więcej dla dziewczynek niż dla chłopców

Boska jest ta kurteczka

Cytat:
Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę
ja też nie
jakoś w ogóle mnie ten temat nie zajmuję, choć pewnie kiedyś tam zrobię
Stary 2011-01-28, 20:37   #776
Montii
Zakorzenienie

super cena, a jaki kolor/?

[LEFT]
Stary 2011-01-28, 20:40   #777
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Nam to Tantum Rosa polecała położna na SR. Mówiła, żeby rozrabiać sobie saszetkę tego proszku w wodzie i wlać do takiej butelki z korkiem-dziubkiem (jak jest w kubusiu play lub w wodzie dla sportowców). Po każdej wizycie w toalecie możemy sobie tym specyfikiem polać krocze i to podobno bardzo przyspiesza gojenie i nie szczypie.
a to Tantum Rosa trzeba kupować od razu całą paczkę tych saszetek czy można na sztuki ? jaki jest koszt mniej więcej jednej sztuki ?

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
a teraz się pochwalę pojechałam do tego tekstil market i kupiłam kilka rzeczy dla Niuni - już wklejam zdjęcia - zajrzałam tez do lumpka ale tam kupiłam tylko spodenki i czapeczkę w paski
śliczne

Cytat:
tak samo chcę zrobić
ciekawe ile prań trzeba będzie puścić
ja już piorę od ponad tygodnia- 1 pralka dziennie bo muszę to rozwiesić w łazience i jeszcze mi zostało trochę ciuchów...
ja piorę ponieważ większość mam używanych z lumpka to najpier ubranka w zwykłym proszku jeśli białe to do białego jeśli kolor to do koloru następnie puszczam po raz drugi w proszku dla niemowląt i na koniec jeszcze dodatkowo płuczę i wiruję.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
co do porodów... kochane uwierzcie w swoje możliwości.. nawet będziecie zdumione co wasze ciało instynktownie potrafi.. po prostu nie wyobrażam sobie innego porodu niż naturalny... fakt darłam się jak głupia ( miałam wtedy tylko 18 lat).. ale ten krzyk był głównie spowodowany strachem i niewiedza którą później przeanalizowałam i... przecież aż tak strasznie nie było to co że bolało ważne że dałam radę i mój synek był ze mnie dumny tuląc sie do piersi ... ja z siebie też .. nie bójcie się kochane sam poród jest wyjątkowy i jedyny... a cc to tylko w wyjątkowych sytuacjach ... wtedy kiedy naprawdę trzeba..
uwierzcie w siebie kochane!!!...
dzięki za słowa pocieszenia- co do porodu , to moje pierwsze dziecko i właśnie boję się porodu ale wierzę że wszystko pójdzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
a własnie - mam pytanko do allegrowiczek jesli zamawia sie u jednego sprzedawcy kilka-kilkanaście przedmiotów za jedną przesyłką to czy potem wystawia mu się jeden komentarz czy za każdy zakupiony przedmiot??
za każdy przedmiot ja wystawiam

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny
jestem po wizycie a w zasadzie po usg

dziękuję za trzymanie kciuków
a po usg ok
dziś zaczynam 32 tydz. mały waży ok. 1700 gram. to dużo???? lekarz powiedział że ok. z pomiarów wynika termin porodu na 31.03 a z okresu na 1.04 więc mały rośnie bardzo wymiarowo.
płci nie udało się potwierdzić ze względu na położenie.
najważniejsze że mały obrócił się już główką w dół mam nadzieje że tak zostanie.
a i mam kolejne usg kontrolne za 2 tyg. bo dziś miałam mało wód płodowych. ale lekarz powiedział żeby się nie martwić bo może po prostu mało dziś piłam. i faktycznie - do usg wypiłam tylko 1 szklankę herbaty i małą kawkę. także póki co wierze mu i się nie przejmuję
dobrze że z małym wszystko ok

Cytat:
Dziewczyny,
ja już po wizycie,
moja Mała waży już 1950g
a ja dzisiaj kończę 32 tc, jutro zaczynam 33tc,
wg usg tp zmienił się o 3 dni, wcześniej
ja jestem w szoku jak pomyśle, że ona już 2 kg waży i że dzieci mają ponad 3 jak się rodzą, jak można takie duże stworzonko wypchnąć
tak tak mam dzisiaj jakąś jazdę
Poza tym wszystko ok,
no może poza ciśnieniem, mam mierzyć regularnie,
ja przytyłam 2 kg w 3 tygodnie, łącznie już 8kg,
Mała nadal jest dziewczynką, co ostatnio prezentuje na każdej wizycie
dobrze że mała pozostała dziewczynką i wszystko ok
mała wcale nie waży tak dużo

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A to mój brzunio 31 tydz
Wszyscy się pytają kiedy rodzę i dziwią się, że jeszcze tyle
śliczny taka piłeczka i jak wysoko

Cytat:
nie wiem ... ja mam nadal wklęsły chociaż miałam na maksa wklęsły a teraz też mam wklęsły ale nigdy nie wiedziałam mojego pępka tak jak teraz

Cytat:
przestań,
ja też uwielbiam ubranka firmy NEXT dziś znów poszalałam w używanych ciuszkach i troszkę rzeczy dla mojej niuniu zdobyłam w tym też next jutro wkleję wam fotki

a ja dziś padam ....
normalnie cały dzień coś robiłam, rano zakupy następnie zabrałam się za przeglądanie ciuchów moich w szafie i robienie miejsca i porządków zajęło mi to dobre 2 godziny potem obiad pranie sprzątanie ... później z tż jechaliśmy na zakupy , aha kupiłam dziś laktator firmy lovi następnie wyszliśmy na spacer z psem , potem kolacja dla tż dlatego doczytałam was teraz odpisuje - dużo naskrobałyście od rana postów
i zaraz kładę się spać , objadłam się strasznie i już mnie męczy zgaga mam nadzieję ze chociaż szybko zasnę...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:43   #778
Ewelqa1985
Zadomowienie

szara myszka sliczny ten wozek a ktory kolor dokladnie ??

laseczka my w aptece sprzedajemy tantum rosa na saszetki bo calosc dosc droga ok. 18 zl chyba z teg co pamietam
Stary 2011-01-28, 20:51   #779
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Witam,
ja dziś w końcu na zakupy sie udałam. kupiłam płyn do kąpieli Nivea, ale on jest od 1 miesiąca - a w czym kąpać zaraz po urodzeniu???

odwiedziła mnie dziś znajoma i opowiadała o swoim 45 minutowym porodzie. Obejrzała 3 odcinki serialu i pojechała rodzić. mówiła, że w ogóle bólu nie czuła.

upiekłam serniczek - ale jeszcze się studzi Będzie do rannej kawki...

Izabella - dobrze, że z małą wszystko ok. duża dziewczynka

kasienkakg - pieluchy od r-p77 ładne wzory, flanelki bardzo ładne a tetra z misiami w niebieskie gatki mnie urzekła.

subtelle - kiedyś mamuśki grudniowe pisały, żeby sobie Tantum wlać do takiej buteleczki ze spryskiwaczem. Ja mam taką po jakiejś odżywce do włosów i wezme, bo nawet na łóżku można się popsikać i juz

kasia 2629 - ja też mam czasem mokre po obu stronach wkładki, gatki ale myślę, że to nie wody tylko człowiek się tak poci. pod cyckami i na plecach też mam mokre a nigdy tak nie miałam....

olsza - ja mam dwa ochraniacze i jest metka prać w 40 st. Wyprałam i są ok. A jeden ma zamek i te wkłady musiałam wyjąć.
Rożki nawet te po 25 zł wyprałam i nic sie nie stało.

aja - ładna piłeczka. Zazdroszczę jeansów na tyłku. ja już ze 4 miesiące nie nosiłam ...

harrods - pranie zaczęłam 6 tyg przed terminem. Po malutku, jeden dzień pranie, drugi prasowanie, wolne itd...

iweczka - też mam 2 prześcieradła, ale zastanawiam sie nad jeszcze jednym z falbanką.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:55   #780
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
czarna strach pomyślec co by bylo jakby dziecko siku zrobilo
wstajesz a dziecko w zaroslach :brzyda l:
zabiłaś mnie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

A muszę siępochwalić że coraz częśćiej czuję małe stópki lub rączki bo tego nie potrafię jeszcze odróżnić ale nagle taka mała kończyna mi wystaje przy skórze jak połaskocze to ucieka
ja też tak mam przeee boski uczucie... a dzisiaj znów wypinał chyba dupcię trochę to bolało ale to takie słodkie
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości