|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
nie straszcie tu pierwiastki porodami, tzn mnie, bo zaraz dam
|
|
#1352 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nas dzisiaj na spacerze mijała taka młoda dziewczyna i mówię do Tżta "zobacz ona ma pupkę jak ja jeden pośladek" a on do mnie "głupia jesteś! chodź, idziemy na jakieś dobre ciacho" Także podejście mają raczej takie samo
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
mój mężu kiedyś powiedział, że ja go kocham mimo że się gruby zrobił (troche mu sie przytyło w małżeństwie
) więc dlaczego on ma mnie nie kochać jak nie schudne po ciąży ![]() taki wyrozumiały jest
|
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
Siasiek no ja na mojego męża absolutnie nie narzekam
Mnie ostatnio w podobnej sytuacji wziął na duże lody z polewą. Także chyba serio mają podobne podejście.Mam też zakaz robienia czegokolwiek, on mnie we wszystkim wyręcza. Ostatnio nawet mój tata mu powiedział, że chyba trochę przesadza. na co on go obrzucił wzrokiem bazyliszka i rzucił "czy ty nie rozumiesz, że ona jest w ciąży?!" Tata na to: "no moja żona była w ciąży 5 razy". A mój mąż do niego, " no to tym bardziej ci się dziwię, że nic nie rozumiesz". Cała dyskusja rozegrała się dlatego, że chciałam sama zanieść talerz do kuchni po jedzeniu. |
|
|
|
#1356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Że o to talerz to bym się nie spodziewała
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jak mąż jest też mnie mocno wyręcza.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór dziewczynki...My już po przeprowadzce a teraz pomału się urządzamy...!Dziś dopiero podłączyli nam internet i nie ma szans abym was nadrobiła,więc wybaczcie...Kilka stron napewno przeczytam..Spokojnej nocki..!!!
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzcie jaki bajer dla Eweski znalazlam. Moze juz widziala, ale na mnie zrobilo wrazenie
Firma Baby jogger tandem.jpg
|
#1361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Twierdzi, że ja wykonuje wystarczająco ciężką pracę, nosząc ciągle naszego dzidziusia.Edit: Ze śmieciami na śmietniku nie byłam nigdy w życiu. Wcześniej, w domu rodzinnym to robił tata lub mój brat, a teraz u nas zawsze robił i robi to mąż. Paulizia no wózek fantastyczny wynalazłaś. Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-01-28 o 23:08 |
|
|
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Agniesia_pe, Moria, ale macie wyprawki woooow. Az mi sie glupio zrobila, bo ja tak oszczedzam, zeby chociaz co tydzien miec przyjemnosc z kupowania, ale zeby nie przesadzic. Cos czuje, ze na koniec z podobna iloscia wyladuje
Princi sliczne te ciuszki Mam pytanko do Andziotka na temat cisnienia, bo zajrzalam do karty a mam tam 120/70 140/70 i ostatnio 130/70 nie mam cisniomierza w domu i sprawdzaja mi tylko jak ide do lekarza. Zaczynam sie martwic, bo zawsze mialam 110/70 jeszcze ten lot samolotem... Moja mama ma nadcisnienie... Dzisaj przez chwile zrobilo mi sie bardzo slabo... myslalam, ze zemdleje... tylko przez chwile i przeszlo. Nie wiem czy to a cos wspolnego. Lece jutro po cisnieniomierz, bo zaczyna mnie to martwic
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, czy bardzo drogi... Pewnie tak, skoro tak bajerancki dla dwójki Ciekawe jak radzą sobie mamy 5- i 6-cio raczków z wózkami
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u lekarza to nie to samo, ja np zawsze mam wyzsze często jest niemiarodajne, bo albo sie zdenerwujemy, albo nie odpoczniemy w poczekalni itp więc leć kupić ciśnieniomierz (przyda się zawsze w domu) i kontroluj co jakiś czas tylko sie nie martw bez poterzby bo ci cisnienie podskoczy
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-28 o 23:24 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Ja u mojego męża bardzo lubię to jakie ma podejście do syna, traktuje go zawsze bardzo poważnie i wszystko wnikliwie mu tłumaczy a klockami Lego potrafi się 2h z nim w pokoju bawić. Wiele pozwala mu robić np. ciąć prawdziwą piłą ręczną i pracować prawdziwymi narzędziami, zawsze prace w domu robią razem. Zdarzyło się już nie raz że mój synek jak męża nie było w czymś mnie wyręczał mówiąc " daj to mama, to nie są sprawy dziewczyńskie, ja to zrobię"
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że za parę lat u mnie też tak będzie.
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz... to kolejny argument mojego meza bym nie leciala takze jutro lece po cisnieniomierz
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc kochane
bo za 6h znowu ktos mi do lozka wlezie i bedzie mnie nogami obijac
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno. I wtedy śmiało można powiedzieć że to jest szczęście jak się patrzy na nich jak na najlepszych kumpli, choć jeden ma 180 cm a drugi 110 cm.
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane, no ja niestety juz od dluzszego czasu cierpie na bezsennosc, moj synek budzi sie codziennie punktualnie o 5tej
![]() Paulizia widzialas skarpeteczki podobne do tych Twoich anulinka2009 sluchaj ostatnio jak tak wczesniej wstaje biore juz eutyrox, bo robie sobie mleczko z buleczka, jak myslisz dobrze robie juz tak o swiecie, ze go biore?? Co do tycia w ciazy to wczoraj sie zwazylam po 2tygodniowym nie wazeniu sie, myslalam ze bedzie tragedia, ale chyba nie ma, bo idzie 25ty tydzien i mam 8 kg na plusie, chodz gin mowi kilogram na miesiac, ale nie wiem czy to jest wykonalne :rolle yes:Milego poranka
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
My już wyspane
![]() zjadłam cini minis z mleczkiem(ostatnio dużo mleka spożywam) piję kawusię i czytam co nabazgrałyście ![]() Mała się rozpycha,płatki jej pewnie smakują:xD Jeśli chodzi o mojego tż-ta to nie mogę narzekać,w tyg nie ma go w domku za to w weekend się odwdzięcza. Świetnie dogaduje się z chlopakami,razem się bawią (długo)budują itp. Na początku związku było ciut inaczej he he,ale dało sie pana jedynaka wychować. Tż śpi smacznie,aż mu zazdroszczę ![]() ide umyć łepek i pędzę po świeże pieczywko
|
#1372 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Ja nie wyspana, usnęłam o 1 bo tv oglądaliśmy z mężulem, a dziś przed 7 pobudka Będzie dzien do d... jak ja taka nie wyspana, a za 1,5 godzinki wychodzę z domku. Paulizia dzięki za link, nie widziałam jeszcze takiego wózka i obawiam się że dla mnie nie będzie użyteczny bo jest to raczej wózek dla rodzeństwa rok po roku czy jakoś tak, ponieważ nie widzę możliwości zaczepienia dwóch gondol, a foteliki nie są rozkładane z tego co widzę, więc z takim u mnie ciężko będzie. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-29 o 07:59 |
|
|
|
#1373 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze tydzien![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obejrzalam "seksi mama" a teraz ogladam "dzieci nie placza" na polsat cafe ![]() oj bym sie nie przywitala- dzien dobry!!!!
|
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w sobotni poranek
Ja już po śniadanku i dopijam kawkę. Dziewczyny, mówię Wam jaki wczoraj pyszny chleb dorwałam taki prawdziwy razowiec ze słonecznikiem z mega twardą i chrupiącą skórką W życiu takiego chleba nie jadłam i mam ochotę sama zacząć taki piec. Tym bardziej że kosztował 10 zł. więc jakby codziennie taki kupować to bankrut Czy któraś z was piecze chleb? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
eve ja nie zauważyłam różnicy w coli bo jej nie pijam ale fanta to i owszem a proszki i łyny do prania to już w ogóle... nie dość że nie radzą sobie z plamami to nie pachną też tak ładnie.
Ja zawsze zamawiam sobie karton takiego proszku i 2 butelki płynu jak moja kuzynka wraca z holandii, a moja teściowa kiedy zobaczyła uprane koszule mojego męża to stwierdziła że jestem rozrzutna bo ile proszku musiałam tam wsypać i ile płynu wlać żeby one tak pachniały agnieszka pe25 moria ojej ile macie ciuszków super może i ja się doczekam takiej wyprawki kasia1361 to straszne co napisałaś moja kuzynka zaczęła rodzić w 29 tygodniu ciąży i przyjechała do szpitala to jej lekarzz powiedział że udaje i ona mu mówi że wody jej odeszły a on się pyta czy jest pewna czy się czasem nie zsikała wysłał ją do szpitala oddalonego o 50km i dopiero tam urodziła. na szczęście wszystko dobrze sie skończyło mary poziomkowa a po wklejeniu tych hadcor'ów pierwsza nie zaśniesz :P agnieszka m fajnie że mężulek tak o ciebie dba mój też się poprawił ale do tego stopnia to chyba nigdy nie dojdzie...już postanowił że będziemy biegać od czerwca ogląda atlasy i wioślarze żebyśmy mogli razem poćwiczyć a nie wydawać kasy na siłkę... oj jemu się też przytyło wczoraj uprasowałam mu koszulę a on się nie umiał do niej dopiąć a w listopadzie jeszcze w niej śmigał hmmm więc oboje weźmiemy się za siebie po urodzeniu naszego szczęścia matallewar mój ogranicza się do wyrzucania śmieci dezynfekcji łazienki (mam na to uczulenie więc robi to codziennie) no i zamiatanie odkurzanie i mycie podłogi a resztę robię ja ![]() no ale zważając na to że siedzi cały czas w pracy to i tak dobrze że się za coś weźmie paulizia świetny ten wózek oj mama optymistka mam nadzieję że mój Kapi też będzie o m nie tak dbał principessina moja położna powiedziała mi że przytyję jeszcze jakieś 7-8 kg powiedziała że kobieta w ciąży powinna przytyć średnio ok 12-14kg wątpię żeby 1 kg na miesiąc był wykonalny ufff nadrobiłam wszystko siedząc od 7.45 ale już jestem witam więc wszystkie mamusie i wspaniałe brzuszki śnił mi się poród i był tak realny że kiedy się obudziłam to zapytałam męża gdzie jest Kacper
|
#1376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja rowniez sie witam.
mialam plan zeby dzisiaj troche odespac, ale nic z tego, ile ja bym dala zeby tak spac zeby sie wyspac a nie rano wstaje zmeczona, Cytat:
ja tez jeszcze takiego niewidzialam, na najzgrabniejsza rame z wozkow blizniaczych, sliczny, mysle ze to i dla rodzenstwa i dla blizniat, z tym ze zamiat tych fotelikow by musialy byc te rozkladane, na adapterach przystosowanych. ten by ci na pewno wszedl do windy ja tu bym sie bardziej ceny z kosmosu obowiala ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1377 |
|
Moderatoreska
|
Agnieszka_pe chyba raczej nie dla bliźniaków zobacz na filmik http://www.preciouslittleone.com/pro...---onyx-black/ jak wejdzie jedna gondola to na drugą nie ma miejsca, a z gondolo-fotelikami może być różnie, albo cena wysoka, albo nie znajdę takich do tego wózka.
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moj jest kochany, ale tyle pracuje ze przyjezdza do domu padniety... ja mu pod nos podaje obiad, pozniej popatrzy na tv i usypia jak dziecko...rano ledwo wstaje. Cale mieszkanko na mojej glowie, ale nie narzekam, dobrze sie czasem troszke poruszac. Wiadomo nie dzwigam nic ciezkiego, i nie robie nic za dlugo ![]() Cytat:
nie watpie ze moj maż tez bedzie sie z dzidziolem bawic przynajmniej w weekendy i w czasie urlopu- nie moge sie doczekac a ja wtedy hop do fryziera, pobiegac i porobic brzuszki. Bedzie super!![]() katarek mnie dopadl tak sie zastanawiam jak czesto i o ktorych godzinach moj skarb mnie kopie i wiecie, roznie z tym jest dzisiaj np. o 3 w nocy obudzilam sie na siusiu, potem mnie kopalo az w koncu zaczelo mi burczec w brzuszku![]() wstalam napilam sie wody i sie uspokoilo, usnelam. Teraz jest cicho a wczoraj o tej porze juz buszowalo ![]() a u was jak z tymi ruchami? kiedy najczesciej?
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-29 o 09:11 |
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisalam wyzej ze bys musiala z gondol zrezygnowac(bo nie wejda na pewno) gondolo foteliki bys musiala miec jane, i adaptery do nich(zeby pasowaly w ta rame) ale ja podejrzewam ze cena kosmos wlasnie ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- http://www.blizniaki.waw.pl/?baby-jogger,104 tu jest link z cena ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- zobacz eweska same rozwiazania dla blizniakow w tym linku, wlasnie sobie ogladam |
|
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
wiitam
![]() dziękuję za trzymanjie kciuków l4 dostałam wiec bede wypoczywac hihiale chyba nie dzisiaj bo mam cały dom do posprzatania, oprocz łązienki ktroa wczoraj załatwiłam i to bardzo szybko bo mialam focha na tż, bo przyszłam po 18 od lekarza i siadłam na kompa, to mnie skrzyczał, że "PRZEZ TEN ŻNIWAŻ (WIZAZ:d) TO NAM NIEDLUGO RZEŻUCHA NA PODŁODZE Z BVRUDU WYRO ŚNIE" nie wiem skad mu sie to uwaliło:P to strzeliłąm focha i zabrałam sie za robote to mnie potem przepraszał i prosił zebym nic nie robiła;ppotem wlaczylismy film i zasnelismy;p a ze on byl po nocce i spal od 7 do 16 30 a potem od 21 do 24, obudził sie o północy i poszedł śmieci wyrzucic głupek i potem do 4 rano oszołom nie spał i ja przy nim tez tak jednym okiem, cały czas mi rece do brzucha przykładał i budził małego pukaniem i sie cieszyl ze mu odkopuje;p i miałam pospane...zaraz go obudze zeby mi po paczka poszedł;d na oddziale a SKOKu ![]() za pamiec![]() Cytat:
Cytat:
hihi no słodział;pbrak mi czasem słów do facetów Cytat:
dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Firma Baby jogger 
Pewnie tak, skoro tak bajerancki dla dwójki
Mam nadzieję, że za parę lat u mnie też tak będzie.
:rolle yes:

W życiu takiego chleba nie jadłam i mam ochotę sama zacząć taki piec. Tym bardziej że kosztował 10 zł. więc jakby codziennie taki kupować to bankrut
hihi