|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
nie straszcie tu pierwiastki porodami, tzn mnie, bo zaraz dam ![]()
![]() |
#1352 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nas dzisiaj na spacerze mijała taka młoda dziewczyna i mówię do Tżta "zobacz ona ma pupkę jak ja jeden pośladek" a on do mnie "głupia jesteś! chodź, idziemy na jakieś dobre ciacho" Także podejście mają raczej takie samo ![]()
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
mój mężu kiedyś powiedział, że ja go kocham mimo że się gruby zrobił (troche mu sie przytyło w małżeństwie
![]() ![]() taki wyrozumiały jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Rozeznanie
|
Siasiek no ja na mojego męża absolutnie nie narzekam
![]() Mam też zakaz robienia czegokolwiek, on mnie we wszystkim wyręcza. Ostatnio nawet mój tata mu powiedział, że chyba trochę przesadza. na co on go obrzucił wzrokiem bazyliszka i rzucił "czy ty nie rozumiesz, że ona jest w ciąży?!" Tata na to: "no moja żona była w ciąży 5 razy". A mój mąż do niego, " no to tym bardziej ci się dziwię, że nic nie rozumiesz". Cała dyskusja rozegrała się dlatego, że chciałam sama zanieść talerz do kuchni po jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Że o to talerz to bym się nie spodziewała ![]()
![]() |
#1357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jak mąż jest też mnie mocno wyręcza.
![]() |
#1358 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór dziewczynki...My już po przeprowadzce a teraz pomału się urządzamy...!Dziś dopiero podłączyli nam internet i nie ma szans abym was nadrobiła,więc wybaczcie...Kilka stron napewno przeczytam..Spokojnej nocki..!!!
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Wtajemniczenie
|
Patrzcie jaki bajer dla Eweski znalazlam. Moze juz widziala, ale na mnie zrobilo wrazenie
![]() tandem.jpg
#1361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edit: Ze śmieciami na śmietniku nie byłam nigdy w życiu. Wcześniej, w domu rodzinnym to robił tata lub mój brat, a teraz u nas zawsze robił i robi to mąż. Paulizia no wózek fantastyczny wynalazłaś. Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-01-28 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
Agniesia_pe, Moria, ale macie wyprawki woooow. Az mi sie glupio zrobila, bo ja tak oszczedzam, zeby chociaz co tydzien miec przyjemnosc z kupowania, ale zeby nie przesadzic. Cos czuje, ze na koniec z podobna iloscia wyladuje
![]() Princi sliczne te ciuszki ![]() Mam pytanko do Andziotka na temat cisnienia, bo zajrzalam do karty a mam tam 120/70 140/70 i ostatnio 130/70 nie mam cisniomierza w domu i sprawdzaja mi tylko jak ide do lekarza. Zaczynam sie martwic, bo zawsze mialam 110/70 jeszcze ten lot samolotem... Moja mama ma nadcisnienie... Dzisaj przez chwile zrobilo mi sie bardzo slabo... myslalam, ze zemdleje... tylko przez chwile i przeszlo. Nie wiem czy to a cos wspolnego. Lece jutro po cisnieniomierz, bo zaczyna mnie to martwic ![]()
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, czy bardzo drogi... ![]() ![]() Ciekawe jak radzą sobie mamy 5- i 6-cio raczków z wózkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u lekarza to nie to samo, ja np zawsze mam wyzsze często jest niemiarodajne, bo albo sie zdenerwujemy, albo nie odpoczniemy w poczekalni itp więc leć kupić ciśnieniomierz (przyda się zawsze w domu) i kontroluj co jakiś czas tylko sie nie martw bez poterzby bo ci cisnienie podskoczy ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-28 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
Ja u mojego męża bardzo lubię to jakie ma podejście do syna, traktuje go zawsze bardzo poważnie i wszystko wnikliwie mu tłumaczy a klockami Lego potrafi się 2h z nim w pokoju bawić. Wiele pozwala mu robić np. ciąć prawdziwą piłą ręczną i pracować prawdziwymi narzędziami, zawsze prace w domu robią razem. Zdarzyło się już nie raz że mój synek jak męża nie było w czymś mnie wyręczał mówiąc " daj to mama, to nie są sprawy dziewczyńskie, ja to zrobię"
#1366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz... to kolejny argument mojego meza bym nie leciala takze jutro lece po cisnieniomierz ![]()
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
dobranoc kochane
bo za 6h znowu ktos mi do lozka wlezie i bedzie mnie nogami obijac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
Na pewno. I wtedy śmiało można powiedzieć że to jest szczęście jak się patrzy na nich jak na najlepszych kumpli, choć jeden ma 180 cm a drugi 110 cm.
![]()
#1370 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane, no ja niestety juz od dluzszego czasu cierpie na bezsennosc, moj synek budzi sie codziennie punktualnie o 5tej
![]() Paulizia widzialas skarpeteczki podobne do tych Twoich ![]() anulinka2009 sluchaj ostatnio jak tak wczesniej wstaje biore juz eutyrox, bo robie sobie mleczko z buleczka, jak myslisz dobrze robie juz tak o swiecie, ze go biore?? Co do tycia w ciazy to wczoraj sie zwazylam po 2tygodniowym nie wazeniu sie, myslalam ze bedzie tragedia, ale chyba nie ma, bo idzie 25ty tydzien i mam 8 kg na plusie, chodz gin mowi kilogram na miesiac, ale nie wiem czy to jest wykonalne ![]() Milego poranka ![]()
#1371 |
Zadomowienie
|
My już wyspane
![]() zjadłam cini minis z mleczkiem(ostatnio dużo mleka spożywam) piję kawusię i czytam co nabazgrałyście ![]() Mała się rozpycha,płatki jej pewnie smakują:xD Jeśli chodzi o mojego tż-ta to nie mogę narzekać,w tyg nie ma go w domku za to w weekend się odwdzięcza. Świetnie dogaduje się z chlopakami,razem się bawią (długo)budują itp. Na początku związku było ciut inaczej he he,ale dało sie pana jedynaka wychować. Tż śpi smacznie,aż mu zazdroszczę ![]() ide umyć łepek i pędzę po świeże pieczywko
#1372 |
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Ja nie wyspana, usnęłam o 1 bo tv oglądaliśmy z mężulem, a dziś przed 7 pobudka ![]() Będzie dzien do d... jak ja taka nie wyspana, a za 1,5 godzinki wychodzę z domku. Paulizia dzięki za link, nie widziałam jeszcze takiego wózka i obawiam się że dla mnie nie będzie użyteczny bo jest to raczej wózek dla rodzeństwa rok po roku czy jakoś tak, ponieważ nie widzę możliwości zaczepienia dwóch gondol, a foteliki nie są rozkładane z tego co widzę, więc z takim u mnie ciężko będzie. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-29 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() obejrzalam "seksi mama" a teraz ogladam "dzieci nie placza" na polsat cafe ![]() oj bym sie nie przywitala- dzien dobry!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w sobotni poranek
![]() Ja już po śniadanku i dopijam kawkę. Dziewczyny, mówię Wam jaki wczoraj pyszny chleb dorwałam taki prawdziwy razowiec ze słonecznikiem z mega twardą i chrupiącą skórką ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1375 |
Wtajemniczenie
|
eve ja nie zauważyłam różnicy w coli bo jej nie pijam ale fanta to i owszem a proszki i łyny do prania to już w ogóle... nie dość że nie radzą sobie z plamami to nie pachną też tak ładnie.
Ja zawsze zamawiam sobie karton takiego proszku i 2 butelki płynu jak moja kuzynka wraca z holandii, a moja teściowa kiedy zobaczyła uprane koszule mojego męża to stwierdziła że jestem rozrzutna bo ile proszku musiałam tam wsypać i ile płynu wlać żeby one tak pachniały ![]() agnieszka pe25 moria ojej ile macie ciuszków super może i ja się doczekam takiej wyprawki ![]() kasia1361 to straszne co napisałaś moja kuzynka zaczęła rodzić w 29 tygodniu ciąży i przyjechała do szpitala to jej lekarzz powiedział że udaje i ona mu mówi że wody jej odeszły a on się pyta czy jest pewna czy się czasem nie zsikała ![]() ![]() mary poziomkowa a po wklejeniu tych hadcor'ów pierwsza nie zaśniesz :P agnieszka m fajnie że mężulek tak o ciebie dba mój też się poprawił ale do tego stopnia to chyba nigdy nie dojdzie...już postanowił że będziemy biegać od czerwca ogląda atlasy i wioślarze żebyśmy mogli razem poćwiczyć a nie wydawać kasy na siłkę... oj jemu się też przytyło wczoraj uprasowałam mu koszulę a on się nie umiał do niej dopiąć a w listopadzie jeszcze w niej śmigał hmmm więc oboje weźmiemy się za siebie po urodzeniu naszego szczęścia ![]() matallewar mój ogranicza się do wyrzucania śmieci dezynfekcji łazienki (mam na to uczulenie więc robi to codziennie) no i zamiatanie odkurzanie i mycie podłogi a resztę robię ja ![]() no ale zważając na to że siedzi cały czas w pracy to i tak dobrze że się za coś weźmie ![]() paulizia świetny ten wózek ![]() oj mama optymistka mam nadzieję że mój Kapi też będzie o m nie tak dbał principessina moja położna powiedziała mi że przytyję jeszcze jakieś 7-8 kg powiedziała że kobieta w ciąży powinna przytyć średnio ok 12-14kg wątpię żeby 1 kg na miesiąc był wykonalny ![]() ufff nadrobiłam wszystko siedząc od 7.45 ale już jestem witam więc wszystkie mamusie i wspaniałe brzuszki ![]() śnił mi się poród i był tak realny że kiedy się obudziłam to zapytałam męża gdzie jest Kacper ![]()
#1376 | ||
Wtajemniczenie
|
ja rowniez sie witam.
mialam plan zeby dzisiaj troche odespac, ale nic z tego, ile ja bym dala zeby tak spac zeby sie wyspac ![]() Cytat:
ja tez jeszcze takiego niewidzialam, na najzgrabniejsza rame z wozkow blizniaczych, sliczny, mysle ze to i dla rodzenstwa i dla blizniat, z tym ze zamiat tych fotelikow by musialy byc te rozkladane, na adapterach przystosowanych. ten by ci na pewno wszedl do windy ![]() ja tu bym sie bardziej ceny z kosmosu obowiala ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Moderatoreska
|
Agnieszka_pe chyba raczej nie dla bliźniaków zobacz na filmik http://www.preciouslittleone.com/pro...---onyx-black/ jak wejdzie jedna gondola to na drugą nie ma miejsca, a z gondolo-fotelikami może być różnie, albo cena wysoka, albo nie znajdę takich do tego wózka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() katarek mnie dopadl ![]() tak sie zastanawiam jak czesto i o ktorych godzinach moj skarb mnie kopie i wiecie, roznie z tym jest ![]() ![]() wstalam napilam sie wody i sie uspokoilo, usnelam. Teraz jest cicho a wczoraj o tej porze juz buszowalo ![]() a u was jak z tymi ruchami? kiedy najczesciej?
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-29 o 08:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisalam wyzej ze bys musiala z gondol zrezygnowac(bo nie wejda na pewno) gondolo foteliki bys musiala miec jane, i adaptery do nich(zeby pasowaly w ta rame) ale ja podejrzewam ze cena kosmos wlasnie ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- http://www.blizniaki.waw.pl/?baby-jogger,104 tu jest link z cena ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- zobacz eweska same rozwiazania dla blizniakow w tym linku, wlasnie sobie ogladam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |||
Zakorzenienie
|
wiitam
![]() dziękuję za trzymanjie kciuków l4 dostałam ![]() ![]() ale chyba nie dzisiaj bo mam cały dom do posprzatania, oprocz łązienki ktroa wczoraj załatwiłam i to bardzo szybko bo mialam focha na tż, bo przyszłam po 18 od lekarza i siadłam na kompa, to mnie skrzyczał, że "PRZEZ TEN ŻNIWAŻ (WIZAZ:d) TO NAM NIEDLUGO RZEŻUCHA NA PODŁODZE Z BVRUDU WYRO ŚNIE" nie wiem skad mu sie to uwaliło:P to strzeliłąm focha i zabrałam sie za robote ![]() potem wlaczylismy film i zasnelismy;p a ze on byl po nocce i spal od 7 do 16 30 a potem od 21 do 24, obudził sie o północy i poszedł śmieci wyrzucic ![]() ![]() zaraz go obudze zeby mi po paczka poszedł;d na oddziale a SKOKu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() brak mi czasem słów do facetów Cytat:
dzięki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.