|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
P0P to mój tak samo jak ja sie z nim położę to i 3 godz śpi.
Ale pory snu u nas też są te same jak przychodzi pora to go zaczynam tulic żeby się wyciszył , dostanie dydusia , pielucha koło buzi i on juz zaczyna mruczeć zwykle po 15 min śpi. Cigi no fakt moze nie ten styl , a to Twój styl? |
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
mrowak, ja tak samo; jak pozno wstanie, to jej nie usypiam rano, i wtedy usypiam ja (na raczkach
A jak wczesniej wstanie, to rano zaczyna ziewac, albo uspie ja w domu, albo na spacerze zasnie; i wtedy po obiadku trzyma sie i probuje uspic ja kolo 16; no przymuszam ja troche, zeby wlasnie nie zasnela mi nie daj Boze kolo 17, 18... a jak nie spi po poludniu i o 18 ziewa, to zabawiam i po prostu wczesniej spac ja poloze, mycie nie o 19.30, tylko o 19.10 np. A jak pospi dluzej, to trzymam ja z myciem do 20 niemal; |
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Dawidek baaardzo dziekuje ale z niego wstydnis rosnie
choc wida ze smialy jest to przy pierwszym usmiechu kogos nieznajomego ucieka z buzka w druga strone![]() hehe tak to moj rocznik:P a mama nie laska tylko salcesonik....dobrze ze wie jak photoshopa uzywa:P |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
o mój Boże- to nawet nie moja dekada
chyba już muszę iść.....
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dieta zaczęta czy nabiera mocy urzędowej ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- haha padne tu dzisiaj a propo moja też nie
|
||
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
wy tu o jakiś dietach, a dla mnie to wciąż jest obco brzmiące słowo, podobnie jak ćwiczenia, siłownia, aerobik....odległe i obce to jakieś
ale może od marca...jak tylko skończę
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak do marca nie tak daleko ,masz czas na psychiczne nastawienie się
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - dokładnie tak robię. Czyli przychodzi godzina spania biorę ją na górę i wyciszam. Nie odzywam się chyba że śpiewam kołysanki. Ona na początku próbuje wstać więc ją kładą na łóżku. Nie patrzę na nią. I czasami jest tak że 5 minut i śpi. A czasmi i 40 minut tak ją układam ale zasypia. JA to planu dnia staram się trzymać. O konkretnej godzinie jedzenie i spanie. JEszcze były spacery ale teraz nie mogę chodzić więc jak ktoś jest to wychodzi.
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
cigi jeszcze nie robilam testu, poczekam jeszcze troche, tzn robilam ale w dzien okresu i wyszedl negatywny......teraz nie robilam zrobie rano w poniedzialek jak framuga nie przyjdzie do tego czasu.
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
FRAMUGA
FRAMUGA!!!!-błagam
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam, jutro caly dzien w szkole siedze-masakra, w niedziele to samo a pozniej do mieszkania , jutro tez chyba tam pojdziemy..... jak pomysle ile roboty mnie czeka to szok! !
ni ma chetnej na napisanie pracy?? chyba bede guarane wpierdzielac zeby nie spac! i 24 h na nogach albo sie sklonuje innej opcji nie ma, a jeszcze OBOWIAZKOWO MUSZE wejsc na wizaz. Odebralam tego notebooka z blueconnectem i poki co smiga fajnie a co bedzie dalej sie okaze.
|
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
oj mozna wazyc 65kg i dobrze wygladac a mozna tyle wazyc i wszystko bedzie sie wylewac tak jak u mnie.... przed ciaza pozowalam nago do zdjec a teraz nie ma takiej opcji...czuje sie o conajmniej 10kg za duza... a co do diety to zaczelam ja stopniowo wdrazac...bo te obiady cis mi nie wychodza bo nigdy wczesniej nie gotowalam ich:P
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- no wlasnie jaka FRAMUGA??? u mnie tez poki co okresu brak;/ |
|
|
|
#2357 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
Maniaczki, naguski i inne...---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- a do tego ciekawskie |
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi nie wiesz co to guarana?
Młoda ja jadłam też np. zupę i odważałam sobie tyle co tam wychodziło mięso/ziemniaki/warzywa , albo jak im robiłam schabowe to sobie to po prostu gotowałam ten kawałek mięsa , jak tam masz napisane że rolada to nie musi być akurat rolada tylko jakiś stek ugotowany albo pierś z kury , ja tak robiłam. Nie wydziwiałam tam specjalnie tylko dla siebie , nie raz ziemniaków w ogóle nie jadłam tylko surówka z mięsem |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
CIgi nie ciekawskie tylko my tak w kwestii formalnej
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
framuga=@
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- ja tez mialam sobie isc, o seksie nie pogadam w zadnych ciekawych miejscach nic nie robilismy:P . mloda sie obudzila i tz z nia 2 godzine walczy zeby usnela!
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Maniaczki, naguski, framuga i guarana-ale tylko w kwestii formalnej -mamuśki III-IV 2010 (i na pewno nikt postronny nie będzie wiedzał o co kaman
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Mój coś na szczęście ostatnie noce odpukać tfu tfu śpi , tzn. budzi się 3-4 razy ale jak dla mnie to rewelacja w porównaniu z tamtymi nocami
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
ja jakoś nie umiem się zebrać w sobie żeby systematycznie z wami pisać;/
libra - nie wyszły mi te biszkopty... za dużo rzeczy na raz robiłam i wyszły mi płaskie;/ do tego nakładałam je łyżką bo rękawa nie miałam... ja też młoda jestem ale kultu akurat słuchałam... i znam ale młoda jednak młodsza ode mnie moja też dziś warge sobie rozwaliła;/ i to przy nas... wyciągnęliśmy jej szczebelki i pokazywali że ma wyjść ale nie potrafiła tego załapać i zaczęła skakać w łóżeczku i brodą się uderzyła w szczebelki... trochę krwi poleciało ale chyba my się bardziej przestraszyliśmy niż ona... echh o czym tam jeszcze pisałyście (poza seksem zbiorowym w dziwnych miejscach) o łóżeczkach... ja już wam pisałam że siostrzeniec męża ma 6 lat i nadal śpi w łóżeczku... ja nie wiem jak on się tam mieści... ![]() ice- trzymam kciuki za ciebie! darusia- za was też trzymam kciuki! my tam jednak poczekamy jeszcze z 2gim... z jakieś 5 lat... aż w końcu jakiegoś mgr zrobię;/ co to miałam napsiać... a co do spania... mrowak ja robie jak pop! jest godzina 10 idziemy jeść kaszkę... później biorę ja na ręce i jak coś ciekawego na ddtvn pokazują to jeszcze oglądam a jak nie to idziemy do przewietrzonej sypialni gdzie są rolety spuszczone i kładziemy się na łóżku... mała trzyma mnie za rękę i zasypia... (ostatnio jak oglądałam jeszcze ddtvn to mi na rękach zasnęła) przekładam ją do łóżeczka przymykam drzwi i wychodzę... ok 12-13 spacer... o 14 obiadek i sapnie.. jak chce wstawać to ją przytrzymuję tak że nie może się na brzuch przekręcić i też zasypia... i śpi ok godziny... dziś spała od 10.30 do 12.10 więc położyliśmy ja później spać po południu.. ale czasami budzi się o 12 a ok 14.30 już ziewa... gmyrelka- i ja też nie wiem o co chodzi w tym ustawianiu dziecku na roczek!! pierwszy raz o czymś takim słyszę dobra czas spać! dobranoc
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak no na pewno nikt by nie cyknął
Cigi guarana ma włąściwości pobudzające ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cigi coś dla Ciebiehttp://wkuchni.usagi.pl/183/Losos_z_...soczewica.html ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Machaj z biszkoptami to cała tajemnica w dobrym ubiciu jajek, nie wiem jak Ty ale ja tylko ubijam , nigdy nie daję proszku |
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
no co wy! nie gadajcie że jestem pierwsza
(chyba ze mnie plmadzia wyprzedzi?? )libra - jakiego proszku? do pieczenia? ja zależy jaki mam przepis wiesz ja młoda kurka domowa i dopiero się uczę wiem że białka najlepiej się ubijaja jak mają temp pokojową... ale te na biszkopciki chyba za bardzo wymiksowałam bo jeszcze kaszke małej robiłam i kąpiel przygotowywałam więc schły więcej niż 5 min.. no i musiałam piec 2 blachy na raz... więc dolna przypiekła sie bardziej od dołu a górna za szybko wyjęłam z piekarnika my dziś jedziemy do moich rodziców... dobrze że sobota nie będę miała dużo do nadrobienia wieczorem udanej soboty dziewczyny!
|
|
|
|
#2368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą jak to Megi mówi"bo liczy się tylko kaktus" ![]() To wasze łóżko fajne,ale ja wolałabym coś w kolorze na all wybor jest,ale to zazwyczaj plastik fantastik-byłam na takie napalona,ale dziewczyny przemówiły mi do głowy Zerknij na to http://allegro.pl/lozko-dla-dziecka-...386408035.html bo na razie z tego co tam znalazłam to mój jedyny typ,ale będę jeszcze szukała Cytat:
Cytat:
Dzieciak nie zegar,żeby zawsze było o tej samej porze,tyle samo czasu. Mi Nina w dzień od jakiś 2 tygodni rozregulowała się bardzo-śpi jak chcę,nigdy nie wiem kiedy pójdzie spać-a przed tymi 2 tygodniami sypiała jak w zegarku Zupełnie się tym nie przejmuję-takie jej prawo raz być bardziej zmęczoną,raz mniej-to tak jak my dorośli Cytat:
Jak Lejdi zdechnie to sobie skórzane kupię Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cudowny Mloda cholerstwo dalej nie wskoczyło Cytat:
Staraj się robić tak jak ja-jak najpózniej położyć spać o 16 i w razie czego delikatnie,miło wybudzić najpózniej o 17-o swojej porze wieczornego snu zaśnie,bo już będzie zmęczona. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- madzia bardzo fajne to łóżko piętrowe co pokazałaś
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
ice women trzymam kciuki za wynik
młoda mały jaki przystojniak, jakie on ma usta i oczy ja też właśnie się zastanawiam nad łózkiem dla małej, ale chyba jeszcze za wcześnie, nie wiem do ilu dzieci powinny spać w łóżeczku Zosia jednak nie złapała wiatrowki, a wczoraj mineły 2 tyg to już powinna mieć krosty ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Anakazar fajne to łóżko
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
sara nie ma określonego wieku od kiedy dziecko powinno.Jak słusznie Ania zauważyła trzeba zobaczyć po dziecku,czy maluch potrafi schodzić z łóżka itp.
Ja jak tylko jakieś odpowiednie znajdę to kupię i na sen dzienny będę ją kładła w nim,żeby się przyzwyczaiła. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Jedyne co mi tym łóżku przeszkadza to to,że jest z materiałku-czyli jak mała pójdzie do pokoju z np.chlebkiem to ja już widzę jakie ono będzie uświnione-muszę hyba szykac drewnianych.Tylko ja bym chciała kolorowe ![]() Tu jest takie http://allegro.pl/ikea-mammut-lozko-...394418144.html ale chyba za "dorosłe"dla takiego malucha
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

choc wida ze smialy jest to przy pierwszym usmiechu kogos nieznajomego ucieka z buzka w druga strone

Maniaczki, naguski i inne...
ale młoda jednak młodsza ode mnie